• شروع سریع تر ویندوز XP
در صورتى که از یک کامپیوتر به اصطلاح گازوئیلى استفاده مى نمائید و براى ارتقاى سخت افزار کامپیوترتان آهى در بساط ندارید قطعاً براى راه اندازى کامپیوتر و شروع ویندوز فرصتى به اندازه یک روزنامه خواندن در اختیار خواهید داشت، در صورتى که مایل نیستید از این فرصت استفاده بهینه نمائید، مى توانید با استفاده از راهکار زیر اندکى سرعت راه اندازى ویندوز را افزایش دهید.
همانطور که مى دانید بخشى از زمانى که ویندوز براى راه اندازى کامپیوتر صرف مى کند به اجراى برنامه هایى اختصاص دارد که در Startup تعریف شده است.
جهت غیرفعال کردن این برنامه ها جهت شروع سریع تر ویندوز، فرمان Run را از منوى Start اجرا نموده و پس از تایپ عبارت msconfig در کادر Open بر روى دکمه OK کلیک کنید.
در زبانه Startup بر روى دکمه Disable All کلیک نموده و در زبانه Services نیز پس از فعال کردن گزینه
Hide All Microsoft Service box بر روى دکمه Disable All کلیک نمائید.
پس از راه اندازى مجدد کامپیوتر مشاهده خواهید کرد که دیگر از آن انتظار کشنده براى شروع ویندوز XP خبرى نیست.
• حذف نام کاربر از منوى Start
همانطور که مى دانید در بالاى منوى Start محلى جهت نمایش نام کاربر (User name) به همراه یک تصویر اختصاص یافته است.
جهت حذف Username از این قسمت، از منوى Start فرمان Run را اجرا نموده و پس از تایپ عبارت gpedit.msc در کادر Open بر روى دکمه OK کلیک کنید.
از ناحیه سمت چپ پنجره اى که ظاهر خواهد شد مسیر زیر را دنبال نمائید:
USERتCONFIGURATION ADMINISTRATIVE TEMPLATES MENU AND TASKBA سپس از ناحیه سمت راست بر روى عبارت REMOVE USER NAME FROM START MENU کلیک راست نموده فرمان Properties را انتخاب نمائید.
از پنجره اى که ظاهر خواهد شد گزینه Enable را انتخاب و جهت اعمال تغییرات اعمال شده بر روى OK کلیک نمائید.
• غیرفعال کردن امکان Autoplay
حتماً مشاهده کرده اید که بعضى از دیسک هاى فشرده (CD) با ورود به داخل Cd Drive به طور اتوماتیک اجرا شده و برنامه موجود بر روى آن بر روى صفحه نمایش ظاهر مى گردد.
در صورتى که این امکان ویندوز براى شما آزاردهنده بوده و مایلید که این دیسک ها فقط در صورت تمایل و توسط خودتان اجرا شوند، از منوى Start فرمان Run را اجرا نموده و پس از تایپ عبارت gpedit.msc در کادر Open بر روى دکمه OK کلیک کنید.
از ناحیه سمت چپ پنجره اى که ظاهر خواهد شد مسیر زیر را دنبال نمائید: Computer Config -> Administrative Template -> System از ناحیه سمت راست پنجره فوق بر روى عبارت
Turn off Autoplay دابل کلیک نموده و گزینه Enable را فعال نمائید.
با کلیک بر روى دکمه OK تغییرات مورد نظر بر روى ویندوز اعمال خواهد شد.
• مرتب نمودن منوى Start
جهت دسترسى سریع تر به برنامه هاى موجود در منوى Start بهتر است که آنها را بر اساس حروف الفبا مرتب نمائید.
بدین منظور با کلیک راست بر روى منوى Start All Programs از منوى ظاهر شده گزینه Sort by Name را انتخاب کنید .
فشرده سازی به روشی منحصر به فرد
ویندوز XP دو نوع فشرده سازی را در اختیار کاربر قرار می دهد در روش اول که مطمئنا با آن آشنا هستید میتوان با کیلک راست بر روی فایل یا شاخه > انتخاب Send To > انتخاب گزینه Compressed (Zipped) Folder آنرا را فشرده ساخت آنهم با پسوند ZIP اما روش دوم که خیلی جالبتر و در نوع خود بی همتاست به صورت زیر امکان پذیر است :
۱) سیستم فایلی ویندوز XP بایستی حتما NTFS باشد (این سیستم فایلی بعد از دو سیستم آشنای FAT و FAT32 بوجود آمده و از سرعت و امنیت بیشتری در مقایسه با دو سیستم قبلی در نگهداری و ذخیره اطلاعات پشتیبانی می کند)
برای اطلاع از سیستم فایل XP خودتان بر روی درایو حاوی ویندوز XP کلیک راست >انتخاب گزینه Properties > برگه General > در قسمت File system میتوانید نوع سیستم تخصیص داده را ببینید
اگر در این قسمت عبارت NTFS به چشم میخورد می توانید به مرحله ۲ عزیمت فرمایید و گرنه باید نوع سیستم فایلی را به NTFS تبدیل کنید آنهم با استفاده از فرمان زیر که باید آنرا در خط فرمان داس وارد کنید
convert drive: /fs:ntfs که به جای عبارت drive نام درایو حاوی XP را بگذارید به نکته های زیر توجه کنید
الف) نکته فوق العاده مهم ) توجه داشته باشید که محتوای درایو با سیستم NTFS هرگز به کمک سیستم عاملی که بر پایه یکی از دو سیستم FAT یا FAT32 استوار است قابل دسترسی نخواهد بود.
ب) در هنگام نصب ویندوز XP نیز در مورد تبدیل سیستم فایلی به NTFS از شما سوال می شود که میتوانید با آن موافقت کنید همچنین فرایند تبدیل را می توانید به کمک برنامه سودمند Partition Magic به آسانی انجام دهید.
ج) به شخصه هنوز برنامه ای ندیده ام که با این سیستم مشکل داشته باشد مگر اینکه اصلا با نصب در ویندوز XP سازگاری نداشته باشد.
د) فرایند تبدیل حدود ۱۵ تا ۴۵ دقیقه بسته به حجم درایو طول خواهد کشید.
ه) فرمان بالا اطلاعات را پاک نخواهد کرد و طبیعتا نبایستی آسیبی به ویندوز برساند اما به پیامهای داده شده در حین کار حتما توجه کنید.
و) فرمان بالا بر روی هر درایوی قابل اجراست چه ویندوز روی آن باشد چه نباشد.
ز) اگر خدای نکرده زمانی از این تبدیل پشیمان شدید می توانید با استفاده از برنامه Partition Magic به حالت اولیه بازگردید.
ویندوز XP دو نوع فشرده سازی را در اختیار کاربر قرار می دهد در روش اول که مطمئنا با آن آشنا هستید میتوان با کیلک راست بر روی فایل یا شاخه > انتخاب Send To > انتخاب گزینه Compressed (Zipped) Folder آنرا را فشرده ساخت آنهم با پسوند ZIP اما روش دوم که خیلی جالبتر و در نوع خود بی همتاست به صورت زیر امکان پذیر است : ۱) سیستم فایلی ویندوز XP بایستی حتما NTFS باشد (این سیستم فایلی بعد از دو سیستم آشنای FAT و FAT32 بوجود آمده و از سرعت و امنیت بیشتری در مقایسه با دو سیستم قبلی در نگهداری و ذخیره اطلاعات پشتیبانی می کند) برای اطلاع از سیستم فایل XP خودتان بر روی درایو حاوی ویندوز XP کلیک راست >انتخاب گزینه Properties > برگه General > در قسمت File system میتوانید نوع سیستم تخصیص داده را ببینید اگر در این قسمت عبارت NTFS به چشم میخورد می توانید به مرحله ۲ عزیمت فرمایید و گرنه باید نوع سیستم فایلی را به NTFS تبدیل کنید آنهم با استفاده از فرمان زیر که باید آنرا در خط فرمان داس وارد کنید convert drive: /fs:ntfs که به جای عبارت drive نام درایو حاوی XP را بگذارید به نکته های زیر توجه کنید الف) نکته فوق العاده مهم ) توجه داشته باشید که محتوای درایو با سیستم NTFS هرگز به کمک سیستم عاملی که بر پایه یکی از دو سیستم FAT یا FAT32 استوار است قابل دسترسی نخواهد بود.
ب) در هنگام نصب ویندوز XP نیز در مورد تبدیل سیستم فایلی به NTFS از شما سوال می شود که میتوانید با آن موافقت کنید همچنین فرایند تبدیل را می توانید به کمک برنامه سودمند Partition Magic به آسانی انجام دهید.
ج) به شخصه هنوز برنامه ای ندیده ام که با این سیستم مشکل داشته باشد مگر اینکه اصلا با نصب در ویندوز XP سازگاری نداشته باشد.
د) فرایند تبدیل حدود ۱۵ تا ۴۵ دقیقه بسته به حجم درایو طول خواهد کشید.
ه) فرمان بالا اطلاعات را پاک نخواهد کرد و طبیعتا نبایستی آسیبی به ویندوز برساند اما به پیامهای داده شده در حین کار حتما توجه کنید.
و) فرمان بالا بر روی هر درایوی قابل اجراست چه ویندوز روی آن باشد چه نباشد.
ز) اگر خدای نکرده زمانی از این تبدیل پشیمان شدید می توانید با استفاده از برنامه Partition Magic به حالت اولیه بازگردید.
۲) اگر می خواهید یک درایو با سیستم فایلی NTFS را فشرده کنید بر روی آن کلیک راست > Properties > برگه General > انتخاب گزینه Compress drive to save disk space و اگر میخواهید فایل یا شاخه ای در درایو با سیستم فایلی NTFS را فشرده کنید بر روی آن کلیک راست > Properties > برگه General > دکمه Advanced > انتخاب گزینه Compress contents to save disk space تذکر ۱) ویندوز پس از انتخاب فایل فشرده شده به سرعت آن را از حالت فشرده در می آورد و پس از بستن دوباره به سرعت آن را فشرده میکند بدون اینکه شما چیزی مشاهده کنید.
تذکر ۲) فشرده سازی می تواند تا حدی باعث کندی واکنش پذیری سیستم شود.
تذکر ۳) به کمک فشرده سازی می توانید تقریبا فضای اشغال شده را به نصف کاهش دهید.
تذکر ۴) فایلها شاخه ها و درایوهای فشرده شده به رنگ متفاوت نمایش داده می شوند.
تذکر ۵) عمل unzip هم به راحتی و برعکس روش گفته شده در بالا امکان پذیر است.
نحوه خنثی کردن ممنوعیت راست کلیک در سایت ها احتمالا شما هم به سایتهایی مراجعه کردین که هنگام راست کلیک اخطار میده ,که نمی تونید از منوهای راست کلیک استفاده کنید .
البته این روش های جلوگیری از راست کلیک اصلا مفید نیستن چون به هر حال کل صفحات سایت همراه با محتوی سایت توسط مرورگر در داخل History ثبت میشن .
خب می پرسید چطوری میشه راست کلیک کرد ؟؟ اینم راه حل : روش های زیادی وجود داره : 1.
ساده ترین راه غیر فعال کردن Java Script هست .
2.دو تا کلیک (راست و چپ) رو با هم فشار بدین و با هم بلند کنید (این روش در بعضی از سایت ها کار نمی کنه) 2.
در صفحه راست کلیک کنید , دکمه راست کلیک رو هم چنان پایین نگه دارید و بعد Esc را بزنید تا اخطار ناپدید شود .
دکمه راست کلیک رو رها کنید , حالا می تونید از منو های راست کلیک استفاده کنید .
3.
راه دیگه اینه که عکس یا هر چیز دیگه رو که در سایت هست و احتمالا شما راست کلیک رو برای برداشتن اون میخواین انجام بدین رو به صورت Drag and Drop در بالای مرورگر ( جایی که آدرس های اینترنتی رو وارد می کنید ) بکشید (بکشید و رها کنید) قطع کردن صدای بلندگوی داخل کامپیوتر وارد رجیستری شوید ( گزینه Regedit در منوی Run ) و به دنبال آدرس زیر بگردید: HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Sound در صورت نبود با کلیک راست و انتخاب New و بعد String Value را انتخاب کنید و پوشه جدید را Beep بنامید ( حرف B بزرگ تایپ شود ) و با دابل کلیک در قسمت Value data کلمه No را وارد کنید سپس سیستم را Restart کنید.
دو راه جالب جهت نفوذ به ویندوز XP بدون رمز عبور!
یکی از مشکلات ویندوز xp راه نفوذ به آن در صورت فراموش کردن password می باشد .همانطور که همه شما می دانید xp امکان جالب switch user را دارد که می توان محیط را برای کار user های مختلف فراهم کرد .حالا اگر شما این password را فراموش کنید چاره چیست؟.
در این حالت چند راه نفوذ هست و آن این است که در هنگام ظاهر شدن منوی کاربران در ابتدا ، دو بار کلیدهایALT+CTRL+ DELETE را فشار دهید سپس در قسمت نام کلمه administrator را تایپ کرده و قسمت password را خالی بگذارید و Ok را بزنید در این حال وارد سیستم می شوید.
حال اگر در هنگام نصب ویندوز Xp برایAdmin پسورد گذاشته باشند چه کار کنیم؟
برای این کار قبل یا هنگام بالا آمدن ویندوز کلید F8 را زده سپس بسته به نوع نیاز خود بکی از گزینه های Safe Mode را انتخاب کنید.
بعد از وارد شدن به ویندوز در منو Start کلیک کنید سپس گزینه RUN را انتخاب کرده ودر جای خالی عبارت Control userpasswords2 را تایپ کنید.
پنجره باز شده دارای 2 TAB به نام هایUsers & Advanced می باشد.
TAB Users را انتخاب کرده و تیک گزینه:User must enter a username and password to use this computer را بردارید.
با برداشتن تیک این گزینه دیگر هنگام ورود به ویندوز از شما پسورد گرفته نمی شود.
حالا با استفاده از گزینه Add می توان نام کاربری را به آن اضافه و با استفاده از گزینه Remove می توان نام کاربری را حذف کرد همچنین با استفاده از گزینه Properties می توان میزان دسترسی کاربران به ویندوز را تعیین کرد ترفند تغییر نام مالک ثبت شده در ویندوز XP 1)وارد ویراشگر ریجستری شوید(regedit) 2)به کلید زیر مراجعه کنید: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\Current Version 3)در آنجا نام را در زیر کلید Registered Owner به دلخواه تغییر دهید.
ذخیره تنظیمات پوشه ها چنانچه XP تنظیمات پوشه ها زا فراموش می کند!
کلید های زیر را در ریجستری پاک کنید یا آنها را تغییر نام دهید.
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam\BagMRU HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam\Bags طریقه رایت کردن سی دی بدون نرم افزار در ویندوز XP !
یکی از جالبترین قابلیت های XP نسبت به سایر ویندوزها، قدرت رایت سی دی می باشد.
برای اینکه فایلهایتان را از روی هارد دیسک بر روی CD منتقل نمائید، ابتدا پس از انتخاب آنها روی فایل های مورد نظرتان راست کلیک کرده و از گزینه ی Send To، CD-RW Drive را انتخاب کنید.
ویندوز در این حالت شروع به ساخت فایل موقت بر روی CD می کند.
حال اگر از My Computer وارد درایو سی دی رایتر شوید، فایل های کپی شده را به شکل زیر مشاهده خواهید نمود: این عمل را می توانید با کپی فایل ها بر روی درایو CD رایتر نیز انجام دهید.
حال در سمت چپ My Computer گزینه Write These Files To CD از پنجره CD Writing Tasks را کلیک کنید.
پنجره CD Writing Wizard باز می شود.
نام مورد نظر خود را در قمست CD Name تایپ کنید.
Next را فشار دهید تا رایت CD آغاز شود.
آموزش نصب ویندوز XP از طریق ویندوز موجود ابتدا باید یک cd ویندوزxp داشته باشید .
دقت کنید که این cd باید bootable باشد.
اگر میخواهید که ویندوز فعلی را تبدیل به ویندوز xp کنید یا update کنید نیازی به cd بوت ندارید.
cd ویندوز را درون cd rom گذاشته و ویندوز اتوماتیک auto run خواهد شد.دقت کنید که اگر بخواهید ویندوز فعلی خود را که مثلا 98 یاme یا2000 میباشد را update کنید اطلاعات شما مثلا my document شما و برنامه های نصب شده شما حفظ خواهد شد.ولی اگر ویندوز شما ایراد دارد.بهتر است ان را از اول فرمت و نصب کنید که این نوع نصب در اینجا توضیح داده شده است.
بعد از این که cd ویندوز را گذاشتید.
خود به خود مرحله نصب ویندوز شروع خواهد شد .
روی گزینه install windows xp کلیک کنید.
در قسمت بعد از شما پرسیده میشود که میخواهید یک ویندوز جدید نصب کنید یا ویندوز فعلی را update کنید در صورتی که در ویندوز فعلی شما ایرادی ندارد و میخواهید ان را تبدیل به xp کنید این مرحله را رد کنید و دست نزنید زیرا به طور خودکار upgrade recommandedانتخاب شده است.ولی چنانچه قصد دارید ویندوز جدیدی در درایوی دیگر نصب کنید باید new instalation را انتخاب کنید.در این صورت بعد از نصب کامل ویندوز xp هنگامی که سیستم را روشن میکنید دو منو ظاهر شده و از شما پرسیده خواهد شد که میخواهید وارد کدام ویندوز شوید.بدین ترتیب شما 2 ویندوز خواهید داشت.
در مرحله بعد باید سریال ویندوز را وارد کنید این سریال احتمالا در پشت کیس cd یا درون خود cd داخل فایلی به نام serial یا cd key یا readme نوشته شده است.
در قسمت بعد روی دکمه advanced option کلیک کرده و در پنجره جدید گزینه دوم را تیک بزنید.این برای این است که شما درایوی را که ویندوز در ان ریخته شود را انتخاب کنید.همچنین جهت تسریع کار میتوانید گزینه اول را تیک بزنید تا تمامی فایلهای ویندوز روی هارد ریخته شده و از انجا نصب شوند.بر روی ok کلیک کنید.
در قسمت پایین میتوانید زبان خود را انتخاب کنید ان را farsiانتخاب کنید تا ابزار فارسی نصب شوند.
(اگر تصمیم دارید از فارسی سازی مثل سینا پک یا سپهر XP استفاده کنید این قسمت را دست نزنید).
حال بر روی next کلیک کنید.
در این مرحله از شما سوال میشود میخواهید نصب ویندوز رو از اینترنت به روز کنید؟
چنانچه مایل باشید میتوانید گزینه بالا را انتخاب کرده و next را بزنید در این صورت اخرین update ها از اینترنت دانلود خواهد شدولی با انتخاب گزینه پایینی بدون update وارد مرحله بعد می شوید.به هر حال بعد از رد کردن این قسمت فایلهای ضروری اتوماتیک کپی یا دانلود خواهند شد و سیستم restart خواهد شد.
منتظر بمانید تا ویندوز مراحل نصب را طی کند بعد از این که به متنی که حاوی توضیحات مایکروسافت و نوعی قرارداد با شما میباشد رسیدید.روی F8 کلیک کنید تا تائید شود.
در قسمت بعد چنانچه شما قبلا ویندوزی داشته باشید از شما خواهد شد که میخواهید روی همان ویندوز نصب شود یا انتخاب با شما باشد.
با زدن دکمه R میتوانید روی همان ویندوز نصب کنید و با زدن دکمهEsc انتخاب درایو ظاهر خواهد شد.پیشنهاد ما Escمیباشد.
اگر Escرا زده باشید این قسمت یعنی قسمت انتخاب درایو ظاهرمی شود.
میتوانید درایو مورد نظر را انتخاب کنید همچنین با زدن دکمه Dمیتوانید درایو را پاک کنید تا بعدا تبدیل به درایو جدید یا تبدیل به دو یا چند درایو کنید.
بعد از این که D را بزنید دوباره دکمه Lرابزنید حال درایو پاک شده.میتوانید درایو پاک شده را انتخاب و با زدن دکمهCان را دوباره بسازید.وقتی ان را میسازید میتوانید هجم ان را تایین کنید .مثلا اگر میخواهید درایو را تبدیل به دو درایو کنید.باید هجم فعلی را تبدیل به 2 کرده و Enter کنید.حال دو درایو جدید خواهید داشت.البته برای عوض کردن یا تقسیم هجم درایو میتوانید از Partition Magic هم استفاده کنید که اموزش ان در بخش اموزش گذاشته شده.یا این که برای ساخت پارتیشن های خود باید Fdisk را بلد باشید که ان هم در قسمت اموزش یاد داده شده است.
به حر حال با انتخاب درایو مورد نظر خود میتوانید وارد قسمت بعد شوید.
در اینجا میتوانید انتخاب کنید که فرمت درایو شما چه باشد FAT یا NTFSتفاوت این دو را در اینجا ببینید و انتخاب کنید.بهتر است گزینه هایی که جلوی ان کلمه Quick نوشته شده را انتخاب نکنید زیرا فرمت کامل مناسب تر است.
بعد از این که مراحل را رد کردید ویندوز فرمت انتخابی شما را اغاز کرده و سپس فایلهای مورد نیاز را کپی میکند.
سپس سیستم restart خواهد شد.
بعد از شروع مجدد سیستم منتظر بمانید تا مرحل نصب اتوماتیک پیش برود تا اینکه شما با پنجره ای مواجه خواهید شد.در اینجا زبان خود را انتخاب میکنید .چنانچه در قسمت چهارم شما فارسی را انتخاب کرده اید این قسمت را دست نزنید .
فقط در قسمت details عربی را remove کنید(البته این کار بستگی به نوع کیبورد شما دارد ولی در اکثر کیبوردها با این کار چند ایراد جزئی بر طرف خواهد شد به هر حال فارسی سازی ویندوز xp کامل نیست و ایراداتی در حروف ی پ ژ گ احتمالا خواهید داشت برای فارسی کردن ویندوز میتوانید از یک فارسی ساز استفاده کنید) رو دکمه ok زده و nextکنید.
از اینجا به بعد برای هر دو حالت نصب از روی ویندوز و نصب از boot مشترک میباشد.
در این جا نام خود و نام کمپانی یا شرکت یا هرچه دوست دارید.مثلا home در اینجا نام کامپیوتر خود را مینویسید که نامی به عنوان پیش فرض نوشته میشود.در قسمت پایین میتوانید پسور مدیریت کامپیوتر را وارد کنید به این ترتیب کسی نمیتواند به جای شما وارد شود زیرا شما مدیریت کامپیوتر را دارید و میتوانید حتی برای استفاده کننده های دیگر هم قواعدی خواص تایین کنید مثلا برادر کوچک شما نتواند فایلها را پاک کند.
این قسمت برای تنظیمات اتصال به اینترنت است.روی منوی پایین روی اول زده و ایران را انتخاب کنید.در قسمت What Area Code استان را میزنید مثلا برای تهران 021 در قسمت dial nomber چیزی ننویسید.و در پایین هم نوع ارتباط تلفنی خود تون یا پالس را انتخاب کنید و next کنید.
در اینجا ساعت محلی را انتخاب میکنید.جلوی time zone اگر در ایران هستید GMT+03:30 Tehran را انتخاب کنید.و بر روی next کلیک میکنید .ویندوز نصب را ادامه داده و سر انجام به پایان میرساند و سیستم restart خواهد شد.
بعد از شروع مجدد ویندوز از شما سوالاتی خواهد شد شما تمام گزینه هایی که از شما میخواهد ویندوز را توسط اینترنت رجیستر کنید را کنسل کنید(باید گزینه های پایین را انتخاب کنید) زیرا هنوز معلوم نیست مودم شما به درستی کار میکند یا نه ؟
سپس در اخر از شما خواسته میشود 5 user معرفی کنید که شما برای اولی نام خود را وارد کرده و finish را بزنید.حال شما وارد ویندوز جدید شده اید.
آموزش تغییر محل ذخیره Favorite این آموزش رو به این خاطر دادم که همین چند روز پیش به دادم رسید!
با این ترفند میتونید محل ذخیره شدن پوشه Favorite در ویندوز رو عوض کنید.
این طوری اگر ویندوزتون هم از بین بره باز سایتهای مورد علاقتون از بین نرفته.
در Run تایپ کنید Regedit سپس به محل زیر برید: Hive: HKEY_CURRENT_USER Key: Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders Name: Favorites با دابل کلیک کردن این کلید میتونید مسیر رو عوض کنید مثلا بنویسید: D:\favorite .
در ضمن توی همین Key میتونید محل دسکتاپ و ...
رو هم عوض کنین.
DVB چیست DVB از کلمات Digital Video Broadcasting برگرفته شده به معنای پخش کننده تصاویر ویدئویی.
اگه بخواهیم این کارت رو تو یک جمله تعریف کنیم باید بگیم که DVB یک رسیوره که روی کامپیوتر نصب میشه به همراه امتیازات مثبتی که نسبت به رسیورهای خانگی داره.
از امتیازات DVB نسبت به رسیور میشه به قابلیت کپچر کردن تصاویر بدون نیاز به کارت یا وسیله مخصوصی و مهمتر از اون دسترسی به اینترنت ماهواره ای اشاره کرد.
از نظر نوع نصب بروی سیستم میشه DVBهارو به دو دسته تقسیم بندی کرد: -DVB External که از پورت USB برای اتصال به سیستم استفاده میکنه و بیرون کیس قرار میگیره.
- DVB Internal که از اسلات های PCI برای نصب رو سیستم استفاده میکنه و درون کیس قرار میگیره مثل مودم یا کارت گرافیک.
از نظر نوع سخت افزار DVB هارو میشه به دو دسته تقسیم بندی کرد.
-DVBهایی که از دکودر نرم افزاری برای تبدیل سیگنالها به تصویر استفاده میکنن.
-DVBهایی که از دکودر سخت افزاری برای اینکار استفاده میکنن.
DVB External DVB Internal با دکودر سخت افزاری DVB Internal با دکودر نرم افزاری حالا این دو نوع دو مورد بررسی قرار میدیم.
وقتی DVB سیگنال هارو از دیش دریافت میکنه باید به روشی اونارو به تصویر تبدیل کنه.
حالا دوتا روش هست.
بعضی ازDVBها روی خودشون یونیت هایی دارن که میتونه به تنهایی این سیگنالهارو به تصویر تبدیل کنه.
ولی بعضی دیگه از DVBها که از این داشتن این یونیت محروم هستن مجبور میشن که این سیگنالهارو به CPU تحویل بدن تا CPU زحمت تبدیل این سیگنالهارو به تصویر بکشه.
این مدل از DVBها ضعف هایی دارن که از این ضعف ها میشه به موارد زیر اشاره کرد: -اگه شما CPU ضعیفی داشته باشین حتما با این این نوع از DVBها مشکل پیدا خواهید کرد.
-هنگام کپچر کردن تصاویر خروجی دارای کمی افت صدا و تصویر خواهید بود که البته این افت زیاد محسوس نیست.
البته این نوع ازDVBها یک مزیت خیلی مهم دارن که واسه خیلی ها مخصوصا ما ایرانی ها خیلی مهمه و اونم قیمت این نوع هست که تقریبا یک سوم قیمت مدل دیگه هست.
قیمت مدل External تو تهران از حدود ۳۰۰هزار تومان شروع میشه.
قیمت مدل Internal با دکودر سخت افزاری تو تهران حوالی ۲۵۰ هزار تومان هست.
قیمت مدل Internal با دکودر نرم افزاری هم توی تهران از ۸۰ هزار تومان شروع میشه.
رسیور (STB یا Set Top Box ) = وسیله ای که از آن برای تجزیه و تحلیل اطلاعات دریافتی از دیش و تبدیل آنها به تصویر استفاده میشه.
انواع مختلفی دارد که بعضی از آنها مخصوص فرکانس های مخصوص (رسیورهای مورد استفاده برای کانال های خبری) است.
فرق آن با کارتهای DVB در اکسترنال (بیرونی) بودن آنست.
کارت رسیور (DVBs Card) = یا به اختصار کارت DVB وسیله ای است که بر روی اسلات PCI کامپیوتر قرار می گیرد و همانند رسیور می تواند کانال های ماهواره ای را پخش (و البته ضبط) کند.
برای دریافت اینترنت از طریق ماهواره نیز می توان از آن استفاده کرد.
فرق آن با رسیور در اینترنال (داخلی) بودن ان است و البته منبع تغذیه جدا ندارد.
این کارت ها با استفاده از برنامه هایی به اسم پلاگین به باز کردن کانال های کارتی می پردازند و از این نظر خیلی قوی هستند.
این کارت ها دارای دو نوع هستند: کارت های دی وی بی سخت افزاری: این کارت ها به صورت جداگانه از کامپیوتر دارای سی پی یو هستند و خود کارت مستقلا به انجام وظایفش می پردازد و برای کامپیوتر هایی که دارای سی پی یوی قدرتمندی نیستند مناسب است.
از انواع ان می توان به کارت های بر پایه اسکای استار 1 (ss1 Base) مثل خود اسکای استار1 و یا نکزوس (Nexus) اشاره کرد.
کارت های دی وی بی نرم افزاری: این کارت ها برای انجام کارهایشان محتاج استفاده از سی پی یوی کامپیوتر هستند.
این مدل کارت ها که ارزان قیمت تر از نوع اول هستند (بیشتر از نصف قیمت) سی پی یو های قدرتمندی را طلب می کنند.
(حداقل پنتیوم 4 ) این کارتها قابلیت سازگاری بسیار خوبی با پلاگین ها دارند.
از انواع موجود در بازار ایران: کارتهای بر پایه توای هاین (Twin Haine Base) مثل خود تواین هاین، ویژن پلاس، پیناکل و ...
و کارت های اسکای استار2 (SS2) و نوا (Nova).
برنامه های مرجع (OS) = برنامه هایی هستند که با استفاده از آن می توان کانال های ماهواره ای را با کارت های دی وی بی دید، کانال ها را بالا پایین کرد، فرکانس های جدید را به آن اضافه کرد و تصاویر را ضبط (Capture) کرد و ...
دارای دو نوع است: برنامه های اوریجینال (اصلی): این برنامه ها روی CD های همراه کارت ها موجود است و از ان فقط بر روی همان مدل خاص می توان استفاده کرد.
این برنامه ها به دلیل آنکه قابلیت های مناسبی برای استفاده از پلاگین ها ندارند توسط کاربران استفاده نمی شود.
برنامه های عمومی: این برنامه ها قابلیت استفاده توسط اکثر کارتها (یا فقط یک یا تعدادی از آنها) را دارا می باشند و حسن آن نسبت به برنامه های اصلی قابلیت مطلوب سازگاری با پلاگین ها است.
انواع بسیار زیادی دارد که از بهترین و معمول ترین انواع آن می توان به پراگ دی وی بی (ProgDVB)، مای تی تر (My Theater یا MB) و آلت دی وی بی (Alt DVB) اشاره کرد.
پلاگین (Plugin) = برنامه هایی هستند که بر روی برنامه های بالا سوار میشوند و می توانند کد و کم (خشاب) را برای کارت رسیور شبیه سازی کنند.
با استفاده از پلاگین ها می توان کانالهای هک شده را مشاهده کرد.
سیستم کدگذاری (Coding Type) = کانال های ماهواره ای بر دو نوعند: 1) کانال های آزاد (Free To Air یا FTA): این کانالها برای دیدن احتیاج به کارت یا وسیله دیگری ندارد و امواج آن به صورت آزاد (Clean) فرستاده می شود.
مثل کانال های ایرانی یا VOX و RTL و ...
2) کانال های کارتی یا کد شده (Scrambled Channels یا PAY TVs): برای دیدن این کانال ها در حالت عادی ما احتیاج به کارت مخصوص آن کانال (یا مجموعه آن کانال ها) و کم (خشاب) داریم.
کانال های کدشده برای کد کردن (Coding) از سیستم های کدگذاری استفاده می کنند.
این سیستم ها عبارتند از: وی اکسس 1 (Viaccess1 یا VIA1)، تی پی اسکریپت (TPScrypt یا TPS)، وی اکسس 2 (Viaccess2 یا VIA2)، سکا1 یا مدیا گارد (Seca1 یا MediaGuard)، سکا2 (Seca2)، ایردتو1 (Irdeto1)، ایردتو2 (Irdeto2)، اسکای کریپت (SkyCrypt)، ناگراویژن1 (Nagravision)، ناگراویژن2 (Nagravision2)، پاور ویژن (PowerV) و .....
(هر گاه سیستمی بدون عدد ذکر شد منظور نوع 1 آنست یعنی هر موقع که گفته شد سیستم یک کانال وی اکسس است منظور وی اکسس1 است) همانطور که گفته شد برای دیدن کانال های کارتی در حالت استاندارد ما باید خشاب (کم) مربوط به آن نوع سیستم کدگذاری و کارت آن را داشته باشیم.
(مثلا برای یک کانال کدگذاری شده با وی اکسس احتیاج به یک کم وی اکسس و کارت مخصوص آن کانال یا کانالها احتیاج داریم) که قیمت های بسیار بالایی دارند و همیشگی نیز نیستند و باید معمولا شش ماهه یا یک ساله دوباره شارژ شوند.
اما ما با به اصطلاح پچ کردن رسیورمان کاری می کنیم که بدون نیاز به داشتن کم یا کارت اوریجینال کانال ها را باز کنیم.
کم (Cam) = کم یا به فارسی خشاب دستگاهی است که کارت درون آن قرار می گیرد.
با توجه به سازگاری با سیستم های کدگذاری انواع مختلفی دارد.
بعضی فقط یک سیستم را ساپورت می کنند و انواع دیگری سیستم های زیادتری را ساپورت می کنند.
از انواعی که چندین سیستم را ساپورت می کنند می توان به زتا، مجیک کم، فری کم، ماتریکس، ماتریکس ریلودد، دراگون، دراگون II ، جوکر و ....
اشاره کرد.
مولتی کس (Multi Cas) = مولتی کس یا مولتی کم به کمی گفته می شود که چندین سیستم را ساپورت کند و البته به طور معمول فقط به کم هایی گفته می شود که ابتدا خالص بوده اند (یعنی فقط یک سیستم را پشتیبانی می کرده اند) و بعد ساپورت بقیه سیستم ها را روی آن شبیه سازی کرده اند.
گاهی به آن آل کم (All Cam) هم گفته می شود که البته اصطلاح غلطی است و هنوز کمی وجود ندارد که تمام سیستم های کد گذاری را به طور کامل ساپورت کند.
کارت (Card) = درون خشاب قرار می گیرد.
انواع مورد استفاده غیر اوریجینال بر حسب حافظه شان قیمت های متفاوتی دارند.
ساده ترین نوع آن گلد است و بعد فان کارت ها.
از انواع کارت ها می توان به گلد، سیلور، فان، تیتانیوم و ...
پچ (Patch) = پچ یا پروگرام به عملی گفته می شود که طی آن رسیور (یا کم) را به وسیله کامپیوتر یا وسایل دیگر (Box 2 Box یا با Cas Interface) برنامه ریزی می کنند تا بتواند کانالهای کارتی را بدون استفاده از کارت و کم اوریجینال باز کند.
البته باید توجه داشته باشید که باز کردن یک کانال منوط به آنست که ابتدا سیستم کدگذاری آن هک شده باشد.
سیستم های زیر به طور کامل هک شده اند: وی اکسس1، تی پی اسکریپت، سکا 1، ناگراویژن، ایردتو1.
سیستم های زیر به طور محدود هک شده اند یعنی بعضی از کانال های آن را می توان باز کرد و بعضی را نه: سکا2، وی اکسس2.
اسکای کریپت که کانال های نوزآپ هاتبرد و ماهواره آسترا روی این سیستم پخش می شود (کانال های FreeX که البته در حال حاضر بر روی هاتبرد تغییر سیستم داده و کانال های FullX 1 & 2) بر خلاف نظر خیلی از دوستان هک نشده است و شرایط ویژه ای دارد که البته اینجا فرصت بحث روی آن نیست.
پس برای باز کردن یک کانال ابتدا باید سیستم کدگذاری آن هک شده باشد (یعنی روی یکی از سیستم های بالا باشد) و بعد پچ آن برای رسیور شما موجود باشد.
پس به همین دلیل نمی توان به عنوان مثال کانال های SHOW TIME را روی ماهواره نایل ست یا کانال MTV را روی هاتبرد یاز کرد چون هنوز الگوریتم کدگذاری آن هک نشده است.
بعد از ریختن پچ رسیور شما برای باز کردن کانال احتیاج به کد دارد.
کد (Key) = به زبان ساده هر کانال یا کانال ها (پکیج) در هر لحظه از یک (یا چند) کلید یا کد برای قفل گذاری خود استفاده می کند که در صورتی که شما الگوریتم آن سیستم را در اختیار داشته باشید (اگر رسیور شما پچ شده باشد آنرا در اختیار دارید) با دادن کلید یا کد به رسیورتان می توانید آن کانال را باز کنید و از دیدنش لذت ببرید.
پروایدرها برای اینکه کسی نتواند کانال هایشان را به صورت غیر قانونی ببیند این کدها را هر چند وقت یکبار تغییر می دهند.
این مدت برای هر کانال یکسان نیست.
به طور مثال کانال BBC PRIME هر دو سه سال یک دفعه کد عوض می کند یا پروایدر SRG SWISS هر 40-45 روز یک دفعه کد عوض می کند یا کانال های RAI ITALIA در اول هر ماه کد عوض می کنند یا مثلا کانال های سیستم ناگراویژن (پل ست ها بر روی هاتبرد) در هر روز چند مرتبه کد عوض می کنند.
اوتوآپدیت (Auto Update یا AU) = خاصیتی که طی آن دیگه احتیاجی به دادن کد جدید نداریم و خود برنامه کدهای جدید را جایگزین قبلی ها می کند.
در مورد ناگراویژن ها (پل ست ها بر روی هاتبرد) چون تعویض کدها بسیار سریع صورت می گیرد برنامه ها معمولا با این خاصیت ارائه می شود.
در مورد بقیه سیستم ها با داشتن مستر کی (Master Key) و وارد کردن ان می توانیم این خاصیت را داشته باشیم و از شر کد دادن راحت شویم!
مسترکی ها را بوسیله وسایل مخصوصی (سیزن اینترفیس یا بعضی پلاگین های کارت های رسیور) و به شیوه مهندسی معکوس و با محاسبه های سنگین و سطح بالای ریاضی می توان از روی کارت های اوریجینال استخراج کرد.
منتهی این کد ها را در اینترنت پخش نمی کنند چون اگر شناسایی شود بلافاصله توسط صاحبان کانالها (پروایدر ها) باطل می شود و بیشترین ضرر را صاحب اصلی مستر کی می کند!
تغییر سیستم بسیاری از کانال ها (پکیج ها) به سیستم های قویتر به خاطر همین لو رفتن مستر کی ها بود زیرا دارنده مستر کی با صاحب یک کارت اوریجینال هیچ تفاوتی نمی کند!
پکیج (Package) = به تعدادی کانال که توسط یک پروایدر و معمولا تحت یک (یا چند) سیستم کدگذاری یکسان و تحت یک الگوریتم ارائه می شود پکیج گفته می شود.
منظور از تحت یک الگوریتم اینست که تمام این کانال ها بر وری یک اندیس کی (Index Key) قرار دارند و همگی یک کد دارند.
یعنی با وارد کردن یک کد تمام آن کانال ها باز می شود.
البته استثناهایی نیز وجود دارد که یک پکیج بر روی چندین اندیس کی ارائه می شود.
از پکیج ها می توان به پکیج پل ست (که حاوی حدود 25 کانال است) یا پکیج ABSat (که حاوی 17 کانال است) یا پکیج SRG SWISS (که حاوی 6 کانال است) و ...
پروایدر (Provider) = به ارائه دهنده های پکیج ها پروایدر گفته می شود.
این پروایدرها صاحب مالکیت معنوی پکیج ها هستند و سیاست های تهیه و پخش را آنها تعیین می کنند.
(کارهایی از قبیل حذف یا اضافه کانال یا تغییر فرکانس یا تعیین نوع سیستم کدگذاری و ...) پروایدرها به شدت پیگیر سو استفاده از کانال هایشان هستند و شکایات زیادی را بر علیه کمپانی های سازنده رسیور و کم و البته هکرها (اگر پیدایشان کنند!) ارائه می کنند.
بسیاری از تغییر لودرها و سخت افزارها به دنبال همین پیگیری ها صورت می گیرد.
فلش (Flash) = آی سیی (IC) در رسیور است که حکم هارد دیسک را برای آن دارد و برنامه های رسیور روی آن قرار می گیرد.
همچنین به برنامه که روی فلش قرار دارد و حکم فایل بوت را برای رسیور دارد را هم گفته می شود.
کار آن مقایسه سخت افزار های رسیور و تعیین ارتباط اجزای رسیور با هم است.
(ارتباط بین کم و تیونر و ورودی ها و خروجی ها و ...) لودر (Loader) = برنامه ای که حکم کیبورد کامپیوتر را دارد و و بوسیله آن برنامه ها را به رسیور منتقل می کنند.
فریمور (Firmwear) = فریمور یا به فارسی میان برنامه، برنامه ایست که حکم ویندوز را برای رسیور دارد و تمام تنظیمات و تجزیه و تحلیل های رسیور را انجام می دهد.
امولیتور (Emulator) = امولیتور یا به فارسی شبیه ساز یک فریمور ارتقا یافته (هک شده!) است که در آن الگوریتم سیستم های کد گذاری و نحوه استفاده از کد ها (Keys) تعریف شده است.
به وسیله امولیتور می توان پکیج ها را به صورت UnPrivacy (غیر قانونی) مشاهده کرد.
امولیتور برای هر رسیور و هر مدل و با هر لودر ورژنی متفاوت است.
یکسری از رسیورها دارای امولیتور نوشته شده توسط هکرها هستند و بعضی نیز نیستند.
مستر کد (Master Pin Code) = مستر کد یا به فارسی شاه کلید، پین کد اصلی رسیور است که در صورتی که پین کدی که برای گذاشتن رمز روی کانال ها یا محافظت از کانالها گذاشته می شود فراموش شود با وارد کردن آن بسته به نوع رسیور می توان آنرا بازیابی کرد یا تغییر داد.
بیم (Beem) = بیم یا به فارسی پوشش عبارتست از محدوده پوشش یک فرکانس یا ماهواره.
باید توجه کرد که ماهواره ها و فرکانس های آن مثل امواج تلویزیونی دارای پوشش (بیم) هستند و مثلا ماهواره تل استار 5 را نمی توانیم ما در ایران بگیریم چون روی ایران بیم ندارد یا امواج سوپر هاتبرد (که ماهواره اش روی ایران بیم دارد) ما نمی توانیم در تهران بگیریم چون روی تهران بیم ندارد.
یعنی دقیقا به همان دلیلی که شبکه استانی خوزستان را در تهران نمی توانیم بگیریم.