دانلود تحقیق کارت صدا

Word 128 KB 18918 16
مشخص نشده مشخص نشده کامپیوتر - IT
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • تعریف کارت صدا‏
    کارت صدا یکی از عناصر سخت افزاری رایانه‌است که باعث پخش و ضبط صدا می‌گردد.

    قبل از گسترش ‏کارتهای صدا، صدا در رایانه توسط بلند گوهای داخلی ایجاد میشد.

    این بلند گوها توان خود را از برد اصلی ‏می گرفتند.

    استفاده از کارت صدا از اواخر سال ۱۹۸۰ شروع شد.

    کنند.

    کارت صوتی همانند کارت گرافیکی بر روی ‏برد اصلی نصب می‌شود و در پشت آن چند فیش برای میکروفن و بلند گو قرار دارد.

    وظیفه کارت صدا آماده ‏سازی سیگنالها جهت پخش و دریافت سیگنالهای ورودی از میکروفن و آماده کردن آنها برای ذخیره در ‏رایانه‌است.

    کارت صدا، کارت صوتی نیز نامیده می‌شود و در بسیاری موارد می‌تواند اصواتی با کیفیت ‏بسیار عالی تولید کند.

    ‏ صوت، یک سیگنال آنالوگ است که به صورت موج پیوسته انتشار می‌یابد.

    رایانه همواره در حال پردازش ‏سیگنالهای آنالوگ است، زیرا این سیگنالها دائماً در حال تغییرند.

    در واقع لازم است که سیگنالهای ‏آنالوگ به بیتهای رقمی (دیجیتال) تبدیل شوند.

    ‏ سیگنالهای دیجیتالی تولید شده مجدداً باید به سیگنالهای آنالوگ تبدیل شوند تا بتوانند به وسیله بلند گو پخش ‏شوند.


    شبیه سازی صوتی
    صداهای دیجیتال به فضای زیادی بر روی دیسک نیاز دارد.

    بنابراین به جای ذخیره صدا آن را ایجاد می‌کند.

    ‏این عملیات شبیه سازی صوتی نام دارد و به روشهای زیر صورت می‌گیرد:
    1- FM(مدولاسیون بسامد): این روش به صورت کاملاً مصنوعی صدا را ایجاد می‌کند و برای ساخت آن از ‏دو موج سینوسی استفاده می‌کند.


    ‏۲- جدول موجی (صدای موجی): این روش کم هزینه و واقعی تر است.

    در این حالت از تمامی وسایل ‏موسیقی نمونه گیری شده‌است و صدای دیجیتالی تولید شده در یک جدول موج ذخیره شده‌است.

    در صورتی ‏که یک برنامه به صدایی احتیاج داشته باشد این جدول موج چه در کارت صدا و چه در دیسک، صدای واقعی ‏را به برنامه می‌دهد.

    فایلهای صوتی با پسوند ‏Wav‏ در ویندوز صداهای واقعی هستند که از جدول موج ‏استفاده می‌کنند.

    بنابراین آهنگسازان حرفه‌ای ترجیح می‌دهند این گونه کارتهای صدا را استفاده نمایند.

    این صداها در ‏تراشه‌های رام کارت صوتی ذخیره می‌شوند و در نتیجه بسیاری از تولید کنندگان بزرگ بودن حافظه جدول ‏صوتی را دلیل مرغوب بودن کارت صدا می‌دادند.
    ‏ 3-MIDI‏(رابط دیجیتالی ادوات موسیقی): این روش برخلاف روش قبلی صدای تولید شده را ضبط نمی‌کند، ‏بلکه اطلاعات صدا مانند کوک، دوام، بلندی و سایر موارد را ضبط می‌کند.

    این اطلاعات در یک قالب ‏استاندارد در فایل ذخیره می‌شود و یا به یک وسیله موسیقی جهت اجرا ارسال می‌شود.

    بنابراین یک فایل ‏MIDI‏ مجموعه‌ای از دستور العملها در مورد چگونگی اجرای نت هاست.

    ‏ نکته: فایلهای ‏MIDI‏ جهت برقراری ویدئو کنفرانسها و پخش فیلم در اینترنت به کار می‌روند.
    ‏۴- نمونه سازی فیزیکی:این روش نسبتاً جدید است و بسته به نوع ساز شبیه سازی شده‌است.

    با اینکه دارای ‏صدای خوبی است اما بار زیادی بر پردازنده اصلی وارد می‌سازد.


    ‏۴- نمونه سازی فیزیکی:این روش نسبتاً جدید است و بسته به نوع ساز شبیه سازی شده‌است.

    ‏ اجزای تشکیل دهنده کارت صدا ‏ ‏ یک پردازنده سیگنال های دیجیتال (DSP) که مسئول انجام اغلب عملیات( محاسبات ) مورد نظر است .

    یک مبدل دیجتیال به آنالوگ (DAC) یک مبدل آنالوگ به دیجیتال(ADC) برای صوت ورودی به کامپیوتر حافظه ROM یا Flash برای ذخیره سازی داده یک اینترفیس دستگاههای موزیکال دیجیتالی (MIDI) برای اتصال دستگاه های موزیک خارجی کانکنورهای لازم برای اتصال به میکروفن و یا بلندگو یک پورت خاص " بازی" برای اتصال Joystick اغلب کارت های صدا که امروره استفاده می گردد از نوع PCI بوده و در یکی از اسلات های آزاد برد اصلی نصب می گردند.

    کارت های صدای قدیمی عمدتاً از نوع ISA بودند.

    اکثر کامپیوتر های جدید کارت صدا را بصورت یک تراشه و بر روی برد اصلی دارند.

    در این نوع کامپیوترها اسلاتی برروی برد اصلی استفاده نشده وبدین ترتیب یک اسلات صرفه جوئی شده است !

    Sound Blaster Pro بعنوان یک استاندارد در دنیای کارت های صدا مطرح است .‏ انواع اتصال کارت صدا به رایانه ‏ ‏ ‏-‏Speaker(بلند گو) ‎‏ -‏CD-Playe و میکروفن ضبط صوت (یک منبع ورودی آنالوگ) ‎‏ ‏-(یک منبع ورودی دیجیتال) ‏CD-ROM‏ ‏‎-‎‏ ‏- یک منبع آنالوگ خروجی نظیر ضبط صوت ‏- یک منبع دیجیتال خروجی شنیدن صوت مراحل شنیدن صوت بر خلاف روش تولید صدا است که در زیر شرح داده شده‌است: ‏۱- داده‌های دیجیتال از هارددیسک خوانده می‌شود و سپس در اختیار پردازنده اصلی قرار می‌گیرد.

    ‏2-DSP پردازنده اصلی داده‌ها را برای موجود بر روی کارت صدا ارسال می‌کند.

    ‏۳-داده‌های دیجیتال را از حالت فشرده خارج می‌کند.

    ‏ داده‌های دیجیتال غیر فشرده شدن توسط ‏DSP‏ ۴-بلافاصله با مبدل دیجیتال به آنالوگ (‏DAC‏) پردازش و یک ‏سیگنال آنالوگ ایجاد می‌کنند.

    این سیگنالهای ایجاد شده از طریق هدفن یا بلند گو شنیده خواهد شد.

    ‏ عملیات کارت صدا ‏ صدا چهارعملیات خاص درارتباط باصداانجام می‌دهد: ‏- ضبط صدا با حالات متفاوت ‏- پخش موزیکهای از قبل ضبط شده مانند: ‏MP۳‎، ‏Wav‏ و یا ‏DVD‏ ‏- ترکیب نمودن صداها ‏- پردازش صوتهای موجود‎ ‎ انواع رابط ‏ جهت دریافت و ضبط از طریق کارت صدا لازم است رابطهای زیر وجود داشته باشد: ‏- رابط ورودی: این رابط برای ورود داده‌های صوتی استفاده می‌شود که دارای انواع مختلفی هستند.

    ‏- رابط خروجی: این رابط جهت ارسال سیگنالها از کارت به وسایل خارج از رایانه به کار می‌رود.

    یک سر ‏کابل به کارت صوتی و سر دیگر آن به بلندگو و یا هدفون و سیمهای استریو وصل می‌شود.

    ‏_ رابط صوتی ویژه سی دی: این نوع رابطها جهت ارتباط بین دیسک گردان، سی دی و کارت صوتی ‏می باشد و اگر این ارتباط برقرار نشود دیسکهای سی دی صوتی پخش نمی‌شود و در این حالت صدا تنها از ‏طریق خروجی گوشی(هدفون) شنیده می‌شود.

    رابط میدی بازی: اکثر کارتهای صوتی دارای این رابط هستند.

    این رابط ۱۵ پایه دارد و ‏D‏ شکل است و ‏می‌توان به وسیله آن از ارگهای الکترونیکی، موسیقی را دریافت و به صورت فایل بر روی سی دی ذخیره ‏کرد.

    ‏ پردازنده کارت صوتی ‏ ‏ در کارت صداهای جدید تراشه مخصوصی به نام ‏DSP‏ اضافه شده‌است.

    که مخفف ‏Digital Signal ‎Processor‏ است.

    این تراشه رایانه را از انجام پردازش سیگنالهای صدا، پارازیت گیری، فشرده سازی ‏داده‌ها و موارد دیگر معاف می‌دارد.

    کارت صوتی دوطرفه هم‌زمان در این نوع کارت صدا داده‌ها می‌توانند در دو مسیر هم‌زمان جریان داشته باشند.

    روی کارت صداهای ‏دوطرفه عبارت ‏Full doplisk‏ نوشته می‌شود.

    بیشتر کارت صداهای جدید دارای این قابلیت هستند.

    با ‏این کارتها برای مکالمه تلفنی بهتر از طریق رایانه استفاده می‌شود.

    ‏ حافظه کارت صدا‏ ‏ در بیشتر کارت صداهای نوع آیزا حداقل ۲ مگابایت حافظه رم با نام حافظه نمونه سازی وجود دارد.

    این نوع ‏حافظه جهت حفظ صداهای جدول موج و صداهایی که خود کارت می‌سازد استفاده می‌شود.

    اما در نوع ‏کارتهای پی سی آی احتیاجی به حافظه نمونه سازی نیست.

    زیرا پهنای باند در این نوع کارتها بزرگ ‏می باشد و صداها بر روی حافظه اصلی رایانه قرار می‌گیرد.

    ‏ استریو فونیک یا مونو فونیک ‏ ‏ کارتهای مونوفونیک صدا را از یک منبع پخش می‌کنند که به آن مونو یا یک کاناله می‌گویند.

    در صورتی که ‏کارتهای استریوفونیک به طور هم‌زمان و از دو منبع مختلف پخش می‌شود.

    بعضی از برنامه‌های کاربردی صدای استریو را پشتیبانی نمی‌کنند.

    کارتهای استریو گران قیمت تر از ‏مونو است.

    بیشتر کارتهای صوتی دارای یک ورودی استریو یا دو ورودی مونو هستند.

    نکته: در بیشتر کارتهای صوتی حداقل ۱۶ بیت لازم است، اما برخی دیگر از ۲۴بیت و بیشتر استفاده ‏می کنند.

    ‏ عیب یابی کارت صدا ‏ ‏- اگر پس از نصب یک کارت صدای جدید در بعضی برنامه‌ها دچار مشکل صدا شوید، باید تنظیمهای ‏برنامه‌ها را از نو تعیین کنید.

    لازم است بعضی برنامه‌ها را دوباره نصب نمود تا با کارت جدید کار کند.

    ‏- اگر در بعضی برنامه‌ها صدا وجود دارد ولی هماهنگ با اعمال روی صفحه نیست لازم است برنامه‌های ‏دیگر را ببندید تا برنامه در حال اجرا بتواند بر همه منابع دسترسی پیدا کند.

    ‏- گاهی اوقات صدای خش خش و یا وزوز از بلندگو پخش می‌شود دلیل آن مزاحمت کارتهای جانبی دیگر ‏می باشد.

    در این صورت لازم است جای شکاف کارت صوتی را عوض کرد.

    اگر باز هم اشکال رفع نشد باید ‏کابلهای برق نزدیک به کارت صوتی را از آن دور کرد.

    ‏- اگر صدایی از بلندگوهای رایانه به گوش نمی‌رسد اعمال زیر را انجام دهید: ‏* محل اتصال بلندگو به منبع تغذیه چک کنید.

    ‏* پیچ تنظیم بلندی صدا را تنظیم نمایید.

    ‏* سیم اتصال بلندگو به کارت را چک کنید.

    ‏* صدا را در برنامه‌های نصاب بررسی نمایید.

    ‏* برنامه راه انداز کارت صوتی را دوباره نصب کنید.‏‎ ‎ نکاتی راجع به خرید کارت صدا ‏ در هنگام خرید کارت صدا به چه نکاتی باید توجه کرد؟

    به دلیل این که مادربردهای جدید دارای کارت صدا به صورت سرخود هستند، بنابر این دیگر نیازی نیست ‏که کارت صدا را به صورت جداگانه خریداری نمود.

    جز در مواردی که برای کارهای حرفه‌ای از کارت ‏صدا استفاده می‌شود.

    دو نوع استاندارد اختصاصی برای کارتهای صدا وجود دارد.

    (استاندارد ‏Adlih‏ و ‏Sound Blaster‏) ‏اغلب کارتهای صوتی با ‏Sound‏ ‏Blaster‏ سازگاری دارند.

    با توجه به این که کارت صوتی نباید با این ‏استاندارد به راه انداز خاصی نیاز داشته باشد.

    به غیر از استانداردهای ذکر شده، استانداردهای دیگری هم وجود دارند.

    اکثر برنامه‌های کاربردی صوتی ‏برای محصولاتی نوشته می‌شوند که عمومیت دارند.

    برای همین بیشتر سازندگان، کارتهای صوتی خود را ‏تحت این دو استاندارد می‌سازند.

    نکته: بیشتر بازیهای تحت داس ازکارتهای صوتی با استانداردهای ساوند بلاستر، ساوند بلاستر ۱۶ و ‏ساوند بلاستر پرو استفاده می‌کنند.

    در حال حاضر بیشتر سی دی رامها دارای فیش ورودی هدفون یا بلند گو هستند.

    بدین ترتیب می‌توان از ‏صداهای آنها استفاده کرد.

    اما در صورتی که صدای بهتری می‌خواهید می‌توانید ازکارت صدا استفاده نمایید.‏ کارت صدا چیست؟

    کارت صدا یکی از عناصر سخت افزاری استفاده شده در کامپیوتر است که باعث پخش و ضبط صدا( صوت) می گردد.

    قبل از مطرح شدن کارت های صدا ، کامپیوترهای شخصی برای پخش صدا ، صرفا" قادر به استفاده از یک بلندگوی داخلی بودند که از برد اصلی توان خود را می گرفت .

    در اواخر سال 1980 استفاده از کارت صدا در کامپیوتر شروع و همزمان با آن تحولات گسترده ای در زمینه کامپیوترهای چند رسانه ای ایجاد گردید.

    در سال 1989 شرکت Creative labs کارت صدای خود را با نام Creative Labs soundBlaster Card عرضه نمود.

    در ادامه شرکت های متعدد دیگری تولیدات خود را در این زمینه عرضه نمودند.

    مبانی کارت صدا یک کارت صدا دارای بخش های متفاوت زیر است : • یک پردازنده سیگنال های دیجیتال (DSP) که مسئول انجام اغلب عملیات( محاسبات ) مورد نظر است .

    • یک مبدل دیجتیال به آنالوگ (DAC) • یک مبدل آنالوگ به دیجیتال(ADC) برای صوت ورودی به کامپیوتر • حافظه ROM یا Flash برای ذخیره سازی داده • یک اینترفیس دستگاههای موزیکال دیجیتالی (MIDI) برای اتصال دستگاه های موزیک خارجی • کانکنورهای لازم برای اتصال به میکروفن و یا بلندگو • یک پورت خاص " بازی" برای اتصال Joystick اغلب کارت های صدا که امروره استفاده می گردد از نوع PCI بوده و در یکی از اسلات های آزاد برد اصلی نصب می گردند.

    کارت های صدای قدیمی عمدتا" از نوع ISA بودند.

    Sound Blaster Pro بعنوان یک استاندارد در دنیای کارت های صدا مطرح است .

    اغلب تولید کنندگان کارت صدا از مجموعه تراشه های مشابه استفاده می نمایند.پس از طراحی تراشه های فوق توسط شرکت های مربوطه تولید کنندگان کارت صدا، امکانات و قابلیت های دلخواه خود را به آنها اضافه می نمایند.

    کارت صدا را می توان به یکی از دستگاههای زیر متصل نمود : • هدفون • بلندگو (Speaker) • یک منبع ورودی آنالوگ نظیر : میکروفن رادیوضبط صوت و CD player • یک منبع ورودی دیجیتال نظیر CD-Rom • یک منبع آنالوگ خروجی نظیر ظبط صوت • یک منبع دیجیتال خروجی نظیر CD-R عملیات کارت صدا یک کارت صدا قادر به انجام چهار عملیات خاص در رابطه با صدا است : • پخش موزیک های از قبل ضبط شده ( از CD فایل های صوتی نظیر mp3 و یا Wav ) بازی یا DVD • ضبط صدا با حالات متفاوت • ترکیب نمودن صداها • پردازش صوت های موجود عملیات دریافت و ارسال صوت (صدا) برای کارت صدا از طریق بخش های DAC و ADC انجام می گیرد.

    پردازش های لازم و مورد نیاز بر روی صوت توسط DSP انجام می گیرد و بدین ترتیب عملیات اضافه ای برای پردازنده اصلی کامپیوتر بوجود نخواهد آمد.

    تولید صوت فرض کنید، قصد داشته باشیم که از طریق میکروفن صدای خود را به کامپیوتر انتقال دهیم .

    در این حالت کارت صدا یک فایل صوتی با فرمت wav را ایجاد و داده های ارسالی توسط میکروفن در آن ذخیره گردند.

    فرآیند فوق شامل مراحل زیر است : 1 - کارت صدا از طریق کانکتور میکروفن سیگنال های پیوسته و آنالوگی را دریافت می دارد.

    2 - از طریق نرم افزار مربوطه نوع دستگاه ورودی برای ضبط صدا را مشخص می نمائیم .

    3 - سیگنال آنالوگ ارسالی توسط میکروفن بلافاصله توسط تراشه مبدل آنالوگ به دیجیتال (ADC) تبدیل و یک فایل حاوی صفر و یک تولید می گردد.

    4 - خروجی تولید شده توسط ADC در اختیار تراشه DSP برای انجام پردازش های لازم گذاشته می شود.

    DSP توسط مجموعه دستوراتی که در تراشه دیگر است برنامه ریزی برای انجام عملیات خاص می گردد.

    یکی از عملیاتی که DSP انجام می دهد فشرده سازی داده های دیجیتال بمنظور ذخیره سازی است .

    5 - خروجی DSP با توجه به نوع اتصالات کارت صدا در اختیار گذرگاه داده کامپیوتر قرار می گیرد.

    6 - داده های دیجیتال توسط پردازنده اصلی کامپیوتر پردازش و در ادامه برای ذخیره سازی در اختیار کنترل کننده هارد دیسک گذاشته می شوند.

    کنترل کننده هارد دیسک اطلاعات را بر روی هارد و بعنوان یک فایل ضبط شده صوتی ذخیره خواهد کرد.

    شنیدن صوت مراحل گوش دادن به صوت به شرح زیر می باشد ( برعکس روش گفته شده در ارتباط باضبط صوت): 1 - داده های دیجیتال از هارد دیسک خوانده شده و در اختیار پردازنده اصلی قرار می گیرند.

    2 - پردازنده اصلی داده ها را برای DSP موجود بر روی کارت صدا ارسال می دارد.

    3 - DSP داده های دیجیتال را ازحالت فشرده خارج می نماید.

    4 - داده های دیجیتال غیرفشرده شده توسط DSP بلافاصله توسط مبدل دیجیتال به آنالوگ(DAC) پردازش و یک سیگنال آنالوگ ایجاد می گردد.

    سیگنال های فوق از طریق هدفوق یا بلندگو قابل شنیدن خواهند بود.

    منابع : سایت اطلاع رسانی آفتاب www.aftab.ir سایت اطلاع رسانی دانشنامه رشد www.danshnameh.roshd.ir

کلمات کلیدی: کارت صدا

عمليات کارت صدا کارت صدا چهار عمليات خاص در ارتباط با صدا انجام مي دهد: - ضبط صدا با حالات متفاوت - پخش موزيک هاي از قبل ضبط شده مانند: MP3، Wav و يا DVD - ترکيب نمودن صداها - پردازش صوت هاي موجود توليد کنندگان کارت صدا شرکت هاي مختلفي کارت

کارت صدا يکي از عناصر سخت افزاري استفاده شده در کامپيوتر است که باعث پخش و ضبط صدا( صوت) مي گردد. قبل از مطرح شدن کارت هاي صدا ، کامپيوترهاي شخصي براي پخش صدا ، صرفا قادر به استفاده از يک بلندگوي داخلي بودند که از برد اصلي توان خود را مي گرفت . در ا

کارت صدا(۱) Sound Card کارت صدا یکی از عناصر سخت افزاری رایانه است که باعث پخش و ضبط صدا می گردد. قبل از گسترش کارت های صدا، صدا در رایانه توسط بلند گوهای داخلی ایجاد می شد. این بلند گوها توان خود را از برد اصلی می گرفتند. استفاده از کارت صدا از اواخر سال ۱۹۸۰ شروع شد. در حال حاضر شرکت های متعددی تولیدات خود را در این زمینه به بازار عرضه می کنند. کارت صوتی همانند کارت گرافیکی بر ...

پس از بحث و بررسى پيرامون «برهان وجودى» نوبت به نقد و بررسى برهان سوم دکارت مى رسد. اين برهان مبتنى بر چند مقدمه است که ما ابتدا اين مقدمات را توضيح مى دهيم هر چند خود او اين مقدمات را در کتب خود به وضوح تفکيک نکرده است(233): 1- مقدمه اول: هيچ امر ح

با توجه به گسترش روز افزون کاربرد رایانه در ایران و انجام تعمیر و مونتاژ آن توسط کاربران عادی، حرفه ای و فروشندگان رایانه، نیاز به وجود مرجع اساسی می شد که با آن بتوان از اطلاعات موجود در بازار خرید و فروش آگاه شد، قطعات رایانه بر اساس راهنمایی های آن انتخاب و خریداری کرد، به مونتاژ و نصب قطعات رایانه ای پرداخت، ادوات و قطعات تقلبی را از اصل تشخیص داد و در صورت نیاز به تعمیر، ...

پس از بحث و بررسى پیرامون «برهان وجودى» نوبت به نقد و بررسى برهان سوم دکارت مى رسد. این برهان مبتنى بر چند مقدمه است که ما ابتدا این مقدمات را توضیح مى دهیم هر چند خود او این مقدمات را در کتب خود به وضوح تفکیک نکرده است(233): 1- مقدمه اول: هیچ امر حادثى بدون علت نمى تواند باشد. گفتنى است که دکارت ملاک نیاز شیئى به علت را «حدوث» دانسته است. 2- مقدمه دوم: حقیقت علت کمتر از حقیقت ...

کارت شبکه ، یکی از مهمترین عناصر سخت افزاری در زمان پیاده سازی یک شبکه کامپیوتری است . هر کامپیوتر موجود در شبکه ( سرویس گیرندگان و سرویس دهندگان ) ، نیازمند استفاده از یک کارت شبکه است . کارت شبکه ، ارتباط بین کامپیوتر و محیط انتقال ( نظیر کابل ها ی مسی و یا فیبر نوری ) را فراهم می نماید .اکثر مادربردهای جدیدی که از آنان در کامپیوترهای شخصی استفاده می گردد ، دارای یک اینترفیس ...

تا يکي دو دهه قبل شبکه هاي کامپيوتري معمولاً در دو محيط وجود خارجي داشت: • محيطهاي نظامي که طبق آئين نامه هاي حفاظتي ويژه بصورت فيزيکي حراست مي شد و چو.ن سايت هاي ارتباطي خودشان هم در محيط حفاظت شده نظامي مستقر بود و هيچ ارتباط مستقيم با دنياي خار

برنامه Power Point يکي از برنامه هاي بسته نرم افزاري Office به شمار ميرود که با آن ميتوانيد مجموعه اسلايدهايي که متن را با متن هاي رسم شده Clipart ، عکس، صدا، تصوير ، و حتي جلوه هاي ويژه متحرک نمايش دهيد. پس ميتوانيد کارتان را به اسلايدهاي 35mm تبدي

کامپيوتر و اصول ابتدائي آن هنگامي پايه گذاري شد که خوارزمي رياضيدان بزرگ ايراني، براي سهولت در انجام محاسبات، الگوريتم را بوجود آورد. با پيشرفت علم و فنآوري ماشين حساب، ابرکامپيوترها ونسل بعدي کامپيوترهاي شخصي(PC ) ساخته شد و سپس با ورود کامپيوترهاي

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول