دانلود مقاله خلاصه مقالات اولین کنفرانس بین المللی تاریخ ترکمن

Word 118 KB 201 60
مشخص نشده مشخص نشده علوم اجتماعی - جامعه شناسی
قیمت قدیم:۱۴,۸۵۰ تومان
قیمت: ۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • خلاصه مقالات اولین کنفرانس بین المللی تاریخ ترکمن

    ترکمن های سالر در دوره معاصر

     

     

    سالرها یکی از اقوام بسیار مهم ترکمن ها در طول تاریخ بشمار       می روندعلاوه بر نقش آنان در هنر ترکمن در کشمکش های سیاسی نیز ایفای نقش کرده اندو اما در دوره قاجاریه و سپس حاکمیت بلشویسم در آن طرف مرزهای ایران وضعیت آنان بشدت متزلزل گردید . سالرها از دست بلشویکهای تندرو راهی افغانستان و ایران شدند.

    سالراز ناشناخته ترین طایفه های ترکمن است و تفاوت های قابل توجهی با دیگر ترکمن ها دارد نه تنها از نوع پوشاک، گویش می توان مهمترین آن مربوط به اسکان این طایفه در ایران که یک قرن نمی شود اشاره کرد.

    به گذشته ی سالرها باز گردیم و دفتر خاطرات آنها را با هم ورق بزنیم. در گذشته در شوروی سابق (ترکمنستان امروزی) می زیستند اما با سلطه بلشویکیها در ترکمنستان که مصادف است با صنعتی شدن اتحادیه های روسیه شامل: دستگیری اقلیت های ثروتمند در آن زمان در روسیه بیش از 20 اقلیت مختلف وجود داشته است، گرفتن اراضی کشاورزی از مردم برای پیشرفت صنعتی، بهترین کشتارها و غارت ها، کارکردن زنان در عرضه های مختلف اجتماعی که تطابقی با فرهنگ سالر و دیگر اقوام متعصب نداشته و پذیرفتن آن نه تنها برای سالرها بلکه برای هر قدم غیرتمند بسیار مشکل بوده و در این شرایط در ذهن سالرها جز آینده ای تاریک و پلید خطور نمی کرد.

     گروهی از آنها شبانه دور از چشم افسران روس با فرار از میان کوهها، دشتها و رود تجن وارد سرخس و توابع آن می شوند ولی آن دسته از سالرهایی که مجال فرار نمی یابند به دلایل مختلف در ترکمنستان ماندگار می شوند و بدین ترتیب سالرها به دو دسته تقسیم می شوند اما آن دسته از سالرهایی که وارد ایران می شوند در مکانی به نام باغباغو واقع در خراسان رضوی و توابع سرخس سکنی می گزینند. ولی دیری       نمی گذرد که مرگ به سوی ایل سالر آمده و بیماری ابتدا حیوانات و سپس بقیه ی افراد را از پای در می آورد.

    بسیاری از کودکان و زنان یتیم و بیوه شدند و دیگر افراد به جای مانده بی خانمان می شوند بعد از این کشتار عجیب رضاخان دستور می دهد آنها به سوی سرزمین خود بازکردند ولی سالرها نپذیرفتند و به امید زندگی بهتر کمر همت را بسته و در برابر بازی روزگار خم به ابرو نیاورده و راهی شهرهای: تربت جام، مشهد، سرخس و روستاهای: جان آباد، صالح آباد، موسی آباد، یکه پسته، (سنگ) درازو، و تعدادی دیگر روانه ترکمن صحرا می شوند آنها به خواسته ی خودشان روانه ی مکان های نامبرده نمی شوند زیرا هیچ پیوستگی فرهنگی، ملی، قومی، زبانی با سالرها نداشته و تنها حفظ اصالت آنها را وادار به این کار کرده و دلیل دیگر اینکه سالرها امید برگشت به سرزمین مادری را داشتند و به همین دلیل به سوی دیگر نواحی ترکمن نشین ایران حرکت نمی کنند و      می توان گفت که با گذشت سالیان دراز سالرها هنوز هم اصالت و بافت عشیره ای خود را حفظ کرده اند.

    دولت های نالایق روس و ایران آن زمان نه تنها نتوانستند به یاری ایل سالر بشتابند بلکه درصدد تار و ماج کردن فرهنگ غنی سالر شدند اما به برکت انقلاب اسلامی همچنان که تحولی عجیب در جامعه ی ایران بوجدو آورد این دگرگونی شامل ترکمن ها و بخصوص سالرها شد و آنها توانستند با گذشت سالها روابط خود را با سالرهای ترکمنستان برقرار کنند.

     

    ترکمنها در عصر پهلوی

     

    مایسا ایری *

     

    رضاخان برای خلع سلاح ترکمنها، اقدامات وحشیانه ای در ترکمن صحرا اجرا کرد، کشتار اهالی و سوزاندن روستاها مثل آتش زدن روستای سلاخ که مردم آن نواحی را از طرف خوجه نفس به توپ بستند. در سراسر ترکمن صحرا حکومتهای نظامی برقرار گردید . در طی یک اعلامیه که پس از شکست جنبش خطاب به ترکمن ها صادر شد ، رفت و آمد به ترکمن صحرا را با کسب اجازه نامه مخصوص از سوی فرماندار نظامی گرگان و یا پادگانهای محلی مجاز اعلام می کند .

    غصب زمین از ناحیه ترکمن صحرای غربی آغاز گردید و چون اندازه گیری توسط «نی» انجام می گرفت، این عمل اداره املاک را ترکمن ها (نای لاما) می گفتند. غصب زمینهای منطقه گنبد و آی درویش (حومه کلاله) اقدامات بعدی سرسپردگان رضاخان بود.

    رضا شاه در 26 مرداد 1305 شخصاً از طریق ترکمن صحرا و دشت گرگان وارد بجنورد شد و عده ای از اعضای پادگان مراوه تپه را به جرم ایجاد بلوا اعدام نمود.

    ستون جان محمد خان نیز از راه بجنورد حمله به ترکمنهای گوگلان را آغاز نمودند. در نهایت این چهار ستون 12 آبان ماه در گنبد قابوس به

    هم رسیدند و پیروزی شان را جشن گرفتند.

    خلع سلاح ترکمنها به پایان رسید و سرتاسر ترکمن صحرا به فرماندهی سرتیپ عبدالله توماچ حکومت نظامی اعلام گردید.

    بعدها اختلاف بین دو طایفه بزگ ترکمن یعنی جعفربای و آتابای و تزلزل رهبران ترکمن از جمله عثمان آخوند موجب موفقیت رضاشاه در سرکوب آنها گردید.

     

     

    نقش ترکمانان در به قدرت رسیدن قاجار در تاریخ ایران

     

     

    در تحولات تاریخ ایران، ایلات و عشایر نقش بسیار مهمی را ایفا کردند. به جرأت می توان گفت ایلات و عشایر قرنها از عوامل مهم و موثر در تحولات سیاسی و اجتماعی ایران بودند. اینان طی قرنها مانند مهره های شطرنج در صحنه بازیهای سیاسی و مبارزه ها و کشمکش های داخلی ایران شرکت موثر داشته و عنصر فعال و گاهی محور اصلی تحولات سیاسی بوده اند.

    بصورت تقریبی می توان ادعا کردکه بیش از دوسوم حکومتهای ایران و نزدیک به هشتاد در صد ادوار حکمرانی کشور، دراختیار جماعات ایلاتی قرار داشته است. و بسیاری از جریانهای سیاسی سه قرن اخیر و غالب کشمکش ها و مبارزه ها و جنگها و منازات داخلی ایران معلول وجود ایلات و طرز زندگی و روحیه و امتیازات طبقاتی آنان بوده است بطوریکه از یک لحاظ تاریخ سه قرن اخیر را می توان تاریخ نهضت و        جنبش های نظامی و سیاسی ایلات و عشایر دانست.

    یکی از این ایلات مهم در تاریخ این سرزمین، ترکمنها بودند که اینان در طول تاریخ ایران خود بانی حکومتهایی چون سلجوقیان و ترکمانان آق قوینلو و قراقونیلو بودند و مضافاّ بر اینکه در طلوع و غروب بسیاری ازحکومتها در طول تاریخ ایران نقش بسزایی داشتند. مثال بارز این مطلب در تاریخ معاصر ایران نقش و کمک ترکمانان در برپایی حکومت قاجارها می باشد.

    ایل قاجار که مدتها در عرصه شطرنج سیاست ایران سرباز پیاده ای بیش نبود، بواسطه اتحاد با ترکمانان از اواخر عهد صفوی آنچنان بر قدرت و نفوذ خود در منطقه استرآباد افزودند، بحدی که برای تصاحب قدرت در ایران امیدوارتر و مصمم تر شدند .

    در این دوران نقش ترکمنها از دو نظر حائز اهمیت است. اولاَ: اتحاد ایلات ترکمن بخصوص یموتها با ایل قاجار موجب افزایش قدرت نظامی قاجارها شد که این اتحاد تا زمان تثبیت پادشاهی آقا محمد خان قاجار دوام داشت .ثانیاّ : منطقه ترکمن صحرا مامن و پناهگاه مطمئنی برای سران قاجاربود که در هنگامه شکستها و یا احساس خطر جان بدانجا پناه می بردند و با رفع خطر درفرصتی مناسب به یاری ترکمانان به تکاپوهای بعدی خود می پرداختند. نتیجه مهم اتحاد قاجارها با ترکمانان تاسیس سلسه ای درایران بنام قاجاریه بود. اما این اتحاد و همکاری چندین دهه قاجار و ترکمن با تاسیس و تثبیت حکومت قاجارها به پایان رسید چراکه آقا محمد خان موسس حکومت به پاس، آن همه جانفشانیها، حمایت ها و پناه دادنهای ترکمانان به خانواده قاجار در طول سالیان گذشته، بزرگترین پاداش خود را به متحدان قدیمی خود با بر پا کردن مناره ها از سرترکمانان داد. در این باره آرمینیوس وامبری سیاح اهل مجار در سیاحتنامه خود اینچنین می نویسد : «اگر شمشیرترکمنها نبود آغا محمد خان هرگز موفق نمی شد خاندان خود را برقرار کند چادر نشینان ‌[ترکمانان] این مطلب را بخوبی می دانند و غالباً از بی وفایی قاجار ها که از زمان فتحعلیشاه به کلی آنها را رها نموده و حتی  مستمری قانونی سالیانه بعضی از روسای آنها را قطع کرده اند شکایت دارند».

    حال با این مقدمات به حوادث تاریخی سه قرن اخیر که یکی از بحرانی ترین دوران تاریخ ایران می باشد می پردازیم ، دورانی که سراسر رقابت ، جنگ و ستیز بین ایلات مختلف افغان ، افشار، زند، قاجار و ترکمن ... بود . در این بین قاجارها حرص ولع بیشتری جهت کسب قدرت در ایران از خود نشان می دادند. و همچنین در این مقاله نقش تاثیر گذار دشت ترکمن و ایلات ترکمن در ارتباط با قاجارها را در این مقطع از تاریخ ایران مورد بررسی قرار می دهیم .

  • فهرست:

    ندارد.

     

     


    منبع:

    ندارد.

به نام خدا خلاصه تاريخ ايران زمان ميلادي زمان هجري سلسله پادشاه رويدادها پايتخت حدود 720 تا 550 پيش از ميلاد مادها ديا اکو ديااکو هفت قبيله آريايي را در

فصل اول وظایف اداره کل ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی • نظارت بر اجرای صحیح قانون و مقررات مربوط به ثبت شرکتها و مؤسسات غیرتجاری و مالکیت صنعتی در سطح کشور (موضوع آئین‌نامه سازمان اداری و وظایف ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی مصوب 12/6/40) • نظارت بر فعالیت‌های مربوط به ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری و عنداللزوم راهنمایی و ارائه طریق به واحدهای تابعه در انجام وظایف و حل مشکلات و مسائل مربوط ...

بخش 1 : مقدمه 1-1 مقدمه اي بر بانک اطلاعاتي دادِگان (پايگاه داده‌ها يا بانک اطلاعاتي) به مجموعه‌اي از اطلاعات با ساختار منظم و سامانمند گفته مي‌شود. اين پايگاه‌هاي اطلاعاتي معمولاً در قالبي که براي دستگاه‌ها و رايانه‌ها قابل خواندن و قابل

مقدمه روابط عمومی تمنیات و آرزوهایی دارد تا خود را به صورت حرفه‌ای درآورد. فرهنگ روابط عمومی ابزاری است که می‌تواند به انجام این وضعیت کمک کند؛ ولی طبیعت دوره تحصیلات و منظور از مواد درسی، موضوعات مورد مشابهی است که در این باره اغلب بین دانشگاهیان و کارورزان اختلاف‌نظر وجود دارد. در بریتانیا دولت صریحا آموزش حرفه‌ای را تشویق می‌کند؛ بنابراین لازم است آموزش به طور روزافزون در ...

نهضت اصلاحي دکترمصدق و کودتاي 28 مرداد 1332 تاريکخانه اشباح و اسناد فريد مرجايي ملُکِ ما را خوردني فهميده است بر سر ما شيره‌ها ماليده است او گمان دارد که ايران خوردني است همچو شيره سرزميني خوردني‌ست با وثوق‌الدوله بست اول قرار ديد از آن حاصلي نامد

پس از اینکه قیومیت انگلیس بطور رسمی پایان پذیرفت, صهیونیست ها پادگان ها و مقامات کشوری انگلیس در فلسطین را مورد حمله قرار دادند. قتل نخستین بازرس سازمان ملل متحد به همراه دستیارش روشن ساخت که هیچ کس نمی تواند با برنامه های صهیونیستی مخالفت نماید و به سرعت گرفتار خشم و تنبیه مقامات صهیونی می گردد. کشتار دسته جمعی دیر یاسین و عین الزیتون و صلاح الدین در آوریل 1948 کشتار های ...

پس از اینکه قیومیت انگلیس بطور رسمی پایان پذیرفت, صهیونیست ها پادگان ها و مقامات کشوری انگلیس در فلسطین را مورد حمله قرار دادند. قتل نخستین بازرس سازمان ملل متحد به همراه دستیارش روشن ساخت که هیچ کس نمی تواند با برنامه های صهیونیستی مخالفت نماید و به سرعت گرفتار خشم و تنبیه مقامات صهیونی می گردد. کشتار دسته جمعی دیر یاسین و عین الزیتون و صلاح الدین در آوریل 1948 کشتار های ...

ربوکاپ، تلاشي است در زمينه پروراندن تحقيقات هوش مصنوعي و هوش روبات‌ها، که از طريق تعريف يک مسئله استاندارد و حل آن توسط محققين متعدد در کشورهاي مختلف دنبال مي‌شود. به همين منظور، براي چنين مساله‌اي بازي فوتبال درنظر گرفته شده است. بازي فوتبال صرفا

از آغاز انتفاضه الاقصي تا هم اکنون که سومين سالگرد آن گرامي داشته شد، مسئله فلسطين و خروش و قيام ملت مظلوم فلسطين که براي احقاق حق خود جانفشاني مي کنند مورد توجه ويژه رسانه هاي گروهي قرار گرفته است. خبرها و تحليلهاي ارائه شده توسط اين رسانه ها نشانگ

مقدمه : قوانین بین المللی جنگ طی صدها سال جنگ و کشمکش میان انسانها با تدوین همزمان قوانین در اواخر قرن نوزده گسترش یافت. اما این امر تا زمان خسارات کاملاً گسترده خصوصیات فرهنگی جهانی دوم میسر نبود. در آن زمان جامعه بین الملل نیاز به حفظ میراث فرهنگی در زمان جنگ را تأیید نمود. کنوانسیون لاهه پیرامون حفظ مایملک فرهنگی در واقعه جنگ مسلحانه (1954)[1] (کنوانسیون لاهه 1954) به همراه ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول