سیمین بهبهانی
سیمین خلیلی به سال 1306 هجری شمسی در محله همتآباد تهران به دنیا آمد. پدرش « عباس خلیلی »، نویسنده و مترجم و روزنامهنگار معروف دوره رضاشاه و اوایل دوره محمدرضا شاه و مادرش « فخر عظمی ارغوان » بانویی اهل فرهنگ و قلم بود.
عباس خلیلی دو هفته پس از ازدواج ، به دلیل مخالفت با رضاشاه به مدت دو سال به کرمانشاه تبعید میشود. پس از بازگشت خلیلی، همسر جوانش که زندگی سیاسی و پرشور او را تاب نمیآورد به خانه پدری باز میگردد و پس از دو سال کشمکش از او جدا میشود.
سیمین با مادرش در خانه قدیمی و کوچک پدربزرگ اقامت میکنند، پس از مرگ پدربزرگ، مادر سیمین با عادل خلعتبری، که او هم روزنامهنگار بود، ازدواج میکند.
دوره دبستان را درمدرسه « ناموس » و دوره دبیرستان را در مدرسه «حسنات» سپری میکند. از همان ایام کودکی مادرش که خود دستی در شعر و شاعری دارد، سیمین را به قصد شاعر شدن تشویق و تربیت میکند. در چهاردهسالگی نخستین شعرش در « نوبهار» منتشر میشود. در سال 1324 به تحصیل در آموزشگاه مامایی میپردازد و در سال دوم به خاطر اختلاف با اولیای آموزشگاه از آنجا اخراج میشود.
در همین ایام که هفده سال بیش نداشت با آقای حسن بهبهانی ازدواج میکند، حاصل این ازدواج سه فرزند است: علی، حسین و امید بهبهانی.
نخستین دفتر از سرودههای شاعر به همراه برگزیدهای از نثرهای داستانی او با عنوان « سه تار شکسته» در اسفندماه 1329 منتشر میشود. با انتشار دو دفتر دیگر از اشعارش « جای پا/ 1335» و « چلچراغ/ 1336» به عنوان شاعری مسلط بر کلام، مطرح میگردد.