دانلود مقاله گردشگری عربستان سعودی

Word 155 KB 18701 32
مشخص نشده مشخص نشده گردشگری و توریسم
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • عربستان سعودی مهد اسلام و قبله مسلمانان جهان است و به دلیل تاریخ،شعائر و سنن و پیشینه مذهبی غنی کانون توجه جهانیان است و در این راستا، دولت با تشکیل کمیسیون عالی گردشگری سعی در تدوین سیاست های منظم گردشگری دارد تا نقش گردشگری به عنوان مهمترین عامل تعیین کننده آینده عربستان در زمینه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی،هرچه بیشتر نمایان سازد.
    شهر مکه به عنوان قبله مسلمانان و شهر مدینه به خاطر آرامگاه پیغمبر اسلام (ص) از نظر تاریخی - مذهبی اعتبار و جذابیت خاصی دارند، به همین دلیل دولت سعودی در نظر دارد زائران مسلمان را به اقامت بیشتر در عربستان ترغیب کند، اقتصاد کشور پادشاهی عربستان با استفاده از در آمد فراوان حاصل از فروش نفت،بهبود یافته و دولت این کشور با توسعه زیر ساخت های بنیادین سعی در بهبود فعالیت های اقتصادی دارد.

    همچنین با تشویق بخش های دولتی و خصوصی در مشارکت فعالانه، درصدد ایجاد فرصت های شغلی و بالابردن سطح اشتغال ملی می باشد.

    عربستان سعودی به طور رسمی در قرن هجدهم تشکیل شد.

    در کشور عربستان،دولت نقش مهمی در صنایع این کشور ایفا می کند، ولی در سال های اخیر بیشتر فعالیت های اقتصادی به بخش خصوصی واگذار شده است.

    کعبه، در شهر مکه کانون گردهمایی مسلمانان سراسر جهان و از مراکز عمده جذب گردشگران مسلمان خارجی به شمار می رود.

    در سال های اخیر به رغم افزایش انوا ع تسهیلات سفر در عربستان سعودی، سعودی ها هنوز برای دریافت اطلاعات سفر به اقوام مراجعه می کنند،از پول نقد به جای کارت اعتباری استفاده می کنند و به استفاده از تورهای پکیج چندان رغبتی نشان نمی دهند .طبق یک بررسی انجام شده اغلب گردشگران عرب برای مسافرتشان برنامه ریزی نمی کنند، آنها با خانواده شان مسافرت می کنندو ترجیح می دهندپول نقد خرج کنند تا از کارت اعتباری استفاده نمایندکه این مورد نه تنها انتخاب آنها را محدود می کند بلکه به دلیل فقدان تخفیف مخصوص، هزینه سفرهای آنان را نیز افزایش می دهد.

    سعودی ها عادت ندارند از کارت اعتباری استفاده کنند.بیش از نیمی از افرادی که دراین نظر خواهی از آنها سوال شده است، گفته اند که پول بلیط و هزینه مسافرتشان را نقد می پردازند.

    اغلب سعودی ها قبل ازعزیمت پول کشوری را که به آن سفر می کنند را تهیه می کنند.تهیه بن غذای رستورانها و تورها نیز یکی دیگر از کارهایی است که سعودی ها انجام نمی دهند، اما در هر حال، هتل رزرو می کنند.

    سعودی ها هنوز متوجه اهمیت برنامه ریزی برای سفر نشده اند چون فکر می کنند هرموقع که بخواهند جا برای آنها هست.

    به رغم بهبود اوضاع در زمینه رزرو محل اقامت نسبت به سال قبل، هنوز تنها 20 درصد از عرب ها برای سفر برنامه ریزی می کنند.
    بیشتر خانواده های سعودی پرجمعیت هستند.

    برخی از آنها به پانزده نفر می رسد که می توان آنها را یک گروه تلقی کرد.

    امروزه تعداد بیشتری از سعودی ها از برنامه های تورها مطلع شده اند که دلیل آن هم تخفیف قابل توجه تورها، سهولت تهیه محل اقامت، تسهیل در رفت و آمد و برنامه های از پیش تعیین شده تورها است.

    شرکت های مسافرتی تاثیر بسزایی بر انتخا ب مقصد سفر سعودی ها دارند، اما با این همه 40 درصد ازشرکت کنندگان در این نظر خواهی هنوزاز خدمات و تخصص این شرکت ها استفاده نمی کنند.

    بیش از66 درصد از آنها معتقدند که برنامه های شرکت های مسافرتی خوب نیست و اطلاعات دقیقی را ارایه نمی کند.

    فقط 25 درصد از آنها از اطلاعات شرکت های مسا فرتی در مورد کشور مقصدشان استفاده می کنند، با این همه شرکت های مسافرتی بعد از بستگان، اینترنت،و روزنامه منبع اصلی آنها هستند.

    در حدود 60 درصد از آنهایی که نمی دانند به کجا می خواهند سفر کنند.

    اینترنت نقش بسزایی در اطلاع رسانی گردشگری عربستانی ها ایقا می کند.

    امسال 22 کشور عضو اتحادیه اروپا قانونی وضع کردند که به موجب آن اخذ بیمه برای هر فرد سعودی که متقاضی روادید این کشورها باشد، اجباری خواهد بود.

    هزینه درمان، و دیگر زیان ها نیز در این بیمه منظور می شود.
    قیمت این بیمه به مدت سفر بستگی دارد.

    در مورد مقصدهای پر طرفدار باید گفت بیش از 42 درصد از آنها کشورهای خلیج فارس به خصوص بحرین و دوبی را برای سفر برگزیدند.

    پس از آن شرق آسیا و بعد کشورهای عربی و آ فریقای شمالی مقصدهای دیگر بودند.

    رتبه اروپا و آمریکا افت کرده است اما تعداد سعودی هایی که به بریتانیا سفر کرده اند کمی افزایش یافته است.

    مقصدهای واقع در کشورهای عربی مثل قاهره، دوبی و لبنان در همه اوقات سال پرطرفدارند، مالزی هنوز هم مورد علاقه مسافران است و تعداد مسافران عازم به استرالیا روز به روز بیشتر می شود.

    گفتنی است، در سال جاری تمایل گردشگری در اروپا رو به افزایش است، اما فصل سفر تازه شروع شده است و احتمالا تقاضا بیشتر هم می شود.

    اوضاع سفر به آمریکا از سال پیش بهتر است اما در مقایسه با چند سال گذشته افت کرده است.

    با فرارسیدن تابستان سعودی ها می خواهند از هوای گرم و شرجی فرار کنند، این شلوغ ترین دوره کار عرب ها است مخصوصا همه می خواهند در ماههای ژوئیه (تیر) و اوت ( مرداد) به سفر بروند.

    طبق این بررسی تعطیلات اغلب سعودی ها یک ماه بیشتر است، به طور متوسط 10 هزار ریال سعودی ، با توجه به طول سفر و مقصد ، در مسافرت خرج می کنند.

    قیمت این بیمه به مدت سفر بستگی دارد.

    طرح های پیشنهادی دولت در بخش گردشگری بر اساس موارد زیر تنظیم گردیده اند: ماهیت مهمانپذیری مردم عربستان امنیت و آرامش موجود در عربستان موقعیت منحصر به فرد عربستان گستردگی مساحت عربستان و تنوع آب و هوا ی جغرافیایی و منطقه ای پیشینه غنی و تاریخی و باستانی وجود زیر ساخت و خدمات پیشرفته مورد نیاز در بخش گردشگری اهداف اولیه دولت عربستان در بخش گردشگری عبارتند از: تلاش برای درک و شناخت توسعه متوازن اهداف گردشگری داخلی به منظور توزیع عادلانه سود فعالیت های اقتصادی ، فرهنگی و زیست محیطی در جامعه توسعه صنعت گردشگری بعنوان بخش تاثیر گذار و متنوع سازی اقتصاد عربستان و توسعه منطقه ای افزایش در آمدهای محلی ، ترغیب سرمایه گذاری خصوصی و افزایش درآمد ارزی ایجاد فرصت های شغلی، ترویج و توسعه منابع انسانی و راه اندازی برنامه های تحصیلی و آموزشی لازم در جهت بهبود کیفی زندگی شهروندان ارزیابی، شناسایی و در نهایت به حداقل رساندن کسری اقتصادی بدون کاستن از تجربیات گردشگری اتخاد تصمیم های مناسب جهت حفظ و حراست ار منابع طبیعی، انسان ساخت و اجتماعی ، فرهنگی به صورت پایدار توسعه فرصت های شغلی در بازارهای بالقوه بر اساس ورود مسلمانان مراسم حج و عمره و ارائه تصویری مطلوب از میهمان نوازی جامعه عربستان تنوع بخشی محصولات گردشگری درون قلمرو عربستان از طریق توسعه تسهیلات و امکانات گوناگون ارائه شده به گردشگران، پشتیبانی از صنایع حمل و نقل و توسعه زیر ساخت های مورد نیاز در هر محدوده کمک به توسعه تشکیلات و تأسیسات گردشگری با اندازه های کوچک و متوسط بویژه از بعد هنری، صنایع دستی و ایجاد خوابگاههای گردشگری بهبود کیفیت ارائه امکانات وتسهیلات گردشگری در تمام طول سال بمنظور برآوردن نیازهای انواع گروههای گردشگری با درآمدهای مختلف ارتقاء سطح آگاهی جهانی در خصوص منابع موجود و میراث فرهنگی کشور عربستان از نظر جاذبه های گردشگری و بالا بردن غرور اجتماعی مردم افزایش فعالیت ها و تجربیات گردشگری برای گروههای محلی بخصوص خانواده ها، جوانان و سایر گروهها با نیازهای ویژه اهداف اجرایی تهیه ، تدوین و اجرای قوانین، مقررات و آئین نامه ها در جهت اجرای موثر و کاربردی صنعت گردشگری تشکیل چارچوب و ساختار سازمانی به منظور هماهنگ سازی عملیات مربوطه ، مسئولیت ها و اختیارات مربوط با عملکرد و توسعه بخش گردشگری تلاش برای شناسایی و تعیین اصلاحات آئین نامه ای و سازمانی مناسب برای توسعه گردشگری ظرفیت پذیر تسهیل همکاری مشترک میان طرفین درگیر در سطوح محلی ، منطقه ای، ملی و بین المللی داخل کردن سازمان های حقیقی و حقوقی ذینفع در صنعت گردشگری بطور فعال و ترغیب بخش های خصوصی و دولتی برای مشارکت با یگدیگر ترویج فرهنگ تحقیق و پژوهش در امر گردشگری در جامعه و ایجاد مراکز تحقیقاتی کسب اطمینان از شناخت اثرات اقتصادی ، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی هر پروژه گردشگری پیش از آغاز آن ترویج و معرفی پروژه های توسعه پایدار و امکان ایجاد فضای مناسب گردشگری توسعه و بکار گیری قوانین و مقررات برای مدیریت حفظ محیط زیست بهبود و توسعه قوانین و استانداردها و نظارت بر کیفیت مطلوب محصولات و خدمات گردشگری توسعه راهکارهای مناسب جهت بازاریابی به منظور شناسائی اهداف ، ایجاد و نقش صنعت گردشگری بهبود کیفی ساختار و ارائه خدمات از طریق بکارگیری آخرین فن آوری های انتقال اطلاعات و ارائه آن از طریق رسانه ها تهیه اطلاعات قابل دسترس مورد نیاز گردشگران و تسهیل در ارئه این اطلاعات برای گردشگران و ارائه منابع اطلاعاتی موجود.

    دولت عربستان با استفاده از راهکارهای متنوع اقتصادی سعی در توسعه صنعت گردشگری دارد، در این راستا مرجع عالی تصمیم گیری بخش گردشگری وظیفه تدوین برنامه های گسترش خدمات و تسهیلات گردشگران را بر عهده دارد.

    یکی از پروژهای جذب گردشگر در عربستان ، پروژه ایجاد دهکده گردشگری الکار در شهر طائف است که فاز اول آن در سال 2001 آغاز گردیده است .

    در ژانویه سال 2003 میلادی ، شاهزاده بن عبدالعزیز ، مدیر کل مجمع عالی گردشگری آغاز برنامه های توسعه گردشگری را اعلام نمود.

    در این برنامه مشارکت بخش های خصوصی و دو لتی، طر ح های اجرایی و برنامه های مدت دار به منظور گسترش گردشگری ملی و توسعه امکانات زیست محیطی و سرمایه گذاری برای بخش گردشگری پیشنهاد شده است.

    طبق پیش بینی های این برنامه، با تأمین 50000 اتاق در هتل ها و 74000 واحد پذیرش گردشگری، تعداد گردشگران در سال 2020 میلادی به 3/45 میلیون نفر خواهد رسید.

    2-4-2 - موارد و مدارک لازم برای اخذ ویزای ورود به عربستان داشتن گذر نامه معتبر با حداقل اعتبار شش ماهه به همراه ویزای مناسب برای ورود به عربستان الزامی است بجز اتباع کشورهای شورای همکاری خلیج فارس (GCC) و مسافران ترانزیت ، افراد سایر ملیت ها برای ورود به کشور عربستان نیاز به ویزا دارند.

    این ویزا می تواند بازرگانی،گردشگری، ترانزیت، اقامت، دیدار از خانواده ، انجام مراسم حج و یا شرکت در کنفرانس های مختلف باشد.

    ویزای ورود به کشور عربستان باید از بخش ویزای سفارت عربستان در کشورهای مقصد بازدید کنندگان و یا از دفاتر کنسولی موجود در شهرهای مهم این کشور ها در سرتاسر جهان اخذ شود.

    برای افراد و گروههای زیر ، ویزای ورود به عربستان صادر نخواهد شد: دارندگان گذرنامه اسرائیلی و یا گذر نامه هایی که مهر ورود / خروج به داخل یا خارج از اسرائیل را دارند.

    افرادی که قوانین ومقررات ظاهری و رفتاری کشور عربستان را رعایت نمی کنند، مانند افرادالکلی.

    قوانین ومقررات وی‍ژه ای برای زائران مراسم حج وجوددارد که آنها باید برای کسب اطلاعات بیشتر با دفاتر کنسولی عربستان در کشور متبوعشان تماس بگیرند.

    یهودیان 3-4-2- نکات مهم در ورود به کشور عربستان در صورت ورود بدون همراه یک زن به کشور عربستان ، همسرویا ضامن(پشتیبان) این زن بایستی او را از فرودگاه همراهی کند.

    هر زن باید در طول اقامتش در عربستان مسکن تایید شده ای را دراختیار داشته باشد.

    درعربستان زنان حق رانندگی ندارند، بنابراین تنها در صورتی می توانند با اتومبیل به این کشور سفرکنند که همراه با شوهر،راننده ویا یکی از افراد فامیل باشند.

    تمامی بازدید کنندگان از عربستان باید بلیط برگشت به همراه داشته باشند.

    زائران مراسم حج وعمره باید مدارک معتبر از جمله گذرنامه با حداقل شش ماه اعتبار داشته باشد.

    4-4-2- ولیعهد شاهزاده سلطان شاهزاده سلطان در سال 1928 میلادی(1346 هجری قمری) در شهر ریاض متولد شد.

    در سال 1951 میلادی فرماندار ریاض شد وپس از آن عهده دار مشاغلی از قبیل وزارت کشاورزی(1953 م)، وزارت حمل ونقل (1955 م)ونامزدی عضویت درهیئت نمایندگی عربستان برای شرکت در کنفرانس سران کشورهای اسلامی عرب به رهبری شاه فیصل بوده است.

    اودر سال 1962 میلادی در یست وزارت دفاع وهوا نوردی ، معاونت دوم نخست وزیروبازرس کل مشغول بکار بوده است .بعلاوه به عنوان مدیر عامل خطوط هوایی عربستان در سال(1963م) رئیس مرکزخیریه شاهزاده سلطان بن عبدالعزیز(1995م) ومعاون رئیس شورای عالی اقتصاد ورئیس کمیته عالی گردشگری(2000 م) فعالیت نموده است.

    در سالهای بعد، اومعاونت رئیس کمیته عالی سیاست گذاری تحصیلی وریاست شورای عالی کار ومعاونت کشوری عالی اصطلات اداری را بر عهده داشته است وهم اینک نیز رئیس شورای کمیسیون عالی گردشگری عربستان می باشد.

    5-4-2- موزه ها اداره آثار باستانی وموزه های عربستان در شهرریاض واقع شده است که موزه باستان شناسی ونژاد شناسی زیر نظرآن اداره می شود.

    این موزه نیز در شهر ریاض واقع وسال تاسیس آن 1978 میلادی می باشد.

    در این مکان آثار باستانی مربوط به دوره عصر حجر، دوران تجارت و بازرگانی و بعد از ظهور وگسترش اسلام نگهداری می شود.

    همچنین شش موزه دیگر در نزدیکی موزه باستان شناسی ساخته شده است، سازمان مربوطه در صدد است که یک موزه ملی و پنج موزه ناحیه ای تاسیس نماید.

    جدول - وضعیت کلی گردشگری در عربستان سعودی از سال 1996 تا 2000میلادی.

    منبع: 2001 Condominium 6-4-2- فرهنگ نقاب پوشش زنان سعودی در مجامع عمومی چادر سیاه گشادی است که سر تا پا را در بر می گیرد و عبابه گفته می شود.

    پوششی که صورت زنان سعودی را فرا می گیرد نقاب (روبنده) نام دارد.

    نقاب ها در عربستان به سه شکل هستند .

    نقاب کامل که معمولا به وسیله یک یا چند پرده نیمه شفاف یا مشبک چشم های زن را هم می پوشاند، نقاب درزدار یا نقاب مشق که دو یا چند شکاف برای چشمها در آن در نظر گرفته شده است، نو ع شوم نیم نقاب است که علاوه بر چشمها، پیشانی و ابرو زن را نیز نمایان می کند.

    (علما این نوع نقاب را حرام دانسته اند) علمای عربستان سعودی از جمله شیخ ابن عثیمین،شیخ ابن باز،شیخ صالح المنجد و عبدالعزیز الشیخ که از مذهب حنبلی و دعوت محمد بن عبدالوهاب مشهور به سلفیه پیروی می کنند اجماعاً معتقد به واجب بودن پوشانیدن صورت( به جز چشمها) هستند.

    پوشاندن دست ها و صورت برای تمام دخترانی که به بلوغ رسیده اند اجباریست.

    مدارس سعودی تمام دخترانی را که بیش از ده سال سن دارند مجبور به پوشیدن نقاب می کند.

    از زنان و دختران انتظار می رود هنگام خروج از خانه صورت و دستهای خود را به طور کامل بپوشانند.

    در پایان سال 2004 ، زنان که تا کنون شناسنامه مستقل نداشته اند وفقط اسمشان در شناسنامه پدر ذکر می شد، دارای شناسنامه مستقل گردیدند، اما عبدالعزیز الشیخ با پا فشاری بر حرام بودن گشودن چهره زنان ، مخالفت خود را با عکس دار کردن شناسنامه ها اعلام کرد.

    رعایت نقاب در عربستان ، پشتوانه قوی فرهنگی و اجتماعی دارد.

    زنان سعودی خود را ملزم به پوشیدن نقاب می دانند.

    ارزش های سنتی اسلامی جایگاه اصلی و اساسی را در خانواده های سعودی ایفا می کند و دو لت عربستان رعایت حجاب را در دو شهر جده و ریاض آزاد اعلام کرده است.

    7-4-2- مناطق و جاذبه های تاریخی و گردشگری عربستان 1-7-4-2- یثری یا مدینه النبی با هجرت پیامبر اکرم از مکه به یثرب ، این شهر به مدینه النبی تبدیل شد.

    و نام های مختلفی از قبیل المؤمنه، المحبوبه، المقدسه، أرض الله، طیبه، المحرمه و ...

    به آن نسبت داده شد.

    مهمترین مکانهای دیدنی این شهر تاریخی و مذهبی عبارتند از : مسجد النبی که شریفترین و والاترین مسجد، پس از مسجد الحرام در مدینه منوره است.

    این مسجد از زمانی که پیامبر اکرم اقدام به ساخت آن نمودند، در گذر زمان بارها توسعه یافته تا اینکه به شکل کنونی درآمده است.

    مهمترین بخش های داخلی مسجد النبی عبارتند از : روضه شریف (در ناحیه جنوب شرقی مسجد قرار دارد)، حجره و مرقد مطهر رسول خدا (ص)، منبر، محراب، مقام جبرئیل.

    درهای این مسجد عبارتند از : 1- باب الرحمه (در دیوار غربی مسجد) 2- باب جبرئیل (در مدخل ورودی رسول خدا (ص) و در دیوار شرقی مسجد)3- باب السلام (در دیوار غربی مسجد) 4- باب النساء مهمترین ستونهای مسجد عبارتند از : 1- ستون حرس 2- ستون توبه 3- ستون وفود 4- ستون سریره 5- ستون قرعه، عایشه، مهاجرین 6- ستون حنانه 7- مقام جبرئیل 8- محل تهجد 9- ستون مخلقه مسجد قبا : در منطقه پر آب و حاصلخیز جنوب مدینه واقع شده است و فاصله آن با مسجد النبی 6 کیلومتر از سمت جنوب می باشد.

    این مسجد که یکی از مهمترین و زیباترین مساجدی است که در محدوده فعلی مدینه قرار دارد، چرا که با توسعه شهر، قبا نیز در محدوده مدینه قرار گرفته است و بنای جدید آن مربوط به سال 1406 هجری قمری می باشد.

    مسجد جمعه : در محله بنوسالم قرار گرفته و به نام مسجد بنوسالم نیز شناخته می شود.

    مسجد الاجابه در شرق مدینه مساجد سبعه در غرب مدینه : در سمت غربی کوه سلح در شمال غربی مدینه 7 مسجد سبعه یا هفتگانه شهرت یافته اند که عبارتند از : مسجد قبلتین، فتج، فاطمه الزهراء (س)، امام علی بن ابیطالب (ع)، سلمان ، ابوبکر و عمر.

    قبرستان بقیع : یکی از پر خاطره ترین مکانهای مدینه است.

    این قبرستان با وسعت نسبتاً زیاد خود مدفن صحابه، تابعین و مهمتر از همه، چهار تن از امامان شیعه بوده و از اینرو محل زیارت تمامی زائران مدینه منوره است.

    قبور چهار امام بنامهای امام حسن (ع)، امام محمد باقر (ع)، امام جعفر صادق (ع) و امام سجاد (ع) در این مکان قرار دارند.

    شواهدی نیز از محل قبر حضرت فاطمه بنت اسد (س) در پایین تر از قبور ائوه چهارگانه (شمال غرب آنها) وجود دارد.

    منطقه و کوه احد : کوه احد که از شرق به غرب کشیده شده در فاصله 5.5 کیلومتری مسجد نبوی واقع شده است.

    در شمال این کوه جاده ای ساخته شده که به «طریق غیر المسلمین» معرفو است.

    نامگذاری این کوه به احد از آن روست که منفرد است و به سلسله جبال اطراف پیوند ندارد.

    کوه رمات یا جبل عینین : که در جنوب احد واقع شده و قبر حضرت حمزه و دیگر شهدای احد، بین آن و کوه احد فاصله انداخته است.

    مقبره مادر پیامبر (ص) در ابواء : در منطقه ابواء و در بین راه مکه و مدینه واقع شده است و قریه ای است آباد و زراعی.

    منطقه بدر : در حوالی 150 کیلومتری مدینه قرار دارد و در حال حاضر شهری آباد است.

    و قبرستان شهدای بدر در این منطقه قرار دارد.

    در این منطقه جنگ معروف بدر در هفدهم رمضان سال دوم هجرت که به پیروزی مسلمانان انجامید، رخ داده است.

    خیبر و فدک : در فاصله 165 کیلومتری شمال مدینه قرار دارد و محل زندگی تعدادی از یهودیان بوده است.

    فدک نیز در فاصله چند کیلومتری در شرق خیبر قرار دارد.

    2-7-4-2- مکه : مکه مکرمه در واقع پایتخت مذهبی کشور عربستان است و اهمیت این شهر به خاطر وجود اماکن مقدسه از جمله : مسجد الحرام (کعبه معظمه) است.

    بخشهای مختلف مسجد الحرام عبارتند از : ساختمان کعبه : کعبه ، خانه خدا به کعبه، خانه خدا ، بیت ا ...

    الحر ام، بیت العتیق و بیت الحرم نیز می گویند.

    دلیل نامگذاری به بیت الحرام این است که خداوند ورود مشرکان را به این مکان مقدس حرام و ممنو ع فرموده است.

    بیت ا....الحرام در شهر مکه قرار دارد و در تاریخ، مورد احترام همگان بوده است.

    بنابر آیاتی از قرآن و روایات معصومان علیهم السلام خانه کعبه نخستین و مقدس ترین بنا و اولین مسجدی است که بر روی زمین ساخته شده است.

    در ا حادیث آمده است که در آ غاز آفرینش سراسر زمین را آب فرا گرفته بود و نخستین خشکی که آفریده شد زمین زیر کعبه بود که خشکی های دیگر از آن گسترده گشت.

    بر اساس روایات اسلامی، کعبه را ابتدا حصزت آدم ساخت و سپس حضرت ابراهیم (ع) به کمک پسرش اسماعیل(ع) تعمیر و بازسازی کرد.

    کعبه در زمان رسول خدا صلی ا...

    علیه وآله وسلم و قبل از بعثت، به دست قریش و با همگاری رسول خدا، بر اساس بنای اولیه ابراهیم(ع) ، دوباره بازسازی شد .

    خداوند کعبه و اطراف آن را «حرم» قرار داده است؛ یعنی مقدس شمرده و ارتکاب گناه و قتل شکار و تجاوز به جان و مال مردم و جنگ و دزدی و راهزنی و ...

    را در آن جایز ندانسته است.

    وفتی مجرمی به آنجا پناه ببرد کسی حق مواخذه او را ندارد.

    واقعه مهمی که در دوران عبدالمطب ، سرپرست و تولیت کعبه رخ داد،نجات معجزه آسای آن از ویرانی به دست سپاه ابرهه و اصحاب فیل بود.

    دومین حادثه مهم ، تولد امیر مومنان علی (ع) در آن بود.

    مقارن با ظهور اسلام ، صدها بت فلزی و چوبی و سفالی در شکل های گوناگون در داخل و بیرون و بر روی دیوارها و سقف کعبه بود، اما در روز فتح مکه که در رمضان سال هشتم هجری رخ داد، رسول خدا وارد کعبه شد و همه بت ها را از بین برد.

    ساختمان کعبه به شکل مربع مستطیل و دارای چهار ضلع است که هر ضلع آن را رکن می گویند که سه رکن آن چنین نام دارد: رکن یمانی، رکن شامی و رکن عراقی ، ساختمان کعبه 85/14 متر ارتفاع دارد، طولش 1758 و عرضش 22/10 متر است.بنای کعبه از سنگ های سیاه و سختی سا خته شده است که پرده سیاهی بر روی آن قرار دارد.

    می گویند نخستین بارحضرت اسماعیل( ع) پرده ای بر کعبه کشید و بعدها قریش نیز چنین کرده اند و پرده ای، منصبی ویژه برای آنان محسوب می شد.

    اکنون نیز آن پرده به صورت خاص و بر روی کعبه نهاده می شود.

    پرده کعبه : گفته می شود برای نخستین بار حضرت اسماعیل (ع) پرده ای بر روی کعبه کشیده است.

    در حال حاضر کارگاه جدیدی با وسایل و ابزار مدرن کارهای بافندگی قالیهای مسجد، پرده کعبه و سایر کارهای بافندگی مسجدالحرام را در عربستان انجام می دهد.

    جامه کعبه از 54 قطعه ترکیب یافته که طول هر قطعه آن 14 متر و عرض آن 95 سانتی متر است و مساحت کلی آن به 704 متر مربع بالغ می گردد.

    برای تهیه جامه کعبه به 670 کیلوگرم ابریشم خالص نیاز است، اما کمربند وپرده دروازه کعبه، به رشته های نقره ای و طلافام نیاز دارد که وزن مجموع آن به 120 کیلوگرم می رسد.

    ارکان کعبه : چهار زاویه کعبه به عنوان چهار رکن شناخته می شود.

    در دو سوی حجر اسماعیل، ارکان شامی و عراقی و در دو رکن مقابل آن، ارکان یمانی و حجر الاسود قرار گرفته اند.

    از میان این چهار رکن، فضیلت رکن یمانی و رکن اسود از دو رکن دیگر بیشتر است.

    حجر الاسود : حجرالاسود یا سنگ سیاه، سنگی متبرک از مسجد الحرام است که در کنار کعبه و به ارتفاع 1.5 متری زمین قرار گرفته است نقطه آغاز و پایان طواف بوده و برابر آن سنگ سیاهی روی زمین تا انتهای مسجد کشیده شده است.

    به علاوه چراغی سبز رنگ بر دیوار مسجد مقابل حجر الاسود نصب شده تا راهنمای طواف کنندگان باشد.

    ملتزم : قسمتی از دیوار کعبه را که در یک سوی آن حجر الاسود و در سوی دیگرش درب کعبه قرار دارد ملتزم نامیده می شود.

    مستجار : در مقابل ملتزم، در سوی دیگر کعبه، دیوار کنار رکن یمانی را مستجار می نامند.

    حطیم : یکی از مکانهای مقدس مسجد الحرام و در کنار کعبه قرار دارد.

    حجر اسماعیل : در فاصله میان رکن عراقی و شامی، دیواری است قوسی شکل با ارتفاع 30/1 متر که آن را حجر اسماعیل می نامند که یادگاری است از زمان ابراهیم و اسماعیل (ع).

    مقام ابراهیم: زمانی که دیوار کعبه توسط ابراهیم (ع) و اسماعیل (ع) بالا رفت و دیگر دستان ابراهیم بدان نرسید، سنگی آوردند و ابراهیم (ع) بر روی آن ایستاد و سنگها از دست اسماعیل (ع) گرفت و دیوار کعبه را بالا برد.

    بر روی این سنگ، اثری از انگشتان پای آن حضرت دیده می شود، شکل آن مربع با طول و عرض 40 سانتی متر و ارتفاع تقریبی 50 سانتی متر و رنگ متمایل به زرد است.

    زمزم : که با نامهای چاه اسماعیل، شفاء, عافیه , طعم و ...

    شناخته می شود و در سمت شرقی مسجد الحرام قرار دارد و همانند دیگر مشاهد حج، از اثار ابراهیم، اسماعیل و هاجر است.

    مسعی : محلی است که حجاج باید در آنجا میان کوه صفا و مروه، به سعی بپردازند کوه صفا در قسمت جنوبی مسجد الحرام و کوه مروه در ناحیه شمال شرقی آن واقع است.

    3-7-4-2- مساجد تاریخی مکه (مساجد داخل مکه) * مسجد الجن : این مسجد مشهورترین دو کهن ترین مسجد مکه است.

    و در پایین کوه حجون به سمت حرم کعبه، حدود پنجاه متر بعد از پل حجون و در حاشیه قبرستان حجون قرار گرفته است.

    * مسجد الاجابه (مکه ) : این مسجد، پایین تر از میدان معابده در ابتدای خیابان ابطح و در مسیر مسجدالحرام و در ابتدای خیابان باالاجابه واقع است.

    * مسجد شجره : این مسجد 100 متر پایین تر از مسجد جن و در امتداد خیابان الجن و مسیر مسجد الحرام، درست قبل از پل سلیمانیه واقع شده است.

    و طول و عرض تقریبی آن دوازده در بیست متر می باشد.

    * مسجد بلال : منسوب به بلال حبشی است و با مساحتی حدود یک متر مربع، بر فراز کوه ابوقبیس قرار دارد و در حال حاضر از میان رفته و اثری از آن بر جای نیست.

    * مسجد ابوبکر : مسجدی است منسوب به ابوبکر و فاصله آن تا مسجد الحرام چند صد متر و مساحت آن حدود 160 متر مربع است.

    * عرفات : منطقه ای است که در حدود 18 کیلومتر مربع وسعت دارد و در شرق مکه و اندکی متمایل به جنوب در بین راه طائف و مکه قرار دارد.

    زائران بیت الله الحرام در روز عرفه ، یعنی نهم ذی الحجه به این منطقه می آیند و این حضور از ارکان حج تمتع است.

    *مشعر الحرام : در راه بازگشت از عرفات به سوی مکه وادی مازم واقع شده که در میان دو کوه قرار دارد.

    منطقه مشعر با علائم خاصی مشخص شده و وقوف در آن از ارکان حج تمتع است.

    * منا : جایی است که حجاج از روز دهم تا دوازدهم برخی تا سیزدهم در آن می مانند وفاصله آن تا شمال مکه 6 کیلومتر است.

    4-7-4-2- آثار مذهبی و تاریخی مکه مکرمه : * شعب ابوطالب : منطقه ای است کوهستانی در اطراف مکه و به عبارتی حد فاصل کوه ابوقبیس و کوه خندمه.

    این شعب محل تولد رسول خدا (ص) و نیز محل معراج آن حضرت بوده است.

    * مولد النبی (ص) : خانه ای است که رسول خدا (ص) در آن متولد شده اند.

    * کوه حراء و غار حرا: این کوه که به جبل النور و جبل القرآن نیز معروف است در شمال شرقی مکه و در مسیر جاده ای واقع شده که به سمت عرفات می رود و در فاصله 5/1 کیلومتری سمت راست آن جاده قرار دارد.

    در غار به سمت شمال است و فضای آن حدود 2 الی 3 متر مربع می باشد.

    * کوه ثور ، غار ثور: کوهی است بزرگتر از کوه حرا که در جنوب شرقی مسجد الحرام و در فاصله ای دورتر نسبت به مکه واقع شده است.

    رسول خدا زمانی که مشرکان مکه قصد کشتن وی را داشتند با کمک ابوبکر وارد غار ثور شدند و مدت سه روز در آن مخفی بودند.

    5-7-4-2 طائف : این شهر به علت آب و هوای خنک در تابستان، پایتخت ییلاقی سعودیه به شمار می رود و جمعیت آن در سال 1998 برابر با 204850 نفر بوده است.

    6-7-4-2 ریاض : شهر ریاض پایتخت کشور عربستان سعودی است و در فاصله 370 کیلومتری خلیج فارس قرار گرفته است.

    این شهر در سال 2001 میلادی حدود 000/761/4 نفر جمعیت داشته است.

    مهمترین نقاط دیدنی آن عبارتند از مسجد اعظم یا جامع ریاض، نخلستانهای فشرده در تمام اطراف شهر به استثنای شمال شرقی، دوازده دو میری و منطقه بازار در شمال قصر و قصر تاریخی المصمک.

    7-7-4-2 جده : این شهر بندری که به قلب عربستان معروف است با جمعیتی حدود 300/046/2 نفر در ساحل دریای احمر واقع شده است و از نظر تجاری و بازرگانی برای عربستان اهمیت بسیاری دارد.

    این شهر محل ورود اصلی زائران خانه خداست.

    از نقاط دیدنی جده می توان به فواره بزرگ ملک فهد اشاره کرد که آب این فواره از درون دریای سرخ به ارتفاع 260 متر پرتاب می شود، جاده ساحلی جده به طول 80 کیلومتر در شمال، جنوب و «شرم ابحر» سفارت ایران در ریاض : سال تأسیس : 1930 میلادی آدرس : ریاض – منطقه حی در ریاض – کد پستی 94394 تلفن : 48840027 – 4881931 – 4881916 – 009661 نمابر : 4881890 – 009661 کنسولگری ایران در جده : سال تأسیس : 1975 میلادی آدرس : جده – خیابان الحمرا دی ، خیابان الاخلاص، خیابان الکرم ، پلاک 3 ، کدپستی : 14766 تلفن : 6659628 – 6675815 – 009661 نمابر : 6673542 – 009662 پایگاه اینترنتی رایزنی ذهنی ایران در ریاصض : WWW.Riyadh.icro.ir تلفن دفتر هواپیمایی جمهوری اسلامی در جده : 6654619-009662 شاخص های اصلیواحدکد19961997199819992000گردشگری درون مرزی ورود بازدید کنندگان - گردشگران(بازدید کنندگان یک شبه) - بازدیدکنندگان یک روزه - مسافران تفریحی(عبوری)هزار هزار هزار هزار1.1 1.2 1.3 1.4..

    ..

    ....

    6296 ..

    ..ورود از نظر منطقه جغرافیائی - آفریقا - آمریکا - اروپا - شرق آسیا واقیانوس آرام - شمال آسیا - خاورمیانههزار هزار هزار هزار هزار هزار2.1 2.2 2.3 2.4 2.5 2.6..

    ..ورود از نظر نوع حمل ونقل - هوائی - راه آهن - جاده ای - دریائیهزار هزار هزار هزار3.1 3.2 3.3 3.4..

    ..ورود از نظر هدف از سفر - گذراندن اوقات فراغت،سرگرمی ، تعطیلات - حرفه ای و تجاری - سایرهزار هزار هزار4.1 4.2 4.3..

    ..262 688 5345اقامت های کوتاه مدت/طول مدت اقامت- اقامت های کوتاه مدت در هتلها ومکان های مشابه - اقامت های کوتاه مدت در مکان های پذیرش گردشگر - متوسط طول مدت اقامت گردشگران غیرمقیمهزارشب هزارشب شب5.1 5.2 5.5..

    ..مخارج / هزینه های گردشگری در کشور مبدأمیلیون دلار8.1..........

    شاخص های اصلیواحدکد19961997199819992000گردشگری داخلی - اقامت های کوتاه مدت - اقامت های کوتاه مدت در هتلها و مکان های مشابه - اقامت های کوتاه مدت در مکان های مسافر / گردشگرهزار شب هزار شب5.3 5.4..

    14540گردشگری برون مرزی - خروج/ عزیمت - مخارج/هزینه های گردشگری در سایر کشورهاهزار میلیون دلار6.1 8.2..

    ..فعالیت های گردشگری هتل ها و مکان های مشابه - تعداد اتاقها - تعداد تخت - مدت اقامت/سکونت - متوسط طول مدت اقامتH &S H&S درصد شب7.1 7.2 7.3 5.6..

    ..55893 ..

    00/42 ..ارقام کلی اقتصادی -تولید ناخالص(GNP) - صادرات (FOB) - واردات(CIF)میلیون دلار میلیون دلار میلیون دلار9.1 9.2 9.3137469 60729 27744145524 60723 28732141202 38822 30013139365 50760 28010..

    30267

بنا به گزارش سازمان جهاني جهانگردي، در سال 2020، باورود 17 ميليون بازديد کننده به مصر، به نظر مي رسد اين کشور مقصد شماره يک خاورميانه باقي بماند. پس از آن، مقصدي که بيشترين بازديد کننده را خواهد داشت، عربستان سعودي با 12 ميليون بازديد کننده از کشوره

ملاحظات تاريخي عربستان احتمالا محل اوليه سامي ها بوده است, که از چهار هزار سال قبل از ميلاد مسيح به بين النهرين و فلسطين مهاجرت نمودند و بعدا به آشوري ها, بابلي ها, کنعاني ها و آموري ها معروف شدند. دوران باستان – در هزار سال اول قبل از ميلاد – حکومت

ملاحظات تاريخي عربستان احتمالاً محل اوليه سامي ها بوده است، که از چهار هزار سال قبل از ميلاد مسيح به بين النهرين و فلسطين مهاجرت نمودند و بعداً به آشوري ها، بابلي ها، کنعاني ها و آموري ها معروف شدند. دوران باستان – در هزار اول قبل از ميلاد

هدف اصلي پژوهش حاضر مطالعه علمي تأثير جنبش اصلاح طلبي در ايران بر آغاز و افزايش سياست تنش زدايي جمهوري اسلامي ايران بر روابط با عربستان سعودي بعد از روي کار آمدن آقاي خاتمي ميباشد. به منظور پايان دادن به دوران تيرگي روابط در ايجاد تفاهم و اعتماد ميا

عربستان سعودي با 2/149/690 کيلومتر مربع مساحت، در آسياي جنوب غربي قرار دارد که مدار رأس السرطان از آن مي گذرد. طول مرزهاي آن به 4532 کيلومتر بالغ مي گردد و از نظر سيماي جغرافيايي، شامل ارتفاعات غربي، نجد (بخش اعظم شبه جزيره)، منطق احساء در ساحل شرقي

مطالعه ادبیات و سوابق مسئله در مورد مقایسه سن مسئولیت کیفری درحقوق ایران ، پاکستان ، عربستان و قطر تاکنون درکشور ایران کسی به بررسی چنین مسئله ای نپرداخته است و نمی توان منبع معتبری را در این مورد پیدا نمود ، اما درمورد سن مسئولیت کیفری درحقوق ایران اساتیدی همچون دکترگلدوزیان ، دکتر ولیدی ، دکتر نوربها ، دکتر اردبیلی ، دکترشام بیاتی و . . . به تحقیق و بررسی پرداخته اند و هرکدام ...

هدف دولتمردان دبی (Dubai) در ایجاد و حمایت از یک ساختار قوی اقتصادی، ضمن حفظ ظرفیت‌ها و افزایش توسعه مناسبات بین‌المللی، تضمین موفقیت و کامیابی شهروندان این کشور عنوان می‌شود. از سوی دیگر اساس انتظارات صندوق بین‌المللی پول نرخ رشد اقتصادی دبی در سال 2006 در حدود 11درصد اعلام شده است. رشد و پیشرفت دبی در گرو توجه به زیرساخت‌ها و تغییرات اقتصادی آن از جمله رشد بخش‌های غیرنفتی تا ...

اشاره؛ تولید و تجارت، دو بازوی قوی توسعه پایدار اقتصادی است که با برنامه‌ریزی علمی و جامع و با نگاه به رویکردهای جهانی می‌تواند سرانجامی موفقیت‌آمیز داشته باشد. مطالعه دقیق روی اقلیم‌ها، شرایط آب و هوایی، خاک، تجهیزات و فناوری موجود و قابل حصول و استعدادهای نیروی انسانی، زمینه‌هایی را در فعالیت‌های اقتصادی پویا و با بازده مناسب پیش رو قرار می‌دهد که می‌تواند برای سال‌ها درآمد ...

پیشگفتار ساختار زمین: زمین جسمی تقریبا کره ای به شعاع متوسط 6370 کیلومترمی باشد .هسته کروی بخش مرکزی کره زمین را در برگرفته وشعاع ان در حدود3470 کیلومتر تخمین زده می شود . اطراف هسته را لایه میانی یعنی گوشته فرا گرفته وضخامتی در حدود 2900 کیلومتر راشامل می شود .پوسته زمین اساسا سخت بوده وشامل سنگهای اذرین ورسوبی وسنگهای ناشی از دگرگونی انها می باشد. فشار و دمای زمین : دمای زمین ...

جزيره‌العرب سرزمين خشکي است که از سه سوي در حصار آب قرار گرفته است. در غرب آن درياي سرخ قرار دارد که حد فاصل جزيره‌العرب و قاره آفريقاست؛ جنوب آن به اقيانوس هند محدود مي‌شود و در شرق آن درياي عمان و خليج‌فارس قرار گرفته است که جزيره‌العرب را از ايرا

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول