تاریخچه فعالیت شرکت : شرکت آب و فاضلاب غرب استان تهران در تاریخ 31/3/71 به صورت شرکت سهامی خاص تأسیس شده و شماره 91000 مورخ 31/3/1371 در اداره کل ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی شهرستان کرج به ثبت رسیده است شرکت در تاریخ 31/3/71 با انتقال اموال و دارایی ها و تأسیسات آب مشروب از شرکت ها و دستگاههای قلبی و چهارچوب قانون نشان شرکت های آب و فاضلاب و قانون تجارت آغاز به کار کرد.
2) فعالیت اصلی شرکت : موضوع فعالیت شرکت طبق ماده 2 اساسنامه ایجاد و بهره برداری از تاسیسات مربوط به توزیع آب شهری و همچنین جمع آوری و انتقال و تصفیه فاضلاب در داخل محدوده قانونی شهرها و امورات تابعه است .
3) وضعیت اشتغال : تعداد کارکنان دائم و موقت با شرح ذیل می باشد : شرح 30/12/83 29/12/82 کارکنان دائم 686 نفر 708 نفر کارکنان شرکت خدماتی 50 نفر 193 نفر 2) مبنای تهیه صورتهای مالی : بر اساس قانون تشکیل شرکتهای آب و فاضلاب یکبار به تاریخ 29/12/71 و بعداً تحویل آبرسانیها در خصوص کلیه دارائیها تجدید ارزیابی شده و صورتهای مالی از آن تاریخ اساساً بر بهای تمام شده تاریخی تهیه و در موارد تخصصی از ارزش های جاری نیز استفاده شده است .
3) خلاصه اهم رویه های حسابداری : 1-3 موجودی مواد و کالا = موجودی مواد و کالا به اقل بهای تمام شده و خالص ارزش فروش گروه های اقلام مشابه ارزشیابی در صورت فزونی بهای تمام شده نسبت به خالص ارزش فروش مابه التفاوت به عنوان ذخیره کاهش ارزش موجودی شناسایی می شود بهای تمام شده موجودیها با به کارگیری روش میانگین تعیین می گردد.
2-3 سرمایه گذاریها = سرمایه گذاری های بلند مدت به بهای تمام شده پس از کسر هر گونه ذخیره بابت کاهش دائمی در ارزش هر یک از سرمایه گذاریها ارزشیابی می شود در آمد حاصل از سرمایه گذاریها در زمان تصویب سود توسط مجمع عمومی صاحبان سهام شرکت سرمایه پذیر ( تا تاریخ ترازنامه ) شناسایی می شود .
3-3 دارائیهای ثابت شهود : 1-3-3 نحوه ثبت دارائیهای ثابت = دارائیهای ثابت شهود بر مبنای بهای تمام شده در حسابها ثبت می شود .
مخارج بهسازی و تعمیرات اساسی که باعث افزایش قابل ملاحظه درخواست یا عمر مفید دارائی های ثابت یا بهبود اساسی در کیفیت بازدهی آنها می گردد .
در صورتیکه مبلغ آن با اهمت به عنوان مخارج سرمایه هایی محصوب و طی عمر مفید باقی مانده دارائیهای مربوطه مستهلک می شود .
هزینه های نگه داری و تعمیرات جزئی که به منظور حفظ یا ترمیم منافع اقتصادی مورد انتظار واحد تجاری از استانداردهای عملکرد ارزیابی دارایی اولیه انجام می شود.
هنگام وقوع به عنوان هزینه های اجرایی تلقی و به حساب سود و زیان دوره منظور می گردد.
دارایی های ثابت مشهود ایجاد یا خریداری شده از محل منابع طرح های عمرانی و هیا سایر کمک ها در صورت اطمینان از احراز شرایط تا قبل از اتمان طرح تحت عنوان پروژه های در در جریان تکمیل در حسابها منعکس و پس از اتمام طرح و آغاز بهره برداری به حساب دارائی های ثابت مشه ود شرکت منظور می گردد.
روش و نرخ استهلاک : استهلاک داراییهای ثابت با توجه به عمر مفید برآوردی دارایی های مربوطه به صورتجلسه مشترک وزارتخانه های امور اقتصادی و دارایی های نیرو بر اساس نرخ هاو روش های زیؤ محاسبه می شود.
دارائی نرخ استهلاک روش استهلاک ساختمانها 10 ساله خط مستقیم تأسیسات 30-15-8 ساله خط مستقیم ماشین آلات 10 ساله خط مستقیم وسائط نقلیه 5 ساله خط مستقیم اثاثیه و منصوبات 10 ساله خط مستقیم برای دارایی های ثابتی که در خلال مال تحصیل مورد بهره برداری قرار می گیرد استهلاک از اول ماه بعد محاسبه و در حسابها منظور می شود.
در مواردی که هر ی: از دارایی های ثابت استهلاک پذیر پس از آمادگی جهت بهره برداری به علت تعطیل کار و یا علل دیگر برای مدتی مورد استفاده قرار نگیرد.
میزان استحلاک آن برای مدت یاد شده معادل 3% نرخ استهلاک منعکس جدول صفحه قبل است .
مخارج تأمین مالی : مخارج تأمین مالی به عنوان هزینه سال شناسایی می شود به استثنا مخارجی که مستقیماً قابل انتساب به ساخت دارائی های واجد شرایط است.
ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان : ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان بر اساس یک ماه آخرین حقوق ثابت برای هر سال خدمت آنان محاسبه و در حساب آنها منظور می شود.
کمکهای مردمی ، هدایا و منابع طرح های عمرانی برای توسعه : در صورت اطمینان از شرایط احراز از کمک های مردمی ، هدایا و منابع طرح های عمرانی که انتقال مالکیت آن محدود بوده و ما به ازاء آن در قالب تسهیلات بلند مدت مطالبه خواهد شد ؛ تحت سر فصل بدهیهای بلند مدت انعکاس یافته اتس و کمک هایی که برای جبران هزینه ها و یا زیان گذاشته و یا کمک درآمد عملیاتی پرداخت شده مستقیماً به حساب سود و زیآن سال جاری منظور شده است.
در صورت اطمینان از شرایط احراز از کمک های مردمی ، هدایا و منابع طرح های عمرانی که انتقال مالکیت آن محدود بوده و ما به ازاء آن در قالب تسهیلات بلند مدت مطالبه خواهد شد ؛ تحت سر فصل بدهیهای بلند مدت انعکاس یافته اتس و کمک هایی که برای جبران هزینه ها و یا زیان گذاشته و یا کمک درآمد عملیاتی پرداخت شده مستقیماً به حساب سود و زیآن سال جاری منظور شده است.
معافیت مالیاتی : طبق ماده 1 قانون تشکظیل شرکتهای آب و فاضلاب مورخ 10/11/1369 این شرکت به مدت 15 سال از پرداخت حساب سود و زیان سال جاری منظور خواهد شد.
حقوق انتفاعی مشترکین : حق انشعاب : وجوهی که مشترکین برای برخورداری از خدمات آب شهری و دفع فاضلاب به شرکت پرداخت می نماید پس از برقراری امکان خدمات از سوی شرکت با توجه به تسیر تبصره 1 ماده 4 قانون تشکیل شرکت های آب و فاضلاب بر اساس قانون ماده واحد مصوب مجلس شورای اسلامی مورخ 24/2/77 به عنوان منبع سرمایه ای شناسایی در صد در صد آن تحت سر فصل حقوق عمومی ( حق انشعاب) ثبت می گردد.
این حسابها قابل تقسیم یا تبدیل به سهام یا قابل مصرف برای جبران زیان عملیاتی نبوده و به عنوان حقوق عمومی تلقهی می گردد و صرفاً وقتی منابع جدیدی تکافوی بازخرید انشعاب را در دوره مالی ننماید ممکن است کاهش یابد حق تفکیکی بابت بخشی هزینه های برقراری انشعاب دریافت می شود و جزء حقوق عمومی محسوب می گردد.
مشارکت مردم برای ساخت و نوسازی شبکه های توزیع آب ، تأسیسات ، ماشطن آلات مشخص و یآ تأمین بخشیه از منابع سرمایه ای اجرای طرح های محلی از سوی افرار حقیقی و یا حقوقی به شرکت پرداخت می شود.
و این پرداخت ها جزء حقوق عمومی تلقی می شود.
حوزه عملیاتی شرکت : حوزه عملیاتی شرکت شهرستان کرج می باشد که با توجه به تقسیم بندی به شرح ذیل می باشد : هزینه : عملیات مالی شرکت ک تمامی عملیات مالی شرکت در ستاد صورت می گیرد.
و ادارات تابعه شرکت توسط یک نفر کارپرداز که از طریق ستاد انتخاب می شود انجام می گیرد.
بدین صورت که در اول سال مالی با توجه به حجم عملیاتی شهرهای فوق الذکر دبلغی تحت عنوان دلخواه تحت اختیار کارپرداز قرار میگیرد لازم به توضیح است که مبلغ تعیین شده فقط به انجام هزینه های جزئی و روزمره امور اقتصادی انجام هزینه های کلان که از قبل در بردار تعیین شده با برنامه ریزی مدول از طریق ستاد صورت می پذیرد.
تنخواه گردان * * * بانک * * * طی سال مالی کارپردازهی موظف است در هر بار یک سوم سقف تنخواه خود را هزینه کرده و جهت شارژ مجدد به امور مالی ستاد ارسال نماید .
در این صورت ثبت ذیل صورت می پذیرد : هزینه ها * * * تنخواه گردان * * * ثبت زیر جهت شارژ تنخواه زده می شود : تنخواه گردان * * * بانک * * * با توجه به ثبت بالا مجدداً سقف تنخواه به همان رقم اولیه می رسد ، این عمل تا پانزدهم استفند هر سال ادامه می یابد و بعد از این تاریخ کلیه کارپردازی ها می بایست نسبت به صفر نمودن تنخواه خود اقدام نماید.
در این صورت ثبت های ذیل صورت می پذیرد : در صورت ارائه اسناد و مدارک به اندازه رقم تنخواه : هزینه ها * * تنخواه گــــردان * * در صورت ارائه وجه نقد ( واریز رقم تنخواه به حساب جاری شرکت) : بانـــک * * تنخواه گــــردان * * کلیه هزینه های تولید با توجه به مراحل ترسیم شده در بالا صورت می پذیرد : مرحله استحصال – مرحله تسویه – مرحله انتقال – مرحله ذخیره و مرحله توزیع هزینه استحصال آب : ابتدا درخواست هزینه اتسحصال آب را بررسی می کنیم برای هزینه استحصال آب مالیات آن را (5%) حساب می کنیم آن با شرح ذیل : هزینه تعمیر و نگهداری تأسیسات * * مالـیات پرداخـتنی * * 490000= 5% × 980000 اشخاص و شرکتهـا * * 9310000 = 490000 – 980000 9800000 هزینه بابت نصب پمپ شناور در آمد : حق انشعاب منابعی که بابت حق انشعاب از مردم رفته می شود و به عنوان در آمد محسوب نمی شود بلکه یک اندوخته است و حالت سرمایه ای دارد .
آبهای مصرفی در آمد اصلی شرکت به حساب می آید و هر ساله یک نرخی به آن اضافه می شود که در این دو سال اخیر طبق مصوبه دولت افزایش نرخ نداشته است .
آبونمان : مبلغی که هر ماه بابت یک سری از خدمات شرکت ( چه از این خدمات استفاده شود یا نه ) هزینه ای به نام آبونمان پرداخت می شود که بر اساس کنتور این نرخ را به دست می آورند که خانگی و تجاری مبلغ های خاص خود را دارند.
( فرم گزارش ، فروش آب بها به تفکیک تاریخ ) تبصره 2 : شهرهایی که طرح فاضلاب آنها در دست احداث است 1% آب بها تا زمان نصب انشعاب از مشترکین دریافت می شود .
تبصره 3 : ارقامی تحت عنوان حق مشارکت طرح های بازسازی از مصرف کنندگان در سطح استان تهران اخذ می گردد.
درصد تبصره × مبلغ کل آب بها تبصره 2 ح دریافتی تجاری * * بانک * * جمع کل درآمد * * جمع دریافتی تجاری * * ثبت فروش آب بها ثبت وصول آب بها ضمانتنامه : بانک * * سپرده حین انجام تعهدات * * ضمانتنامه حین انجام تعهدات : 5% از مبلغ اولیه قرارداد برای پیمانکار به قرارداد با مبلغی پایین می بندند.
ضمانتنامه پیش پرداخت : به همان مبلغ پیش پرداخت باید تضمین ارائه بدهد.
در این شرکت سفته ها معمولاً از راننده ها بابت تضمین قرارداد و همچنین از کارپردازها اخذ می گردد.
حسابهای انتظامی * * طرف حسابهای انتظامی * * طرف حسابهای انتظامی * * حسابهای انتظامی * * ثبت بابت دریافت تضمین ثبت برگشت تضمین برای ضمانتنامه یک ماه قبل از سر رسید آن بابت تسویه مجدد سررسید بایأ درخواست بدهیم .
برای برگشت ضمانتنامه شرایطی خاص وجود دارد : در صورتی که ضمانتنامه حسن انجام تعهد باشد پیمانکار یا صاحب تضمین باید درخواست استرداد تضمین بدهد و به دستگاه نظارت ارجاع دهد ( وقتی درخواست دهد که قراردادش تمام شده باشد ) چک تاریخ دار : بابت بدهی از مشترکین اخذ می گردد و به حساب واریز می شود.
چک های بانکی : که به حساب واریز می گردد.
چک های تضمینی : تاریخ ندارد و فقط شامل مبلغ و امضاء و شرح است در وجه شرکت بابت تضمین (تنخواه) دارایی های ثابت : دارایی های ثابتی که در این شرکت مورد بحث است : 1) زمین 2) تأسیسات و فرآیند تولید 3) ماشین آلات و تجهیزات 4) ابزار و لوازم فنی تولید 5) وسایل نقلیه 6) اثاثیه سیستم دارایی ثابت سیستمی جدا از حسابداری است که در پایان این دو سیستم باید با هم بخوانند.
در این شرکت مبلغ بیشتر از 10.000 جزء دارایی حساب می شود کمتر از آن هزینه یا مصرفی است.
استهلاک : برای محاسبه استهلاک دارائی ها ابتدا دارائی را از ابتدای دوره ای که ایجاد شده است ثبت می کنیم و بعد از استهلاک آن را محاسبه می کنیم و بعضی از سیستم های دارایی خودش استهلاک را محاسبه می کند.
تنها زمین جزء دارایی است که استهلاک ندارد.
اگر تاریخ بهره برداری ثبت آن از ابتدای ماه تا 15 باشد استهلاک را از همان ماه حساب می کنیم ولی اگر 15 به بعد باشد آن ماه را حساب نمی کنیم .
انواع استهلاک 1) نزولی 2) مستقیم سند زیل را دارائی ثابت زده و آخر منتقل می کند ، به سیستم حسابداری : هزینه استهلاک * * ذخیره استهلاک * * ثبت استهلاک در آخر سال استهلاک بر اساس استاندارد ها طبق تخصص های لازم بررسی می شود این هزینه به قیمت تمام شده آن اضافه می شود و به عنوان الحاق و گسترش می باشد نه به عنوان هزینه اگر عمر مفید بیشتر از یک سال باشد دارایی کمتر از یک سال هزینه محسوب می شود.
رابط حسابداری انبارها و دارایی ثابت : صادر کنندگان سند برای کنترل و بررسی بیشتر از حساب رابط استفاده می کنند که اگر درست ثبت شده باشد به کحساب مربوطه ( دارائی ثابت ) منظور و از حساب رابط کسر می شود که در هر زمان باید مانده و صفر داشته باشد ثبت آن به شرح زیر می باشد : رابط * * دارائی ثابت * * بانک * * رابط * * انبار * * تنخواه * * این سیستم را از حساب دارایی ثابت صادر می کنند طریقه محاسبه استهلاک : استهلاک آنها سال به سال با هم متفاوت است و صفر هم نمی شود : 10.000= 10100.000 ا س مستقیم : به صورت مساوی و یکنواخت سالی 10.000 کسر می گردد.
قیمت تمام شده * * ذخیره استهلاک (* *) ارزش دفتری * * الحاق و گسترش : تعمیرات اساسی که باعث می شود عمر مفید دارایی افزایش پیدا کند به آن الحاق و گسترش می گویند .
وقتی دارائی ها به ارزش 1 ریال باشد در سیستم مصوبات مجتمع و به وسیله کارشناسان رسمی دادگستری تجدید ارزیابی شده و مبالغی (ریالی) تعیین شده به سیتسم منتقل می گردد.
وقتی از آبرسانی ها بخواهیم دارایی جدیدی تحویل بگیریم ثبت آن با شرح ذیل می باشد : دارائی ثابت * * تعهدات (ودایع) * * اقساط : مثلاً یک دارائی قبل از پایان عمر مفید خود از رده خارج شده از قبیل شکستن و آتش سوزی و ...
با نظر کارشناسی هر شماره پلاکی را که در آن وارد می کنیم در ان هنگام استهلاک محاسبه نمی شود و اقساط انجام می گیرد.
اگر دارایی بلااستفاده باشد 30% مبلغ استهلاک برای آن در نظر می گیریم .
3) دارایی با قیمت 500 تومان باید 5 ساله مستهلک شود اگر بلا استفاده باشد به این ترتیب محاسبه می شود = 3=30%×100=5×500 نحوه ثبت یک پروژه در شرکت و عملیات مالی : کارفرما ارکان اصلی پیمانکاری پیمانکار قرارداد ( طول مدت آن بیش از یک سال است) مرحله 1) مطالعات مقدماتی طرح : اگر مخارج مطالعات مقدماتی مبلغ 1.200.000 فرض می شود در دفتر روزنامه کارفرما به شرح ذیل ثبت زده می شود .
دفتر پیمانکار دفتر کارفرما ثبتی ندارد هزینه مطالعات طرح 1.200.000 پرداخت بابت مطالعات مقدماتی بانک طرح 1.200.000 مرحله 2) مطالعات تفضیلی طرح که همانند ثبت بالا زده می شود.
مرحله 3) اجرای طرح 1) ارجاع کار به پیمانکار دعوت از پیمانکاران برای اجرای طرح = در صورتی که مخارج چاپ آگهی مناقصه و دعوت از پیمانکاران 900.000 ریال فرض می شود ثبت آن به شرح ذیل است : دفتر پیمانکار دفتر کارفرما ثبتی ندارد هزینه مطالعاتی طرحی 90.000 پرداخت بابت درج آگهی بانک 90.000 فروش هیا توزیع اسناد و ملاک مثبته = اگر فرض شود که پیمانکار برای خرطد اسناد شرکت در مناقصه مبلغ 30.000 ریال به مهندسان مشاور پردات کند ثبت آن به شرح ذیل است : دفتر پیمانکار دفتر کارفرما هزینه شرکت در مناقصه 30.000 خرید اسناد شرکت در مناقصه بانک 30.000 ثبتی ندارد شرکت در مناقصه : بانکها معمولاً برای مورد مناقصه شرکت در مناقصه در قبال وثیقه غیر نقدی حداقل 2% بیش از مبلغ ضمانتنامه وثیقه دریافت می کنند اگر مبلغ ضمانتنامه 500.000 ریال ( معادل 5% مبلغ پیمان ) و کارفرد صدور آن 25.000 فرض شود ثبت آن در صفحه بعد : دفتر پیمانکار دفتر کارفرما هزینه شرکت در مناقصه 25.000 ثبتی ندارد کارفرد بانک بابت صدور ضمانتنامه شرکت در مناقصه بانک 25.000 ح انتظامی – ضمانتنامه شرکت در مناقصه 500.000 ح انتظامی – ضمانتنامه ظرکت در مناقصه 500.000 ح انتظامی – وثیقه شرکت در مناقصه 600.000 طرف ح انتظامی 500.000.000 طرف ح انتظامی – ضمانتنامه شرکت در مناقصه 500.000 ثبت ضمانتنامه دریافتی از شرکت مذکور طرف ح انتظامی وثیقه شرکت در مناقصه 90.000 ثبت صدور ضمانتنامه شرکت در مناقصه انتخاب پیمانکار : زمانی که برنده مناقصه با وسیله کمیسیون مناقصه انتخاب می شود و برنده حاضر به عقد قرارداد می باشد .
دفتر پیمانکار دفتر کارفرما پیمان در دست اجرا * * دارایی در جریان ساخت * * هزینه شرکت در مناقصه * * هزینه مطالعاتی طرح * * انتقال هزینه شرکت در مناقصه به حساب انتقال هزینه مطالعاتی طرح به حساب پیمان و در جریان ساخت دارایی در جریان تکمیل 2) انعقاد قرارداد با پیمانکار : گرفتن ضمانتنامه حسن انجام تعهدات = بانکها برای صدور ضمانتنامۀ انجام تعهدات علاوه بر وثیقه و کارمزد 10% مبلغ ضمانتنامه را به عنوان سپرده نقدی از پیمانکار مطالبه می کنند اگر مبلغ ضمانتنامه انجام تعهدات 500.000 و کارکزد صدور آن 65.000 باشد ثبت آن به شرح ذیل است : دفتر پیمانکار دفتر کارفرما پیمان در دست اجرا 6500 ثبتی ندارد سپرده نقدی ضمانتنامه تانجام تعهدات 50.000 ثبت کارمزد و سپرده نقدی بانک 115.000 ح انتظامی – ضمانتنامه انجام تعهدات 500.000 ح انتظامی – ضمانتنامه انجام تعهدات 5000 ح انتظامی – وثیقه ضمانتنامه انجام تعهدات 540.000 طرف ح انتظامی ضمانتنامه 500.000 طرف ح انتظامی ضمانتنامه 500.000 ثبت ضمانتنامه انجام تعهدات شرکت طرف ح انتظامی وثیقه 540000 ثبت ضمانتنامه انجام تعهدات 120% ارزش وثیقه ضمانتنامه انجام تعهدات 540.000 = 120% × ( 50.000 – 500.000) 1% سپرده نقدی تنظیم قرارداد پیمانکاری : دفتر پیمانکار دفتر کارفرما پیمان در دست اجرا 100.000 ثبتی ندارد بانک 100.000 پرداخت بابت ثبت قرارداد در دفتر اسناد رسمی تسلیم ضمانتنامه پیش پرداخت : اگر مبلغ ضمانتنامه پیش پرداخت معادل 20% مبلغ اولیه پیمان یعنی 200.000 و کامزد در صدور آن 850.000 باشد ثبت آن با شرح ذیل است : دفتر پیمانکار دفتر کارفرما پیمان در دست اجرا سپرده نقدی ضمانتنامه 85.000 پیش پرداخت 200.000 ثبتی ندارد بانک 285.000 ثبت کارمزد و سپرده نقدی ضمانتنامه پیش پرداخت 2160000=120% × (20.000- 200.000) ح انتظامی – ضمانتنامه پیش پرداخت 200.000 ح انتظامی ضمانتنامه پ پ 200000 ح انتظامی – وثیقه ضمانتنامه پ پ 216.000 طرف ح انتظامی پ پ 200.000 طرف ح انتظامی ضمانتنامه پ پ 200.000 ثبت ضمانتنامه پیش پرداخت طرف ح انتظامی وثیقه پ پ 216.000 3) عملیات اجرائی : ایجاد کارگاه = کارفرما موظف است کلیه زمین هایی را که برای تأسیس و ایجاد کارگاه و انجام عملیات موضوع پیمان در دست است بلاعوض به پیمانکار بدهد هزینه های جانبی آن به عهده پیمانکار است .
اگر هزینه تأسیس کارگاه 560.000 باشد ثبت آن : دفتر پیمانکار دفتر کارفرما پیمان در دست اجرا 560.000 بانک 560.000 ثبتی ندارد ثبت هزینه های تأسیس کارگاه تخصص تنخواه گردان به کارگاه = وجوه ارسالی به کارگاه در حسابی جداگانه در دفتر کگلی به نام تنخواه گردان یا حسابجاری کارگاه نگه داری می شود اگر تنخواه گردان 400.000 فرض شود .
تنخواه گردان گارگاه 400.000 ثبتی ندارد بانک 400.000 ثبت تنخواه گردان ارسالی به کارگاه 4) تنظیم پرداخت صورت وضعیت کارگاه : تنظیم صورت وضعیت موقت کارها = اگر فرض شود 10.000.000 ریال مبلغ اولیه پیمان با تنظیم صورت وضعیت به مبلغ 3.000.000 پرداخت شده باشد ثبت آن به شرح ذیل است : دفتر پیمانکار دفتر کارفرما ح دریافتی کارفرما 300.000 دارایی در جریان مناقسه 300.000 صورت وضعیت تأیید شده 300.000 ح پرداختی پیمانکار 300.000 ثبت مبلغ صورت وضعیت ثبت مبلغ صورت وضعیت پرداخت وجه صورت وضظعیت کارها = کارفرما پس از رسیدگی بر وضع مبالغد و نیز تا تنظیم سند به پیمانکار پرداخت می کند .
سپرده حسن انجام کار ( وجه الضمان) 10% اقساط پیش پرداخت 20% مالیات 5% حق بیمه طرح های عمرانی 6/1 سهم پیمانکار 5% سهم کارفرما 8% پیش پرداخت ( در سه قسط) 5/6 5/5 دفتر پیمانکار دفتر کارفرما بانک 190.200.000 ح پرداختی پیمانکار 300.000 ج دریافتی سپرده جسن انجام کار 300.000 دارایی در جریان تکمیل 132.000 پیش دریافت 600.000 بانک 190.200.000 پیش پرداخت مالیات 150.000 ح پرداختی سپرده حسن انجام کار 300.000 پیمان در دست اجرا 48.000 پیش پرداخت 600.000 ح دریافتی کارفرما 300.000 وزارت دارایی 150.000 دریافت وجه صورت وضعیت سازمان تأمین اجتماعی 180.000 پرداخت وجه صورت وضعیت 5) تحویل موقت : پیمانکار وقتی 97% عملیات موضوع پیمان را انجام داد از طریق دستگاه نظارت تقاضای تحویل موقت کند .
برچیدن کارگاه = پیمانکار موظف است پس از تحویل موقت کلیه ماشین آلات و مضالح اضافی متعلق به خود را طی مدت مناسبی از محل خارج کند.
ابطال ضمانتنامه حسن انجام تعهدات = حداکثر طی 15 روز از تاریخ تحویل موقت صورت وضعیت موقت تنظیم می شود هرگاه پیمانکار در این کار بدهکار نباشد و یا جمع بدهی از نصف کسور سپرده حسن انجام کار کمتر باشد وجه ضمانتنامه آزاد می شود.
دفتر پیمانکار دفتر کارفرما بانک 50.000 طرف ح انتظامی ضمانتنامه انجام تعهدات 500.000 طرف ح انتظامی ضمانتنامه انجام تعهدات 500.000 طرف ح انتظامی وثیقه انجام تعهدات 540.000 ح انتظامی ضمانتنامه انجام تعهدات 500.000 ابطال ضمانتنامه انجام تعهدات سپرده نقدی ضمانتنامه انجام تعهدات 50.000 ح انتظامی ضمانتنامه انجام تعهدات 500.000 ح انتظامی وثیقه انجام تعهدات 540.000 ثبت واریزی سپرده تقدی و ابطال ضمانتنامه انجام تعهدات 6) تحولیل قطعی : اعضای کمیسیون تحویل قطعی در پایاین دوره تضمین بنا به تقاضای پیمانکار از کار بازدید می کنند و هرگاه عیب و نقصیکه ناشی از پیمانکار مشاهده نکنند تحویل قطعی انجام خواهد گرفت و در آخر کارفرما تصویب آن را به پیمانکار ابلاغ می کند استرداد نصف دیگر سپرده حسن انجام کار = پس از تصویب صورت مجلس تحویل قطعی از طرف کارفرما به پیمانکار پرداخت می شود.
بانک 500.000 ح پرداختی پیمانکار 500.000 ح دریافتی کارفرما 500.000 بانک 500.000 دریافت نصف دیگر سپرده حسن انجام کار پرداخت نصف دیگر سپرده حسن انجام کار نحوه پرداخت صورت وضعیت عملیات پیمانکاری : با توجه به گسترش بافت شهری شرکت آب و فاضلاب طبق برنامه های از قبل تعیین شده اقدام به ایجاد هر یک از مراحل خط تولید آب می نماید .
ایجاد این چنین تأسیساتی پس از عدد قرار داد توسط امور بازرگانی و قراردادهای شرکت به پیمانکار واگذار شده و مراحل اجرا توسط پیمانکار به نظارت مهندسین مستقر در معاونت فنی به صورت وضعیت های تأیید شده به معاونت مالی و پشتیبانی ارجاع می گردد در مرحله بعدی صورت وضعیت توسط کارشناسان اداره صدور اسناد مورد تزه و تحلیل قرار گرفته و پس از اطمینان از صحت کار اقدام با صدور سند می نماید.
ثبت زیر مربوط به یک صورت وضعیت می باشد .
پروژه در جریان تکمیل (شماره1) * * 10% حسن انجام کار * * * بیمه * * * مالیات * * * پیش پرداخت * * * خالص صورت وضعیت * * * پروژه در سال اجرا تا پایان عملظیات در دفاتر امور مالی به صورت در جریان تکمیل ثبت و تا پایان پروژه و تحویل قطعی همین روند ادامه پیدا می کند.
در مرحله تحویل قطعی پروژه عملیات جهت در دفاتر امور مالی : تأسیسات ( هر یک از مراحل ) * * پروژه در جریان تکمیل * * در هر یک از صورت وضعیتهای پیمانکار 10% به عنوان جسن انجام کار کسر و حسابی به نام سپرده حسن انجام کار ثبت گردیده و پس از تحویل پروژه 5% از 1% کسر شده به پیمانکار مسترد می گردد .
ثبت ذیل مربوط به استرداد 5% سپرده حسن انجام کار به پیمانکار می باشد : 10 % حسن انجام کار * * بانک * * 5% باقی مانده نیز پس از تحویل قطعی به پیمانار مسترد و مجداً ثبت بالا تکرار می گردد.
صدور اسناد : ابتدا برای آنکه صدور اسناد ( لیست اسناد) را مشاهده کنیم .
روی آیکون همکاران سیستم کلیک کرده و بعد به ترتیب زیر عمل می کنیم کدینگ گروه – کل – معین – تفضیلی حسابداری اسناد – مرور حسابها – تغییر سال مالی – گزارشات جامع – تسهیلات روی گزینه صدور اسناد کلیک کرده و سند خود را ابتدا با مشخص کردن شمار عطف ( شماره سند) به ثبت می رسانیم .
ممیزی : یکی از فعالیـ آن در خصوص پرداخت اجاره به کسانی که ساختمان خود را در اختیار شرکت قرار داده اند تا از آن استفاده کنند .
ابتدا مدرک که در آن درخواست اجاره کرده اند تا به آن اشخاص که ساختمان خود را در اختیار شرکت آنها گذاشته از هزینه اجاره به آنها پرداخت کنند مشاهده می کنیم ابتدا تاریخ آن را با آن قرارداد منعقد شده بررسی کرده اگر تاریخ قرارداد گذشته باشد آن را ثبت نمی کنیم تا پرداخت شود.
اگر تاریخ منعقد شده 1 ماه باشد هزینه اجاره آن را برای یک ماه حساب می کنیم ولی اگر برای سه یا چهار ماه به تعداد ماه های پرداخت نشده حساب می کنیم .
هزینه ها * * مالیات * * حساب اشخاص * * به عنوان مثال یک ساختمان استیجاری از تاریخ 1/3/85 غایت 1/4/85 بابت اجاره آن پرداخت شود.
هزینه ها * * مالیات * * ح اشخاص * * ثبت زیر برای موجودی انبار می باشد که باید رسید آن پرداخت شود و ثبت آن با شرح ذیل می باشد : موجودی مواد در انبار * * موجودی نقد * * نوع دوم : ساختمان استیجاری که از شخصی اجاره شده باشد و اجاره یک سال آن پرداخت نشده باشد برای محاسبه اجاره آن ابتدا در ضمن تاریخی که در قرار داد است را در نظر میگیریم برای محاسبه آن از فرم محاسبات استفاده می کنیم که ابتدا مالیات آن و بعد از اجاره آن را محاسبه میکنیم و از فرمول زیر استفاده می شود.
کرایه یک ساله A= 12 × مبلغ ماهیانه قرارداد B = 5/1 × ودعیه ممکن طبق قراردا د C = B + A D = 25% × C معافیت مالیاتی F = D – C مبلغی که باید طبق جدول مالیاتی محاسبه شود و ثبت آن به شرح زیر است : ایر هزینه های اداری * * مالیات پرداختنی * * تشخاص و شرکت ها * * اسناد مربوطه به استرداد سپرده حسن انجام کار : نحوه ثبت = ابتدا در اول کار تعهداتی که یک شخص پرداخت کرده است را از طریق اطلاعات موجود در سیستم به دست می آوریم و ریز پرداختهای آن را محاسبه می کنیم و در ضمن سپرده حین انجام کار هنگامی بازپرداخت می شود که قرار داد اتمام رسیده باشد.
منظور از استرداد یعنی بازپرداخت سپرده حین انجام کار = یعنی شخص درخواست کرده که سپرده را به آن پرداخت می کنیم .
نحوه ثبت آن : سایر حسابها و اسناد پرداختنی * * بانـــک * * حقوق و دستمزد : حقوق و دستمزد کارمندان و کارگران مدت معین و روزمزد از طریق بعضی از شرکت های ( طرف قرارداد شرکت آبفا) پرداخت می شود .
حقوق و دستمزد کارکنانرسمی توسط سیستم حقوق و دستمزد خود شرکت پرداخت میشود .
در اینجا به محاسبه حقوق می پردازیم حد اقل حقوق و دستمزد حقوق یک ماه (31 روز) 155.000 = 31 × 50.000 بیمه دارد – مالیات دارد هزینه بن 100.000 بیمه دارد – مالیات دارد مسکن و خواربار 100.800 بیمه دارد – مالیات دارد عائله مندی – حق اولاد 150.000 بیمه دارد – مالیات دارد اضافه کار (120 ساعت) 1.145.975 بیمه دارد – مالیات دارد جمــع دستمزد و مزایای مشـمول و غیر مشـمول = 3.046.775 120× 4/1 × حداقل دســتمزد مزایای مشمول بیمه 2.796.775 = ( 100.000 – 150.000 – 3.046.775) حق بیمه پرسنل ( کارگر یا کارمند) 195.774 = 7% × 3.796.775 مالیات 78.678 = 10% × 2.160.000 – ( 100.000 – 3.046.775) پاداش : به منظور تشویق و بهره وری کارکنان مبلغی به عنوان پاداش در نظر می گیرند که در بعضی از موارد پاداش است .
10% مالیات طبق جدول از پاداش کسر مبلغ خالص قابل پرداخت به دست می آید.
ثبت پاداش به شرح ذیل : مبلغ پاداش 100.000 هزینه پاداش 100.000 مالیات 10.000 ( 10% × 10.000) بانک / صندوق 90.000 کمک غیر نقدی = براساس رقم هیئت مدیره از رقم کلی در مناسبتهای مختلف به کارکنان پرداخت می شود : هزینه کمک غیر نقدی * * بانک ( چک در وجه تعاونی مصرف ) * * حق المتیاز = مثلاً تلفنی که خریداری می شود ( حق اشتراک یا خط تلفن در حساب حق المتیاز برده می شود ...
شامل تلفن – فکس – گاز – برق – آب می باشد.
حق المتیاز جز دارائیهای نامشهود محسوب می شود.
حق المتیاز * * بانـــــک * * عمـــــــــدی : مبنای محاسبه عمدی سقف آخر سال = 2 برابر حقوق و مزایا به شرطی که از سه برابر حد اقل حقوق طبق قانون وزارت کار بیشتر نباشد .
ثبت آن ه شرح ذیل است : هزینه عمدی * * مالیات * * مالیات * * حقوق پرداختنی * * حقوق پرداختنی * * بانـــــک * * ثبت هزینه عمدی و پاداش ثبت پرداخت هزینه عمدی و پاداش صدور چک : روش اول به این صورت که هنگامی که سند ها زده شده به حساب بستانکاران برده می شود .
پرداخت مستقیم = روش دوم است که به حساب بستانکاران نمی بریم مثل حساب پیش پرداخت که جزئی است و به این صورت عمل می کنیم : هزینه * * بانـــــک * * حساب جاری در آمد حساب جاری هزینه ای = تمامی پرداخت ها از این حساب برداشت می شود.
حساب جاری منابع سرمایه ای = حق انشعاب در این حساب قرار می گیرد.
سایر بانک ها بستانکاران (کسانی که قرارداد ندارند) حسابهای پرداختی ( کسانی که قرارداد دارند) انتقال حساب : نظر به اینکه کلیه پرداختهای شرکت از طریق حساب جاری هزینه ای انجام می گردد لذا باید تمام موجودیها با این حساب انتقال یابد برای این کار که توسط بانک انجام میگیرد ثبت ذیل : بانک ( جاری هزینه ای ) * * سایر بانکــــها * * هزینه * * بستـــانکاران * * بســتانکاران * * هزینه * * ثبت بابت سند پرداخت غیر قانونی قانونی = سند را دوباره به شخص بر می گردانیم ثبتهایی که بدهکار بود را بستانکار و برعکس عمل می کنیم.
چک باطل شده ضمیمه سند شده ( لاشه چک) بعد به بایگانی میرود حساب چک های ابطالی ( 1 ریال ) * * طرف حساب چک های ابطالی ( 1 ریال ) * * صدور چک = اولین مرحله گزارش پرداخت شرکت هایی که به آنها طلب داریم .
گزارش پرداخت برای انها می گیریم بعد از اینکه سند حسابداری شرکت مذبور در سیستم حسابداری ثبت گردید.
گزارش را که شامل حسابهای شرکت می باشد به مدیر امور مالی ارائه می گردد مدیر امور مالی بنابر توانایط های شرکت و مبالغ طلب شرکت مذبور دستور پرداخت و مبلغ پرداخت را صادر می کند.