دکتر محمود احمدی نژاد در سال 1335 هجری شمسی در روستای ارادان از شهرستان گرمسار، چشم به جهان گشود و از یک سالگی به همراه خانواده در تهران اقامت گزید.
پدر ایشان آهنگر بوده و هفت فرزند داشت، محمود احمدینژاد فرزند چهارم خانواده است .
وی دوران تحصیلات ابتدایی ، راهنمایی و متوسطه خود را در این شهر گذراند و در سال 1354 با کسب رتبه 132 کنکور سراسری گزینش دانشجو، تحصیلات عالی خود را در رشته مهندسی عمران دانشگاه علم و صنعت آغاز کرد و در سال 1365 در مقطع کارشناسی ارشد همان دانشگاه پذیرفته شد و در سال 1368 به عضویت هیات علمی دانشکده عمران دانشگاه علم و صنعت در آمد و در سال 1376موفق به دریافت مدرک تحصیلی دکترای مهندسی و برنامه ریزی حمل و نقل از دانشگاه علم و صنعت گردید.
ایشان به زبان انگلیسی آشنایی دارند و طی سال های تدریس در این دانشگاه و تدوین مقالات و پژوهش های متعدد علمی ، راهنمایی ده ها پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی در زمینه های مختلف مهندسی عمران ، راه و حمل و نقل و مدیریت ساخت را بر عهده داشته است.
دکتر احمدینژاد از مرداد سال ۱۳۵۸ به عنوان نماینده دانشگاه علم و صنعت برای شرکت در جلسات به حضور حضرت امام ( ره )مشرف میشد، که استمرار این جلسات در حضور مقاممعظمرهبری زمینه شکلگیری شورای اولیه دفتر تحکیم وحدت را مهیا کرد.
ایشان با شروع جنگ تحمیلی به منطقه غرب شتافت و تا سال ۱۳۶۴ در فعالیتهای پشتیبانی منطقه تلاش کرد و در سال ۱۳۶۵ داوطلبانه به تیپ ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیوسته و با طی دورهای در قرارگاه رمضان در عملیات برون مرزی کرکوک شرکت نمود و بعد از آن نیز به عنوان مسئول مهندسی رزمی لشگر ۶ ویژه سپاه و مسئول ستاد جنگ استانهای غربی کشوربه خدمت پرداخت.
دکتر احمدی نژاد پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در کسوت دانشجو و با شرکت در مجالس مذهبی و سیاسی وارد فضای سیاسی جامعه شد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی با توجه به حضور در دانشگاه از پایه گذاران انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ایران بود و در دوران جنگ تحمیلی به عنوان داوطلب بسیجی در قسمت های متعدد جبهه به ویژه مهندسی رزمی به خدمت پرداخت و این مهم را تا پایان دوران دفاع مقدس ادامه داد.
دکتر احمدینژاد در دهه شصت، چهارسال به عنوان معاون و فرماندار ماکو و خوی و همچنین ۲سال به عنوان مشاور استاندار کردستان خدمت به مردم استانهای آذربایجان و کردستان را نیز پشت سرگذاشته و از سال ۱۳۷۲ در شرایطی که به عنوان مشاور فرهنگی وزیر فرهنگ و آموزش عالی فعالیت میکرد به عنوان اولین استاندار استان جدید التأسیس اردبیل منصوب شد.
ایشان در کنار راهاندازی تشکیلات اداری استان سه سال پی در پی بعنوان استاندار نمونه کشور انتخاب شد، استانداری اردبیل در زمان مدیریت ایشان علیرغم محدود بودن فصل کار عمرانی به دلیل سردسیری منطقه، در سالهای ۷۴ و ۷۵ طبق ردهبندی سازمان برنامه و بودجه در زمینه فعالیت عمرانی به عنوان استانداری برتر شناخته شد.
دکتر احمدینژاد پس از بازسازی ۷۵۰۰ واحد مسکونی تخریب شده در جریان زلزله که در طول مدت کوتاه ۷ماه صورت گرفته بود، مورد تقدیر قرار گرفت.
دکتر احمدی نژاد متاهل و دارای سه فرزند- دو پسر و یک دختر – میباشد.
مهمترین مشاغل دکتر احمدی نژاد:
• فرماندار ماکو
• فرماندار خوی
• مشاور استاندار کردستان
• مشاور فرهنگی وزیر فرهنگ و آموزش عالی در سال 1372
• استاندار استان اردبیل در سال های 1372 تا 1376
• عضو هیات علمی دانشکده عمران دانشگاه علم و صنعت از سال 1368 تا کنون
• شهردار تهران از سال 1382 تا 1384
• ایشان در نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران در سوم تیرماه 1384، از سوی ملت ایران به عنوان رییس جمهوری اسلامی ایران برگزیده شد.
دکتر احمدی نژاد علاوه بر تدریس ، راهنمایی دانشجویان و پرداختن به امور اجرایی، در زمینههای ذیل نیز فعالیت داشته است:
• روزنامه نگاری و نگارش مقالات متعدد سیاسی ، اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی
• مدیر مسوول روزنامه همشهری و راه اندازی همشهری محله در 22 منطقه تهران، همشهری مسافر، همشهری دیپلماتیک، همشهری جوان، همشهری ماه و ضمیمه اندیشه، ضمیمه دانشجو و ...
• موسس و عضو انجمن تونل ایران
• عضو انجمن مهندسین عمران ایران
• عضو اولین شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ایران
• عضو اولین شورای مرکزی اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان دانشگاه ها و موسسات آموزش و عالی کشور.
سخنرانیها
پس از سهمیهبندی بنزین، او بر صرفهجویی برق نیز تأکید کرد.
اما روزنامههای مخالف از جمله اعتماد ملی، تیتر زدند که برق هم سهمیهبندی میشود.
این اقدام، از سوی دولت به شدت تکذیب شد.
دفتر امور رسانههای رئیس جمهور، این عمل را تحریف سخنان او دانست.
پس از سهمیهبندی بنزین، او بر صرفهجویی برق نیز تأکید کرد.
دفتر امور رسانههای رئیس جمهور، این عمل را تحریف سخنان او دانست.
وی طی مصاحبه مطبوعاتی مشترک با نوری کمال المالکی نخست وزیر عراق خاطرنشان کرد: «جمهوری اسلامی ایران و عراق دارای روابط تاریخی و کهن هستند» وی پیشنهاد داد که به دلیل برخورداری ایران از مواهب و منابع فراوان، این کشور ظرفیت دارد که جمعیتی در حدود ۱۲۰ میلیون نفر را در خود جای بدهد.
انتخابات ریاست جمهوری وی در نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران، با شعار انتخاباتی «میشود و میتوانیم» وارد عرصه رقابت شد.
شعارها و برنامهها برای انتخابات بر خلاف اکثر رقبای انتخاباتی محمود احمدینژاد هیچگاه میثاق و منشوری ارایه نکرد اما از اهم برنامهها و شعارهای انتخاباتی وی میتوان به موارد زیر اشاره کرد: دولت کارآمد و عدالتگستر سلامت مدیران مبارزه با فساد اداری پیشگیری از بروز شکاف بین دولت و مردم تشکیل «دولت اسلامی» تثبیت و تقویت آرمانخواهی و برایت از ایدهآلیسم گفتمان خدمت به جای قدرت علمی کردن مدیریت کاهش نرخ تورم از طریق کاهش هزینههای دولت و کاهش نرخ سود بانکی بسط توسعه سیاسی از طریق بالا بردن قدرت نقد و مشارکت مردم اولویت دادن به تولید داخلی حضور دولت در هر استان برای حل مشکلات بخشی کاهش تصدیگری دولت بالندگی فرهنگ از طریق تقویت هویت ملی و تاریخی و اسلامی ایران ایجاد فضای آرمانی و آرمانخواهی در کشور برای مقابله با معضلات فرهنگی محوریترین شعار انتخاباتی وی گرایش به ساده زیستی و سادگی بود.
خودداری از زندگی در ساختمانهای بزرگ دولتی، پرهیز از تشریفات، خودداری از سوار شدن برهواپیماهای تشریفاتی، نقل و انتقال با وسایل نقلیه عمومی (هواپیما و یا اتوبوس) همراه با مردم، گفتگوی بدون واسطه با مردم و کاستن از سفرهای غیرضروری خارجی و خودداری از همراه بردن خانواده و افراد غیرلازم در سفرهای خارجی.
«دیده شدن پول نفت بر سر سفرههای مردم» یکی از شعارهای انتخاباتی آقای احمدی نژاد بود.
به گفتهٔ او، این در قالب طرح سهام عدالت عملی شده، و به زودی سود این سهام نیز، عاید ۲ دهک پایین جامعه، بازنشستگان و دیگر کسانی که مستحق دریافت این سهام بودهآند، میشود.
دور اول و دور دوم وی در دور اول با کسب ۱۹٪ آرا پس از اکبر هاشمی رفسنجانی(۲۱٪) یعنی با کسب ۵ میلیون و ۷۱۱ هزار و ۶۹۶ رای یعنی فقط ۵۰۰ هزار و ۲۴۱ رای کمتر از اکبر هاشمی رفسنجانی نفر دوم شد، و به دور دوم انتخابات راه یافت.
در دور دوم، با کسب ۱۷ میلیون و با فاصله ۷ میلیونی از هاشمی رفسنجانی توانست رییس جمهور ایران شود.
آغاز ریاست جمهوری احمدینژاد در تاریخ ۲۵ مرداد ۱۳۸۴ متن کامل برنامهٔ دولت خود را اعلام کرد.
او دولت خود را «دولت مهرورزی» نامید.
گزینش وزرا احمدی نژاد در تاریخ ۲۳ مرداد ۱۳۸۴ کابینهٔ پیشنهادی خود را به مجلس معرفی کرد.
یکی از شروط گزینش وزرا از سوی احمدینژاد موافقت آنان با مفاد میثاقنامهای تحت عنوان «میثاقنامهٔ دولت اسلامی» و امضای آن بود.
بر خلاف بسیاری از پیش بینیها مبنی بر انتخاب تمامی نامزدها از سوی مجلس شورای اسلامی، نمایندگان پس از تحقیق و بحث پیرامون وزیران پیشنهادی، در تاریخ ۲ شهریور ۱۳۸۴ چهار تن از آنان را فاقد صلاحیت احراز پست وزارت تشخیص داده و به بقیه رای اعتماد دادند.
آقایان اشعری، علیاحمدی، هاشمی و سعیدلو که به ترتیب برای وزارتخانههای آموزش و پرورش، تعاون، رفاه و تأمین اجتماعی و نفت پیشنهاد داده شده بودند موفق به کسب رای اعتماد از مجلس نشدند.
احمدینژاد طبق قانون اساسی، سه ماه فرصت داشت تا افراد دیگری را به جای نامزدهای رد صلاحیتشده به مجلس پیشنهاد دهد.
عملکرد ریاست جمهوری محمود احمدینژاد موافقان و مخالفان موافقان و مخالفان وی پر شمار بوده و یکی از موافقان سرسخت وی «فاطمه رجبی» همسر «غلامحسین الهام»، سخنگوی دولت، وزیر دادگستری، رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، عضو حقوقدان شورای نگهبان، استاد دانشگاه تهران میباشد.
وی با انتشار کتابی محمود احمدی نژاد را «معجزه هزاره سوم» نامید.
احمدی نژاد ، در نشستها و سخنرانی های انتخاباتی اش که در غالب نشریات نیز به چاپ رسید، بارها سخن از انقلاب اسلامی درایران کرده و به نظر می رسد با اعتقاد کامل به این انقلاب و رهبران آن، انقلاب اسلامی را برای رهائی جامعه ایران از مشکلاتی که گریبانگیر آن است کافی می داند.برای نمونه او در یک نشست انتخاباتی در مشهد گفت:«منظورازدولت اسلامی، دولتی است که به دنبال الگو از شرق و غرب و بحث ها ئی چون توسعه سیاسی و اقتصادی نباشد.
عده ای می گویند ما انقلاب کردیم تا دموکراسی حاکم شود، نه در فرمایشات حضرت اما م راه حل و نه پیامهای شهدا و نیز از زبان هیچیک از خادمان واقعی نظام اسلامی تحقق چنین چیزی مدّ نظر نبوده است.» احمدی نژاد می افزاید:«حکومت اسلامی یک مجموعه کامل است وهر چیزی را که در آن رنگ وبوی غربی داشته باشد،رد می کند.» احمدی نژاد ضمن تکرار این جمله که «پیروزی از آن حزب الله است.» در توضیح برنامه های خود می گوید: «ما یک مأموریت داریم که در این کشور یک دولت اسلامی مقتدر، پیشرفته و نمونه بر پا کنیم، تشکیل این دولت به اندازه خود انقلاب اهمیت و اثر دارد.
برای تحقق چنین دولتی باید دو کار انجام دهیم.
اول اینکه باید دولت های شانزده سال گذشته را منصفانه نقد کرده و اشکالات اساسی آنها را بررسی کنیم.
ما باید در گام بعدی، ویژگی های دولت اسلامی را برای مردم بیان کنیم، چراکه مردم تشنه یک دولت حقیقی اسلامی هستند.» احمدی نژاد همچنین با تأکید بر اهمیت نقش شهدا گفت:«فرهنگ شهادت، رمز استمرار و جاودانگی ملت ماست و این فرهنگ مورد هجوم دشمنان قرار گرفته است.» وی اضافه کرد:«نمی گذارم خون شهیدان انقلاب اسلامی پایمال شود و امروز به برکت همین خون شهیدان، انقلاب اسلامی جوان شده است .» رئیس جمهور جدید به این گونه، به وضوح صحبت از ادامه هدف های انقلاب و حکومت اسلامی می کند، نه بر قراری دموکراسی در ایران.
تردیدی نیست که کوشش های روشنفکران، آزادیخواهان و اصلاح طلبان برای رسیدن به دموکراسی و دفاع از حقوق بشر در ایران، مغایر با اهداف حکومت اسلامی بوده و هست.
دلایل انتخاب احمدی نژاد انتخابات اخیر ریاست جمهوری در ایران از جهات گوناگون یک انتخابات استثنائی بود: در محافل داخلی و خارجی می پرسیدند احمدی نژاد کیست و از کجا آمده است و چرا انتخاب شد؟
شایعات زیادی در مورد او وجود داشت واز جمله ،با توجه به سوابقش شایعه ورود طالبان به ایران همه جا را گرفت.
واقعیت این است که در شرایط امروز ایران، زندگی برای مردم عادی از نظر اقتصادی بسیار مشکل شده است و شعار نان و آب، شاید حتی بیش از شعار حقوق بشر و یا رابطه با آمریکا برای طبقه مستأصل جامعه معنی دار باشد.
در صد قابل ملاحظه ای از مردم زیر خط فقر زندگی می کنند.
حتی افراد متخصص و تحصیلکرده باید در چند جا کار کنند و یا کار های بی تناسب با رشته تحصیلی را برای گذراندن زندگی انتخاب کنند و یا اصولاً بیکار بوده ودر مقابل قیمت های سرسام آور نمی توانند زندگی خود و خانواده شان را اداره کنند.
آنها این بار به کسی رأی دادند که صحبت از ایجاد کار، تأمین مسکن و مبارزه با فساد مالی کرده است.
شعار انتخاباتی احمدی نژاد بر اساس نیاز های روز مره مردم یعنی کار، مسکن، بهبود خدمات پزشکی و تعادل ثروت بود.
یکپارچگی دستگاه حاکمه رئیس جمهور جدید از خودی هاست و به نظر می رسد حکومت اسلامی ایران بیش از همیشه یکپارچه شده است.
حتا اگر چنین باشد، چالش واقعی در همین به اصطلاح یکپارچگی است.
احمدی نژاد برای بهبود وضع اقتصادی کشور که در گرو تعدیل ثروت، ایجاد کار، بالا بردن حداقل دستمزد و اصلاحات بسیار دیگری است، ، بلکه باید نحوه اداره مملکت را تغییر دهد و به ویژه جلوی چپاول ثروت را بگیرد.
وقایع دوران ریاست جمهوری هولوکاست محمود احمدی نژاد در چهارم آبان ماه سال ۸۴ در کنفرانسی با نام کنفرانس حمایت از فلسطینیها که در تهران برگزار شد، موجودیت کشور اسرائیل و همچنین مسالهٔ هولوکاست را زیر سؤال برد.
وی در سخنانش از تغییر رژیم اسرائیل سخن گفت و این عبارت را بکار برد : «جهان بدون اسرائیل امن تر خواهد بود».
با استناد به ترجمهی مؤسسهی اسرائیلی تحقیقات خاورمیانه (میمری)، چنین برداشت شد که اسرائیل باید از روی زمین «محو» شود.
ترجمهی رسمی حرف او در وبگاه ریاست جمهوری، خلاف این موضوع را بیان میکند.
البته وی در مصاحبه با کانال France ۲۴ گفت که شوروی نیز از روی زمین محو شدهاست ولی هیچ مشکلی برای مردم دنیا پیش نیامدهاست ما نیز خواهان اینگونه محو اسراییل هستیم یعنی با برگزاری رفراندوم بین تمامی ساکنان ان منطقه و فلسطینی انی که از انجا آواره شدهاند انها خود حکومت خود را انتخاب کنند.
وی همچنین در مورد حقیقت داشتن واقعه هولوکاست ابراز تردید کرد و کشتار میلیونها یهودی در جنگ جهانی دوم را «افسانه» دانست.
این در حالی است که انکار کشتار یهودیان در زمان جنگ جهانی دوم در برخی کشورهای اروپایی از جمله آلمان و اتریش که آقای احمدی نژاد از آنها نام بردهاست جرم محسوب میشود.
این سخنان واکنشهای شدید جهانی را در پی داشت.
پس از برگزاری همایش بررسی واقعه هلوکاست در تهران، دفتر مطالعات وزارت خارجه که بازوی پژوهشی این وزارت خانهاست، با تحریم دهها موسسه مطالعاتی رو به رو شد و منجر به اعتراض رسمی اتحادیه اروپا گردید.
تشکیک در واقعه هلوکاست به همان میزان که برای اعتبار ایران خسارات در پی داشت، توانست فرصتی برای دولت اسرائیل در غیر منطقی جلوه دادن دولت ایران به وجود بیاورد.
جدا از بازتاب خارجی در داخل ایران نیز واکنشهای متعددی نسبت به این مساله ابراز شد.
چندی پس از اظهارات احمدی نژاد، محمد خاتمی، رییس جمهوری سابق ایران، در مصاحبهای با روزنامه فایننشال تایمز ضمن تایید واقعیت هلوکاست، همزیستی اسرائیل و فلسطین را قابل قبول دانست.
نامههای خارجی در ششمین ماه از ریاست جمهوری احمدینژاد، علام شد که رییس جمهور ایران (احمدینژاد) نامهای برای سران کشورهای جهان مینویسد.
این خبر به عنوان خبری مهم مورد توجه محافل خبری جهان قرار گرفت و وقتی روشن شد که مخاطب اولین نامه احمدینژاد، جورج بوش رئیس جمهور آمریکا است، تحلیل و تفسیرها درباره متن آن شدت گرفت.
وزارت خارجه آمریکا در اولین واکنش به نامه محمود احمدینژاد، آن را «تلاشی ضعیف» برای گفتگو با مردم آمریکا خواند.
اما نامه «هجده صفحهای» با استقبال سرد مقامات آمریکایی همراه بود.
بگفته مقامات کاخ سفید نامه وی حاوی پیامی نبود و در حقیقت هیچ پیشنهاد مشخص سیاسی در آن نبود.
در همین حال احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان و از روحانیون پرنفوذ در طیف تندرو جناح محافظه کار، در خطابه نماز جمعه تهران، نامه محمود احمدینژاد به جورج بوش، رییس جمهوری آمریکا را «عملی فوق العاده» و از «الهامات خدا» خواند.
در همین حال کاخ سفید در موضعی رسمی اعلام کرد که به نامه احمدینژاد جوابی داده نمیشود.
بی اعتنایی دولت آمریکا به نامه محمود احمدینژاد باعث شد که وی در مصاحبههای مختلف، از آن به عنوان «بی اعتنایی رییس جمهور آمریکا به نداهای صلح جویان جهان» یاد کند.
دو نامه بعدی محمود احمدینژاد، به انگلا مرکل، صدراعظم آلمان، و پاپ بندیکت، رهبر کاتولیکهای جهان نوشته شد لازم به ذکر است که هر دو نامه احمدینژاد بدون جواب ماند.
در نیویورک (۲۰۰۷) پس از سهمیهبندی بنزین، او بر صرفهجویی برق نیز تأکید کرد.
محمود احمدینژاد در نیویورک (۲۰۰۷) محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور اسلامی ایران صبح روز یکشنبه ۱ مهر برای شرکت در اجلاس سالیانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد همراه با هیئت عالی رتبه عازم نیویورک شد.
او در سفر خود به نیویورک علاوه بر سخنرانی در اجلاس سالیانه مجمع عمومی سازمان ملل به دانشگاه کلمبیا رفت و همچنین با تنی چند از روسای جمهور دیگر کشورها و نیز ایرانیان مقیم آمریکا دیدار و گفتگو کرد.
منابع برگرفته از «http://fa.wikipedia.org/wiki/Ù ا کابینهی پیشنهادی احمدینژادکابینهی پیشنهادی احمدینژادکابینهی پیشنهادی احمدینژادکابینهی پیشنهادی احمدینژادکابینهی پیشنهادی احمدینژادکابینهی پیشنهادی احمدینژادکابینهی پیشنهادی احمدینژادکابینهی پیشنهادی احمدینژادکابینهی پیشنهادی احمدینژادکابینهی پیشنهادی احمدینژادکابینهی پیشنهادی احمدینژادکابینهی پیشنهادی احمدینژادردیفوزیروزارتخانهردیفوزیروزارتخانه۱آموزشوپرورش۱۲رحمتیراه۲سلیمانیارتباطات۱۳کاظمیرفاه۳اژهایاطلاعات۱۴محرابیانصنایع۴دانش جعفریدارایی۱۵زاهدیعلوم۵متکیامورخارجه۱۶صفارهرندیارشاد۶میرکاظمیبازرگانی۱۷جهرمیکار۷باقریلنکرانیبهداشت۱۸پورمحمدیکشور۸عباسیتعاون۱۹سعیدیکیامسکن۹اسکندریجهادکشاورزی۲۰نوذرینفت۱۰الهامدادگستری۲۱فتاحنیرو۱۱محمدنجاردفاع