میان ملل گوناگون یکی از معیارهای پیشرفت زندگی و سطح رشد میزان استفاده از کالا ویا خدمات مورد نیاز افراد آن جامعه است بنابراین یکی از عوامل فوق العاده مهم در تمدن جدید تهیه و تبدیل مواد به کالاهای مصرفی از طریق فرآیند های مختلف تولید و مونتاژ است .
بنابراین انتخاب و تبدیل مواد به قطعات ساخته شده و مونتاژ آنها دارای اهمیت فراوانی است به همین ترتیب روشن است که هرچه تهیه و انتخاب مواد و قطعات و مونتاژ آنها به فرآورده نهایی با دقت و کارآئی تکنولوژی بالا صورت گیرد « از نقطه نظر کاهش ضایعات و اسراف مواد و بالا بردن وتهیه کردن استفاده نیروی انسانی و همچنین پائین آوردن هزینه تولید و خدمات بدون کاستن از کیفیت جنس » موجب بالارفتن سطح زندگی می شود .
تفاوت فراوان بین سطح زندگی در کشورهای پیشرفته و کشورهای توسعه نیافته بازتابی از میزان کارآمدی این کشورها در استفاده از مواد موجود و تبدیل آنها به محصولات ساخته شده با استفاده از فرآیندهای مناسب است .
مواد اولیه و قطعات و نیروی کار و ابزار سه عامل بهم پیوسته در تولید مونتاژ هستند به سبب ا ین وابستگی¬ باید از هر کدام بصورت مناسب خود استفاده شود ، تا تولید و یا مونتاژ صحیح و اقتصادی انجام پذیرد .
اهمیت روزافزون مواد
گرچه دانش بشری در شناخت مواد چندین قرن سابقه دارد ولی تنوع اطلاعات موبوط به مواد که در پنجاه سال اخیر به دست آمده بیشتر ازدستاوردهای بقیه دوران تاریخ ثبت شده بشری است و به همین دلیل انتخاب مناسب با شرایط بهره برداری کاری تخصصی می باشد .
نیروی کار
عامل عمده درتولید ومونتاژ موفق و اقتصادی ، ایجاد هماهنگی در نحوه استفاده از نیروی انسانی ، مواد و سرمایه است، میزان و نحوه توزیع مسئولیتها و اختیارات افراد مختلف تقش اساسی دارند .
گرچه نباید انتظار داشت که هرکدام از اعضای این گروه اطلاعات جامعی درخصوص کار بقیه افراد گروه داشته باشند ولی حداقل باید بدانند که هرگاه تصمیمی در مورد تغییراتی د رمراحل کار خود در نظر می گیرند بر کار قسمتهای دیگر نیز تأثیر می گذارند ، هر نیروی کاری باید علاوه بر دانستن تمام فوت و فن های مربوط به قسمتهای خود اطلاعاتی در مورد نحوه فعالیت دیگر همکاران خود داشته باشند تا اطمینان حاصل شود که مغایرتی جهت عملکرد صحیح و ایمنی بوجود نیاید .
ابزار
امروز تولید در هرسطحی به مشخصه های دقیق ، اندازه گیری و کنترل ابعاد وابسته است نه تنها لازم است قطعات به شکل مورد نظر تهیه شوند ، بلکه باید در اندازه های خاص نیز تولید گردند این امر مستلزم کنترل فرآیند ها در رابطه با اندازه قطعه و سنجش ابعاد فرآورده است این گونه کنترل و اندازه گیریها آسان نیستند و با افزایش دقت ابعاد ، دشواری و هزینه کاربصورت تصاعد هندسی بالا می رود .
به منظور دستیابی به چنین کنترل ابعادی طیف وسیعی از روشها و وسایل تهیه شده و تکامل یافته اند و در حال حاضر حجم عظیمی از فرآورده های مطمئن و ارزان قیمت براساس اصل قابلیت جایگزین فرآوره ها بطور روزمره تولید می شوند .
یکی از ابزارها جهت تعیین کیفیت محصولات تولیدی و مونتاژ شده استانداردهای مربوط می باشد و وظایف نظارت بر رعایت استاندارد ها علاوه بر این که به عهده بازرسی یا مسئول کیفیت می باشد به عهده مدیریت هر سازمان نیز هست .
مراحل بازرسی آسانسور
به دلیل مشاهده تعدم تطابق با مقررات ایمنی آسانسور اولیه (مقدماتی) آسانسور شامل دو مرحله گردید بازرسی اولیه و بازرسی نهائی و عملکرد .
1- بازرسی اولیه
شامل بازرسی کردن کلیه قسمتهای آْسانسور بدون تست عملکرد طبق چک لیست می باشد .
و کلیه عدم تطابقهای مشاهده شده توسط بازرس بطور مکتوب در اختیار مالک ساختمان قرارداده می شود تا نسبت به رفع آن اقدام لازم را معمول دارند .
.
2- بازرسی نهائی
پس از برطرف کردن عیوب یا عدم تطابقهای مشاهده شده و ا علام آمادگی مالک نسبت به بازرسی نهائی اقدام لازم را معمول میگردد و درصورت عدم مشاهده عیبی نسبت به تست عملکرد گاورنر و پارشوت اقدام می شود و پس از آن تأیید یه صادر می شود .
گزارش تحلیلی و نتایج بازرسی آسانسور
باتوجه به سطح کیفیت تعیین شده بر اساس مقررات ایمنی آسانسور تدوین شده توسط وزارت صنایع نتایج بدست آمده مورد ارزیابی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است و در این گزارش سعی شده است که به کمک جدول و نمونه آماری جزئیات دقیقتری از نتایج ارزشیابی هر آسانسور مورد بررسی قرار گیرد .
ویژگیها و مشخصات تابلو
- طراحی شده برای انواع سیستم های آسانسور از قبیل فول کلکتیوسلکتیو –دان کلکتیو-پلوتون – پوش پاتن
- قابلیت کار با انواع درب های لولایی – نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک
- دارای حجم کم نسبت به تابلوهای رله ای
- برقراری ارتباط تابلو با سیمهای بیرون توسط ترمینالهای ریلی
- داری شارژ اتوماتیک و باطریهای قابل شارژ
- دارای پریز روی تابلو
- دارای جعبه فلزی مقاوم با رنگ کوره ای
ویژگیهای برد میکروپروسسوری
این برد از بهترین قطعات نیمه هادی شامل cpu l/o port .
ROM-RAM و مجموعه ای از گیتها تشکیل شده است .
- استفاه از میکروپروسسور و مدارات مجتمع برای ایجاد کارایی بیشتر و بالا بردن امکانات به صورت نرم افزاری
- جمع کردن تمام مدار در یک برد اصلی که می توانید به تنهایی تا 17 طبقه¬ دان و 12 طبقه فول کلکتیو سلکتیو و با اضافه کردن بردهای جانبی تا 64 طبقه را پشتیبانی کند .
- استفاده از سوکت و کنتاکت های ارتباطی روی برد برای بازکردن سریع و آسان برد .
- قابلیت تشخیص عملکرد آسانسورد و همچنین عیب یابی سیستم روی برد اصلی توسط نشان دهنده دیجیتالی
- مجهز به سیستم الکترونیکی و سخت افزاری روی برد برای مراقبت بر عملکرد میکروپروسسور دستگاه .
- اینتر لاک رله های کنتاکتورهای جهت و دور تند در روی برد در دو قسمت ، علاوه بر اینتر لاک کنتاکتورها .
- بکارگیری مدار الکترونیکی محافظ در مقابل حرکت موتور به صورت دور تند در مود ریوزیون .
- کنترل فاز
- استفاده از LED های نورانی در ورودی و خروجی های سیستم برای تشخیص آسان عملکرد تابلو و عیب یابی سیستم .
- نشان دادن کدهای خرابی و عملکرد آسانسور در روی نمراتورهای بیرون و داخل کابین علاوه بر روی برد .
- مانند :
- بازبودن درب به صورت O – جانرفتن قفل در به صورت d – گرمای موتور و عملکرد ن FTO به صورت H اورلود به صورت L- حرکت به طرف بالا با سرعت تند به صورت HU – حرکت به طرف بالا با سرعت کند LU حرکت به طرف پایین با سرعت تند Hd –حرکت به طرف پایین با سرعت کند Ld –عوض شدن جای فاز F .
- قرار داشتن کانکتورهای ارتباطی برای نصب بردهای جانبی مانند افزایش تعداد طبقات .
- داشتن امکان افزایش خروجی برای نشان دهنده دیجیتالی بیرون مانند تعداد طبقات بالای 10 طبقه (دو رقمی ).
- استفاده از تایمر نرم افزاری برای کنترل حرکت آسانسور د رحالتهای مختلف با نشان دادن کد مربوطه و جلوگیری از سوختن موتور در صورت باز نشدن ترمز (دوفازبودن سیستم ).
- صرفه جویی در سیم و کار برای احضار ها وجواب احضارها : بدین صورت که برای آسانسور 14 توقف تعداد سیم مصرفی 12 تا می باشد و در مقایسه با برخی سیستمها تعداد 12 رشته سیم در تراول کابل و سیم کشی بیرون صرفه جویی می شود .
- دی کد اطلاعات در داخل تابلو که نیاز به دی کودر دیودی روی سون سگنمنت های خروجی ندار د .
- استفاده از برنامه نزم افزاری برای یک بار جواب دادن به طبقه ای که شاسی آن گیر کرده باشد که در سیستمهای دیگر آن طبقه به صورت پارک درآمده و دائماً آسانسور به آن طبقه می رود .
- استفاده از رله برای کنتاکت دو شاخه و قفل درب برای بالا بردن ضریب ایمنی بدین صورت که تا کنتاکت درب و قفل در ب وصل نشوند ، مدار مربوط به کنتاکتورهای اصلی کامل نمی گردد .
استفاده ازرله برای تحریک کنتاکتورهای اصلی برای جلوگیری عمل کردن همزمان کنتاکتورها (حتی د رکسری از ثانیه ) .
دارا بودن مدار مبدل PTC در روی برد اصلی مربوط به موتورهایی که دارای مقاومتهای PTC به جای پلاتین می باشند ( FTO) .
استفاده از dip swich در روی برد برای دستیابی به امکانات متعدد تابلو مانند تغییر تایم ها .
وجود تایمر برای حفاظت موتور سردرب در حالت بسته شدن و باز شدن آن در صورت عمل نکردن سوئیچ های ابتدا انتهایی .
پارکینگ شناور : طراحی نرم افزار و سخت افزار سیستم بدین صورت که بعد از روشن شدن تابلو به مدت حدود 7 دقیقه طبقه همکف اول صبح به عنوان پارکینگ قرار می دهد ولی بعد از 7 دقیقه ، هر 7 دقیقه احضارها انجام شده از بیرون را با هم مقایسه کرده ونتیجه خواهد گرفت که کدام طبقه از بیرون بیشترین احضار را دارد ، آن طبقه را به عنوان پارکینگ قرار می دهند .
به عنوان مثال در یک ساختمان اداری طبقه همکف اول صبح به عنوان پارکینگ و در بعدازظهر ها طبقات بالا به عنوان پارکینگ خواهد بود یا در ساختمانهای مسکونی صبح طبقات بالا و بعداز ظهر ها طبقه همکف به عنوان پارکینگ خواهد بود این مسئله به طور اتوماتیک تشخیص داده شده و عمل خواهد شد .
شمای داخلی تابلوی فرمان ترانس تغذیه تابلو پل دیود یکسو کننده ولتاژ 24 ولت .
پل دیود یکسو کننده ولتاژ 9 ولت .
پل دیود یکسو کننده ولتاژ ترمز .
پل دیود یکسو کننده ولتاژ مگنت درباز کن .
پریز روی تابلو .
کنتاکتور فرمان باز کردن درب .
کنتاکتور فرمان بستن درب .
کنتاکتور دور کند Low .
کنتاکتور دور تند High .
کنتاکتورجهت پایین Down .
کنتاکتور جهت بالا Up .
ترمینالهای خروجی تابلو .
کانال PVC برای جاگرفتن سیم های بیرون برد اصلی برد جانبی .
فیوزهای مینیاتوری حفاظت جریان مصرف کننده ها .
کلید سه فاز اصلی .
ترمینالهای ورودی سه فاز اصلی و خروجی موتورها ومصرف کننده های 220 ولت .
کانالهای PVC داخلی تابلو .
سینی تابلو با رنگ کوره ای ضخیم .
ورودیهای سیستم ورودیهای سیستم که شامل ورودیهای تابلو و در نهایت برد میکروپروسسوری می باشند عبارتند از : ورودی سری استپ ها با شماره ترمینال 400: تمام استپ ها بعد از سری شدن به این ورودی وصل می شوند .
ورودی سری قفلهای بیرون و داخل آسانسور های نیمه اتوماتیک با شماره ترمینال 400 A.
ورودی کنتاکت دو شاخه د ردرب های لولایی و نیمه اتوماتیک و شاسی Door Close در درب های اتوماتیک به شماره ترمینال 401 : این ورودی با علامت D.Cont مشخص گردیده است .
باوصل شدن سری کنتاکت های دربهای بیرون LED مربوط به این ورودی روی برد روشن شده ، دراین حالت کنترولر آماده گرفتن فرامین بعدی می شود .
در دربهای اتوماتیک این ورودی در حکم شاسی Door Close عمل می کند .
کنتاکت قفل درب که با علامت Lock Cont مشخص شده است با شماره ترمینال 403 : با بسته شدن قفل دربها LED مربوطه روشن شده و بسته بودن دربها را اطلاع می دهد .
دور کم انداز اجباری پایین ترین طبقه DLS , Down Low Speed با شماره ترمینال 403 : میکروسوئیچ این مداراز کنتاکت بسته NC تشکیل گردیده و زمانی که کابین به 80 سانتیمتری پایین ترین طبقه می رسد باز شده و آسانسور را به دور کند می اندازد .
استپ سرطبقه پایین ترین طبقه DS-Down Stop با شماره ترمینال 404: میکروسوئیچ این مدار نیز از کنتاکت بسته NC تشکیل گردید ه وآسانسور را اجباراً سر پایین ترین طبقه متوقف می کند .
ورودی کلید ریویزیون –اتوماتیک ، باعلامت /rn با ترمینال شماره 405: ورودی این ترمینال یک طرفه می باشد که د رصورت بسته بودن LED مربوطه روی برد روشن شده و آسانسور در مد اتوماتیک قرار گرفته و در صورت قطع این ورودی آسانسور در مد ریوزیون قرار میگیرد .
ورودی شاسی جهت پایین با علامت R.UP و شماره ترمینال 406 : ورودی این ترمینال به شاسی باز (NO) جهت پایین ریویزیون وصل شده با بسته شدن و روشن شدن LED مربوطه آسانسور با سرعت کم سمت پایین حرکت می کند .
ورودی شاسی جهت بالا با علامت R.UP و شماره ترمینال 407: ورودی این ترمینال به شاسی باز (NO ) جهت بالای ریویزیون وصل شده و با بسته شدن و روشن شدن LED مربوطه آسانسور به سمت بالا به سرعت کم حرکت می کند .
ورودی کلید حرارتی روی موتور با علامت OH یا FTO و شماره ترمینال 408: ورودی کلید حرارتی داخل موتور به این ترمینال وصل شده و این کلیدNC می باشد .
با باز شدن این ورودی یک نشان دهنده روی برد علامت OH زده و آسانسور سر طبقه ایستاده و حرکت نمی کند .
اگر موتور دارای PTC باشد دو سر PTC موثری به ترمینالهای P1 وP2 بسته می شود .
ورودی سری شاسی های DO ، فتوسل و KP با شماره ترمینال 409 : کنتاکت های ورودی به این ترمینال بسته هستند و با بازشدن این ورودی LED مربوطه خاموش شده ، اگر درب آسانسورهای اتوماتیک در حال بسته شدن باشد مجدداً فرمان باز شدن درب را می دهد و درصورت باز بودن اجازه بسته شدن را نمی دهد .
دور کم انداز اجباری بالاترین طبقه Uls-Up Low Speed و شماره ترمینال 410 : میکروسوئیچ این مدار از کنتاکت بسته NC تشکیل گردیده و زمانی که آسانسور به 80 سانتیمتری بالاترین طبقه می رسد باز شده و آسانسور را به دور کم می اندازد .
استپ سر طبقات شماره ترمینال 411: میکروسوئیچ این مدار نیز از کنتاکت بسته NC تشکیل گردیده و آسانسور را سر طبقه متوقف می کند .
ورودی کلید راننده (I ifter) علامت مشخصه dk : با بسته شدن مدار این ورودی کلیه سفارشهای داخل و بیرون کنسل شده و آسانسور فقط به شاسی های داخل جواب می دهد و با قطع شدن و خاموش شدن LED مربوطه آسانسور به حالت عادی باز می گردد .
ورودی اورلود (OVER LOAD) سیستم : میکروسوئیچ این ورودی بسته (NC) بوده و باز شدن آن آسانسور درهمان طبقه ایستاده و حرکت نمی کند و نشاندهنده حرف L چشمکزن را نشان می دهد .
ورودی فول لود (FULL LOAd) : میکروسوئیچ این ورودی بسته (NC) بوده و باز شده آن آسانسور به شاسی های بیرون جواب نمی دهد .
ورودی میکروسوئیچ با شماره ترمینال 412: ورودی مگنت سوئیچ سلکتور که NC بسته می باشد به این ترمینال وصل می شود .
ورودی میکروسوئیچ انتهای بسته شدن در ، در درهای نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک CLS با شماره ترمینال 414 : میکروسوئیچ این ورودی NC بسته بوده و باز شدن آن کنتاکتور DC روی تابلو قطع می شود .
ورودی میکروسوئیچ در انتهای باز شدن در، دردرهای نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک OLS با شماره ترمینال 416: میکروسوئیچ این ورودی نیز NC بسته بوده و باز شدن آن کنتاکتور DO روی تابلو قطع می شود .
ورودی میکروسوئیچ های حد با شماره ترمینالهای 420-419A-419 : کلیه میکروسوئیچ های حد بعد از سری شدن به این ترمینالها وصل می شوند .
ورودیهای احضارهای داخل کابین و همچنین خروجی لامپهای جواب احضار با شماره ترمینالهای CL که نسبت به تعداد طبقات از CL تا CL شماره گذاری می شوند .
ورودیهای احضارهای شاسی های Down و همچنین لامپهای جواب احضار آنها با شماره ترمینالهای DL که نسبت به تعداد طبقات از DL تا DL شماره گذاری می شوند .
ورودیهای احضارهای شاسی های UP وهمچنین لامپهای جواب احضار آنها با شماره ترمینالهای UL که نسبت به تعداد طبقات از UL تا UL شماره گذاری ی شوند .
ورودی زنگ (آلارم ) اضطراری با علامت و ترمینال AL P و P ورودی PTC موتور.
خروجیهای تابلو تابلو پس از گرفتن یک سری ورودی و پردازش روی آنها روی خروجیهای زیر فرمان می گذارد : موتوراصلی شامل دورتند و کند مگنت ترمز مگنت دربازکن در آسانسور های لولایی و نیمه اتوماتیک فن موتوراصلی خروجی موتور سردرب در آسانسور های نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک خروجی برای لامپهای زیر شاسی ( جواب احضارها ) داخل کابین و بیرون خروجی برای لامپهای جهت بالا و پایین Up Arrow Light – Down Arrow Light خروجی لامپهای اتوماتیک وثابت کابین 220 ولت خروجی زنگ (آلارم) خروجی لامپ اضطراری راه اندازی سیستم در حالت ریویزیون اتصال ورودی میکروسوئیچ های حد به ترمینالهای 420-419A-419.
با این کار ولتاژ اصلی تغذیه مدارهای ایمنی بعد از عبور از این میکروسوئیچ ها به آنها می رسد .
اتصال ورودی کنتاکتهای دوشاخه ، کنتاکتهای قفل سری استپ ها به ترمینالهای 400-402-401 تابلو اتصال ورودی کنتاکت سوئیچ حرارتی داخل موتور به ترمینال 408 تابلو و درصورت وجود PTC به ترمینالهای P و P اتصال سیمهای مگنت ترمز روی موتور به ترمینالهای BR روی تابلو اتصال ترمینالهای X.Y.Z به سیم پیچی دورکند موتور ، بهتر است برای ایمنی بیشتر سرسیمهای سیم پیچی دور تند را تا آخرین لحظه اتمام کار آسانسور و زمان راه اندازی اتوماتیک به ترمینالهای مربوطه نبندیم .
اتصال میکروسوئیچ های ایمنی به داخل چاه به وردیهای 410-404-403 به این ترتیب که میکروسوئیچ DLS به ورودی 403 ،میکروسوئیچ DS به 404، میکروسوئیچ ULS به 410 باز بودن ترمینال 405 مربوط به حالت اتوماتیک – ریویزیون تابلو اتصال موقت ترمینالهای 407-406 به جهتهای پایین وبالای ریوزیون بای حرکت به صورت دور کند با شاسی های روی جعبه ریوزیون بعد از اتصال این ورودی ها به سوئیچ ها و کنتاکتهای مربوطه تابلورا روشن کرده و روی نشان دهنده برد علامت rE ثبت می شود آسانسور درحالت ریویزیون آماده حرکت توسط شاسی های جهت می شود .
*** و اگر ما هر کدام از این ورودیها را پل کنیم در واقع یکی از ایمنی ها را ازمدار خارج کرده و د رصد خطر را افزایش داده ایم .
توضیح در مورد ورودیهای بالا در حالت رویوزیون هر گاه یکی از شاسی های جهت را فشار دهیم اگر ورودی 401 باز باشد نشان دهنده روی برد کد do را نشان داده و آسانسور حرکت نمی کند .
اگر ورودی 402 باز باشد نشان دهنده روی برد کد dc را نشان داده و آسانسور حرکت نمی کند .
درمورد ورودی 403 آسانسور به این ورودی توجه نکرده و به دو طرف حرکت می کند .
اگر ورودی 404 باز باشد نشان دهنده کد جهت را نشان داده ولی به سمت پایین حرکت نمی کند .
جهت پایین با کد Ld ، جهت بالا LU .
اگر ورودی 410 باز باشد نشان دهنده کد جهت را نشان داده در جهت پایین حرکت کرده ولی در جهت بالا حرکت نمی کند .
اگر ورودی 408 یا p وp باز باشد نشان دهنده کد OH را نشان داده و آسانسور حرکت نمی کند .
اگر ورودیهای 420 و 419 هر کدام باز باشد نشان دهنده برد کد rE را نشان داده ولی هیچ حرکتی نمی کند .
نحوه سیم کشی سیستم سلکتور سیستم سلکتور همانطورکه در ورودیهای تابلو گفته شد، تشکیل شده است از یک سوئیچ بسته به شکل U ( که بعد از این ما از آن مگنت سوئیچ نام می بریم ) برای دور انداز طبقات و یک مگنت سوئیچ برای استپ سر طبقات وتعدادی تیغه پرچم که به صورت زیر نصب می شوند .
طریقه نصب و فاصه پایه پرچمها ابتدا کابین را روبروی یک طبقه تنظیم می کنیم و یک عدد از تیغه پرچمها را طوری نصب می کنیم که تیغه پرچم دقیقاً در وسط مگنت سوئیچ استپ سر طبقه قرار بگیرد .
( از بالا و پایین و از کناره ها ) .
درمرحله دوم تیغه سوم را با همان تیغه پرچم قبلی در پایین تیغه پرچم سر طبقه می بندیم .
این تیغه درآن طبقه حکم دورانداز از سمت بالا را دارد .
در مرحله بعدی تیغه سوم را با همان تیغه پرچم قبلی در پایین تیغه پرچم سر طبقه می بندیم .
این تیغه نیز در آن طبقه حکم دورانداز از سمت پایین را دارد .
گفتنی است ، وقتی آسانسور از هر جهت به سمت آن طبقه خاص حرکت میکند، زمانی که به این تیغه ها برسد ، اگر آن طبقه سفارش داشته باشد ، دور کند انداخته و با دور کم حرکت کرده تا به تیغه سر طبقه می رسد و توقف می کند .
این روش نصب در تمام طبقات میانی ( به جز پایین ترین و بالاترین طبقه ) تکرار می شود .
در پایین ترین طبقه ابتدا آسانسور را روبروی طبقه تنظیم می کنیم ، سپس یک تیغه پرچم روبروی مگنت سوئیچ می بندیم ، ( تیغه پرچم سرطبقه ) تیغه بعدی را با همان فاصله 80 سانتیمتری از تیغه سرطبقه در بالای آن می بندیم ، این تیغه پرچم ، تیغه دورانداز مربوط به آن طبقه می باشد ، چون طبقه پایین تر از این طبقه وجود ندارد بنابراین این پرچم دورانداز از سمت پایین نیز نیاز نیست .
در بالاترین طبقه مانند پایین ابتدا کابین آسانسور را روبروی طبقه میزان کرده آنگاه تیغه پرچم سر طبقه را روبروی مگنت سوئیچ می بندیم ، سپس تیغه پرچم دورانداز را با فاصله 80 سانتیمتر در پائین این تیغه می بندیم .در این طبقه بالعکس پایین ترین طبقه چون در بالای آن طبقه ای وجود ندارد دیگر نیاز به تیغه پرچم دورانداز از سمت بالا نمی باشد .
تعداد تیغه های مورد نیاز تعداد تیغه های مورد نیاز دریک آسانسور به صورت زیر محاسبه می شود : به طورمثال تعداد تیغه های مصرفی برای یک آسانسور 5 طبقه 2- ( تعداد طبقات 3 ) تیغه پرچم روش نصب وتعداد میکروسوئیچها تعداد این میکروسوئیچ ها در تمامی آسانسورها برابر می باشد و 5 میکروسوئیچ بسته مورد نیاز است که دو تای آن در بالاترین طبقه و سه تای دیگر در پایین ترین طبقه که به صورت مشابه نصب و سیم کشی می شوند .
وظیفه این میکروسوئیچ ها بالابردن ایمنی و جلوگیری از به زمین خوردن و سقف خوردن آسانسور و همچنین برای شناسایی سیستم بعد از وصل برق و روشن شدن تابلو می باشد .
ابتدا باید کمانی در بغل کابین و در جای مناسبی و متناسب با طول و فاصله میکروسوئیچها نصب کرد این کمان همانطور که د رشکل شماره 2 مشخص می باشد بایدبه طوری وصل شود که با حرکت کابین و رسیدن به میکروسوئیچها به آرامی با آنها برخورد کرده و آنها را باز می کند .
طول این کمان برای اطمینان باید حدوداً بالای 120 سانتیمتر باشد .
بعد از نصب کمان کنارکابین ، ابتدا کابین را دقیقا ً روبروی پایین ترین طبقه قرار می دهیم .
د راین زمان میکروسوئیچی را همراه با پایه مربوط به ریل می بندیم به طوری که ابتدای کمان که به صورت خمیده می باشد به آن خورده و آنرا به عقب فشار داده با شد ( DC) .
بعد از نصب این میکروسوئیچ ، میکروسوئیچی دیگری را که حکم دورانداز اجباری (DLS) را دارد با فاصله ای حدود 70 سانتیمتر روی ریل می بندیم .
میکروسوئیچ سوم ، میکروسوئیچ حد می باشد که (DL) مشخص شده است .
وظیفه این میکروسوئیچ این است که آسانسور به هر دلیلی از سر طبقه پایین تر رفت به آن برخورد کرده و کل برق سیستم را قطع کند .
این میکروسوئیچ را نیز مانند میکروسوئیچهای بالا روی ریل بسته و تنظیم می کنیم فاصله این میکروسوئیچ از میکروسوئیچ استپ با علامت DS حدود 15 سانتیمتر می باشد که باید پایین تر از آن نصب شود .
بعد از اتمام بستن این 3 عدد میکروسوئیچ در پایین ، کابین را در بالاترین نقطه تنظیم کرده و تمام شرایط نصب میکروسوئیچهای پایین ترین طبقه را در این طبقه تکرار می کنیم .
برای توضیح بیشتر همانطور که در شکل شماره 2 مشخص است تمام سوئیچها را مطابق راه اندازهای فوق بسته و تنظیم می کنیم .
سیم کشی و نحوه اتصال به ترمینالهای تابلو ابتدا یک سیستم از تابلو با نام 419A به داخل چاه برده و به پایین ترین سوئیچ نصب شده روی ریل که با علامت DF مشخص شده و حد پایین می باشد وصل می کنیم .
از آن طرف به پایه اتصال سیم که باقی مانده است سیمی گرفته و به پایه بالاترین سوئیچ موجود در روی ریل به نام UF وصل می کنیم .
در انتهای این قسمت از طرف دیگر پایه میکروسوئیچی حد بالا سیمی با نام 419 به تابلو برده و به ترمینال همنام موجود روی تابلو متصل می کنیم .
با این کار عملا ً ما دو میکروسوئیچ حد پایین و بالا را با هم سری کرده و کل مصرف ایمنی ها را توسط این دو سوئیچ وصل می کنیم .
م *** نکته دیگری که لازم به ذکر می باشد این است که چون این سوئیچها کل جریان مصرفی ایمنی ها را عبور می دهند بنابراین باید از سیم نمره 1 استفاده کنیم .
بعد از اتمام سیم کشی سوئیچهای حد ، برای سیم کشی بقیه میکروسوئیچ ها به این ترتیب عمل می کنیم : ابتدا یک سیم با نام 24+ از ترمینال همنام موجود در تابلو گرفته و به میکروسوئیچ (میکروسوئیچ دورانداز بانام ULS) می بریم و همان کار را در مورد میکروسوئیچ های DS دورانداز طبقه پایین تکرار می کنیم مانند شکل شماره 2 برای سیم کشی برگشتی از میکروسوئیچ های فوق به ترتیب زیرعمل می کنیم: برگشت ULS دورانداز بالاترین طبقه به ترمینال 410 برگشت DLS دورانداز پایین ترین طبقه به ترمینال 403 برگشت DS استپ سر طبقه پایین ترین طبقه به ترمینال 404 ضمناً تمام این سوئیچها بسته (NC) می باشند و با برخورد کمان کنار کابین مدار مربوط به خود را قطع می کند .
سوئیچ دیگری که در مدار مربوط به ایمنی تابلو نصب می شود سوئیچ واقع در روی گاورنر (چرخ داخل موتورخانه ) می باشد این میکروسوئیچ نیز بسته (NC) می باشد که پاراشوت کردن آسانسوردر مواقع اضطراری باز شده و مدار اصلی را قطع می کند .
برای سیم کشی این میکروسوئیچ مطابق نقشه دو سیم آ‹را به ترمینالهای 420-419A وصل می کنیم ، با این کار ما میکروسوئیچ گاورنر را با میکروسوئیچهای حد بالا و پایین سری کرده ایم .
مگنت سویچ دورانداز به شماره ترمینالهای GND,412 و مگنت استپ سر طبقات به 24,411 + بسته می شوند .
سیم کشی مدار قفل ها و کنتاکت های درب های بیرون درب های بیرون آسانسور به دو شکل لولایی و اتوماتیک می باشد .
درب های لولایی در این درب ها، دو کنتاکت حفاظتی وجود دارد .
الف – کنتاکت دوشاخه : وظیفه این کنتاکت اطلاع دادن به تابلو د رصورت بسته بودن درب و آماده شدن درب برای جا رفتن قفل درب ب- کنتاکت قفل درب : که با وصل شدن آن و مدار مربوطه آسانسور آماده حرکت می شو د.
زمانی که فرمان به کم درب باز کن رسید آن را کشیده و قفل جا می رود .
2- درب های اتوماتیک در اینب درب ها تنها یک کنتاکت با نام کنتاکت قفل وجود دارد و بعد از بسته شدن درب توسط درب داخل این کنتاکت وصل شده و مدار مربوط به خود را نیزوصل می کند .
سیم کشی مربوط به درب های بیزودن و داخل و انواع آسانسورها با درب های مربوطه : آسانسورها از نظر ساختار درب به سه قسمت تقسیم می شوند که به سه طریق زیر مطابق نقشه های فوق سیم کشی می شوند : آسانسور با درب لولایی بدون درب داخل اسانسور با درب لولایی بیرون و درب داخل کابین (نیمه اتوماتیک ) آسانسور بادرب اتوماتیک کامل ( اتوماتیک) آسانسور با درب لولایی همانطورکه که قبلا ً گفته شد این درب ها دارای دو کنتاکت با نام کنتاکت دوشاخه و کنتاکت قفل درب می باشند .
سیم کشی کنتاکت دو شاخه : ابتدا یک سیم از ترمینال 400 روی تابلو با همین نام به داخل چاه برده وبه یک طرف کنتاکت دو شاخه بالاترین طبقه وصل می کنیم ، از پایه دیگر این کنتاکت پایین ترین طبقه ادامه می دهیم .
از پایه باقی مانده یک سیم به کنتاکت قفل همان طبقه وصل می کنیم و از همان پایه نیز یک سیم با شماره 401 گرفته به تابلو می بریم و به ترمینالی باهمین نام وصل می کنیم .
شکل شماره 3 بعد از اتمام این قسمت کنتاکت قفل های طبقات زیر را نیز با همین روش سیم کشی می کنیم یعنی از پایه باقی مانده کنتاکت قفل پایین ترین طبقه به طبقه بالا تر و ...
تا طبقه آخر که از پایه دیگر کنتاکت قفل طبقه آخر یک سیم به ترمینال 402 می بریم مانند شکل شماره 3 .
آسانسور با درب لولایی طبقات ودرب اتوماتیک داخل کابین (نیمه اتوماتیک) سیم کشی درب های بیرون این آسانسور ها از نظر شکل و عملکرد دقیقا ً مثل آسانسورهای با درب لولایی می باشد .
ابتدا برای سیم کشی کنتاکت بالاترین طبقه برده بعد از سری کردن درتمام طبقات از کنتاکت دو شاخه پایین ترین طبقه یک سیم با نام 401 گرفته به پایین ترین کنتاکت قفل وصل می کنیم و بعد سری کردن تمامی کنتاکتها قفلها از بالاترین کنتاکت قفل سیمی گرفته و به ترمینال 402 وصل می کنیم مطابق شکل شماره 4 و 5 .
آسانسور با درب تمام اتوماتیک همانطور که قبلاً گفته شد درب های این آسانسور فقط دارای یک کنتاکت می باشد و نحوه سیم کشی آنها بدین شکل می باشد که ابتدا از ترمینالی با نام ترمینال 400 سیمی به کنتاکت پایین ترین طبقه می بریم و مانند توضیحات بالا تمامی کنتاکتهای قفلها را با هم سری کرده و در نهایت از آخرین کنتاکت ، یک سیم با نام 402 به تابلو برده و به ترمینال همنام خود وصل می کنیم .
مانند شکل مقابل : لازم به ذکر است که توضیح د رمورد مدار کنتاکت قفل درب کابین در آسانسور های با درب نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک در مبحث استپ ها وسیم کشی داخل کابین توضیح داده خواهد شد .
شاسی های احضار بیرون سیم کشی مربوط به آنها یک شاسی به طور کامل تشکیل شده است از : شاسی احضار شامل 2 عدد ترمینال در صورت تک شاسی بودن ( دان کلکتیو) و در صورت دو شاسی بودن (کلکتیو سلکتیو) 4 عدد ترمینال لامپ زیر شاسی یا جواب احضار که نشان دهنده ثبت فرمان می باشد و دارای 2 عدد ترمینال در صورت تک شاسی بودن ( دان کلکتیو) و درصورت دو شاسی بودن (کلکتیو سلکتیو) 4 عدد ترمینال نمراتور یاطبقه نما یا سون سگمنت که دارای 8 ترمینال می باشد .
اگر نمراتور (-) منفی داشته باشد یک خط به آن اضافه می گردد .
جهت نمای حرکت به طرف بالا دارای 2 ترمینال جهت نمای حرکت به طرف پایین دارای 2 ترمینال شاسی های احضار طبقات و جواب احضارها : ابتدا یکی از پایه های لامپ و شاسی را با هم پل کرده و توسط سیمی به ترمینال DL تابلو که بسته به طبقه ای که آن شاسی قرار دارد از DL بای پائین ترین طبقه تا DL بای بالاترین طبقه می بندیم .
بعد از این کار یک طرف شاسی را به سیم GND که در طبقات پل شده وصل می کنیم ، پایه دیگر لامپ شاسی یا پایه مثبت Led ها را نیز به سیم 34 وصل می کنیم لازم به توضیح است که 34 همان L24 درتابلوهای قبلی می باشد ( مانند شکل شماره 7) .