دانلود مقاله تخت جمشید

Word 93 KB 19988 24
مشخص نشده مشخص نشده جغرافیا - زمین شناسی - شهرشناسی - جهانگردی
قیمت قدیم:۱۰,۱۵۰ تومان
قیمت: ۷,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • از آنچه که امروز از تخت جمشید بر جای مانده می توان تصویر مبهمی از شکوه و عظمت کاخها در ذهن مجسم کرد با این همه می توان به مدد یک نقشه تاریخی که جزئیات معماری ساختمان کاخها در آن آمده باشد و اندکی بهره‌گیری از قوه تخیل به اهمیت و بزرگی این کاخها پی برد .
    هم چنین به هنر معماری آن نیز واقف شده که همگی مظهر اقتدار و عظمت تخت جمشید می‌باشد .
    داریوش معماران و هنرمندان را از چهارگوشه فرمانروایی پهناورش گرد آورد تا بامصالح و فنون خاص خود و طرح ریزی و اجرای ایرانی بناهایی بیافریند که تا آنزمان درجهان همتایی نداشتند و از نظر مقیاس و شکوهمندی و نیز ابداع فنون معماری و ظرافت به کمال رسیده‌شان در زمره‌ عجایب دوران باستان به شمار می‌روند.

    معرفی تخت جمشید :
    تخت جمشید نام محلی پایتخت داریوش بزرگ است که از لحاظ وسعت ، عظمت و شکوه ، مهمترین مجموعه باستانی هخامنشی در ایران است این مجموعه‌ بی‌نظیر در دامنه کوه رحمت در مقابل جلگه مرودشت و 55 کیلومتری شمال شرقی شیراز قرار دارد .
    یونانیان و به تبع آنها اروپائیان گاهی آنرا « پرسه پلیس » ، « پرسپلیس » باکسر«پ» اول فتح « سین » اول و ضم « پ » دوم ) یا پرسپولیس می‌خوانند ، اما نام تاریخی ، آن در کتیبه‌های کاخ‌ها ثبت شده پارسه به معنای شهر مردمان پارسی است .
    آثار تاریخی به جا مانده در آن از باشکوه‌ترین مجموعه‌های تاریخ ایران و جهان است این بنا در زمان داریوش اول از پادشاهان هخامنشی در سال 518 قبل از میلاد به قصد ایجاد پایتختی آئینی در جلکه مرودشت ، بر دامنه کوه مقدس رحمت بنیان نهاده شد و ساخت آن جمعاً حدود 120 سال به طور انجامید .
    مجموعه تخت جمشید به وسعتی حدود 14000 متر مربع و تماماً از سنگ ساخته شده است . در میان سنگها از هیچ گونه ملاتی استفاده نشد ه اما در بعضی نقاط ، سنگها را با بست‌‌های آهنی به نام دم چلچله‌ای به هم اتصال داده‌اند و از چفت هایی سربی استفاده کرده‌اند .
    مجموعه تخت جمشید شامل هفت کاخ ( تالار ) ، نقوش برجسته ، پلکانها ؛ ستونها ، دو آرامگاه سنگی است . جمعاً بیش از سه هزار نقش برجسته در ساختمان نما ومقبره های تخت جمشید وجود دارد که به طرز خارق العاده‌ای هماهنگ می باشند .
    درقسمت بالای تخت جمشید در دامنه کوه رحمت ، دو آرامگاه وجود دارد که آرامگاه اردشیر دوم و اردشیر سوم می‌باشد .
    تخت جمشید حدود دویست سال محل سکونت شاهان هخامنشی بود تا اینکه در 330 ( پ.م.) اسکندر مقدونی (‌که ایرانیان او را گجسته ، بنفرین ، پلید و دیو خو نامیده‌اند ) آنرا سوزاند .
    تاریخ نگاران در مورد علت این آتش سوزی اتفاق رای ندارند . عده‌ای آنرا ناشی از یک حادثه غیر عمدی می‌دانند ، عده‌ای دلیلش را جلب خوشنودی و ارضای بوالهوسی‌های « طائیس» روسپی مشهور آتنی توسط اسکندر دیو خو ، برخی این اقدام اسکندر را تلافی ویرانی شهر آتن و (‌معبد آرتیمیس در آن ) بدست خشایارشا می‌دانند .
    البته نظرات دیگری در این باره شنیده شده است ، به طور مثال برخی بر این باورند که نابودی تخت جمشید به دست اسکندر مقدونی روی نداده و حتی‌ بر این باورند که پای اسکندر مقدونی هیچگاه به این منطقه نرسیده است .

    تخت جمشید پایتخت آیینی هخامنشیان :
    پس از معرفی اجمالی بناهای تخت جمشید باید گفت هیچگاه هخامنشیان عادت باستانی کوچ کردن را فراموش نکردند و معمولاً همه ی سال را در یک جا به سر نمی‌بردند ، بلکه بر حسب اقتضای آب و هوا ، هر فصلی را در یکی از پایتخت‌های خود سر می‌کردند . در فصل سرما ، در بابل و شوش اقامت داشتند و در فصول گرم به همدان می‌رفتند که هوای لطیف و خنک داشت .
    این شهرها پایتخت به معنی اداری ، سیاسی و اقتصادی بودند .
    اما دو شهر دیگر هم بودند که پایتخت آیینی هخامنشیان به شمار می‌رفتند . یکی پاسارگاد که در آنجا آیین و تشریفات تاجگذاری شاهان هخامنشی برگزار می‌شد و دیگری « پارسه » (‌تخت جمشید ) که برای پاره‌ای تشریفات از جمله برگزاری جشنها و بویژه جشن نوروز و تبریک سال نو (‌توسط فرستادگان ملل مختلف امپراتوری ایران به پادشاه ) به کار می‌آمد و به طور کلی مکانی مقدس و خجسته شمرده می‌شد‌.
    این دو شهر « زادگاه » «‌ پرورشگاه » و به اصطلاح «‌ گهواره » پارسیان به شمار می‌رفت که گور بزرگان و نام آوران خود را در آنها قرار می‌دادند .
    البته از این دو به، تخت جمشید یا همان پارسه بیشتر اهمیت داشته.
    مهمترین نام‌های تخت جمشید :
    نام اصلی این شهر پارسه بود که از نام قوم پارسی آمده است . پارسه به همین صورت ، در سنگ نوشته خشایارشا بردرگاه « دروازه ملل » نوشته شده و در لوحه‌های عیلامی مکشوفه از خزانه و باروی تخت جمشید هم آمده است .
    یونانیان از این شهر آگاهی کمی داشته‌اند ، به دلیل این که پایتخت اداری نبوده و در جریانهای سیاسی که مورد نظر یونانیان بوده ، قرار نمی‌گرفته است .
    علاوه بر این احتمال دارد که به خاطر احترام ملّی و آئینی شهر پارسه ، خارجیان مجاز نبوده‌اند به این مکان‌ها رفت و آمد کنند و همین عامل باعث گردیده در باب آن آگاهی‌های زیادی به دست نیاورند ، آنچنانکه تا پایان دوره قاجار ، سیاحان اروپایی کمتر می‌توانستند در باب امام زاده‌های ایرانی تحقیق کنند .
    نام مشهور تخت جمشید یعنی پرسیه پُلیس ریشه غربی دارد . در زبان یونانی پرسه پلیس و یا صورت شاعرانه آن پرسیب تولیس لقبی است برای آتنه ، الهه خرد و صنعت و جنگ ، و «‌ ویران کننده شهرها » معنی می‌دهد . این لقب را آشیل ، شاعر یونانی سده پنجم ( پ.م.) در چکامه مربوط به پارسیان ، به حالت تجنیس و بازی با الفاظ در مورد « شهر پارسیان » به کار برده است (‌سوگنامه پارسیان بیت 65) این ترجمه نادرست است . به صورت ساده‌ترین یعنی پرسه پلیس ، در کتب غربی رایج گشته و از آنجا به مردم امروزی رسیده است. خود ایرانیان نام « پارسه » را چند قرن پس از برافتادنش فراموش کردند ، چون کتیبه‌ها را دیگر نمی‌توانستند بخوانند . در کتیبه‌های دوره ساسانی آنرا « صد ستون » نامیده‌اند . البته مقصود از این نام ، تنها کاخ صد ستون نبوده ، بلکه همه بناهای روی صفحه را بدان اسم می‌شناخته اند .
    در دوره‌های بعد ،در خاطره مردم فارس « صد ستون » به « چهل ستون » و « چهل منار » تبدیل شد ، و حتی در یکی از اسناد قرن چهارم هزار ستون نامیده شده است .
    اما مهمترین نامی که بعد از اسلام این بدان نام باز شناخته می‌شده مسجد ( مزگت ) سلیمان بوده است .
  • مقدمه 3
    معرفی تخت جمشید 4
    تخت جمشید پایتخت آیینی هخامنشیان 6
    مهمترین‌ نام‌های تخت جمشید 7
    کارهای ساختمانی 10
    معرفی کاخها 12
    پلکان 14
    ستون در معماری هخامنشی 16
    نظریات کارشناسان 17
    کشف کتیبه ها و لوح‌های گلی 18

کلمات کلیدی: تخت - تخت جمشید - جمشید

اين پروژه بر اساس تئوري تورهاي مجازي از طريق اينترنت طراحي و نوشته شده است . محتواي اين سايت توضيحاتي در مورد مناطق ديدني استان فارس شهر شيراز والبته به طور اختصاصي از بناي تخت جمشيد مي باشد . در طراحي اين سايت از زبان ASP و کدهاي HTML استفاده شد

تخت جمشيد را مي توان تقريباً همانند ارگ ها و يا دژهاي حکومتي و سکونت گاهي ايران در دوران اسلامي دانست، زيرا پادشاهان يا حاکمان ايالت ها يا شهرهاي بزرگ در ايران بر اساس شيوه اي کهن، فضاهاي سکونت گاهي، حکومتي و تشريفاتي خود را غالباً درون محوطه اي محص

تخت جمشيد (Ttakht -e- Jamshid) نام محلي پايتخت داريوش بزرگ است؛ که از لحاظ وسعت، عظمت و شکوه، مهمترين مجموعه باستاني هخامنشي در ايران است. اين مجموعه بي نظير در دامنه کوه رحمت (کوه مهر)، در مقابل جلگه مرودشت و 55 کيلومتري شمال شرقي شيراز قرار دارد

پارسَه يا تخت جمشيد نام يکي از شهرهاي باستاني [ايران] است . در روزگار باستان به نظر ثابت نشده آرتور اپهام پوپ پارسه محل برگزاري جشن نوروز بوده‌است نه پايتخت. پايتخت سياسي هخامنشيان شوش و هگمتانه بوده‌است. در باره کاربري تخت جمشيد نظريات فراواني اس

پارسَه يا تخت جمشيد نام يکي از شهرهاي باستاني ايران است . در روزگار باستان به نظر آرتور اپهام پوپ پارسه محل برگذاري جشن نوروزبوده است نه پايتخت. پايتخت سياسي هخامنشيان شوش و هگمتانه بوده. اسکندر مقدوني سردار يوناني به ايران حمله کرد و اين مکان را به

- فصل اول هخامنشیان سرزمین ما کشوری است بسیار بزرگ، این سرزمین که اسمش از قوم آریایی آمده «ائران اخشر» که ایرانشهر و بعد ایران شد. در سرزمین پهناور اقوام بزرگی از آریائیان مثل مادها، پارسها، خوارزمیان، بلخیان، کراتیان همه آمدند و جمع شدند و یک دولت بزرگ را تشکیل دادند زیر سلطه مادها و هخامنشیان، این اقوام یک نوع توحید داشتند که زرتشت آن را بهتر کرده بود. نیروهای طبیعت رو مثل آب ...

بر فراز تپه سنگي کوه رحمت در جلگه مرودشت در فاصله 45 کيلومتري شمال شرقي شهر شيراز ويرانه هاي به جامانده از کاخ تخت جمشيد نمايان است. بناي تخت جمشيد يکي از عظيم ترين ، باشکوه ترين و زيباترين مجموعه هاي تاريخي ايران و جهان است. اين بناي مجلل به فرم

تخت ‌جمشید یکی از تیره‌های مهم آریایی که پس از ورود به ایران موفق به تشکیل حکومت شدند پارسها بودند. از اواسط دوره مادها از خاندان پارسی به عنوان خاندانی قدرتمند در منابع یاد شده است. آخرین پادشاه ماد، آسیتاگ، مجبور به جنگ ‌با یکی از سران پارسی‌ها به نام کوروش شد. از شواهد چنین ‌برمی‌آ‌‌ید که کوروش با آستیاگ نسبت خویشی داشته است. در جنگ بین طرفین پادشاه ماد شکست خورده و کوروش با ...

تخت جمشيد آثار باقيمانده ارگ و کاخ داريوش اول هخامنشي است،که پس از گذشتن 189 سال از اغاز بناي آن،اسکندر مقدوني ساختمانهاي آنرا،در سال 331 پيش از ميلاد سوزانده است. تخت جمشيد در 56 کيلومتري شمال شرقي شيراز و 6 کيلومتري استخر ،در جلگه مرودشت واقع اس

مقدمه: فرش پازیریک در تابستان 1949م در کوه های آلتایی در دره ای به نام پازیریک و توسط باستانشناس معروف روسی با نام رودنکو کشف شد. دارای ابعاد 198*200 سانتیمتر و رجشمار 42. گره مورد استفاده ترکی است و برای بافت آن از 5 رنگ:نارنجی،آبی ،سبز،سرخ تیرهو زرد کم رنگ استفاده شده است.محل نگهداری آن موزه آرمیتاژپطرز بوگ روسیه است. در این تحقیق به بررسی نقوش فرش پازیریک و شباهت تعدادی از آن ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول