دانلود تحقیق فهرست اساطیر و شاعران

Word 85 KB 19823 24
مشخص نشده مشخص نشده مشاهیر و بزرگان
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • نیما یوشیج

    در سال 1374 طفلی در یوش به نام علی متولد شد .

    پدر او خان زاده ای به نام ابراهیم و مادری از خاندان علم و هنر به نام طوبی به دنیا آمد .

    او تا 12 سالگی در میان قبایل کوهستانی و چادر نشین و ایلخانی به سر برد .

    علی از سال 1300 شمسی نام خود را به نیما مبدل کرد ‹ نیما یکی از سپهبدان طبرستان و همچنین نام محلی نیمارستاق است › و به نام خانوادگی اسفندیاری ‹یوشیج › یعنی اهل یوش است .

    وی فرزند ارشد خانواده بود و در مدرسه ی حاج حسن رشیدیه به نام « حیات جاوید» کرد رو به روی مدرسه ی مروی بود دوره دبستان را آغاز کرد وسپس از آن برای فراگیری زبان فرانسه به مدرسه « سن لوئی » نام نویسی کرد و به تحصیلات خود ادامه داد .


    صمیمی ترین دوست وی جلال آل احمد بود که همیشه و همه جا این دو یار با هم بودند از آثار نیما می توان به ‹ قصری رنگ پریده › اسفند سال 1299 « افسانه » دی ماه سال 1301 « خانواده سرباز» دی ماه 1304 و« دو نامه » به سال 1329 اشاره کرد .
    قسمتی از آثار او به زبانهای فرانسه ، انگلیسی و روسی ترجمه شده و نامش در « آنسیکو پری » درج گردیده است .
    نیما در سال 16 دی ماه سال 1338 خورشیدی برابر با ششم ژانویه 1959 (م) در : تجریش ، کوچه فردوسی ، در خانه ای که پس سالها ساخته بود به بیماری ذات الریه چشم از جهان فرو بست .


    دکتر محمود حسابی

    دانشمندان شهید معاصر در سال 1281 هجری قمری در تهران به دنیا آمد .

    خامواده ی وی اهل تفرش و سالها پیش به تهران مهاجرت کرده بودند .


    پدر بزرگ محمود ایران در عراق بود ، به همین دلیل او در چهار سالگی همراه با خانواده ی خود به بغداد و از آنجا به بیروت رفت و در آنجا تحصیلات دبستانی و دبیرستانی خود را به پایان رسانید .

    دکتر محمود حسابی نوزده ساله بود که با کمک و فداکاری مادرش وارد دانشگاه شد و در راه رشته مهندسی راه و ساختمان فارغ التحصیل شد .

    او در بیروت تحصیلاتش را در رشته ی زیست شناسی ادامه داد ، سپس از لبنان به فرانسه رفت ودر فرانسه ابتدا در رشته ی مهندسی برق و سپس در رشته مهندسی معدن به تحصیل پرداخت و سرانجام دوره ی دکترای فیزیک را در دانشگاه سورین فرانسه با پایان رسانید .

    بعد ها در المعلمین به دانشسرای عالی و چند ی بعد به دانشگاه تربیت معلم تغییر نام یافت تا آن زمان در ایرانرشته ی فیزیک در سطح دانشگاه وجود نداشت دکتر حسابی نخستین بار به تدریس آن پرداخت .

    از تاسیسات وی می توان ، دانشکده علوم که تقریبا 12 سال رئیس آن بود چندین موسسه تاسیس کرد که از مهم ترین آن ها می توان مرکز اتمی دانشگاه تهران رصد خانه دانشگاه تهران موسسه رئو فیزیک و.........

    نام برد .


    دکتر حسابی در سال 1371 چشم از جهان فرو بست پیکرش را بنا به وسیعت او در تفرش به خاک سپردند.

    فروغ سال تولد : 1313 سال مرگ: 1345 شماره ی شناسنامه : 678 نام پدر و مادر : محمد فرخ زاده – بتول وزیری تبار 1329 : تحصیل در هنرستان کمال الملک 1330 :ازدواج پرویز شاپور 1331 :انتشار اسیر نخستین مجموعه شعر.

    1333: جدایی از همسر 1335 :استار دیوار – سفر به ایتالیا و آلمان 1336 : انتشار شعر فروغ ، زندگی شاعر است در لحظاتی تا آرام هستی ، گسترده است از رنج حضور ودر دغدغه ها و درمندیها جهان عینی که انسان را به نگرشی تازه دعوت می کند .

    شور پرستش شاعر ، محصول سرگردانی ها ، آرزوها ، نیازها ، درد ها و اندیشه های اوست و چنان باغیست زندگی امیخته است .

    که گذار پندهای او را در مرحله ای به مرحله دیگر نشان می دهد در واقع شور او ، نهان شاعر است که به شکلی شاعرانه عرضه شده است ، زهن پویای اوست که خود و پیرامونش را تصویر کرده است و آمیزه ای از جهان درونی و شخصی شاعر و نیازهای جمعی اوست .

    این گمان از بی گناهی این پندار با شنیدن صدایی که لبریز از انبوهی غم پنهان است به یقین می پیوندند .

    شاعر برای دریافت واقیعت ، از اراده و نیروی زهن خویش یاری گرفت و با سنت های کطلق نگه و متعارف سر ناسازگاری داشت .

    من از زمانی که قلب خود را گم کرده است می ترسم و از تجسم بی گانگی این همه صورت می ترسم من از تصور بیهودگی این همه است.

    فخرالدین اسد گرگانی داستان سرای مشهور ایرانی فخرالدین اسد گرگانی در اوایل قرن پنجم ه : به دنیا آمد ظاهرا محل تولد او شهر گرگان بود یا اینکه مدت زیادی از عهد خود را در این شهرسپهری می کرد و مشهود شدن او ( گرگان ) نیز به همین خاطر بوده است .

    از دوره کودکی نوجوانی فخرالدین چیزی روشن نیست ولی به نظر می رسد که او علاوه به شهر ادب در زمینه مطالب فلسفی نیز تحصیلاتی داشته و یا حتی مطالعاتی صورت گرفته بود هم نشینی طغرل : فخرالدین در سالهای جوانی و یا میان سالی خود ، به دربار طغرل سلجوقی پیوست .

    طغرل سلطان مشور ساج.قیان بود که در فاصله سالهای 429 تا 45 هجری قمری سلطنت کرد و شهرها ومناطق فراوانی را بخصوص در ایران را فتح کرد طغرل در سال 443 هجری قمری اصفهان را فتح کرد در این هنگام فخرالدین نیز همراه او به اصفهان وارد شد و حتی هنگام که طغرل این شهر را ترک کرد او چند ماهی در آنجا ماند و در همین ایام بود که تقسیم به سرودن منظومه ی مشهود خود یعنی داستان ( ویس و رامین ) گرفت .

    (داستان ویس و رامین ) چانشین طغرل در اصفهان ابوالفتح نیشابوری بود که فخر الدین با او رابطه ای خوب داشت و ومرتبا به دربار او رفته .

    می گویند روزی هنگام گفتگوی سخن از داستان ( ویس و رامین ) در میان آمده امیر از شاعر خواست که این داستان را به نظم در آورد و ویس و رامین از داستان های قدیمی ایران است که می گویند که اصل آن مطعلق به دوره اردشیر اکبان است .

    در دوران زندگی فخر الدین دست نوشته های از این داستان در میان مردم وجود داشت .

    حافظ خواجه شمس الدین محمد شیرازی شاعر غزل سرای بلند آوازه ای ایران در قرن هشتم هجری قمری ( 726 – 791 ) به گفته بسیاری از ادب پژوهشها و صاحب نظران بزرگ ترین غزل سرای ایران در طی تاریخ هزار و دویست سال شود فارسی است غزل ناب حافظ هنوز پس از شصت سال چون گوهری درخشنده در آسمان ادبیات فارسی جلوگیری می کند به جرات می توان گفت پس از این هم هیچ گاه از فروغ این گوهر کاسته نخواهد شد حافظ در سال 727 ق در دوران مابین حکومت چنگیز و تیمور در دوران شکوه عظمت ایران نبود و در شیراز چشم به جهان گشود و هم در آنجا زیست .

    خواجه در اصول عقاید پیرو مذهب شعری و در فروغ افقی پیرو مذهب شافعی بوده است .

    اشاره به قرآن در شعر حافظ بیشتر است چرا که پیوند حافظ با قرآن پیوندی عمیق است.

    ایرج میرزا ایرج میرزا ملقب به جلا الملک شاهزاده قاجار در سال 1291 هجری قمری در تبریز به دنیا آمد علوم ادبی و زبان فرانسه را از اساتید زمان خود فراگرفت و به اشد تشویق دیگران به سرودن شعر پرداخت .

    مدتی در تبریز به مدیریت مدرسه مظفری منصوب گردید ولی با سرودن قصید های از قبول این لقب امتناع کرد چندی نیز منشی مخصوص امین الدوله شد و در سال 1314 ه.ق سفری به اروپا کرد او پس از مرگ پدرش وارد خدمات دولتی شد ایرج میرزا به زمان توانسته تسلط کامل داشت و به زبا نهای روسی ، عربی ، و ترکیه آشنای داشت در این زمان او بر اثر مرگ پسرش بسیار اندوهگین شد و به او این حادثه ناگوار آمد و بعد از آن به همراه مستشاران آمریکای به خراسان رفت .

    و مثنوی اقورای ادبی را کرد و درباره ی اوضاع اداری – دارایی آن زمان و آن شهر بود سرود .

    سرانجام در سال 1344 سکته ی قلبی در گذشت ودر شمبران به خاک سپرده شد .

    پروین اعتصامی پروین در روز 25 اسفند ماه سال 1285 هجری شمسی در تبریز به دنیا آمد پدرش مرحوم یوسف اعتصام املک بود که خود را از ادبیان و نویسندگان معروف زمان خود به شمار می آمد .

    پروین از کودکی با خانواده ای خود به تهران آمد و در این شهر زیر نظر اندیشمندان مقدمات علوم و زبان عربی دستور زبان این دو زبان را آموخت .

    پدراندیشمند پروین با دیدن استعداد فرزندش و علاقه ی او به درک مطالب نو جدید او را تحت مراقبتهای خود قرار داد به طوری که او از ابتدای نوجوانی در جلسات مذاکرات و مباحثات ادبی و علمی شرکت می کرد .

    پروین دورهی مدرسه ی آمریکای را در خرداد ماه سال 1303 ش به پایان رسانید و در همان مدرسه به تذریس و تعلیم نو آموزان کشور خود پرداخت .

    او در تیرماه سال 1313 ش با پسر عموی پدری خود ازدواج کرد و به کرمانشاه رفت .

    اما بعد از چهارماه این زندگی ازهم پاشیده شد .

    وفات :1316 ش شهریار میر محمد حسین بهجت تبریزی که بعدها به استاد شهریار شهرت یافت فرزند حاج میر آقا از سادات آذربایجان به سال 1285 هجری قمری در تبریز متولد شد .

    پدرش از خوشنویسان بنام مردی فاخر و با ایمان و در کسوت وکالت و دادگستری تبریز خدمت می کرد .

    محمد حسین تحصیلات خود را در مدرسه متحده و قیوضات تبریز شروع کرد.

    قبل از آن نیز گلستان و نصاب را در کتابخانه و نزد پدر آموخته بود و به حافظ نیز دل داده بود وی در سال 1300 پس ازپایان دروس متوسطه به تهران مهاجرت کرد و در دارلفنون به تحصیل مشغول شد ، سپس به تحصیلات طب روی آورد .

    اما در ماهای آخر به علت شکست در عشق و عوامل دیگر درس را ناتمام رها کرد.

    شهریار در سال 1310 به استخدام اداره ثبت در آمد و نزدیک به دوسال در اداره ثبت استاد نیاشبور مشهد خدمت کرد در سال 1314 به تهران بازگشت و در شهرداری به بعنوان بازرس بهداری مشغول به کار شد .

    یک سال بعد به بانک کشاورزی منتقل شد و تا زمان بازنشستگی کارمند بانک کشاورزی باقی ماند .

    انواع دیوان او عبارتند از : غزل ، قطعه ، رباعی ، قصیده ، شعر نو و ....

    .

    استاد شهریار : در سال 1367 به سن 84 سالگی دار فانی را وداع گفت ودر مقبره الشعرای « سرخاب » تبریز به خاک سپرده شد .

    ( هرگز نمی رود آن که دلش زنده شود به عشق ثبت است به جویده عالم دوام او) سعدی شیخ مشرف الدین مصلح بن عبدالله سعدی شیرازی از ستاره های قر آسمان ادب ایران است که نظم نثر بدیع او زبان فارسی را به اعلی درجه صفاحت رسانیده و در هر عصری آثار وی از ارزش و اهمیت فامی برخوردار می باشد .

    در شیراز به دنیا آمد در اول جوانی پدر خود را از دست داد.

    سعدی علاقه زیادی به سیر و سیاحت داشت و فتنه ی مغول وآشفتگی اوضاع شیراز او را وادار به ترک وطن نمود بغداد ، مکه ، افغانستان ، ترکمنستان ، هند ، از جمله اماکنی بودند کهسعدی در آنها اقامت داشته است .

    پس از بازگشت به شیراز و آرام شدن اوضاع به خدمت اتابک ابوبکربن سعد زنگی رسید و تخلص خود ( سعدی ) را نیز از وی گرفته است در 655 هجری قمری بوستان را به نظم کشید و در 656 هجری قمری گلستان را که نثر مس جه و ازشاهکارهای ادبی ایران است تضعیف کرد .

    جهت پی بردن اشعار شعری و قرات بیان وی شعری از استاد شهریار که غزل معروف سعدی ( من نداشتم از اول که تو با مهر و وفای ...

    )را تنظیم کرده است .

    برگزیده ایم که خواندگان گواهی از آن نسل خواهد بود .

    ابوریحان بیرونی ریاضیداان وستاره شناس بزرگ ایرانی ، محمد ، پسر احمد ، مشهود به ابوریحان ، در سال 362 هجری قمری در در بیرون که از توابع خواندم بود به دنیا آمد و به همین دلیل به ابوریحان بیرونی شهرت یافت .

    خانواده ای ابوریحان بیرونی شیعه مذهب ولی مرد مانی گم نام بودنند .

    که تاریخ نام آن ها را به خاطر نسپرده است .

    ابوریحان دارای آثار متعدد و متنوعی است او 153 عنوان کتاب و رساله و مقاله نوشته است 115 تا از آنها درباره ی ریاضیات و ستاره شناسی است .

    از تمامی آثار ابوریحان اکنون تنها35 اثر باقی مانده است .

    محقق دقت علمی این آثار در میان آثار دانشمندان آن دوران بی نظیر است .

    ابوریحان عمری نسبته طولانی یافت و حدود هشتاد سال زندگی کرد .

    منجمین یثک بار پیش بینی کرده او در شصت سالگی خواهد مرد وی با وجود بیماری های گوناگون که در این سن گرفت از مرگ رهایی یافت و بیست سال دیگر زیست و سرانجام در سال 442 هجری قمری در گذشت .

    او تا آخرین لحضات عمرش نیز بهعلم و دانش علاقمند بود .

    میرازده عشقی سید محمد رضا عشقی معروف به میرزاده عشقی در سال 1312 هجری قمری در همدان متولد شد او در مدرسه الف و الیاس شهر همدان به تحصیل پرداخت و تا سن 17 سالگی بیشتر نتوانست به تحصیل خود ادامه دهد او زبان عربی و زبان فرانسه را به خوبی یاد گرفت و برای مدتی به عنوان مترجم در نزدیکی بازرگانان فرانسوی مشغول به کار شد ولی به زودی او در گرداب حوادث فرو رفت مخالفت او با دخالت ابرقدرتها در خلال جنگ جهانی اول او را در ردیف ملی گرایان قار داد مدتی را در کشور ترکیه در شهر استامبول گذرانید و پس از پایان جنگ جهانی اول به ایرا نبازگشت و در جبهه ملی گرایان وارد صحنه سیاست شد و در این دوره بود که اشهار پر خاشگر او در صحنه ادبیات ظاهر شد و قالب آن تنفر خود را از این بندگان حکومت قاجار ابداد داشت .

    نظامی گنجوی حکیم جمال الدین ابو محمد الیاسبن یوسف بن زکی بن موید نظامی گنجه ای یکی از شاعران بزرگ قرن ششم هجری قمری است .

    در مورد زندگانی او اطلاعاتی در دست نیست مگر اینک او حدودا در سال 535 هجری قمری یا 54 در شهر گنجه به دنیا آمد او همه ی عمر خود را در این شهر گذرانید مگر زوانی که مسافرت کوتاهی که به دعوت قزل ارسلان به یکی از شهرهای نزدیک گنجه کرد و اینکه او پسری داشته به نام محمد که به وی علاقمن ی بسیاری داشته و مادر این فرزند کنیزکی بوده و نام آفاق که پس از مرگ این زن نظامی دو بار ازدواج می کند همه پیش از مرگ شاعر درگذشته اند از شاعران معاصر او فاقانی را میتوان اسم برد که با یکدیگر در رابطه بوده اند اوشاعری ، پرهیزکار و متعجب بوده در موسیقی مهارت داشته ونی را به خوبی می نواخته است .

    آرامگاه نظامی در شهر گنجه قرار دارد .

    تاریخ مرگ :614 هجری قمری یا (595) هجری قمری فرخی یزدی تولد 1306 نام شاعر : فرخی یزدی نام آثار : روزنامه ی طوفان بازگشت به تهران آزاد ی خواه و شاعر مشهود در سال 1306 هجری قمری در یزد متولد شد می استعداد شاعری را در همان اوایل تحصیل آشکار ساخت و به سبس شعری ک هسروده بود از مدرسه اخراج شد و در جوانی به عضویت حذب و منکرات یزد در آمدوسپس از چندی به گناه شعری کرد .

    ستایش آزادی ساخته بود به دستور حاکم یزد فیضم الدوله قشماقی بهایی او را زندانی کردنند .

    فرخی مردی مبارز و بی باک در سالهای مشروطیت روزنامه ی طوفان را منتشر کرد و در مجلس هفتم از سوی مردم یزد انتخاب شد و در جناح اقلیت مجلس با هیات حاکمه به مبارزه پرداخت سرانجام تحت فشار دولت ناگزیر ایران را ترک کرد و راهی برکن شد و در سال 1312 هجری شمسی به تهران بازگشت و با قرارداد 1991 وثوق – الدوله به مخالفت پرداخت سرانجام در سال 1318 هجری شمسی در زندان قهد تهران به طرز فجیهی با تزریق آمپول هوا کشده شد فرخی در سرودن غزلیات و رباعیات تمجد خواهی داشت و محتوی غزلیات او سیاست و مسائل اجتماعی بود نه عشق و عواطف شخصی.

    زکریای رازی ابوبکر محمد بن زکریا معروف به رازی کاشف الکل در سال 251 هجری قمری در ری متولذ شد در زمان رازی دانشمندان به کیمیا گری می پرداختند رازی که ریاضیات ، ستاره شناسی و فلسفه را آموخته بود به این عمل علاقمند شد و به کیمیا گری پرداخت کیمیا گران می خواستند ماده ی به دست بیاورند تا به وسیله آن فلزات دیگر را به طلا تبدیل کرد.

    رازی بر اثر آزمایشات مکرر به چشم درد مبتلا شد و از روی ناچاری به پزشک مراجعه کرد پزشک برای مهالجه ی چشمهای رازی پانصد سکه طلا گرفت و سپس رو به کرد و گفت ( کیمیا این است نه آن که تو دنبالش هستی ) این جمله مسیر زندگی رازی را عوض کرد و او به نحصیل پزشکی پرداخت و در این غلم شهره عام و خاص شد او مدتی ریاست بیمارستان ری و سپس ریاست بیمارستان بغداد را در عهده داشت رازی علاوهبر معالجه بیماران وارد تالیفات بسیار نیز داشته است او او متجاوز از دویست کتاب نگه داشته است معروفترین اثری ( ای وی) است او بر اثر آزمایشات فراوان توانست الکل را که اکنون مصارف پزشکی و صنعتی از آن زیاد استفاده می شود کرد رازی در اواخر عمر کور شد ولی از تحقیقات خویش دست نکشید .

    رازی در سال 313 هجری قمری در شهر ری در گذشت یاد و نامش گرامی باد .

    مهرداد اوستا محمد رضا محانی مشور به مهرداد اوستا در سال 1306 هجری قمری در شهر بروجرد به دنیا آمد او تحصیلات ابتدای و متوسطه ی خود را در زادگاهش به پایان رسانید و برای ادامه تحصیل به تهران عزیمت کرد و در رشته ی ادبیات فارسی در دانشگاه ادبیات مشغول به تحصیل شد او هم چنین در رشته ی فلسفه و علوم نیز به تحصیل پرداخت و موفق به به دریافت لیسانس در این رشته ها شد .

    او بعد از اتمام تحصیلات خود به استخدام وزارت آموزش و پرورش در آمد و به تدریس در دبیرستان ها مشغول شد و همچنین به ریاست شورای عالی شعر و ادب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر اثر سکته قلبی در گذشت و با تجلیل و احترام به خاک سپرده شد .

    خیام ابوالفتح غیاث الدین عمربن ابراحیم نیاشبوری معروف به خیام یا خیامی یکی از بزرگترین دانشمندان ایرانی و از مفاخر ملی ما می باشد .

    این فیلسوف،منجم ، ریاضی دان وشاعر توانای ایرانی در حدود سال 440 هجری قمری در شهر نیاشبور بود یا حوالی آن در استان خراسان دیده به جهان گشوده روز تولد خیام به قولی 28 اردیبهشت میباشد که به همین مناسبت این روز را روز ریاضیات نا میده اند .

    او تحصیلات او تحصیلات خود را در نیشابور آغاز کرد و به استناد یکی از رباعیات او احتمال داده اند که پدرش به این جهت به خیام یا خیامی شهرت یافته است او که به مدت هجده سال سرپرستی رصد خانه اصفهان را برعهده داشت ، در سال 467 هجری قمری در دوران سلطنت جلال آلدین ملکشاه سلجوقی و وزارت خواجه نظام الملک به سرپرستی هیاتی از دانشمندان اهل فن توانست در تحقق کنده و تقویم جلال را در حدود سن 21 سالگی در حدود سال 471 هجری قمری تنظیم نماید کهن ترین سندی که در آن نامی از خیام آمده است در ( چهار مقاله عروفی) است که در آن دیدار نظامی عروفی باخیام در سال 501 اشاره شده ، از لقب هایی همچون حکیم ، محبت الحق و ....

    که در این کتاب به خیام نسبت داده شده است می توان موقعیت و جایگاه ویژه این حکیم و دانشمند بزرگ ایرانی را دریافت .

    از جمله آثار وی رساله ای در جبر و مقابله رساله ای فی شهر ما اشکل من مصادرات اقلیدس و همچنین در حساب و موسیقی و جبر را می توان نام برد .

    و خاک این ریاضی دان و فرزانه حدود سال 526 هجری قمری اتفاق افتاد و او را در زادگاهش به خاک سپرده اند.

    عراقی شیخ فخرالدین ابراهیم بن بزرگمهر بن عبدالغفار همدانی فاهانی که معروف به عراقی می باشد .

    از بزرگترین عارفان و شاعران بزرگ ایران در قرن هفتم است که در سال 601 هجری قمری در روستای کمجان در نزدیکیشهر همدان به دنیاآمد که امروزه به آن کمیجان می گویند که تقریبا 86 کیلومتری شمال اراک و 76 کیلومتری شرق همدان قرار دارد .

    خاندان عراقی همه از اهل علم بودند و در روایات آمده است که چون او به سن هفده سالگی رسید به مقام علوم معقول وفیقول احاطه داشته و در شهر همدان به تدریس این علوم مشغول بوده است .

    درباره اینکه این شاعر بزرگ چگونه از دنیای زمانه خود کناره و به جمع صوفیان پیوست حکایتهای گوناگون گفته شده است .

    ما رخت زمسجد به خدایات کشیدیم خط بر ورق زهد و کرامتات کشیدیم ابوعلی سینا ابوعلی سینا یکی از معروفترین دانشمنان ایرانی است که سالها قبل کتابهایش در دانشگاههای اروپایی تدریس میشود.

    او فیلسوف ،پزشک، ریاضیدان و منجم بود.

    ابوعلی سینا در سال 370 هجری قمری در یکاز توابع بخارا به دنیا امد مادرش نام او را حسین گذاشت .

    ابو علی سینا یا ابن سینا ملقب به دشرف الملک و شیخ الدین از پنج سالگی شروع به درس خواندن کرد .

    او در بخارا نزد ابو عبدالله ناقلی منطق و پزشکی و ریاضی را فرا گرفت هفده ساله بود که نوح بن منصور سامانی را درمان کرد و با این کار باعث شد که کتابخانه سلطنطی در اختیارش قرار گیرد .

    پس از آن که محمود غزنوی به خوارزم تسلط یافت .

    او پنهانی خوارزم را ترک کرد و سپس به فساد ابیرود و طوس و گرگان رفت .

    از تیز هوشی ابوعلی سینا حکایتهایی از تیز هوشی ابوعلی سینا : اما او از بیان گفتار زشت و سخنان تندیسش به فضلای معاصر خود و آگاهی قدما ترس و واهمه نداشت .

    تا جایی که در سوال و جوابها علمی با ابوریحان سخنان درشتی بر زبان راند .

    او اولین دانشمندی است که در ایران بعد از اسلام درباره ی تعلیم و تربیت آثاری نوشته است .

    آثار فیلسوف ابوعلی سینا میتوان به دانشنامه ی علایی و مبدا و معاد اشاره کرد و نظریات تربیتی او در ه کتاب و به زبان عربی و به نام رساله تدابیر المنازل ، فن سوم از کتاب اول قانون و کتاب شفا آمده اند کتاب قانون او در طب است .

    آرامگاه ابوعلی سینا در شهر همدان است .

    رودکی سمر قندی وفات : 329 هجری قمری ابو عبدالله جعفربن محمد ( رودک ) از توابع سمر قند متولد شد و بدین مناسبت به رودکی تخلص یافت اغلب مورخان معتقدند که و کور مادرزاد بوده اما ملاحظه ی اشعار رودکی که حاکی از دقت او در وصف تشبه است کوری او از آغاز زندگی بسیار بدیع به نظر میرسید چون معاصرین وی ، متذکر نابینایی او شدهاند باید معتقد بود که در اواخر عمر کور گردیده است « عوضی » مولف تذکره ی لباب الا باب میگوید که رودکی در هشتاد سالگی قران را حفظ کرده بود و صدایی خوش داشت و « بربط » خوب می نواخت .

    و در دربار امیر نصر سامانی تقرم یافت و ثروت و مکنت فراوان اندوخت از قصد و خان رودکی امیر نصربن احمد ابن اسماعیل سامانی و ابو جعفر احمد ابن خلف ابن اللیث از امیران صفاری و ابوالفضل بلعمی وزیر دانشمند سامانی است ر ودکی نخستین شاعر بزرگ ایرانی است که برای اولین بار شعر فارسی را نظم و قاعده بخشید و آنها را در موضوعات مختلفی از قبیل داستان و غزل و مدح و مثل آنها بکار برد و به همین سبب نزد شاعران بعد از خود استاد شاعران و سلطان شاعران لقب یافت .

    رودکی در فنون مختلف شعر ، مهارت داشت و اشعار او را در حدود صد هزاربیت تخمین زده اند که بجز معدود هم از میان رفته است از آثار مهم رودکی کلیله و دمنه منزوم است که اکنون فقط ابیات پرا کنده ای از آن باقی مانده است .

    ارشمیدس ارشمیدس در سال 287 قبل از میلاد شهر سیار کوس واقع در جزیره سیلی به دنیا آمد اختر شناس یونانی بود ارشمیدس در مدرسه ریافی اسکندریه به تحصیل پرداخت استادش نسون سامون از پیرامون مکتب اقلیدس بود وی بیشتر زندگی خود را صرف مطالعه علوم فلسفه و علوم کرد .

    در ان زمان یونانی ها کارهای علمی را کوچک می شموردند ارشمیدس عادت داشت بسیاری از اکتشافات را بیازماید و آنها را ثبت کند.

    ارشمیدس دستگاهی اختراع کرد که آب را به ارتفاع کامل برساند این دستگاه به ( پیچ ارشمیدس ) معروف است .

    از این طرح برای انتقال گندم در سیلوها رساندن زغال سنگ به کوره وخارج کردن خاکستر آن استفاده می کند .

    ارشمیدس نیز گاهی به طنز می گفت ( به من جای را نشان دهید تا آنجا بایستم و زمین را در جایش حرکت دهم .

    ارشمیدس حتی مقدار عدد پی را بین دو عدد 1408/3 و 328/2 را حساب کرد.

    فرمولهای محاسبه سطح حجم کره و استوانه تبحیری تلاش های این دانشمند یونانی است .

    و علاوه می توان ارشمیدس بعنوان یک فرمانده نظامی نیز یاد کرد .

    او استعداد و ذوق زیادی در ساختن ماشین های جنگی داشت و از اطلاعاتی که او درباره هر نوع ماشینی بدست می آورد را ثبت می کرد .

    چندی سال بعد که سیداکوس به دست ژنرال مارسلوس فرمانده رومی فتح شد ارشمیدس به سربازانش دستور داد که به او آسیبی نرسانند .

    او هنگامی که روزی مشغول حل معادله بود سربازان رومی بالای سرش رفته و ارشمیدس بدون اعتنا به او بکارش ادامه داد و همین کار باعث ناراحتی سرباز رومی که ارشمیدس را نمی شناخت شده و او را به قتل رساند .

    رومی ها جنازه او را با احترام و تشریفات خاصی به خاک سپردند و بروی سنگی از مزارش شکل استوانه و کره را که مورد توجه ارشمیدس بود کنند .

    داوینچی ، لئوناردو بر بالای تپه ی نزدیک شهر فولورانس ، جوانی خوش سیما با موهای طلای ایستاده بود و هرز گاهی دستش را داخل قفس می برد و پرنده ی را بر می داشت و سپس آن را آزاد می کرد .

    پرنده پر و بال زنان دور می شد ، اوج می گرفت و پرواز می کرد جوان با لبخندی حاکی از رضایت نگاه می کرد .

    او کسی جزء لئوناردو داوینچی ، نقاش معروف ایتالیای نبود .

    لئوناردو در سال 1452 میلادی در نزدیکی شهر فولورانس ایتالیا به دنیا آمد .

    پدرش کارمند دولت و مادرش مهمان خانه ی خدمتکار بود .

    او کودکی را نزد پدر بزرگش و تحصیلات ابتدای را در مدرسه دهکده گذراند زمان با حل مسائل مشکل ریاضی نشان داد که بسیار با هوش است .

    در همین زمان استعداد خلاقه اش هم در هنر نقاشی آشکار و همین امر باعث شد در شانزده سالگی « آندر دل و دوچیو » استاد نقاشی او بسیار تشویق کرد او در کارهای خود بسیار موفق شد .

    یکی از مهمترین آثار هنی او تابلو « مونالیزا » یا « لجند ژوکوند» است لئوناردوداوینچی در سال 1519 چشم از جهان فروبست .

    سنای ابولمجدابدن آدم سنایی غزنوی ، شاعر و حکیم وعارف بزرگ قرن پنجم و اوایل قرن ششم در سال 427 در غزبه به دنیا آمد .

    دوران کودکی و جوانی او در غزبه گذشت ودر همین شهر به تحصیل علوم و معارف زمانه پرداخت و تعالی میزان نهای معرفت عصر، از ادبیات عرب گرفته تا فقر و حدیث و تفسیر و جلب و نجوم در حکمت و کلا م ودرجه والای رسید و این مقام او را از خلال یک یک آثار او می توان به روشنی دریافت .

    آثار سنایی : سنایی علاوه بر دیوان قصاید و غزلیات و مقصلهات که شامل حدود چهارهزار بیت است .

    تمدیدوالقلم ، مثنوی کوتاهی است در حدود صد بیت که خطاب به قلم سروده و سپس وارد بعضی از مسائل عرفانی می شود .

  • فهرست اساطیر و شاعران


    1- نیما یوشیج 21- لئوناردو داوینچی
    2- دکتر محمود حسابی 22- سنایی
    3- فروغ فرخزاد
    4- فخرالدین اسد گرگانی
    5- حافظ
    6- ایرج میرزا
    7- پروین اعتصامی
    8- شهریار
    9- سعدی
    10- ابوریحان بیرونی
    11- میرزاده عشقی
    12- نظامی گنجوی
    13- فرخی یزدی
    14- زکریایی رازی
    15-مهرداد اوست
    16- خیام
    17- عراقی
    18- ابوعلی سینا
    19- رودکی سمر قندی
    20- ارشمیدس

نقوش فرش ایران و نگاره های تزیینی آن و از همه مهمتر مفاهیم بنیادی و شاید هم راز آمیز آنها ، از جمله مباحث تخصصی فرش ایران می باشد که در طی چند دهه ی اخیر بسیار مورد توجه فرار گرفته است . در خصوص طبقه بندی صحیح و اصولی طر ح های فرش ایران و همچنین مبانی بنیادی آن تا چند سال اخیر کار چندانی صورت نگرفته بود ، امل به تدریج مطالعات انجام شذه به ویژه توسط کارشناسان و محققین ایرانی که ...

تئاتر شاعرانه و شرق تقريباً اغلب افراد يا جريان هايي که پيامبران و مدافعات شاعرانگي در زندگي و هنر بوده اند نگاهي به شرق داشته اند. فلسفه شوپنهاور و نيچه، هايدگر، و در عصر هنر. سورآليست ها – آرتو – برشت – گرتوفسکي – پيتز – سمبوليستي – هسه – شرق مانن

تئاتر شاعرانه و شرق تقریباً اغلب افراد یا جریان هایی که پیامبران و مدافعات شاعرانگی در زندگی و هنر بوده اند نگاهی به شرق داشته اند. فلسفه شوپنهاور و نیچه، هایدگر، و در عصر هنر. سورآلیست ها – آرتو – برشت – گرتوفسکی – پیتز – سمبولیستی – هسه – شرق مانند قطب جلذبی تمام اندیشه های شاعرانه را به خود جلب نموده است. عقل گریزی، عرفان مشحون در هنر و اندیشه در گوناگونی جلوه هنر حیات، ...

Rosa در لاتین به معنای گل سرخ می باشد. از آغاز تاریخ، گل سرخ بیش از همه گلها در قلوب بشر جای گرفته و از وقتی که مردم از زیبایی درخشان گل، آگاهی یافته اند، گل سرخ یک سرو گردن از آنها بلند تر بوده است. گل سرخ میراث بزرگی از افسانه و تاریخ را به همراه دارد. ● تاریخچه گل سرخ: Rosa در لاتین به معنای گل سرخ می باشد. از آغاز تاریخ، گل سرخ بیش از همه گلها در قلوب بشر جای گرفته و از وقتی ...

تباين و تنش در ساختار شعر « نشاني» سروده سهراب شعر کوتاه «نشاني» در زمره‌ي معروف‌ترين سروده‌هاي سهراب سپهري است و از بسياري جهات ‏مي‌توان آن را در زمره‌ي شعرهاي شاخص و خصيصه‌نماي اين شاعر نامدار معاصر دانست. اين شعر ‏نخستين بار در سال 1346 در مجمو

حکيم ابوالقاسم حسن بن علي طوسي معروف به فردوسي (حدود ??? تا حدود ??? هجري قمري)، شاعر حماسه‌سراي ايراني و گوينده? شاهنامه? فردوسي است که مشهورترين اثر حماسي فارسي است و طولاني‌ترين منظومه به زبان فارسي تا زمان خود بوده است. او را از بزرگ‌ترين شا

جبران خليل جبران (? ژانويه ???? - ?? آوريل ????) زاده بشرّي لبنان از نويسندگان سرشناس لبنان و آمريکا و خالق اثر بسيار مهم و مشهور پيامبر است. دوران کودکي او در ششم ژانويه سال ????، در خانواده‌اي مسيحي ماروني (منسوب به مارون قديس) که به خليل جب

پیشگفتار به رغم کنکاش‌های پیگیر و مداوم هنرمندان ایرانی در دوران معاصر، دستاورد منسجم و جامعی که بتواند الگوی زیبایی شناختی خاصی را به گستره هنر امروز ارائه کند پدید نیامده است. این نقصان ریشه در نارسائیهای متفاوت دارد. یکی از نارسایها، دنباله‌روی‌ها و الگوبرداریهای ناسنجیده چه از هنر غالب جهان بصورت (هنر وارداتی) و چه از هنرهای سنتی می‌باشد که نتوانستیم در روند اقتباس هنر موفق ...

مقدمه برای فهم تغییرات ما با ید به زیر سطح اشیا و حوادث بنگریم و بکوشیم آنچه را که در ذهن مردم روی می داد و می گذشت پیدا کنیم زیرا عمل و اقدام به آن صورت که ما آن را می بینیم خود نتیجه ای از مجموعه ی افکار و شهوات ، تعصبات و خرافات ، امید ها و ترس هاست و هرگز هیچ اقدام و عملی را نمی توان به تنهایی و بدون توجه به عللی که به آن عمل منتهی شده است فهمید . توفان تغییرات بزرگی که در ...

اغلب به نظر می رسد که تغییر قرن موجب درونگری می شود. با خاتمه یافتن یک سده و شروع سده جدید نویسندگان و هنرمندان خرد سنتی را به نقد می کشند و به دنبال امکانات تازه ای برای تغییر اوضاع فرهنگ بشری می روند. بنابراین هنر نو که در میان دو جنبه «هنر به خاطر هنر» و زیبایی شناسی کارکردی به دامه افتاده بود ترکیبی غریب از هنر، تصنع و کارآیی را به نمایش گذاشت . مانند اکثر چیزهایی که اصرار ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول