دانلود مقاله توریسم

Word 142 KB 20059 41
مشخص نشده مشخص نشده گردشگری و توریسم
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • کلمات توریست و توریسم اولین بار به صورت رسمی در سال 1937 توسط اتحادیه ملل استفاده شدند ولی صنعت توریسم بسیار قدیمی تر ازآن است.

    این کلمه زمانی استفاده می شد که فردی به مدت 24 ساعت از شهر خود به خارج از کشور مسافرت می نمود این کلمه همچنین شامل مسافرت های داتخل کشور می شود و حتی میتوان معنی آن را به سفرهایروزانه نیز بسط داد.

    جرج سوم پادشاه بریتانیای کبیر به عنوان اولین توریست شناخته می شود که هر گاه بیمار می شد تعطیلاتش را در سواحل شهر ویموت می گذراند.

    توریسم نیز ، مانند دیگر فعالیتهای اقتصادی زمانی پدید می آید که عناصر ضروری در کنا هم قرار گیرند و آن را پدید بیاورند در اینجا سه عنصر وجود دارد:
    درآمد متغیر یعنی پولی که صرف خرید لوازم غیر ضروری می شود وقت که صرف خرید شود سازمان دهی در غالب مسکن و تسهیلات و وسائل نقلیه در واقع سلامت جسمانی نیز شرط است و همچنین تمایل به سفر کردن به علاوه در بعضی کشور ها محدودیت هایی در سفر کردن وجود داشته و یا دارد به خصوص در سفر به خارج از کشور کلمه تور در قرن هجدهم به وسیله همگان پذیرفته شد .

    هنگامی که گرند تور اروپا بخشی از تربیت اشرافزاده تحصیل کرده و ثروتمند انگلیسی یا مردان با فرهنگ شد تورهای بزرگ را به ویژه جوانانی که قصد تکمیل تحصیلاتشان را داشتند برگزار می شد آنها به سرتاسر اروپا مسافرت کردند بخصوص به مکان های فرهنگی و شهرهای زیبایی مثل رم ، توسکانی و آلپ اکثر هنرمندان شناخته شده انگلیسی قرن هجدهم در تور بزرگ شرکت کردند همچنین معاصرین بزرگ اروپایی این هنرمندان همانند کلودلورین ، معماری ، هنر و ادبیات کلاسیک همیشه تماشاچیانی را به رم ، ناپل ، فلورانس جذب کرده.

    جنبش رمانتیک (مکتب رمانتیسیسم) ( که شعرای انگلیسی ویلیام بلیک و لرد بایرون بیش از دیگران ، الهام بخش آن بودند)مردم را به شهر های حومه که به سبک گوتیک ساخته شده بودند ، رشاه کوه های آلپ ، رودخانه های خروشان تا تنگه های کوهستانی و غیره کشاند.
    Onle register and actived users can see links (only register and activated users can see links)only register and activated users can see links (only register and activated users can see links)(only registered and activated users can see links)
    اشراف زادگان انگلیسی بیش از دیگران راغب به انجام تور بزرگ بودند و از هر فرصتی برای جمع آوری گنجینه های هنری از سراسر اروپا استفاده می کردند تا آنها را به مجموعه های خود اضافه کنند تعداد گنچینه های هنری که بدین ترتیب از اروپا به انگلیس منتقل شدند غیر قابل مقایسه با سایر اروپاست و همین دلیلی است بر ثروتمند شدن مجموعه داران عمومی و خصوصی فعلی با این وجود در آن زمان هر چند توریسم بیشتر در طبقات بالای اجتماع و مردم تحصیل کرده دیده می شد ، با این وجود در اصل حرکتی فرهنگی محسوب می شد توریست های اولیه با وجود اینکه در تور بزرگ شرکت می کردند بیشتر مسافر بودند تا توریست توریسم به معنی کنونی آن تا قرن نوزدهم پیشرقتی نداشت بیشتر سفرهای تفریحی بود که امروز شاخه وسیعی از صنعت توریسم را تشکیل می دهد.

    در واقع سفر تفریحی به دلایل اجتماعی ساخته و پرداخته انگلیسی ها بود انگلستان اولین کشور اروپایی بود که صنعتی شد و جامعه صنعتی اولین جامعه ای بود که زمانی برای تفریح را به جمعیت در حال افزایشش عرضه کرد نه فق به طبقه کارگر بلکه به دارندگان دستگاههای تولیدی ، حکومت معدودی از اغنیاء و ثروتمندان ، کارخانه دارها ، بازرگانان و طبقه متوسط جدید.

    سفر تفریحی به عنوان شاخه ای از توریسم فرهنگی و بخشی از توریسم مرتبط با تندرستی گسترش یافت بعضی از مسافران انگلیسی پس از مسافرت به مناطق گرم جنوب اروپا تصمیم گرفتند یا در طی فصول سرد و یا برای تمام عمر در آنجا بمانند ولی این تنها یک پیشرفت کوچک بود تا قرن نوزدهم توریسم تفریحی به راستی توسعه نیافت تا هنگامی که مردم کمکم شروع به گذراندن زمستان در آب و هوای گرم تر کردند یا از مکان هایی مانند چشمه های آب معدنی بازدید کردند که برای سلامتی مفید هستند مردم برای درمان بیماریهایی از نقرس گرفته تا ناراحتی های کبدی و برونشیت به این چشمه ها می ر فتند.

    تعریف توریسم:
    توریسم به طور کلی به عنوان مسافرت تفریحی در نظر گرفته می شود هر چند که در سال های اخیر شامل هر گونه مسافرتی می شود که شخص به واسطه آن از محیط کار یا زندگی خود خارج شود.

    کلمه توریست از زمانی پدید آمد که افراد طبقه متوسط به مسافران طبقه اشراف پیوستند از زمانی که مردم جامعه داراتر شده و عمرشان طولانی تر شد این امر ممکن و بدیهی شد که مردم طبقات پایین و متوسط جامعه که شغل ثابتی داشتند در سلامت و با اندوخته ای کافی بازنشسته شوند.

    اغلب توریست ها بیش از هر چیز به آب و هوا ، فرهنگ با طبیعت مقصد خود علاقمند هستند ثروتمندان همیشه به مناطق دور دست سفر کرده اند البته نه به صورت اتفاقی ، بلکه در نهایت به یک منظور خاص : برای دیدن ساختمان های معروف و آثار هنری دیگر ، آموختن زبان های جدید و چشیدن غذاهای متفاوت.توریسم سازمان یافته در حال حاضر یک بخش سه گانه/صنعت بسیار مهم درتمام جهان است .قسمت عمده اقتصاد ملی به شدت به توریسم وابسته است.

    گاهی اوقات واژه توریسم به صورت کنایه آمیز استفاده می شود برای نشان دادن علاقه ای سطحی به جوامع و شگفتیهای طبیعی که توریست ها از آن دیدن می کنند.
    ریشه انگلیسی این صنعت نوین در نام بسیاری از این مکان ها دیده می شوند نیس یکی از اولین و خوش ساخت ترین مناطق برای گذراندن تعطیلات است که در ریوا در فرانسه واقع شده ، گردشگاه وسیعی در امتداد خط ساحلی که تا به امروز به عنوان تفرج گاه فرشتگان شناخته شده و یا در مناطق تاریخی در قاره اروپا ، هتل های کاخ مانند خوش ساخت با این اسامی شناخته می شوند هتل بریستون ، هتل کارلتون یا هتل مجستیک که نشانی از تسلط و نفوذ مشتریان انگلیسی است به نواحی که در سالهای اولیه ساخته شده اندحتی ورزشهای زمستانی در واقع به عنوان ورزش تفریحی و نه روشی برای جا به جابب توسط طبقات خوش گذرات انگلیسی ابداع شدند.

    این توریست های انگلیسی بودند که ورزشهای زمستانی را در روستای زرمات (والاس در سوئیس ) ابداع کردند.

    تا قبل از اینکه توریست ها وارد دهکده زرمات شوند روستائیان دیدگاهشان نسبت به زمستان زمانی بود که بهترین کار ماندن در خانه و ساختن ساعت های دیوار کوب یا اشیاء مکانیکی دیگر بود!
    ورزش سازمان دهی شده بیش از راه یافتن به کشورهای دیگر در اگلستان به تکامل دست یافته بود.

    واژگان ورزشی شاهد این امر است: راگبی ف فوتبال و بوکس همه ورزشهای انگلیسی هستندو حتی تنیس را در واقع یک ورزش فرانسوی است توسط یک انگلیسی تدوین شد و به صورت رسمی به اجرا در آمد و اولین مسابقه قهرمانی تنیس را نیز انگلیسی ها در قرن 19 در ویمبلدون برگذار کردند ورزش های زمستانی پاسخی طبیعی به طبقه خواستار تفریح بود که به دنبال سرگرمی برای سردترین فصل سال بودند.

    توریسم جمعی تا زمانیکه دو چیز پدید نیامده بودند توسعه نیافت
    1- آموختن زبان های مختلف که به حمل و نقل تعداد زیادی مسافر در زمان کوتاه به تفریج گاه ها کمک کرد.
    2- پیشرفت وضع اقتصادی که به طبع آن تعداد بیشتری از مردم از مزایای زمان تفریح و استراحت خود برخوردار شدند.
    هر توریست یعنی 20 بشکه نفت:
    رئیس جامعه هتل داران استان سمنان گفت:هر توریستی که وارد یک کشور می شود ، حداقل هزینه ای که خرج میکند حدود یک هزار دلار ارزیابی می شود که این میزان تقریبا برابر 20 بشکه نفت است .

    غلامحسین محمدی زاده گفت : کشورهایی همچون ترکیه ، اسپانیا ، فرانسه و ...

    هر چند که به لحاظ اقتصادی ، در موقعیت خوبی قرار دارند ، ولی باز هم به دنبال جذب توریست هستند تا از این طریق بتوانند درآمد های ارزی وخود را افزایش دهند .

    نظیر مساجد، آرامگاه پیشوایان مذهبی، کلیساها و … هر ساله پذیرای میلیون‌ها معتقدان خود هستند.
    رئیس جامعه هتل داران استان سمنان گفت:هر توریستی که وارد یک کشور می شود ، حداقل هزینه ای که خرج میکند حدود یک هزار دلار ارزیابی می شود که این میزان تقریبا برابر 20 بشکه نفت است .

    نظیر مساجد، آرامگاه پیشوایان مذهبی، کلیساها و … هر ساله پذیرای میلیون‌ها معتقدان خود هستند.

    ۶) درمانی و بهداشتی از دیرباز انسان به خواص آب‌های معدنی برای شفای بیماری‌های پوستی، مفصلی و تأثیر آب و هوا در تسکین آلام روحی و روانی پی برده است.

    رومیان باستان برای استفاده از آب‌های معدنی به جزیرهٔ سیسل و لمباردی سفر می‌کردند.هم‌اکنون تأسیسات بی‌شمار آب گرم معدنی در نواحی مختلف ایتالیا، فرانسه، آلمان و … وجود دارد که پذیرای میلیون‌ها جهانگرد طالب آب‌درمانی است.

    بسیاری از بیماران نیز برای مداوا به مراکز مهم و معتبر پزشکی در کشورهای پیشرفته یا مراکز و پایتخت کشورهائی که از امکانات بهداشتی و درمانی بهره‌مند هستند، مراجعه می‌کنند.

    این نوع جهانگردی نیز اعتبار و رواج فراوانی دارد.

    ۷) تفریح، استراحت و دیدار بستگان محیط پُرهیاهو و آلوده و یکنواخت شهرهای امروزی، موجب فرسایش روحی و جسمی انسان می‌شود و بدیهی است که این امر در بازده کار او بسیار مؤثر است، بنابراین، گرایش به ایجاد تنوع در محیط زندگی و فرار از فضای پُرتنش شهر کنونی از یک سو و عشق انسان به زیبائی‌های طبیعت او را به ترک محیط کار و زندگی دائمی خود وا می‌دارد.هر سال و هر ماه و هر روز میلیون‌ها انسان، فارغ از هرگونه تکلف، هنگام تعطیلات یا فراغت از کار، به‌سوی کرانه‌های زیبای دریاها، نواحی خوش آب و هوای روستاها و … رهسپار می‌شوند و در آغوش طبیعت، خستگی و فرسودگی جسمی و روحی خود را بهبود می‌بخشند.

    شاید انگیزهٔ استراحت و تمدد اعصاب، تفریح دیدار آشنایان و بستگان مهم‌ترین عامل و انگیزهٔ جابه‌جائی و مسافرت انسان در جهان کنونی باشد.

    ● جهانگردی از نظر نوع مسافرت چگونگی شکل مسافرت از نظر انفرادی، خانوادگی یا جسمی وجه‌تمایز دیگری میان مسافرت‌های داخلی یا خارجی است.

    ۱) مسافرت‌های جمعی معمولاً پاره‌ای از بنگاه‌های مسافرتی، ضمن فروش بلیط مسافرت ”تور“ مسافرتی نیز برگزار می‌کنند.

    این بنگاه‌ها با عرضه‌کنندگان خدمات جهانگردی در مقصد گفتگو می‌کنند و با گرفتن تخفیف‌های کلی، ضمن اجارهٔ وسائلی چون هواپیما، کشتی و خودروهای بزرگ جمعی برای سفر از مبداء به مقصد و بالعکس، خدمات مؤسسه‌هائی مانند مهمان‌سراها، غذاسراها، اماکن تفریحی و … را در مقصد می‌خرند و به مشتریان خود ارائه می‌دهند.

    تفاوت مهمی که میان مسافرت‌های فردی و جمعی وجود دارد این است که در مسافرت‌های جمعی، افراد هیچ‌گونه اختیاری از نظر برنامه‌ریزی مسافرت ندارند، بلکه مسئولان بنگاه‌ها برای مسافرت برنامه‌ریزی می‌کنند و مقاصد مسافرت، نوع مهمان‌سرا، غذاسراها و اماکن دیدنی و تفریحی را تعیین می‌نمایند.

    این نوع مسافرت برای کسانی که با مقصد آشنائی ندارند یا به خارج از کشور سفر می‌کنند و کسانی که زبان نمی‌دانند نسب به مسافرت آزاد یا انفرادی برتری دارد، اما مسافران در مورد گزینش مقصد، مدت توقف در مقصد و … آزادی عمل ندارند.

    ۲) مسافرت‌های انفرادی و خانوادگی در این‌گونه سفرها که فرد یا افراد یک خانواده یا چند نفر از آشنایان و بستگان براساس توافق مسافرت می‌کنند، برنامهٔ مسافرت به میل و خواست همسفران تهیه می‌شود و بنا به توافق خود آنها تغییر می‌کند.

    چه بسا در این نوع مسافرت هدف‌های موردنظر و مقاصد مسافرت بارها تغییر کند.

    انتخاب نوع وسیلهٔ نقلیه، نوع اقامتگاه، پذیرائی، غذاخوری، مدت سفر و … خواست مسافران بستگی دارد.

    برخی از انواع گردشگری هستند که شاید تا امروز به گوش ما نخورده باشند یا به عنوان یک نوع مستقل از گردشگری از آن اطلاعی نداشته باشیم.

    آنچه در زیر می آید برخی از این انواع گردشگری است.

    گردشگری ماجراجویانه : سفر به منظور انجام کاری مخاطره آمیز مانند سفرهای خطر ناک کوهنوردی گردشگری نیاشناسی : گردشگری و سفر به منظور شناخت شجره نامه و پیشینه نیاکان گردشگری نشسته یا گردشگری مجازی : بدون سفر و حضور فیزیکی به جایی گردشگر مقصد خود را از راه اینترنت، کتاب و مجلات سیر می کند.

    گردشگری سیاه : گردشگری برای بازدید از محل های حوادث و فجایع یا گروستان ها.

    اولین کمپانی فعال در این زمینه کار خود را در نیو جرسی آمریکا برای بازدید از محل حادثه هواپیمایی هایدنبرگ شروع کرد.

    گردشگری افیونی : سفر به منظور تهیه یا مصرف مواد مخدر.

    ( جالب است بدانید جزیره گوا در هندوستان از مهمترین مقاصد این نوع گردشگری است) گردشگری آموزشی : سفر به منظورت تحصیل یا کسب مهارتی خاص.

    مثلا سفر به یک منطقه برای آشنا شدن با نحوه پخت یک غذای خاص یا کار کردن با یک آشپز معروف.

    گردشگری قمار: سفر به منظور شرکت در قمار و قمار خانه ها.

    معروفترین مقاصد این نوع گردشگری در دنیا عبارتند از آتلانتیک سیتی، لاس وگاس، پالم اسپرینگز، کالیفرنیا، ماکائو و مونت کارلو.

    گردشگری باغبانی : سفر به منظور بازدید از باغ ها و باغچه های زیبای دنیا مانند تاج محل گردشگری خاص : مخصوص معلولین یا بیماران با شرایط خاص گردشگری فرهنگ عامه : سفری که تصمیم آن پس از مطالعه کتابی یا مشاهده فیلمی در مورد مقصد توسط گردشگر گرفته می شود.

    گردشگری پیوسته : برخی از افراد بسیار ثروتمند برای فرار از مالیات پیوسته در سفر هستند تا مشمول قوانین اقامت در محلی خاص نشوند.

    گردشگری تنها : سفر به تنهایی گردشگری فضایی : سفر به فضای خارجی زمین.

    جایگاه توریسم زیارتی و مذهبی کجاست ؟

    نیاز هر انسان به معنویات در زندگی امری انکارناپذیر است و مذهب یکی از مهمترین ارکان در روحیات معنوی انسان است.

    ما برای تقویت توریسم زیارتی می توانیم تورهای چند روزه از بقاع متبرکه را در دستور کار آژانسهای مسافرتی قرار دهیم و حتی در بعد تقویت توریسم مذهبی می توانیم از کشورهایی که فرهنگی نزدیک به دین ما دارند استفاده نماییم .

    از آنجایی که اعتقادات هر سرزمین را برای مردم آن دیار از اهمیت فوق العاده ای برخودار است، نوع نگرش به مذهب نیز دارای ریشه ای که حساب می آید\ نگرش به توریسم زیارتی و مذهبی در برخی مواقع در جای یکدیگر استفاده می شوند و این دو مقوله که تعاریف مخصوص نمی تواند در همه جا باعث جذب توریست شود.

    موقعی که ما از یک اثر تاریخی بازدید می کنیم در واقع از نظر تیپ شناسی گردشگری در نمودار توریسم تاریخی جای می گیریم و حتی در اشتباه به این نوع کلمه توریست تاریخی اطلاق می شود که با توجه به اینکه توریست یا انسان عامل تقاضا در گردشگری محسوب می شود تیپ شناسی گردشگری نامی برای آن قایل شد.

    زیرا انواع توریسم و همینطور اکوتوریسم در سطح جهان بسیار زیاد است و این فراوانی خود دارای فرعی بسیار زیادی است که از 2000 نوع تجاوز می کند.

    ضمن اینکه کلمات مذهب و زیارت تفاوت بسیاری با هم دارند در اینجا سعی بر این است تفکیک این دو از هم مشخص شود.

    وقتی یک شهروند مسجد اکبریه لاهیجان می رود تا از آثار تاریخی آن بازدید کند در نوع تیپ شناسی، توریسم مذهبی گفته می شود و در زیر شاخه گردشگری گیرد.

    هر گاه یک شهروند رشتی به بقعه شیخ زاهد گیلانی در لاهیجان برود و از آن بقعه بازدید کند در چارت توریسم زیارتی قرار گرفته و نوع را شکل می بخشد.

    اما در این دو مثال فوق به نکته دیگری نیز باید توجه نمود و آن این است که وقتی در داخل استان این تحرک جمعیتی از رشت به لاهیجان انجام واقع به ما می گوید که قطب محلی توریسم زیارتی و توریسم مذهبی در استان فعال است؛ آیا قطب ملی و بین المللی این دو نوع از توریسم متوال است؟

    همانطور که می دانید بقاع متبرکه تا حد زیادی در بعد محلی دارای طرفدار می باشند و این مسئله به راحتی قابل لمس است یعنی ما آلمانی و پرتغالی را مجبور به بازدید از بقاع متبرکه خود نماییم.

    اما در مورد مساجد وضع فرق می کند به طوری که اگر مسجدی در استان معماری زیبا و قدیمی باشد برای توریستهای کشورهای مختلف بسیار جالب خواهد بود و آنها با جان و دل استقبال خواهد کرد.

    وقتی واژه توریسم مذهبی می شویم باید توجه داشته باشیم که مذهب برای هر ملتی بسیار حایز اهمیت است در واقع توریسم مذهبی بسیاری از آنها را نشان می دهد و جالب اینکه حتی در برخی مواقع موجب جلب طرفدارانی از دیگر نقاط می شود.

    در تبیین توریسم ابتدا می بایست به انواع مختلف جهانگردی اشاره نماییم، بدین لحاظ بر طبق تقسیم بندی سازمان جهانی جهانگردی (O .T .W) فعالیت های گردشگری به دسته های زیر تقسیم می گردند : 1 ) توریسم فرهنگیTourism Cultural 2 ) توریسم طبیعیTourism Natural 3 ) توریسم تجاریTourism Business 4 ) توریسم مذهبیTourism Religious 5 ) توریسم ورزشیTourism Sport بر این اساس یکی از شاخصه های مهم توریسم که سهم قابل توجهی از فعالیت های جهانگردی را به خود اختصاص می دهد، توریسم مذهبی است.

    در تعریف توریسم مذهبی اینطور بیان شده است، که جهانگردی مذهبی عبارت است از بازدید گردشگران (با تعریف ویژه جهانگردی) از اماکن مقدس، نظیر زیارتگاه ها، امامزاده ها و نظایر آنها.

    در مطلب زیر که برگرفته از سایت فصل نو می باشد با دو دسته مختلف از جهانگردان روبرو می شویم، دسته اول کسانیکه از اماکن مقدسه در دین خود بازدید می نمایند وگروه دوم کسانیکه از اماکن مقدسه سایر ادیان دیدن می کنند.

    به عنوان مثال افراد زیادی وجود دارند که مسیحی نبوده و لیکن از کلیساهای نقاط مختلف بازدید می کنند، و یا مسیحیانی که به دیدن معابد بودایی ها و یا سایر ادیان می روند.

    در عین حال مسلمانانی که به زیارت اماکن مقدسه خود نظیر حج و یا سایر اماکن متبرکه می روند در دسته دوم جای می گیرند.

    در هر حال بسته به نوع هدفی که افراد دارند، ممکن است یکی از انواع جهانگردی مذهبی را انتخاب نمایند.

    شاید تفاوت این دو دسته در میزان استقبالی که جهانگردان از این سفرها می نمایند باشد.

    چراکه برخی سفرها از لحاظ اجرای فرامین مربوط به آن دین یا مذهب حالت اجباری و یا تاکیدی به خود می گیرند، پس به ناچار همه افراد مومن به آن دین یا مذهب مجبور به اجرای آن سفر، دست کم برای یکبار می گردند.

    (دقیقا نظیر آنچه در دین اسلام مبنی بر زیارت خانه خدا بر مسلمانان واجب است.) در نهایت با توجه به مقاصد افراد، اشکال مختلفی از جهانگردی مذهبی شکل می گیرد.

    در کشور ما نیز با توجه به حضور ادیان مختلف توحیدی و با توجه به وجود پیروان و معتقدان زیاد آنها، انواع مختلفی از توریسم مذهبی می تواند ایجاد گردد.

    بدین لحاظ مسلمانان با اکثریت قابل توجه در ایران، سالیانه به سفرهای متعدد مذهبی خارجی مثل سفر حج در عربستان، عتبات عالیات در عراق و اماکن مقدسه کشور سوریه، همینطور سفرهای مذهبی داخلی نظیر، مشهد، قم، ری، شیراز و نظایر آنها رفته و اثرات مختلف جهانگردی را در این مناطق بر جای می گذارند.

    بر همین مبنا، فرقه های مختلف دین مسیحیت با شعب مختلف آن با توجه به مراسم مختلفی نظیر شب کریسمس، عید پاک و غیره فرصت مناسبی جهت اجرای سفرهای مذهبی از این دست ایجاد می نمایند.

    در ایران نیز به سبب وجود برخی از کلیساهای قدیمی و باستانی با جنبه های مقدس مابانه خود مانند قره کلیسا در آذربایجان غربی و یا کلیسای وانک در اصفهان می توانند در جذب و جلب گردشگر، خصوصا مسیحیان و بویژه ارامنه نقش مهمی ایفا نمایند.

    این امر در خصوص سایر ادیان نظیر دین یهود و یا زرتشتی نیز مصداق عینی دارد.

    اماکن مقدسه متعدد یهودیان در ایران مانند استرومردخای در همدان و یا پارامگاه کوروش کبیر در پاسارگاد فارس و معابد و آتشکده های متعدد زرتشتیان در یزد و سایر نقاط کشور با صدها نوع مراسم همگی نمونه هایی در این زمینه هستند.

    در مجموع همه این پتانسیل های بالقوه لزوم ایجاد برنامه ریزی دقیق و مهمتر از همه اجرای بلافصل این برنامه ها را می طلید.

    در کشوری که حضور ادیان مختلف توحیدی به خوبی نمودار است و یا دست کم در خصوص مسائل مذهبی تاکیدات بسیار زیادی وجود دارد، می تواند قابلیت های مختلف و متنوعی را در خود محفوظ دارد و با یک استراتژی بلند مدت و جامع استعدادهای پیدا و پنهان خود را شکوفا سازد.

    نظیر این نوع جهانگردی مذهبی را در ایتالیا به عنوان مهد کلیساهای بزرگ و مقر رهبر کاتولیک های جهان به خوبی مشاهده می نماییم، به نحوی که در مراسم مراسم آمرزش سالانه شاهد تجمع مسیحیان مختلف دنیا برای دیدار پاپ در میدان سن پیترو در واتیکان هستیم و یا آنچه را که هر سال در هند در وارناسی و یا در مکه معظمه، اتفاق می افتد را می توانیم انواع مختلفی از این نوع جهانگردی محسوب نماییم.

    در ایران از دیر باز به سبب علاقه خاصی که به خاندان اهل بیت (ع) وجود داشته است، اماکن متبرکه متعددی در گوشه و کنار این مرز و بوم پدید آمده است و به دنبال آن، همین امر به نحوی قابلیت ایجاد مراکز و قطب های گردشگری مذهبی را بوجود آورده است.

    توجه مسوولین امر هم از بعد مسائل جهانگردی و هم به لحاظ تاکید بر مفاهیم مذهبی می تواند راهگشای حل این موضوع باشد.

    چراکه حرکت در جهت جذب جهانگرد مذهبی نخست نیازمند درک مفاهیم و اصول مذاهب و احترام به آنها و سپس تلاش در جهت تسهیل ارائه خدمات به زائرین این اماکن مقدسه، در جهت اجرای هر چه آزادانه تر و راحت تر مراسم خاص خود می باشد.

    این امر هم از نظر جنبه های اقتصادی جذب جهانگرد و هم از لحاظ اثرات تبلیغی و بازتاب گسترده بین المللی می تواند نتایج بسیار مثبتی برای کشور میزبان دربر داشته باشد و در ادامه زمینه را برای کل گیری انواع مختلف جهانگرد را فراهم سازد.

    نخستین همایش توریسم مذهبی در مشهد برگزار می شود معاون سیاسی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی گفت: نخستین همایش توریسم مذهبی 23 خرداد ماه در مشهد برگزار می‌شود.

    قهرمان رشید با اعلام این خبر افزود: با توجه به اینکه بخش اعظم توریسم در ایران مربوط به توریسم مذهبی است، این همایش با هدف توسعه و گسترش این بخش مهم از صنعت توریسیم می‌تواند در جهت شناخت هر چه بهتر این پدیده و توسعه آن موثر باشد.

    وی با بیان اینکه سال گذشته بیش از یک میلیون و رشید افزود: وی اظهار داشت: وی با اشاره به بارگاه ملکوتی حضرت امام رضا(ع) و دیگر ویژگی‌های فرهنگی و تاریخی در مشهد، گفت: مشهد و خراسان رضوی از زیرساخت‌ها و شرایط لازم جهت افزایش توریسم و گردشگر بهره‌مند است.

    معاون استاندار خراسان رضوی گفت: باید توجه داشت این امکانات و زیر ساخت ها در شان مشهد نیست و تلاش در جهت گسترش امکانات و فراهم نمودن شرایط و معرفی‌های جاذبه‌های مختلف گردشگری و مذهبی استان به منظور افزایش توریسم، امری ضروری است.

    وی با اشاره به اینکه دولت اقدامات مطلوبی را در جهت مرمت و احیای بقاء متبرکه و مناطق گردشگری استان انجام داده است، اضافه کرد: توسعه کمی و کیفی امکانات لازم منوط به همکاری کلیه دستگاه‌های متولی در این زمینه است.

    ورزش به طور محسوس و غیر محسوس با هم در ارتباط هستند.

    توسعه توریسم ورزشی می‌‏تواند نقش موثری را در رسیدن به اهداف 20 ساله مبنی بر جذب گردشگر ایفا کند.

    به گزارش ایلنا, امیررضا خادم, نماینده مجلس، در مراسم امضای سند همکاری کمیته ملی المپیک و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در زمینه توسعه صنعت گردشگری، گفت: سال‌‏ها است که توریسم و ورزش به طور محسوس و غیر محسوس با هم در ارتباط هستند.

    وی، در ادامه افزود: هر کدام از گروه‌‏های ورزشی کشورهای خارجی که به منظور انجام مسابقات ورزشی به ایران وارد شده‌‏اند به طور ناخواسته مبلغ داشته‌‏های فرهنگی و تاریخی ما به سایر جهانیان بودند.

    وی، تصریح‌‏کرد: در صورتی که برنامه‌‏های سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و کمیته ملی المپیک در راستای توسعه توریسم ورزشی تحلیل شده و همراه با سیاست‌‏گذاری‌‏های مناسب باشد، فکر می‌‏کنم در آینده نزدیک شاهد تحولات شگرفی در رابطه با حضور گردشگری داخلی و خارجی خواهیم بود.

    خادم، گفت: با توجه به این که امروزه صنعت گردشگری به عنوان یکی از بزرگ‌‏ترین صنعت‌‏های دنیا مطرح است و براساس پیش‌‏بینی‌‏های صورت گرفته تا سال 2010 میلادی تبادلات اقتصادی صورت گرفته از طریق صنعت گردشگری بیشترین رقم را خواهد داشت قطعاً کمیته ملی المپیک می‌‏تواند در توسعه این صنعت در کشور نقش به سزایی را ایفا کند.

    عضو هیات رییسه فراکسیون ورزش و مجلس هفتم, گفت: با توجه به اهداف چشم‌‏انداز 20 ساله که باید 2 درصد سهم گردشگران دنیا به ایران اختصاص یابد, گسترش توریسم ورزشی می‌‏تواند در رسیدن به این هدف بسیار موثر باشد.

    توریست های درمانی ، فرصت جدید صنعت گردشگری ایران ؛هزینه درمان ناباروری در ایران یک هشتم سایر کشورهای جهان گروه اجتماعی : متولیان گردشگری در ایران چند سالی بیشتر نیست که به اهمیت جذب توریست های درمانی پی برده اند.

    در اواخر سال 82 ستادی در وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی تشکیل شد تابه این قضیه رسیدگی کند.

    با توجه به تخصص پزشکان ایرانی ، 5 حوزه تخصصی بیماری های قلب ، جراحی های ستون فقرات ، بیماری های مرتبط با ناباروری ، دندانپزشکی و چکاپ برای گسترش این شاخه از صنعت توریسم در ایران در نظر گرفته شدند.

    طبق استانداردهای سازمان جهانی بهداشت برای هر 500 هزار نفر باید یک مرکز درمان ناباروری وجود داشته باشد.

    با این حساب ایران نیازمند 140 مرکز درمانی است در حالی که تعداد این مراکز فعلی در این زمینه به اندازه انگشتان دو دست هم نیست .

    هم اکنون حدود 30 مرکز مرتبط ناباروری در ایران وجود دارد که از این میان 5 الی 6 مرکز فعالیت چشمگیر دارند.

    مرکز تخصصی رویان ، مرکز ناباروری یزد و مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا جزو فعال ترین این مراکز هستند.

    دکتر عباس افلاطونیان مدیر مرکز ناباروری یزد که از سال 1368 کارش را آغاز کرده است درباره پراکندگی جغرافیایی بیماران خارجی خود می گوید: «مراجعه کننده های ما بیشتر از آذربایجان شوروی سابق ، عراق ، افغانستان ، پاکستان ، بحرین و دوبی هستند.» به گفته او این مرکز بطور متوسط هر ماه 20 بیمار خارجی را برای درمان می پذیرد که متوسط هزینه درمانی آنها 1200 تا 1300 دلار است .

    مرکز ناباروری یزد فقط برای درمان بیماران با آنها همکاری دارد و قولی برای امکانات اقامتی به آنها نمی دهد.

    هر چند هتل صفاییه را که نزدیک ترین هتل به این مرکز است به آنها معرفی می کند.

    به گفته دکتر هومن صدری اردکانی ، آندرولوگ و مشاور رئیس پژوهشکده ابن سینا، این مرکز با این هدف شکل گرفته که زوج ها در همان مرحله اول به یک مرکز تخصصی معرفی شوند.

    این مرکز مثل یک بیمارستان کوچک است که نیاز بیماران را از مراجعه به سایر بخش های پاراکلینیکی مثل آزمایشگاه و...

    مرتفع می کند.

    به گفته صدری ، درمان ناباروری از مرحله تشخیصی تا تولد جنین در کشورهای پیشرفته حدود 7 تا 8 هزار یورو هزینه دارد در حالی که یک دوره درمان در مرکز ابن سینا یک هشتم این مبلغ برای زوج ها تمام می شود.

    بحث پایین بودن هزینه این درمان یکی از مهمترین عوامل جذب توریست های خارجی است .

    صدری اضافه می کند: «اعتقاد بیماران مسلمان را هم نباید از نظر دور داشت .

    بحث باروری ریشه های مذهبی و فرهنگی دارد و معمولا بیماران مسلمان ترجیح می دهند درمان آنها توسط پزشکان مسلمان صورت بگیرد.

    طبق شواهد خود ما این مساله برای بیماران کشورهای حاشیه خلیج فارس و جمهوری های تازه استقلال یافته مهم است.» هم مرکز ناباروری یزد و هم پژوهشکده ابن سینا برای تبلیغ مراکز خود سایت های اینترنتی تشکیل داده اند و با بسیاری از مراجعان خود از این طریق ارتباط برقرار می کنند.

    هر چند که بخش اعظم بازاریابی بر عهده سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است .

    تبلیغات سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کمیته یی دارد به نام کمیته توریسم درمانی .

    دکتر عبدالحسین ناصری رییس این کمیته است که برای تحقق برنامه های سازمان متبوعش با وزارت بهداشت نیز تعامل دارد.

    ناصری درباره استراتژی های کمیته توریسم درمانی برای جذب گردشگر بیشتر می گوید: «سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برنامه ریزی های کلان را انجام می دهد و به موسسات واجد شرایط برای شرکت در نمایشگاه های توریسم درمانی که در منطقه برگزار می شود کمک می کند.

    چاپ بروشورها و کاتالوگ هایی که مراکز تخصصی درمانی را در ایران معرفی می کنند و توزیع آنها در نمایشگاه های خارجی به عهده کمیته ما است .» به گفته ناصری شورای گردشگری سلامت در وزارت بهداشت تفاهم بسیار خوبی با این کمیته دارد و شاخصهای بیمارستان ها و مراکز تخصصی را به این کمیته اعلام می کند.

    ناصری در پاسخ به این پرسش که وظیفه نقل و انتقال توریست های درمانی با کدام یک از آژانس ها است می گوید: «گروه تورهای درمانی وجود دارد که نزدیک به 30 آژانس عضو آن هستند اما به نظر ما بیشترین فعالیت را شرکت «حافظ سلامت ایرانیان » دارد که زیر نظر شرکت آتیه سازان حافظ فعالیت می کند.» شرکت حافظ سلامت ایرانیان ، کمیته مخصوص توریسم درمانی دارد که ریاستش با دکتر قریشی است .

    این شرکت به عنوان همکار اجرایی وزارت بهداشت عمل می کند و در حال حاضر در کشورهای سریلانکا، بحرین ، کویت ، یمن ، افغانستان ، دوبی و عراق دفتر نمایندگی دارد.

    قریشی درباره فعالیت این شرکت می گوید: «نمایندگان ما در کشورهای دیگر در نمایشگاه های مرتبط درمانی و موسسات حاضر می شوند و برای ما بازاریابی می کنند.

    بیشترین فعالیت ما در حوزه ناباروری هم در حال حاضر در کشور عراق متمرکز است بطوری که در سه ماه اخیر بیش از 80 درصد بیماران ما زوج های عراقی بوده اند.» به گفته قریشی ، این شرکت ابتدا مدارک بیماران را برای مشاوره به مراکز تخصصی که با آنها قرارداد دارد ارایه می کند و سپس آنها را برای درمان به ایران می آورد.

    او این مراکز تخصصی را نام نمی برد و معتقد است دو عامل قیمت کم و پزشک متخصا باعث جذب بیماران خارجی می شود.

    شرکت حافظ سلامت ایرانیان با تعدادی از هتل آپارتمان های تهران قرارداد دارد و بیمارانش را به آنها معرفی می کند تا برای محل اقامت دچار مشکل نشوند.

    از او می پرسم آیا قرار است بازاریابی شما محدود به کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای میانه بماند یا به افق های بلندتری نیز نظر دارید؟

    می گوید: «در آخرین نمایشگاه توریسم درمانی در بحرین با یک گروه سویسی وارد مذاکره شده ایم که قرار است تا یک سال آینده این همکاری شکل مشخاتری به خود بگیرد.» سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تفاهمنامه یی هم با بیمه سینا امضا کرده است که طبق آن کسانی که وارد کشور می شوند از نظر حقوقی ، درمانی ، حادثه منجر به فوت ، حمل جسد، فقدان چمدان و پول تحت پوشش بیمه یی قرار می گیرند که سقف آن یک میلیون یورو است رقمی که کمتر در دنیا سابقه دارد.

    این سازمان برای جلب اطمینان خاطر گردشگران این سقف را در نظر گرفته است .

    توریسم سلامتی که به واژه توریسم درمانی تغییر یافته به «سفر به دیگر کشورها برای انجام امور پزشکی اعم از دندانپزشکی و عمل های جراحی » اطلاق می شود.

    این واژه عمدتا توسط آژانس های مسافری و رسانه های جمعی ابداع شده و رشد بی سابقه این نوع صنعت توریسم برای مردمی که به کشورهای دیگر برای انجام امور پزشکی سفر می کنند در این رسانه ها به تصویر کشیده شده است .

    ضمنا سعی شده که در حین سفر، مسافران پزشکی از دیگر امکانات توریستی کشورهای دیگر نیز همانند سفرهای تفریحی استفاده کنند، یعنی در واقع با یک تیر دو نشان بزنند.

کلمات کلیدی: توریسم

............... مقدمات و آمار و اطلاعات کلي و مورد نياز زماني که از هر يک از گروها خواسته شد در مورد يک صنعت در پروژه خودبه بحث وگفتگو بپردازند وحتي شايد زماني که به شما بگويند در مورد صنعتي به گفتگو بپردازيد ذهن شما به سوي صنعت هايي مثل لوا

کلمات توريست و توريسم اولين بار به صورت رسمي در سال 1937 توسط اتحاديه ملل استفاده شدند ولي صنعت توريسم بسيار قديمي تر ازآن است. اين کلمه زماني استفاده مي شد که فردي به مدت 24 ساعت از شهر خود به خارج از کشور مسافرت مي نمود اين کلمه همچنين شامل مسافرت

گردشگري و تعميم و توسعه آن در سراسر کشور، تنها راه درمان وضعيت نه چندان مساعد اقتصادي ايران است. اما آيا به واقع ايران از پتانسيل لازم براي تحقق چنين امري برخوردار است و يا اين صرفا رويايي است که حتي با گذر ساليان سال عملي کردن آن غير ممکن است؟

در اين تحقيق ابتدا به مباحثي در خصوص ظهور جامعه اطلاعاتي که آن را صورتبندي جديد جوامع مي نامند و منطق و تأثيرات آن در عرصه جامعه پرداخته شده است و خصوصيات جديد آن با تأکيد بر تأثير مستقيم اين تغيير بر مفهوم امنيت ملي و حاکميت ملي اشاراتي شده است در

توريسم يک محصول محلي است که به يک کشور خاص يا مرزهاي محلي محدود نمي شودديده شده که توريست هاي خارجي معمول که از هند ديدن مي کنند حداقل از دو يا سه ايالت و گاهي بيشتر ديدن مي کنند . احتمالا قرار دادن توريسم تحت ليست همزمان قانون هندي مناسب خواهد بود.

اکوتوريسم در زبان فارسي معادل واژه هايي چون گردشگري زيست محيطي، طبيعت گردي و به عبارتي جهانگردي در عرصه هاي طبيعي تعريف شده و صنعت اکوتوريسم با ظرفيت هاي بسيار بالا حوزه هايي همچون محيط زيست، حمل و نقل، تجارت، آموزش و پرورش، آموزش عالي، و امور اجتما

بحث و نتيجه‌گيري: آن‌چه که ما در ايران تحت عنوان اکوتوريسم بدان مي‌پردازيم و همگي براي گسترش و معرفي آن به عنوان يک صنعت پايدار مي‌کوشيم، اساساً با آنچه که حتي در واژه صنعت اکوتوريسم پايدار آمده است متفاوت است. چرا که اولاً هنوز يک صنعت نيست اگر ما

مقدمه زمانی که از هر یک از گروها خواسته شد در مورد یک صنعت در پروژه خودبه بحث وگفتگو بپردازند وحتی شاید زمانی که به شما بگویند در مورد صنعتی به گفتگو بپردازید ذهن شما به سوی صنعت هایی مثل لوازم خانگی ،اتومبیل،کامپیوتر،ماشین آلات کشاورزیوسرامیک وغیره می رود شاید کمتر کسی به این فکر کند که توریسم یک صنعت است البته این امر در کشور هایی مثل کشور ماهنوز مورد بحث قرار نگرفته شاید چون ...

مفهوم واژه توریسم: گردشگری معال فارسی و کاملاً دقیق واژه Tourism در زبانهای انگلیسی، فرانسه و آلمانی است که بصورت مصطلح در زبان فارسی بصورت جهانگردی ترجمه شده است. ریشه این واژه از اصطلاح Tornus یونانی و لاتین گرفته شده که یکی از معانی آن گردش کردن و یا گشتن است و با پسوند Ism یا گری بصورت اسم مصدر Tourism یا گردشگری در آمده است.[1][1] اصطلاح «توریست» (Tourist) از قرن نوزدهم ...

توسعه صنعت توریسم برای کشورهای در حال توسعه که با معضلاتی چون نرخ بیکاری بالا، محدودیت منابع ارزی و اقتصاد تک محصولی مواجه هستند، از اهمیت فراوانی برخوردار است. اقتصاد کشور ما نیز اتکای شدیدی به درآمدهای حاصل از صادرات نفت خام داشته و متغیرهای کلان اقتصادی با دنباله روی از قیمت جهانی نفت در طول زمان دچار نوسانات شدیدی می شوند. روند حاکم بر متغیرهایی مانند تولید ناخالص ملی، ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول