دانلود مقاله منبع تغذیه Power Supply

Word 955 KB 18981 32
مشخص نشده مشخص نشده کامپیوتر - IT
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • همه ما درصورت تهیه قطعات حرفه ای سخت افزاری نیازمند یک قلب تپنده ایمن برای آن خواهیم بود.

    قلبی که توانایی کارکرد با راندمان مطلوب سایر اجزای سخت افزاری را برای ما فراهم آورد.

    این پاور در نوع خود کم نظیر و حاصل تجربه چندین ساله کمپانی معتبر Seventeam در کنار نیازهای فنی شرکت GREEN برای سازگاری با شرایط محیطی کشور عزیزمان می باشد.

    تناسب این محصول با ولتاژ ، فرکانس و نوسانات برق شهری و ازطرفی سازگاری با حداقل و حداکثر های میزان رطوبت، حرارت و شرایط اقلیمی کشور ایران ، سبب شده تا این محصول به نوعی مختص و سفارشی برای کاربران محترم ایرانی ساخته شود.


    از کمپانی Seventeam به عنوان یک سازنده مادر و در زمره بهترین سازندگان پاور در دنیا و در کنار نامهای معتبری همچون Enermax, PC Power & Cooling یاد می شود.

    این کمپانی سازنده اصلی پاور برای بسیاری از برندهای نام آشنا در دنیای پاور ساپلای ، همچون Cooler Master, Tagan, Silver Stone, Thermaltake,...

    می باشد و از معدود کمپانی هایی است که فقط و فقط به طور تخصصی به تولید پاور کامپیوتر می پردازد.


    GREEN با توجه به بررسی های کاملا فنی و تجربه بیش از یک دهه حضور در بازار ایران، کمپانی Seventeam را به عنوان شریک اصلی تجاری خود، در زمینه تولید منابع تغذیه کامپیوتر انتخاب نموده است.

    همکاری این دو شرکت را در آینده ای نزدیک با ورود پاور GP1230B به بازار ایران و راه اندازی خط تولید تمام اتوماتیک تولید پاور در کشور عزیزمان، بیشتر از گذشته لمس خواهید نمود.
    ویژگی های فنی GP1030B - بخش اول
    توان واقعی این پاور در شرایط متعادل ، برابر با 1030 وات می باشد و قادر است در زمانهای محدود تا 1200 وات را تحمل نماید.

    دقت بالای سطح ولتاژ خروجی در این توان ، از ویژگی های مثبت این پاور می باشد.
    این پاور دارای قدرت فوق العاده ای در شاخه های خروجی +12V خود می باشد به طوریکه قادر است در مجموع چهار لاین خروجی +12V خود شدت جریانی معادل 80A و توانی معادل 960 وات را تحمل نماید.

    این توان خروجی در شاخه +12V در کنار نویز فوق العاده پایین (>50mVpp) این شاخه، سبب شده تا بهترین شرایط را برای کارکرد سخت افزارهای حرفه ای جدید مانند کارتهای گرافیکی NVIDIA 8800Ultra, ATi 2900XT و پردازنده های چهارهسته ای فراهم سازد.
    تمامی خروجی های مورد نیاز و متناسب با سخت افزارهای امروزی زا در این مدل مشاهده می نمایید.

    کانکتور اصلی 24pin MB ، دو کانکتور 8pin E-ATX متناسب با پلات فرم های آینده AMD ، چهار کانکتور 8pin (6+2) PCI Express متناسب با تکنولوژی SLI, Cross Fire ، شش تا هشت کانکتور SATA برای اجرای عملیات Raid، شش کانکتور Molex و یک کانکتور 4pin ATX از جمله کانکتورهای اصلی خروجی این پاور می باشند.

    تمامی کابلهای خروجی این پاور دارای روکش محافظ حرارتی می باشند تا از تاثیرگذاری حرارتی آنها برروی یکدیگر کاسته شود.
    ویرایش ساختار این پاور تحت استاندارد SSI EPS12V Ver2.91 Revision2007 می باشد.

    این پاور دومین پاور در دنیای منابع تغذیه تحت استاندارد EPS می باشد که سازگار با دگرگونی این استاندارد در سال 2007 و متناسب با سخت افزارهای این دوره تولید شده است.

    افزایش توان شاخه +12V تامین کننده ولتاژ برای کارتهای گرافیکی جدید و اعمال بالانس جدید در چیدمان خروجی های این شاخه ، از مهمترین تغییرات Rev2007 استاندارد EPS به شمار می رود.
    تحمل توان این پاور در خروجی +5V/SB تا 5A افزایش یافته است .

    این مورد ، پاور GP1030B را قادر ساخته است تا برروی سیستمهایی که بیشترین مصرف را از این شاخه و به جهت تامین ولتاژ مورد نیاز خروجی های بالای USB خود دارند، به خوبی جوابگو باشد و کمترین میزان خطا را با اعمال بارهای متقابل در این شاخه داشته باشد .

    به طوریکه حداقل تا حداکثر نوسان ولتاژ این خروجی تحت حداقل تا حداکثر اعمال بارهای متقابل ، کمتر از 2% می باشد.

    استفاده از کابل برق ورودی استاندارد ، ( ضخامت قطر هر رشته از سیم های داخل کابل بالاتر 1.0mm می باشد) این اطمینان را به مصرف کننده می دهد که حتی در صورت استفاده از پاور در حالت Full Load نگران تامین شدت جریان مورد نیاز برای کارکرد پاور را نداشته باشد.

    از طرفی در این پاور از کانکتور برق ورودی اختصاصی با قدرت تحمل 16A در حالت 220V استفاده شده که در نوع خود بی نظیر می باشد.مطلبی که هیچ یک از کمپانی های مطرح سازنده پاور در این رنج توانی به آن توجه ننموده اند ، این است که این نوع پاورها در حالت Full Load جریانی در حدود 8A از برق شهری در رنج 220Vac طلب می نمایند.

    از طرفی در استانداردهای Safety بر این مطلب تاکید شده است که مسیر عبوری ولتاژ ورودی ، باید حداقل 30% بالاتر از حداکثر آمپراژ عبوری ، ایزوله شده باشد .

    یعنی شما در حداکثر میزان مصرف پاور، باید از کانکتورها ، کابلها، کلید های قطع و وصل و ...

    استفاده نمایید که بالاتر از 10A در سطح ولتاژ 220Vac قدرت تحمل داشته باشند.

    خوشبختانه در این زمینه نیز کمپانی Seventeam با تعبیه کابلها، کلیدها، کانکتورو...

    با قدرت تحمل 16A در سطح ولتاژ 220Vac پیشتاز سایرین بوده است و توجه به استانداردهای Safety را در اولویت کاری خود قرار داده است.
    استفاده از کابل برق ورودی استاندارد ، ( ضخامت قطر هر رشته از سیم های داخل کابل بالاتر 1.0mm می باشد) این اطمینان را به مصرف کننده می دهد که حتی در صورت استفاده از پاور در حالت Full Load نگران تامین شدت جریان مورد نیاز برای کارکرد پاور را نداشته باشد.

    با قدرت تحمل 16A در سطح ولتاژ 220Vac پیشتاز سایرین بوده است و توجه به استانداردهای Safety را در اولویت کاری خود قرار داده است.

    کانکتور برق ورودی پاور 1030 وات گرین ویژگی های فنی GP1030B - بخش دوم حتما برای شما این سوال به وجود آمده است که چرا این پاور فقط دارای یک فن 8cm می باشد و آیا این فن قادر به خنک نگاه داشتن فضای داخلی پاور می باشد؟

    همانطور که می دانید در گذشته ای نه چندان دور ، برروی پاورهایی که توانی بین 400 تا 500 وات واقعی داشتند ، دو تا سه عدد فن 8cm نصب می شد و با توجه به آن ذهنیت گذشته، امروزه تصور می کنیم که پاورهای پرقدرت باید دارای تعداد فن های بیشتری باشند.

    در حالی که با توجه به پیشرفت تکنولوژی ، امروزه شاهد عرضه پاورهایی هستیم که حتی با توانهای 500 و 600 وات، بدون فن تولید می شوند.

    در این رابطه شرکت Seventeam به عنوان پرچمدار این موضوع شناخته می شود .

    به طوریکه برای اولین بار در دنیا و در سال 2005 توانست پاوری را به دنیا معرفی نماید که با توان خروجی 600W بدون نیاز به فن ، کارکرد بسیار مطلوبی داشت و در مجامع بین المللی موفق به اخذ چندین گواهینامه و تقدیرنامه های مختلف شد.

    این کمپانی در محصول GP1030B شرکت GREEN با توجه به افزایش کارآیی پاور، استفاده از یکسو کننده های Ultra Fast ، طراحی Forward ، چیدمان صحیح کامپوننت های تولید کننده حرارت در مسیر کوران باد و ...

    موفق شده به عنوان دومین سازنده پاور در دنیا پس از کمپانی پر افتخار PC Power & Cooling باشد که در این سطح از توان خروجی ، فقط و فقط از یک فن 8cm جهت کولینگ فضای داخلی پاور استفاده نماید.

    مزیت اصلی استفاده از یک فن 8cm به جای فن های 12~14cm در این موضوع نهفته شده است که اینگونه سیستم کولینگ شرایط مساعدتری را برای تخلیه هوای گرم پاور فراهم می سازد و تاثیر این گرما بر سایر فضای داخلی سیستم جلوگیری می نماید.

    این مورد در کارکرد صحیح و بدون خطای پاور در دراز مدت و همچنین عمر مفید پاور ، تاثیر مستقیم خواهد گذاشت.

    فضای داخلی پاور 1030 وات گرین عمر مفید این پاور با توجه به شرایط محیطی و فیزیکی کشور ایران، بالاتر از 120 هزار ساعت پیوسته محاسبه و تخمین زده شده است.

    در این رابطه استفاده از قطعات ساخت ژاپن، کولینگ مناسب فضای داخلی ، راندمان بالا ، طراحی صحیح مدار ، استفاده از PFC در حالت Auto Active ، دامنه باز ولتاژ و فرکانس ورودی و...

    تاثیرگذار بوده است.

    تعبیه کلیه پروتکشن های محافظتی که در شرایط نامتعارف از کارکرد پاور جلوگیری می نماید، از دیگر پارامترهای مثبت این پاور می باشد.

    پروتکشنهایی مانند OVP, UVP, OCP, SCP, OPP, OTP,...

    این امکان را به پاور GP1030B داده اند تا به صورت هوشمندانه به هر نوع نوسان و اختلال در ورودی و خروجی خارج از محدوده کاری تعریف شده، حرارت بالای محیط داخلی ، اتصال کوتاه و ...

    در فاصله زمانی بسیار کوتاه عکس العمل نشان داده و مانع از آسیب رسانی به سخت افزار گردد.جالب است بدانید که این پاور علاوه بر پروتکشنهای فوق، دارای دو پروتکشن جدید نیز می باشد؛ PR, OSP : Protection Reset ، این پاور را قادر می سازد در زمانی که توسط عوامل جانبی در قسمت ورودی، پروتکشن های OVP,UVP پاور فعال شوند و موجب خاموش شدن آن گردند ، خود به خود و پس از وقفه 5 ثانیه ای، مجددا روشن و به کار خود ادامه دهد.

    این مورد در صورت تکرار در مرتبه دوم با اختلاف زمانی کمتر از 10 ثانیه ، دیگر اجرا نخواهد شد تا مشکل به طور کامل مرتفع و سیستم توسط خود کاربر مجددا روشن گردد.

    Over Shoot Protection ، این پاور را قادر می سازد تا اگر نوسان بیش از 15 درصد ولتاژ در لحظه روشن شدن داشته باشد ( مانند Spike ) ، در مدت زمان کمتر از 10ms عکس العمل نشان داده و مانع از روشن شدن سیستم گردد.

    و اما عمده تفاوت پاور GP1030B شرکت GREEN با پاورهای موجود در بازار ، به تولید این پاور تحت استاندارد SSI EPS بر می گردد.

    حتما تاکنون پاورهای در این رده توان را مشاهده نموده اید که از عبارت ATX12V Ver2.2 & EPS12V استفاده نموده اند.

    دراینگونه پاورها ، طراحی اصلی براساس استاندارد ATX12V Ver2.2 صورت پذیرفته است و چون توانسته اند در طراحی با بسیاری از شرایط استاندارد EPS سازگاری پیدا نمایند، از این عبارت استفاده نموده اند.

    حال آنکه دانسته و یا ندانسته از مهمترین قسمت در استاندارد EPS چشمپوشی نموده اند.

    توجه نمایید که در استاندارد EPS کلیه تایمینگ ها و سیگنالهای ارسالی و دریافتی برمبنای شاخه اصلی مصرفی سیستمهای امروزی ، یعنی +12V چیده شده است ولی در استاندارد ATX12V این چیدمان براساس خروجی +5V بوده است.

    شاید با مثال ذیل ، موضوع برای شما کمی واضح تر باشد.

    دستور PG زمانی صادر می شود، که ولتاژ مبنای درنظر گرفته شده تحت استاندارد EPS یا ATX از مرز 90~95% خود عبور کرده باشد و در این حالت اجازه خروج ولتاژ پاور داده می شود.

    حال تصور فرمایید در حالی که اکثر مصرف سیستم حرفه ای شما از شاخه +12V پاور می باشد، این دستور برمبنای شاخه +5V صادر گردد.

    یعنی ممکن است در حالی که این دستور برمبنای شاخه +5V صادر می شود ، خروجی اصلی پاور و سیستم شما یعنی +12V هنوز به مرز 80~85% خود نرسیده باشد و این اتفاق در مدت زمان استفاده طولانی از سیستم و روشن و خاموش کردن های روزانه، موجب کاهش عمر مفید قطعات سخت افزاری شما و کارآیی آنها می گردد.

    این نکته بسیار جالب و ابتدایی در این مبحث، معمولا از چشمان اغلب کارشناسان و نویسندگان مطلب در مورد پاور دور مانده است.

    دریافت تاییدیه های مختلف از جمله SLI Ready, Cross Fire Certified از جمله امتیازات این محصول به شمار می رود.

    این کمپانی های معتبر ، برای پاور GP1030B شرکت GREEN و با نام سازنده اصلی آن ، گواهینامه هایی مبنی بر سازگاری این پاور با محصولات مورد عرضه خود صادر نموده اند تا مصرف کننده را از نظر سازگاری پاور فوق با محصولات این کمپانی ها آگاه نمایند.

    توجه داشته باشید که این تاییدیه ها فقط و صرفا به جهت هماهنگی و سازگاری با محصول ایشان صادر می گردد و هیچگونه گواهینامه ای در مورد تایید یا عدم تایید ساختار و مشخصات فنی خود پاور ، از سوی این کمپانی ها صادر نمی گردد.

    ویژگی های فنی GP1030B - بخش سوم همانطور که در مبحث قبلی به آن اشاره داشتیم، تاییدیه هایی مانند SLI Ready و Cross Fire Certified که از طرف دو کمپانی معتبر سازنده کارتهای گرافیکی ATi, NVIDIA صادر می گردند ، صرفا به جهت اعلام هماهنگی این پاورها با محصولات ایشان می باشد.

    اما معتبرترین مرجعی که در زمینه اهدای گواهینامه برای کارآیی خود پاور در دنیا وجود دارد، موسسه ای معروف به EPRI می باشد.

    کار این موسسه شناسایی و معرفی پاورهایی است که مطابق با معیارها و استانداردهای جهانی تولید شده اند و دارای کارآیی مناسب فنی، دقت رگولاسیون ، راندمان حقیقی بالاتر از 80% و ...

    می باشند.

    هدف از اهدای این گواهینامه ، تشویق تولید کنندگان مطرح به تولید پیوسته پاوربا کیفیت و معرفی محصول ایشان به بازارهای بین المللی می باشد.

    جالب است که بدانید تنها دو پاورEPS با توانی در محدوده 1000Watt در دنیا وجود دارد که موفق به اخذ گواهینامه از این موسسه معتبر شده اند.

    اولی پاور Galaxy کمپانی Enermax و دومی پاور 1000Watt کمپانی Seventeam می باشد.

    توجه به آزمون راندمان حقیقی پاور، چگونگی کارکرد پاور و ذکر آن در حالات و شرایط مختلف در نتایج تست این موسسه ، سبب گردیده است که هیچکدام از نامهای آشنای ما در دنیای پاور ساپلای( در حالی که به راحتی هرچه تمام تر برروی پاورهای خود صحبت از راندمان بالاتر از 85% می کنند) توانایی اخذ این گواهینامه را نداشته باشند.

    در این مبحث توجه شما را به گواهینامه اختصاصی اخذ شده از این مرکز توسط Seventeam برای مدل مشابه GP1030B شرکت GREEN جلب می نمایم: نتیجه تست فنی پاور 1030 وات گرین موضوع وقتی جالب تر می شود که این گواهی و نتایج حاصله پاور GP1030B را با گواهی و نتایج حاصله پاور Galaxy کمپانی معظم Enermax مقایسه نماییم : نتیجه تست فنی پاور Galaxy نتیجه ای که از مرور دقیق این دو آزمون به دست می آید ، موید این مطلب است که راندمان ، کارآیی ، رگولاسیون و...

    پاور GP1030B شرکت GREEN با اختلاف اندکی ، بالاتر از مدل Galaxy کمپانی Enermax قرار گرفته است.

    از طرف دیگر وقتی موضوع جدی تر می شود که بدانیم فقط و فقط این دو مدل پاور در رنج توانی EPS 1000W موفق به اخذ این معتبرترین گواهینامه جهانی شده اند.

    آشنایی با UPS - منبع تغذیه بدون وقفه ادامه کار با رایانه به هنگام قطع برق مطمئناً برای شما اتفاق افتاده اسن که در حال کار با رایانه هستید واحتمالاً در حال طراحی و یا برنامه نویسی و از این قبیل هستید که ناگهان برق قطع شده و تمامی زحمات چند ساعته شما بدون این که بر روی دیسک ذخیره شوند از بین رفته اند .

    در این حالت احتمالاً عصبانی شدهاید ولی چاره ای نداشته و بعد از وصل مجدد برق شهر تمامی کار های خود را از سر گرفته اید .

    قطع برق شهر یک اتفاق عادی است که در پیشرفته ترین کشورهای دنیا نیز گرچه به ندرت ولی اتفاق می افتد اما همیشه قطع برق به انجام مجدد کارها به مدت یکی دو ساعت ختم نمی شود و ممکن است خسارات زیادی را در بر داشته باشد به عنوان مثال یک بانک اگر مدتی بدون برق باشد در سیستم ان اختلال وارد می شود و یا ایک سرویس دهنده اینترنت و یا یک سرور اگر مدتی بدون برق باشند به مرور مخاطبان خود را از دست خواهد داد در این جاست که UPS به کمک می شتابد.

    مشکلات برق شهر یکی از مشکلات برق شهر نوسانات شدید لحظه ای است .

    این رخداد که دلایل گوناگونی از جمله صاعقه و القای کابل های ارتباطی دارد موجب صدمات جدی به وسایل الکتریکی می شود چه بسا زمانی که دستگاهی از جمله رایانه خاموش بوده و به دلیل این که دوشاخه آن به پریز متصل بوده صدمه دیده است .

    به همین دلیل توصیه می شود در زمانی که دستگاه ها خاموش هستند آنها را از پریز برق جدا کنید .

    از دیگر مسائل موجود نویز الکتریکی است که ممکن است موجب قفل شدن ( hang ) رایانه و در نتیجه از دست رفتن اطلاعات شود .

    افت لحظه ای ولتاژ که در اثر روشن شدن یک وسیله الکتریکی قوی به وجود می آید نیز می تواند موجب راه اندازی مجدد رایانه شده که از بین رفتن اطلاعات را در بر خواهد داشت .

    توجه داشته باشید که کوچکترین نوسانات برق که جتی ممکن است نا محسوس باشد می تواند برای CPU مضر بوده و موجب سوختن و یا نیم سوز شدن ترانزیستورهای موجود در آن شود .

    به همین دلیل است که پس از مدت ها کار با رایانه مثلاً پس از یک سال متوجه می شوید که رایانه شما نسبت به روزهای نخست خود کند تر شده و بیشتر قفل می کند .

    برای جلوگیری از صدمات ناشی از اختلالات برق شهر مطمئناً به شما خرید یک UPS توصیه نمی شود بلکه یک محافظ تقویت کننده برق حدوداً 700 وات برای یک ریانه و دستگاه های جانبی ان کافی به نظر می رسد .

    اما UPS علاوه بر خاصیت های شوک گیری،تقویت و تنظیم برق شهر خصوصیات منحصر به فرد دیگری دارد که گاهی آن را برای رایانه های موجود در موسسات ضروری می کند .

    وظیفه UPS UPS های کوچک معمولاً درون خود، یک باتری دارند که هنگام وجود برق در حالت عادی آن را شارژ می کنند .

    هنگام قطع برق یا افت ولتاژ زمانی که ولتاژ از یک مقدار کمتر شود UPS بهع طور اتوماتیک منبع تغذیه رایانه را از برق شهر به باتری موجود درون خود تغییر می دهد این کار طی مدت زمانی حدود یک یا 2 میلی ثانیه انجام می پذیرد و در نتیجه رایانه متوجه قطع جریان الکتریکی نشده و به کار خود ادامه می دهد .

    UPS های متفاوت با طول مدت پشیبانی متفاوتی وجود دارد که بنا به نیاز و کاربد نوع مورد نظر استفاده می شود برخی UPS ها تنها برای مدت کوتاهی مثلاً 5 دقیقه به رایانه برق رسانی می کنند .

    این فرصت خوبی برای ثبت و ذخیره کارهای انجام شده است .

    برخی دیگر نیز تا 45 دقیقه دوام تغذیه دارند و این امکان را به کاربران می دهند که طی این مدت کار خودرا تکمیل و به پایان برسانند .

    برای ادارات و موسسات بزرگ تر و مهمتر نیز UPS هایی طراحی شده است که مدت زمان بسیاری رایانه های موجود را د رهنگام قطع برق از بابت تغذیه پشتیبانی می کنند .

    خوب است بدانید که برای کار های بزرگ UPS دارای باتری درون ساخته نبوده و تنها حکم یک شارژ کننده و سؤییچ کننده را دارند .

    برای این UPS ها باتری های بیرونی در نظر گرفته شده که بنا به نوع نیاز و به تعداد معین به UPS متصل می شوند .

    می دانید که هنوز منبعی برای ذخیره جریان متفاوت ساخته نشده است باتری متصل به UPS نیز جریان مستقیم با DC دارند اما اکثر لوازم خانگی از جمله رایانه با برق متناوب شهر کار می کنند .

    بنابراین UPS یک مبدل نیز دارد که جریان DC را به AC تبدیل می کند این ها تنها وظایف UPS نیستند .

    UPS قابلیت کنترل جریان و ولتاژ و تنظیم و تقویت انها را نیز دارد .

    در یک کلام می توان گفت UPS به رایانه می گوید که نگران هیچ چیز از جانب برق شهر و اختلالات ومشکلات آن نباش من تمامی کار ها راانجام داده و یک جریان تصفیه شده سالم به شما تحویل می دهم .

    با این توضیحات شاید تصمیم بگیرید که یک UPS تهیه کنید فکر خوبی است .

    دلیل استفاده از UPS قطع ناگهانی برق باعث اختلال در اکثر فعالیتهای تجاری , صنعتی , پزشکی و...

    شده ودر برخی موارد امکان ادامهء آن را کاملا” ازبین می برد.

    بسیاری از دستگاههای الکتریکی (برای مثال سیستمهای کامپیوتری) نسبت به نارسائیهایی مانند افت لحظه ای ولتاژ ، افت طولانی ولتاژ ، قطع برق ، ولتاژهای لحظه ایی بالا، نویز و تاثیرات فرکانس رادیویی و تغییرات فرکانس در منبع تغذیه خود حساس هستند.

    به اینگونه بارها اغلب بارها ی حساس گفته میشود زیرا عملکرد مداوم آنها برای یک سازمان حائز اهمیت است.

    UPS کامل: مجموعه شامل یکی از هر واحد کاری زیر می باشد: اینورتر , یکسو ساز و باتری یا سایر منابع انرژی که ممکن است با واحدهای دیگر به شکل یک مجموعهء موازی یا کمک – جایگزین عمل نماید.

    UPS چیست ؟

    Uninterruptible Power Supplies منبع تغذیه بدون وقفه منبع تغذیه بدون وقفه دستگاهی متنشکل از قطعات حالت جامد که بین منبع برق ورودی و بار وصل شده و از بروز اختلالات برق ورودی از جمله قطع کامل آن جلوگیری می کند.

    در واقع ترکیبی از مبدلها , کلیدها و ذخیره کننده انرژی (باتری) است که سیستم قدرتی را برای حفظ و نگهداری پیوستگی توان بار در حاتی که نقصی در توان ورودی پیش آید , تشکیل می دهد.

    OFF-LINE UPS با موج مربعی (شبه سینوسی - سینوسی) این سری دستگاهها تا زمانیکه برق شهر برقرار باشد بارمصرفی را از برق شبکه اصلی (تغذیه ) AC به DC میکنند و در همین زمان اینورتر یا مبدل خاموش میباشد وزمانی که برق شبکه قطع شود جهت جایگزین نمودن و تامین برق مصرفی بالا ، توسط سوئیچ، برق مصرفی ازاینورتر تامین خواهد شد.

    در حقیقت این سری دستگاهها دارای زمان سوئیچ 4تا 8میلی ثانیه میباشد.که بستگی به بار مصرفی و رله سوئیچ دارد.

    و جهت فیلتر کردن اغتشاشات از AVR البته در این مدل جهت تثبیت ولتاژ برق شهری از ایزولاتورها یا فیلترها ی ویژه استفاده میشود.

    UPS Lineinteractive (شبه سینوسی یا سینوسی کامل) این سری UPS ها،اصلاح شدهء سری OFFLINE میباشند ودر حالت عادی برق مصرفی را از طریق یک فیلتر الکترونیکی ورودی ویک اتو ترانس در خروجی تامین میکند.

    از آنجا که منابع تغذیه کامپیوترها و همچنین بسیاری از دستگاهها ،تغییرات بالاتر از 15% را نمیتوانند تحمل کنند.این دستگاهها در چنین حالتی به کمک اتو ترانس روی سطح ولتاژ مورد نیاز بالاتر یا پایین تر جهت جبران ولتاژ سوئیچ می کنند.

    (BOOST&BUCK) یعنی اگر ولتاژ خیلی کم شود ترانس به مدBOOST سوئیچ میکند ولی اگر ولتاژخیلی زیاد شود به مدBUCK سوئیچ میکند.

    ON-LINE (موج سینوسی کامل) جدیدترین تکنولوژی در این سری دستگاهها Double Conversion می باشداین سری بصورتی طراحی شده است که برق شبکه شهری را بصورت DC به AC مستقیم به بار مصرفی هدایت نمی کند ، بلکه ابتدا برق شهر راازحالت AC به DC (یکسوساز) تبدیل می کند و سپس ورودی یکسو شده را به 220ولت(برق شهر) تبدیل میکند.

    با این عملکرد در حقیقت هچگونه اغتشاش موجود در شبکهء شهری به سمت بار منتقل نمی گردد.

    هنگام قطع برق توسط اینورتر برق مصرفی از باتریها تامین مشود.

    و مدت زمان سوئیچ در این سری دستگاهها صفر ثانیه میباشد.

    موارد استفادهء این دستگاه در جائی است که اختلال برق شبکهء سراسری بیش از حد کنترل، جهت فیلتر نمودن ویا زمان سوئیچ برای بار مصرفی حساسیت ایجاد مینماید .

    مقایسهء انواع سیستمها OFF-LINE معایب: -اشکالات برق شهر به خروجی منتقل میشود.

    - بین ورودی وخروجی ایزولاسیون وجود ندارد.

    - بالا بودن زمان انتقال سوئیچینگ - در این سیستم در هنگام اتصال دستگاه به منبع تغذیه سوئیچینگ کامپیوتر به علت بالا بودن CREST FACTOR وجود دارد.

    واین به خاطرغیرخطی بودن بارهای مانند منبع تغذیه سوئیچینگ میباشد.

    محاسن: -قیمت پایین از محاسن این دستگاهها میباشد.

    LINE-INTERACTIVE معایب: زمان سوئیچینگ چند میلی ثانیه است ( این زمان به صفر کاهش نیافته است) اختلالات فرکانسی فقط در حالت استفاده از باتری حذ ف میگردند.

    محاسن: -قیمت آنها نسبت به دستگاههایOFF-LINE گرانتر میباشد.

    - با توجه به اینکه در شرایط یکسان در این مدل تعداد دفعات استفاده از باتری کمتر از مدل قبل میباشد عمر مفید باتری افزایش می یابد.

    ONLINE محاسن: تثبیت ولتاژ و فرکانس در خروجی حفاظت دائمی از ولتاژبه علت عملکرد دائمی.

    زمان سوئیچ صفر ثانیه که درمورد بارهای حساس در شبکه های ارتباطی بسیارمثبت می باشد.

    - ضریب اطمینان بالا در تغذیه بارهای شبکه.

    معایب: قیمت به علت پیچیدگی و بالا بودن تکنولوژی گرانتر از دو سری قبل میباشد.

    UPS ساختارهای مختلف سیستمهای موازی این سیستم شامل دو UPS یا بیشتر استکه به صورت موازی انرژی الکتریکی یک گروه بار را تامین می کند و عموماً جهت سیستمهای ON-LINE که محدوده توان متوسط یا بالایی دارند , استفاده می شود.

    دو دلیل عمده جهت بهره گیری از این سیستم وجود دارد : توان وظرفیت موثر بالا رود تا سیستم توانایی تامین بارهای توان بالا را داشته باشد .

    سیستمهای موازی را میتوان در یکی از دو گروه CAPACITY یا REDUNDANCY طبقه بندی کرد.

    سیستم Capacity یک سیستم موازی با استفاده ازتعداد مشخصی UPSبا توانهای یکسان راه اندازی می شود.

    برای نمونه سه دستگاه 80 کیلوولت آمپر ممکن است برای تغذیه 200 کیلو ولت آمپر به کار رود.

    در شرایط معمولی هر دستگاه حداکثر 67 کیلو ولت آمپر را تامین میکند اما اگر به هر دلیلی یکی از دستگاهها دچار مشکل شود دو دستگاه دیگر باید هر کدام 100 کیلو ولت آمپر را تا مین نمایید بنا براین قطعا“ اضافه بار به وجود میآید در این زمان باربلا فاصله با عملکرد همزمان سوئیچ استاتیک در هر دستگاه به مسیرBYPASS منتقل می شود اگر دستگاهی که دچار ایراد شده است نتواند سوئیچ استاتیک مسیر خود را به راه اندازد، سیستم قادر است به وسیلهء سوئیچ سایر دستگاهها تمام جریان را تامین میکند.

    Redundancy سیستم در یک سیستم موازی Redundant تعداد UPS های تشکیل دهنده سیستم حداقل یک دستگاه بیشتر از ظرفیت مورد نیاز اصلی سیستم میباشد.بنابراین اگر یکی از دستگاهها دچار مشکل شود همچنان انرژی باررا توسط انرژی اینورتر تامین ودر نتیجه ضریب اطمینان سیستم افزایش می یابد.

    در مثال هر چهار سیستم موجود به روش Redundant عمل کرده و ا گر یکی از سیستمها دچار مشکل شود بارهمچنان از انرژی تولید شده توسط اینورتر استفاده میکند وتنها پس ازخراب شدن دستگاه دوم بطور خودکار به مسیر Bypass منتقل میشود ودر صورت نیاز به منبع انرژی مطمئن تر تعداد دستگاهها ی سیستم Redundant تا دو برابر قابل افزایش است از این رو به این سیستم N+1 یا N+2 گفته میشود که N نشان دهندهء حداقل دستگاههای مورد نیاز برای تغذیه و بار است اعداد 1یا 2 وغیره تعداد سیستمهای رزرو را مشخص می کنند.

    UPSتکی با یکسو ساز مشترک (برای اینورتر وباتری): اینورترهمیشه توان باررا تامین نموده وتوان خود راازورودی AC ازطریق یکسوساز یا باتری بدست می آورد یکسوسازها باید بگونه ای کنترل شوند که نتوانند دوباره باتری را شارژ نموده و آن را در شرایط شارژ شده حفظ و نگهداری نمایند.در صورت بروزنقص در توان ورودی، باتری تا زمان کاهش ولتاژ آن، ولتاژ خروجی اینورتر را در محدودهء مجاز نگه داشته و توان بار را تامین مینماید.

    نوع و ظرفیت باتری، مدت زمانی را که سیستم میتواند بدون تغذیهء ورودی کار کند معین می کند.

    فرکانس، تعداد فازها و سطوح ولتاژ ورودی و خروجی ممکن است متفاوت باشد.

    UPS-1تکی با شارژکنندهء مجزا برای باتری یکسو ساز جهت تامین توان ورودی اینورتر،ممکن است با شارژر باتری سازگار نباشد .

    به همین دلیل UPS ممکن است ، با شارژ کنندهءمجزا برای باتری طراحی شود.

    UPS-2 تکی با خروجی های AC و :DC در برخی کاربردها ،که به منبع DCهم نیاز است از این ترکیب استفاده می شود.

    UPS-3 تکی با بای پس : بااضافه نمودن یک مسیر Bypass،پیوستگی توان باررا میتوان، با فعال نمودن مسیر Bypass توسط یک کلید انتقال در حالات زیربهبود بخشید: الف-خرابی UPS ب-حالتهای گذرای جریان (جریانهای هجومی یا خطا) پ-اضافه بار برخی از محدودیتها که با اضافه نمودن مسیر Bypass به وجود میآیند عبارتند از: ولتاژهای ورودی وخروجی معمولا“ بایستی یکسان باشند واگر سطوح ولتاژ متفاوت باشند ، وجود ترانسفورماتور Bypass ضروری است .

    برای بعضی از بارها، همفازیUPS با ورودی AC بای پس شده جهت ، حفظ ونگهداری پیوستگی توان بار ضروری است.

    -3-1با اثر متقابل روی خط: دراین UPS بار از طریق مسیرBypass توسط ورودی AC تغذیه میشود .

    و به محض اینکه خرابی در ولتاژ ورودی روی دهد، اینورتر و باتری پیوستگی توان بار را تامین می کنند.

    -4مجموعهء UPS موازی: 1-4- مجموعهء UPS موازی بدون :Bypass اگر از مجموعهUPS موازی یا مجموعهء UPS های پاره موازی استفاده میشود ،سیستم باید بصورت یک UPS رفتار نماید .

    دو نمونهء مجاور از مجموعهء UPS موازی در نمودارهای زیر آمده است.

    ترمینالهای ورودی میتوا نند به یکدیگر وصل شوند.

    مجموعهءUPS آماده کمک: اگر در واحدهای عمل کنندهء UPS خرابی رخ دهد ،بلا فاصله UPS آمادهء جایگزینی وصل شده و تامین توان بار را بر عهده میگیرد و UPSخراب از مدار قطع میشود.

    منبع تغذیه یکی از عناصر حیاتی درکامپیوتراست.

    فعالیت سایر عناصر به عملکرد منبع تغذیه بستگی دارد.

    منبع فوق تامین کننده جریان الکتریسیته مورد نیاز هر یک از عناصر سخت افزازی است .

    بدون وجود منبع تغذیه ، کامپیوتر مشابه جعبه ای مملو از فلز و پلاستیک خواهد بود.

    منبع تغذیه جریان ( AC ( Alternating Current را به جریان ( DC ( Direct Current تبدیل می کند.

    در کامپیوترهای شخصی ، منبع تغذیه یک جعبه فلزی است که در گوشه Case قرار می گیرد.

    در اغلب سیستم ها در صورتیکه در پشت سیستم قرار گرفته باشید ، می توان منبع تغذیه را مشاهده کرد.

    شکل زیر یک منبع تغذیه را نشان می دهد.

    شکل زیر نمای داخل یک منبع تغذیه را نشان می دهد.

    منبع تغذیه را Switching power supplies نیز می گویند.

    با استفاده از نکنولوژی سوئیچینگ می توان ورودی AC را به ولتاژهای پایین تر DC تبدیل کرد.

    ولتاژهای 3/3 ، 5 و 12 ولتاژهای رایج می باشند.

    ولتاژهای 3/3 و پنج ولت عمدتا" توسط مدارات دیجیتال استفاده شده و ولتاژ دوازده ولت برای حرکت موتورهائی نظیر درایو دیسک ها و یا خنک کننده ها استفاده می گردد.

    شاخص اصلی یک منبع تغذیه " وات " است.

    وات معادل حاضلرب ولتاژ ( بر حسب ولت ) در جریان ( بر حسب آمپر ) است .

    تکنولوژی سوئیچ کننده تا قبل از سال 1980 منبع تغذیه ها سنگین و در انها از ترانزیستور و خازن های بزرگ و سنگین استفاده می گردید.

    این نوع از منبع تغذیه ها ولتاژ ورودی 120 ولت و 60 هرتز را به جریان DC با 12 و 5 ولت تبدیل می کردند.

    امروزه از تکنولوژی سوئیچ کننده ها استفاده می گردد.

    بکمک تکنولوژی فوق ، جریان با فرکانس 60 هرتز ( هرتز معادل تعداد سیکل در ثانیه است) به یک جریان با فرکانس بالاتر تبدیل می گردد.

    با استفاده از تبدیل فوق این امکان بوجود خواهد آمد که یک ترانسفورمر کوچک قادر به کاهش ولتاژ ورودی از 220 ( برخی کشورها 110 ) ولت به ولتاژ مورد نیار در یک عنصر خاص در کامپیوتر باشد.

    در شکل زیر سه ترانسفورماتور کوچک ( زرد رنگ ) در قسمت وسط ، دو خازن سیلندری در سمت چپ نشان داده شده است .

    ولتاژ و جریانی را که یک منبع تغذیه ارائه می نماید معمولا" بصورت یک " برچسب" برروی آن چسبانده می شود.

    استاندارد منبع تغذیه ها تاکنون شش استاندارد متفاوت برای منبع تغذیه های استفاده شده در کامپیوتر مطرح شده است .

    اخیرا" استاندارد ATX مطرح شده است .ATX یک استاندارد صنعتی است که مشخص می کند منبع تغذیه دارای خصایص فیزیکی بمنظور مطابقت و استفاده در یک Case استاندارد ATX و همچنین دارای خصایص الکتریکی لازم برای کار و استفاده توسط یک برد اصلی ATX است .

کلمات کلیدی: Power Supply - Seventeam - منبع تغذیه

منبع تغذيه، يک دستگاه الکتريکي است که مسئول تأمين و تنظيم جريان الکتريکي در رايانه مي باشد. اين قطعه به صورت جعبه اي بزرگ و مستقل در جعبه رايانه قرار دارد و بيشتر خرابي ها را در رايانه به وجود مي آورد. کار منبع تغذيه اين است که ولتاژ متناوب (اي سي،

کامپيوتر و اصول ابتدائي آن هنگامي پايه گذاري شد که خوارزمي رياضيدان بزرگ ايراني، براي سهولت در انجام محاسبات، الگوريتم را بوجود آورد. با پيشرفت علم و فنآوري ماشين حساب، ابرکامپيوترها ونسل بعدي کامپيوترهاي شخصي(PC ) ساخته شد و سپس با ورود کامپيوترهاي

• مقدمه اي بر کامپيوتر ماشين کامپيوتر در ابتدا به منظور انجام محاسبات پيچيده و حجيم ساخته شد و به همين دليل آن را کامپيوتر به معني حسابگر و شمارنده ناميده اند. امروزه کامپيوتر به يک وسيله چند منظوره تبديل شده است که داراي حافظه بوده و قابل برنامه ري

کامپيوترهاي شخصي: اغلب مردم زمانيکه با واژه تکنولوژي برخورد مي نمايند ، بي اختيار کامپيوتر براي آنها تداعي مي گردد. امروزه کامپيوتر در موارد متعددي بخدمت گرفته مي شود. برخي از تجهيزات موجود در منازل ، داراي نوع خاصي از ريزپردازنده مي باشند. حتي اتوم

قبل از پرداختن به بحث های تخصصی پیشرفته تر ، مروری خواهیم داشت بر اجزا و قطعات کامپیوتر . بدون قطعات آورده شده در زیر ، نمیتوانید کامپیوتری را مونتاژ کنید . Case ( بدنه اصلی) محفظه ای است که قطعات کامپیوتر در آن مونتاژ میشود . این جعبه بیشتر از فلز ساخته میشود . البته انواعی از آن نیز با پلاستیک و یا ترکیبی از فلز و پلاستیک ساخته میشوند . Power supply (منبع تغذیه) نیروی ...

کامپيوترهاي شخصي اغلب مردم زمانيکه با واژه تکنولوژي برخورد مي نمايند ، بي اختيار کامپيوتر براي آنها تداعي مي گردد. امروزه کامپيوتر در موارد متعددي بخدمت گرفته مي شود. برخي از تجهيزات موجود در منازل ، داراي نوع خاصي از ريزپردازنده مي باشند. حتي اتوم

پردازشگر مرکزي (CPU) ريزپردازنده بمنزله مغز کامپيوتربوده و مسئوليت انجام تمامي عمليات ( مستفيم يا غير مستقيم ) را برعهده دارد. هر چيزي را که کامپيوتر انجام مي دهد با توجه به وجود ريز پردازنده است . ? حافظه اين نوع از حافظه ها با سرعت بالا، امکان

مقدمه نیروگاه گازی ری در زمینی به مساحت 525000 متر مربع در جاده قم شهرک باقرشهر واقع در جنوب پالایشگاه تهران و به فاصله تقریبی 7 کیلومتری شهر ری قرار گرفته است در اواسط سال 1355 کار نصب 14 واحد آن شروع شد ( 6 واحد آسک خریداری شده برای اهواز و و 8 واحد هیتاچی خریداری شده برای بندرعباس ) در کمتر از 8 ماه اولین واحد آن به مدار آمده و 13 واحد دیگر در ظرف سه ماه بعد به مدار آمدند . ...

کامپيوترهاي شخصي اغلب مردم زمانيکه با واژه تکنولوژي برخورد مي نمايند ، بي اختيار کامپيوتر براي آنها تداعي مي گردد. امروزه کامپيوتر در موارد متعددي بخدمت گرفته مي شود. برخي از تجهيزات موجود در منازل ، داراي نوع خاصي از ريزپردازنده مي باشند. حتي اتوم

پروژه درس آزمايشگاه مدار هاي منطقي 1. مقدمه PLC از عبارت Programmable Logic Controller به معناي کنترل کننده قابل برنامه ريزي گرفته شده است. PLC کنترل کننده اي است نرم افزاري که در قسمت ورودي، اطلاعات را بصورت باينري دريافت و آنها را ط

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول