دانلود مقاله پاکستان

Word 178 KB 19941 24
مشخص نشده مشخص نشده مهندسی هوافضا - دفاعی و جنگ
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پاکستان در جنوب غربی آسیا در محدوده 23 الی 36 درجه عرض جغرافیایی و 61الی 75 درجه طول شرقی واقع شده است مساحت این کشور 803943 کیلومتر مربع می باشد طولانی ترین فاصله شمال شرقی تا جنوب غربی این کشور 1875 کیلومتر و جنوب شرقی تا شمال غربی آن 1006 کیلومتر است 814 کیلومتر نیز مرز ساحلی دارد مرز مشترک این کشور با ایران 891 کیلومتر با افغانستان 2466 کیلومتر با چین 523 کیلومتر و با هند 2028 کیلومتر می باشد .
    پاکستان در قسمت شرقی بخشی از راضی کشمیر را که اکثریت وسیعی از جمعیت آن مسلمان هستند تحت کنترل خود دارد از ابتدای جدایی پاکستان در 1947 از شبه قاره هند و تاسیس این کشور حاکمیت بر کشمیر مورد اختلاف دو کشور هند و پاکستان بوده است.
    این اختلاف موجب جنگی در همان ابتدا میان دو کشور گردید و بخشی از کشمیر به نام کشمیر آزاد به پاکستان واگذار گردید کشمیر آزاد 11639 کیلومتر وسعت دارد و مرکزش مظفر آباد است .
    2- عوارض طبیعی
    این کشور به سه منطقه جغرافیایی اصلی تقسیم می شود ارتفاعات شمالی جلگه رود سند و فلات بلوچستان
    سه سلسله جبال بزرگ جهان یعنی هیمالیا قراقوم و هندوکش در مناطق شمالی پاکستان با هم تلاقی می کنند تقریبا کلیه مناطق شمالی و شمال غربی این کشور از کوههای مرتفع پوشیده شده واین کوهها غالبا مشخص کننده مرزهای بین المللی بین پاکستان چین و افغانستان هستند .
    هفت قله از 16 قله مرتفع جهان در پاکستان واقع شده ودر منطقه بلتستان به تنهایی بیش از 45 قله با ارتفاع بین 5500تا 7200 متر وجود دارد.
    بزرگترین قله پاکستان که دومین قله مرتفع جهان نیز هست ک-2(8400متر )نام دارد .
    3-رودها
    رود سند که از برف کوههای هیمالیا سرچشمه می گیرد طولی معادل 2900 کیلومتر دارد ویکی از بزرگترین رودهای جهان است این رود مسیر خود را از تبت آغاز می کند و پیش از ورود به پاکستان از منطقه مورد اختلاف کشمیر می گذارد این کشور بدون جریان پیوسته آب سند که نیروی برق وآب آن را تامین می کند نمی تواند به حیات خود ادامه دهد 1609 کیلومتر از کل طول رود در این کشور جریان دارد حجم آب رود سند و رودهای فرعی آن دو برابر حجم رود نیل و ده برابر حجم رود کلورادو است رودهای دیگر آن رودهای جهلوم چناب راوی بیاس وستلج می باشد.
    4-شهرها
    پایتخت پاکستان شهر اسلام آباد است این شهر در اکتبر 1959 به عنوان پایتخت جدید پاکستان (بجای کراچی ) انتخاب شد تمامی ساختمانهای اصلی دولت در این شهر قرار دارد این شهر کم جمعیت و خوش آب وهوا محل وزارت خانه ها وسفارتخانه ها و مرکز دیپلمات نشین است جاده مری منطقه خوش آب وهوا وییلاقی و کوهستانی این نواحی از میان آن می گذرد وسرسبزی خاصی به آن بخشیده است دانشگاه قائد اعظم اسلام آباد وموسسه علوم هسته ای پاکستان در این شهر قرار دارد.شهر لاهور مرکز استان پنجاب ومرکز دانش وفرهنگ اسلامی است که محل همایی روشنفکران ومرکز سمینارهای علمی ومرکز روحانیت وبر جسته ترین علما شیعه وسنی است واز مهم ترین مراکز تاریخی ادب فارسی به شمار می رود .


    شهر راولپندی بر خلاف اسلام آباد بسیار پر جمعیت وسابقا بخشهای اداری در آنجا مستقر بود .

    دراین شهر پادگانها و تاسیسات نظامی متعددی به چشم مس خورد هنوز هم قسمت اعظم ستادهای ارتش در آنجا قرار دارد از دیگر شهرهای پاکستان می توان کراچی پیشاور کویته را نام برد.
    1-جمعیت وترکیب آن
    جمعیت پاکستان در اول ژانویه 2000 میلادی ،01/141 میلیون نفر تخمین زده می شود جمعیت این کشور در زمان استقلال (1947) حدود 5/32 میلیون نفر بود براساس سرشماری سال 1981 جمعیت این کشور به 446/253/84 نفر رسید که از این تعداد 677/232/44 نفر مرد و 967/020/40 نفر زن بودند (تراکم جمعیت در نیمه سال 1992در هر کیلومتر مربع 6/149 نفر بوده است )
    به رغم رشد ملاحظه شهر نشینی هنوز بیش از هفتاد درصد جمعیت این کشور روستا نشین هستند در حال حاضر 78 در صد جمعیت پاکستان کاملا بی سواد هستندوبیش از 30 درصد جمعیت پایین تر از خط فقر قرار دارند تخمین زده می شود جمعیت این کشور در سال 2050 میلادی با 381میلیون نفر پس از هند وچین قرار گرفته و پاکستان سومین کشور پر جمعیت جهان بشود.
    این کشور دارای جمعیت جوانی است در حدود 46 در صد از جمعیت زیر 15 سال هستند پس از اشتغال افغانستان نیز حدود سه میلیون افغانی به پاکستان پناهنده شدند این پناهندگان علاوه بر هزینه مالی برای پاکستان امنیت و آرامش این کشور را مختل نمودند پاکستان پس از جنگ افغانستان درصدد است برای بازگشت آوارگان افغانی برنامه ای تنظیم نماید تا برای ایجاد امنیت مشکلی پیش نیاید.
    5- فرودگاهها: سازمان هوانوردی پاکستان که به لحاظ سازمانی زیر نظر وزارت دفاع بود از سال 1969 از این وزارت جداشد وبه صورت یک سازمان خودگردان با نظارت عالیه و نهایی وزارت در آمد سازمانهای که زیر نظر بخش هوانوردی هستند عبارت است از :هواپیما یی بین المللی پاکستان هواپیمایی کشوری سازمان توسعه فرودگا هها نیروی حفاظت فرودگاه وسازمان هواشناسی .
    در 1982 سازمان هواپیمایی کشوری تاسیس شد که کار ان تنظیم و هدایت ارتقای ترافیک هوایی است سیاستگذاری تجهیزات و مسائل مربوط به خطوط پرواز و ارتقا وضعیت پروازها نیز به عهده این سازمان است در 1965 سازمان توسعه فرودگاههای کشور تاسیس شد که کار احداث مرمت وبرنامه ریزی فرودگاههای کشور را انجام می دهد این سازمان طرحهایی در عربستان نیز انجام داده است کار ساخت فرودگاه عظیم جناح در کراچی که در سال 1992 مورد بهره برداری قرار گرفت از طرحهای موفق این سازمان است .

    پاکستان دارای 6 فرودگاه بین المللی در شهرهای کراچی لاهور پیشاور کویته راولپندی واسلام آباد است علاوه بر آن 94 فرودگاه داخلی دیگر نیز وجود دارد .
    دولت پاکستان بخش خصوصی را در سیستم حمل ونقل هوایی در گیر ساخته تا از این طریق مسائل و مشکلات این بخش را تهسیل نماید هواپیمایی بین المللی پاکستان دارای 47 فروند هواپیما می باشد که از این تعداد 8 فروند بوئینگ 707،6 فروند بوئینگ 30-737،14 فروند فوکر 27-F یک فروند بوئینگ باری 707،دو فروند هواپیما ی دیگر می باشد خط مذکور به اکثر نقاط جهان پرواز دارد واز 49 ایستگاه بین المللی و 34 ایستگاه داخلی استفاده می نماید .
    1-اهمیت استراتژیک پاکستان در منطقه
    پاکستان در منطقه آسیای جنوب غربی واقع شده است این کشور بخشی از شبه جزیره هندوستان می باشد که در سال 1947 از هند جدا شده و استقلال یافت پاکستان از شمال با کشور افغانستان و چین از غرب با هند از شرق با ایران و افغانستان و از جنوب با دریای عمان مجاور می باشد.
    2- روابط با آمریکا
    روابط آمریکا با پاکستان در سال 1950 با سفر لیاقت علی خان نخست وزیر پاکستان به آمریکا آغاز شد در این دیدار یک موافقتنامه 35 ساله بین پاکستان و آمریکا برای مقابله با بحران غذایی در پاکستان به امضا رسید اما در سال 1965 و در جنگ هند و پاکستان عدم حمایت آمریکا و اعضای پیمان سیتو روابط را تیره نمود .

    اما پس از انقلاب اسلامی ایران و تجاوز شوروی سابق به افغانستان روابط دو کشور پاکستان و آمریکا گسترش یافت .
    تحریم طولانی صدور تسلیحات آمریکا به پاکستان در سال 1980 خاتمه یافت در سال 1982 قرار داد نظامی و اقتصادی پنج ساله آمریکا به پاکستان به ارزش 2/3 میلیارد دلار بین دو کشور منعقد گردید این قرار داد به شرط خودداری دولت پاکستان از تلاشی جهت بین دو کشور منعقد گردید این قرار داد به شرط خودداری دولت پاکستان از تلاش جهت دستیابی به سلاح اتمی از تصویب کنگره آمریکا گذشت مهم ترین بخش کمک نظامی به پاکستان تحویل 40 فروند جنگده 16- F به پاکستان بود.

    که تعدادی از آنها هنوز به پاکستان تحویل داده نشده است که این بدلیل آزمایشات اتمی پاکستان بود.
    تحریم طولانی صدور تسلیحات آمریکا به پاکستان در سال 1980 خاتمه یافت در سال 1982 قرار داد نظامی و اقتصادی پنج ساله آمریکا به پاکستان به ارزش 2/3 میلیارد دلار بین دو کشور منعقد گردید این قرار داد به شرط خودداری دولت پاکستان از تلاشی جهت بین دو کشور منعقد گردید این قرار داد به شرط خودداری دولت پاکستان از تلاش جهت دستیابی به سلاح اتمی از تصویب کنگره آمریکا گذشت مهم ترین بخش کمک نظامی به پاکستان تحویل 40 فروند جنگده 16- F به پاکستان بود.

    که تعدادی از آنها هنوز به پاکستان تحویل داده نشده است که این بدلیل آزمایشات اتمی پاکستان بود.

    در سال 1996 دولت آمریکا سه فروند هواپیما شناسایی P3C موشکهای ضد کشتی هارپون ، موشک اندازهای تاو، توپهای کورش، راکت و قطعات یدکی تجهیزات نظامی به پاکستان تحویل داد.

    در جنگ افغانستان دولت آمریکا با تهدید کردن کشور پاکستان در مورد حمایت پاکستان از طالبان، باعث شد که پاکستان 9 پایگاه نظامی خود را در اختیار آمریکا قرار دهد.

    در قبال این عمل پاکستان آمریکا 3 میلیارد دلاری به این کشور پرداخت نمود.

    2-8 وضعیت نظامی 1- ساختار کلی نیروهای مسلح و روابط آنها با یکدیگر بر اساس قانون اساسی پاکستان رئیس جمهور این کشور فرماندهی نیروهای سه گانه (زمینی- دریایی- هوایی) ونیز نیروهای ذخیره را به عهد ه دارد و همچنین انتصاب فرماندهان ارشد نظامی با تصویب وی می باشد نخست وزیر ضمن عهده دار بودن تصدی پست وزارت دفاع که متشکل از بخش های دفاعی تولیدات دفاعی و کمیته ستاد مشترک است در زمان جنگ نیز فرمانده کل دفاع می شود اما در زمان حال به علت اینکه نظامی ها در راس کار قرار دارند.

    تمام وظایف نخست وزیر به عهده رئیس جمهور که یک ژنرال ارتش است می باشد و ریاست «کمیته دفاعی کابینه» به عهده رئیس جمهور می باشد.

    این کمیته مسئولیت مشخص نمودن سیاست دفاعی، هدفهای نظامی و استراتژی نظامی را بر عهده دارد.

    البته سیاستهای نظامی کشور توسط سازمانی به عنوان شورای دفاع زیر نظر رئیس جمهور و وزیران کشور، امور خارجه، دارایی و نظامیانی که در کمیته دفاعی شرکت می نمایند است.

    این کمیته علاوه بر نظارت بر امور استراتژیکی، پیشنهادهای خود را در زمینه ساختار نیروها و استعداد آنها ارائه می نماید.

    دبیر خانه کمیته ستاد مشترک دارای 8 رکن در زمینه های مختلف مانند عملیات، طرح و برنامه، آموزش ولجتستیک و پرسنل می باشد.

    2- ساخت ارتش پاسکتان پس از استقلال ، نیروی نظامی ناقص را ازهند به ارث برد که نیازمند بازسازی کاملی بود و از طرف دیگر از همان ابتدا درگیری نظامی با هند موجب شد که ارتش برای مقابله با هند سازماندهی شود .

    تا کنون در سه جنگ با هند این ارتش مقابله نموده است.

    ترس از هند باعث شده که نظامیان از قدرت زیادی در پاکستان برخوردار باشند و حکومت نظامیان در سالهای اخیر گواه این اهمیت می باشد.

    پس از استقلال پاکستان حدود 100 نفر افسر مسلمان همراه با حدود 500 نفر افسر انگلیسی مقامات عالی فرماندهی را بدست گرفتند.

    بدین جهت ارتش پاکستان اصول تشکیلاتی و تعلیماتی «ارتش هند انگلیسی» را اتخاذ کرد.

    از سال 1947 تا 1951 یک ژنرال انگلیسی ریاست ستاد ارتش را بر عهده داشت تا اینکه در سال 1951 ژنرال ایوب خان به ریاست ستاد مشترک ارتش منصوب شد .

    دانشکده های مختلف زمینی هوایی ودریایی به نسبه خوبی در این کشور وجود دارد که مهمترین نسبتا بالایی برخور دارند وبه همین دلیل خدمات آموزشی نسبتا وسیعی به دیگر کشور ها ارائه می کنند .

    برخی از کشورهای خاورمیانه و آفریقا از خدمات آموزشی ارتش پاکستان برخودار هستند همچنین نیروهای نظامی کشورهای مختلف برای کسب مهارت نظامی به پاکستان اعزام شده تا در مراکز آموزشی به تحصیل مشغول گردند.

    1-2 پرسنل استعداد پرسنلی ارتش پاکستان مجموعا در حدود 87000 نفر می باشد که حدود 27500 نفر به صورت شبه نظامی می باشد که شامل یک گارد ملی 185000 نفری می باشد که با متشنج شدن روابط بین پاکستان وهند این استعداد به 620 هزار نفر افزایش یافته است .

    تعداد کل نیروهای ذخیره پاکسان 513000نفر می باشد که از این تعداد حدود 500000 نفر نیروی ذخیره ارتش (نیروی زمینی) می باشند که به صورت اجباری تا سن 45 سالگی برای مردان است که این مدت برای افسران که قابلیت فعال بودن برای مدت 8 سال بعد از خدمت را دارا می باشند بیشتر است نیروی ذخیره برای نیروی دریایی 5000 نفر وبرای نیروی هوایی 8000 نفر در نظر گرفته شده است در پاکستان خدمت نظام وظیفه اجباری نیست و مدت آن دو سال است .

    2-2 بودجه دفاعی و کمک نظامی بودجه دفاعی پاکستان در سال 1998 مبلغ 3،2 میلیارد دلار بود که این مبلغ در سال 2002 با توجه به متشنج شدن روابط هند و پاکستان به 3،6 میلیارد دلار افزایش یافت.

    کمکهای خارجی در زمینه تهیه تجهیزات نظامی برای پاکستان در سال 1996 مبلغ 2،5 میلیون دلار بود که این میزان در سال 2001 به حدود 3،2 میلیون دلار رسید بودجه دفاعی پاکستان حدود7 درصد تولید نا خالص ملی این کشور را تشکیل می دهد .

    3-2 قرار دادهای عمده تسلیحاتی الف – صنایع هوایی پاکستان با همکاری نزدیک با چین اقدام به مونتاژ هواپیمای آموزشی 8- K می کند.

    ب- صنایع نظامی پاکستان در سالهای اخیر بسیاری از تجهیزات و قطعات نظامی خود را از فرانسه تامین می کند که از آن جمله می توان به خرید 6 فروند ناوچه جنگی به نام (( فریگیت 21)) اشاره کرد که دارای تجهیزات پیشرفته از جمله موشکهای دریا به هواست.

    ج- پاکستان تکنولوژی مربوط به راکتهای بالا برنده ماهواره را در اوایل دهه 1960 از ناسا آمریکا سی .

    ان.

    ای .اس فرانسه وبی .

    اس.

    انگلستان بدست آورده است و در حال حاضر از توانمندی قابل توجهی در زمینه ساخت و تولید انواع راکت و ماهواره با همکاری و مشارکت چینی ها برخودار است .

    د- توسعه موشکهای دور برد که تکنولوژی آن از طریق کشورهای شوروی سابق فرانسه و چین به دست آمده است .

    ه- در دستیابی پاکستان به سلاح هسته ای همکاریها و مشارکتهای کشورهای هم پیمان این کشور در بلوک غرب و به ویژه کشور چین بر اساس عقد قرار دادهای و برقراری روابط دیپلماتیک فعال بین این کشورها قابل توجه بوده است .

    1- نیروی زمینی : الف – ماموریت نیروی زمینی پاکستان حراست از قلمرو و سرزمینی این کشور می باشد که این ماموریت در بین سایر نیروهای مسلح از اهمیت بیشتری برخوردار می باشد .

    ب – استعداد پرسنلی نیروی زمینی پاکستان 540000 نفر می باشد و تعداد نیروهای ذخیره اختصاص یافته به این نیرو در حدود 500000 نفر می باشد.

    ج- قرارگاههای عمده تاکتیکی با تعیین ساختار و محل استقرار یگانهای عمده این نیرو به شرح جدول زیر می باشد : ت- سیستم های عمده و جنگ افزارهای اصلی حسب نوع و تعداد -2120 دستگاه تانک رزمی اصلی -1590 عراده توپخانه کششی 2400عراده توپخانه خود کششی سکوی موشک انداز چند منظوره 122 م م به تعداد 45 دستگاه از نوع (PRCTYPE-83 ) AZAR خمپاره انداز 81 م م به تعداد 500 قبضه خمپاره انداز 120 م م به تعداد 225 قبضه از نوع M-6 , AM-50 800دستگاه موشک انداز هدایت شونده از نوع codra و 200دستگاه TOW لانچر راکت 89م م از نوع M-20,3.5in به تعداد نامشخص لانچر بدون عقب نشینی 75 م م از نوع type -52 و 106 م م از نوع M-40A1 به تعداد نامشخص 2000 قبضه توپ ضد هوایی شامل: توپهای 14،5 و 23و 35 م م 200قبضه توپ 37 م م از نوع 65/55-PRC الف –ماموریت و ساختار سازمانی: حراست از قلمرو دریایی کشور پاکستان به عهده نیروی دریایی می باشد این نیرو دومین نیروی با اهمیت (بعد از نیروی زمینی ) در نیروهای مسلح پاکستان به حساب می آید .

    ناوگان دریایی هوا دریا ویگان زیر دریایی ساختار نیروی دریایی را تشکیل می دهند و در پایگاه کراچی استقرار دارند .کارخانجات کشتی سازی کراچی انواع قایق های سبک نظامی لجستیکی را نیز تولید می کنند .

    ب- استعدادپرسنلی: استعداد پرسنلی نیروی دریایی 24000 نفر است ج- نیروهای ذخیره : تعداد نیروهای ذخیره نیروی دریایی در حدود 6000نفر می باشد.

    د- یگانهای شناور حسب نوع و تعداد : و-یگانهای زیر دریایی حسب نوع – تعداد استعداد پرسنلی زیر دریایی حدود 1200 نفر می باشد شناور های زیر دریایی 9 فروند بوده ودارای یک گروه نیروی مخصوص می باشد .

    اخیرا نیروی دریایی پاکستان قرار داد خرید 8 فروند زیر دریایی پیشرفته اتمی با کشور فرانسه امضا نموده که تا پایان سال 2002 به نیروی دریایی پاکستان می پیوندد.

    ه – یگان هوا دریا حسب نوع-ساختار و تعداد: ی-ترکیب : نیروی دریایی ارتش پاکستان از یک قرارگاه اصلی (ستاد نیرو در اسلام اباد ) و 3 قرارگاه فرماندهی در کراچی تشکیل یافته است این 3قرارگاه فرماندهی عبارتند از: 1-فرماندهی ناوگان پاکستان 2- فرماندهی پایگاه کراچی 3- فرماندهی لجیستیکی 3-نیروی هوایی: الف –ماموریت و ساختار سازمانی: حراست از قلمرو فضایی کشور بعهده نیروی هوایی این کشور است .

    ب- استعداد پرسنلی استعداد پرسنلی نیروی هوایی 46500 نفر است که حدود 9000 نفر نیز به صورت ذخیره می باشد.

    ج – یگانهای رزمی نیروی هوایی از نظر نوع وتعداد: - 7 اسکادران جنگنده پشتیبانی هوایی نزدیک -10 اسکادران جنگنده شکاری رهگیر -1 اسکادران شناسی هوایی -1 اسکادرا ن شناسایی زیر دریایی -یک اسکادران چرخبال جستجو و نجات د-ساختار سازمانی نیروی هوایی: -فرماندهی ترابری هوایی فرماندهی های پشتیبانی لجستیکی و یک ستاد فرماندهی ساختار سازمانی نیروی هوایی این کشور را تشکیل می دهد .

    یگانهای پدافند هوایی زیر مجموعه سازمانی نیروی زمینی پاکستان می باشد به همین دلیل جز ساختار سازمانی نیروی هوایی به حساب نمی آید .

    م – یگانهای ترابری هوایی با تعیین نوع و تعداد: پاکستان از سال 1975 هواپیمای آموزشی ابتدایی و دیده بانی سبک MFI-17 را شروع به تولید کرده که قطعات 95 فروند ازاین نواع هواپیما ها به طور مجزا از کشور سوئد وارد شده و مونتاژ گردیده و 185 فروند دیگر در داخل خود کشور پاکستاهن برای نیروی هوایی زمینی و دریایی تولید گردید .

    نیروی هوایی پاکستان در پی در یافت نخستین جنگنده نانچانگ F-6 از چین در سال 1965 به سرعت دریافت که باید پشتیبانی فنی 800 ساعته بین هر تعمیر اساسی (TBO ) را در داخل کشور انجام دهد تا از فرستادن تعدا د زیادی هواپیما به خارج از پاکستان برای مدت طولانی جلوگیری شود در سال 1972 کارخانه تعمیر و نوسازی F-6 در پاکستان تاسیس گردید که امروز به صورت مجتمع هواپیمایی پاکستان (PAC) تکامل یافته است .

    در سال 1978 کارخانه دیگر ی برای نوسازی هواپیما های میراژ تاسیس گردید هدف از تاسیس این کارخانه تعمیر اساسی جنگنده های میراژ 3و 5 و موتورهای اسنکما آثار C9.

    آن هواپیما بود.

    بدین ترتیب از ارسال پر هزینه این نوع جتها به فرانسه که طبق تخمین نیروی هوایی پاکستان برای هر فروند 1،2 میلیون دلار هزینه بر می داشت جلوگیری شد .

    کارخانه هواپیما سازی (AMF) در سال 1981 به منظور تولید تحت امتیاز هواپیمای آموزشی ساب MFI-17 تاسیس گردید .

    دو سا ل بعد دپوی تعمیر و نگهداری رادار ایجاد گردید که بعدها به کارخانه الکترونیک پروازی و رادار کامرا گسترش یافت این کارخانه ها زیر پوشش وزارت صنایع دفاعی پاکستان فعالیت می کنند که پس از تولید به نیروی هوایی تحویل داده می شود.

    درپی تکمیل نخستین هواپیما در سال 1981 کارخانه PAC تا کنون بیش از 265 فروند F-6 و نوع آموزشی دو نفره FT-6 و 112 فروند A-5Cو 55 فروند چنگدو E7P را تعمیر اساسی کرده است .

    هم اکنون هواپیما ی F-6 پاکستان سومین دوره تعمیر اساسی خود را پشت سر گذاشته اند ونیروی هوایی باید به زودی تصمیم بگیرد که آیا چهارمین دوره را نیز برای آنها برنامه ریزی نماید یا اینکه جایگزینی آنها را با هواپیما جدید چینی F-7MG را آغاز نماید.

    کارخانه F-6 مشغول تغییر برنامه کاری خود به سوی پشتیبانی و بهسازی 160 فروند F-7P نیروی هوایی پاکستان است که آخرین فروند از آنها در سال 1992 تحویل گردید .

    هر هواپیما پس از 800ساعت پرواز – در حدود 8سال خدمت – به طور کامل نوسازی می شود.

    مدت خدمت بین هر تعمیر اساسی موتور چینی WP-7B این نوع جنگنده حتی کمتر از بدنه است و تنها پس از 200 ساعت کار کردن باید برای تعمیر اساسی به کراچی ارسال گردد .

    تعمیر اساسی سازه F-7 حدود 30 هفته زمان می برد و شامل پیاده کردن تمام اجزای هواپیما برای بازرسی و تعمیر در سطح کارگا ههای اختصاصی می شود.

    پیش از سوار کردن دوباره اجزای هواپیما سیمهای چینی با سیمهای مرغوبتری که عایق حرارتی بهتری دارند جایگزین می شود.

    تمام واشرهای لاستیکی وبرخی از لوله های هیدرولیک وسوخت نیز تعویض می شود از سال جاری میلادی کارجایگزینی رادار مسافت یاب اسکای رنجرز 226 با رادار ایتالیایی پیشرفته تر و کارآمد تر گرفو 7 شروع خواهد شد .

    از سال 1998 نیز کاربهسازی کابین پروازی 45 فروند میراژ EA/DA 3از 50 فروند خریداری شده از استرالیا با تجهیزات پیشرفته به پایان رسید .

    از دیگر فعالیتهای ساخت تعمیر و تجهیز هواپیما توسط صنایع هوایی پاکستان می توان به مطلب زیر اشاره کرد: 1- طراحی و ساخت هواپیما ی آموزشی جت M-8 همراه با صنایع ناچانگ چینی که طبق قرار داد 85 فروند از این هواپیما ها تولید شده و جایگزین T-37 شود.

    2- جنگنده fc-1 که بطور مشترک توسط مجتمع هواپیمایی پاکستان، کامرا و صنایع هواپیما سازی چنگد و چین در دست تکمیل می باشد.

    این جنگنده به هفت جایگاه در زیر بال و بدنه برای حمل جنگ افزار مجهز شده و می توان به کمک آنها جدید ترین موشکها و بمب های هدایت شونده را در ماموریتهای رزمی به کار گرفت.

    برد بدون سوخت گیری آن 1300 تا 1400 کیلومتر و وزن جنگ افزارهای محمول آن نیز 7055 پاوند برآوردمی شود.

    3- پاکستان در نظر دارد 150 تا 200 فروند S-7 خریداری نماید و آن را در نهایت جایگزین هواپیمای قدیمی A-5 ,F-7,F-6 و میراژ 3و5 خود نماید.

    در بازار صادراتی نیز FC-1 می تواند جانشین خوبی برای MIG-21 , F-5 به شمار آید.

    چین و پاکستان مدعی هستند که هواپیماهای F-16A , S-7 , FC-1 بهتر و در عین حال ارزان تر خواهد بود.

    4- هواپیمای آموزشی MFI-17 صنایع PAC و کامرا هم اکنون مشغول بازار یابی نوع بهبود یافته این هواپیما است که نخستین فروند اولیه آن در سال 1974 در پاکستان ساخته شد.

    نیروی هوایی و زمینی پاکستان ازاین هواپیما در نقش آموزش ابتدایی، کنترل هوایی خط مقدم (FAC) شناسایی ، دیده بانی توپخانه، ارتباطی و دیگر وظایف نظامی بهره می گیرند.

    5-بهسازی هواپیما های C-130 بنیاد شاهین پاکستان با همکاری شرکت کانادایی CAE تاسیساتی را در پاکستان برای تعمیر و نگهداری و بهسازی هواپیما ترابری C-103 نیروی هوایی آن کشور ایجاد کرده اند که گفته می شود چنین تاسیساتی با این امکانات تا شعاع 1000 کیلومتری پاکستان وجود ندارد و حدود 75 فروند C-103 مشغول به خدمت در نیروی هوایی کویت – ایران و ادن می باشند که می توانند از امکانات این تاسیسات بهره مند شوند.

    6- جنگ افزارهای هوایی پاکستان الف – 6 موشک ضد هوایی آنزا MK-1 موشک سطح به هوای آنزا را می توان روی نفر برهای M-113 نصب نمود وبر ضد هدفهای ارتفاع پایین هواپیما و بالگرد به کار می رود برد و موثر آن 2/4 کیلومتر و هدایت آن به صورت آشیانه یابی گرمای منتشر شده از موتور هدف می باشد.

    ب-6موشک هوابه هوای امرام AMRAAM قابل حمل به وسیله F-16 می باشد که کارایی و عملیات این موشک نسبت به موشک اسپارو در سطح بالایی قرار دارد .

    علاوه بر موشک امرام و اسپارو که روی F-16 نصب می شود موشک های ساید و یندوز نیز روی این هواپیما نصب می شود این موشکها به تعداد نامشخصی در اختیار نیروی هوایی پاکستان قرار دارد .

    ج-6 موشک ماژیک R-550 (MAGIC ) که بر روی میراژ های 5و3نصب می شود این موشک هوا به هوا دارای برد کوتاه است و مخصوص در گیری های زیر 500 متر است این موشک دارای هدایت آشیانه یاب مادون قرمز (IR ) انفعالی است .

    موشک هوا به هوای PL-7 نیز بر روی هواپیما های F-7 چینی نصب می شود که در اختیار نیروی هوایی پاکستان است .

    د-6 غلاف جستجو و درگیری فروسرخ که تاکنون روی جنگنده های میراژ3 این کشور آزمایش شده است .

    غلاف رد گیری هوا به هوایی فروسرخ طرح AWC 2،40 متر طول و 80 کیلو گرم وزن دارد ونیروی مورد نیاز خود را از منابع برق هواپیما تامین می کند این سیستم بر ضد هدفهای هوایی کاربرد داشته و می تواند به ور همزمان به جستجو چند هدف بپردازد .

    ه-6 موشک سطح به سطح هدف -1 (HATEF ) این موشک در اوالیل سال 1980 تولید شده که دارای 150 کیلوگرم برد است نوع بهبود یافته آن (هاتف 2) 300 کیلومتر برد دارد .

    پیشرفت این موشکها تا امروز ادامه یافته به طوری که موشک (هاتف5)بردی در حدود 1500 کیلومتر دارد سرجنگی آن 700 کیلوگرم و وزن 16 تن است .

    البته شواهدی وجود دارد که منابع خارجی درتولید این موشک شرکت داشته اند موشک دیگری به نام موشک غاوری -2 مجهز به کلاهک اتمی که در کلاس موشک اگنی -2 هندوستان قرار داشته و برد آن از 1500 کیلومتر بیشتر است و دو نوع موشک نیز از خانواده شاهین که مجهز به کلاهک اتمی که 450 و 1420 مایل برد دارد از تولیدات کشور پاکستان می باشد .

    7- بررسی نوع هواپیما ها ماموریتهای آنها و سلاحهای مورد استفاده هواپیما های پاکستان الف -7- جنگنده شکاری Fighting Falcon f-16 کشور پاکستان دارای نمونه های F-16B F-16A می باشد که قادر به سوختگیری هوایی و اجرای عملیات در کلیه شرایط جوی می باشد که در ماموریتهای تهاجمی و رهگیری به کار گرفته می شود .

    این هواپیما ی دارای سرعت 2 ماخ و سقف پرواز 50000 پاو برد پروازی 3890 کیلومتری می باشد که جنگ افزارهای آن عبادتند از : 1- موشکهای هوا به هوای سایدویندر از نوع (ALM-9L , AIM-9M )اسپارو اسکای فلاش وامرام (AIM-120 ) 2-موشکهای هوا به سطح ماوریک (AGM-65 AED هدایت تلویزیونی و مادون قرمز) استاندارد آرام (AGM ) که بر علیه رادارهای زمینی استفاده می شود .

    3- بمب ها ی خوشه ای ضد بتن معمولی به وزنهای 500 تا 2000 پوندی که بعضی از آنها مجهز به سیستم هدایت می باشد .

    جنگنده های F-16 جز اصلی ترین و قوی ترین هواپیماهای کشور پاکستان می باشد که این هواپیما ها با تجهیزات الکترونیکی پیشرفته مانند رادار ناوبری واعلام خطر و سیستم ECM,IFF,HUD دارد و همچنین موشکهای ضد رادار استاندارد آرام حمل می کند می تواند خطر عمده ای برای امنیت کشور ما ایجاد کند .

    ب -7- جنگنده شکاری III Mirage این هواپیما که ساخت کمپانی داسو برگه کشور فرانسه است که از ویژگیهای خاص آن می توان به نشست و برخاست ان بر روی باندهای کوتاه و ناهموار اشاره کرد این هواپیما که در سال 1971 از کشور فرانسه خریداری شد هواپیمایی است تهاجمی و ماموریتهای رهگیری نیز انجام می دهد که سلاحهای محمول آن موشکهای ساید ویندر ماترا ماژیک مارتل دوراندال واسپو AS-30 و بمب های خوشه ای معمولی ضد بتن ونیز راکتهای با لانچر 18 راکتی 680 میلیمتری می باشد .

    ج- 7- هواپیما ی جنگنده شکاری J-6(F-6) این هواپیما ابتدا توسط کشور شوروی تولید شد که مدلهای بعدی آن در کشور چین و پاکستان و لهستان شروع به تولید انبوه کرد که ماموریت اصلی آن رهگیری می باشد ولی باتوجه به تسلیحات بعضی مدلها می توان آنها را در ماموریتهای تهاجمی نیز مورد بهره برداری قرار داد .

    که جنگ افزارهای آن موشک هوا به هوای آتول آلکالی و بمب های استاندارد می باشد که دارای سیستم اعلام خطر تجهیزات پرواز بدون دید و دوربینهای عکسبرداری می باشد .

    واحدساختار9 قرارگاهسپاه2 قرارگاهلشکر زرهی9تیپتوپخانه سپاه19لشکرپیاده نظام7تیپمهندسیدر حد یک لشکرفرماندهی منطقه 3هنگشناسایی رزمی7تیپ مستقلزرهییک گروه (یک تیپ مستقل )نیروی مخصوص S.S.G9تیپپیاده نظام مستقل3گروه در حد 8تیپپیدافند هوایی17گردانهواپیما ی ویژه پدافنده هوایی2تیپ مستقلهوانیروز9آتشبارپدافندموشکی3تیپ مستقلپیاده کوهستان نوعتعدادتانک 47M-15 دستگاهتانکM-48A5345 دستگاهتانگT-54/5550 دستگاهتانکPRCTYPE-591200 دستگاهتانک PRCTYPE-69250 دستگاهتانک 85 - PRCTYPE200 دستگاهتانکT-80UD100 دستگاهنفر بر زرهی M-113850 دستگاهنفر بر زرهی M-113آلمانی350 دستگاه نوعتعداد85-PRCTYPE-56 میلیمتری200 عراده105-M-101 میلیمتری300 عراده105-M-56 میلیمتری50 عراده122-PRC TYPE-59-1 میلیمتری200 عراده155-M-59 میلیمتری30 عراده155-M-59 میلیمتری60 عراده155-M198 میلیمتری1240 عراده203-M-115 میلیمتری26 عراده نوعتعداد105-M-750عراده203-M-109A2150عراده203M-110A2 م م40عرادهکاتیوشاتعداد نامشخص تعدادنوع10فروندرزمناو سطحی عمده8 فروندفریگیت10 فروندرزمناوساحلی وگاردساحلی5 فروندشناور موشک انداز4 فروندشناور گشت ساحلی نوع9 فروندشناور پشتیبانی و متفرقه3 فروندناوشکن از کلاس گیرینگ آمریکا2 فروندکشتی مین جمع کن ازکلاس منصف فرانسوی18 فروندقایق موشک انداز از کلاسهای مختلف3 فروندشناور مین گذار تعدادنوع7فروندهواپیمای جنگی از نوع Atlantipu12فروندچرخبال از نوع westland lynx1اسکادرانهواپیمای شناسایی زیر دریایی2اسکادرانچرخبال جستجو و نجات3 فروندهواپیمای ارتباطی از نوع فوکر F-277فروندچرخبال نوع Alouettc SA316B6فروندچرخبال نوع west land sea king3فروندهواپیما از نوع p-30تعداد نامشخصموشک هوا به سطح اگزوست از نوع AM-39

کلمات کلیدی: پاکستان

مطالعه ادبيات و سوابق مسئله در مورد مقايسه سن مسئوليت کيفري درحقوق ايران ، پاکستان ، عربستان و قطر تاکنون درکشور ايران کسي به بررسي چنين مسئله اي نپرداخته است و نمي توان منبع معتبري را در اين مورد پيدا نمود ، اما درمورد سن مسئوليت کيفري درحقوق اير

پاکستان کشوري است در جنوب آسيا. پايتخت آن اسلام‌آباد است. بر طبق سرشماري سال ???? کشور پاکستان با جمعيتي در حدود ??? ميليون نفر ، ششمين کشور پر جمعيت دنيا بشمار مي رود. تاريخ اين سرزمين جزئي از هندوستان بود خود نيز مستعمره بريتانياي کبير بود. در هنگ

- ویژگی های جغرافیایی پاکستان در جنوب شرقی ایران و در همسایگی کشور های افغانستان ، چین ، هندوستان و دریای عمان قراردارد. مساحت کشور پاکستان در حدود 800000 کیلومتر مربع ( در حد نصف ایران ) است و جمعیتی در حدود 100 میلیون نفر دارد . مردم پاکستان از نژاد سفید هستند و به زبان اردو صحبت می کنند. 97% مردم این کشورمسلمان و بقیه پیرو آئین های هندوئیسم و مسیحی هستند. اسلام آباد مرکز کشور ...

112600 339500 6312000 15553000 150963 1997 برنامه هاي آموزشي ازجمله مهمترين برنامه هاي آموزشي مقطع آموزش ابتدايي ميتوان به دروس زبان اول،زبان دوم، رياضيات،علوم اخلاقي واسلامي،فيزيک،علوم،هنر،علوم اجتماعي،زبان فارسي پشتو و فرهنگ پاکستاني،کار عملي و طر

آموزش پيش دبستاني مقطع آموزش پيش دبستاني در کشور پاکستان مدت زمان 6 ماه به طول انجاميده و از سن5سالگي آغاز مي گردد.گفتني است که کليه برنامه هاي آموزشي و مراقبتي مراکز آموزش پيش دبستاني کشور پاکستان به صورت اجباري و رايگان به کليه کودکان پاکستاني ارا

آمار صادرات فرش ایران روند کاهشى داشته به طورى که در سال گذشته به ۴۶۰ میلیون دلار رسید که نسبت به سال قبل که ۴۷۲ میلیون دلار بود ۲ درصد کاهش داشت.جلال الدین بصام مدیرعامل شرکت سهامى فرش و معاون وزیر بازرگانى در گفت وگو با ایسنا، درباره میزان تجارت جهانى فرش و سهم کشورمان از آن گفت: در چند سال گذشته سهم ایران از بازار جهانى در برخى سال ها ۵۹ درصد عنوان شده است اما باید بررسى کنیم ...

مطالعه ادبیات و سوابق مسئله در مورد مقایسه سن مسئولیت کیفری درحقوق ایران ، پاکستان ، عربستان و قطر تاکنون درکشور ایران کسی به بررسی چنین مسئله ای نپرداخته است و نمی توان منبع معتبری را در این مورد پیدا نمود ، اما درمورد سن مسئولیت کیفری درحقوق ایران اساتیدی همچون دکترگلدوزیان ، دکتر ولیدی ، دکتر نوربها ، دکتر اردبیلی ، دکترشام بیاتی و . . . به تحقیق و بررسی پرداخته اند و هرکدام ...

ساماندهی ساحل غروب کیش و ایجاد فضاهای گردشگری خاص در این مکان قابلیت جوابگوی خواسته های تفریحی افراد گردشگران را فراهم خواهد کرد و در این نقطه کارآیی بیشتری نسبتبه فضای کنونی اش ایجاد خواهد کرد. اینزورت مثابه یک « فضای گردشگری» سابقه چندان طولانی نداشته و سابقه اولین ریزورت هابه اوایل قرن بیستم میلادی باز می گردد، زمانی که ساحل دریا برای تفریح و گردش از سوی عموم مردم در تعطیلات ...

بازی‌های آسیایی از زمان تصویب برگزاری آن در سال ‪ ۱۹۴۹‬در دهلی‌نو تا کنون پیشرفت بسیاری کرده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه از دوحه، بازی‌ های آسیایی ‪ ۲۰۰۶‬دوحه با شرکت بیش از ‪ ۱۳۵۰۰‬ورزشکار از ‪ ۴۵‬کشور این قاره در ‪ ۳۹‬رشته برگزار می‌شود که با توجه به سه میلیارد بیننده تلویزیونی خود، بزرگترین دوره در تاریخ این بازی‌هاست. این در حالیست که اولین دوره بازی‌ها که در سال ‪ ۱۹۵۱‬در ...

چکید ه : این پروژه تحت عنوان طراحی خط تولید کشمش به روش مداوم می باشد که با استفاده از سورتینگ لیزری است و در نهایت کلیه اطلاعات و استاندارهای موجود ملی با استانداردهای بین‌المللی و codex مقایسه می شود ، تا بتوان مبادرت به تولید کشمکش مطابق با استاندارهای بین‌المللی و به منظور صادرات تولید کرد، تا قادر به ورود به بازارهای جهانی باشیم . ایران یکی از مناطق انگور خیز می باشد که ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول