مقام معظم رهبری هر ساله در پیام نوروزی خود به ملت ایران شعار و عنوانی را برای سال مطرح می نماید وکلیه مسئولان اجرایی ، دست اندرکاران و مدیران کشوری و لشکری در تمام سطوح جامعه سعی می کنند جهت دهی برنامه ها و سیاست های خود را بر طبق شعار سال سمت و سو دهند .
این نامگذاری با درایت حکیمانه و بصیرت روشنگرانه ایشان بنا بر مصالح و اقتضای حال ملت ایران و بلکه جهان اسلام صورت می گیرد .
آنچنانکه در سال85 با نام گذاری سال پیامبر اعظم (ص) ضمن جمع نمودن مسلمین اعم از شیعه و سنی حول محور حضرت ختمی مرتبت(ص) در کنار هم ، یک مقابله همه جانبه با شیطنتهای استکبار جهانی و با روند توهینها و هتک حرمتی که نسبت به رسول اکرم (ص) در بلژیک ، دانمارک و بعضی از کشورهای اروپایی آغاز شده بود را سازماندهی نمودند ، چه اینکه به مناسبت این سال ضمن برگزاری نشستها و همایشها فعالیتهای زیر بنایی و ماندگاربسیاری از قبیل انتشار کتب ، ساخت فیلم ، ورائه تئاتر ،احداث و نامگذاری فرهنگسراها ، تحقیقات و پژوهشهای فراوانی که در ایران اسلامی و به تبع در دیگر کشورهابا موضوع پیامبر اعظم (ص) به انجام رسید، که این امر موجب شناساندن هر بهتر پیامبر(ص) به غیر مسلمانان و ایجاد حس اقتدار و خود باوری و به جوش آوردن غیرت اسلامی شد .
ایشان سال 1386 را سال « اتحاد ملی و انسجام اسلامی» بیان فرمودند ، که با توجه به تهدیدات خارجی و تحرکات بعضی از سر سپردگان آنان در داخل به منظور اختلاف افکنی و براه انداختن جنگ روانی در جامعه حکیمانه ترین حرکتی بود که چنانچه به گوش از جانب تمام آحاد مردم و بالخصوص مسئولان کشور اعم از سه قوه ، مدیران کشوری و لشکری و مسولان فرهنگی کشور مورد توجه جدی قرار گیرد جبهه ای متحد از کرد و ترک و بلوچ ...
در ایران و صفی منسجم از شیعه و سنی در مقابل کفر جهانی تشکیل خواهد شد .
از آنجایی که جنگ تحمیلی و یادگارهای تلخ و شیرین آن برای امروز و فردا و آینده نسلهایمان بهترین الگو در زمینه های مختلف را فرا روی ما ارائه می کند ، بر آن شدیم تا در مبحثی مجمل به مقوله« اتحاد و انسجام» در هشت سال دفاع مقدس بپردازیم تا شاید از این رهگذر بتوانیم به قدر ذره ایی از گنج تمام ناشدنی جنگ تحمیلی استخراج کنیم .
دفاع مقدس و همبستگی ملی
بیتردید 8 سال مقاومت جانانه ملت ایران دربرابر تجاوز نظامی رژیم بعثی عراق که به پشتوانه دشمنان انقلاب اسلامی ایران از شهریور سال 1359 آغاز شده بود، فصلی افتخارآمیز در تاریخ ایران است.
ایرانیان در جنگ تحمیلی شهدای زیادی را تقدیم کردند و آسیبها و خسارات زیادی در به زیربناهای اقتصادی کشور متحمل شدند، اما با ایستگادگی، عزتمندی خود را به رخ جهانیان کشیدند، خصوصاً اینکه تبلور عظیمی از اتحاد و همبستگی ملی را در این دفاع مقدس به نمایش گذاشتند.
اتحاد و همبستگی ملی در دفاع مقدس از زوایای مختلف قابل تامل است که قطعاً یادآوری برخی از آنها درس آموز خواهد بود:
1- حضور همه قومیتها: اگرچه محدوده جغرافیایی تجاوزات نظامی رژیم صدام در ماههای نخستین جنگ، بیشتر مناطق جنوب و غرب کشور بود اما دامنه حضور قومیتها در دفاع از شهرهای غربی و جنوبی کشور تنها محدود به اقوام ساکن در این مناطق نبود، بلکه اقوام ساکن در همه پهنه جغرافیایی ایران از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب در کمترین زمان ممکن خود را به جبهههای نبرد علیه تجاوزگران رسانیدند.
دفاع مقدس، نماد همبستگی همه اقوام ایرانی اعم از کرد، لر، فارس، بلوچ، ترک، گیلک و...
بود که حضور همه آنها را در جبهههای نبرد و یا در عرصه حمایتهای پشت جبهه، میشد به وضوح مشاهده کرد.
2- حضور همه مذاهب: علاوه بر مسلمانان شیعه و سنی هموطنان ارمنی، آشوری، زرتشتی و کلیمی نیز در حماسه دفاع مقدس نقش داشتند و این قابل انکار نیست.
3- حضور همه اقشار: مشارکت در دفاع مقدس صرفاً محدود به مردان و جوانان و یا رستههای نظامی کشور نمیشد و همه اقشار مردم از پیر و جوان و زن و مرد فعالانه در آن حضور داشتند.
چه بسیار زنان سالخوردهای که در پشت جبههها در تدارک و ارسال کمکهای نقدی و غیرنقدی برای رزمندگان گوی سبقت را از دیگران ربوده بودند.
همچنین بسیاری از اقشار بودند که در طول سالهای جنگ تحمیلی، از حرفه و کار خود دست کشیدند، لباس رزم پوشیدند و به جبههها رفتند؛ دانشگاهیان، دانشآموزان، کارگران، معلمان، کشاورزان از جمله این رزمندگان بیادعا بودند.
4- حضور همه گرایشهای سیاسی: در طول سالهای دفاع مقدس هرگز شنیده نشد که یک حزب، جناح و یا جریان سیاسی بهخاطر اختلاف با فلان فرد یا گروه، در جبههها حضور نیابد.
همه جناحها خود را در این حرکت ملی سهیم میدانستند و با تمام توان در دفاع مقدس حضور داشتند.
وجود صدها فعال سیاسی با سلایق سیاسی گوناگون که امروز جزء جانبازان، آزادگان جنگ تحمیلی هستند و یا سابقه ماهها حضور در جبهههای نیرد دفاع از میهن اسلامی را در کارنامه دارند، بهترین دلیل برای عینیت بخشیدن به همبستگی همه جناحهای سیاسی در جنگ تحمیلی است.
بررسی همه ابعاد این همبستگی قطعاً در این مجال نمیگنجد اما بهنظر میرسد همین مختصر هم میتواند فداکاری، ایثارگری، همدلی و اتحاد ملت ایران را در آن سالها به ما یادآوری نمایدو درسهایی برای امروز داشته باشد.
امام ، اتحاد و انسجام در دفاع مقدس :
سایه سهمگین تهاجم سراسری ارتش عراق در اوضاع نابسامان سیاسی و اقتصادی کشور بر پیکر ملت و مسئولین ایران سنگینی می کرد بطوریکه وحشت و اضطراب از عاقبت کار احساس طبیعی همگان بود .
در چنین اوضاع و احوالی همه دیدگان به تدابیر امام خمینی (ره ) دوخته شده بود .
امام راحل (ره) هم بخوبی می دانست که تنها او باید در آن شرائط حساس حرف آخر را بزند.
فلذا طی سخنانی عنصر ایمان و توکل به خدا را بزرگترین پایه قدرت و توانایی دانسته و قدرت دشمن را در برابر آن ناچیز تلقی نمودند
امام (ره) در پیامی تمامی مردم ایران را مورد خطاب قرار داده و فرمودند: من از ملت بزرگ ایران خواهانم که در هر مسئله ای که پیش می آید قوی باشند.
قدرتمند باشند.
متکی به خدای تبارک و تعالی باشند و از هیچ چیز باک نداشته باشند ما از آن قدرتهای بزرگ نترسیدیم این ( صدام) که قدرتی ندارد، عراق که چیزی نیست.
رهبر کبیر انقلاب در این پیام تمام ملت ایران اعم از پیر و جوان و زن و مرد، مسلمان و غیر مسلمان، شیعه ، سنی و ...را مورد خطاب قرار دادند.
و وظیفه حراست از تمامیت ارضی و مقاومت را بر دوش همه ایرانیان قرار دادند این پیام امام موجب شد تمام مردم ایران احساس تکلیف کنند رهبر کبیر انقلاب در این پیام تمام ملت ایران اعم از پیر و جوان و زن و مرد، مسلمان و غیر مسلمان، شیعه ، سنی و ...را مورد خطاب قرار دادند.
و وظیفه حراست از تمامیت ارضی و مقاومت را بر دوش همه ایرانیان قرار دادند این پیام امام موجب شد تمام مردم ایران احساس تکلیف کنند همچنین« امام راحل (ره) به مسئولان سیاسی و نظامی دستور دادند که در شورای عالی دفاع به تهیه و تدوین طرح ها و برنامه ای کلان دفاعی به طور کلاسیک بپردازند و با تشکیل سازمان های رزمی به امور شهر سازماندهی نیروهای مردمی جهت اعزام به جبهه همت گمارند» بنابراین علاوه بر نیروی نظامی که شامل ارتش و سپاه می شد تمام آحاد مردم فرصت پیدا کردند که در قالب بسیج یا همان ارتش بیست میلیونی در کنار نیروهای نظامی به دفاع از مرز و بوم ایران اسلامی بپردازند.
امام (ره)زمانی که در پیام خود مردم ایران را خطاب قرار دادند ایمان به خدا و توکل به او را ، به ملت سفارش کردند.
و این در واقع جمع کردن اقلیت های دینی، و فرقه های مختلف در کنار یکدیگر بود.
که همگی با در نظر گرفتن عقاید مشترک خود که ایمان به خدا می باشد برای دفاع از میهن خویش قیام کنند بیشترین سفارش و تاکید امام (ره) به مردم و کلیه نیروهای مسلح اعم از ارتشی ، سپاهی ، بسیجی بر ایمان ، و اتحاد و انسجام با یکدیگر در مقابل دشمن بود : ایشان به مناسبتهای مختلف و در دیدار با مردم و فرماندهان جنگ مرتبا بر اتحاد بین مردم و نیروهای نظامی و انتظامی تاکید داشتند : «این یک تکلیف الهی است برای همه ،برای همه گویندگان ، برای همه نویسندگان ، برای همه شماها که در جبهه ها جوانمردانه به پیش می روید و فداکاری می کنید ، یک تکلیف الهی است برای همه که دعوت به وحدت بکنند، دعوت به اجتماع بکنند» در جای دیگر ایشان فرمودند : «باید انسجام و انضباط رزمندگان اسلام به حد اعلا باشد و از اختلاف سلیقه ها که موجب تزلزل می شود اجتناب شود که دست خدای بزرگ با جماعت و انسجام است «امروز می بینیم که ملت ایران از قوای مسلح و نظامی و انتظامی و سپاه و بسیج گرفته تا قوای مردمی از عشایر و داوطلبان و از قوای در جبهه ها و مردم پشت جبهه ها با کمال شوق و اشتیاق چه فداکاریهایی می کنند و چه حماسه ها می آفرینند» انعکاس اتحاد و ایمان راسخ ایرانیان در رسانه های غرب: رسانه ها غربی با وجود تمام سانسور خبری شدیدی که نسبت به پیروزها ، پایمردیها و مظلومیتهای رزمندگان اعمال می شد ، گاه در برابر نیروی ایمان و انسجام مردم ایران مجبور به اعتراف می شدند : نشریه فرانسه – 5/4/82 نوشت :می دانیم که ایمان کوه ها را جابه جا می کند.
نوجوانان متعصب اخیراً نشان داده اند که می توانند لشگرهای زرهی را به عقب برانند و یک ارتش مدرن متشکل از 250 هزار سرباز را با شکست مواجه سازند.
نیویورک تایمز 18/1/1361- هفته آوریل 1982 می نویسد : «یک نیروی عجیب و غریب نظامی از سربازان حرفه ای، روحانیون، شبه نظامیان محلی و بچه های مدرسه ای نوجوان سیزده ساله، که همگی با یک التهاب اسلامی شدید به یکدیگر متصل می شوند، بن بست طولانی جنگ خلیج فارس را با تارمار کردن نیروهای سنگر گرفته عراقی شکستند.» نشریه گاردین از قول یک دهقان پیرمی گوید: ما با چنگ و ناخن به این زمین خواهیم چسبید.
اگر آنها «ارتش عراق» همه چیز را نابود کنند.
ما در چادرها خواهیم خوابید.
بعد باز خواهیم گشت و همه چیز را چون ویتنام خواهیم ساخت.
سپس می گوید: این مقایسه اتفاقی نیست و همه مردم در این جا می گویند که امپریالیسم آمریکا پشت صدام حسین است.
نشریه گاردین در بازدید از جبهه: «در خرمشهر و آبادان کودکان بسیاری اغلب در کنار پدرانشان در جنگ شرکت داشتند و یکی از آنها که 14 ساله شده بود با افتخار برای خبرنگاران غربی تعریف کرد که چگونه با دو کوکتل مولوتف تانک عراقی را منهدم کرده است.» شاید آنروز که نشریه گاردین گزارش خود را تنظیم می کرد هرگز به این فکر نکرده بود که بیان جملات ساده و بدور از ضعف یک پیرمرد که شجاعانه فریاد می زند « که با چنگ و ...
» ناخود آگاه و بدون توجه پیام وحدت و «ما بودن»، آحاد ملت ایران را به گوش دنیا رسانده است.
لس آنجلس تایمز نوشت :« آنچه که رهبران عراق از نظر دور داشتند، ظرفیت و آمادگی مردم ایران و جمع آمدنشان به دور مظاهر انقلابشان امام بود، که هنوز در شور و هیجان یک رستاخیز مذهبی و سیاسی هستند.
کارشناسان سال گذشته پیش بینی می کردند که ایران بر اثر درگیری بین جناح های قدرت دچار بی ثباتی خواهد شد و تجاوز عراق به ایران نیز باعث سرعت بخشیدن به سقوط رژیم امام خمینی می گردد اما این جنگ بر خلاف پیش بینی ما منجر به اتحاد و تقویت ملت ایران شد.» خبرگزاری یونایتد پرس:امام خمینی این جنگ را به یک جهاد مقدس تبدیل کرده است و به نظر می رسد ایرانیان مجاهدانی شده اند که با ایمان علیه دشمنی کافر متحدند.
این صدام است که از صلح و آتش بس صحبت می کند، نه مقام های ایران، ایران برای جنگ ثابت قدم مانده است و این به حساب مردمی است که خود را رزمندگان جهاد یا جنگ مقدسی می دانند که مصالحه در آن گناه محسوب می شود.
خبرگزاری فرانسه 3/14/1363 « تاکتیک های نظامی ایران از نظر جسارت و شهامت، در تاریخ مورد استفاده قرار خواهد گرفت.» اتحاد ملی ایرانیان ایرانیان زمانی که در مقابل دشمن صف متحدی را تشکیل دادند تفاوتی بین مسلمان و غیر مسلمان وجود نداشت ، چه بسیار شهیدانی که مسیح به رشادتشان به خود می بالد .
خاطراتی از شهیدان مسیحی شهید واهیک باغداساریان :در آخرین مرخصی اش خودش نیز حس غریب داشت.
روزی وارد مغازه شد و گفت که می خواهد ماشین خودش را به نام من کند.
با تعجب پرسیدم چرا می خواهد این کار را بکند.
در جواب من گفت: اگر برایم اتفاقی افتاد، بتوانید این ماشین را بفروشید.
گفتم: یعنی چه پسر، خودت لازم داری و بعد از برگشتن، از آن استفاده خواهی کرد.
اما حرفم را نپذیرفت و از من خواهش کردتا به حرفش گوش دهم.
نمی دانم شاید خودش چیزی را که ما درک نمی کردیم، احساس می کرد.
نقل از برادر شهید واهیک باغداساریان شهید ژوزف شاهی:« قضیه شهادتش را ابتدا به ما {پدر} نگفتند، بلکه اول با دامادمان در میان گذاشته بودند.
با مراجعه هیئت های سینه زنی به منزل ما، که به مناسبت ایام محرم مشغول عزاداری بودند، متوجه قضیه شدم.
انصافاً مردم مسلمان، استقبال و بدرقه خوبی از پیکر شهیدمان به عمل آوردند و ثابت کردند که احترام آن ها{ مسلمانان} به شهید، احترام به مقام و منزلت الهی بوده و این امر، مافوق تصورات عادی است.
نقل از پدر شهید ژوزف شاهی شهید رایموند باغرامیان در زمان آخرین مرخصی اش، به هنگام حضور در آغوش خانواده با چهره ای خندان اظهار داشت: این آخرین مرخصی ام خواهد بود و این بار، شربت شهادت را خواهم نوشید.
نقل از برادر شهید رایموند باغرامیان مادرمان شعری را به « ورژ» یاد داده بود که هر گاه در خانه آشنا یا خویشاوندی دور هم جمع می شدیم، او آن را می سرود.
او آن قدر این شعر را سروده بود که من هم آن را یاد گرفته و برای شما می خوانم: تفنگم را روی شانه هایم انداخته و شمشیر« تورکایتزاک؛»را به کمر بسته امروز و شب از دوستانم دفاع می کنم.
اگر دشمن به ما نزدیک شده و توهین نماید، شمشیرم شاهد، که قسم می خورم، و سرانجام، اوست که پشیمان خواهد شد.
(تور کایتزاک نام اسب « داویت اهل ساسون» قهرمان اساطیری ارمنیان) نقل از برادر شهید ورژ باغومیان روزهایی که ورژ به مرخصی می آمد، بخصوص اگر مراسم مذهبی داشتیم، به ما ملحق می شد.
او پسری خوش برخورد بود.
در آن ایام برای عرض تبریک، ابتدا به بزرگترهای خانواده سر می کشید و همه را از خود راضی نگه می داشت.
وقتی هم که دور هم جمع می شدیم، به خواندن شعر پرداخته و همه را شاد می کرد.
نقل از برادر شهید ورژ باغومیان شهید رازمیک خاچاطوریان : روزی که برای گرفتن دفترچه آماده به خدمت رفته بود به قدری خوشحال و مسرور بود که حد نداشت.
او می گفت که امروز یکی از زیباترین روزهای زندگی عمرم محسوب می شود، زیرا احساس مفید و مهم بودن می کنم، چرا که برای دفاع از سرزمین عزیزم ایران فرا خوانده و برای هموطنان مسیحی ام در زیر پرچم کشورم، با غرور خدمت مقدس سربازی ام را انجام دهم تا در دفاع از حقوق کشور عزیزم مفید و مثمرثمر واقع شوم تا مردم کشورم بتوانند در صلح و صفا و آرامش و آسایش به زندگی ادامه دهند.
نقل از مادر شهید رازمیک خاچاطوریان شهید هراچ طوروسیان : وی همیشه سرود « شهیدان زنده اند» را زمزمه می کرد.
نقل از مادر شهید هراچ طوروسیان شهید واهیک یسائیان «واهیک» به دانشگاه می رفت.
تحصیل را نیمه کاره گذاشت، آمد و رفت سربازی.
هرچی به او گفتم: بچه جان، تحصیل را تمام کن، بعد می روی سربازی، نپذیرفت.
گفت: مادر جان، نگاه کن تمام بچه های کوچه ما سرباز هستند، من هم می خواهم بروم.
خون من که از خون آنها سرخ تر نیست.
چرا نباید من بروم.
نقل از مادر شهید واهیک یسائیان ( حضرت آیت ا...
خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی با حضور در منزل خانواده شهید« واهیک یسائیان» موجب دلگرمی خانواده این شهید والا مقام مسیحی در جنگ اسلام علیه کفر گشتند.) هراچ هامبارسومیانس : مسئولیت او توپخانه بود.
فرمانده «هراچ» به دیدن ما آمده و برای ما تعریف کرد که روزی که محاصره شده بودند و «هراچ» در تاریکی عینک خود را گذاشته و با مهارت هرچه تمام تر، آنقدر گلوله توپ به سوی دشمن شلیک کرد تا آن ها توانستند راهی برای نیروهایی که برای کمک ما آمده بودند، بازنموده و منطقه آزاد شود.
نقل از مادر شهید هراچ هامبارسومیانس شهیدآرمن آودیسیانی پریانی فرد مسیحی با تانکر برای همه آب می آورد تا دوستانش تشنه نمانده و یا بتوانند حمام کنند.
بارها برای آوردن آب، جان خود را به خطر انداخته بود.
همرزمانش آن قدر برای نظافتش او را دوست داشتند که به او گفته بودند: بایستی بعد از پایان خدمت لباسهایت را بین ما تقسیم کنی، چون خیلی تمیز و مرتب هستند.
همرزمانش تاکنون نیز تلفنی با من تماس گرفته و جویای حال من می شوند.
آنها می گویند که آرمن در خدمت پسری خوب و یکی یکدانه ای بود.
نقل از مادر شهیدآرمن آودیسیانی پریانی فرد مسیحی ایمان به خدا، رهبری و اتحاد ملت از عوامل پیروزی در دفاع مقدس است به گزارش حیات ، حجت الاسلام سامی نیسی، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه ناحیه دشت آزادگان، در مراسم یادواره شهدای منطقه خزعلیه سوسنگرد که در مسجد صاحب الزمان(عج) برگزار شد، با گرامیداشت هفته دفاع مقدس و یاد و خاطره شهدای هشت سال جنگ تحمیلی، طی سخنانی گفت: جوانان در دوران دفاع مقدس با تقوای الهی و ارتباط هرچه بیشتر با خداوند متعال در مقابل تهاجمات بعثی عراق قدعلم کردند و برای استقلال، آزادی و سربلندی کشور شربت شهادت را نوشیدند.
وی با بیان اینکه ملت به ندای امام امت لبیک گفت، افزود: از عوامل پیروزی های رزمندگان اسلام و شکست های دشمنان وجود رهبری جامع الشرایط و از سلاله رسول خدا(ص)، عالم و شجاع همچون امام راحل است که ملت مطیع فرامین ایشان بودند و به تمام معنا اطاعت می کردند.
وی ادامه داد: اطاعت از رهبری در هیچ جای دنیا دیده نشده است از این رو ملت ما مطیع اوامر رهبری بودند و هستند زیرا رهبری در رأس امت اسلامی است و باید از اوامر ایشان اطاعت کنیم.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه ناحیه دشت آزادگان، با بیان اینکه شهدا طبق فرمایش قرآن زنده اند، بر ادامه دادن راه و خون شهدا تأکید و اظهار داشت: شهدا با اهدای خونشان درخت انقلاب را آبیاری کردند و ما در سایه شهدا به سعادت و سربلندی دست می یابیم و در این زمینه ما ادامه دادن راه و منش آنها اعلام وجود کنیم و نگذاریم یاد و خاطره شهدا در بحبوحه زندگی فراموش شود.
در ادامه، حجت الاسلام عباس چنانی، امام جماعت مسجد صاحب الزمان(عج) منطقه خزعلیه سوسنگرد، با گرامیداشت یاد وخاطره شهدای جنگ تحمیلی و به خصوص شهدای این منطقه، گفت: احیای ذکر و یاد شهدا از مهم ترین هدف این مراسم است زیرا یکی از مصادیق شعائر الله احیای ذکر و یاد شهداست.
لازم به ذکر است، شعرخوانی توسط مرعی، اجرای گروه تواشیح آل یاسین اهواز، تجلیل از چهار خانواده شهید این منطقه و تقدیر از فعالان عرصه های فرهنگی هنری و آموزشی از دیگر برنامه های این مراسم بود.
حماسه جاودان دفاع مقدس نماد همدلی و وحدت آحاد مردم امام جمعه کرج دفاع مقدس را نماد همدلی و وحدت آحاد مردم در جامعه دانست.
حجت الاسلام و المسلمین محسن کازرونی در خطبه های نماز جمعه این هفته کرج با اشاره به گرامیداشت هفته حماسه آفرینی های جوانان این مرز و بوم در دوران دفاع مقدس و یاد و خاطره شهیدان این دوران گفت: اگر همدلی و وحدت آحاد مردم و رهبری امام نبود گذر از این مرحله سخت امکانپذیر نمی شد.
امام جمعه کرج افزود: انقلاب ما در آن دوران بتازگی متولد شده بود و تاثیری عمیق بر قلوب ملتهای آزاده جهان گذاشته بود.
خطیب نماز جمعه این هفته کرج گفت: هراس قدرتهای غرب و شرق از تاثیر این انقلاب در آن دوران بر کشورهای منطقه بود و برای همین موضوع بود که با راه اندازی این جنگ سعی کردند تا نگذارند صدای این انقلاب به گوش مردم جهان برسد.
امام جمعه کرج افزود: اما همدلی مردم و حضور درخشان آحاد مردم در دفاع از این انقلاب موجب شد تا جنگ تحمیلی برای ما به یک فرصت بزرگ تاریخی تبدیل شود که در آن مردم ایران اتحاد خود و حمایتشان از دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را برای قدرتهای مستکبر به نمایش بگذارند.
خطیب نماز جمعه این هفته شهرستان کرج در بخش دیگری از سخنان خود آغاز سال تحصیلی را به دانش آموزان، دانشگاهیان و اقشار فرهنگی جامعه تبریک گفت و افزود: توجه و اهمیت به علم آموزی هم در دین و هم در فرهنگ ما بسیار توصیه شده است تا آنجا که بقول شهید مطهری در هیچ دینی به اندازه اسلام به علم آموزی توصیه نشده است.
عضو خبرگان رهبری دانش آموزان و دانشگاهیان را سرمایه های معنوی این کشور دانست و گفت: اکنون باب جهاد دیگری باز شده و آن پیشرفت و مجاهدت در راه اعتلای بیشتر کشور ایران در تمامی عرصه هاست.
نتیجه گیری تافلر در کتاب جنگ و پادجنگ،ایجاد بسیج عمومی را نتیجه روندهای ملیگرایی و ملتسازیها در جهان جدید و در جنگهای عصر صنعتی شدن تلقی مینماید.
در این جا تمام ملت درگیر جنگ و دفاع میشوند، چرا که با یکدیگر دارای اشتراکات منافع و همبستگی ارتباطی میباشند.
(تافلر، 1374: 42).
در جنگ تحمیلی به خوبی این مسأله مشهود بود، در فاصله کوتاهی، مشکلات اولیه انقلاب در مسایل قومیتها ونیز درگیریهای سیاسی فروکش نمود و جای خود را به وحدت و انسجام ملی برای دفاع از کشور داد.
دفاع مقدس به خلق یک هیجان ویژه تاریخی منجر شد که یک اقتدار پیچیده و درونی و سرنوشتساز را به نمایش گذاشت.
بی تردید مشابه فضای عاطفی و احساسی زمان جنگ، کمتر در تاریخ کشور تکرار شده است و با گذشت حدود دو برابر ا زعمر جنگ تا به حال، هنوز خاطرات و غرور ناشی از افتخارات جنگی در دفاع مقدس، هیجانانگیز و قابل ستایش تلقی میگردد.
ایجاد همبستگی و انسجام ملی و تداوم آن در تمامی سالهای جنگ، نتیجه بلافصل حاکمیت چنین فضای عاطفی و لطیف بود.
بی تردید نقش نیروهای مردمی در مقاومت هشت ساله، برجستهترین متغیر ملی در تحولات جنگی بود.
هویت مذهبی مردم و رابطه دو سویه میان رهبری نظام با اقشار مختلف مردم، در خلق بسیج عمومی و انسجام ملی تعیین کننده بود، مخصوصاً تفسیر نظام از نوع حکومت موجود به «حکومت مستضعفین و محرومین» عالیترین شکل مشروعیت بخش نظام محسوب میگردید.
در گفتمان نظام، این تعبیر و تفسیر به حفظ امنیت نظام منجر میشد.
منابع http://obour.ir http://www.dsrc.ir/ http://culture.acecr.ac.ir/ http://masoudkhedri.blogfa.com/ http://masoudkhedri.blogfa.com/