دانلود مقاله دماوند

Word 4 MB 20179 51
مشخص نشده مشخص نشده محیط زیست - انرژی
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • چرا کوهها اهمیت دارند ؟
    کوهها سطح خشکیهای زمین را تشکیل می‌دهند و مسکن حداقل ده درصد از جمعیت جهان در این نواحی قرار دارد. بیش از نیمی جمعیت جهان به آبخیزهای کوهستانی وابسته‌اند. کوهها سرچشمه اصلی منابع آب شیرین جهان هستند.
    بسیاری از گونه‌های گیاهی و جانوری کمیاب در کوهستانها جای دارند. حیات دشتها وابسته به کوهها است. بدون آب رودهایی که از کوهها سرچشمه می‌گیرند، کشاورزی در دشتها امکان پذیر نیست. آب، مهمترین و اساسی ترین محصول کوه است که بدون آن، حیات موجودات زنده ممکن نیست.
    کوهها مناطق دریافت و نزولات آسمانی می‌باشند. این نزولات هم به شکل قابل رؤیت (رودها،برفچالها و یخچالها، دریاچه‌ها)، و هم به شکل غیر قابل رؤیت (آبی که در خاک نفوذ می‌کند) در دسترس و قابل استفاده انسان است. به همین دلیل است که کوهها را برجهای آب نامیده‌اند.
    مراتع کوهستانی از دیگر محصولات محیط کوهستان هستند. مراتع تابستانی در چراگاههای مرتفع، بخش عمده‌ای از خوراک دام در کشور ما را تأمین می‌کنند.
    بیش از نیمی از روستاهای کشورما در دره‌ها و دامنه‌های کوهستانی قرار دارند؛ جایی که به علت باران مناسب و خاک حاصلخیز محل تولید گندم، جو و حبوبات دیم و بهترین میوه‌های صادراتی ایران می‌باشد.
    کوهها در تعدیل شرایط اقلیمی (آب و هوا) نقش بسیار مهمی دارند. اگر رشته کوههای فلات ایران وجود نداشت، این منطقه فاقد هر گونه حیات و بارندگی و دارای آب و هوایی خشک و صحرایی می‌بود. وجود ارتفاعات است که آب و سرسبزی را برای کشورمان فراهم کرده است. در واقع اگر کوهها نبودند ما جز کویر چیزی نداشتیم.
    بخشی از کوههای جهان و بخش عمده جنگلهای ایران در کوهها و نواحی مرتفع قرار دارند. ارتفاعات شمالی البرز پوشیده از جنگلهای «هیرکانی» است که از نظر تنوع بسیار غنی هستند و از رویشگاههای منحصر به فرد جهان محسوب می‌شوند.
    بسیاری از میراثهای فرهنگی جوامع بشری در کوهها قرار دارد. تمدنهای درخشان بسیاری در کوهستانها متولد شده‌اند. کوهها حافظ مرز و بومها و محل پناه بردن انسانها در مواقع بروز فاجعه‌های انسانی (جنگ) و طبیعی (سیل) هستند.
    کوهها الهام بخش انسان در چیرگی بر موانع و دشواریها بوده‌اند. کوه، نهاد مقاومت، استحکام، پایداری و سربلندی است. کوهها محل نزول وحی و مکانهایی مقدسند.
    کوهها زیباترین نقاط زمین، پناهگاه انسان برای فرار از فشارهای زندگی شهری و محل رسیدن به آرامش روحی، سکوت و تفریح و عرصه‌ای مناسب برای ورزشهای مختلف هستند.
    در عین حال، کوهها از آسیب پذیر ترین اکوسیستمها می‌باشند. و دلیل آن ویژگیهای خاص و پیچیده مثل تغییرات سریع آب و هوا و درجه حرارت، شیب و فرسایش است.
    کوهها در معرض دگرگونیهای دائمی قرار دارند. این دگرگونی با دخالت انسان تشدید می‌شود و خرابیهای جبران ناپذیری را در کوهها ایجاد می‌نماید.
    تخریب پوشش گیاهی سطح کوهها بویژه در دامنه‌های شیبدار کوهستانی در سالهای اخیر در کشورمان زیانهای بسیاری را در پی داشته است که از آن جمله می‌توان به افزایش سیلهای ویرانگر اشاره نمود.
    ضرورت توجه به نواحی کوهستانی و اعمال مدیریت صحیح به منظور بهره برداری پایدار از این مکانها در کشور ما از اهمیتی مضاعف برخوردار است، زیرا ایران در منطقه‌ای خشک و نیمه خشک قرار دارد و با نگاهی به برجستگیهای این منطقه به روشنی می‌توان به نقش سرنوشت سایر کوهستانها پی برد.
    آوازه دماوند
    دماوند همان طور که در ایران نماد ملی است و بسیاری از نشانهای متعلق به صنایع، پولها، کارتهای اعتباری، مسابقات و ... که قصد بیان تعلق خود به این سرزمین را داشته‌اند، از نقش آن سود جسته‌اند، در خارج از این مرز و بوم نیز ناشناخته نیست.
    در اکثر کتابهای ایران شناسی غربی توضیحات جالبی از دماوند و ساکنان حومه آن (طبرستان) به چشم می‌خورد. البته در بیشتر این توضیحات به فرهنگ مردم پرداخته شده است. تاریخ نگارش بعضی از این کتابها که اکثر انگلیسی و فرانسوی و گاه آلمانی هستند، حتی به دوره صفویه باز می‌گردد. امروزه نیز دماوند، این رفیع‌ترین قله کشور کهن ایران بسیار مورد توجه است.
    کوهنوردان خارجی خصوصاً اروپاییان در 50 سال اخیر بارها به دماوند صعود کرده‌اند. بسیاری از این کوهنوردان غیر حرفه‌ای بوده و معمولا در تابستان و از جبهه جنوبی عزم صعود کرده‌اند. اما در فهرست آنها نام کسانی چون رینهولد مسنر هم به چشم می‌خورد. جالب آن که او پس از ناکامی در اولین صعودش، زمستان دماوند را با اورست مقایسه کرده است.
    دلایل علاقه کوهنوردان خارجی به دماوند عبارت است از:
    - دولت ایران هزینه‌ای برای صدور مجوز صعود مطالبه نمی‌کند.
    - هزینه سفر به ایران و مخارج صعود به دماوند به نسبت پایین است.
    - ایران کشوری تاریخی است و علاوه بر دماوند دیدنیهای بسیار دارد.
    - اروپاییان که قله پنج هزار متری هم ندارند، دماوند را بهشتی سهل الوصول می‌یابند.
    و ...
    موقعیت جغرافیایی دماوند
    روی نقشه‌ها دماوند را در مختصات 35 درجه و 57 دقیقه شمالی و 52 درجه و 6 دقیقه شرقی (57 ْ35 شمالی و 6 ْ52 شرقی) پیدا می‌کنید. امل در شمال شرقی، چالوس در شمال غربی و شهر دماوند فقط با کمی انحراف از جنوب، درجنوب غربی آن قرار دارد. اگر در تهران باشید، هرگاه باد و باران دستی بر سقف سیاه آسمان بکشد، دماوند را به وضوح در شمال شرقی مشاهده می‌کنید. شهر دماوند 20 کیلومتر از دامنه‌های کوه دماوند فاصله هوایی دارد و طبعاً مسیری هم برای صعود دماوند از این شهر وجود ندارد. در گذشته، نام این شهر پشان بوده است. در نقشه‌های شماره 1 و 2 که در آنها از سر به منطقه نگاه می‌کنیم، مهمترین دهات اطراف دماوند مشخص شده است. در بین این آبادیها، روستاهای رینه، گزنگ، ناندل و پلور به دلیل نزدیک بودن به جبهه‌های اصلی صعود اهمیت بیشتری دارند.
    موقعیت دماوند در رشته کوه البرز
    می‌دانیم که دماوند در قسمت مرکزی البرز قرار دارد. به عبارت دقیقتر، اگر غرب البرز را مبدأ قرار دهیم و در امتداد طول 600 کیلومتری این رشته کوه حرکت کنیم، دماوند در کیلومتر 320 زیرپای ما خواهد بود.
    کوههای اطراف دماوند
    در ابتدا بد نیست برای آگاهی بیشتر به دو نکته اشاره شود: اول رشته کوه البرز ادامه‌ای از چین خوردگیهای آلپ و هیمالایاست که تا فلات مرکزی ایران کشیده شده است؛ و دیگر آن که دماوند کوهی تنها و منفرد است. به این معنا که به قله‌ها و کوههای اطراف خود متصل نیست؛ و فاصله بین آنها را دشتهای اطراف دماوند پر کرده است. اما یال سرداغ که در نقشه‌های شماره 2 و 3 مشخص شده تابع این قاعده نیست و تنها رابط دماوند با دیگر کوههای البرز است. ادامه یال سرداغ به قله‌های سه سنگ (4300) پالون گردن (4150) و خلنو بزرگ (4375) می‌رسد و بعد از گذشتن از خلنو کوچک (4350) در امتدا خط الرأس مرکزی البرز قرار می‌گیرد و قله‌های وزوا (4050)، جانستون (4000) و خرسنگ را پشت سر می‌گذارد.
    مرتفعترین کوههای همسایه دماوند در شرق، غرب و تا حدی جنوب آن قرار دارند. از آن جمله‌اند: در شمال: زردسر، اخری، ماه، چنگون، نرین، شکرلقاس. در نیمه شرقی: سفیدلر (4022)، ساهون (3615)، کوه سی (3308)، دوبرار، سرخزه، سیاه ریز (4076). در نیمه غربی : گل زرد، طوس، نیک چال، نمک کوسر (3615)، عسل عسل، چاهک، زرشکی (3547)، آرو، کهردشت. در جنوب: حماسون، دشتک (2968)، آبعلی (2748)/
    راههای ارتباطی منطقه
    شاهراه اصلی این منطقه جاده هراز است و بجز آن راه مهم دیگری برای ورود به این محدوده وجود ندارد. جاده هراز از تهران آغاز و به آمل ختم می‌شود. این جاده از جنوب غربی تا شمال شرقی، دماوند را دور می‌زند و همه راههای فرعی منتهی به مسیرهای صعود قله از این جاده منشعب می‌شود. در نقشه‌های شماره 1 و 2 جاده هراز و راههای فرعی مورد نیاز مشخص شده است.
    راههای ناهمواری که در نقشه‌ها مشخص شده است خصوصا در موقع بارندگی بسیار صعب العبور می‌شود و برای عبور از آنها بهتر است ازخودروهای شاسی بلندی مثل جیپ استفاده کرد.

  • 1- مقدمه
    2- آوازه دماوند
    3- موقعیت جغرافیایی دماوند
    4- راههای ارتباطی منطقه
    5- دماوند از نظر زمین شناسی
    6- آب و هوای دماوند
    7- منابع آب
    8- حیات جانوری دماوند
    9- پوشش گیاهی دماوند
    10- یخچالهای دماوند
    11- فرهنگ بومی دماوند
    12- امکانات و تفریحی
    13- صعود به دماوند

کلمات کلیدی: دماوند

گزارش بازديد از باغ سيب دماوند 1-نهال ها اصل باشند اولين خاصيت نهال 2-يکنواخت باشند 3-بدون بيماري باشند براي نهال کاري که فعاليتي است پردرآمد، بايد از نهال هايي با کيفيت خوب استفاده کرد و ازرقم هايي استفاده نمود که زودرس باشند وح

روناس (Rubia-tinctorum) گیاه علفی پایا. گل : آذین گرزن ، واحد 5 کاسبرگ سبز ، 5 گلبرگ زرد . میوه : آبدار سیاه رنگ ، کرک دار ، میوه آن به اندازه خردل است . برگ : سبز رنگ ساده با لبه صاف ؛ اگر برگ را در بین دستها مالش دهیم دست به رنگ قرمز تند مایل به سیاه در میآید مشخصات ریشه : ریشه از نوع راست ساده است . ریشه این گیاه در نواحی شن زار تا عمق یک متری خاک فرو میرود . در رنگرزی با ...

واحدهای زمین ساختی ایران واحدهای زمین ساختی عبارتند از نواحی که دارای سرگذشت زمین شناسی وتاریخی مشابهی می باشند. د رتعیین یک واحد تکنونیکی شش عامل رخساره های سنگی، فعالیت های ماگمائی، دگرگونی، فازهای کوه زایی، شیوه ی چین خوردگی وبالاخره روندها، اهمیت داشته ونقش اساسی را به عهده دارند. واحدهای زمین ساختی ایران اجمالا به صورت زیر می باشد. 1-جنبه های پایدار ایران زمین بین دو سپر ...

شهرستان تهران واقع در استان تهران داراي 17000 کيلومتر مربع وسعت جهت شهرستان از شمال به شهرستان شميرانات ، از جنوب به شهرستان ري و از شرق به دماوند و از غرب به کرج و ساوجبلاغ محدود مي شود. آبهاي سطحي: آبهاي سطحي بافت شاپور فقط محدود مي شود به جو

استان تهران از شمال با استان مازندران از شرق با استان سمنان از جنوب با استانهاي قم و مرکزي و از غرب با استان قزوين همسايه است . از نظر موقعيت نسبي جغرافيايي اين استان در غرب دشت کوير و جنوب رشته کوههاي البرز و از نظر طول و عرض در موقعيت جغرافيايي

مقدمه: موضوع تحقیق مابررسی کارگاه های رنگرزی میبدویزدمی باشدکه لازم به ذکراست باتائیداستادطباطبایی استادبرزگری واستادزارع هیچ گونه کارکاه رنگرزی درمیبدوجودنداردبه همین دلیل تحقیق مامختص کارگاه های رنگرزی یزدمی باشد.این تحقیق به سه قسمت تقسیم می شود 1- تحقیق میدانی ازکارگاه دریزد 2- بررسی تاریخچه رنگرزی 3- بررسی رنگدانه های طبیعی مادرتحقیق میدانی خودرنگرزی سفیدگری بررسی حمام رنگ ...

اديب نيشابوري عبدالجواد اديب نيشابوري ، اديب ، مدرس و شاعر نامدار دوره مشروطيت در سال 1281 ه. ق در روستاي بيژن گرد از توابع نيشابور زاده شد ، پدرعبدالجواد کشاورزي تنگدست بود . عبدالجواد در 4سالگي به بيماري آبله مبتلا شد ، بينايي يک چشم خود را از د

فى مردم جهان از کوه ها سرچشمه مى گيرند. مطابق يک اصل بوم شناختى (ecologic) هر اندازه پستى و بلندى يا چين و شکن منطقه اى بيشتر باشد، «تنوع زيستى» يعنى گوناگونى جانوران و گياهان آن منطقه، بيشتر خواهد بود. به اين دليل در کوه ها، گونه هاى بسيار متنوع جا

تعریف آتشفشانها، مکانهایى هستند که به علل مختلف فیزیکى و تکتونیکى مواد مذاب درونى زمین را به شکل گدازه‌هاى آتشفشانى، مواد پیروکلاستیک و گازها از خود خارج و امکان راهیابى آنها را به سطح زمین مى‌دهند. یک انفجار آتشفشانى مى‌تواند همراه با خروج قطعات سنگى جامد، مواد مذاب و گازهاى آتشفشانى باشد. بطور معمول هر یک از ما با شنیدن نام آتشفشان، گدازه‌هاى آتشفشانى سیال و روان را به ...

استان‌ تهران‌ ‌ با225 ،28 کيلومتر مربع‌ وسعت‌ ،يکي‌ از کوچکترين‌ استانهاي‌ کشور مي‌ باشد .استان‌ تهران‌ در جنوب‌ بخش‌ مرکزي‌ رشته‌ کوههاي‌ البرز قرار گرفته‌ و از ناحيه‌ فيروزکوه‌ در شرق‌ تاهشتگرد درغرب‌ وسعت‌ دارد.همچنين‌ در قسمت‌ جنوبي‌ ، به‌ شهرست

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول