دانلود گزارش کارآموزی واحد تمرین معلمی

Word 118 KB 19833 23
مشخص نشده مشخص نشده ادبیات - زبان فارسی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • گزارش مشاهده محیط فیزیکی و برآورد نیروهای انسانی
    مشخصات مدرسه‌ای را که اینجانب مریم کمال‌زاده گیلانی در آن واحد تمرین معلمی 1 خود را کارآموزی کردم، به شرح زیر است:
     نام واحد آموزشی بنده مدرسه راهنمایی تحصیلی دخترانه بنت‌الهدی الصدر 1 می‌باشد که کد آموزشی آن 20819003 است.
     محل استقرار آن در لاهیجان، خ امیرشهید، خیابان استقلال و تلفن آن 2236210-141 می‌باشد.
     وضعیت مدرسه مستقل و یک آموزشگاه عادی دولتی (دو نوبته) است.
     مساحت مدرسه‌ی مذکور به صورت تفکیک شده به قرار زیر است:
    کل زمین مدرسه 25/2197 مترمربع و طبقه‌ی هم کف آن 773 مترمربع.

    کل زیربنا مدرسه 1097 مترمربع، تعداد طبقات آن (2 طبقه)، تعداد کل اتاق و سالن آن 23 باب و مساحت کل اتاق و سالن 631 مترمربع می‌باشد.

    در این مدرسه 3 اتاق اداری به مساحت کل 54 مترمربع و 1 آزمایشگاه به مساحت 24 مترمربع، یک کتابخانه به مساحت 24 مترمربع، یک سالن اجتماعات به مساحت 96 مترمربع، 2 اتاق سرایداری به مساحت 36 مترمربع، 9 سرویس بهداشتی یه مساحت 3/26 مترمربع و سالنی به مساحت 15 مترمربع (کریدور) دارد.
     در این مدرسه 14 اتاق به کلاس درس اختصاص یافته است که مساحت کل آنها 384 مترمربع می‌باشد.

    به طور تقریبی البته بعضی از کلاس‌های که بنده در آنها حضور یافته‌ام، 8×5 مترمربع با ارتفاع 5/2 متر و با نورگیر چپ با 2 پنجره‌ی بزرگ در سمت چپ کلاس به طول و عرض 2 متر، با پرده‌های سبز و آبی در کلاس‌های مختلف.
    این کلاس‌ها تخته سیاهی به طول و عرض 1×2 متر به رنگ سبز داشتند و مهتابی‌های آنها دردو ردیف و هر ردیف 3 عدد دوقلو کارگذاشته شده بودند.

    البته برق تامین کننده کل ساختمان مدرسه برق 3 فاز است.

    دیوارهای کلاس با دو رنگ طوسی و سفید نقاشی شده بودند که تقریباً 5/1 متر نزدیک به سقف رنگ سفید و 1 متر پایین‌تر به رنگ طوسی بود.


     تعداد دانش‌آموزان کل مدرسه 465 نفر و در کلاس‌هایی که من حضور داشتم، کلاس اول «د» 31 نفر، کلاس دوم «الف» 29 نفر، کلاس دوم «ج» 35 نفر و کلاس سوم «ب» 36 نفر دانش‌آموز داشتند.
    البته تعداد دانش‌آموزان در کلاس‌ها متغیر بود و دلیل آن حجم متغیر کلاس‌ها، ترتیب قرار گرفتن دانش‌آموزان بر حسب حروف الفبا، نوسان دانش‌آموزان از لحاظ جمعیتی در هر پایه است.
     گرمای موجود در هر یک از کلاس‌های درس را یک دستگاه بخاری گازسوط 8000 تامین می‌کند و ضمناً خنک کردن هوا را در فصل بهار (خردادماه) پنکه‌های نصب شده در کلاس‌ها سبب می‌شوند.
     ترتیب قرارگرفتن میز و نیمکت‌ها در هر کلاس به این ترتیب است که نیمکت‌ها به سه ردیف اول و سوم هر ردیف 7 نیمکت و ردیف وسط به تناسب جمعیت کلاس‌ها از 2 تا 4 ردیف چیده شده‌اند.
    در این مدرسه که می‌رفتم، بعضی از نیمکت‌ها چوبی بوده‌اند، البته ردیف‌های جلو و ردیف‌های عقب فلزی و بزرگتر بودند و البته افرادی که بر روی ردیف‌های جلوتر نشته‌اند، نسبت به افراد ردیف‌های عقبی ریزجثته‌ بودند.

    این‌گونه چیدن میز و نیمکت‌ها، باعث می‌شود که دانش‌آموزان در وضعیت راحت‌تر جسمی و روحی قرار گیرند و اثر مثبتی در یادگیری آنها دارد.
    در این مدرسه که می‌رفتم، بعضی از نیمکت‌ها چوبی بوده‌اند، البته ردیف‌های جلو و ردیف‌های عقب فلزی و بزرگتر بودند و البته افرادی که بر روی ردیف‌های جلوتر نشته‌اند، نسبت به افراد ردیف‌های عقبی ریزجثته‌ بودند.

    این‌گونه چیدن میز و نیمکت‌ها، باعث می‌شود که دانش‌آموزان در وضعیت راحت‌تر جسمی و روحی قرار گیرند و اثر مثبتی در یادگیری آنها دارد.

    امکانات ورزشی و تفریحی دانش‌آموزان این مدرسه در حد معمولی یعنی 2 عدد سبذ بسکتبال و 1 عدد تور والیبال و 2 عدد میز پینگ‌پنگ، چند عدد توپ والیبال و بسکتبال و راکت تنیس، 2 عدد راکت بدمینتون همراه با توپ آن و 3 عدد طناب بازی و شطرنج است که البته در حیاط مدرسه به ورزش می‌پردازند و محوطه‌ای سربسته برای روزهای برفی و بارانی نداشتند.

    وسایل کمک‌آموزشی این مدرسه البته برای تمامی دانش‌آموزان فقط 1 تلویزیون و 1 دستگاه ویدئو همراه با فیلم‌های آموزشی و البته ضبط صوت و چند عدد نوار قرآن و زبان انگلیسی.

    برای تدریس هم معلم تنها از تخته سیاه و گچ رنگی و سفید و تخته ‌پاک‌کن استفاده می‌کرد که این تخته سیاه با نیمکت جلویی 1 متر فاصله داشت و بچه‌های دو نیمکت جلو از گرد و خاک پاک‌ کردن تخته سیاه رنج می‌بردند.

    البته به نظر من اگر به جای تخته سیاه در کلاس‌ها از وایت‌برد استفاده می‌شد، بسیار بهتر بود، چون هم تمیزتر و هم بهداشتی‌تر بود.

    کتابخانه‌ی این مدرسه 2000 جلد کتاب داشت که البته همه‌ی آنها در حد مطلوب نبودند و ضمناً محل مطالعه‌ی مخصوص وجود نداشت، چون همانطور که گفتیم، مساحت کتابخانه تنها 24 مترمربع بود که نصف بیشتر آن را کتاب‌های موجود در قفسه‌ها پر کرده بودند.

    در مورد آزمایشگاه هم تجهیزات در حد متوسط بود و نمازخانه هم وضعیتی مطلوب از نظر بهداشتی نداشت.

    چون در یک لحظه که وارد نمازخانه شدم، بوی نامطلوب جوراب می‌داد.

    تعداد آبخوری‌ها 6 عدد بود که از آب لوله‌کشی شهری تامین می‌شدند.

    به نظر من تعداد آب‌خوری‌های مناسب بودند با تعداد دانش‌آموزان، چون معمولاً در یک واحد آموزشی بیشتر از این حد از آب‌خوری استفاده نمی‌شود.

    وظع نظافت مدرسه خوب بود.

    البته بچه‌های مدرسه نیز در این کار همکاری داشتند (بهداشتیاران مدرسه)، که از طرف مربی بهداشت به این کار گماشته شده بودند.

    کارکنان اداری این نوبت از مدرسه تشکیل شده بودند از: 1 نفر مدیر خانم، 2 نفر معاون خانم، 1 نفر مربی بهداشت و 2 نفر خانم دفتردار آقا.

    لازم به ذکر است در دفتر آقایان یک دستگاه کامپیوتر برای کارهای اداری و یک دستگاه فتوکپی و کمدهای حاوی پرونده‌های دانش‌آموزان و پرونده‌های اداری مدرسه مشاهده می‌شد.

    پوشش مدیر و کارکنان اداری و آموزشی و دانش‌آموزان مدرسه‌ی مذکور، پوششی در حد متعارف و فرم‌های معمولی جامعه در تمامی مدارس ایران اسلامی بود.

    گزارش مشاهده فعالیت‌های اجتماعی مدرسه 1.

    کیفیت برخورد مدیر با معاون و کارکنان و معلمان و دانش‌آموزان، اولیاء و سایر کارکنان مدرسه‌ای که من در آن جا کارورزی داشتم، مدیر مدرسه خانم مرافع بود که مدیریت مدرسه دخترانه بنت‌الهدی صدر 1 بود.

    در این مدتی که من در آنجا بودم، همکاری‌های لازم را نمودند، زنگ‌های کلاس مدیر در دفتر خودش مشغول کارش بود، ولی بعد از زنگ کلاس، یعنی در زنگ‌های تفریح به معلمان که در دفتر معلمان می‌نشستند، سر می‌زد و با آنها در مورد کار و اگر مشکلی داشتند، صحبت می‌کرد و به کار آنها رسیدگی می‌کرد.

    وقتی معلمان وارد مدرسه می‌شدند، همگی اول به دفتر مدیر می‌رفتنند و سلام و احوالپرسی کرده و به دفتر خودشان می‌رفتند.

    در کل روابط دلسوزانه‌ب بین آنها برقرار بود.

    بعضی از معلمان خیلی مهربان بودند، ولی بعضی‌هایشان هم تند برخورد می‌کردند.

    بچه را به هم می‌انداختند.

    معلمی که من در کلاسش حاضر می‌شدم، بسیار مهربان و فعال بود.

    هیچ وقت ندیدم که اخم در چهره‌ی مهربانش باشد و در همه‌ی شلوغی‌های کلاس صبر می‌کرد و آنها را به ساکت بودن دعوت می‌نمود و بچه‌ها هم از تشویق خوششان می‌آیند و ساکت می‌شدند.

    مادران دوم بچه‌ها، معلمان در مدرسه می‌باشند که بچه‌ها را راهنمایی می‌کنند و تشویق به درس خواندن می‌کردند، با بچه‌ها در مورد خانواده‌هایشان صحبت می‌کرد و اگر مشکلی داشتند، به صورت خصوصی سعی می‌کرد که مشکل او را حل کند تا به درس دانش‌آموز لطمه‌ای وارد نشود.

    این معلم، یعنی خانم پورآقایی، هیچ وقت موقعی که بچه‌ها شلوغ می کردند، یا کار بدی از آنها سر می‌زد، به آنها توهینی نمی‌کرد و صبر می‌کرد و آنها را نصیحت می‌کرد.

    3.

    کیفیت تشخیص شوراها و انجمن‌های مدرسه انجمن اولیا و مربیان در واحد آموزش هیات متخبی است از پدران، مادران و دانش‌آموزان و مربیان همان مدرسه که با هم تفاهم و صمیمیت در زمینه تحقیق اهداف انجمن بر طبق اساسنامه فعالیت و همکاری می‌کنند.

    یکی از فعالیت‌های ریشه‌ای و مهم انجمن‌های مدارس، انتخابات است.

    انتخاب افراد واجد شرایط به مدیران کمک می‌کنند که آنان بهتر بتوانند برای فعالیت‌های انجمن برنامه‌ریزی کرده از وجود اولیاء بهره‌مند شوند.

    انتخاب افراد واجد شرایط اولین گام به شمار می‌آید.

    بقیه اقدامات به آن متکی و وابسته است و اگر این امر به نحو شایسته و مطلوب صورت گیرد، طبعاً تا پایان سال نه تنها مشکلی پیش نمی‌آید، بلکه تحقق اهداف قطعی‌تر خواهد بود.

    برای فعالیت‌های یکساله یک جدول زمان‌بندی شده و کارها و فعالیت‌هایی که باید در هر یک از ماه‌های سال انجام پذیرد به تفکیک تعیین شده است.

    اردوهای آموزشی به منظور آموزش مفاهیم آموزشی خودکفایی در محیط رشد و پرورش مفاهیم دیگر آموزش تدارک دیده می‌شود.

    دانش‌آموز برای چند روز از خانواده خود جدا می‌شود و ناگزیرد کارهایی مثل پختن، شستن ظروف، دوری از محیط خانواده و افراد خانواده را در یک محیط تازه‌تر تجربه کنند.

    فعالیت‌های فرهنگی شرح ائمه و شخصیت‌های مذهبی و فضایل آنان.

    اردوهای زیارتی موجود ایجاد علاقه‌های عاطفی بین دانش‌آموزان و شخصیت‌های مذهبی می‌شود و دانش و بینش اسلامی آنان را افزایش می‌دهد و شورا در مدرسه باید بیشتر مربوط به دانش‌آموزان و مشکلات آنان بحث شود و شناخت بهتر از لحاظ استعدادها، نگرش‌ها و عواطف و اختلالات ذهنی عاطفی مشکلات فردی و خانوادگی رفع مسائل و گرفتاری‌های دانش‌آموزان می‌توانند کار شواری مدرسه باشد.

    تشکیل شورا قبل از شرح برنامه رسمی است.

    چگونگی برگزاری مراسم و تجمعات عبادی و تفریحی ساعت اذان همه بچه‌ها وضو می‌گیرند و به نمازخانه می‌روند.

    هر روز یک نفر مبسر است.

    در صفوف مرتب می‌ایستند و دعا هم می‌خوانند، حتی دانش‌آموزانی که به سن تکلیف نرسیده‌اند و برای انجام تفریحات به سینما و دیدن تئاتر می‌روند در صف هم تئاتر بازی می‌کنند و لبخند می‌زنند.

    برگزاری جشن تکلیف در آموزشگاه استفاده از توان استعداد دانش‌آموزان در برگزاری مناسبت‌ها، استفاده از ذکرالایام در برگزاری جلسات پرسش و پاسخ، شرکت در راهپیمایی 22 بهمن، داشتن برنامه مناسب جهت برگزاری مراسم آغازین، پارچه‌نویسی برای هفته پژوهش قرآن، طراحی برنامه، زمان‌بندی جهت بزرگداشت ولادت‌ها، شهادت‌ها و ...، در روزهای جمعه همه را به نماز جمعه دعوت کردن و اگر آنهای که شرکت می‌کردند باعث تشویق می‌شدند.

    بررسی مسایل انظباطی مدرسه حاضربودن در سرعت رعایت ادب و احترام نسبت به مسئولین مدرسه و رعایت حسن رفتار و اخلاق و همکاری با سایر دانش‌آموزان و انتظامات دانش‌آموزان و سعی در تحصیل شایسته و رعایت بهداشت مدرسه و استفاده مناسب از لباس، کفش و جوراب ساده و مناسب و اصلاح موی سر و خودداری از خرید و فروش در مدرسه و مراقبت از وسایل شخصی و اهتمام در حفظ اموال مدرسه.

    بررسی اعمال مدیریت در مدرسه مدیر مدرسه موظف است با مشارکت کارکنان و اولیای دانش‌آموزان برنامه سالانه افراد را در ابعاد مختلف با رعایت ضوابط آموزش و پرورش تنظیم و به تصویب شورای مدرسه برساند.

    مدیر مدرسه موظف است با استفاده از منابع مالی ودولتی و با بهره‌گیری از مشارکت‌های اختیاری مردمی و کمک‌های خیریه و تقویت منابع مدرسه اعتباری شرایط لازم و اجرای مناسب برنامه فراهم کند.

    در ایام امتحانات کلاس‌های درس دایر کند و امتحانات نوبت دوم دایربودن کلاس درس الزامی نیست.

    گزارش مشاهده محیط عاطفی (روانی) در کلاس میزان توجه معلم به نیازهای: 1.

    ایمنی یا احساس امنیت کردن: وقتی فرد در جمع احساس امنیت کند و خطری شخصیت او را تهدید نکند و رفتاری گرم و صمیمی نشان می‌دهد.

    اگر به این احساس نرسد و تصور کند که درگروه با خاطراتی روبروست، حالت مدافعانه به خود می‌گیرد و رفتارهای نابهنجار نشان می‌دهد.

    لودگی، ریشخند، دست انداختن و ...

    از جمله بی‌امنیتی‌ها است.

    از طرف گروه بر خود فشار آورده فشار محبت و توجه و احترام به عقاید و نظریات فرد در گروه فزاینده‌ای رفتارهایی است که رضامندی و خرسندی منعکس کند و در حالی که بی‌توجهی و بی‌مهری نسبت به افکار و باورهای فرد سبب رفتارهایی می‌شود که ناخرسندی و نارضایتی ظاهر می‌سازد و رفتار بر گروه را افزایش می‌دهد.

    2.

    تعلق و محبت یا تعلق داشتن پذیرفته شدن وقتی که فرد فرصت می‌یابد خود را در جمع مطرح کند، به اقنای درونی می‌رسد و رفتاری شادمانه دارد.

    فردی که اجازه نمی‌یابد چنین فرصتی بدست آورد و تنها گروهی میل به خود نهایی را در او سرکوب می‌کند، از خود رفتارهای منفی نشان می‌دهد یا کینه‌توز می‌شود و دسیسه‌ها می‌چیند یا منزوی می‌گردد.

    خرسندی از آن کسی که در جمع پذیرفته می‌شود، رفتارهایی که خرسندی و رضایت سرچشمه می‌گیرد، از جمله رفتارهای مثبت و کم‌فشار است ناخرسندی و ...

    به سراغ کسی می‌آید که در جمع پذیرفته نمی‌شود.

    رفتارهای چنین فردی منفی است.

    معمولاً با سرکشی و یاغیگری همراه است و فرد در برابر گروه جبهه می‌گیرد، احساس تعلق به گروه نوعی قدرت و توانمندی است.

    این قدرت و توانمندی از قدرت‌ها و توانمندی‌های فردی قوی‌تر و کاراتر است.

    فردی که در گروه احساس تعلق می‌گیرد، رفتارهایی که حاکی از اعتماد و اطمینان دارد، واخوردگی و شکست در تعلق گروهی، قدرت و توان فرد را کتزلزل می‌کند و سبب رفتارهایی می‌شود که عدم اعتماد و اطمینان نشان دارد.

    عزت نفس یا نشان دادن لیاقت و کفایت عواملی که در افراد لیاقت و کفایت را به وجود می‌آورند، انگیزه است که متفاوتند.

    هر فرد از چیزهایی بخصوص تحریک می‌شود و به جنب و جوش می‌افتد و این در حالتی است که بسیاری از چیزهایی دیگر توجه او را جلب نمی‌کند و هیچ‌گونه واکنشی در فکر و ذهن او بوجود نمی‌آورد.

    تحریک نشدن‌ها و منشا رفتار و کردارها می‌شود که در گروه برخورد‌های تنش‌زا را بوجود می‌آورد.

    (هر کسی به باورها و عقاید خاصی پایبند است) انسان‌ها زندانی باورهایی هستند که درباره‌ی خود پیدا کرده‌اند.

    داوری آنها نسبت به امور اساسی همین باورهای مشخص صورت می‌گیرد.

    ثابت شده است که بین نگرش نسبت به خود نگرش نسبت به کار و زندگی همبستگی وجود دارد.

    در نتیجه‌ی این همبستگی در برخورد با رویدادها زاینده‌ی غمها یا شادی‌ها، ترس‌ها یا بی‌کمیابی‌هایی است که درون فرد را مضطرب می‌سازد و یا به شور و شوق وامی‌دارد.

    اضطراب‌ها و شور و شوق‌ها به صورت رفتارهای خوشایند و ناخوشایند در فعالیت‌های گروهی انعکاس می‌یابند و فشارزا می‌شوند.

    افراد تسلط‌جو به برتری و فرمانروایی تمایل دارند و مداوم درصددند از دیگران پیشی بگیرند یا رفتارهایی از خود نشان می‌دهند تا همه را مقهور خود سازند، در مقابل افرادی که فرمانبرداری را در منش خود نشانده‌اند، سعی می‌کنند جز اطاعت از دیگران و تسلیم در برابر آنها رفتار چشمگیری از خود نشان ندهند.

    تضاد این دو رفتارهای تنش‌های گروهی را دامن می‌زند.

    شناختی و یا دانش، فهمیدن تدریس، فضل‌فروشی نیست، تدریس یعنی توان انتقال مطلب موجود به مخاطب و ایجاد انگیزه در آنان برای یادگیری‌های بیشتر و بیشتر.

    چنین توانی زاده‌ی بیان خوب، ساده و قابل فهم است.

    بین خوب ویژگی‌هایی دارد که مختصر است، جاذب است و در عین حال دربرگیرنده‌ی نکات اصلی و عمده‌ی موضوع درس نیز می‌باشد.

    کوتاه گویی و ساده‌نویسی هنری است که از عهده هر معلمی برمی‌آید، به شرط اینکه این هنر با تمرین و تکرارها، مرحله مهارت دمیده باشد در سایه‌ی این هنر زیبای معلم، دانش‌آموزان باید بتوانند لپ مطالبی را به سرعت و با آسودگی دریافت کنند و در ذهن خود به کند و کاو آن بپردازند و معلمانی که در طرح‌ریزی درس خود به مهارت رسیده‌اند، به سادگی می‌توانند از زیاده‌گویی‌ها پرهیز کنند، از تکلف‌های بیانی و کلی‌گویی‌هایی بی‌پشتوانه دوری جویند و دانش‌آموزان راحت‌تر به درک مطالب موردنظر وادارند.

    بی‌تردید، هر معلمی باید این مهارت را یاد بگیرد که زبانش را به زبان دانش‌آموزان خود نزدیکتر کند و این نکته را بداند که رسالت و هدف او بفهماند.

    بی‌تردید هر معلمی باید این مهارت را بداند که زبانش را به زبان دانش‌آموز خود نزدیک کند و این نکته را بداند که رسالت و هدف او بفهماند و یاددادن است نه نشاندن و وادار کردن به شنیده‌ها و نگاه کردن بیهوده و بی‌ثمر.

    ذوقی و نظم و زیبایی رعایت نظافت، حسن سلیقه در انتخاب رنگ لباس، برازندگی و پوشش، مراعات نظم و ترتیب ظاهری و سایر نمایش‌های دلپذیر صوری، از مهارت‌هایی است که برای معلم ضرورت دارد.

    چون علاوه بر این که دانش‌آموزان با رغبت به معلم خود نگاه می‌کنند و از او الگو می‌پذیرند، دانش‌آموزان معلم خود را همچون پدر و مادرهای راستین خود می‌پندارند و اسرار خودشان را با او درمیان می‌گذارند.

    آنها انتظار دارند معلم به حرف‌های آنان گوش دهد، آنها را درک کند و از همه مهمتر، رازدار آنها باشد.

    ولی قبل از این توقع دمی می‌کنند، به این نتیجه برسند که معلم آنها فردی قابل اعتماد است، مهارتی که معلم باید بیشتر داشته باشد.

    همین جلب اعتماد و اطمینان شاگردان است.

    رازگویی کودکان، نوجوانان و حتی جوانان از روی نیاز است.

    رازداری از وظایف حرفه‌ای و دوستانه‌وار است.

    اگر معلمی این مهارت را در خود تقویت نکند، 16 مهارت معلم در کاربرد تشویق و تنبیه جملات و عبارات، کلمات تشویقی یا تنبیهی شبیه آیندهایی هستند که خود دانش‌آموزان نشان می‌دهند.

    بکاربردن این گونه عبارات یا کلمات مهارت خاصی لازم دارد.

    در واقع باید به گونه‌ای مورد استفاده قرار گیرد که رفتارها و کردارهای تشویق‌شوندگان یا تنبیه شوندگان را در برابر رفتار و کردار دیگران قرار ندهد، بلکه مربوط به شخص خود آنها باشد.

    هرچندگاه ممکن است تشویق یا تنبیه به جا و مناسبی به خاطر ایجاد انگیزه یا تنبیه در دیگران صورت بپذیرد، در این صورت باید توام با دقت‌ها و ظرافت‌های لازم باشد تا نتیجه معکوس عاید نگردد.

    هم تشویق و هم تنبیه به جا و مناسب و به اندازه و عامل تقویت روحی، برانگیزنده توان شاگردان می‌شوند و می‌توانند به پیشرفت بهتر و موثر آنان بیانجامد.

    آیا در همه جا همه وقت و برای همه فرد به معلمانی که به این باور رسیده‌اند که هر چند تعریف و تمجید با نکوهش و سرزنش هر دو هستند، ولی تشویق‌ها و قدرشناسی‌ها و تنبیهات هشدار دهنده فقط به معنی اشتباه ماند.

    به معنی توسل به اعمال و گفتار زشت و ناپسند مثل کتک زدن یا ناسزا گفتن می‌توانند سازنده باشند جلو شکست‌ها و عدم موفقیت‌های احتمالی دانش‌آموزان را بگیرید‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍ یا در پیشرفت و توسعه یادگیری‌هایی آنان مؤثر باشند، آیا خواهند توانست مهارت تشویق و تنبیه ترغیب کننده را در را هروهای حر فه‌ای خود تقویت کند.

    گزارش مطالعه آیین‌نامه‌ها و مقررات مدرسه شرایط ثبت‌نام ماده 24: ثبت‌نام دانش‌آموز برای ورود به هر یک از دوره‌های تحصیلی در مدارس داخل کشور با اصل شناسنامه در مدارس خارج از کشور، اصل شناسنامه یا گذرنامه صورت می‌گیرد.

    ماده 25: مدیران مدارس باید هنگام ثبت‌نام دانش‌آموز در پایه اول ابتدایی، کارت بهداشتی تنظیم شده از سوی مراکز بهداشتی را مطالبه و در پرونده تحصیلی دانش‌آموز ضبط و نگهداری نماید.

    ماده 26: پذیرفتن دانش‌آموز به صورت مستمع آزاد ممنوع است.

    ماده 27: ثبت‌نام دانش‌آموزانی که محل سکونت آنها به مدرسه نزدیک‌تر است، در اولویت خواهند بود.

    ماده 28: برگزاری آزمون ورودی، مصاحبه، تعیین شرط معدل برای ثبت‌نام دانش‌آموزان و دریافت وجه در زمان ثبت‌نام مجاز نیست و نباید دانش‌آموزی به دلایل مذکور از ثبت‌نام محروم شود.

    ماده 29: در مدرسه برای هر دانش‌آموز پرونده تحصیلی تشکیل می‌شود.

    پرونده تحصیلی در هر دوره نشان‌دهنده‌ی وضعیت تحصیلی دانش‌آموز در آن دوره خواهد بود و باید علاوه بر مدارک مندرج در دستورالعمل ثبت‌نام، شامل کارنامه‌های سنوات قبل همان دوره تحصیلی نیز باشد.

    برای دانش‌آموزان دوره راهنمایی وجود کارنامه تحصیلی پایه پنجم ابتدایی و برای دانش‌آموزان دوره متوسطه، وجود گواهینامه دائم یا موقت پایه سوم راهنمایی در پرونده تحصیلی ضرورت دارد.

    ماده 31: در مناطق شهری حداقل سن ثبت‌نام در پایه اول دبستان 6 سال تمام و حداکثر آن 8 سال تمام است.

    حداکثر سن ثبت‌نام در پایه‌های دوم، سوم، چهارم و پنجم ابتدایی به ترتیب: ‌13.12.11.10 سال تمام است.

    شورای مدرسه به منظور توسعه مشارکت، همکاری و استفاده از تجارب معلمان، مربیان و اولیای دانش‌آموزان در راه اداره مدرسه، بهبود فرآیند تصمیم‌گیری، ارتقای کیفی فعالیت‌های آموزشی، پرورشی و اداری تدوین برنامه‌های سالانه مدرسه و هماهنگی امور نظارت بر فعالیت‌های مربوط در هر یک از مدارس شورایی به نام شورای مدرسه تشکیل می‌گردد.

    ترکیب امضا و شرح وظایف شورای مدرسه به شرح زیر است: الف: ترکیب اعضاء: 1- مدیر مدرسه.

    2- یکی از معاونین بر انتخاب مدیر.

    3- یک نفر از مربیان امور تربیتی یا مشاوران به انتخاب مربیان و مشاوران.

    4- نماینده‌ی شورای معلمان.

    5- نماینده‌ی انجمن اولیاء و مربیان در صورت لزوم مدیر مدرسه می‌تواند از نماینده شورای دانش‌آموزان و بر حسب مورد از افراد ذیربط صاحب‌نظر برای شرکت در جلسات شورا دعوت کند.

    ب: شرح وظایف: 1- بررسی و تایید برنامه‌های پیشنهادی سالانه مدیر مدرسه که از سوی مدیر در چهارچوب مقررات و ضوابط مربوط به شورا ارائه می‌شود.

    2- بررسی و اتخاذ تصمیم در مورد پیشنهادهای ارائه شده از سوی شورای معلمان، انجمن اولیا و مربیان و شورای دانش‌آموزان.

    3- بررسی و اتخاذ تصمیم در مورد پیشنهادهای ارائه شده از سوی شورای معلمان، انجمن اولیا و مربیان و شورای دانش‌آموزان.

    4- بررسی و تایید برنامه‌های مربوط به بزرگداشت ایام ا...

    و مناسبت‌های مختلف دینی و ملی و انقلابی.

    4- بررسی و تایید برنامه‌های مربوط به مسابقات علمی، ورزشی، فرهنگی و هنری در سطح مدرسه.

    5- بررسی و تایید برنامه‌های اردوها و بازدیدهای دانش‌آموزان از مراکز علمی، فرهنگی و حرفه‌ای.

    6- بحث و اتخاذ تصمیم در مورد چگونگی برگزاری امتحانات با رعایت مقررات و دستورالعمل‌های مربوطه.

    7- تصمیم‌گیری در مورد تشویق و تنبیه دانش‌آموزان برابر آیین‌نامه.

    8- تصمیم‌گیری در مورد تخلفات امتحانات داخلی دانش‌آموزان برابر آیین‌نامه رسیدگی به تخلفات امتحانی.

    9- تصمیم‌گیری در خصوص لباس و پوشش دانش‌آموزان در چارچوب مبانی و ضوابط مندرج در آیین‌نامه.

    10- بحث و تبادل نظر در ارائه راهکارهای مناسب (ارتقای دانش‌آموزان و کارکنان، فعالیت‌های پرورشی، تربیت بدنی و ...) 11- بررسی و اتخاذ تصمیم نسبت به رفع مشکلات اخلاقی و رفتاری دانش‌آموزانی که دارای مشکل اخلاقی و رفتاری خاص باشند، با حفظ و رعایت شان و کرامت انسانی آنان.

    شورای معلمان به منظور بحث و تبادل نظر و هماهنگی در امور آموزشی، پرورشی و اداری مدرسه و تامین مشارکت معلمان در جریان آموزش و پرورش مدرسه شورایی به نام شورای معلمان با شرکت همه معلمان و مربیان مدرسه تشکیل می‌گردد.

    وظایف شورای معلمان به شرح زیر است: بررسی و تبادل نظر و مشارکت موثر و کارآمد در برنامه‌ها و فعالیت‌های آموزش و پرورش مدرسه.

    بررسی و تبادل نظر پیرامون چگونگی افزایش اثربخشی روش‌های تدریس.

    چاره‌اندیشی برای تامین مشارکت فعال دانش‌آموزان در فرآیند آموزش و پرورش.

    بررسی علل افت تحصیلی دانش‌آموزان و تلاش در ارتقای کیفیت برنامه‌های آموزش و پرورش.

    بررسی و تبادل نظر به منظور هماهنگ کردن نحوه تشویق و تنبیه دانش‌آموزان.

    بحث و تبادل نظر در اتخاذ تدابیر مناسب در مورد مسایل آموزشی، پرورشی و انظباطی دانش‌آموزان و بهبود اداره مدرسه.

    بحث و تبادل نظر درباره‌ی محتوای کتاب های درس و انعکاس آن به مسئولین ذیربط از طریق مدیر مدرسه.

    تبادل نظر و هماهنگی در مورد نحوه استفاده از وسایل کمک‌ آموزشی.

    ارائه راهکارهای مناسب برای ترغیب دانش‌آموزان به منظور انجام مطالعات درس و ...

    .

    ایجاد و هماهنگی در ارتباط با چگونگی و میزان تکالیف درسی دانش‌آموزان.

    همکاری، برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری در خصوص چگونگی کلاس‌های فوق برنامه با مشارکت انجمن اولیا و مربیان و رعایت ضوابط مربوط.

    بررسی منابع آموزشی، کمک آموزشی و پرورشی و انتخاب و معرفی کتب نشریات و نوارهای صورتی و تصویری جهت استفاده در مدرسه با رعایت سایر مقررات.

    انتخاب نماینده معلمان، جهت شرکت در شورای مدرسه و انجمن اولیا و مربیان.

    شورای دانش‌آموزان به منظور مشارکت دانش‌آموزان در امور مربوط به مسایل آموزشی، پرورشی و انظباطی و ایجاد ارتباط صحیح و مستقیم بین دانش‌آموزان و اولیای مدرسه، شورای دانش‌آموزان تشکیل می‌شود.

    الف: ترکیب اعضاء: ترکیب شورای دانش‌آموزان، تعداد و نحوه انتخاب اعضا برابر دستورالعملی خواهد بود که توسط وزارت آموزش و پرورش تنظیم و ابلاغ می‌گردد.

    ب: شرح وظایف: بررسی پیرامون چگونگی مشارکت دانش‌آموزان در بخشی از وظایف آموزش و پرورش و اجرایی مدرسه و ارائه پیشنهاد به شورای مدرسه.

    همکاری در برنامه‌های طرح‌ریزی و اجرای فعالیت‌های ملی و مذهبی و انقلابی در مدارس.

    اداره‌ی نشریه دیواری و اداره امور کتابخانه.

    همکاری در برگزاری مسابقات فرهنگی، هنری، علمی و ورزشی دانش‌آموزان.

    همکاری در برگزاری بازدیدهای علمی و اردوهای تفریحی و مذهبی.

    برگزاری نماز جماعت و اداره نمازخانه مدارس.

    تشکیل و اداره تعاونی دانش‌آموزان در مدارس.

    همکاری در اموز انتظاماتی و بهداشتی مدارس.

    بحث و بررسی پیرامون مسائل مختلف آموزش و پرورش و اجرایی مدراس در چارچوب ضوابط و مقررات و انتقال نظرات و پیشنهادهای دانش‌آموزان به شورای مدرسه.

    انتخاب نماینده برای شرکت در سایر شوراهایی که دارای نماینده دانش‌آموز می باشد.

    ارائه پیشنهاد به مدیر مدرسه جهت تشویق دانش‌آموزانی که مشارکت فعال در امور اجرایی مدرسه دارند.

    مدیر مدرسه موظف است نسبت به تشکیل شورای دانش‌آموزان برابر دستورالعمل ابلاغی در هر سال اقدام نماید.

    انجمن اولیاء و مربیان به منظور تقویت همکاری و مشارکت اولیای دانش‌آموزان جهت کمک به ارتقای کیفیت فعالیت‌های آموزش و پرورش و گسترش ارتباط خانه و مدرسه انحمن اولیاء و مربیان تشکیل می‌شود.

    الف: ترکیب اعضاء: 1- مدیر مدرسه 2- یکی از معاونین به انتخاب مدیر 3- منتخبین اولیای دانش‌آموزان 4- نماینده معلمان 5- یکی از مربیان امور تربیتی و در صورت نبودن مربی، یکی از معلمان آگاه به مسائل تربیتی.

    ب: شرح وظایف: تامین مشارکت فکری، عاطفی و آموزشی اولیا و تقویت هماهنگی و همسویی تربیتی و آموزشی در خانه.

    برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری جهت تشکیل جلسات آموزشی خانواده.

    بررسی و تصمیم‌گیری جهت تشکیل جلسات آموزش خانواده.

    همکاری و مشارکت با مدیر مدرسه در اجرای فعالیت‌های پرورشی، برگزاری اردوهای دانش‌آموزی و بازدید از مراکز علمی، آموزشی و فرهنگی.

    همکاری و مشارکت با شورای معلمان در برگزاری کلاس‌های فوق‌برنامه.

    همکاری و مشارکت درباره چگونگی قدردانی از کارکنان اولیاء دانش‌آموزان پرتلاش مدرسه با عنایت ضوابط و مقررات مربوطه.

    جلب همکاری اولیای دانش‌آموزان جهت مشارکت و کمک به ارتقاء فعالیت‌های مربوطه و ارائه پیشنهادهای لازم به مدیر مدرسه.

    تلاش و همکاری برای جلب مشارکت اولیای دانش‌آموزان، صاحب حرف، افراد خیرخواه و موسسات خیریه در تامین امکانات مورد نیاز و بهبود اداره مدرسه.

    نظارت بر نحوه هزینه وجوه حاصل از کمک‌های مردمی، خدمات فوق برنامه، سرانه دانش‌آموزان و کمک‌های شورای آموزش و پرورش.

    بررسی و اتخاذ تصمیم نسبت به سرویس رفت و آمد دانش‌آموزی.

    انجام اموری که بر اساس بخشنامه‌های انجمن مرکزی و اولیاء و مربیان به عهده انجمن مدرسه است.

    وظایف مدیر مدرسه 1.

    نظارت بر اجرای مقررات نظم و انظباط و ارائه گزارش‌های لازم برنامه تنظیم شده منطبق با برنامه مصوب سال تحصیلی وزارت آموزش و پرورش باشد.

    برنامه تنظیم شده به موقع به آموزش و پرورش ارسال شود.

    حضور و غیاب دانش‌آموزان و کارکنان آموزشی مورد نظارت دقیق قرار گیرد.

    پیگیری‌های لازم جهت تشخیص علل غیاب به عمل آید.

    گزارش‌های لازم در این خصوص به اولیاء و دانش‌آموزان و مسئولین اداره کل آموزش و پرورش به موقع ارسال گردد.

    مفاد بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌ها به موقع به اطلاع کلیه کارکنان مدرسه برسد و زمینه اجرای آنها فراهم شود.

    به نحوی که عدم اجرای هیچ مصوبه‌ای معلول تعلل و تسامح مدیر نباشد.

    گزارش‌های لازم و پاسخ بخشنامه‌ها به موقع و زمان مقرر ارسال نماید، به نحوی که از هر گونه اختلال در روند امور جلوگیری شود.

    با بازرسان در ارائه اطلاعات مورد نیاز همکاری کامل به عمل آید.

    گزارش‌هایی که به آنان ارائه می‌شود، عاری از ابهام، صحیح و کامل و بیانگر تمامی حقایق مربوطه باشد.

    رسیدگی به مسائل کادر آموزشی و اداری و فراهم نمودن زمینه‌ی رشد و بهسازی رفتار و عملکرد آنان به نیازها و خواسته‌های همکاران رسیدگی کند و حتی‌المقدور در جهت رفع آنها اقدام شود.

    نیازهای آموزشی اعم از دانش، مهارت و نگرش‌های مورد نیاز احصاء و اقدامات لازم جهت معرفی کارکنان مربوط به دوره‌های آموزشی به عمل آید.

    برقراری ارتباط با اولیاء دانش‌آموزان و رسیدگی به مسائل خاص آنان با اولیا دانش‌آموزان به موقع و به دفعات لازم ملاقات شود و آنان در جریان امور آموزشی و پرورشی فرزندان خود قرار گیرند.

    نظارت و پیشنهادهای مفید و سودمند اولیاء مورد توجه قرار گیرد.

    جلسات آموزش خانواده در موقع مقتضی برگزار گردد.

    4.

    برگزاری امتحانات تمهیدات لازم جهت سنجش مستمر پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان به عمل آید.

    شرایط یک امتحان مناسب از هر لحاظ آماده شود، به صورتی که حتی‌المقدور هیچ اختلالی بوجود نیاید.

    اخذ نمرات امتحانی، صدور کارنامه و نظایر آن به موقع انجام شود.

    افراد ذیبربط به موقع از نتایج امتحانات مطلع گردند.

    5.

    تشویق و تنبیه اقدامات لازم جهت تقدیر از دانش‌آموزان شایسته و کارکنان متعهد و کارآمد به عمل آید.

    نتایج ارزشیابی عملکرد به نحوی به کارکنان منعکس گردد که موجب ایجاد انگیزش آنان شود.

    6.

    رسیدگی به مسائل رفتاری و اخلاقی کارکنان واحد آموزشی و دانش‌آموزان و ایجاد محیط سالم جهت رشد و شکوفایی آنان.

    اتخاذ رفتار و کرداری که بتواند بر اساس موازین دین برای سایر همکاران و دانش‌آموزان الگو باشد.

    برخورد با کارکنان واحد آموزشی و دانش‌آموزان و اولیاء احترام‌آمیز باشد و شئون اخلاقی رعایت شود.

    7.

    اداره‌ی بهینه امور اداری – مالی.

    افراد کم‌بضاعت شناسایی شوند و به طرق مقتضی به آنها کمک شود.

    استفاده صحیح و مناسب از منابع مالی و فیزیکی به عمل آید و در هزینه‌ها صرفه‌جویی شود.

    8.

    بسیج امکانات.

    زمینه لازم را جهت تشکیل شورای معلمین و گروه‌های آموزشی فراهم نماید.

    در موقع بروز سانحه اقدامات لازم را انجام دهد.

    فهرست مطالب گزارش مشاهده محیط فیزیکی و برآورد نیروهای انسانی 1 گزارش مشاهده فعالیت‌های اجتماعی مدرسه 4 چگونگی برگزاری مراسم و تجمعات عبادی و تفریحی 6 بررسی مسایل انظباطی مدرسه 7 گزارش مشاهده محیط عاطفی (روانی) در کلاس 8 میزان توجه معلم به نیازهای: 8 عزت نفس یا نشان دادن لیاقت و کفایت 9 شناختی و یا دانش، فهمیدن 10 ذوقی و نظم و زیبایی 11 گزارش مطالعه آیین‌نامه‌ها و مقررات مدرسه 12 شرایط ثبت‌نام 12 شورای مدرسه 14 شورای معلمان 15 شورای دانش‌آموزان 17 انجمن اولیاء و مربیان 18 وظایف مدیر مدرسه 20

مقدمه: تعریف نظارت آموزشی یکی از اسرار نهفته برای افراد خارج از حرفه تعلیم و تربیت و تا حدی در میان خود این حرفه، وجود کارکنانی تحت عنوان ناظر آموزشی یا راهنمای تعلیماتی در مدرسه است. والدین و گاهی معلمان اعتراف می کنند که از وجود چنین متخصصانی در نظام آموزش و پرورش کشور بی اطلاع هستند. اگرچه افراد عامی نیز می دانند که در مدارس کارکنان متعددی نظیر سرایدار، دفتردار، آبدارچی و ...

چکيده اين پژوهش به بررسي نگرش معلمين و کارکنان نسبت به عملکرد مديران پرداخته. تحقيق اهداف نظام اموزشي در گروه عملکرد مديران واحدهاي آموزشي مي باشد. بررسي هاي مربوط به نيروي انساني نشان مي دهد که جوامع پيشرفته از بيشترين نيروهاي کيفي و

اين پژوهش به بررسي نگرش معلمين و کارکنان نسبت به عملکرد مديران پرداخته. تحقيق اهداف نظام اموزشي در گروه عملکرد مديران واحدهاي آموزشي مي باشد. بررسي هاي مربوط به نيروي انساني نشان مي دهد که جوامع پيشرفته از بيشترين نيروهاي کيفي و کمي کار آم

گفتیم که هدف آموزش آسان کردن یادگیری است.یادگیری را میتوان به راههای گوناگون تعریف کرد.کسب اطلاعات و اندیشه­های تازه، عادتهای مختلف،مهارتهای متنوع و راههای گوناگون حل کردن مسائل همچنین یادگیریها میتوان بصورت کسب رفتار و اعمال پسندیده یا حتی کسب رفتار و اعمال پسندیده یا حتی کسب رفتار و اعمال ناپسند نیز تعریف کرد ، پس یادگیری حوزی بسیار گسترده ای شامل می شود . با این حال معروفترین ...

چکیده این تحقیق که با عنوان بررسی خصوصیات مدیران مدارس شهری شهرستان ساوجبلاغ و تطبیق آن با آیین نامه انتصاب مدبران انجام شده است از نوع تحقیقات توصیفی می‌باشد . اهداف مد نظر تحقق 1- بررسی خصوصیات مدیران مدارس شهری شهرستان ساوجبلاغ و تطبیق آن با آیین نامه انتصاب مدیران . 2- ارائه پیشنهادها و راه حلهای مناسب به مسئولین به منظور بهبود فرایند مدیریت و آموزش مدیران . در ارتباط با ...

- ویژگی های جغرافیایی پاکستان در جنوب شرقی ایران و در همسایگی کشور های افغانستان ، چین ، هندوستان و دریای عمان قراردارد. مساحت کشور پاکستان در حدود 800000 کیلومتر مربع ( در حد نصف ایران ) است و جمعیتی در حدود 100 میلیون نفر دارد . مردم پاکستان از نژاد سفید هستند و به زبان اردو صحبت می کنند. 97% مردم این کشورمسلمان و بقیه پیرو آئین های هندوئیسم و مسیحی هستند. اسلام آباد مرکز کشور ...

در اين گزارش، نگاهي جامع به فيبر نوري و کاربردهاي آن خواهيم داشت. در حال حاضر تار نوري بدليل خصوصيات انتقال مناسب(عرض باند زياد، افت کم و ...) جايگاه مهمي در شبکه هاي انتقال مخابراتي پيدا کرده و پيش بيني مي شود که در آينده مهمترين و بهترين محيط انتق

عليرغم آنکه " روانشناسي ورزشي " به عنوان يکي از جديدترين شاخه هاي تربيت بدني و علوم ورزشي ، دوران رشد و شکوفايي خود را مي گذراند و حتي در بسياري از کشورهاي جهان منجمله ايران ناشناخته مانده و در واقع هنوز متولد نشده است ، اما با توجه به کاربرد اصلي آ

مقدمه آموزش و پرورش کليد فتح آينده است و تنها مرکبي است که در هيات آينده اي روشن وپر اميد است . هر گاه مي خواهيد فرداها را ببينيد کافي است به طور عميق به مدرسه بنگريد . مردان و زنان فردا آنجا هستند و آنهايند که کليد فتح آينده رادر دست دارند .(

اصول طراحی از دیدگاه لبوو از تاخیر بسیار طولانی که در نوشتن پیش اومد معذرت می خوام . زندگی است و هزار دردسر! ولی خب قول می دم از این به بعد مرتب بنویسم. داشتم می گفتم که اصلا این ساخت گرایی و یا ساختار گرایی و یا سازندگی و یا هرچی که شما دلتون بخواد اصلا چی هست و از کجا اومده و حرف حسابش چیه! در مورد طراحی در رویکرد ساخت گرایی مطالب کوتاهی رو براتون نوشتم و اما بعد... لبوو پنج ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول