دانلود مقاله جغرافیای شهری آمریکا

Word 2 MB 20116 44
مشخص نشده مشخص نشده محیط زیست - انرژی
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • آلاسکا
    (به انگلیسی: Alaska) بزرگ‌ترین ایالت کشور ایالات متحده آمریکا است.

    که به واسطه معادن غنی و نیز نفت یکی از ثروتمند ترین ایالت های این کشور محسوب می شود.

    پایتخت آن ژونو، و شهرهای مهم آن فیربانکس، نوم، و انکوریج هستند.

    شمالی ترین شهر آلاسکا بَرو (Barrow) و جنوبی ترین شهر ایالت آلاسکا کودیاک (Kodiak) می باشد.
    رشته کوه های طولانی، قله های بلند، یخچال های طبیعی، رودها، دریاچه ها و دیدنی های طبیعی بسیار، کرانه های اقیانوس آرام کوهستانی و متشکل از رشته کوه های طولانی است که بعضی از این قله ها کوه های آتشفشانی اند اصلی ترین مشخصات این سرزمین است.
    ۸۲% آلاسکاییان مسیحی (که از این میان ۶۸% پروتستان، ۸% ارتدوکس ،و ۷% کاتولیک هستند).

    ۱۷% باقی دین خاصی ندارند.
    پول رایج دلار آمریکا است، و زمان رسمی آلاسکا، پاسیفیک تایم (135° West) میباشد.
    جغرافیای طبیعی
    مساحت آلاسکا در حدود ۱٬۵۹۳٬۴۳۸ کیلومتر مربع (کمی کمتر از ایران) می باشد که شامل جزایر الوشن که به بیش از ۱۵۰ جزیره کوچک و بزرگ تقسیم می شود.مرز میان کانادا و آلاسکا از اولین مرزهایی بود که به واسطه مرزبندی مداری شکل گرفت و از دیگر مرزهای این چنین میتوان به مرز مصر و لیبی اشاره کرد.

    کوه مک کینلی مرتفع ترین کوه قاره آمریکای شمالی که در سال ۱۹۱۳ فتح شد.
    مردم آلاسکا
    این ایالت شبه جزیره ایست در شمال غربی قاره ی آمریکا شمالی که با جزیره های بزرگ و کوچک که جمعیت آن طبق آمار سال ۲۰۰۵ بیش از ۶۶۰۰۰۰ نفر است.

    نام آلاسکا از قوم آلئوت (Aleut) گرفته شده است که مردم بومی کهن این سرزمین بوده اند که معنای سرزمین وسیع را دارد.
    آلاسکا به همراه جزایر هاوایی دو تکه جدا از ایالت متحده آمریکاست که به ترتیب ایالات چهل و نهم و پنجاهم آن به شمار می روند.سفید پوست ها 75 درصد مردم آلاسکا را تشکیل می دهند.و بیش از 70 درصد در شهرها زندگی می کنند.اغلب مردم آلاسکا زندگی در خطوط ساحلی را گزیده اند.


    آلاسکا با محوطه یوکون و بریتیش کلمبیای کانادا در شرق، با خلیج آلاسکا در غرب، با اقیانوس آرام در جنوب، با دریای برینگ، تنگه برینگ و دریای چوکچی در غرب و با دریای بوفورت اقیانوس منجمد شمالی در شمال محدود شده است.سرزمین آلاسکا نزدیک ترین قسمت قاره آمریکا به آسیاست و تنگه برینگ با حدود 80 کیلومتر پهنا آن را از روسیه جدا می کند و بر طبق نظریه های باستان شناسی و مردم شناسی مردم بومی قاره آمریکا در عصر یخبندان قبل از ورود وایکینگ ها و گروه اعزامی اسپانیایی به رهبری کریستف کلمب از طریق آلاسکا به این قاره مهاجرت کرده اند.این قوم هنوز نیز در گوشه و کنار آمریکای شمالی و جنوبی قابل مشاهده هستند و به مردم بومی آمریکا(Native American) مشهور هستند از معروف ترین افراد بومی آمریکا که به قدرت و شهرت رسیدند میتوان به ایمیلیانو زاپاتا انقلابی مکزیکی اشاره کرد.
    زبان رسمی انگلیسی است، و زبان های بومی نیز تا حدود کمی رایج هستند.

    نوع نژاد 67.7% سفید ، 15.6% بومی آلاسکایی ، 4.1% سیاه ، اسپانیولی 4.1% ، آسیایی 4%، و اسکیموها و آلئوت 3.6% جمعیت هستند.
    پیش از ورود سفید پوستان به آلاسکا، اسکیموها ، آلئوت و سرخپوستان تنها مردمان ساکن این سرزمین بودند.
    پتر کبیر، تزار روسیه ، در ۱۷۲۵ میلادی، ویتوس برینگ (Vitos bering) ، دریانورد دانمارکی را که در خدمت روسیه بود مامور کرد تا حدود کرانه های شمال شرقی روسیه را کشف و مشخص نماید.

    برینگ در دومین سفر پژوهشی خود ، در سال 1741 م به سرزمینی رسید که امروزه آلاسکا نامیده می شود.

    هنگامی که نخستین اروپایی‌ها به جستجوی مسیری میان اقیانوس اطلس و اقیانوس آرام در شمال پرداختند 3 قوم اسکیموها، آلئوت‌ها و سرخپوستان در سرزمین قطبی آلاسکا ساکن بودند.در سال 1741 میلادی روس‌ها پرچم خود را در این مجمع الجزایر وسیع که آلاسکا نامیده می‌شد برافراشتند.

    چند سال بعد، شکارچیان بالن و تاجران پوست در منطقه مستقر شده و یک بازار در جزیره کودیاک(Kodiak Island) در سال 1784 میلادی ایجاد کردند.

    با کشف طلا سیل مهاجران به منطقه سرازیر شد و توجه امریکایی‌ها به این سرزمین ثروتمند جلب گردید.دولت ایالات متحده برای فروش آلاسکا روسیه تزاری را تحت فشار گذاشت.
    در سال ۱۷۶۷ میلادی، آمریکا سرزمین آلاسکا را به مبلغ 7.2 میلیون دلار از قرار هر جریب فرنگی دو سنت از روسیه خرید .

    بسیاری از مردم آمریکا از این ولخرجی ناراضی بودند اما پس از کشف معادن طلا و مس در این سرزمین نظر مردم تغییر کرد و عده ی بیشماری برای بهره برداری از این گونه منابع طبیعی به آلاسکا رفتند.

    آلاسکا در جنگ جهانی دوم به سبب اینکه نزدیک ترین بخش قاره آمریکا به آسیا است، اهمیت نظامی خاصی یافت.

    این سرزمین در سوم ژانویه ۱۹۵۹ چهل و نهمین ایالت آمریکا شناخته شد.


    گاه شمار برخی وقایع دیگر در آلاسکا
    ۱۹۱۲: آتشفشان کاتمای (در زبان محلی ناواروپتا) به ارتفاع ۲۰۴۸ متر واقع در پارک ملی کتمای فوران کرد و تا ۱۰۰ مایل اطراف خود را در حدود ۴ متر خاکستر پوشاند و آسمان آلاسکا را از سیاهی و تاریکی فراپوشاند.


    ۱۹۱۷: بنابر تصویب کنگره آمریکا پارک ملی مک کینلی به رسمیت شناخته شد.

    این مکان دارای حیات وحشی تماشایی نظیر گوزن آمریکای شمالی (caribou)، خرسهای خاکستری، گرگ و غیره است، و دارای بزرگ‌ترین کوه قاره آمریکای شمالی میباشد.
    ۱۹۶۴: بزرگ‌ترین زمین لرزه تاریخ تا آنزمان در آلاسکا رخ داد به مقیاس 8.4 ریشتر ( هنگام بازنگری در ۱۹۷۷ اعلام شد که 9.2 ریشتر بوده) که باعث ایجاد یک تسونامی عظیم در جنوب غربی آلاسکا به سمت جزایر کوریل در روسیه و ژاپن شد که ارتفاع این امواج تا ۵۰ متر گزارش شد.
    ۱۹۶۴: بزرگ‌ترین زمین لرزه تاریخ تا آنزمان در آلاسکا رخ داد به مقیاس 8.4 ریشتر ( هنگام بازنگری در ۱۹۷۷ اعلام شد که 9.2 ریشتر بوده) که باعث ایجاد یک تسونامی عظیم در جنوب غربی آلاسکا به سمت جزایر کوریل در روسیه و ژاپن شد که ارتفاع این امواج تا ۵۰ متر گزارش شد.

    پرندگان مرده بدنبال حادثه نفتی ۱۹۸۹ ۱۹۸۹: یک تانکر شرکت نفتی اکسون والدز با 1.26 میلیون بشکه نفت در پایانه شمالی خطوط نفتی آلاسکا در ۲۴ مارس ۱۹۸۹ به گل نشست.

    به ناچار برای رهایی کامل نفتکش ۲۴۰ هزار (۲۶۰ هزار هم گفته شده) بشکه نفت در پرینس ویلیام سوند رها شد.

    این منطقه یک منطقه غنی از سمور آبی، وال (نهنگ ها)، بالن های دریایی (گراز دریایی یا به قول تازیان ماهی یونس) ، ملوانانی که ماهی صید می کردند و ماهی بود.

    مساحتی در حدود ۱۷۷۰ کیلومتر مربع را این آلودگی در بر گرفت و سالها طول کشید تا بتوانند تمامی آلودگی را پالایش کنند.

    هزاران پرنده و پستاندارهای دریایی و ماهی در این فاجعه محیط زیستی تلف شدند.

    بعدها معلوم شد خطای مسلم از ناخدای تانکر بوده، و تانکر از حد مجاز برای به گل ننشستن فراتر رفته بود و این فاجعه محیط زیستی را به بار آورد که بدترین نمونه در تاریخ آمریکا لقب گرفت.

    شرکت اکسون و کمپانی سرویس خطوط لوله کشی آلاسکا به پرداخت جریمه ای سنگین محکوم شدند.

    طبیعت آلاسکا در شمال آلاسکا جلگه هایی وجود دارد که به اقیانوس منجمد شمالی می پیوندد .

    خاک این جلگه ها یخ زده است و در آن درخت نمی روید (زمین های توندرا) .

    آلاسکا به تنهایی سه قله مرتفع قاره آمریکای شمالی را در خود جا داده است که به قرار زیر است : کوه مک کینلی (واقع در پارک و منطقه حفاظت شده ملی دنالی)، کوه لوگان ( Logan6050)، و کوه سن الایاس (واقع در پارک و منطقه حفاظت شده ملی رنگل-سن الیاس).

    محیط زیست آلاسکا به نظر دست نخورده و بری از نفوذ انسان می آید اما بعد از کشف نفت و اتفاقات پی در پی در ضدیت انسان با محیط پیرامونش این محیط را نیز یکی از پرخطرترین مکان های روی زمین کرده است.جنگل ملی چوگاچ در این ایالت قرار دارد.

    آب و هوا آب و هوای آلاسکا متنوع است.

    در بعضی مناطق این سرزمین دمای هوا گاه به °۶۲- سانتی گراد می رسد.

    در کرانه های شمالی که اسکیموها در آنجا زندگی می کنند ، زمستان بسیار طولانی و تاریک است و خورشید هفته ها طلوع نمی کند!.

    تابستان های این ناحیه کوتاه است اما روزهای بسیار بلندی دارد و خورشید هفته ها غروب نمی کند.

    در این میان یخ های لایه ی بالایی خاک ذوب می شوند و در نتیجه آب سطح زمین را می پوشاند.

    باد هایی که بر فراز جریان آب گرم ژاپن می وزند(گلف استریم) هوای جنوب آلاسکا را تقریباً در سراسر سال ملایم نگه می دارند.

    در قسمت های مرکزی میانگین بارندگی سالانه حدود ۳۳۰ میلی متر است.

    اب و هوای سردی دارد اقتصاد آلاسکا کوههای سر به فلک کشیده در شرق شهر ژونو.

    آلاسکا همه ساله یک مقصد بزرگ گردشگری در آمریکا شمرده می‌شود اقتصاد آلاسکا بیشتر بر مبنای منابع طبیعی (همانند نفت) و صنعت گردشگری استوار است.

    مقدمه آلاسکا از نظر تولید ناخالص داخلی، با ۷۳ میلیارد دلار تولید سالیانه، به تنهایی از قدرت اقتصادی برابری با کشور بلاروس برخوردار است.

    صنایع نفت به واسطه بازدهی و سود فراوان آن در آلاسکا رونق بسزایی دارد.این ایالت در حدود یک درصد کل نفت ایالات متحده امریکا را تولید می کند.

    اگرچه تولید نفت به صورت یکنواخت در حال کاهش می باشد.

    چنانکه یکی از میدان های پرودهوبی(Prudhoe Bay) ، این میدان یکی از بزرگ‌ترین منابع نفتی در حال استخراج است که ذخیره ای معادل ۲۰ تریلیون مترمکعب گاز را در خود ضبط کرده است که معادل یک درصد ذخایر گاز جهانی است.نیز 1 تریلیون بشکه نفت خام که ۳۰ درصد از کل آن در میدان پرودهوبی ذخیره است.

    صنعت ماهیگری نیز در این ایالت رونق دارد.از انواع اغلب مهم میتوان به قزل آلا ، خرچنگ، هالیبوت (نوعی ماهی عریض و بزرگ)، حلزون صدف دار اشاره کرد.

    اگرچه بیشتر آلاسکا بیشه ها و جنگل های غیر قابل دسترس تشکیل می دهد اما صنعت چوب آلاسکا در کنار صنعت چوب کانادا و اسکاندیناوی در جهان معتبر است.اغلب چوب های قیمتی مرکب از شوکران کبیر و انواع صنوبر (کاج میلاد ایرانی).

    پارک جنگی چوگاچ و پارک جنگی تونگا در امتداد خط ساحلی جنوبی قرار دارند و بیشتر محصولات(تخته الوار) این پارکهای جنگلی استخراج و به کشورهای نظیر ژاپن صادر می شود.

    خطوط نفتی ایالت آلاسکا منابع و معادن آلاسکا منابع طبیعی فراوانی دارد.

    یک سوم مساحت آن پوشیده از جنگل های صنوبر و کاج است که از چوب آن استفاده می شود.

    در کرانه های آلاسکا انواع ماهی ها ، خرچنگ ، صدف ، میگو و دیگر جانوران دریایی فراوان است و مردم قسمتی از خوراک و درآمد خود را از راه شکار این جانوران به دست می آورند.

    جانوران وحشی مانند خرس ، گوزن ، بز کوهی ، خرگوش و روباه نیز در این سرزمین وسیع فراوان یافت می شود که آن ها را برای پوستشان شکار می کنند آلاسکا همچنین معادن فراوان نفت ، گاز طبیعی ، طلا ، زغال سنگ ، باریت ، جیوه ، پلاتین ، نقره ، اورانیوم و سنگ آهن مغناطیسی دارد اما مهم تر از این ، شیوه های بهره برداری از معادن و به کار گیری آن ها در توسعه روز افزون این ایالت است.

    حمل و نقل با وجود این که ساختن راه در بخش های کوهستانی سخت و دشوار است اما امروزه آلاسکا کیلومتر ها بزرگراه و راه آسفالته و راه آهن دارد .

    وسایل حمل و نقل جدید مانند سورتمه های موتوری برای جا به جایی روی یخ و برف ساخته شده اند.

    در بخش های کوهستانی نیز بیشتر از هواپیماهای کوچک استفاده می شود.بزرگراه آلاسکا که در سال 1942 به ابتکار نیروی نظامی آمریکا از داسون کریک در بریتیش کلمبیا کانادا تا فایربانکس در مرکز آلاسکا برای انتقال ادوات نظامی کشیده شد که دو سال بعد از پایان جنگ جهانی دوم در 1947 این بزرگراه که بیش از 2450.5 کیلومتر(1523 مایل) طول دارد عمومی(آمد و شد نامحدود)اعلام شد.

    امروزه این بزرگراه به قسمتی از بزرگراه بزرگ پان آمریکن(Pan-American Highway) متصل است که سراسر آمریکای شمالی تا پاناما در آمریکای مرکزی را در بر می گیرد.مابین سالهای 2001-2002 ،2 میلیون و 400 هزارنفر وارد آلاسکا شدند.

    کشاورزی کشاورزی در آلاسکا رونق چندانی ندارد و محدود به تولید تخم مرغ است، در واقع باید گفت کشاورزی در آلاسکا جایی ندارد به طوری که برای مثال در تولید چهارپایان مقام آخر را در بین ایالت های آمریکا داراست دولت آلاسکا فرماندار و نایب فرماندار هر چهار سال یکبار به رای مردم انتخاب می شوند.کنگره قانونگذاری آلاسکا 40 نماینده و 20 سناتور دارد که توسط مردم آلاسکا انتخاب می شوند.به نمایندگی از مردم آلاسکا در کنگره آمریکا یک نماینده و دو سناتور وجود دارد یک فروند بوئینگ ۷۳۷ از شرکت هواپیمایی آلاسکا تاسیاست فرهنگی و آموزشی میانگین تحصیل و باسوادی دانش آموزان ساکن آلاسکا از میانگین ملی آمریکا بالاتر است.

    این در حالی است که میانگین وجود کلاس های تدریس از میانگین ملی آمریکا کمتر است.

    دانشگاه آلاسکا مسئولیت آموزشی کل ایالت را بر عهده دارد (نظیر آنچه در ایران در اختیار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است) به رسمیت شناختن و اعطای امتیاز آموزشی به مراکزی که به مردم آموزش می دهند.

    دانشگاه آلاسکا به سه واحد انکوریج، ژونو و فایربانکس تقسیم شده است.

    شاخه دانشگاه آلاسکا در فیربنکس بزرگ ترین مرکز تحقیق در رابطه با شمالگان در جهان است.

    ماهیگیری و مهاجرت های آنها، آتشفشان شناسی و تحقیق در مورد گرمایش زمین در شمالگان از سر موضوعاتی است که در این مرکز بررسی می شود.

    موزه ایالتی در ژونو ، موزه شلدون جکسون در شهر کوچک سیتکا ، موزه تاریخ و هنرهای زیبا در انکوریج و موزه دانشگاه آلاسکا در فایربانکس از جالب توجه ترین موزه هایی هستند که در مورد آثار کهن و باستانی و محصولات مصنوعی مردم بومی آمریکا به گردآوری و محافظت پرداخته اند.

    اعم از عناصر مهم و معنادار از فرهنگ بومی آمریکا که در واقع میراث بشری محسوب می شوند.

    دانشگاه آلاسکا در انکوریج دانشگاه بزرگ و معتبر شهر انکوریج است.

    سرگرمی و مکانهای دیدنی آلاسکا دارای ۱۵ پارک ملی است که هر کدام حکم یک گالری از تکامل طبیعی زمین را دارد.

    همچنین این ایالت بیش از ۲۰ کوه از بزرگ‌ترین کوههای آمریکا را در خود جای داده است که به هنگام فصل زمستان میزبان علاقمندان به ورزشهای زمستانی است.

    از پارک های معروف ملی این ایالت میتوان به پارک و منطقه حفاظت شده ملی دنالی، پارک و منطقه حفاظت شده ملی رنگل-سن الیاس، پارک و منطقه حفاظت شده ملی کتمای، پارک و منطقه حفاظت شده ملی دروازه های شمالگان، پارک و منطقه حفاظت شده ملی دریاچه کلارک، پارک ملی دره کوباک، پارک ملی کنای فوردز، و پارک و منطقه حفاظت شده ملی خلیج گلیشر اشاره کرد.

    در پارک و منطقه حفاظت شده ملی دنالی بیش از ۱۰ هزار یخ رود در آلاسکا واقع است که هر کدام جلوه خود را دارد.

    همچنین در پارک و منطقه حفاظت شده ملی دریاچه کلارک ده ها هزار دود کش تماشایی آتشفشانی در دره های پارک های ملی آلاسکا که در اثر تقابل آب و مواد مذاب تبدیل به چشمه های جوشان و آب گرم شده اند که سالانه هزاران بازدید کننده دارند.

    از بزرگ‌ترین محل های سرگرمی و تفریح میتوان به پاتوق فور (Fur Rendezvous) در انکوریج اشاره کرد.

    و نیز میتوان به حراج های موسوم به فور (پاییزه)، مسابقه سگهای سورتمه ران (sled-dog races)، آتش بازی ، و بازی های صحرایی اشاره کرد.

    مردم از سراسر جهان هر ساله در ماه مارس برای مسابقه سخت و بزرگ سورتمه رانی با سگهای سورتمه ران از انکوریج تا نوم در حدود بین ۱۸۲۵ تا ۱۸۷۰ کیلومتر به آلاسکا سفر می کنند.

    تقریباً هر ساله ۷۵ تیم در این رقابت ها شرکت می کنند.

    همچنین هر ساله در ماه مه در فایربانکس هنرهای برفی نظیر مجسمه سازی با برف نیز اغلب پرطرفدار و با رقابت عالی و دارای ابتکارات چشمگیری است.

    نیز در شهر کوچک نوم در این ماه شناگران جسور و دارای استقامت بالا در آب های بسیار سرد از دریای برینگ تا شهر نوم مسابقه برگزار می شود.

    ایلینوی طبیعت ایالت ایلینوی ایلینوی از ایالت‌های غرب میانه آمریکا است.

    پایتخت آن اسپرینگ‌فیلد و شهر مهم آن شیکاگو است اطلاعات عمومی مساحت ایالت ایلینوی برابر با ۵۷،۹۱۵ مایل مربع می‌باشد .

    ۲،۳۳۱ مایل مربع در شامل مرزهای آبی می‌باشد و ۵۵،۵۸۴ مایل مربع را خشکی‌ها تشکیل می‌دهند.

    که مقام ۲۵ را در بین ایالت‌های آمریکا دارد.

    جمعیت ایالت ایلینوی در سال ۲۰۰۰ برابر با ۱۲،۴۱۹،۲۹۳ نفر بوده‌است که رتبه پنجمین ایالت آمریکا را دارا می‌باشد و شهر شیکاگو با جمعیتی بالغ بر ۲،۸۹۶،۰۱۶ نفر بزرگ‌ترین شهر این ایالت می‌باشد.

    شرکت های بوئینگ, هواپیمایی یونایتد, موتورولا, و آزمایشگاه ملی آرگون و فرمی لب در این ایالت مستقراند.

    شهر شیکاگو دانشگاه های مشهور ایلینوی دانشگاه شیکاگو دانشگاه ایلینوی در اوربانا شامپاین دانشگاه ایلینوی در شیکاگو دانشگاه نورث وسترن مشاهیر از افراد مشهور این سرزمین می توان دونالد رامسفلد، هیلاری کلینتون، جیلین آندرسون (بازیگر معروف سریال X-files)، ری بردبری، مایلز دیویس، والت دیزنی، هریسون فورد، ارنست همینگوی، رونالد ریگان، و رابرت میلیکان را نام برد.

    کالیفرنیا سواحل ایالت کالیفرنیا کالیفرنیا ایالتی است در غرب آمریکا بر کرانه اقیانوس آرام.

    پایتخت آن ساکرامنتو و شهرهای مهم آن لس‌آنجلس، سن دییگو، سن خوزه، و سان‌فرانسیسکو هستند.

    جمعیت ایالت ۳۳٬۸۷۱٬۶۴۸، زبان رسمی آن انگلیسی، و لقب آن «ایالت زرین» است.

    اطلاعات عمومی ایالت کالیفرنیا پرجمعیت ترین ایالت ایالات متحده آمریکاست و نیز بزرگ ترین جمعیت ایرانی تبار خارج از خاور میانه را در خود جای داده است بطوریکه چندین تن از اعضای شورای شهر بورلی هیلز ایرانی الاصل(بسیاری از ایرانیان بعد از انقلاب1979 بدلیل کاهش آزادی در ایران از وطن خود دور گشته اند) هستند.

    کالیفرنیا صنعت فناوری اطلاعات و رایانه ای بسیار پیشرفته ای دارد بطوریکه شکتهای اوراکل، سیسکو سیستمز، اینتل، گوگل، یاهو، شرکت ای‌ام‌دی، سان مایکروسیستمز، و نیز شرکت رایانه‌ای اپل و شِوران نیز در این ایالت مرکزیت دارند.

    علاوه بر این دو تا از آزمایشگاه های فدرال بزرگ آمریکا در این ایالت قرار دارند از جمله آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور و آزمایشگاه ملی لارنس برکلی.

    نگاره ای از کالیفرنیا اقتصاد کالیفرنیا از نظر تولید ناخالص داخلی، با ۲۱۵۰ میلیارد دلار تولید سالیانه، به تنهایی از قدرت اقتصادی برابری با کشور فرانسه برخوردار است.

    دانشگاه های مشهور کالیفرنیا دانشگاه ایالتی کالیفرنیا دانشگاه کالیفرنیا در ایرواین دانشگاه کالیفرنیا در دیویس دانشگاه کالیفرنیا در سانتا باربارا دانشگاه کالیفرنیا در سن دییگو دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو دانشگاه جنوبی کالیفرنیا دانشگاه برکلی دانشگاه استنفورد انستیتو تکنولوژی کالیفرنیا دانشگاه ایالتی سان فرانسیسکو دانشگاه سان فرانسیسکو پارک های ملی پارک ملی یوسیمیتی پارک ملی ردوود پارک ملی سکویا پارک ملی آتشفشانی لاسن مشاهیر از افراد مشهور این سرزمین میتوان پاملا ملروی، وال کیلمر، جان اشتاین‌بک، لئوناردو دی‌کاپریو، جرج لوکاس، ریچارد نیکسون، رابرت ردفورد، و تایگر وودز را نام برد.

    لس‌آنجلس لُس‌آنجـِلِس (به انگلیسی: Los Angeles که [lɒs ˈændʒəˌlɪs] تلفظ می‌شود و به اسپانیایی [los ˈaŋxeles] لس آنخلس خوانده می‌شود) کلانشهری است در ایالت کالیفرنیای ایالات متحده آمریکا و از نظر جمعیت دومین شهر بزرگ ایالات متحده آمریکا بعد از نیویورک است.

    تاریخچه چهارم سپتامبر سالروز استقرار ۴۴ مهاجر اسپانیایی زبان در «دره دود» در جوار یک دهکده سرخپوستی در جنوب کالیفرنیا در سال ۱۷۸۱ است که نامش را لس آنجلس گذاردند.

    لس انجلس در ۱۷۸۱ توسط فرماندار اسپانیایی فیلیپ د'نو ایجاد شد.

    او ابتدا این شهر را «El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Angeles de Porciúncula» به معنای «روستای بانوی ما ،ملکه فرشتگان پورسی اونکالا» نامید.

    لس آنجلس که در زبان اسپانیایی معنای «شهر فرشتگان» را دارد از شهرهای غربی کشور آمریکا است.

    این شهر شمار فراوانی مهاجر از تمام نقاط جهان را در خود گنجانده است که ایرانیان مقیم آمریکا یکی از این گروه‌ها هستند.

    شهر لس‌آنجلس در سال‌های ۱۹۳۲ و ۱۹۸۴ میزبان بازی‌های المپیک تابستانی ۱۹۳۲ و بازی‌های المپیک تابستانی ۱۹۸۴ بود.

    ایرانیان در لس آنجلس امروز می‌‌توان لس آنجلس را مهم‌ترین کانون و مرکز مهاجران ایرانی و همچنین کانون موسیقی پاپ ایرانی و یا نماد کوچ ایرانیان به بیرون از کشور دانست.

    به علت حضور بسیار ایرانیان در این شهر آن را به کنایه «تهرانجلس» می‌‌خوانند.

    از شمار ایرانیان در شهر لس آنجلس آمار دقیقی در دست نیست اما آمارها در این زمینه بین ۳۵۰ هزار تا هشتصد هزار در نوسان است.

    ایرانیان مقیم شهر لس آنجلس دارای امکانات وسیع مالی و تبلیغاتی هستند، به صورتی که تنها در شهر لس آنجلس همکنون بیش از ۳۰ شبکه بیست و چهار ساعته فارسی زبان وجود دارد.

    چشم‌انداز ابر شهر لس‌آنجلس و آلودگی شدید هوای آن آلودگی هوا آلودگی شدید هوا در بزرگراه پاسادنا در مرکز شهر لس آنجلس به علت موقعیت ویژه جغرافیایی و تعداد بسیار زیاد اتومبیل‌های شخصی در این شهر، و تشکیلات صنعتی و بندری در لانگ بیچ، این شهر دارای هوایی آلوده است که گاهی بصورت مه‌دود و وارونگی هوا بروز می‌کند.

    در بسیاری از شهرهای آلوده جهان، بارش باران به پالایش هوا و زدودن ذرات معلق کمک می‌کند.

    اما لس آنجلس با داشتن تنها ۳۸۱ میلیمتر باران در سال، دارای هیچ عامل طبیعی برای پالایش هوا نیست.

    برای کاهش آلودگی هوا و مشکلات ناشی از آن، سال‌ها است قوانین سختی برای کاهش آلودگی و مبارزه با منابع اصلی آلاینده وضع و اجرا شده‌اند.

    اخیرا ایالت کالیفرنیا قوانینی وضع کرده که شهروندان را به استفاده از خودروهایی با آلایندگی پایین تشویق کند.[۳] این قوانین سختگیرانه نتایج مثبتی به همراه داشته‌اند.

    برای مثال، در بدترین حالت خود در دهه ۱۹۷۰ میلادی، شهرداری لس آنجلس یکصد بار در سال در مورد وجود آلودگی شدید هوا، مه‌دود و وارونگی به شهروندان هشدار داده بود.

    نیاز به این هشدارها پس از سال ۲۰۰۰ از میان رفته است.

    با وجود پیشرفت‌های قابل ملاحظه، آلودگی هوا و آب هنوز معضل عمده‌ای در لس آنجلس است.

    انجمن ریه آمریکا شهر لس آنجلس را به عنوان «آلوده‌ترین شهر آمریکا» ارزیابی کرده است.

    مواد شیمیایی مانند متیل ترت-بوتیل اتر نشت شده از پمپ بنزین‌ها و سایر مواد شیمیایی خطرناک نیز منابع آب زیرزمینی شهر را می‌آلایند.

    به همین علت شهرداری لس آنجلس بطور فعال برای بهبود کیفیت هوا و آب در این شهر تلاش می‌کند.

    تالار والت دیزنی در لس آنجلس مراکز دانشگاهی دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس مدرسه عالی نیروی دریایی موسسه فناوری کالیفرنیا دانشگاه جنوبی کالیفرنیا دانشگاه کالیفرنیا در ایرواین دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در لانگ بیچ سان‌فرانسیسکو سان‌فرانسیسکو یکی از شهرهای بزرگ ایالت کالیفرنیای آمریکا است.

    سان‌فرانسیسکو با جمعیت ۷۹۹٬۲۶۳ نفری چهارمین شهر بزرگ ایالت کالیفرنیا است.

    شهر سان‌فرانسیسکو در نوک شمالی شبه‌جزیره سان‌فرانسیسکو و در کنار خلیج سان‌فرانسیسکو قرار دارد.

    چندین جزیره درون خلیج و جزایر فارالون نیز که در ۲۷ مایلی ساحل در اقیانوس آرام قرار دارند بخشی از محدوده شهری سانفرانسیسکو بشمار می‌آیند.

    شهر سان‌فرانسیسکو نقطه مرکزی در محدوده کلانشهری منطقه خلیج سانفرانسیسکو بشمار می‌رود.

    این محدوده کلانشهری در جمع ۷ میلیون جمعیت دارد.

    شهر سانفرانسیسکو پس از نیویورک متراکمترین شهر امریکا از نظر جمعیت است پیشینه نخستین اروپایی‌هایی که در سانفرانسیسکو ساکن شدند اسپانیایی‌ها بودند که در سال ۱۷۷۶ بدین مکان آمدند.

    پس از هجوم طلای کالیفرنیا در ۱۸۴۸ شهر سانفرانسیسکو هم به سرعت رشد کرد.زمین‌لرزه ۱۹۰۶ سانفرانسیسکو، این شهر را تبدیل به ویرانه نمود ولی پس از آن شهر به سرعت بازسازی شد.

    مکان‌های دیدنی سان‌فرانسیسکو این شهر همانند سایر مناطق کالیفرنیا آب و هوای مدیترانه‌ای داشته در تابستان گرم و خشک ودر زمستان مرطوب و معتدل است.

    گلدن گیت که پلی ساخته شده بر روی اقیانوس آرام هست را می‌توان نه تنها سمبل سان فرانسیسکو بلکه پس از مجسمه آزادی سمبل امریکا دانست.

    پل بی بریج که پل ارتباطی بین سان فرانسیسکو و اوکلند میباشد نیز زیبایی دو چندان به این شهر داده.

    سان فرانسیسکو همچنین به دلیل داشتن تپه‌های بلند شهرت دارد.

    ارتفاع این تپه‌ها گاهی به ۳۰ متر هم میرسد.ناب هیل , راشن هیل و بلندی‌های پاسیفیک ازمعروف ترین تپه‌های شهرهستند.

    اوشن بیچ و بیکر بیچ از سواحل زیبای این شهر بشمار آمده اما به دلیل سردی آب اقیانوس و امواج بلند برای شناکردن مناسب نیستند.ضلع شرقی سان فرانسیسکو لنگرگاه کشتی‌های مسافربری و تجاری بوده و اسکله فیشرمن در این منطقه قرار دارد که مکان خوبی برای توریستهای بازدیدکننده‌است.

    خیابان مارکت مهم‌ترین قسمت اداری و تجاری سان فرانسیسکو بحساب می‌آید.از دیگر قسمت‌های شهر میشود از North Beach که ایتالیایی‌نشین است نام برد.

    Mission District از مناطق پر جمعیت سان فرانسیسکو بشمار میرود که اکثر آنها از قشر کارگر هستند.

    در شمال گلدن گیت پارک و Sunset در جنوب این پارک ازمحله‌های شلوغ و پر رفت و آمد این شهر میباشند.

    تیم بیسبال جاینتز و تیم فوتبال فورتی ناینرز از تیم‌های ورزشی پرطرفدار سان فرانسیسکو هستند.

    از نقاط دیگر دیدنی این شهر پل گلدن گیت، جزیره آلکاتراز، محله چینی‌ها، و برج هرمی شکل ترنس آمریکا را میتوان نام برد.

    چشم‌انداز ابر شهر سان‌فرانسیسکو مراکز دانشگاهی دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو دانشگاه استنفورد دانشگاه برکلی دانشگاه ایالتی سان فرانسیسکو دانشگاه سان‌فرانسیسکو جستارهای وابسته فرودگاه بین‌المللی سانفرانسیسکو فرودگاه بین‌المللی سانفرانسیسکو ماساچوست شهر فال ریور در این ایالت.

    ماساچوسِت (تلفظ صحیح ماساچوسِتز) ایالتی است در شرق کشور آمریکا و از ایالت‌های نیو انگلند آمریکا میباشد.

    پایتخت و شهر مهم آن بوستون است اطلاعات عمومی مردم این ایالت در پایه ریزی و تاریخ آمریکا نقش مهمی را ایفا کردند.

    ماساچوست از اولین اماکنی بود که مهاجرین اروپایی در آن تمرکز یافتند.

    کشتی می فلاور به خصوص در بندر گاه پلیموت از این بابت دارای اهمیت ویژه ایست این ایالت دارای جمعیت قابل توجهی آمریکایی ایرلندی نسب است.

    اما اکثر جمعیت ایالت در شهر بوستون متمرکز شده اند.

    اقتصاد ماساچوست از نظر تولید ناخالص داخلی، با ۳۶۸ میلیارد دلار تولید سالیانه، به تنهایی از قدرت اقتصادی برابری با کشور بلژیک برخوردار است.

    دانشگاه های مشهور دانشگاه تافتز دانشگاه هاروارد انستیتوی تکنولوژی ماساچوست دانشگاه برندای دانشگاه بوستون دانشگاه نورث ایسترن دانشگاه ماساچوست در امهرست شهر کمبریج در این ایالت از متراکم ترین مراکز دانشگاهی ایالات متحده است.

    مشاهیر از افراد مشهور این سرزمین میتوان اوما تورمن، ادگار آلن پو، جورج هربرت واکر بوش، جان اف کندی، رالف والدو امرسن، و امیلی دیکنسون را نام برد.

    نیویورک (به انگلیسی: New York) نیویورک پرجمعیت‌ترین شهر ایالت نیویورک و ایالات متحده آمریکا و قلب اقتصادی آمریکا محسوب می‌شود.

    شهر نیویورک یکی از مهم‌ترین مراکز اقتصادی، سیاسی و فرهنگی جهان است و نماد کلان‌شهرهای جهانی به شمار می‌رود.

    هم اکنون جمعیت شهر نیویورک و پیرامون آن به ۲۲ میلیون نفر می رسد.

    مرکز سازمان ملل متحد در کلان‌شهر نیویورک قرار دارد تاریخچه در هنگامی که پای کاشفان اروپایی به قاره آمریکا در حوالی سال ۱۵۲۴ میلادی باز شد، بیش از ۵۰۰۰ سرخپوست آمریکایی در منطقهٔ نیویورک زندگی می‌کردند.

    درآن هنگام، کاشف معروف ایتالیایی جیوانی دا ورازانو که در آن زمان برای دربار فرانسه خدمت می‌کرد، منطقه نیویورک را به نام فرانسوی نوئل آنگولیم (آنگولیم نو) نامگذاری کرد.

    مهاجران اروپایی هم‌زمان با آغاز به کار کمپانی خز هلند در منطقه نیویورک، آغاز به سکنی گزیدن کردند.

    مهاجرت اروپائیان بخصوص هلندی‌ها به نیویورک باعث شد تا قسمت جنوبی منطقه منهتن را در سال ۱۶۱۴ میلادی نیو آمستردام (آمستردام جدید) بنامند.

    درآن زمان فرماندار مستعمره هلندی‌ها به نام پیتر مینوئیت، تمامی جزیره منهتن را از سرخپوستان در سال ۱۶۲۴ میلادی با مبلغ ۲۴ دلار خریداری کرد.

    نقشه‌ای از منهتن جنوبی در سال ۱۶۶۰ میلادی و درهنگامی که نیویورک قسمتی از آمستردام جدید خوانده می شد.

    در سال ۱۶۶۴ میلادی، انگلیسی‌ها شهر نیو آمستردام را اشغال کردند و آن را به نام «نیویورک» و به افتخار پادشاه وقت بریتانیا، جیمز دوم که دارای لقب سلطنتی «دوک یورک و آلنبی» بود، نامگذاری کردند.[۶]در پایان دومین جنگ انگلستان و هلند، هلندی‌ها کنترل جزیره ران را که در آنزمان ارزش بسیار بیشتری نسبت به نیو آمستردام داشت را به دست آوردند و بدین ترتیب به کنترل بریتانیایی‌ها بر نیو آمستردام (نیویورک) رضایت دادند.

    تا سال ۱۷۰۰ میلادی، جمعیت افراد ساکن نیویورک به ۲۰۰ نفر کاهش یافته بود.

    شهر نیویورک در زیر سلطه نیروهای بریتانیایی به بندر و مرکزیت تجاری مهمی تبدیل شد.

    در سال ۱۷۵۴ میلادی، دانشگاه کلمبیا به فرمان جورج دوم پادشاه وقت بریتانیای کبیر، با نام «کینگز کالج» (کالج پادشاه) در منهتن جنوبی تأسیس شد.

    شهر نیویورک در دوران انقلاب آمریکا، مرکز سلسله نبردهای بزرگی میان ارتش استعماری بریتانیا به فرماندهی ژنرال سیر ویلیام هووی و ارتش انقلابیون آمریکا به فرماندهی ژنرال جرج واشنگتن بود.

    با پیروزی انقلاب آمریکا، کنگره اقلیمی در شهر نیویورک تشکیل شد و در سال ۱۷۸۹ میلادی، جرج واشنگتن را به مقام ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا منسوب کرد.

    وی در عمارت فدرال (Federal Hall) در خیابان وال استریت به عنوان اولین رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، قسم یاد کرد شهر نیویورک تا سال ۱۷۹۰ میلادی، پایتخت ایالات متحدهٔ آمریکا بود.

    در طول قرن نوزدهم و در دورانی که شهر نیویورک در حال تغییر شکل یافتن توسط مهاجرین بود، یک پروژه رویایی و بزرگ با نام «طرح کامیشنر ۱۸۱۱ میلادی» به مرحلهٔ اجرا گذاشته شد که بر اساس آن، تمام خیابان‌های محله منهتن عریض می‌شدند.

    همچنین افتتاح کانال ایری در سال ۱۸۱۹ میلادی که باعث تقویت و رونق شدید زراعت در منطقه شد.

    در سال ۱۸۳۵ میلادی، شهر نیویورک با گذر از شهر فیلادلفیا به پرجمعیت ترین شهر در ایالات متحدهٔ آمریکا تبدیل شد.

    مهاجرین ایرلندی که در آنزمان منسجم‌ترین و پرتعدادترین گروه مهاجران نیویورکی بودند، با حمایت از ماشین سیاسی «تامانی هال» (Tammany Hall) در زیر یک پرچم، به قبضهٔ کامل قدرت در شهر نیویورک پرداختند.

    در همین حال، اشرافیان مردُم‌گرای تاجرمنصب برای ساخت پارک مرکزی نیویورک در مرکز محله منهتن فشار می‌آوردند که فشار آنها منجر به ساخت اولین پارک مُدرن در تاریخ ایالات متحدهٔ آمریکا در سال ۱۸۵۷ میلادی شد.

    تصویری از پارک مرکزی نیویورک در فصل بهار که در مرکز محله منهتن، در سال ۱۸۵۷ میلادی، افتتاح شد.

    نارضایتی‌ها بخاطر خدمت اجباری سربازی در طول جنگ داخلی آمریکا در سال‌های ۱۸۶۱ تا ۱۸۶۵ میلادی، منجر به شورش طرح خدمت اجباری در سال ۱۸۶۳ میلادی شد.

    این واقعه یکی از بدترین شورشهای خیابانی در تاریخ ایالات متحده آمریکا محسوب می‌شود.

    در سال ۱۸۹۸ میلادی، شهر نیویورک به شکل امروزی خود (به غیر از اتحاد محله بروکلین) شکل گرفته بود.

    در آنزمان بروکلین، یک شهر مستقل بود که در کنار محله منهتن و دیگر محلات شهر نیویورک قرار داشت.[۱۴] افتتاح متروی شهر نیویورک در سال ۱۹۰۴ میلادی، باعث شد تا محلات متعدد کلان‌شهر نیویورک با یکدیگر ادغام شوند.

    در نیم قرن اول قرن بیستم، نیویورک به مرکز صنعت، اقتصاد و ارتباطات جهان تبدیل شد.

    هرچند، این پیشرفتها بدون پرداخت هزینه گزافی حاصل نشد.

    در سال ۱۹۰۴ کشتی بخار ژنرال اسلوکام در رودخانه شرقی آتش گرفت که به کشته شدن ۱٬۰۲۱ مسافر آن منجر شد.

    در سال ۱۹۱۱ میلادی، یک کارخانه لباس زنانه آتش گرفت که مهیب ترین حادثهٔ صنعتی در تاریخ شهر نیویورک است.

    در این فاجعه ۱۴۱ کارگر که عموماً زن بودند، کشته شدند.

    این فاجعه باعث بهبود قوانین ایمنی کارخانجات شد.

    در دههٔ ۱۹۲۰ میلادی، شهر نیویورک به عمده‌ترین محل مهاجرت سیاهان آمریکایی در طول مهاجرت بزرگ تبدیل شد.

    مهاجرت گسترده سیاه‌پوستان آمریکایی از ایالات جنوبی آمریکا به شهر نیویورک باعث شد تا در سال ۱۹۱۶ میلادی، نیویورک به بزرگ‌ترین مرکز اقامت سیاهان در آمریکای شمالی تبدیل شود.

    محلهٔ هارلم به اقامتگاه سیاهان تبدیل شد و به شدت در دوران منع خرید و فروش الکل در ایالات متحده، شکفته شد.

    در سال ۱۹۴۸ میلادی، شهر نیویورک به بزرگ‌ترین شهر جهان از لحاط جمعیت تبدیل شد و بدین ترتیب شهر لندن در پادشاهی متحده را که بیش از یک قرن پرجمعیت ترین شهر جهان بود را پشت سر نهاد.

  • آرکانسا
    لیتل راک
    فیتویل
    جونزبورو
    آریزونا
    فینیکس
    توسان
    یوما
    فلگستف
    میزا
    گلندیل
    شندلر
    سکاتزدیل
    آلاباما
    مانتگمری
    برمینگام
    موبیل
    آلاسکا
    ژونو
    انکوریج
    فیربنکس
    نوم

    آیداهو
    بویزی
    آیووا
    ایالت آیووا
    دی‌موین
    دونپورت
    پرشیا
    اوهایو
    کلمبوس
    تولیدو
    سینسینتی
    کلیولند
    دیتون
    اوکلاهما
    اکلاهوما سیتی
    تولسا
    اوریگان
    سیلم
    پورت‌لند
    ایلینوی
    اسپرینگ ‌فیلد
    شیکاگو
    ایندیانا
    ایندیاناپولیس
    فورت وین
    پنسیلوانیا
    هریسبورگ
    پیتسبورگ
    فیلادلفیا
    تگزاس
    دالاس
    سن‌آنتونیو
    فورت وورث
    ال پاسو
    سن مارکوس
    ویکو
    کورپوس کریستی
    آماریلو
    لاباک
    لاریدو، تگزاس هیوستن
    آرلینگتون
    پلانو
    ویچیتا فالز، تگزاس
    براونزویل، تگزاس
    تایلر، تگزاس
    تکسارکنا، تگزاس
    بومانت، تگزاس
    جزیره پادره جنوبی
    گلوستون، تگزاس


    تنسی
    نشویل
    ممفیس
    ناکسویل
    چاتانوگا
    جورجیا
    آگوستا (جورجیا)
    آتلانتا
    داکوتای شمالی
    بیزمارک
    فارگو
    داکوتای جنوبی
    پییر
    سو فالز
    دلاویر
    ویلمینگتون
    دوور
    رودآیلند
    پراویدنس
    فلوریدا
    تالاهاسی
    جکسون ‌ویل
    اورلندو
    تمپا
    میامی
    سن پترزبورگ
    کارولینای شمالی
    رالی
    شارلوت
    اشویل
    گرینزبورو
    کارولینای جنوبی
    کلمبیا
    چارلستون
    کالیفرنیا
    آگورا هیلز
    ساکرامنتو
    لس‌آنجلس
    سانتا روزا
    سانتا آنا
    سن دییگو
    سن خوزه
    سان‌فرانسیسکو
    اوکلند
    بورلی هیلز
    فرسنو
    آناهایم
    بیکرزفیلد
    ریورساید
    ستاکتون
    گلندیل
    کانتیکات
    هارتفورد
    بریجپورت
    کانزاس
    توپکا
    ویچیتا
    کلرادو
    آرورا
    دنور
    کلرادو سپرینگز
    کنتاکی
    فرانکفورت
    لویی ویل
    لکزینگتون
    لوئیزیانا
    باتون‌روژ
    نیواورلئان
    ماساچوست
    بوستون
    مونتانا
    هلنا
    بیلینگز
    مریلند
    آناپولیس
    بالتیمور
    می‌سی‌سی‌پی
    جکسون
    میسوری
    کانزاس‌ سیتی
    سنت‌ لوئیس
    جفرسون ‌سیتی
    میشیگان
    لنسینگ
    دیترویت
    مین
    پورتلند
    آگوستا
    مینه‌سوتا
    سینت‌پال
    مینیاپولیس
    نبراسکا
    اوماها
    لینکلن
    نوادا
    کارسون ‌سیتی
    لاس وگاس
    رینو
    هندرسون

    نیوجرسی
    ترنتون
    نیوآرک
    جرزی سیتی
    نیومکزیکو
    آلباکرکی
    سانتا فه
    راس ول
    لاس کروچز
    نیوهمپشایر
    کنکورد
    منچستر
    نیویورک
    نیویورک
    آلبانی
    روچستر
    بوفالو
    سیراکیوز
    واشنگتن
    سیاتل
    سپوکین
    الیمپیا
    تاکوما
    وایومینگ
    شاین
    ورمونت
    مونپلیه
    برلینگتون
    ویرجینیا
    ریچموند
    ویرجینیا بیچ
    آرلینگتون
    بلکسبرگ
    نورفوک
    ویرجینیای غربی
    چارلستون
    ویسکانسین
    مدیسون
    میلواکی
    هاوایی
    هونولولو
    یوتا
    سالت‌ لیک‌ سیتی
    پراوو


جغرافياي شهري چيست؟ تاکنون درباره جغرافياي شهري تعاريف گوناگوني ارائه شده است.آنچه در زير مي آيد تعاريف مورد پذيرش اغلب جغرافيدانان در دنياي علم است: 1)جغرافياي شهري بر نظام فضائي و موقع شهر تأکيد دارد و مانند ديگر شاخه هاي علم جغرافيا ، علل پراکند

اشغال زمين شهري را در جريان زمان در الگوهاي ديناميکي مختلف مي توان نشان داد. اين روش را اولين بار «تونن» روي اراضي روستايي معمول داشته ، و از سال 1920 به اين طرف در ايالات متحده آمريکا و سپس در فرانسه نظر جامعه شناسان به نحوه اشغال زمين و بافت اکولو

يکي از مسائل مهم در طراحي سازه¬هاي آبي، معيارهاي هيدرولوژيکي مي¬باشد لذا توجه به دوره¬هاي هيدرولوژيکي حوزه¬ها، امري ضروري به نظر مي¬رسد. تحقيق حاضر به تعيين دوره¬هاي هيدرولوژيکي موجود در حوزه آبخيز کوشک¬آباد خراسان رضوي با استفاده از سامانه اطلاعات

پيچيدگي، تنوع وحجم انبوه اطلاعات جغرافيايي ازيک سو و توانايي‌هاي رايانه درعرصه اطلاعات ازسوي ديگر، فلسفه وجودي سيستم‌‌هاي اطلاعات جغرافيايي(جي‌آي‌اس) را تبيين مي‌کند. ازآنجاکه بخش عمده اطلاعات علوم زمين موجود در پايگاه‌هاي مرکز اطلاعات و مدارک علم

1- مقدمه انسان موجودي اجتماعي و نيازمند به برقراري ارتباط است. اين ارتباط نه فقط شامل بقيه انسان ها بلکه با اشياء و ساختمانها و محيطش برقرار مي شود. اين ارتباط بر محيط شهري گسترش بيشتري مي يابد و در عين حال حساس تر مي شود. برقراري رابطه درست و متق

دنیای‌ مدرن‌، دنیایی‌ شهری‌ است‌ و اساساً درشهر امکان‌ وجود یافته‌. نوع‌ ارتباطات‌ و تعاملات‌ پیچیده‌ انسانهای‌ مدرن‌، شهری‌ است‌ و در بطن‌ و متن‌ همین‌ ارتباطات‌ و تعاملات‌ است‌ که‌شهروند انتزاعی‌ یک‌ واحد ملی‌ و سیاسی‌ متولد می‌گردد، هرچند که‌ در تعین‌ تاریخی‌ این‌ شهروند مدرن‌ سنت‌ و خاستگاه‌ قومی‌ او نقشی‌ اساسی‌ دارد اما این‌ سنت‌ و گذشته‌ نیز تنها دریک‌ فرآیند تاریخی‌ و ...

پیش درآمدی بر فرهنگ شهر نشینی در ایران آرمانشهر را تنها در وجود خودمان ، در روابط و در زندگی مشرتک و جمعی مان می توانیم جستجو کنیم. سرنوشت بشر نه در ستارگان و نه در میان روستا ها که در شهر تعیین خواهد شد . اگر بپذیریم که شهر نشینی عبارتست از هنر زیستن انسانها در کنار هم ، پس شهر سالم محلی است متشکل از انسانهایی سالم ، با ایده هایی گوناگون اما سالم ، که در محیط زیستی مطلوب ، در ...

با آنکه جغرافيا نيز مانند اکثر علومي که بشر را در طول تاريخ زندگي وي بر روي کره زمين کمک و هدايت کرده اند، روندي پرنوسان را پشت سر گذاشته و تا کنون که دوره شکوفائي آن است و به جامعه جهاني خدمات ارزنده اي کرده است هنوز تعريف واحدي که مورد قبول محقيقي

کرج از لفظ کاواک يا کاوک به معني ميان تهي مي آيد . به نظرميرسدبه دليل قرار گرفتن دره کرج دروسط شهر چنين نامي به آن اطلاق مي شده که بعدها به کرج تبديل گرديد . کرج در نخستين تقسيمات کشوري تابع استان دوم (مرکزي )اودرسال 1357 درشمار شهرستا نهاياست

دنياي امروز دنياي اطلاعات و مديريت بهينه آنها مي باشد. از آنجا که قسمت عمده اي از تصميمات اخذ شده توسط مديران و برنامه ريزان در پروژه هاي مختلف عمراني و محيطي به نوعي به مکان و موقعيت خاصي مربوط و منتخب مي باشند و در واقع ماهيتي مکان مرجع دارند، لذا

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول