زندگی نامه دکترپرویز شهریاری
مقدمه :
شهریاری ، روشنفکری آزاده و عاشقی در خدمت به مردم است . مجال آن نیست که همه ویژگی های نیک او از جمله اندیشه های متوقی و ارزشمندش ، محبت و ادب فراوانش ، استواری در عمل و کلامش دراین جا باز گوشود . او نمونه ای کامل و شاهدی زنده از تواناییهای فرهنگ اصیل و دانش علمی پرتوان این سرزمین است .
شهریاری نه فقط یک ریاضی دان که یک چهره سیاسی است و در این راستا ، چه تلاشها نکرده و چه اثرهایی که برجا نگذاشته است . اوهمواره در زندگی ، آزادی خواه و ایران دوست بوده و با توجه به حجم گسترده آثار با ارزشش ، چه درزمینه ریاضیات و چه در عرصه تحقیقات ادبی وتاریخی ، فلسفی و داستانی ، می توان گفت که در وحله نخست ، اویک ادیب ودر مرحله بعد ، یک ریاضی دان و سپس ، یک جامعه شناس و سیاستمدار است .
شهریاری موجود والایی است که حتی مخالفانش در وطن پرستی و عشق او به فرهنگ ملی ایران ، تردیدی ندارند . زنده است و زندگی بخش . کار و ایثار برای او نیایش است . طراوت و سادگی قلم او در کمتر اثری می توان یافت . او درد دردمندان را می شناسد و او باعشقی که به حقیقت در وجود خدا دارد ، زندگی میکند . به دور از خود خواهی و پیوسته دیگر خواه و همیشه نسبت به خود بی ترحم و در مورد دیگران درد شناس است . همچون لبخند ، بی ادعا و همچون ابر ، مهربان و بی دریغ است . راد مردی شجاع ، مومنی شیدا و مترجمی زبردست است .
تامل و پژوهش در آثار او ، خود مطلبی دلپذیر و شایسته کاوش است . نثری شیوا ، ساده و استوار و دلنشین دارد . طی سالیان دراز از طریق انتشار مجلاتی همچون سخن علمی ، آشنایی با ریاضیات ، چیستا در گسترش و تقویت زبان و ادب فارسی و نیز دانش ریاضی و تاریخ و فلسفه علم کوشیده است و به جاست که نامش محترم و پایدار بماند .
یقین است که همه کسانی که با شهریاری وآثار او آشنا هستند ، براین عقیده اند که در ایران کم تر دانشمندی چون او ، علاوه بر فضایل اخلاقی و حسن خلق و حوصله و ادراک ، تقریبا بسیاری از علوم زمان خود را بشناسد و بر آنها احاطه ای به کمال داشته باشد .