دانلود تحقیق نگرش به خودکشی

Word 68 KB 19298 15
مشخص نشده مشخص نشده ریاضیات - آمار
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • روش تحقیق
    برای انجام این تحقیق با توجه به اهداف و موضوع از روشهای توصیفی استفاده می شود و در قسمت اول گزارشی از سلامت عمومی و نگرش به خود کشی داده می شود و به صورت زمینه یابی است و در قسمت دوم کار همبستگی بین نمرات سلامت عمومی با نگر به خود کشی بدست می اید و می توان گفت در قسمت دوم کار از روش همبستگی استفاده می شود .

    جامعه تحقیق
    کلیه دانش اموزان 12 تا 18 سال دوره متوسط همچنین کلیه جوانان 18 تا 25 ساله در شهرستان دره شهر است

    نمونه تحقیق
    فن اماری این تحقیق با توجه به جدول دمورگان ( نادری و نراقی ، 1378) شامل 358 نفر از کل نوجوانان و جوانان است که به ترتیب زیر انتخاب شد
    الف ) 179 نفر دانش اموز دوره متوسطه 12 تا 18 ساله
    ب ) 179 ، نفر جوان 18 تا 25 ساله


    روش نمونه برداری
    لیست کلیه مدارس متوسطه از اموزش و پرورش اتخاذ شده پس از چهار جهت جغرافیایی شمال – غرب – شرق و جنوب یک دبیسرتان پسرانه و یک دبیرستان دخترانه انتخاب و هر دبیرستان در هر پایه اول و دوم و سوم و پیش دانشگاهی یک کلاس انتخاب و پرسشنامه نگرش به خود کشی سلامت عمومی به همه انها داده و اجرا شد .


    برای نمونه گیری از جوانان 18 تا 35 ساله نیز از روش خوشه ای استفاده شد بدین صورت که از هر جهت جغرافیایی 20 خانوار انتخاب شده و از هر خانوار جوانان 18 تا 25 ساله پرسشنامه ها را پر نمودند .



    روش جمع اوری اطلاعات
    جمع آوری اطلاعات مورد نظر در بخش سلامت روان از طریق ازمون سلامت عمومی GHQ که دارای 28 سئوال است انجام پذییرفت ، بدین صورت که پرسشنامه بصورت گروهی به ازمودنیها ارائه گردید و از انها ( بعد از توضیحاتی پیرامون هدف اجرای این پرسشنامه نحوه پاسخگویی و تاثیر صحت پاسخها در نتیجه ازمون خواسته شد تا به دقت به سئوالات توجه کرده و با علامت گذاری در پاسخنامه به سئوالات جواب دهند .

    در قسمت نگرش به خود کشی نیز از پرسشنامه نگرش به خودکشی مهدی فر دلاور و گذاری در سال 11384 ساخته و هنجاریابی نموده اند استفاده شد .



    پرسشنامه سلامت عمومی
    این پرسشنامه توسط گلدبرگ 1372 به نقل از مهدویان ابداع و هدف از طراحی ان شکف و شناسایی اختلالات روانی در مراکز و محیطهای مختلف بوده است .

    سئوالات این پرسشنامه که به بررسی وضعیت روانی فرد در یک ماه اخیر می پردازد شامل نشانه هایی مانند افکار و احساسات نابهنجار و جنبه هایی از رفتار قابل مشاهده است .

    به همین جهت بر موقعیتهای کنونی تاکید دارد .

    در انتخاب سئوالها بر چهار حوزه کار شده است اولین حوزه افسردگی دومین حوزه اضطراب و احساس اشفتگی روانشناختی و سومین حوزه رفتار قابل مشاهده و چهارمین حوزه هیپوکندر یاریس است که در بر گیرنده طیف وسیعی از سئوالات بظاهر عضوی است.

    پرسشنامه با سئوالات جسمانی شروع و هر چه به جلوتر برویم جنبه روانپزشکی سئوالها بیشتر می شود .

    دلیل این کار این بود که وجود چنین سئوالاتی در ابتدای پرسشنامه ممکن است آزمودنیها را برآشفته کند بگونه ای که حاضر به ادامه همکاری نشوند .


    نتایج تحققات هندرسون (1990) نشان می دهد پرسشنامه سلامت عمومی GHQ شناخته شده ترین ابزار غربالگری در روانپزشکی است که تا کنون تاثیر شگرفی در پیشرفت پزوهشها داشته است .

    این پرسشنامه به صورت فرمهای 60 – 30 – 28 – 12 سئوالی می باشد .


    فرم میزان شده 28 سئوالی بر اساس تحلیل عاملی بر روی فرم کامل GH , Q یعنی نسخه 60 سئوالی آن ساخته شده که 4 مقیاس 7 سئوالی این مقیاسها عبارتند از نشانه های جسمانی ، اضطراب ، اختلال در کارکرد اجتماعی ، و افسردگی سئوالها به ترتیب پشت سر هم امده بگونه ای که از سئوال 1 تا 7 مقیاس نشانه های جسمانی ، از سئوال 8 تا 14 مقیاس اضطراب از سئوال 15 تا 21 مقیاس اختلال در کارکرد اجتماعی و از سئوال 22 تا 28 مقیاس افسردگی لحاظ شده است .




    نوع علائم و نشانه های مورد بررسی در هر مقیاس :
    A ، نشانه های جسمانی :
    به مقیاس نشانه های جسمانی مقیاس A نیز گفته یم شود .

    دو سئوال از این سئوالها مربوط به احساس سلامتی و بیماری ، دو سئوال مربوط به سردرد ، سه سئوال مربوط به احساس نیاز به داروهای تقویتی ، احساس ضعف و سستی و احساس داغ یا سرد شدن بدن است .


    B ، اضطراب : سئوالهای این مقیاس مربوط به بی خوابی ، احساس فشار و تنیدگی ، عصبانیت و بد خلق شدن ، ترس و وحشت بی دلیل دلشوره و ناتوانی در انجام کارها می باشد ( مهدویان به نقل از یعقوبی ، 1376) C ، اختلال در کارکرد اجتماعی در این مقیاس توانایی فرد در انجام کارهای روزمره احساس رضایت در انجام وظایف احساس مفید بودن قدرت یادگیری و لذت بردن از فعالیتهای روزمره زندگی مورد بررسی قرار می گیرد .

    D ، افسردگی در این مقیاس علائم اختصاصی افسردگی از قبیل حساس بی ارزشی نا امیدی افکار خودکشی ارزوی مردن و ناتوانی در انجام امور مورد بررسی قرار می گیرد .

    (مهدویان به نقل از پالاهنگ ، 1376) روش نمره گذاری پرسشنامه سلامت عمومی بهترین و مناسبترین روش نمره گذاری استفاده از مدل ساده لایکرت ( با نمره های .

    – 1 – 2 – 3 برای گزینه های پرسشنامه است ( گلدبرگ – 1972 – به نقل از هومن – 1376) در نمره گذاری این پرسشنامه چهار نمره برای مقیاسهای فرعی و یک نمره به کل مواد پرسشنامه مربوط می شود .

    نمره 23 و بالاتر نشانگر عدم سلامت روانی و نمره پایینتر از 23 بیانگر سلامت روانی می باشد هومن 1376 با توجه به اینکه هر یک از مقیاسهای تشکیل دهنده پرسشنامه دارای 7 ماده و کل مجموعه شامل 28 ماده است کسانی که در یک ماه گذشته در زمینه های مورد نظر هیچگونه احساس ناراحتی نکرده باشند برای هر ماده نمره صفر و جمعا 0 = 0 7 نمره می گیرند .

    اشخاصی که در زمان یاد شده در تمامی زمینه های مطرح شده مقدار کمی احساس ناراحتی کرده اند برای هر کدام نمره یک و جمعا 7 = 1 7 نمره می گیرند به همین ترتیب کسانی که مقدار بسیار زیادی در زمینه های یاد شده احساس ناراحتی داشته اند ، برای هر ماده نمره 3 و جمعا 21 = 3 7 نمره می گیرند.

    البته اگر چنین افرادی نادری پیدا شوند سلامتی انها با مخاطره بسیار جدی روبروست .

    در کل مجموعه نیز روال تفسیر نمره شبیه مقیاسهای فرعی است .

    بر این مبنا جد پایینی نمره ها مربوط به کسانی است که در طول یک ماه قبل از اجرای تحقیق سلامتی انها با توجه به هیچیک از ملاکهای مطرح شده در پرسشنامه تهدید نشده و نمره 0 = 0 28 گرفته اند و حد بالایی نمره ها به افرادی متعلق است که سلامتی آنها با توجه به همه معیارهای مطرح شده در پرسشنامه مورد تهدید واقع شده و نمره 84 = 3 28 گرفته اند ( بایبوردی 1378 – به نقل از هومن 1376) روایی پرسشنامه سلامت عمومی یکی از روشهای تعیین روایی پرسشنامه ، محاسبه ضریب همبستگی ان با سایر پرسشنامه های مشابه است .

    شواهد روایی همگرای ازمون از طریق همبستگی نمره های ان با نمره های دیگر ازمونهایی که همان سازه را اندازه می گیرند جمع اوری می شود این دسته شواهد نشان میدهد ازمون مورد نظر با سایر ازمونهایی که همان سازه را اندازه می گیرند همگرا است .

    ( شریفی ، گلدبرگ و همکاران همبستگی بین داده ها حاصل از اجرای دو پرسشنامه SCL 90 – R , GH , Q را بر روی 244 آزمودنی به میزان 87 % گزارش نموده اند (بایبوردی به نقل از هومن 1376) در مطالعه دیگری که توسط گلدبرگ و هیلر انجام شد ضریب همبستگی بین نمرات چهار مقیاس پرسشنامه سلامت عمومی بین 33/0 + تا 61/0+ گزارش شده .

    گلدبرگ و بلک ول (1970 ) ضریب همبستگی بین نمرات پرسشنامه مذکور را با نتیجه ارزیابی بالینی شدن اختلالات به میزان 80 % گزارش شده بود .

    همچنین حساسیت و ویژگی انرا به ترتیب 84/0 و 82/0 گزارش نمودند یعقوبی نیز 1375 روی نمونه 625 نفری حساسیت و ویژگی این پرسشامه را در بهترین نقطه برش 23 به ترتیب 86/0 و 82/0 گزارش نموده است .

    هومن در پزوهشی که تحت عنوان استاندارد سازی و هنجاریابی پرسشنامه سلامت عمومی انجام داده روایی تقارنی پرسشنامه G.H.Q را به Scl 90-R محاسبه گرده است .

    مقادیر ضرایب همبستگی دو متغییری بین نمرات 70 آزمودنی متعلق به گروه نمونه را در مقیاسهای علائم جسمانی – GHQ و شکایت جسمانی Scl 90-R برابر با 65/0 در مقیاسهای اضطراب و اختلال خواب GHQ و اضطراب SCl 90-R برابر با 69/0 در مقیاسهای افسردگی شدید GHQ و افسردگی Scl 90-R برابر با 71/0 و در کل دو مقیاس مذکور برابر با 82/0 بوده است .

    حساسیت و ویژگی به ترتیب برابر با 83/0 و 76/0 بوده است ( هومن ، 1376 ).

    جدول همبستگی بین مقیاسهای پرسشنامه سلامت عمومی پایایی پرسشنامه سلامت عمومی در مطالعه ی که چان و چان (1983) به منظور بررسی سلامت عمومی گروه 224 نفری در کشور چین با استفاده از پرسشنامه GHQ انجام دادند بر اساس روش ساده نمره گذاری طیف ساده لیکرت ثبات و همسانی درونی را با روش الفا کرونباخ برابر 85/0 گزارش نمودند ( به نقل از هومن 1376) چیونگ و اسپیرز (1994) ضریب پایایی GHQ را در دو گروه کامبوجیهای ساکن نیوزلند به کمک روش تست – تست مجدد با فاصله زمانی 2 تا 4 هفته به میزان 55/0 بدست اوردند ( بایبوردی به نقل از هومن ، 1376) در داخل کشور پالاهنگ در تحقیق که انجام داده ضریب پایانی پرسشنامه GHQ را با استفاده از روشت تست – تست مجدد با فاصله زمانی 7 تا 10 روز روی گروه 80 نفری به میزان 91/0 بر اورد نموده است یعقوبی (1374) در پژوهش خود ضریب پایایی را با استفاده از روش تست – تست مجدد با فاصله زمانی به میزان 88/0 براورد نموده است .

    یزدان پناه در پژوهشی تحت عنوان تاثیر عوامل اقتصادی – اجتماعی – تحصیلی خانواده بر سلامت روانی و فرزندان بر روی نمونه 542 نفری ضریب همسانی درونی این پرسشنامه را با روش الفا کرونباخ به میزان 92/0 بدست اورد .

    هومن در استاندارد سازی و هنجاریابی پرسشنامه GHQ در نمونه 751 نفری از دانشجویان مقدار ضریب الفا کرونباخ که نشان دهنده همسانی درونی مجموعه های تستی است برای مقیاسهای علائم جسمانی 85/0 علایم اضطراب و اختلال خوب 87/0 اختلال در کنش اجتماعی 79/0 و علائم افسردگی اساسی برابر با 91/0 و برای کل مقیاس که نشاندهنده سلامت روانی است برابر 85/0 بدست امده است .

    یکی از روشهای محاسبه قابلیت اعتماد ازمون استفاده از فرمول کرونباخ می باشد .

    این روش برای محاسبه هماهنگی درونی ابزار اندازه گیری از جمله پرسشنامه ها یا ازمونهایی که خصیصه های مختلفی را اندازه گیری می کند بکار می رود بایبوردی به نقل از بازرگان و همکاران 1376 در این پژوهش پس از جمع اوری اطلاعات اصلی ضریب پایایی این پرسشنامه در نمونه 50 نفری با استفاده از روش الفا کرونباخ برای کل پرسشنامه برابر 80 % بدست امده ثبات درونی برای مقیاس های افسردگی – اضطراب – اختلال کنش اجتماعی – علائم جسمانی برابر 85/0 – 82/0 – 75/0 – 75/0 بدست امده است .

    پرسشنامه نگرش به خود کشی برای سنجش میزان نگرش به خود کشی از تست اندیشه و نگرش خودکشی مهدی مهری فر با راهنمایی گلزاری و مشاور دلاور در سال 1384 در تهران ساخته و هنجار یابی شده استفاده شد .

    این تست ابتدا دارای 66 سئوال بود که پس از بررسی روایی محتوای 4 سوال حذف شد و 62 سوال باقی مانده روی 457 اجرا گردید پس از حذف سوالات ضعیف و انتخاب سوالات مناسب برای تحلیل عاملی از همسانی درونی استفاده شد در نتیجه 21 سوال حذف و 41 سوال باقی مانده برای تحلیل عاملی مناسب تشخیص داده شدند .

    به منظور تحقیق ساختار عاملی سئوالات با روش مولفه های اصلی چرخش واریماکس و ابلیمین مستقیم چرخ داده شدند و نهایتا به خاطر تعمیم پذیری نتایج حاصل از چرخش واریماکس نامگذاری شدند لذا 5 عامل نامگذاری شد .

    که شامل ( احساس گناه ، نا امیدی ، انزواپذیری ، رکود و ایستای یو افسردگی روایی و پایانیی پرسشنامه نگرش به خودکشی جهت روایی مطاکی بین نمرات مقیاس و ازمون نا امیدی بک همبستگی پیرسون محاسبه شد که همه همبستگی ها با اطمینان 99 درصد معنا دار بود.

    اعتبار همگرا جهت محابه اعتبار همگرا همزمان با اجرای پرسشنامه مقیاس ناکامی بک هم اجرا شد و در این تحقیق کلیه همبستگی های بین زیر مقیاس و کل مقیاس با مقیاس ناکامی با 99 درصد اطمینان معنی دار شد .

    پایایی ازمون از دو طریق باز ازمایی و الفای کرونباخ گرفته شد : نتیجه الفای کرونباخ برای هر فرد مقیاس نشان داده شده است ضریب پایایی باز ازمایی ازمون نیز به شرح زیر است ساختار تست از لحاظ تحلیل عاملی نیز مورد تایید قرار گرفت.

    نحوه نمره گذاری پرسشنامه نگرش به خود کشی گویه های این پرسشنامه دارای سه گزینه هیچ وقت ، گاهی و اکثر اوقات هستند و به ترتیب نمرات 1 – 2 و 3 می گیرند سئوالات 33 و 31 به طور معکوس نمره گذاری می وشند نمره گرایش به خود کشی با توجهب ه یک انحراف استاندارد حول میانگین (66 تا 88) به نمره گرایش به خود کشی در حد متوسط و یک انحراف استاندارد بالای میانگین 89 تا 120 گرایش به خود کشی در حد زیاد و یک انحراف استاندارد پایین میانگین (40 تا 65) گرایش کم به خود کشی تقسیم شده اند .

    سوالات مربوط به هر فرد مقیاس به شرح زیر است خرده مقیاس اول احساس گناه 2 – 21-25-32-34-37-39-59-65 خرده مقیاس دوم نا امیدی 16-17-20-22-23-24-26-27-42-45-53 خرده مقیاس سوم انذوا پذیری 3-4-6-7-63-64-66 خرده مقیاس چهارم رکود و ایستایی 5-8-9-10-11-15 خرده مقیاس پنجم افسردگی 48-49-50-58-62 روش تجزیه و تحلیل داده ها جهت تجزیه و تحلیل داده از بخش اثار توصیفی از جداول نمودارها شاخصهای گرایش مرکزی میانگین میانه و نما و شاخصهای پراکندگی انحراف استاندارد و واریانس استفاده می شود.

    در بخش امار استنباطی جهت ازمون سوالات تحقیق از روشهای پارامتری آزمون t تک متغیره ، ازمون t مستقل ، تحلیل واریانس و همچنین مقایسه گروه نوجوانان و جوانان ازمون t و برای تاثیر عوامل دموگرافی ازمودنی ها در نگرش به خود کشی و سالمت عمومی از تحلیل دگرسیون و همچنین برای رابطه نمرات نگرش به خود کشی و سلامت عمومی از همبستگی پیرسون استفاده می شود.

    سلامت عمومیعلایم افسردگیاختلال کنش اجتماعیاضطرابعلائم جسمانی77/049/045/063/0اضطراب89/069/059/0اختلال کنش اجتماعی77/056/0افسردگی85/0 کل آزمونافسردگی مقیاس پنجممقیاس رکود و ایستاییانزاوا پذیری مقیاس سومنا امیدی مقیاس دوماحساس گناه مقیاس اول9313/07228/07304/07982/08405/08237/0آلفای کرونباخ کل مقیاسافسردگیرکود و ایستاییانزاوا پذیرینا امیدیاحساس گناه895/0823/0812/0839/0849/0872/0ضریب پایایی بازآزمایی

مقدمه: موضوع سلامت از بدو پیدایش بشر وجود داشته است، اما هرگاه از آن سخن به میان آمده عموماً بعد جسمانی آن مدنظر قرار گرفته و کمتر به سایر ابعاد سلامتی بخصوص بعد روانی آن توجه شده است در حالی که هیچ فردی در مقابل آن از مصونیت کامل برخوردار نیست و این خطری است که بشر را مرتباً تهدید می کند.سازمان جهانی بهداشت [1](1990)، ضمن توجه دادن مسئولین کشورهادر راستای تأمین سلامت جسمی، ...

مقدمه: موضوع سلامت از بدو پیدایش بشر وجود داشته است، اما هرگاه از آن سخن به میان آمده عموماً بعد جسمانی آن مدنظر قرار گرفته و کمتر به سایر ابعاد سلامتی بخصوص بعد روانی آن توجه شده است در حالی که هیچ فردی در مقابل آن از مصونیت کامل برخوردار نیست و این خطری است که بشر را مرتباً تهدید می کند.سازمان جهانی بهداشت [1](1990)، ضمن توجه دادن مسئولین کشورهادر راستای تأمین سلامت جسمی، ...

مکانیزم‌های دفاعی دخیل در ارزیابی گرایش به خودکشی ارزیابی افرادی که گرایش به خودکشی دارند، هم برای فردی که اقدام به خودکشی می‌کند (یا فردی که ممکن است خودکشی کرده باشد) و هم برای درمانگری که ارزیابی را انجام می‌دهد (درمانگری که ممکن ایت پس از ارزیابی وی فرد موردنظر خودکشی کرده و علیه وی شکایت شود)، فرایندی دشوار و پر خطر است. ادبیات پژوهشی درباره شناخت خودکشی[1] حجم قابل ...

چکیده من مشاور دوره متوسطه هستم در دوران دبیرستان و پیش دانشگاهی اغلب نوجوانان روابط نزدیکی با والدین و سایر افراد خانواده ندارند و معمولاً دخترها در این سن بسیار احساساتی بوده و به سرعت عاشق می شوند این عشق ها در بسیاری از موارد مشکلاتی را برای آنان بوجود می آورد که گاهی منجر به فرار از خانه یا خودکشی می گردد. در این بررسی تجربه ای از حل مشکل دختری که فرد مورد علاقه‌اش را از ...

مقدمه : مرگ کودکان یا نوجوان از طریق خودکشی واقعه ای تکان دهنده است . اندوهی که از خودکشی یک نوجوان به انسان دست می دهد ،احتمالا“ از خودکشی یک بزرگسال یا حتی مرگ یک کودک براثر سرطان یا حادثه رانندگی شدیدتر است . خوشبختانه ، این نوع خودکشی ، بویژه درمیان کودکان خردسال نسبتا“ نادر است . معمولا“ به مرگی که پیش از 15 سالگی روی می دهد و خود شخص موجب آن باشد ، خودکشی دوره کودکی می ...

تعريف فرار فرار به فرانسه Evasion و به انگليسي Runaway گفته مي شود، عبارت است از شانه خالي کردن از زير بار مسئوليت و شرايط نامطلوب و يافتن اوقات فراغت بيشتر، اين فرار گاهي به اين علت است که شرايط سخت زندگي اجازه اطلاق موجود انساني را به کسي نم

بيان مساله: افسردگي مي تواند به عنوان يک وضعيت و حالت رواني باشد، که نشانگر آن احساس کسالت، کمبود انرژي ، نا اميدي و بي علاقگي است. اين پديده گاه به عنوان يک تجربه و گاه يک نگرش به زندگي محسوب و در شکل حاد آن به عنوان يک بيماري محسوب مي شود.

مقدمه : هر تحقیق آغاز ونقطه شروعی دارد ، شاید یک سئوال و یا یک کنجکاوی ساده ؟ ! نقطه شروع این تحقیق فیلمی مستند در سال 1377 در شهرخمین بوده است. این فیلم در خصوص موردهای کم توان ذهنی ومجنون های شناخته شده درشهر بوده که طی مصاحبه ای، سئوالات اساسی زندگی همچون : خدا کیست وکجاست ؟ عشق چیست؟ و. . . از آنها پرسیده می شد. درکنارمصاحبه با وسایل نقاشی که در اختیارشان قرارداده شده بود از ...

اختلالات خلقي[1] مقدمه: خلق بر طبق تعريف عبارت است از احساس هيجاني نافذي که درک و نگرش فرد نسبت به خود، ديگران، و در کل نسبت به محيط را عميقاً تحت تأثير قرار مي‌دهد (کاپلان و سادوک، 1385). خلق ممکن است طبيعي، بالا يا پايين باشد. شخص

نگاهی به فلسفه های مدیریت بازاریابی مقدمه مدیریت بازاریابی را کوششی آگاهانه برای دستیابی به نتایج مبادله مطلوب با بازارهای مورد نظر دانسته اند. شناخت فلسفه هایی که راهنمای اینگونه تلاش های بازاریابی هستند و آگاهی از ارزش نسبی هر یک در رابطه با “ سازمان”، “ مشتریان” و “جامعه”،می باشد . سازمان ها فعالیت های بازاریابی خود را بر اساس پنج دیدگاه قرار می دهند. این دیدگاه ها عبارت اند ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول