دانلود تحقیق زندگی وآثار هوسرل

Word 40 KB 19643 9
مشخص نشده مشخص نشده مشاهیر و بزرگان
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • هوسرل«هشتم آ‌وریل1859 در پروسنیتس موراویا که درآن زمان جزء امپراطوری اتریش بود واکنون در جمهوری چک قرار دارد در یک خانواده ای یهودی بدنیا آمد.

    در 1876 وارد دانشگاه لاییزیک شد و در درس های اخترشناسی، فیزیک وریاضی شرکت می کرد و به ریاضیات علاقمندی نشان می داد در این دوران مطالعاتی در زمینه فلسفه را آغاز کرد و به برکلی علاقمندی نشان می داد در سال 1878 به برلین رفت وطی شش نیمسال در سخنرانی های کارل ویراستراس ولئوپولدکرونکر شرکت کرد.

    در آنجا با کارهای برنارد بولتزانو در نظریه اعداد آشنا شد.در سال 1882 رساله دکتری خود را در ریاضیات محض با عنوان «مقدمه ای برنظریه محاسبه متغیرها» نوشت.

    در سال 1896 تحت تاثیر ماساریک در کلیسای لوتری وین غسل تعمید انجام داد و به مسحیت گروید اما همیشه خود را یک «مسیحی آزاد»، و« غیرجزمی» می دانست و او همیشه رویکرد فلسفی را مستقل از دین تلقی می کرد.
    هوسرل از شاگردان برنتانو بود و بوسیله او با آثار هیوم، میل و به خصوص با نظریه های ارنست ماخ آمپیر کریتیسیست آشناشد.
    گفته شدکه هوسرل از طریق ویراشتراس با کارهای برناردبولتزانو آشنا شد آنطور که خواهد آمد بولتزانو سعی کرده بود صورت بندهای منطقی را موازی با صورت بندهای ریاضی در نظر بگیرد.این آشنایی در جهت گیری هوسرل بعنوان کسی که دکتری ریاضی داشت بطور اساسی موثر افتاد،همچنین رویکرد برنتانو در نظریه منطق او را درمسیری که در آینده پیش گرفت یاری کرد.
    اغلب مفسران سه دوره تحول فکری را در هوسرل ذکر کرده اند.
    اقامت در هاله
    هوسرل بعد از رساله دکتری اش 1887 درس های کارل اشتومف شرکت کرد او کتاب اصول روانشناسی جمیز را به هوسرل توصیه کرد.

    بناگفته خود هوسرل مطالعه این کتاب سبب شد که او تصویر جریان آگاهی را بر احساس ساده وعناصر بسیط به مثابه دادهای اولیه آگاهی که سنت روانشناس تجربی انگلیسی بود ترجیح بدهد و آن را سیلانی هراکلیتی از زیسته‌های متغیر وگذرنده به عنوان داده ای اولیه و بنیانی به شمار آورد.
    بهر صورت او در وین رساله استادی خود را درباره «مفهوم عدد، تحلیل های روانشناختی» نوشت این رساله تحت تاثیر روانشناسی توصیفی برنتانو نوشته شد بعدها این رساله دوبخش اول فلسفه
    حساب را تشکیل داد.در 1887 خطابه ای به نام «اهداف و رسالت های مابعدالطبیعه» ایراد کرد در سال 1891 نخستین کتاب خود را بنام «فسلفه حساب: پژوهش های روانشناختی ومنطقی را به برتتانو اهدا کرد.

    این کتاب پس از انتشار با نقادیهای فرگر روبرو شد که بر هوسرل موثر افتاد.
    بین سالهای 1890 تا 1900 به نقد دیدگاه اصالت روان شناسی در خصوص منطق پرداخت
    در سال 1900جلد اول کتاب پژوهشهای منطقی بنام پروله گومنا وجلد دوم آن در سال 1901 به چاپ رساند.هوسرل برای نخستین،بار در این کتاب فلسفه خود را «پدیدارشناسیphenomenology» نامید.
    بخش عمده ای از پژوهشهای منطقی به مبارزه علیه اصالت روانشناسی مربوط می شود زیرا طرفداران اصالت روان شناسی درصدد بودند تا منطق را بر مبنای روانشناسی توضیح دهند و آنرا جزیی از روانشناسی بحساب آورند.در مقابل آنها از ایده منطق محض دفاع می کرد.براساس نظر هوسرل منطق نه بنیادی روانشناختی دارد ونه جزئی از روانشناس است بلکه بلحاظ خواستگاه، ماهیت، وهمچنین عملکرد کاملا از روانشناختی متمایز می باشند.

    در همین ضمن او در مقابل
    دیدگاه مخالفان اصالت روانشناسی که منطق را فقط یک علم هنجاری بحساب آورند موضع می گیرد و منطق محض را از منطق که نقش یک علم هنجاری بازی می کند متمایز می کند.
    بزودی به این مطلب خواهیم پرداخت.
    بسیاری از متفکران ازجمله دیلتای،ناتروپ، اینگاردن،هایدگر، راسل تحت تاثیر کتاب پژوهشهای منطقی قرار گرفته و در این خصوص اظهار نظرهایی داشته اند که از ذکر آنها خودداری می شود.

    هوسرل در چاپ دوم این کتاب تغییراتی را بوجود آورد و پدیدارشناسی را بجای روان شناسی توصیفی بکار برد و همچنین به رد دیدگاههای هیوم پرداخت و اگورا به عنوان مرکز اعمال و قصدها پذیرفت.
    بسیاری از متفکران ازجمله دیلتای،ناتروپ، اینگاردن،هایدگر، راسل تحت تاثیر کتاب پژوهشهای منطقی قرار گرفته و در این خصوص اظهار نظرهایی داشته اند که از ذکر آنها خودداری می شود.

    هوسرل در چاپ دوم این کتاب تغییراتی را بوجود آورد و پدیدارشناسی را بجای روان شناسی توصیفی بکار برد و همچنین به رد دیدگاههای هیوم پرداخت و اگورا به عنوان مرکز اعمال و قصدها پذیرفت.

    اقامت در گوتینگن (1901-1916) شکل گیری پدیده شناسی استعلایی هوسرل در طی سالهای 1901 الی 1916 در دانشگاه گوتینگن تدریس می کرد.در طی سالهای 1902 الی 1904 حلقه مونیخ تشکیل گردید.

    اعضای این حلقه کسانی مانند ویوهانس دابرت شاگرد تئودور لیپز الکساندر فندر و آدولف رایناخوماکس شلر بودند هوسرل پدیده شناسی آنها را پدیده شناسی تجربی‌می دانست.او در آوریل 1907 پنج سخنرانی ایراد کرد در این سخنرانی ها تقلیل را به مثابه روش ممتاز پدیده شناسی برای ترک حوزه طبیعی و روان شناسی و ورود به حوزه محض و استعلامی ارائه داد.و بطور اجمالی مفاهیمی نظیر تقویم پدیده شناسی،الگوی استعلایی،رویکرد طبیعی، نئوسیس و نوئما و همچنین تضایف را بررسی کرد.

    این سخنرانی ها بر روی هم بعدا با نام کتاب ایده پدیده شناسی به چاپ رسید.

    او در سال 1910 الی 1911 فلسفه به مثابه علم متقن را در نشریه لوگوس به چاپ رساند.

    در این کتاب رویکردهای طبیعی گرایانه، نسبی گرایانه و تاریخی گرایانه را مورد بررسی قرار داده و هوسرل در سال 1912 یکی از آثار دیگر خود را بنام ایدهای هدایت کننده یک پدیده شناسی محض وگونه ای فلسفه پدیده شناختی موسوم به ایده های I….

    سالنامه فلسفه و پژوهش های پدیده شناختی به چاپ رساند.

    سه ماه بعد ایدهای II…..

    را ویرایش و ایدهای III….

    را به پایان برد.

    در ایدها I… گرایش های فلسفی مختلف نظیر آمپریسیم وپوزیتیویسم را بررسی و با آنها مرزبندی نموده است وهمچنین در مورد ضروت تعلیق رویکرد طبیعی در تقلیل پدیده شناسی ،تحلیل رابطه آگاهی و واقعیت طبیعت و تقدم اولی، تعلیل استعلایی برای بدست آوردن حوزه منطق محض و همچنین تحلیل ساختار آگاهی محض به بحث پرداخته است.ایدها II… به پدیده شناسی تقویم می پردازد راز پدیده شناسی تقویم به طور خلاصه عبارت است از تحلیل و چگونگی شکل گیری پدیدها در آگاهی محض و این فقط وقتی ممکن است که با تقلیل پدیده شناختی، حوزه ذهنیت استعلایی شناخته شود و ثقل ماهوی هر پدیده شناختی باشد.

    این کتاب پس از مرگ هوسرل چاپ و منتشر شد.ایدهای III به نام پدیده شناسی ومبانی علوم به بررسی حوزه های مختلف واقعیت (مادی ،حیوانی) ورابطه آنها با علوم مربوطه، رابطه پدیده شناسی با روانشناسی واونتولوژی، وبررسی روش های علوم و ذخایر معنوی آنها می پردازد.

    اقامت در فرایبورگ:(1916-1938)هوسرل در سال 1916 در فرایبورگ سخنرانی بنام «پدیده شناسی محض :قلمرو و روش آن ایراد کرد.او در این سخنرانی از حق عینیت ابژهای طبیعی، مثالی،خیالی دفاع می کند و معنای ابژه به هر چیزی که در برابر آگاهی است سرایت می دهد.

    او پدیده شناسی را علم به هر قسم ابژه می داند.

    در سال های 1923-1924 سخنرانی هایی ایراد کرد که نام کتاب فلسفه نخستین را بخود گرفت.

    بخش اول آن بررسی انتقادی تاریخ تکوین وتکامل ایده فلسفه از دیالتیک افلاطونی تا فیلسوفان عصر جدید از دیدگاه پدیده شناسی است.

    بخش دوم برسی نظریه تقلیل استعلایی به روشی عمیق تر از ایدها انجام می شود.

    منظور این است که در اینجا تقلیل استعلایی به صورت گام به گام صورت می گیرد.

    و طی مراحل متعددی انجام می شود.در سال 1929 منطق صوری و استعلایی را به چاپ رساند.در ابتدا در خصوص منطق صوری به مثابه انتولوژی عمومی (طبیعی) سخن به میان می آورد وسپس به امکان انتولوژی صوری یعنی منطق حقیقی از طریق رویکرد استعلایی می پردازد.

    در 1929 به دعوت انجمن مطالعات ژرمنی و «جامعه فرانسوی فلسفه» در تالار دکارت دانشگاه سوربن کنفرانس هایی به عنوان درآمدی بر پدیده شناسی استعلای ایراد کرد که بعدا نام کتاب تاملات دکارتی را بخود اختصاص داد.

    هوسرل در آن دوره در نامه ای به اوریان کرنر این اثر را «اثر عمده و حاصل زندگی خود» شمرد و درنامه ای به اینگاردن آن را «طرحی بنیادی از فلسفه و از روش و مسائل آن» به حساب آورد.

    این اثر را می توان نقطه اوج رویکرد اصالت ، ماهیتی هوسرل شمرد،رویکردی که انتشار کتاب بحران و توجه هوسرل به تاریخ، از دیدگاه بعضی از مفسران او بازنگری یا لااقل تعدیل آن محسوب می شود.

    در این کتاب به نقش تاریخی دکارت بعنوان پدر فلسفه استعلایی جدید وکاستی های او، تقلیل پدیده شناختی، بررسی شاکله سه وجهی آگاهی استعلایی (جریان وجدانیات، می اندیشم، متعلق اندیشه)تقویم اگوی استعلایی، اگوی دیگر و اشتراک بین لااذهانی … می پردازد.

    چنگ اندازی حزب ناسیونال سوسیالیسم بر حاکمیت آلمان سبب گردید تحت عناوین مختلف مشکلات و محدودیت های برای حوزه های دانشگاهی بوجود آید.

    در این راستا اخراج استادان در دانشگاه روالی عادی شده بود.

    اتفاق شوم و بسیار زشتی که در دانشگاه فرایبورگ بوقوع پیوست همراهی هایدگر با فاشیست ها در اخراج استادان آن دانشگاه از جمله هوسرل بود بهر صورت او در سال 1935 از تدریس ممنوع شد.شهروندی المان از او سلب گردید و در سال 1936 نام او از فهرست استادان دانشگاه فرایبورگ حذف گردید وچاپ آثارش در المان ممنوع گردید.

    او در سال 1935 دروین خطابه بسیار مهمی به نام «فلسفه در بحران بشریت اروپایی ایراد کرد .(ترجمه فارسی آن در کتاب فلسفه و بحران غرب آمده است) دو خطا به دیگر در 14و15 نوامبر همان سال درپراگ ایراد نمود.

    این مقالات در انتهای کتاب بحران علم اروپایی و پدیده شناسی استعلایی ترجمه دیویدکارآمده اند.

    آخرین اثر هوسرل کتاب بحران علم اروپایی و پدیده شناسی استعلایی می باشد که بطور مفصل دلایل نگارش و ویژگیهای ان تحت عنوان «در خصوص رساله حاضر آمده است.

بيست و يک : پديدار شناسي علم تفسيري Hermenuties نظريه دريافت Reception theory پديدار شناسي، علم پديده هاي ناب است. اما هدف پديدارشناسي درواقع مقابله با تجريه بود.اين مکتب چنان که از شعار آن، يعني« بازگشت به خود چيزها!» برمي آيد، بازگشتي به عينينات و

پديدار شناسي، علم پديده هاي ناب است. اما هدف پديدارشناسي درواقع مقابله با تجريه بود.اين مکتب چنان که از شعار آن، يعني« بازگشت به خود چيزها!» برمي آيد، بازگشتي به عينينات و واقعيات مجسم بود(1). اين مکتب مدعي شناخت ساختار طي خودآگاهي و شناخت از خود پد

پديدار شناسي، علم پديده هاي ناب است. اما هدف پديدارشناسي درواقع مقابله با تجريه بود.اين مکتب چنان که از شعار آن، يعني« بازگشت به خود چيزها!» برمي آيد، بازگشتي به عينينات و واقعيات مجسم بود(1). اين مکتب مدعي شناخت ساختار طي خودآگاهي و شناخت از خود پد

ایده پدیده شناسی یا بررسی اجمالی امهات های پدیده شناسی: همبستگی میان سخنرانی های گوتینگن (ایده پدیده شناسی و دیگر آثار هوسرل) هر چند که بسیاری از مطالب اساسی پدیدارشناسی بطور مفصل در بخش دوم آمده است،‌در اینجا بیشتر به سخنرانی هایی که در سال 1907 در گوتینگن انجام شد تاکید می شود زیرا این سخنرانی ها که بعدا تحت عنوان کتاب ایده پدیده شناسی به چاپ رسید[1] رشته افکاری را بدست می‌دهد ...

پدیدارشناسی به عنوان یکی از مکتب های روشی در مطالعه علوم انسانی و بخصوص علوم اجتماعی، اگر چه نزدیک به بیش از نیم قرن است که خود را با کتاب پژوهشهای منطقی (1902-1901) ادموند هوسرل به نمود گذاشته است اما هنوز تازگی و جدل انگیزی خود را حفظ نموده است. از این نظر که مکاتب و روشهای جدیدی از درون آن متولد شده اند مانند هرمنوتیک مارتین هایدگر و مرلوپونتی و گادامر، همچنین وجودگرایی ژان ...

پديدارشناسي به عنوان يکي از مکتب هاي روشي در مطالعه علوم انساني و بخصوص علوم اجتماعي، اگر چه نزديک به بيش از نيم قرن است که خود را با کتاب پژوهشهاي منطقي (1902-1901) ادموند هوسرل به نمود گذاشته است اما هنوز تازگي و جدل انگيزي خود را حفظ نموده است.

سالوادور فلیب دالی نقاش بزرگ و مشهور اسپانیایی در 11 ماه مه سال 1904 میلادی در روستای نزدیکی شهر مادرید به نام میگرز چشم به جهان گشود. در سال 1903 برادر بزرگ‌تر او در سن هفت سالگی دقیقاً نه ماه و ده روز قبل از تولد دالی درگذشت و مرگ او تأثیر بدی روی والدینش گذاشت و به همین خاطر والدین سالوادور تمام توجه خود را بعد از مرگ او معطوف فرزند کوچکشان کردند. پدرش یکی از افراد با اعتبار ...

علاّمه بزرگوار امین الاسلام، ابوعلی فضل بن حسن طَبْرِسی از جمله اندیشمندان نادری است که هر چند در دانشهای رایج عصر خویش خبره بود، منزلت او در تفسیر، تمام ابعاد و جوانب علمی‌اش را تحت شعاع قرار داده، وی را به مثابه مفسّری سترگ در دنیای دانش و معرف معرفی کرد. در این نوشتار برآنیم که به گوشه‌هایی از زندگی هفتاد و نه (یا هشتاد) ساله این مفسّر قرآن و پیشوای مفسران بپردازیم. ولادت او ...

سال و محل تولد: 520 ه ق - شروان‌ آذربایجان سال و محل وفات: 595 ه ق حکیم‌ افضل‌ الدین‌ بدیل‌ بن‌ علی‌ خاقانی‌ ملقب‌ به‌ حسان‌ العجم‌ شاعر و سخن‌سرای‌ بزرگ‌ ایرانی‌ و از قصیده‌ گویان‌ درجه‌ اول‌ قرن‌ ششم‌ هجری‌ در سال‌ 520 ه. ق‌ در شروان‌ آذربایجان‌ تولد یافت‌. پدر وی‌ نجیب‌ الدین‌ علی‌ مروی‌ نجار بود و مادرش‌ نیز از خانواده‌های‌ عیسوی‌ آن‌ ولایت‌ به‌ شمار می‌رفت‌ که‌ به‌ اسلام‌ ...

اديب نيشابوري - محمد تقي (1315-1396 ه.ق) شيخ محمد تقي اديب نيشابوري، مشهور به اديب دوم، در سال 1315 ه.ق (1274ه.ش) در خيرآباد، از بلوک عشق آباد نيشابور پا به جهان نها. پدرش اسدالله نام داشت و واز دانش بي بهره نبود. محمد تقي نزد پدر خوندن و نو

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول