دانلود تحقیق زندگی نامه‌ی محمدبن زکریای رازی

Word 179 KB 19583 15
مشخص نشده مشخص نشده مشاهیر و بزرگان
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • زندگی نامه محمدبن زکریا رازی
    ابوبکر محمد بن زکریای رازی فیلسوف وعالم طبیعی و شیمی دان وپزشک بزرگ ایران عالم اسلامی و ملقب به جالینوس المسلمین از مفاخر و مشاهیر جهان ویکی از نوابع روزگار قدیم است است وی در شعبان 251 هق مطابق 27 اوت 685 میلادی در شهر ری به دنیا آمد رازی 30 سال در ری زندگی کرد و مدارج علمی خود را پله پله می گذارند پدرش یکی از تجار شهر ری و مادرش زنی بانو و صاحب ذوق بوده محمد در شش سالگی به مکتب رفت وقتی محمد حدودا ده ساله بود پدرش فوت کرد محمد پس از مرگ پدر به دلیل ازدواج مادرش پیش یکی از اقوام مادرش که در صرافی اشتغال داشت ماند دوران نوجوانی را در صرافی که روایت است شغل دوم او بوده است گذراند شهر ری که در آن زمان آن را راگا می نامیدند از لحاظ مرتبه ی فرهنگی و علمی بالا بود و مدارس مختلف داشت روایت استکه محمد بن زکریای رازی در جوانی به تحصیل موسیقی پرداخت و پس از ان به تحصیل فلسفه، ادبیات، ریاضیات و نجوم وطب پرداخت.

    از آنجا که فردی بسیار باهوش و مشوق علم بود این ها را تا مدارج بالا طی کرده وسپس توجه اش به طب وکیمیاگری جلب شده وتا آن جا پیش رفت که در ترکیب و تجزیه ادویه وعناصر مهارتی بسزا پیدا کرد به طوری که در زمانی که هنوز بیست سال نداشت در ردیف اولین شیمی دانان عصر خود قرار گرفت.او برای خود آزمایشگاهی کامل گردآوری کرده بود و مدتی را هم برای بدست آوردن طلا از ترکیب عناصر و دیگر صرف کرده است سرانجام وی گوهر فلزات را دگرگون کرد و با انجام ازمایشات پرهزینه توانست اسیدی بدست آورد که مس را به طلا ونقره تبدیل کند وی به کارهای تحقیقی و تجربی در علم شیمی بسیار علاقه داشت وپس از اتمام و پیداکردن تبحر لازم در علم شیمی به سراغ علم طب رفت و به داروسازی پرداخت و داروهای کم یاب و گوناگونی را در آزمایشگاه خود تولید کرده رازی اولین بار جوهر نمک (اسید کلریدریک) و از تقطیر نوشادر بدست آورده وآن را دهن النوشادر (روغن نوشادر) نامیده است.

    وی 8 قرن قبل از لا وازیه اکسید جیوه را تهیه کرده و به خاصیت سمی جیوه پی برده بود ونخستین کسی که درباره آبله وحسبه و سرخک رساله نوشت رازی نخستین کسی بود که فعل وانفعالات شیمیایی را در طب دخالت داده وبهبود بیماری را نتیجه ی آن دانسته است.

    رازی نخستین تهیه کننده ی فلز ارسیفک بوده وی اولین بار الک لرا از تقطیر مواد قندی ونشاسته ای بدست آورد وآن را الکل نامید این فیلسوف وپزشک نامی ایران علاوه بر علم وسیع کیمیا وپزشکی جهانگیر در فلسفه نیز دارای تحقیقات عمیقی بودکه مورد توجه واهمیت می باشد.

    کتابه وآثار فلسفی او اکنون جز تعدادمعدودی در دست ن یست ولی آنچه از فهرست بیرونی وسایر ماخذ بر می آید وی کتابهای متعدد در کلیات مسائل طبیعی ومنطقیات ومابعدالطبیعه داشته است و آنها عبارت اند از کتابهیا سمع الکیان الهیولی، الهیولی کبیر، الشکوک علی ابرقلس، کتاب البرهان و ..

    می باشند.

    محمد رازی نه فقط در طب به تجربه دست می زد بلکه آزمایش را در کلیدی مباحث علوم طبیعی ضروری دانست وی آزمایشهای شیمیایی خود را با چنان دقتی تشریح و توصیف کرده که امروز هم هر شیمی دانی متیواند عینا آن را مجددا به معرض آزمایش درآورد.

    رازی مواد شیمیایی را طبقه بندی کرده و در بابی وزن مخصوص تحقیقاتی به عمل اورد به اکتشفات مهیم از قبیل اکتشاف الکل واسید سولفوریک نایل آمد وی با کتابهای مهم وروشنگرش در مورد پزشکی وطب ماده ی ضدعفونی کننده ای را از تقطیر شراب بدست آورده بود و در علم پزشکی به کار گرفت که کشف الکل هدیه ای بزرگ بشر بود.

    در آن زمان مردم او را طبیب مدره زنده کن می نامیدند زندگی ساده وبه دور از تجمل داشت او دو شغل داشت روزها را در مغازه صرافی و عصرها هم در خانه به طبابت می پرداخت.

    راز جوهر گوگرد (راج سبز) یا (سولفات دوفر) را توانست بدست آورد و از الکل و سایر موادی که خود کشف کرده بود در داروسازی استفاده کرد وبین علم شیمی و پزشکی رابطه ای خاص به وجود آورد.

    او استفاده از پنبه را نیز در پزشکی رواج داد و چگونگی استفاده از آن را در پزشکی به دیگران آموخت.

    رازی روزها را که در صرافی می گذارند به علت رفت و آمد کم مشتری در درجه ی اول به مطالعه وتحقیق کتب گوناگون مشغول می شد و به دلیل موقعیت شهر ری کتب گوناگون را از عالمان کاروان هایی که همیشه از آن جا رد می شدند درخواست می کرد تا برایش بیاورند یا خود فرسنگ ها راه می پیمود تاکتابی را بدست آورد او هیچ وقت از قلم وکاغذ جدا نمی شد و همواره این دو را با خود داشت تا نتایج مطالعات و تحقیقات خویش را یادداشت کند.

    رازی هر چه در راه طبابت بدست ‚ی اؤدر یا در راه خیر و کمک به نیازمندان یا برای تاسیس موئسساتی که برای عموم مردم فایده داشت مصرف می کرد.

    در آزمان رازی با وجود 25 سال سن در آمد کافی برای تشکیل خانواده و همچنین پیدا کردن دختر مورد علاقه اش ازدواج نکرد چون فکر می کرد که زندگی زناشویی مانع از انجام مطالعات و تحقیقات وی می شود گفته اند که آن دختر «زهره» فرزند همام الدین جعفر نهاوندی بوده است.زهره هم به علت علاقه ی خود به محمد خواستگارهای خود را رد می کرد ومحمد را تحصیل علم تشویق می رکد در آن زمان او کتاب منافع الاغذیه ومضارها را در دست نوشتن داشت تا باری ورود به دارالشفای بغداد به صورت مقاله به آنها ارائه دهد.

    او چنان در علم طب حاذق بود که بر نظریات جالینوس (حکیم یونانی) و دیگر پزشکان مصری و هندی و… توضیحاتی می نوشت.

    او برای بیماران خویش در هزاران سال پیش پرونده تشکیل می داد ودران نوع بیماری روش مداوا، داروها و..

    را می نوشت.

    کاری که هم اکنون ما در بیمارستانهای خود انجام میدهیم.

    بعد ها بعد از مرگ وی به دستور ابن عمید از این پرونده ها با تنظیم آن ها کتابی نوشته شد که بزرگان علم آن را حتی برتر از کتاب (القانون) ابن سینا داشته اند.


    ابوبکر محمد بن زکریای رازی فیلسوف وعالم طبیعی و شیمی دان وپزشک بزرگ ایران عالم اسلامی و ملقب به جالینوس المسلمین از مفاخر و مشاهیر جهان ویکی از نوابع روزگار قدیم است است وی در شعبان 251 هـق مطابق 27 اوت 685 میلادی در شهر ری به دنیا آمد رازی 30 سال در ری زندگی کرد و مدارج علمی خود را پله پله می گذارند پدرش یکی از تجار شهر ری و مادرش زنی بانو و صاحب ذوق بوده محمد در شش سالگی به مکتب رفت وقتی محمد حدودا ده ساله بود پدرش فوت کرد محمد پس از مرگ پدر به دلیل ازدواج مادرش پیش یکی از اقوام مادرش که در صرافی اشتغال داشت ماند دوران نوجوانی را در صرافی که روایت است شغل دوم او بوده است گذراند شهر ری که در آن زمان آن را راگا می نامیدند از لحاظ مرتبه ی فرهنگی و علمی بالا بود و مدارس مختلف داشت روایت استکه محمد بن زکریای رازی در جوانی به تحصیل موسیقی پرداخت و پس از ان به تحصیل فلسفه، ادبیات، ریاضیات و نجوم وطب پرداخت.

    در آزمان رازی با وجود 25 سال سن در آمد کافی برای تشکیل خانواده و همچنین پیدا کردن دختر مورد علاقه اش ازدواج نکرد چون فکر می کرد که زندگی زناشویی مانع از انجام مطالعات و تحقیقات وی می شود گفته اند که آن دختر «زهره» فرزند همام الدین جعفر نهاوندی بوده است.زهره هم به علت علاقه ی خود به محمد خواستگارهای خود را رد می کرد ومحمد را تحصیل علم تشویق می رکد در آن زمان او کتاب منافع الاغذیه ومضارها را در دست نوشتن داشت تا باری ورود به دارالشفای بغداد به صورت مقاله به آنها ارائه دهد.

    که نامش «الحاوی» بود.

    سرانجام محمدهنگامی که 30 سال داشت ری را به قصد بغداد وعضویت در دارالشفای بغدادترک کرد.دارالشفای بغداد یکی از بزرگترین بیمارستانها و دانشگاههای طب بغداد و دیگر شهرهای اسلامی بود وسفر وی در دوران فرمانروایه ای خلیفه المعتضدباله بود.رازی پس از ارایه ی رساله ی نام برده به پزشکان دارالشفای بغداد وهمچنین شد وپس از چند روز عضو رسمی مجمع علمی آنجا گشت.

    زبان کتابهای رازی کاملا قابل فهم ودرک است حتی در جهان امروز اگر کسی از این کتابها بهره بگیرد یقینا سود بسیار به او میرسد او در میان مسلمانان به جالینوس شرق مشهور بود.

    زکریا بعد از چند سال طب در دارالشفای بغداد که در همان بدو ورود او به دستور خلیفه المعتضد بالله ساخته شده بود.

    بعد از این که خلیفه اورا به یکی از پزشکان حاذق آنجا منصوب کرد تصمیم به بازگشت به ری گرفت.شاید به خاطر زهره همان دختری که او را دوست داشت و فکر می کرد که او هنوز چشم به راه اوست.

    رازی در ان زمان 40 سال داشت امازهره به خاطر بی خبری از محمد غافل از این موضوع در راه بازگشت به ری بود.

    وقتی به ری بازگشت رئیس بیمارستان بزرگ شد وچون آنجا در حال ساخت بود او دستور داد تا کتابخانه ای هم در کنار آن ساخته شود که زکریا در ان کتابهای کمیاب و ارزشمند از تمامی دانشمندان جهان را گردآوری کرد دراین بیمارستان و بیمارستان قبلی در بغداد بخش کالبد شکافی را احداث کرد.

    پس از اینکه زکریا از ازدواج زهره آگاه شد تصمیم گرفت با خواهر بزرگتر زهره ازدواج کند چون فکر می کرد شاید ذره ی از محبت زهره را د رخواهرش رخشانه بیابد.

    زکریا در مدت اقامت در ری کتابی به نام طب منصوری رانوشت که به پاس زحمات والطاف منصور بن السحق والی ری به نام او تالیف کرد.منصور بن اسحق چون فکر می کرد که زکریا راه کیمیاگری را پیدا کرده به او توجه فراوان داشت فکر می کرد که او می خواهد این راز را برای خودنگاه دارد رازی شاید همانند خیلی از دانشمندان وبزرگان علم وهنر زندگی زناشویی خوبی را سپری نکرد ولی می توان گفت به همین جهت ری را ترک کرد و بار دیگر به منظور تکمیل تحقیقات راجع به الکل به بغداد رفت رازی در این موقع حدود 45 سال داشت ریاست دار الشفای بغداد را خلیفه به پسر المعتضد بالله سپرده بود وزکریا رازی با همه ی امکانات وبا خیال راحت به تحقیق و تخلص خود ادامه داد وی نخستین کسی بودکه کلیه ی اشیا عالم را به سه طبقه بندی حیوانات نباتات وجامدات تقسیم کرد زکریا از خلیفه ی آن زمان بغداد خواست که اجازه بدهد که جسد کفار و مشرکین را تشریح کنند و علم طب را آن گونه که یونانیان به دانشجویان خود می آموزند با کمک کالبد شکافی او هم به دانشجویان خویش بیاموزد.

    رازی با اینکه رئیس بیمارستان بود امازندگی فقیرانه داشت اودوست داشت با آزادی زندگی کند تا به خاطر تامین مخارج زندگی مجبور نشود علم خود را د راختیار کسانی که که به آنها تمایلی ندارد بگذارد او پزشکی مهربان و دلسوز بود و با محبت بیماران راحی پذیرفت کسی از وی نمی رنجید و در معالجه بیمارانش بسیار جدی و شتاب داشت بعضی اوقات بیمارانی به او مراجعه می کردند که پولی برای پرداخت حق طبابت نداشتند وحتی ا زدادن پول دارو نیز ناتوان بودند او در این موقع نه تنها چیزی بابت حق طبابت از آنان نمی گرفت بلکه دارویشان را نیز رایگان دراختیارشان قرار میداد.

    یکی از مهمترین اصولی بلکه دارویشان را نیز رایگان در اختیارشان قرار میداد.

    یکی از مهمترین اصولی هیچ دارویی مثل روحیه ای قوی بهبودی بیماران موثر نیست پس باید به بیماران روحیه وقوت قلب داده شود تا آنها به آینده خود امیدوار شوند.از آن بعد رازی دست به نوشتن کتابهایی زد که ابوریحان بیرونی کتابهای او را یکصد وهشتادو چهار عنوان برشمارده است.

    رازی تا سال 312 هـ.ق در بغداد به سر می برد وپس از اینکه در همین سال برضد خلیفه شورش کرد بغداد راترک کرد و به ری بازگشت و یکسال پایان عمر را در آنجا گذراند.

    رازی همچنان به مطالعات خود د رزمینه ی کیمیاگری با استفاده از نسخه های یونانی های قدیمی ادامه داد رازی معتقد بود که نباید معده را انبار کرد بلکه باید مصرف داروها را به حداقل راسند او سعی داشت بیمار را به جای دارودرماین (غذا درمانی) کند.رازی ابتدا به بیماران خود غذاها خوردنی های مناسب وقوی می داد و اگر بیماری پیشرفت نمی کرد آنگاه داروهای ساده و مرکب می برد رازی به علم کیمیا علاقه ی فراوان داتش وشب روز مشغول به کشف رمز و راز این علم بود و سرانجام بر اثر بخار مواد شیمیایی، آتش، مواد سمی چشمش آسیب دید و نابینا شد وی نزد پزشک روفت وپزشک برای درمان چشمان رازی از او پانصد دینار حق طبابت خواست رازی برای درمان جشمانش این پول را پرداخت در دل با خود گفت:کیمیا این است نه آن چه که من جستجو می کنم.

    محمد بن زکریا رازی این دانشمند گرانقدر در ایران زمین پایان عمر خود را به تلخی گذراند وسرانجام نیز در ماه شعبان سال 313 هـ ق مطابق 101 اکتبر 952 میلادی در شهر ری در گذشت و جهان فانی را وداع گفت و به جهان باقی شتافت.

    کامپل در کتاب خود درباره ی طب عرب و نفوذ آن درقرون وسطی می نویسد رازی اولین کسی استکه اصطلاحات شیمیایی را در طب وارد ساخته است.

    اختراعات واکتشافات رازی و داروسازی وشیمی وپیدارکردن بسیاری از مواد دارویی و داروها اختصاصی خود چنان چشمگیر است که آوردن آنها مقدرو نیست.

    مولفات محمد بن زکریا رازی مهم ترین وگران بهاترین کتابهای رازی یا در واقع دایره المعارف علم طب کتاب الحاوی اوست که مفصل ترین کتاب طبی رازی می باشد که مرجع مهمی برای اطبای بعدی بشمار می رفت که نتیجه ی تمامی آزمایشات وی درباره ی بیماری های مختلف بوده.

    کتاب دیگری طب المنصوری است که به نام منصور بن اسحق حاکم ری تالیف کرده.

    کتاب دیگری که رازی در مورد مرض آبله وسرخک وسرخجه نوشته است چهل مرتبه به زبانهای گوناگون ترجمه شده است.

    کتب کلیات مسائل طبیعی و منطقیات و ما بعد الطبیعه وی عبارت اند از سمع الکیان الهیولی ،الهیولی کبیر، الشکوک علی ابرقلس و کتاب برهان و..

    را می توان نام برد.

    از دیگر کتابهای وی در زمینه پزشکی که دستورهای ساده ای برای معالجات گوناگون است می توان «برء‌الساعه» «من لایحضر الطبیب» ، «سرالاسرار» ، «الاکسید» «التدبیر» «سنگ وسر» «سر وحکیمان » و … را نام برد الکل : الکلها ترکیباتی هستند که دارای هیدروکسیل می باشند .

    فرمول کلی آنها ROH است که در آن R نیز یک گروه آلکیل یا آلیکل استغلاف شده است اهمیت الکلها : ما نمی توانیم در هیچ یک از بخش های شیمی آلی خیلی جلو برویم بدون اینکه به الکل ها بربخوریم .

    الکلها در استخلاف هسته‌ی دوستی به عنوان سوبسترا و هسته‌ی دوست شرکت می کنند .

    مهمترین و ساده ترین اثر کاتالیزوری متعلق به الکل ها است که در شیمی انواع ترکبها در لوله ازمایش و در ار گانیسم زنده نقش کلیدی بر عهده دارند .

    الکلها به آلکیل هالیدها و سایر ترکیباتی که استخلاف هسته‌ی دوستی انجام می دهند تبدیل می شوند .

    استخلافی که معرفی انواع گروههای عاملی در یک مولکول را امکان پذیر می سازند الکل ها امکان دسترسی ما به ترکیبهایی با حالتهای اکسایش بالاتر یعنی آلدئید ها .

    کتونها و اسیدهای اسیدکربوکسیلیک را فراهم می سازند .

    ساختار الکلها : فرمول کلی الکلها ROH است که در آن R یک گروه آلکیل یا آلکیل استخلاف شده است .

    این گروه می تواند نوع اول ، دوم و سوم باشد .

    ممکن است زنجیر باز یا حلقه‌ای باشد .

    ممکن است دارای یک اتم هالوژن ، هیدروکسیل های بیشتر یا یکی از بسیاری گروههای دیگری باشد که فعلاً برای ما نااشنا است .

    همه‌ی الکل ها دارای گروه یک هیدروکسیل (OH-) هستند که به عنوان گروه عاملی خواص مشخصه این خانواده از ترکیبها را تعیین می کند تغییر و تنوع در ساختار R می تواند بر سرعت واکنشهای الکل ها و حتی در موارد معدودی بر نوع واکنش نیز تأثیر گذارند .

    طبقه بندی الکلها : الکلها بسته به نوع کربن حامل گروه (OH-)به سه دسته ی نوع اول ، دوم و سوم طبقه‌بندی می شوند: یک واکنش اکسایش که مستقیماً با دخالت اتم های هیدروژن متصل به کربن حامل گروه (OH-)انجام می شود .

    در طبقه‌ی الکلها روندی کاملاً متفاوت دارد ، اما معمولاً الکل های طبقات مختلف فقط از نظر سرعت یا مکانیسم واکنش و به هر طریقی هماهنگ با ساختارشان با هم تفاوت دارند .

    بعضی از استخلافها می توانند آنچنان در واکنش پذیری یا الکل تأثیر بگذارند که آنها با الکل های طبقه های دیگر مشابه سازند .

    منابع صنعتی الکلها : الکلها موادی این چنین مهم در شیمی آلیفاتیک هستند که نه تنها باید از نظر واکنش ها بسیار گوناگون و تنوع پذیر باشند بلکه به مقدار زیاد و با قیمت ارزان نیز باید قابل تهیه باشند .

    برای بدست آوردن الکل های سبک به تکیه گاه سنتز آلیفاتیک هستند سه روش اصلی وجود دارد .

    روشهایی که می توانند همه‌ی منابع مواد آلی را مورد استفاده قرار بدهند یعنی نفت ، گاز طبیعی ، زغال سنگ و زیست توده این سه روش عبارت اند از : 1-آبدار کردن آلکنهای بدست آمده از کراکینگ نفت .

    2-فرآیند آلکنها و مونواکسید کربن و هیدروژنها .

    3-تخمیر کربوهیدراتها .

    علاوه بر این سه روش اصلی روشهای دیگری نیز به کار می رود ولی مجرود به عنوان مثال متانول از هیدروژن دار کردن کاتالیزوری مونواکسید کربن بدست می آید .

    مخلوط هیدروژن و مونواکسید کربن با نسبت ضروری از واکنش آب با متان ، آلکانهای دیگر یا زغال سنگ در دمای بالا بدست می آید .

    خواص فیزیکی الکلها : دمای جوش : در میان هیدروکربن ها به نظر می رسد که عوامل تعیین کننده دمای جوش عمدتاً وزن مولکولی و شکل مولکولی باشند .

    در الکل ها با افزایش تعداد کربن دمای جوش بالا می رود و با شاخه دار کردن زنجیر دمای جوش پائین می آید اما نکته ی غیرعادی در مورد الکل ها این است که آنها در دمای بالا به جوش می آیند .

    این دمای جوش بسیار بالاتر از دمای جوش هیدروکربن ها با وزنی مولکولی یکسان است و حتی از دمای جوش بسیاری ترکیبها قابل ملاحظه بالاتر است دمای جوش بالای آنها به علت نیاز به انرژی بیشتر برای شکستن پیوندهای هیدروژنی است که مولکولها را در کنار هم نگه داشته اند .

    حل شدن الکلها : رفتار الکل ها به عنوان حل شده نیز توانایی آنها برای تشکیل پیوندهای هیدروژنی را منعکس می کنند .

    بر خلاف هیدروکربنها الکلهای سبک با آب امتزاج پذیرند از آنجا که نیروهای بین مولکولی الکل ها مانند نیروهای بین مولکولی آب است دو نوع مولکول با یکدیگر قابل اختلاط هستند .

    انرژی لازم برای شکستن یک پیوند هیدروژنی بین 2 مولکول آب یا دو مولکول الکل با تشکیل یک پیوند هیدروژنی بین یک مولکول آب و یک مولکول الکل تإمین می شود .

  • زندگی نامه‌ی محمدبن زکریای رازی
    مؤلفات محمد بن زکریای رازی
    الکل

محمد زکرياي رازي،(??? ه.ق، ??? ؛ ??? ه.ق، ???) پزشک، فيلسوف و شيمي‌دان ايراني که آثار ماندگاري در زمينه? پزشکي و شيمي و فلسفه نوشته است و به عنوان کاشف الکل و جوهر گوگرد (اسيد سولفوريک) مشهور است. محمد زکرياي رازي مجسمه? زکرياي رازي در پار

(??? ه.ق.، ??? ؛ ??? ه.ق.، ???) پزشک، فيلسوف و شيمي‌دان ايراني که آثار ماندگاري در زمينه? پزشکي و شيمي و فلسفه نوشته است و به عنوان کاشف الکل و جوهر گوگرد (اسيد سولفوريک) مشهور است. به گفته جرج سارتون، پدر تاريخ علم، رازي "بزرگ‌ترين پزشک اسلام و قرو

موقعيت جغرافيايي استان تهران : استان تهران با ????? کيلومتر مربع مساحت، فضايي معادل ?/? درصد مساحت کل کشور را به خود اختصاص داده است. اين استان از شمال به استان مازندران، از جنوب به استان قم، از غرب به استان قزوين و از شرق به استان سمنان محدود

تعليم و تربيت يکي از اساسيترين فعاليتهايي است که در طي يک فرايند نسل اول مي‌کوشد تا قدرت آگاهي نسل بعد از خود را در همه? زمينه‌ها پرورش داده و آنها را براي برخورد با مسائل گوناگون آماده سازد. تعليم و تربيت به مثابه? جرياني است که بايد در کنار آموزش

مقدمه بيماري هاي رواني از بدو پيدايش بشر وجود داشته و هيچ فردي، از هيچ طبقه اقتصادي اجتماعي خاصي، در مقابل آن ها مصونيت نداشته و خطري است که بشر را همواره تهديد مي کند. خوشبختانه نهضت بهداشت رواني در نيم قرن اخير، افکار غلط و خرافات

اطّلاعات جغرافیایی استان : موقعیت جغرافیایی استان تهران : استان تهران با ۱۸۹۰۹ کیلومتر مربع مساحت، فضایی معادل ۲/۱ درصد مساحت کل کشور را به خود اختصاص داده است. این استان از شمال به استان مازندران، از جنوب به استان قم، از غرب به استان قزوین و از شرق به استان سمنان محدود می‌شود. استان تهران از نظر موقعیت جغرافیایی بین ۳۴ درجه و ۵۲ دقیقه تا ۳۶ درجه و ۲۱ دقیقه عرض شمالی و ۵۰ درجه و ...

مقدمه : از هنگامیکه بشر شروع به ساختن شهر می کند به شکلی در محیط طبیعی دخل و تصرف کرده ویک محیط ساخته شده برای خود ایجاد می کند تا در آن زندگی کند . اما این به معنی آن نیست که انسان از هنگام ساختن شهر به برنامه ریزی شهری پرداخته است درواقع بیشترشهرهای جهان بدون برنامه ریزی قبلی ساخته شده اند . در نتیجه شهر نشینی در ضمن رشد ، مشکلات گوناگونی را به همراه داشته است . ادامه این ...

بهداشت روان مقدمه بیماری های روانی از بدو پیدایش بشر وجود داشته و هیچ فردی، از هیچ طبقه اقتصادی اجتماعی خاصی، در مقابل آن ها مصونیت نداشته و خطری است که بشر را مرتبا تهدید می‌کند. خوشبختانه نهضت بهداشت روانی در نیم قرن اخیر، افکار غلط و خرافات در مورد این بیماری‌ها را کنار گذاشته و نشان داده که اوّلا بیماری های روانی، قابل پیشگیری بوده و ثانیا در صورتی‌که مانند سایر بیماری ها به ...

ابوبکر محمد پسر زکرياي رازي فيلسوف و عالم طبيعي و شيمي دان و پزشک بزرگ ايران عالم اسلامي و ملقب به جالينوس المسلمين از مفاخر مشاهير جهان و يکي از نوابغ روزگار قديم است. تولد او در اوايل شعبان سال 251 هجري در ري اتفاق افتاد و در همين شهر به تحصيلات خ

ابوعلي سينا جرج سارتن مي گويد : تمدن اسلامي نتيجه پيوند جوانه نيرومند عرب بر روي درخت تناور تمدن ايراني بود و راز نيرومندي عجيب و تحول ملکات و فضايل آن در همين مطلب نهفته است . بي شک ابوعلي سينا ثمره اي ارزنده از اين درخت تناور و جلوه اي بارز از نق

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول