دانلود تحقیق نقش اسیدهای چرب در بدن

Word 159 KB 21767 35
مشخص نشده مشخص نشده علوم پزشکی - پیراپزشکی
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه
    طی چند سال اخیر تحقیقات فراوانی بر اساس زیست شناسی سوخت و ساز اسیدهای چرب صورت گرفته است که بر رابطه ای مشخص میان توانایی یادگیری ، اختلالات توجه و رفتار ، با کمبود اسیدهای چرب ضروری تاکید می کند .

    قدیمی ترین این تحقیقات در سال 1981 در مجله هیپوتزهای پزشکی به چاپ رسیده است که طی آن ، تعداد زیادی از کودکان بیش فعال با کمبود اسیدهای چرب ضروری شده اند .

    همین تحقیقات نشان داد که پسرها 3 برابر دخترها به اسیدهای چرب ضروری نیاز دارند .

    به نظر می رسد ارتباط میان کودکان منکر مبتلا به اختلالات یادگیری و رفتاری با این یافته ، قابل توجه باشد .


    این گزارش می افزاید : بتازگی در تحقیقی که در دانشگاه پورودو به عمل آمده است نیز بر کمبود اسید چرب امگا 3 و رابطه آن با افزایش اختلالات رفتاری ، نظیر بیش فعالی ، پرخاشگری ، اضطراب ، کج خلقی و اختلالات خواب پی برده اند و دکتر لئوگالاند متخصص اطفال در انستیتو تحقیقاتی گسل نیز کودکان دچار این اختلالات را با افزودنی های اسیدهای چرب ضروری تغذیه کرده و به نتایج بسیار مفیدی دست یافته است .

    بر اساس این گزارش باید به این مجموعه ، تحقیقات مجله لانست سال 1995 را نیز بیفزاییم که میان شب کوری و نارساخوانی با کمبود اسیدهای چرب ضروری در کودکان بیش فعال پی برده است .
    نقش اسیدهای چرب در بدن :
    1 ساختمان غشاء سلولی در بدن عمدتا از اسیدهای چرب تشکیل یافته اند .

    غشاء سلولی اجازه می دهد تا میزان ضروری از مواد مغذی به درون سلولها وارد شده و مواد زائد بسرعت از داخل سلولها خارج گردند .

    برای آنکه سلولها قادر باشند این وظیفه تبادل مواد مغذی و زائد را به نحو احسن به انجام رسانند بایستی غشاء سلولی سیالیت ، پایداری و یکپارچگی خود را حفظ کند ، سلولهایی که فاقد غشاء سلولی سالم می باشند توانایی نگهداری آب و مواد مغذی را از دست داده و همچنین قابلیت برقراری ارتباط با سایر سلولها را نیز از دست می دهند .

    از آنجایی که غشاء سلولی از چربی تشکیل یافته است ، سیالیت و انعطاف پذیری آنها به نوع چربی مصرفی ما بستگی دارد .

    مصرف روغنهای اشباع شده (هیدروژنه) غشاء سلولی را سفت و سخت می کند و در مقابل مصرف روغنهای غیر اشباع سلامتی آنها را تضمین می کند .

    امگا 3 نقش حیاتی در ساختار غشاء سلولی دارد .


    2 اسیدهای چرب ضروری در کارکرد صحیح سیستم های عصبی ، تولید مثلی ، ایمنی و قلبی عروقی نقش حیاتی دارند .


    3 اسیدهای چرب در بسیاری از فرآیندهای بیوشیمیایی بدن نقش دارند .


    4 60 درصد مغز از چربی تشکیل یافته است .

    عملکرد صحیح مغز و سلولهای عصبی به اسیدهای چرب وابسته است .

    امگا 3 از اجزاء اصلی ساختمان مغز ، بافتهای عصبی و شبکیه چشم می باشد .


    5 تحریک متابولیسم ، افزایش سرعت متابولیسم ، افزایش تولید انرژی
    6 نقش در متابولیسم و نقل و انتقال کلسترول و تری گلیسریدها
    7 نقش در تنظیم تقسیم سلولی
    بسیاری از مردم نمی توانند باور کنند که چربی ها نیز برای سلامتی لازمند .

    اسیدهای چرب در واقع سنگ بنای چربی ها هستند و بعضی از آنها از این جهت ضروری خوانده می شوند که بدن نمی تواند آنها را بسازد و باید حتما از طریق مواد غذایی تامین شوند .


    اسیدهای چرب ضروری چربی های اشباع نشده امگا 3 و امگا 6 را می سازند .

    امگا 3 اصلی آلفا لینولنیک اسید است و مشتقات شامل ایکوزاپنتانوئیک اسید (Eicosapentaeonic Acid) داکوزاهگزانوئیک اسید (Dacosahexaenoic Acid) و چند ترکیب دیگر است .

    امگا 6 اصلی نیز لینولئیک اسید است که مشتقات آن کارکردی در چشم و بینایی ندارند .


    اسیدهای چرب ضروری در تکامل بینایی در نوزادان نقش دارند .

    کمبود این مواد (بویژه امگا 3) در بزرگسالان ممکن است سبب کاهش دید شود .

    مطالعات نشان داده اند که کمبود طولانی مدت ممکن است سبب تخریب شبکیه و ماکولا شود .

    بدن هر دو نوع اسیدهای چرب ضروری را به پروستاگلاندین ها تبدیل می کند که یکی از اثراتشان کمک به خرج مایع چشم و تنظیم فشار داخل چشم است .


    مقدار توصیه شده مصرف اسیدهای چرب ضروری برای امگا 3 ، 0.65 گرم و برای امگا 6 ، 4.44 گرم است ولی بسیاری از محققین نسبت مصرف امگا 6 به امگا 3 را مهم می دانند .

    مقدار مناسب این نسبت 1 به 1 تا 4 به 1 است در حالیکه در بیشتر رژیم های غذایی این نسبت بسیار بیشتر از این است ، بنابراین مقدار مصرف امگا 6 در مقایسه با امگا 3 در بسیاری از رژیم های غذایی باید کاهش یابد .


    بهترین منبع تامین امگا 3 ماهی است و مقدار توصیه شده مصرف 2 بار در هفته است .

    نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که روغن ماهی رادیکال های آزاد تولید می کند و به همین دلیل کسانیکه ماهی یا روغن ماهی زیاد مصرف می کنند باید به میزان کافی آنتی اکسیدان بویژه ویتامین E مصرف کنند .


    نکته قابل توجه دیگر این است که بیشتر امگا 6 مصرفی از روغن نباتی حاصل می شود به همین دلیل استفاده از روغن مایع می تواند میزان امگا 6 مصرفی را تا حد زیادی کاهش دهد .
    اسید های چرب ضروری نوعی چربی ویژه اند ، که بدن ما قادر به ساخت آن نیست و به همین دلیل باید آنها را از طریق تغذیه و جیره روزانه غذایی دریافت کنیم .

    نوزادان نارس یا کودکانی که به دفعات آنتی بیوتیک گرفته اند و یا آن دسته از کودکانی که دستگاه ایمنی ضعیفی دارند و دچار عفونت و آلرژی های پی در پی می شوند ، در معرض کمبود اسیدهای چرب ضروری قرار دارند .


    اسیدهای چرب ضروری عمدتا به دو گروه تقسیم می شوند ؛ امگا 3 و امگا 6 که در روغنهای مایع ، نظیر روغن آفتابگردان و در سس مایونز و بسیاری از مواد غذایی ما بوفور وجود دارند و به همین دلیل بدن ما بندرت دچار کمبود آنها می شود ، در حالی که بیشتر ما با کمبود اسید چرب امگا 3 مواجهیم ؛ زیرا طی دو دهه های اخیر ، رژیم غذایی جوامع شهری تغییرات شگرفی کرده است و با روشهای هیدروژنه کردن روغنها ، مقادیر چربیهای خوب ، نظیر امگا 3 کاهش بارزی یافته است .


    امگا 3 به طور طبیعی در روغنهای ماهی ، روغن کانولا ، روغن کتان ، جوانه گندم و حبوبات وجود دارد .

    دانشمندان دریافته اند که امگا 3 موجود در روغنهای ماهی ، اثر محافظتی اثبات شده ای در دستگاه قلبی و عروقی و عملکرد و مغز و بینایی دارد .

    نوع امگا 3 بر عملکرد شبکیه ، بویژه در نور کم ، اثر مثبت دارد و نیز باعث تقویت حافظه ، افزایش قدرت تمرکز گفتار و حرکات ارادی بدن و بهبود عملکرد مغز می شود .

    تحقیقات نشان می دهد با وجود مطلوب بودن نوع تغذیه در آمریکای شمالی ، آمریکایی ها مقدار کمی امگا 3 دریافت می کنند ؛ بویژه این که اهمیت چربی های مفید بی اطلاعند .

    این درحالی است که بسیاری از همین افراد ، از افزودنی های مختلف برای تقویت رژیم غذایی خود استفاده می کنند به همین دلیل توصیه می شود روغنهای ماهی همراه با آب پرتقال یا آب لیمو و همچنین ویتامین به نوزادان و کودکان داده شود .

    در حال حاضر انواع کپسو های روغن ماهی حاوی اسیدهای چرب ضروری و ویتامین ها در سراسر جهان مصرف می شود ، ولی در کشور ما می توان از مواد غذایی دیگر ، نظیر روغن آفتابگردان ، روغن زیتون و کتان و جوانه گندم و روغن ماهی استفاده کرد .

    یک نکته کاملا کلیدی آن که ، هرگز نباید شیرخواران را از شیر مادرمحروم کرد ؛ زیرا شیر مادر 4 تا 5 برابر مقادیر معمول اسیدهای چرب ضروری در مواد غذایی دیگر را در خود دارد .

    این مقادیر فراوان در شیر مادر ، برای کودک در روزهای اول زندگی ـ با وجود حجم کم شیر ـ کفایت می کند و از سویی دیگر به تقویت ساختمان سلولهای مغزی و همچنین شبکیه چشم شیر خوار یاری می رساند .

    اسیدهای چرب ضروری امگا 3 و امگا 6 آنقدر اهمیت یافته اند که در بیشتر کشورهای صنعتی ، کارخانه های بسیاری اقدام به تولید و فروش محصولات حاوی این اسیدهای چرب ضروری کرده اند .

    تقریبا در کشورهای غربی کسی نیست که خبری از آن نشنیده باشد و یا از گوناگونی محصولات آن بی خبر باشد .

    با وجود هیاهوهای موجود متاسفانه مصرف روغنهای جامد و یا بی خبری از فواید چربیهای ضروری و مفید ، کار را به جایی رسانده است که افراد بسیاری ، همه چربیها را چربی بد می شناسند .

    این در حالی است که در تمام غذاهای موجود ، چربی وجود دارد و در صورتی که انتخاب فرد صحیح نباشد ، تنها چربیهای بد مصرف می شود .

    مصرف امگا 3 و امگا 6 هر دو برای بدن ضروری است .

    اما یافته های پژوهشگران حاکی از آنست که نسبت این دو اسید چرب در رژیم غذایی ما از تعادل خارج است .

    نسبت ایده آل امگا 6 به امگا 3 در رژیم غذایی میبایست 1:1 و حداکثر4:1 باشد .

    اما متاسفانه این نسبت در افراد جامعه به 11:1 تا 30:1 میباشد یعنی مصرف امگا 6 در اغلب افراد 30 برابر امگا 3 میباشد .

    مصرف هر کدام از این دو اسید چرب به تنهایی نه تنها مفید نیست بلکه مشکلات عدیده ای را نیز در بدن پدید می آورد .

    لزوم مصرف متعادل این دو اسید چرب ضروری به این خاطر است که این دو اسید چرب با یکدیگر بر سر آنزیمها رقابت میکنند .

    یعنی هرگاه اسید چرب امگا 6 بیش از امگا 3 مصرف گردد .

    فقط اسید چرب امگا 6 متابولیزه شده و بدن قادر نمیباشد از اسید چرب امگا 3 استفاده کند .

    دلیل دوم این امر خواص متفاوت این دو اسید چرب است که به آن اشاره خواهیم کرد .

    بنابراین از آنجایی که ما در رژیم غذایی از اسید چرب امگا 6 به اندازه کافی و حتی بیش از نیاز مصرف می کنیم بایستی مصرف امگا 3 خود را افزایش دهیم .

    امگا 3 و تاریخچه آن امگا 3 نوعی اسید چرب غیر اشباع است که در زنجیره اتصالی کربن آن یک گروه کربوکسیل (COOH) و چندین پیوند دوگانه وجود دارد .

    علت نامگذاری آن ، قرار گرفتن اولین باند دوگانه در بین اتم کربن های 3 و 4 در ساختمان شیمیایی مولکول آن است و همین محل قرارگیری بانه دوگانه باعث پیدا شدن خواص بیوشیمیایی خاص امگا 3 می شود .

    اولین بار دو دانشمند به نام های دکتر بنگ (Dr.Bang) و دکتر دایربرگ (Dr.Dyerberg) پس از تحقیقات علمی بر روی چربی های ماهی ، نام امگا 3 (OMEGA – 3 ) را بر آن نهادند و آن را اولین بار در هنگام بررسی روش تغذیه اسکیموها در سال 1979میلادی کشف کردند .

    آنها با مطالعه بر روی خون اسکیموها مشاهده کردند با وجود این که اسکیموها همراه غذای اصلی خود (ماهی) از گوشت حیوانات پرچرب شکاری نیز استفاده می کنند اسیدهای چرب موجود در خون آنها مانع از تجمع پلاکت و در نتیجه مانع از رسوبات و گرفتگی رگ ها می شود .

    سه اسید چرب معروف از خانواده امگا 3 که بر روی آنها تحقیقات و مطالعات بیشتری انجام شده است عبارتند از : 1ـ آلفا لینولئیک اسید با نام اختصاری ALA 2ـ ایکوزا پنتانوئیک اسید با نام اختصاری EPA 3ـ دوکوزا هگزانوئیک اسید با نام اختصاری DHA سه اسید چرب ذکر شده از خانواده امگا 3 در چه موادی یافت می شوند ؟

    مهمترین مخزن آلفالینولئیک اسید (ALA) روغن بذرکتان است که حاوی مقدار قابل توجهی از اسید چرب ALA است ، پس از آن روغن گردو ، جوانه گندم و سویا حاوی این اسید چرب هستند .

    سایر مواد غذایی فاقد این اسید چرب هستند یا مقدار بسیار جزئی از اسید چرب ALA را دارند .

    مخزن دو اسید چرب دیگر از خانواده امگا 3 یعنی ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) فقط و فقط ماهی است و درهیچ ماده غذایی دیگری تا به حال یافت نشده است .

    این دو اسید چرب نقش مهمی را در تغذیه دارند و چند سال گذشته ، مطالعات فراوانی بر روی آنها انجام شده است .

    خواص معجزه آسای این دو اسید چرب (EPA , DHA) در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریهای شناخته شده است ، با توجه به این که دو اسید چرب فقط در ماهی و روغن ماهی یافت می شود ، سعی کنید ذائقه خود و خانواده خود را به این سرمایه پربهای الهی یعنی ماهی که برکت و هدیه ای ارزنده از طرف خداوند به بندگان خود است ، عادت داده و آن را جزء برنامه غذایی خود قرار دهید .

    متاسفانه در کشور ما به ماهی و فرآورده های دریایی کمتر اهمیت داده می شود و آن را از غذاهای تشریفاتی و یا محدود به ایام خاص مانند شب عید می دانند و تنها نقاط خاصی از کشور ما (مناطق شمالی و جنوب کشور) آن را در برنامه غذایی خود قرار می دهند .

    از بین امگا 6 مهمترین آن LINOLENICACID (لینولینک اسید) و LINOLEIC ACID (لینولئیک اسید) و ARACHIDONIC ACID (آراشیدونیک اسید) می باشد امگا6 در روغن های ذرت ، آفتابگردان ، سویا و تخم مرغ ، مارگارین ، گوشت قرمز و غلات موجود می باشد امگا 6 بر خلاف امگا 3 خاصیت التهابی داشته و انعقاد و لخته شدن خون را افزایش می دهد .

    منابع امگا 3 : 1ـ ماهی های روغنی : مثل ماهی آزاد ، قزل آلا ، تن ، اسقومری ، شاه ماهی ، که حاوی DHAو EPA می باشند .

    2ـ گیاهان : مثل روغن های سویا ، آفتابگردان ، کانولا ، دانه کتان و گردو ، فندق ،‌کنجد که حاوی ALA می باشند .

    3ـ مواد غذایی غنی شده با امگا 3 مانند : نانها ، آب میوه ها ، روغنها و تخم مرغ 4ـ مکملهای روغن ماهی نکته : ALA در بدن به EPA , DHA تبدیل می شوند .

    نکته : بدن افراد مبتلا به اسکیزوفرنی و یا دیابتی ممکن است نتواند ALA را به DHA , EPA تبدل سازد .

    نکته : امگا 3 خاصیت ضد التهابی و ضد انعقادی دارد .

    امگا 3 و پروستاگلاندینها : امگا 3 در بدن به پروستاگلاندینهای PG1 و PG3 و یک محصول جانبی دیگر بنام EICOSANOIDS تبدیل (متابولیزه) میگردد .

    پروستاگلاندینها در تنظیم فشار خون ، انعقاد خون ، نقل و انتقالات عصبی ـ پاسخهای آلرژیک و التهابی ـ‌عملکرد کلیه ها ، معده و روده ـ رشد و ترمیم بافتها ـ تولید انرژی ـ تنظیم هورمونهای جنسی و سنتز دیگر هورمونها نقش دارد .

    پروستاگلاندینهای PG1 و PG3 خاصیت ضد التهابی ـ‌ضد انعقاد خون و پروستاگلاندینهای PG2 خاصیت التهابی داشته و لخته شدن خون را تسهیل می کنند و توسط چربیهای اشباع شده و امگا 6 تولید می گردند .

    فواید مصرف امگا 3: 1ـ کاهش کلسترول و تری گلیسریدهای خون 2ـ کاهش فشار خون 3ـ پیشگیری از بیماریهای قلبی ـ عروقی .

    مصرف دو وعده ماهی درهفته خطر سکته و حملات قلبی را تا 50 درصد کاهش می دهد .

    4ـ کاهش وزن 5ـ درمان و کاهش دردهای مفاصل ـ آرتریت روماتوئید و آرتروز 6ـ درمان پوکی استخوان ـ امگا 3 جذب کلسیم را افزایش داده و رسوب کلسیم را در استخوانها تسهیل می کند 7ـ درمان افسردگی ، افرادی که امگا 3 به اندازه کافی دریافت نمی کنند بیشتر مستعد افسردگی میباشند 8ـ التایم سوختگیها ، با کاهش التهاب و تسریع التیام زخمها 9ـ امگا 3 علایم آسم را تخفیف داده و امگا 6 آن را تشدید می کند 10ـ کاهش دردهای قاعدگی 11ـ کاهش التهاب در سرتاسر بدن 12ـ جلوگیری از تصلب شرایین 13ـ شل شدن و گشاد شدن عروق خونی .

    حفظ انعطاف پذیری دیواره عروق و پیشگیری از تشکیل پلاک در دیواره عروق 14ـ جلوگیری از رشد سلولهای سرطانی 15ـ افزایش سطح هورمون رشد .

    افزایش رشد عضلات 16ـ کاهش لخته شدن خون .

    خاصیت ضد انعقادی ، کاهش ویسکوزیته (گرانروی) خون 17ـ افزایش تمرکز و قوه ادراک 18ـ نقش در تکامل مغز و رشد سلولهای عصبی و حفظ سلامتی چشمها (مصرف آن به زنان باردار و شیرده توصیه می گردد) درمان خشکی چشم 19ـ کاهش بروز سرطانهای پستان ، ‌تخمدان ، پروستات ، معده و روده بزرگ 20ـ کنترل و تعدیل اختلالات خود ایمنی 21ـ پیشگیری و یا درمان : آلزایمر ـ آسم ـ اختلال کم توجهی ـ بیش فعالی ـ اختلال دو قطبی ـ اختلالات تغذیه ای ـ سرطانها ـ اگزما ـ میگرن ـ پسوریازیس ـ آکنه 22ـ بهبود توان ذهنی و حافظه 23ـ جلوگیری از پیری زود رس 24ـ کاهش و پیشگیری از آریتمی 25ـ تثبیت انسولین و قند خون 26ـ پوست را لطیف و نرم می کند چه کسانی نباید امگا 3 مصرف کنند : 1ـ افرادی که دچار اختلالات خونی می باشند 2ـ کسانی که پوستشان براحتی دچار کوفتگی و کبود شدگی می گردد 3ـ کسانی که از داروهای رقیق کننده خون مثل آسپرین و یا وارفارین استفاده می کنند .

    چونکه امگا 3 نیز دارای خاصیت رقیق سازی خون است 4ـ افرادی که به غذاهای دریایی حساسیت دارند 5ـ مصرف دوز بالای امگا 3 سیستم ایمنی بدن را سرکوب میکند بنابراین کسانی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است نبایستی از آن استفاده کنند 6ـ افرادی که فشار خون خیلی بالا و کنترل نشده دارند .

    عوارض جانبی امگا 3: مصرف به اندازه امگا 3 بسیار بی خطر است 1ـ مصرف بیش از حد امگا 3 موجب اسهال ، احساس تهوع و احساس طعم ناخوشایند در دهان می شود 2ـ مصرف دوز بالای امگا 3 جذب ویتامینهای D-E و K را کاهش می دهد 3ـ بوی ماهی در تنفس ، مدفوع روغنی و چرب از عوارض نادر مصرف امگا 3 می باشد 4ـ در برخی افراد دیابتی موجب بالا رفتن قند خون می گردد 5ـ مصرف بیش از 3 گرم امگا 3 در روز خطر سکته هموراژیک (پاره شدن عروق مغز) را افزایش می دهد .

    نکته مهم درباره امگا 3 : امگا 3 به نور ، حرارت و اکسیژن بسیار حساس می باشد .

    وقتی امگا 3 در معرض این 3 عامل قرار می گیرد اکسید شده ویا به اصطلاح فاسد می شود .

    اکسیداسیون امگا 3 طعم آن را تغییر داده و ارزش غذایی آن را نیز از بین می برد .

    همچنین اکسیداسیون امگا 3 ایجاد رادیکالهای آزاد را میکند که منجر به سرطان می گردد .

    بنابراین روغنهای حاوی امگا 3 را در ظروف کاملا دربسته ، بدور از نور و در یخچال نگهداری کنید .

    هیچگاه روغنهای غیر اشباع چندگانه را برای سرخ کردن مواد غذایی مورد استفاده قرار ندهید .

    ویتامین E از اکسید شدن امگا 3 جلوگیری بعمل می آورد .

    دوز مصرف امگا 3 برای بزرگسالان : 1ـ EPA و DHA 450 میلی گرم در روز و یا 3 ـ2 وعده ماهی در هفته 2ـ مکملهای روغن ماهی (امگا 3) : 3000 تا 4000 میلی گرم در روز (3 تا 4 گرم در روز) 3ـ ALA 2220 میلی گرم در روز نکته : هر 1000 میلی گرم از کپسولهای روغن ماهی حاوی 180 میلی گرم EPA و 120 میلی گرم DHA است نکته : از 2 هفته قبل و تا دو هفته بعد از عمل جراحی از مصرف امگا 3 خودداری کنید نکته : از آنجایی که امکان وجود سم جیوه در ماهی وجود دارد مصرف کپسولهای امگا 3 توصیه می گردد چرا که این کپسولها تصفیه شده و فاقد جیوه و دیگر سموم میباشند (البته نوع معتبر آنها) کپسولهای امگا 3 را میتوانید از داروخانه ها تهیه کنید .

    نقش اسید چرب امگا 3 در پیشگیری از بیماری ها بر اساس مطالعات فراوان ثابت شده که هر چه مصرف ماهی بیشتر باشد ، اثرات مفید آن در جهت جلوگیری از امراض زیادتر خواهد بود .

    اگر به کشور ژاپن توجه کنیم می بینیم که ژاپنی ها نیز مانند اسکیموها مصرف ماهی بالایی دارند به طوری که مصرف سرانه ماهی در ژاپن 66 کیلوگرم در سال است .

    از طرفی ژاپنی ها بر عکس اسکیموها در برنامه غذایی خود از چربی بسیار کمی استفاده می کنند بررسی انجام شده نشان می دهد که افراد ساکن ژاپن دارای متوسط عمر حدود 88 سال هستند این تحقیق تاکید کننده اثرات بسیار مفید امگا 3 است .

    همچنین علت مرگ و میر و کوتاهی عمر در اسکیموها را مرتبط به حوادث و صدمات می داند نه بیماری و سکته های قلبی و تنگی عروق .

    در ایران مصرف سرانه ماهی حدود 5 کیلوگرم است که تفاوت فاحشی با کشور ژاپن دارد و متاسفانه عمر متوسط در ایران حدود 67 سال است که با عمر متوسط ژاپنی ها یعنی 88 سال فاصله زیادی دارد .

    پژوهش های انجام شده در کشور پرتغال نیز نشان می دهد کسانی که در سواحل این کشور ساکنند و به طور مرتب از ماهی استفاده می کنند ، در مقایسه با افرادی که در نقاط دیگر کشور هستند و ماهی کمی می خورند ، بسیار کمتر دچار چربی خون و سکته های قلبی می شوند .

    افرادی که در ساحل دریا زندگی می کنند ده برابر بیشتر از گروه دیگر ماهی می خورند و سطح امگا 3 خون آنها نیز در اندازه گیری های انجام شده بسیار بالاتر از گروه دیگر بوده است .

    همچنین بررسی آزمایشگاهی انجام شده نشان می دهد که این افراد علاوه بر سطح بالای امگا 3 ، دارای مقدار HDL(کلسترول خوب) بالاتر و LDL (کلسترول بد) کمتری از سایر افراد بوده اند .

    گروهی که در سایر نقاط کشور زندگی می کنند مصرف گوشت آنها بالاتر از ماهی بوده و در این گروه سکته قلبی نسبت به گروه ساکن کنار دریا چهاربرابر بیشتر بود .

    همان طور که می دانید فشار خون بالا یکی از علل مهم بیماری های قلبی ـ عروقی و آتروسکلروز ، سکته های قلبی و مغزی است .

    اگر فشار خون فردی به مدت طولانی بالای عدد 160 ـ 140 میلی متر جیوه بر روی 95 ـ 85 میلی متر جیوه باشد (البته این اعداد به سن هم بستگی دارد) خطر ابتلاء به بیماری های قلبی عروقی افزایش می یابد .

    ناگفته نمایند برای محافظت از قلب وعروق باید به فشار خون اهمیت زیادی بدهید .

    خوشبختانه نتایج جالبی در تحقیقات علمی اخیر در پایین آوردن فشار خون با اسید چرب امگا 3 به دست آمده و بررسی های انجام شده نشان می دهد که کمبود این چربی با افزایش فشار خون رابطه دارد .

    امروزه ثابت شده که انجام ورزشهای سبک به همراه مصرف اسید چرب امگا 3 به صورت یک برنامه دائمی و منظم می تواند در کاهش فشار خون بالا و تنظیم آن بسیار مفید باشد و این کار برای هر گروه سنی قابل اجراست .

    در تحقیقات علمی فراوان که بر روی تنگی نفس بزرگسالان انجام گرفته ، نتایج مثبتی از تاثیرات آن مشاهده شده است .

    بررسی بافت جدار ریه و مجاری تنفسی در بیماران مبتلا به آسم نشان داده که این افراد دارای عوامل التهاب زا در جدار ریه و مجاری تنفسی خود هستند که همگی به علت افزایش اسید چرب آراشیدونیک مربوط به خانواده اسید چرب امگا 6 بوده است .

    در نتایج آزمایش هایی که بر روی 8960 مردی که قبلا سیگار می کشیدند ولی در حال حاضر آن را ترک کرده بودند ، دیده شد که پس از از ترک سیگار تعداد 667 نفر آنها مبتلا به برونشیت مزمن شده اند .

    همچنین 185 نفر آنها دچار آمفیزم ریوی و 197 نفر دچار صدمات مزمن و تنگی ریه ها شده بودند .

    متخصصان ریه در اروپا ، در پی تحقیقات انجام شده پی بردند که با اضافه کردن اسید چرب امگا 3 در تغذیه بیماران می توان تعداد امراض ، راه های هوایی و تنفسی ، شدت امراض ، تعداد دفعات عود آن و یا تعداد مرگ و میر حاصل از آن را کاهش داد .

    تغذیه سرشار از امگا 3 کمک فراوانی به بهبود مشکلات تنفسی بیماران می کند و از طرف دیگر باعث کاهش داروهای مصرفی می شود .

    محققان علم تغذیه به اثبات رسانده اند که مصرف اسید چرب به فرم ترانس باعث افزایش مشکلات تنفسی مثل آسم می شود .

    به عبارت دیگر تغذیه نادرست و افزایش مصرف اسیدهای چرب به فرم ترانس به همراه آلودگی هوا ، عاملی مهم در جهت افزایش احتمال ابتلا به بیماری های مزمن تنفسی است .

    همچنین محققان نشان داده اند که مصرف اسید چرب امگا 3 نه تنها بیماری های مزمن تنفسی را بهبود می بخشد ، بلکه در بیماران با تنگی نفس حاد و شدید که بخش های مراقبت ویژه (ICU) بستری هستند نیز تاثیر داشته است .

    نتایج این تحقیقات و بررسی ها در مجله علمی آمریکایی به نام Critical Care Medicine در شماره نوامبر 1999 میلادی به چاپ رسیده است .

    در این تحقیق دانشمندان مشاهده کردند که حتی پزشکان بخش مراقبت ویژه اورژانس توانسته اند با کمک این اسید چرب ، زمان توقف بیماران را در زیر دستگاه تنفس مصنوعی تا پنج روز کاهش دهند .

    طبق آمار جهانی یک چهارم زنان بالای پنجاه سال مبتلا به پوکی استخوان هستند .

    این آمار در کشور ما بسیار بالاتر است و متاسفانه خانم های ایرانی از سن پایین تری مبتلا به پوکی استخوان می شوند .

    پوکی استخوان نوعی اختلال حاصل از کاهش بافت استخوانی محسوب می شود .

    اگر تعادل بین ساخت و تجزیه بافت استخوانی به هم بخورد ، به مرور از تراکم بافت استخوانی کاسته می شود و اگر روند کمبود مزمن کلسیم و ویتامینِD (به ویژه مصرف لبنیات) ادامه داشته باشد ، باید از موادی مثل داروی کورتن ، سیگار پرهیز کرد و به طور مرتب فعالیت ورزشی مناسب داشت .

    محققان پی برده اند که اسید چرب امگا 3 در پیشگیری از پوکی استخوان نقش بسیار مهمی به عهده دارد .

    اگر مصرف دائمی و منظم اسید چرب امگا 3 ادامه یابد ، جذب کلسیم از روده ها بیشتر می شود .

    با مصرف ماهی علاوه بر افزایش جذب کلسیم ، سلولهای استخوانی تحریک شده کلسیم را بهتر در خودشان رسوب می دهند .

    این اسید چرب علاوه بر پیشگیری ، به عنوان درمان کمکی در کنار درمان با داروهای شیمیایی در مبتلایان به پوکی استخوان ، بسیار موثر است .

    چربی امگا 3 باعث بهبود افسردگی و اسکیزوفرنی می شود .

    طی بررسی انجام شده در شهر لندن ، محققین دریافتند که نسبت اسیدهای چرب در غشاهای سلول در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی 1 (نوعی اختلال روانی) غیرطبیعی است که در اثر دریافت اسیدهای چرب امگا 3 این حالت بهبود بخشید .

    مطالعات دیگر حاکی از آن است که افسردگی ممکن است در اثر کمبود اسیدهای چرب امگا 3 به وجود آید .

    این اسیدهای چرب در آجیل ، دانه ها ، غلات سبوس دار ، حبوبات و انواع ماهی های چرب مثل ساردین ، قزل آلا ، شاه ماهی و قباد یافت می شوند .

    بسیاری از روان پزشکان برای درمان افسردگی از داروهایی استفاده می کنند که سطح سروتونین 2 مغز را افزایش می دهند .

    در حال حاضر مشخص شده که کمبود اسید چرب امگا 3 رژیم غذایی ممکن است میزان سروتونین مغز را کاهش دهد که می تواند منجر به افسردگی شود .

    مطالعات نشان می دهد که بروز افسردگی با سطح پایین اسیدهای چرب امگا 3 موجود در غشای گلبول های قرمز خون و دریافت کم اسیدهای چرب امگا 3 ارتباط دارد ، زیرا در اثر کاهش سطح اسیدهای چرب امگا 3 ، نسبت اسیدهای چرب امگا 6 به اسیدهای چرب امگا 3 بالا می رود که این خود منجر به افسردگی شدید می شود .

    بروز افسردگی در میان مردم کشور نیوزلند 6 برابر مردم ژاپنی است که این ممکن است به دریافت اسیدهای چرب امگا 3 موجود در رژیم غذایی برگردد ، چون مردم ژاپن ماهی های حاوی اسیدهای چرب امگا 3 را زیاد مصرف می کنند .

    افسردگی بعد از زایمان امری طبیعی در میان زنان می باشد .

    بنابراین در طول دوران حاملگی بایستی منابع غذایی اسیدهای چرب امگا 3 به میزان زیادی مصرف شوند .

    در زنانی که میزان اسیدهای چرب امگا 3 خون آنها بسیار پایین است ، احتمال ابتلا به افسردگی حاملگی بیشتر است .

    افسردگی امکان حمله قلبی را در افراد بیشتر می کند .

    بنابراین ارتباط بین افسردگی و اسکیزوفرنی با حملات قلبی ممکن است به دلیل پایین بودن مقدار اسیدهای چرب امگا 3 در این افراد باشد .

    اگر این یافته ها توسط بررسی های بیشتر تایید شوند ، شاید از طریق مصرف مقادیر زیاد آجیل ، دانه ها ، حبوبات ، غلات سبوس دار و انواع ماهی بتوان از بروز برخی موارد افسردگی جلوگیر کرد و یا حتی برخی از آنها را درمان کرد .

    بیماران سرطانی می توانند با گنجاندن مواد غذایی حاوی اسید چرب امگا 3 در رژیم غذایی خود ، تاثیر شیمی درمانی و یا اشعه درمانی را به نحو موثری افزایش دهند .

    بررسی های انجام شده روی خواص اسید چرب خانواده امگا 3 نشان می دهد این مواد دیواره سلولهای سرطانی را به شدت ناپایدار می کند و آنها را در مقابل داروها و اشعه آسیب پذیر می کند همچنین مصرف موادی همچون تخم مرغ و روغن ماهی را برای بیماران مبتلا به سرطان ضروری است همچنین ماده امگا 3 غیر از افزایش تاثیر درمان ، از رشد و گسترش تومورها در بدن نیز جلوگیری می کند نقش امگا 3 در کودکان بیش فعال استفاده از اسیدهای چرب برای رشد سالم و طبیعی عصبی به ویژه در کودکان ضروری است .

    جالب توجه است که 20 درصد چربی های تشکیل شده ساختمان سلولهای عصبی در بدن انسان از اسید چرب امگا 3 می باشد که در متابولیسم مغز هم نقش مهمی دارند .

    در همین زمینه دانشمندان به اثبات رسانده اند در اثر نقصان اسید چرب ضروری DHA در بدن علائم مختلفی مانند کاهش تمرکز و حافظه ، اختلالات خلقی و رفتاری ، پرخاشگری و .

    .

    دیده می شود .

    مطالعات انجام شده بر نقش امگا 3 بر روی کودکان بیش فعال انجام شده ، کودکان بیش فعال کودکانی هستند که از نقصان تمرکز رنج می برند و مادران آنها از بیش فعالیتی کودکان خود شکایت دارند .

    پژوهشگران به اثبات رسانده اند که سطح اسید چرب غیر اشباع DHA در این کودکان کم است و یکی از علل این بیماری نقصان اسیدهای چرب غیر اشباع ضروری در آنها می باشد .

    بنا بر تحقیقات بالینی وسیعی که پروفسور هیبلن در یازدهمین کنگره بین المللی روانپزشکی آمریکا انجام داد ، در مناطقی از دنیا که ماهی زیاد خورده می شود تعداد موارد افسردگی کمتر گزارش می گردد .

    همچنین در تحقیقی که در هلند انجام شد در افرادی که ماهی زیاد مصرف می کنند فراموشی کمتر است .

نقش مواد معدنی بدن دید کلی املاح در همه جا خاک ، آب ، گیاه و بدن انسان وجود دارند. در بدن ما نیز انواع مختلفی از آنها موجود است که به اسخوانهایمان استحکام می‌بخشند و حیات سلولهای بدنمان را تأمین می‌کنند. املاح مورد نیاز بدن انسان املاح مود نیاز بدن ما به دو دسته عمده تقسیم می‌شوند: املاح کلی (ماکرو( املاح جزئی (میکرو( تفاوت این دو از اسمشان معلوم است. املاح کلی به میزان بیشتری ...

مقدمه افزایش چربی خون از جمله بیماریهای مزمن است که به دلیل اختلالات متابولیسمی ناشی از عوامل متعدد ایجاد می‌شود. با اینکه داروهای کاهندۀ چربی خون در دسترس هستند هنوز این بیماری یکی از عوامل مهم در تشدید بیماری های قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت، فشار خون بالا و بیماران قلبی عروقی می‌باشد. عواملی مانند عدم رضایت بیماران از مصرف داروهای رایج کاهندۀ چربی خون، بروز عوارض ...

« پوستي سالم براي همه» ضخامت پوست در نواحي مختلف بدن از 5/1 تا 4 ميليمتر متغير است. پوست بزرگ‌ترين اندام است؛ قادر به ترميم خودش مي باشد، و به گرما، نور و لامسه از طريق پايانه‌هاي اعصاب و عروق خوني‌اي که در لايه داخلي‌اش قرار دارد،

روشهاي پيشگيري و درمان در علم پزشکي از دير باز تا‌کنون رو به توسعه و رشد بوده و محدود به درمانهاي دارويي نمي‌باشند. توجه به ورزش و فعاليت بدني به عنوان راهکار اصلي پيشگيري و نيز درمان بسياري از بيماريها محسوب شده و عامل ايجاد سلامت عمومي و کاهش سطح

بدون شک مي توان گفت اگر ورزش در زندگي ما نقش و اهميت خودش را پيدا کند و براي آن برنامه داشته باشيم، اين عارضه‌هاي ناخوشايند شايد از بين بروند يا کم رنگ تر شوند. زيرا شخص ورزشکار معمولاً سيگاري نمي‌باشد، به تغذيه سالم اهميت مي دهد، از اعصاب آرام تري

موجود در دوره تخمیر شده و حاصل تخمیر اسیدهای چرب کوتاه زنجیره شامل اسید استیک، پروپیونیک و بوتیویک می باشد. استیک و پروپیونیک سریع جذب می شوند و به کبد می روند و با مکانیسم ناشناخته ای باعث کاهش خون می شود. بوتیریک توسط سلول های روده بعنوان منبع انرژی مورد استفاده قرار می گیرد. در صورت عدم وجود گلوکز و گیوآمیز استفاده می شود در صورتی که از اسیدبرتیریک استفاده کنند هم باعث حفظ ...

« پوستی سالم برای همه» ضخامت پوست در نواحی مختلف بدن از 5/1 تا 4 میلیمتر متغیر است. پوست بزرگ‌ترین اندام است؛ قادر به ترمیم خودش می باشد، و به گرما، نور و لامسه از طریق پایانه‌های اعصاب و عروق خونی‌ای که در لایه داخلی‌اش قرار دارد، حساسیت نشان می‌دهد. ظاهر پوست بر اساس سلامت جسم و روح فرد متغیر است و می‌تواند بیانگر علایم بسیاری از بیماری‌ها باشد. رژیم غذایی و پوست پژوهش‌ها در ...

اولین بار در سال 1970 اسیدهای چرب به نام امگا 3 معرفی شد در آن سال یک محقق دانمارکی دریافت که اسکیموهای گرینلند علیرغم مصرف چربی ها چربی خون پائین دارند و شیوع بیماریهای قلبی عروقی در آنها کم است. دو اسید چرب ضروری بدن امگا 3 و امگا 6 میباشند. اسید های چرب ضروری آن دسته از اسیدهای چرب میباشند که بدن قادر به تولید و سنتز آنها نیست و باید از طریق غذا تأمین گردند. امگا 3 و امگا 6 ...

نقش لبنیات در دوران بارداری توصیه های تغذیه ای برای زنان باردار طی سالهای متمادی دستخوش تغییرات قابل توجهی شده است . سابقاٌ به زنان باردار توصیه می شد که فقط یک مقدار کمی وزن زیاد کنند که منجر به رژیم های کم کالری می شد . در یک زمان دیگر زنان تشویق به خوردن برای دو نفر می شدند که در نتیجه وزن بیش از حد لازم بدست می آوردند . امروز ما نیازهای یک زن باردار را بهتر درک می کنیم و ...

نقش رژیم غذایی در بهبود اختلالات خلقی و عاطفی نتایج ارزیابی ها نشان می دهد تغییرات ساده در رژیم غذایی افراد، می تواند تأثیر عمده ای در بهبود افسردگی ، اضطراب و اختلالات خلقی بگذارد، به نحوی که این گونه افراد نیاز مداوم به داروهای ضدافسردگی نخواهند داشت . البته محققان اعتقاد دارند جهت پیشبرد درمان ، بهتر است از روان درمانی و دارو درمانی نیز استفاده شود و تغذیه مناسب در کنار درمان ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول