دانلود طرح (پروژه کارآفرینی) طرح احداث شرکت ماکارونی

Word 105 KB 214 58
مشخص نشده مشخص نشده اقتصاد - حسابداری - مدیریت
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • بخش اول: کلیات طرح تهیه ماکارونی مقدمه مصرف انواع ماکارونی در جهان به دلایل مختلف افزایش یافته و همچنان مصرف آن در حال توسعه می باشد، در راستای تأمین نیاز جامعه و یا حتی در جهت تشویق به مصرف آن، کشورهای صنعتی سرمایه هایی در این راه به کار انداخته و با تبلیغات به خوردن ماکارونی عادت کرده اند.

    اتخاذ سیاست خود اتکایی در جهت میل به استقلال اقتصادی کشور ایجاب می کند که تولید ماکارونی با استفاده از ماد اولیه داخلی و مطابق طبع و ذائقه مورد نظر مردم کشورمان مورد حمایت قرار گیرد که امکانات جالبی برای تهیه انواع ماکارونی سالم فراهم می نماید.

    گسترش بهره برداری از ماکارونی برای تولید آن ضمن اینکه گام مهمی در جهت توسعه کشاورزی از نظر مواد اولیه و حمایت از زارعین کشور می باشد فرآورده حاصله نسبت به ماکارونی های موجود در استان از ارزش غذایی بالاتری برخوردار می باشد.

    در حال حاضر واحدهای ماکارونی در نقاط مختلف کشور به ظرفیت اسمی حدود 10 هزار تن در سال در حال بهره برداری است.

    امید است با بهره برداری از این کارخانه گامی در جهت افزایش تولید و قطع وابستگی برداشته و نیز خدمتی به کشور، مردم و منطقه محسوب می گردد نتایج آمارگیری صنایع رشته و ماکارونی: گزارش زیر نتایج آمارگیری از کارخانجات رشته ماکارونی سازی ایران می باشد.

    از 78 کارخانه تهیه رشته و ماکارونی که تماماً خصوصی می باشند تقریباً از صد در صد کارخانجات کشور آمارگیری به عمل آمده است.

    نتایج آمار گیری به عمل آمده شامل موارد زیر می باشد: تعداد واحدها، وضع مملکت، تعداد پرسنل، میزان مواد اولیه مصرفی عمده و غیر عمده ، مواد شیمیایی و میزان وابستگی آنها، میزان فرآورده های تولیدی و نیز اشکالات تهیه مواد بسته بندی و اشکالات تولیدی( شامل اشکالات فنی کمبود قطعات یدکی) با بررسی که در مورد اشکالات اساسی کارخانجات به عمل آمده و می توان نتیجه گرفت که در زمینه مواد اولیه بیته بندی و تولیدی اشکال اساسی وجود دارد.

    ظرفیت اسمی کارگاههای ماکارونی طبق مواد موجود در گرمخانه‌ها که محاسبه شده حدود 960000 تن در سال به ازاء هشت ساعت کار روزانه بدست آمده است.

    وابستگی ماشین آلات در خط تولید ماکارونی نداریم و دستگاههای تولیدی واحد ماکارونی در کارخانجات تولیدی میکرون‌ (نور افشان) ، بهنام ، فرهمند و… ساخته میشود و توسط متخصصان کارخانجات سازنده در محل نصب می گردد.

    1 تعداد واحدها وضع مالکیت بصورت در صد کارخانجات بر مبنای تعداد در کل و همچنین تعداد کارکنان مطابق جدول زیر مشخص می گردد.

    ردیف نام ماده نام واحد میزان تولید در سال 75 میزان تولید در سال 76 داخلی خارجی داخلی خارجی 1 آرد دو صفر و 3 صفر تن #### 9E+05 2 آرد ستاره تن #### 1E+05 جمع #### 1E+06 مواد بسته بندی مورد استفاده در این صنعت کارتن و سلوفان می باشد، در زمینه کارتن اشکالی وجود ندارد و از داخل تأمین می گردد ولی سلوفان از خارج تهیه می گردد که توسط مراکز تهیه و توزیع مواد شیمیایی سلوفان طبق سهمیه بندی وزارت صنایع جهت واحد های ماکارونی تهیه می گردد.

    تعریف چند نوع مختلف ماکارونی: ماکارونی به چند صورت تولید می شود که مختصراً به شرح زیر می باشد: الف) ماکارونی بلند لوله ای نازک ، به شعاع 5/0 تا 8/0 میلیمتر که به اسم ورمیشل معروف است اعم از آنکه به شکل طبیعی مستقیم یا پیچیده شده یا یکنواخت بریده شده یا اشکالهای دیگر به آن داده باشد.

    ب) ماکارونی کوتاه به اشکال صدفی ، حلزونی ، مارپیچ ، ریسمانی تابیده و غیره که به صورت صاف یا خط دار یا لنگره ای و غیره پر یا میان خالی معروف به راویولی و کوکیت می باشد.

    ج) ماکارونی بلند تخت لب کنگره ای به پهنای 11 تا 60 میلیمتر.

    د) ماکارونی مطلق، لوله ای است بلند و میان خالی اعم از آنکه جدار خارجی آن صاف یا خط دار باشد.

    شعاع ماکارونی صاف می تواند از 4 تا 9 میلیمتر و یا 19 میلیمتر باشد و شعاع ماکارونی خط دار می تواند 8 یا 14 یا 18 میلیمتر باشد.

    ه) ماکارونی های دیگر به اشکال برنجی ، ستاره ای ، مثلث سوراخ دار حبهای و عدسی انگشتری الفبا حلقه ای ، اعداد و غیره که بیشتر برای مصرف سوپ مناسب هستند.

    تولید ماکارونی آنچنان تابع ضوابط و مقررات خاص می باشد که شاید نتوان در بررسی اولیه متوجه شد ، چرا که آنچه در ایران در حال حاضر به عنوان ماکارونی در بازارها عرضه می شود می توان به جرأت گفت که 80% محصولات تولیدی غیر استاندارد بوده و یا فقط ترکیب از آرد و رنگ می باشد.

    در حالیکه ماکارونی به عنوان یک غذای ساده در بازارهای جهانی مطرح است و مصرف کننده توقع دارد که در عین اینکه محصول را به طور آماده مصرف می نماید ، همزمان با این سرعت عمل بتواند پاره ای از ویتامینها و پروتئین های مجاز را نیز به بدن برساند ، و در ایران این مطلب کمتر مورد توجه قرار دارد و یا اصلاً مورد توجه نیست و بر همین اساس است که ماکارونی های وارداتی که اغلب توسط مسافرین و یا بعضی از تجار و با قیمتی حدود 5 برابر محصول داخلی وارد بازار می گردد.

    اما با تأسف ملاحظه می گردد که خریدار توجه بیشتری به خرید کالای وارداتی دارد چرا که محصول وارداتی با فرمولی متفاوت و با طعمی مطلوب و مطابق سلیقه هر مصرف کننده تولید گردیده ، از نظر مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران که با توجه به استاندارد آمریکا تهیه گردیده است.

    هدف و نکات مهم طرح: احداث یک واحد ماکارونی به ظرفیت هفتصد و پنجاه تن در سال در شهرستان کرج مورد تقاضا است.

    مواد اولیه مورد مصرف از آرد سمولینا و گندم دروم است که تولید داخلی خواهد بود.

    بازار مصرف این محصول در شهرستان کرج و شهرها و استانهای مجاور آن پیش بینی می گردد و در صورت بهره برداری از این واحد مصرف در شهرستان کرج دارای سرانه 2 کیلوگرم در سال برای هر نفر می باشد و اطلاعات موجود وجود بازار مناسب و کافی را نشان می دهد.

    احداث این واحد علاوه بر تأمین ماکارونی با کیفیت مناسب و ارزش غذایی بالاتر موجب ایجاد اشتغال 10 نفر می شود که علاوه بر آن تعدادی از قبیل توزیعین فروشندگان و سایر نیز از قبل آن به صورت غیر مستقیم بهره مند می شوند.

    در طرح ارائه شده هزینه ثابت احداث این واحد حدود1.069.345.670ریال و هزینه جاری آن حدود 241.834.470 ریال پیش بینی گردیده است.

    قیمت تمام شده ماکارونی 1550 ریال برآورد گردیده است.

    روش تولید محصول بر اساس استانداردهای موجود ایران پیش بینی گردیده و انتخاب ماشین آلات و تجهیزات با توجه به حداکثر استفاده از امکانات ساخت داخل با مخلوط نمودن تکنولوژی ساده و رعایت صرفه و صلاح منطقه در کشور انجام گردیده است.

    نوع محصول: نوع محصول کارخانه عبارت است از انواع ماکارونی که در بسته های 450 و 900 گرمی در داخل سلوفان ، نایلون یا کاغذهای نخ دار بسته بندی شده و به بازار عرضه می شود.

    ظرفیت تولید و زمان کار در کارخانه: ظرفیت تولید کارخانه در حدود 750 تن انواع ماکارونی که معادل 750000 کیلو که در بسته بندی 450 و 900 گرمی عرضه می شود.

    مدت زمان کار کارخانه با توجه به تعطیلات و غیره عملاً 275 روز کاری و در یک شیفت کار 8 ساعته در نظر گرفته شده است.

    به این ترتیب تولید روزانه کارخانه 7/2 تن معادل 2700 کیلو می باشد.

    ـ میزان مواد اولیه مورد نیاز کارخانه: مواد اولیه مورد نیاز کارخانه آرد سمولینا (گندم دوروم) می باشد.

    1ـ مواد اولیه آرد سمولینا 758 تن 2ـ سلوفان یا نایلون 750000 بسته ـ روش کار و نحوه فرآیند: ابتدا آرد توسط الک ویبره شده سپس توسط دیتگاه هم زن به وسیله ترکیب با آب خمیر ماکارونی تهیه می شود.

    در مرحله بعد توسط دستگاه اکسترودر فرم و شکل می گیرد.

    ماکارونی شکل داده شده روی نی های مخصوص قرار گرفته و سپس درگرمخانه خشک شده بعد برش داده می شود و سپس در بسته های 450 و 900 گرمی به وسیله سلوفان و نایلون بسته بندی شده و به بازار عرضه می گردد.

    ‎آرد ماکارونی بایستی از آرد سمولینا تهیه شود که مشخصات آن شامل رطوبت 8 الی 12، پروتئین حداقل 5/9 الی 5/18، چربی1/1 الی 4/2 ، فیبر 5/0% الی 2% و خاکستر 5/0% الی 2% می باشد.

    محصول باید عاری از سوراخ ، شکاف ، لک و کپک زدگی باشد و در موقع استعمال زبری نداشته باشد و رنگ عوض ننماید و در موقع نباید خمیر وله شود یا به هم بچسبد و یا بوی خمیر و ترشی یا تلخی و طعمهای زننده داشتئه باشد.

    PH ماکارونی نباید کمتر از 6 و بیشتر از 7 باشد.

    بسته بندی باید در پاکتهای سلوفان و یا پاکتهای نخ دار باشد ، کالا بر طبق استاندارد ملی بایستی ساخته شود و شماره استاندارد ملی ماکارونی در ایران جهت تولید ماکارونی 213 می باشد.

    ـ کنترل کیفیت: امروزه در صنایع غذایی بخش کنترل کیفی به عنوان یک بخش حیاتی تلقی می شود.

    بخش کنترل با برقراری یک سیستم دقیق سعی در ارائه محصولی با کیفیت پیش بینی شده، مناسب و یکنواخت که با ویژگیها و استانداردهای مربوطه تطابق داشته باشد مینماید.

    مفهوم کنونی کنترل کیفیت در صنایع غذایی بر خلاف گذشته که صرفاً به چند آزمایش و آنالیز شیمیایی و میکروبی بر روی محصول تمام شده اطلاق می شده است نبوده ، بلکه مسئولیت کنترل تمامی مراحل تولید را در بر می گیرد و در حقیقت یک سیستم کنترل کیفی کار با کنترل مواد اولیه ، کنترل ضمن فرآیند ، کنترل محصول تمام شده و انبار و کنترل محصول تا زمانی که مصرف کننده آنرا به مصرف می رساند را دقیقاً به عهده بگیرد و ضمناً در آزمایشگاه واحد تولیدی مشخصات ظاهری محصول میزان PH و درصد رطوبت محصول تست می گردد که این عمل بعد از خشک کن یا فرم دهی انجام میگیرد.

    برای بررسی آرد مصرفی می توان از آزمایشگاه مواد غذایی اداره بهداری شهرستان استفاده نمود.

    همچنین آب مصرفی از نظر درصد سرب ، آرسبیک ، سلینم و … بایستی آزمایش شود که قبل از ترکیب با آرد بایستی این عمل انجام گیرد ، البته در صورتی که از آب لوله کشی بهداشتی استفاده شود این عمل ضرورت ندارد.

    ـ ماشین آلات مورد نیاز کارخانه (تولید) : با توجه به روش نحوه فرآیند مذکور در بند 5 ماشین آلات مورد نیاز خط تولید 750 تن ماکارونی در سال برابر 7/2 تن در روز و معادل 2700 کیلو در یک شیفت به شرح زیر است: ـ چگونگی‌استقرار‌ماشین‌آلات‌و‌فضای‌مورد‌نیاز‌در سالن تولید: بر اساس ابعاد و اندازه ماشین آلات و چگونگی گردش کار جهت تولید ماکارونی مورد نظر حداقل سطح زیر بنای مورد نیاز جهت سالن تولید10×50 متر معادل 500 متر مربع به ارتفاع 6 متر در پای دیوار می باشد.

    از نظر گردش کار ابتدا مواد اولیه شامل آرد سمولینا (گندم دوروم) از انبار مواد اولیه به وسیله دستگاه الک و آرد کن ویبره شده و به دستگاه پرس سه اکسترودر فرم و شکل می‌گیرد.

    بر اساس شماره های مندرج در نقشه و استقرار ماشین آلات به شرح زیر است: 1ـ الک آرد کن ویبره 2ـ دستگاه دو اکسترودر 3ـ پمپ و اکیوم 4ـ دستگاه فرم زن گوش ماهی 5ـ قیچی 6ـ قالبشور 7ـ اره ماکارونی 8 ـ میز برش ـ زمین و ساختمانهای کارخانه: الف ـ زمین کارخانه در شهرستان X در زمینی به وسعت 5000 متر مربع که از طریق شرکت شهرکهای صنعتی یا اداره کل کشاورزی در اختیار قرار خواهد گرفت ، احداث خواهد شد.

    طول و عرض تقریبی زمین 50 × 100 متر پیش بینی می گردد و عملیات مورد نظر جهت آماده سازی زمین به شرح زیر خواهد بود: ـ خاکبرداری و تسطیح با عمق 15 سانتی متر ـ دیوار کشی بر اساس ابعاد زمین برای حدود 300 متر طول دیوار به ارتفاع 2 متر مربع کلاً حدود 600 متر دیوار.

    ـ خیابان کشی ، پارکینگ و فضای سبز ب ـ ساختمانهای کارخانه: ساختمانهای اصلی کارخانه به ابعاد 21 × 44 متر معادل 924 متر مربع است که شامل سالن تولید به طول 30 متر و به عرض 7/16 متر و انبارها و قسمت اداری و مالی به طول 30 و به عرض 1/14 متر است.

    ارتفاع کلی این ساختمان در پای دیوار 6 متر و به صورت اسکلت فلزی یا سوله با دهانه های 15 متری و 12 متری و با فواصل 6 متر از یکدیگر خواهد بود.

    قسمت های سرایداری و سرویس ها دارای 3 متر ارتفاع می باشند.

    قسمت اداری و مالی کارخانه در 72 متر مربع مساحت می باشد.

    قسمت توالت و حمام دستشویی شامل 3 دستگاه توالت ، دو دستگاه حمام و سه دستگاه دستشویی است.

    بر اساس پلان ساختمانهای کلی کارخانه وضعیت ابعاد ساختمانهای کارخانه به شرح زیر است: ـ تأمین برق: نیروی برق مورد نیاز کارخانه در حدو 104 کیلو وات در ساعت می باشد که به طریق زیر توزیع می شود: 1ـ ماشین آلات اصلی کارخانه 68 کیلو وات 34 اسب 100 آمپر 2ـ بخاریهای کارگاهی 1 کیلو وات 1 اسب 2 آمپر 3ـ مصارف عمومی و روشنائی تأسیسات 35 کیلو وات 18 اسب 67 آمپر جمع 104 کیلو وات 53 اسب 169 آمپر کیلو وات مصرف روزانه 832 = 8 × 104 کیلو وات مصرف سالیانه 228800 = 275 × 832 ارزش برق مصرفی در سال به ریال 57.200.000 = 25 × 228800 ـ سوخت: با توجه به نیاز استفاده از وسائل گرمایش در داخل سالنها و ساختمانهای رفاهی کارخانه نیاز به دو دستگاه بخاری کارگاهی می باشد که مصرف سوخت بخاریها در هر ساعت حدود 10 لیتر گازوئیل می باشد که خواهیم داشت: مصرف سوخت در روز 80 = 8 × 10 کل سوخت مصرفی بخاریها در سال به لیتر 220000 = 275 × 80 ارزش کل سوخت مصرفی در سال به ریال 1.100.000 = 5 × 22000 و با توجه به خشک کردن ماکارونی که احتیاج به گرمخانه دارد دستگاه شوفاژ و اپراتورها که در داخل سالن خشک کن می باشد، مصرف سوخت خشک‌کنها عبارتست از: مصرف سوخت خشک کن در سال 30800 = 275 × 112 سوخت به هدر رفته 31000 = 200 + 30800 ارزش مصرف سوخت خشک کن در سال 1.550.000 = 50 × 31000 کل سوخت مصرفی در سال به لیتر 53000 = 22000 + 31000 ارزش کل سوخت مصرفی در سال 2.650.000 = 50 × 53000 هزینه بنزین : اگر خودرو در روز 24 لیتر مصرف کند: مصرف بنزین در سال 6600 = 275 × 24 هزینه مصرف بنزین در سال به ریال 5.280.000 = 800 × 6600 ـ آب : واحد مورد بحث به انگیزه مصرف آب در تولید ماکارونی به مقدار 5 متر مکعب روزانه احتیاج داریم ، بنابراین خواهیم داشت: مصرف آب در سال به متر مکعب 1375 = 275 × 5 ارزش مصرف آب در سال به ریال 687.500 = 500 × 1375 تفکیک آن به شرح زیر: مصرف آب در روز جهت کارگران 1 = 100 × 10 مصرف آب در سال جهت کارگران 275 = 275 × 1 ارزش مصرف آب در سال برای کارگران 500 ،137 = 500 × 275 جهت فضای سبز و شستشوی ماشین آلات و غیره حدود 5/0 متر مکعب در روز احتیاج به آب می باشد.

    مصرف آب در سال جهت فضای سبز و شستشوی ماشین آلات و غیره: متر مکعب 5/137 = 275 × 5/0 ارزش مصرف آب در سال به ریال 68.750 = 500 × 5/137 جهت مصرف تولید احتیاج به 5/3 متر مکعب آب در روز احتیاج داریم: متر مکعب 5/962 = 275 × 5/3 ارزش مصرف آب جهت تولید در سال 481.250= 500 × 5/962 مصرف آب در سال جهت کارخانه به متر مکعب 1375= 5/962+ 5/137+ 275 هزینه مصرف آب در سال جهت کارخانه به ریال 687.500 = 481.250 + 68.750 + 137.500 هزینه کل هزینه انرژی در سال به ریال 65.817.500 = 57.200.000 + 5.280.000 + 2.650.000 + 687.500 ـ فاضلاب: فاضلاب کارخانه از دو قسمت به شرح زیر تشکیل شده است: 1ـ فاضلاب ناشی از شستشوی ماشین آلات و نظافت سالنها.

    2ـ فاضلاب حاصله از سرویس های بهــداشتی.

    الف ـ فاضلاب حاصل از شستشوی ماشین آلات و نظافت سالنها برای آبیاری و فضای سبز محوطه نیز می توان استفاده کرد.

    ب ـ فاضلاب حاصله از سرویس های بهداشتی ، این فاضلاب به سپتیک تانک متصل شده و پس از ته نشین شدن لجن آن را هر چند ماه یک بار تخلیه و به خارج منتقل می گردد.

    ـ تهویه و اطفاء حریق: الف ـ تهویه: علاوه بر طراحی پنجره ها و سالن به صورت مقابل و عمل هواکش ها که موجب تهویه و جریان هوا در سالن می شود ، در تابستانها از تعدادی کولر آبی مناسب و در زمستان از بخاری استفاده خواهد شد.

    ب ـ اعلام و اطفاء حریق: در بخش های مختلف کارخانه سیستم اطفاء حریق (آژیر) نصب خواهد شد و برای اطفاء حریق از کپسولهای آتش نشانی به صورت متحرک و ثابت شامل انواع گاز انیدرید کربنیک و پودرهای خشک و غیره به تعداد 4 دستگاه استفاده خواهد شد.

    ـ لوازم و تجهیزات اداری: لوازم و تجهیزات اداری شامل دو عدد میز کار اداری ، دو عدد صندلی، سه عدد فایل ، کابینت دو عدد، ماشین حساب ، رایانه و نوشت ابزار و کاغذ و انواع فرم جهت حسابداری و انبار و غیره خواهد بود.

    ـ لوازم حمل و نقل و جابجایی: به منظور ایجاد سهولت در رفت و آمد روزمره و فروش ماکارونی ، یک دستگاه وانت مورد احتیاج است که برای کارخانه در نظر گرفته شده است.

    ـ وضعیت پرسنلی و کارگری کارخانه: برنامه ریزی و اداره کارخانه توسط هیئت مدیره شرکتی که پس از موافقت اصولی به ثبت خواهد رسید ، انجام شده و در ارتباط با انجام امور کارخانه پرسنل زیر فعالیت خواهند داشت: 1ـ سرپرست کارخانه یک نفر 2ـ مهندس مسئول فنی یک نفر 3ـ تکنسین تولید یک نفر 4ـ کارگر 6 نفر 5ـ پرسنل تأسیسات برق و مکانیک 2 نفر 6ـ پرسنل اداری و خدماتی 2 نفر جمع 13 نفر «بخش سوم» الف ـ هزینه های زمین و ساختمانهای کارخانه: 1ـ هزینه زمین: به عنوان هزینه تأمین زمین 5000 متر مربع زمین شامل هزینه خرید زمین ، هزینه واگذاری و انتقال و غیره از قرار متر مربعی 25000 ریال به مبلغ 125.000.000ریال در نظر گرفته می شود.

    2ـ هزینه های خاکبرداری ، دیوارکشی و محوطه سازی : جهت خاکبرداری و تسطیح با عمق 15 سانتیمتر خیابان کشی و پارکینگ فضای سبز و دیوار کشی موارد هزینه ان به شرح زیر می باشد: بر اساس 300 متر طول دیوار با ارتفاع 2 متر مربع احتیاج به 600 متر دیوار کشی می باشد که هزینه آن به شرح زیر است: هزینه دیوار کشی به ریال 24.000.000= 40.000 × 600 جهت فضای سبز 4.000.000 ریال کلاً اعتباری معادل 28.000.000 ریال جهت هزینه محوطه سازی در نظر گرفته می شود.

    3ـ هزینه های ساختمان کارخانه: هزینه های احداث ساختمانهای کارخانه شامل سالن تولید ، انبارها ، اداری و مالی و سرویس ها ، محاسبه هزینه اسکلت فلزی ، دیوار چینی ، فونداسیون ، بتون کف ، کاشی کاری و غیره به طور کامل برای 924 متر مربع ساختمان های کارخانه کلاً به مبلغ 238.800.000 ریال و به شرح زیر پیش بینی می گردد: بنابراین کل هزینه ساختمانی شامل محوطه سازی و دیوار کشی و هزینه ساختمانها جمعاً به مبلغ 355.000.000ریال محاسبه شده است.

    ـ هزینه ماشین آلات و تجهیزات: چنانچه قبلاً در بخش دوم این طرح ذکر گردیده ماشین آلات مورد نیاز طرح به شرح زیر می باشد: ـ هزینه تأسیسات و تجهیزات عمومی: ـ هزینه قبل از بهره برداری: ـ هزینه های تأسیس شرکت و دریافت مجوزهای مختلف 5.000.000 ریال.

    ـ هزینه خدمات پیمانکاری و مهندسی و مطالعات و مشاوره 5% کل ساختمان سازی و محوطه سازی به شرح زیر می‌باشد: ارزش هزینه خدمات پیمانکاری و مهندسی 17.750.000 = 5% *355.000.000 ـ هزینه های دریافت وام بانکی بر اساس مقدار دریافت وام 1000/27 محاسبه می‌گردد که مبلغ آن: ـ محاسبه هزینه احداث طرح ( سرمایه ثابت ): « بخش چهارم » هزینه های تولیدی طرح (سرمایه در گردش) ـ هزینه های خرید مواد اولیه: آرد سمولینا ( آرد گندم دروم ) کیلـو 758.000 = 1000 * 758 مصرف در سال جهت مواد اولیه 674.620.000 = 8900 * 758.000 هزینه مواد بسته بندی سلوفان یا پلاستیک 45.000.000 = 60 * 750.000 هزینه کل نیاز مواد اولیه سالیانه 719.620.000 = 45.000.000 + 674.620.000 جهت مصرف سه ماه تولید 179.905.000 = 25% * 719.620.000 ـ هزینه پرسنلی و کارگری: لیست شاغل و مقدار حقوق ماهانه و سالانه: در طرح مذکور کلاً 13 نفر پرسنل که چارت سازمانی زیر را جهت واحد ماکارونی تشکیل می‌گردد رسم شده است: بیمه و مالیات بر مبنای 20% محاسبه می شود: 27.440.000 = 20% * 137.300.000 ـ هزینه های تأمین بـرق: ـ هزینه تأمین آب: هزینه های مربوط به تأمین آب شامل هزینه انشعاب لوله کشی شهری کلاً به مبلغ 1.800.000 ریال برآورد می گردد.

    ضمناً هزینه احداث یک مخزن ذخیره آب 10 هزار لیتری به صورت زمین مورد احتیاج کارخانه است.

    ـ هزینه های اعلام و اطفاء حریق: ـ کپسول 50 کیلویی چرخ دار با پودر گاز ، قابل شارژ برای سالن و انبار دو دستگاه به مبلغ 1.000.000 ریال.

    ـ کپسول 6 کیلویی قابل شارژ درجه دار ، مواد پودر و گاز برای قسمتهای اداری و دیگ بخار چهار دستگاه کلاً به مبلغ 200.000 ریال.

    ـ جمع کل هزینه های اعلام و اطفاء حریق 3.000.000 ریال پیش بینی می‌شود.

    ـ هزینه های آزمایشگاه کنترل کیفی: هزینه خرید تجهیزات ، دستگاهها ، وسایل و ابزار مورد نیاز جهت آزمایشگاه بر اساس معرفی وزارت بهداری به قیمت دولتی از شرکت زکریای رازی و سجاد طب قابل تأمین است.

    کل اعتبار لازم جهت خریداری وسایل طبق لیست ارائه شده قبلی 30.000.000 ریال می‌گردد.

    ـ هزینه های تأمین وسایل حمل و نقل و جابجایی: ـ هزینه بیمه کارخانه: هزینه بیمه کارخانه = 02/0 * هزینه ساختمان و محوطه سازی + هزینه تجهیزات و تأسیسات + هزینه ماشین آلات 1.593.000 = 02/0 * 355.000.000 + 228.000.000 + 213.500.000 398.250 = 25% * 1.593.000 ـ محاسبه هزینه در گردش کارخانه: « بخش پنجم » میزان سرمایه گذاری محاسبات اقتصادی ـ کل سرمایه گذاری طرح: کل سرمایه گذاری طرح حاصل جمع سرمایه ثابت و سرمایه در گردش محاسبه شده و در بخش‌های قبل آمده و به شرح زیر است: ـ نحوه سرمایه گذاری و تأمین منابع مالی: سرمایه گذاری بر مبنای 30% سهم متقاضیان (نقدی) و 70% سرمایه استفاده از تسهیلات بانکی بر مبنای عقود اسلامی (وام) و به شرح زیر است: ـ کارمزد: کارمزد وام یا سود قابل انتظار جهت استفاده از تسهیلات بانکی بر طبق عقود اسلامی بر مبنای 12% کلاً مبلغ 110.139.130 ریال می‌گردد.

    ـ هزینه استهلاک و هزینه تعمیر و نگهداری: الف ـ هزینه استهلاک: محاسبات هزینه های استهلاک طرح به شرح زیر محاسبه می‌گردد: ساختمانها 5% قیمت ساختمانها در استهلاک محاسبه می‌گردد.

    کل ارزش ساختمانها برابر است با 355.000.000 ریال که این مبلغ 5% آن محاسبه می‌شود جهت استهلاک ساختمانها داریم: 17.750.000 = 5% * 355.000.000 کل ارزش ماشین آلات 10% در استهلاک محاسبه می‌شود.

    کل ارزش ماشین آلات برابر است با 213.500.000 ریال که این مبلغ 10% آن محاسبه می‌شود جهت استهلاک ماشین آلات پس بنابراین داریم: ارزش ریالی استهلاک ماشین آلات 21.350.000 = 10% * 213.500.000 در تجهیزات و تأسیسات عمومی 10% قیمت تجهیزات و تأسیسات طرح محاسبه می‌شود: 22.800.000 = 10% * 228.000.000 و سایر اقلام سرمایه ثابت نیز برابر است با 5.638.930 ریال.

    جمع کل هزینه استهلاک برابر است با 67.538.930 ریال.

    ب ـ محاسبه هزینه تعمیر و نگهداری طرح: ساختمانها 2% قیمت ساختمانها و هزینه تعمیر و نگهداری محاسبه می‌شود.

    کل ارزش ساختمانها برابر است با 355.000.000 ریال که این مبلغ 2% آن محاسبه می‌گردد جهت هزینه تعمیر و نگهداری پس بنابراین داریم: 7.100.000 = 2% * 355.000.000 ماشین آلات 4% قیمت ماشین آلات محاسبه می‌شود: 8.540.000 = 4% * 213.500.000 تجهیزات و تأسیسات عمومی 7% تأسیسات عمومی محاسبه می‌شود: 15.960.000 = 7% * 228.000.000 جمع کل هزینه تعمیر و نگهداری31.600.000 = 15.960.000 + 8.540.000 + 7.100.000 ـ محاسبه کل هزینه تولید: هزینه‌های تولید سالانه کارخانه شامل هزینه‌های ثابت و هزینه‌های متغیر تولید است: الف ـ هزینه‌های ثابت تولید: ب ـ هزینه های متغیر تولید: جمع کل هزینه های تولید = جمع هزینه‌های ثابت تولید + جمع هزینه‌های متغیر تولید 1.169.630.610 = 303.549.810 + 866.080.800 ـ قیمت تمام شده محصول: ـ درصد ارزش افزوده طرح و محاسبه ارزش افزوده طرح: ـ بررسی نقطه سر به سر: «بخش ششم » روش فر‌آوردن (تولید): خمیر باید در دستگاه خمیر گیری خودکار و یا آبی که به طور خودکار و تنظیم وارد دستگاه خمیرگیری می‌شود تهیه گردد و با فشار مناسبی از میان دستگاه عبور کند و به اشکال مختلف از قالبهای صافی داری خارج گردد و سپس با در نظر گرفتن رطوبت و حرارت لازم در محفظه‌ای مجهز به حرارت مرکزی و دریچه‌های تهویه خودکار اصول خشک گردد.

    هوای متصاعد از ماکارونی آلوده به مواد مخمر از محفظه‌های به طریق خودکار به فضای خارج غیر سر پوشیده برده شود تا به داخل کارخانه راه نیابد.

    مازاد خمیر که موقع بریدن ماکارونی در زیر ماشینهای کار در ظرفهای مخصوصی می‌ریزد اگر دوباره بخواهند به دستگاه خمیرگیری برگردانند باید فقط از راه لوله‌های بسته و با فشار هوای کمپرسور برگرداننده شوند.

    فرآوردن (تولید) باید طبق اصول بهداشت و در کارخانه‌ای انجام گیرد که هر ساله گواهی بهداشتی از وزارت بهداری گرفته باشد.

    شرایط ماکارونی فرآورده شده: ماکارونی ساخته شده باید عاری از سوراخ ، شکاف ، لک و کپک زدگی باشد و در موقع استعمال زبری نداشته باشد و رنگ پس ندهد و در موقع پختن نباید له شود یا بوی خمیر و ترشی و یا تلخی و طعمهای زننده داشته باشد و PH ماکارونی نباید کمتر از 6 و بیش از 7 باشد.

    بسته بندی و نشانه گذاری: بسته بندی: در کارخانه باید محوطه بسته بندی از محوطه ساخت جدا باشد به طوری که هوای محل ساخت به هوای محل بسته بندی حتی الامکان سرایت نکند.

    بسته بندی باید در جعبه های مقوایی یا پاکتهای کاغذی نخ دار یا کیسه و یا پاکتهای پلاستیک صورت گیرد.

    به طوری که وزن ظرف و مظروف جمعاً از 225 یا 450 یا 900 گرم کمتر نباشد.

    در مورد بسته بندی در پلاستیک باید روی بسته یا پاکت دو سوراخ ریز فراهم شده باشد.

    ابعاد بسته بندی به اختیار کارخانه سازنده است و کارخانه سازنده می‌تواند واحدهای 225 گرمی را به طور متصاعدی مضاعف کند.

    نشانه گذاری: ویژگیهای زیر باید در مورد جعبه های مقوایی در سطح خارجی جعبه و در مورد بسته‌های دیگر در سطح خارجی یا در درون آنها روی ورقه جداگانه اجباراً به زبان فارسی و در صورت تمایل به یک زبان دیگر نیز درج و گنجانده شده باشد.

    الف ـ نام و آدرس و شماره تلفن کارخانه اعم از آنکه کارخانه اختصاصی یا متعلق به یک شرکت باشد.

    ب ـ وزن خالص یا وزن با ظرف ج ـ نام مواد افزودنی مذکور و نام مواد تقویت کننده مذکور.

    در صورتی ذکر نام سمولینا و آرد گندم دروم بر روی بسته‌ها مجاز است که از آردهای نامبرده شده لااقل هفتاد درصد به کار برده باشد.

    عبارت ساخت کشور هـ ـ شماره گواهی بهداشتی ماکارونیهای غیر قابل مصرف: در موارد زیر ماکارونی غیر قابل مصرف شناخته می‌شود: الف ـ در صورتی که آرد سمولینا یا آرد گندم دروم نباشد و یا مثلاً الک نشده باشد.

    ب ـ در صورتی که آرد با دست خمیر شده باشد.

    ج ـ در صورتیکه در محصول غیر از آرد گندم خالص آردهای دیگر مثل آرد سیب زمینی یا ذرت یا سایر غلات به استثنای آرد سویا یافت شود.

    د ـ در صورتی که آب مصرف شده مطابق شرایط مذکور نباشد.

    هـ ـ در صورتی که ماده رنگی استعمال شده از مواد مجاز برای ماکارونی نباشد.

    و ـ در صورتی که موقع برگرداندن ریزه‌های خمیر به دستگاه خمیرگیری بر خلاف آنچه در بند 5 گفته شد از لوله‌های بسته و فشار هوای کمپرسور استفاده نشده است.

    ز ـ در صورتی که ماکارونی فرآورده دارای مواد خارجی مثل حشرات ، مو ، الیاف علفی و امثال آن باشد و یا کپک زده باشد.

    ح ـ وقتی که کارخانه فاقد گواهی بهداشتی سالیانه باشد.

    ط ـ در صورتی که محصول در هوای آزاد یا در جایی خشک شده باشد که هوا و رطوبت و حرارت لازم برای خشک کردن ماکارونی در آنجا قابل کنترل نباشد.

    ی ـ در صورتی که بسته‌بندیهای فاقد اسم و آدرس تولید کننده باشد.

    ک ـ در صورتیکه PH محصول از 6 کمتر و از 7 بیشتر باشد.

    «بخش هفتم » پاره‌ای از مقررات مربوط به صدور موافقت اصولی: توجه متقاضیان احداث واحد صنعتی را قبل از تکمیل پرسشنامه به مواردی از مقررات وزارت صنایع مربوط به موافقت اصولی جلب می‌نماید.

    1ـ صدور موافقت اصولی موکول به مقایسه و انطباق پرسشنامه‌های تکمیل شده در یافتن با معیارهایی مانند مناسب‌ترین قیمت تمام شده ، صرفه‌جویی ارزی بیشتر ، استفاده حداکثر از منابع داخلی ، ایجاد ارزش افزوده بالاتر ، انتخاب تکنولوژی مناسب ، انطباق ویژگیهای کالا با استاندارد ملی و یا استاندارد قابل قبول ، نقش طرح در بخشهای اقتصادی ، پیش‌بینی روشهای جلوگیری از آلودگیهای صنعتی ، ارائه خدمات پس از فروش و دیگر معیارهای مشابه می‌باشد.

    2ـ به طرحهای پذیرفته شده حداکثر 2 ماه پس از دریافت طرح موافقت اصولی داده می‌شود.

    3ـ در مورد طرحهای بزرگ و ویژه این مهلت با نظر معاون طرح و برنامه قابل تمدید است.

    4ـ از آنجا که در موافقت اصولی از ذکر عناوین کلی مانند بسته‌بندی مواد غذایی ، تولید انواع فرآورده‌های بهداشتی و .....

    خودداری خواهد شد.

    بنابراین متقاضیان باید نام ، ویژگیهای و فرمول انواع فرآورده‌های مورد درخواست را به صورت تفکیکی در پرسشنامه قید کنند.

    5ـ چنانچه متقاضی موافقت اصولی شخص یا اشخاص حقیقی باشد کارهایی که نسبت به تشکیل شرکت اقدام ننموده‌اند موافقت اصولی صادره به نام شخص و یا اشخاص حقیقی صادر می‌شود و اگر متقاضی شخص حقیقی و یا اشخاص حقوقی باشد صدور موافقت اصولی موکول به دریافت اساسنامه با مهر اداره ثبت شرکت‌ها می‌باشد.

    6ـ متقاضی نمی‌تواند در یک زمان بیش از دو موافقت اصولی در دست اجرا داشته باشد.

    در مورد صدور موافقت اصولی دوم نیز در شرایط مساوی حق تقدم با کسانی است که فاقد موافقت اصولی می‌باشند.

    7ـ در صورتی که در یک زمینه خاص متقاضی واجد شرایط وجود نداشته باشد ، صدور موافقت اصولی دوم بلامانع است.

    8 ـ مدت اعتبار موافقت اصولی از تاریخ صدور یک سال می‌باشد و حداکثر سه بار و هر بار به مدت 6 ماه توجه به پیشرفت اقدامات اجرایی طرح توسط مرجع صادر کننده موافقت اصولی قابل تمدید می‌باشد.

    9ـ در مناطقی که شرکت شهرکهای صنعتی قادر به ارائه خدمات مورد لزوم از قبیل واگذاری زمین و تأمین آب و برق بوده و یا ظرف شش ماه بعد از عقد

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

مقدمه مصرف انواع ماکارونی در جهان به دلایل مختلف افزایش یافته و همچنان مصرف آن در حال توسعه می باشد، در راستای تأمین نیاز جامعه و یا حتی در جهت تشویق به مصرف آن، کشورهای صنعتی سرمایه هایی در این راه به کار انداخته و با تبلیغات به خوردن ماکارونی عادت کرده اند. اتخاذ سیاست خود اتکایی در جهت میل به استقلال اقتصادی کشور ایجاب می کند که تولید ماکارونی با استفاده از ماد اولیه داخلی و ...

11 مقدمه مجتمع غذائی رشته به رشته تولید کننده انواع ماکارونی واقع در کیلومتر 17 جاده سنتو مشهد قوچان در سال 1357 تأسیس گردیده است ، مالکیت مجتمع غذائی رشته به رشته خصوصی بوده و ماشین آلات آن توسط شرکت ایتالیایی Braibanti نصب و راه اندازی شده است که کلیه مراحل تولید و بسته بندی محصول اتوماتیک می باشد . و با نام تجارتی رشته به رشته که کیفیت بالای آن موجبات رضایت مشتریان را فراهم ...

ماکاروني مقدمه ماکاروني در حال حاضر به عنوان عنصري پر اهميت در تامين غذاي روزانه مردم دنيا از جايگاه ويژه اي برخوردار است . با توجه به اين مهم گروهي از پيشگامان آرد سازي کشور در سال1373 بر آن شدند تا با استفاده از برترين و پيشرفته تري

بخش اول: کليات طرح تهيه ماکاروني مقدمه مصرف انواع ماکاروني در جهان به دلايل مختلف افزايش يافته و همچنان مصرف آن در حال توسعه مي باشد، در راستاي تأمين نياز جامعه و يا حتي در جهت تشويق به مصرف آن، کشورهاي صنعتي سرمايه هايي در اين راه

تاریخچه گروه شرکت های تولیدی اشی مشی: شرکت سهامی خاص گیلان سویا در سال 1371 تاسیس گردید. این شرکت با داشتن بیش از یک دهه فعالیت، یکی از مجهزترین واحدهای صنعتی تولید انواع ماکارونی، اسنک و نوشابه گازدار می باشد، در اواخر سال 1378 همزمان با راه اندازی خط تولید نوشابه گازدار در بطری یکبار مصرف(PET) و نیز راه اندازی دستگاه بطری ساز(PET) با هدف تولید و عرضه نوشابه با کیفیت رسماً ...

ماکارونی یکی از فراورده های مهم گندم است که تولید آن را به چینی ها نسبت داده اند و مورخین عقیده دارند که این محصول در قرن 13 میلادی توسط مارکوپولو به اروپا و از آن جا به سایر کشور ها رفته است در حال حاضر ماکارونی یکی از فراورده های پرمصرف در بسیاری از کشور های اروپایی است. مصرف سالانه مردم کشور ایتالیا سالیانه 32 کیلو گرم ، آلمان 12 کیلو گرم ، آمریکا و فرانسه و پرتقال 6 کیلو گرم ...

شرکت صنايع غذايي زرين گل در سال 1371 در زميني به مساحت 1 هکتار با خط توليد ماکاروني و ورميشل آغاز به کار نمود و اينک داراي خط توليد آرد زرين گل مي باشد ، اين کارخانه به مديريت برادران رحمت بخش و مسئول آزمايشگاه و فني مهندس جليل وند مي باشد. آدرس : گ

تاريخچه کارخانه ماکاروني جام در سال 1364 با تعداد 265 سهامدار با نام شرکت تعاوني انجمن اسلامي آرد و ماکاروني کارکنان دولت تاسيس گرديد . اين کارخانه در کيلومتر 7 جاده تربت جام فريمان قرار دارد که جهت توليد ماکاروني در انواع مختلف اعم از رشته اي

شرکت سهامی خاص گیلان سویا در سال 1371 تاسیس گردید. این شرکت با داشتن بیش از یک دهه فعالیت، یکی از مجهزترین واحدهای صنعتی تولید انواع ماکارونی، اسنک و نوشابه گازدار می باشد، در اواخر سال 1378 همزمان با راه اندازی خط تولید نوشابه گازدار در بطری یکبار مصرف(PET) و نیز راه اندازی دستگاه بطری ساز(PET) با هدف تولید و عرضه نوشابه با کیفیت رسماً فعالیت تولید انواع نوشابه گازدار را با نام ...

) استانداردهای غذایی استاندارد سابقه بسیار طولانی داشته و بشر اولیه با الهام از پدیده های طبیعی مانند گردش ایام، فصول چهارگانه سال و روز و شب، زندگی خود را استاندارد می کرده است. استانداردها در سطوح مختلفی تدوین می شوند از جمله سطح استانداردهای بین المللی است که توسط سازمان بین المللی است که توسط سازمان بین المللی استاندارد International Standard Organization با نام مخفف ISO ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول