دانلود تحقیق چیلر

Word 231 KB 21795 45
مشخص نشده مشخص نشده تاسیسات - مکانیک
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • فصل اول- آشنایی با چیلرهای جذبی
    تقسیم بندی چیلرها
    چیلرها از جمله تجهیزات بسیار مهم در سرمایش هستند که به طور کلی می توان آنها را به دو دسته چیلرهای تراکمی و چیلرهای جذبی تقسیم کرد.

    به طور کلی چیلرهای تراکمی از انرژی الکتریکی و چیلرهای جذبی از انرژی حرارتی به عنوان منبع اصلی برای ایجاد سرمایش استفاده می کنند.


    فناوری تبرید جذبی روشی عالی برای تهویه مطبوع مرکزی در تأسیساتی است که ظرفیت دیگ اضافی داشته و می توانند بخار یا آب داغ مورد نیاز برای راه اندازی چیلر را تأمین نمایند.

    چیلر های جذبی ظرفیت بین 25 تا 1200 تن برودتی را براحتی تأمین می کنند.

    البته قابل ذکر است که برخی از تولید کنندگان ژاپنی موفق شده اند چیلرهای جذبی با ظرفیت معادل5000 تن نیز تولید کنند.

    در سیستمهای جذبی غالباً از آب به عنوان مبرد استفاده می شود.

    گرمای مورد نیاز برای کارکرد این چیلرها به طور مستقیم از گاز طبیعی یا گازوئیل تأمین می گردد.

    منابع غیر مستقیم گرما در چیلرهای جذبی عبارتند از آب داغ بخار پر فشار و کم فشار.

    بر این اساس تولید کنندگان مختلف در جهان سه نوع اصلی چیلر جذبی ارائه می نمایند که عبارتند از : شعله مستقیم ، بخار و آب داغ.


    در یک تقسیم بندی عمومی می توان چیلرهای جذبی را در دو دسته چیلرهای جذبی آب و آمونیاک و چیلرهای جذبی لیتیوم بروماید و آب طبقه بندی نمود .

    در واقع در هر سیکل تبرید جذبی یک سیال جاذب و یک سیال مبرد وجود دارد که تقسیم بندی فوق بر این مبنا انجام شده است.

    در سیستم آب و آمونیاک ، سیال مبرد آمونیاک وسیال جاذب آب است.

    در سیستم لیتیوم بروماید و آب ، سیال مبرد آب و سیال جاذب ، محلول لیتیوم بروماید است.


    علاوه بر زوج مبرد و جاذب های ذکر شده ، در بعضی سیکل های تبرید جذبی از زوجهای دیگری نیز استفاده می گردد که در جدول (1) آمده است.


    اما بر حسب اجزای سیستم هم می توان تقسیم بندی های دیگری ارائه کرد مثلاً
    می توان سیکل های تبرید جذبی را به سیکل های تبرید یک اثره ، دو اثره و سه اثره طبقه بندی کرد.

    امروزه سیکل های تبرید جذبی تک اثره و دو اثره در مقیاس بسیار وسیع و در اشکال متنوع ساخته می شوند و سیکل های سه اثره همچنان در دست مطالعه می باشند.


    جدول (1) : زوج های مبرد و جاذب اصطلاحات فنی رایج در چیلر جذبی ژنراتور ژنراتور معمولاً در محفظه بالایی چیلرهای جذبی قرار داشته و وظیفه تغلیظ محلول لیتیوم بروماید رقیق و جدا سازی آب مبرد را بر عهده دارد.

    جذب کننده جذب کننده معمولاً در پوسته پایینی چیلرهای جذبی قرار داشته و وظیفه جذب بخار مبرد تولید شده در محفظه اواپراتور را بر عهده دارد.

    اواپراتور اواپراتور معمولاً در پوسته پایین چیلرهای جذبی قرار می گیرد.

    مایع مبرد در اواپراتور به لحاظ فشار پایین محفظه (خلأ نسبی) تبخیر شده و باعث کاهش درجه حرارت آب سرد تهویه درون لوله های اواپراتور می گردد.

    کندانسور کندانسور معمولاً در پوسته های بالایی چیلرهای جذبی واقع شده است و وظیفه تقطیر مبرد تبخیر شده توسط ژنراتور را بر عهده دارد.

    بخار مبرد در برخورد با لوله های حاصل از آب برج ، تقطیر شده و به تشتک اواپراتور سرریز می شود.

    محلول جاذب این محلول در سیکل های پروژه حاضر محلول لیتیوم بروماید و آب است.

    مایع مبرد مایع مبرد در چیلرهای جذبی پروژه حاضر آب خالص (آب مقطر) می باشد که به جهت فشار پایین محفظه اواپراتور در اثر تبخیر خاصیت خنک کنندگی خواهد داشت.

    کریستالیزه شدن محلول لیتیوم بروماید در غلظت معمولی به صورت مایع است ، ولی چنانچه تغلیظ اولیه بیش از حد ادامه یابد حجم بلورهای ریزی که در آن تشکیل می شوند ، بزرگتر شده و ممکن است باعث مسدود شدن کامل مسیر عبور محلول شود.

    به این پدیده کریستالیزه شدن گویند.

    ضریب عملکرد پارامتر ضریب عملکرد در دستگاههای برودتی از جمله چیلرهای جذبی شاخصی از بازدهی دستگاه می باشد.

    مقادیر بالاتر این پرامتر نشان دهنده مصرف بهینه انرژی حرارتی می باشد.

    خواص محلول لیتیوم بروماید و آب لیتیوم بروماید یک نمک جامد کریستالی است که هر گاه غلظت آن در آب به حدود 30 تا 40 درصد برسد به حالت محلول در می آید.

    با توجه به اهمیت این ماده در چیلرهای جذبی مراکز تحقیقاتی دنیا جداول و منحنی های مختلفی برای خواص آن ارائه نموده اند.

    در هندبوک های ASHRAE پنج منحنی برای این ماده درج شده است که عناوین آنها عبارت است از: الف- منحنی فشار- دما- غلظت (P-T-X) ب- منحنی آنتالپی - غلظت - دما (h-X-T) ج- منحنی های وزن مخصوص - غلظت ، ویسکوزیته - دما ، گرمای ویژه - غلظت در ارتباط با منحنی های فوق الذکر توجه به نکات زیر ضروری است : الف- در منحنی P-T-X محدوده دما از 40 تا 350 درجه فارنهایت در نظر گرفته شده است.

    غلظت لیتیوم بروماید نیز در محدوده 40 تا 70 درصد است.

    زیر منحنی 70% غلظت محدوده کریستالیزاسیون می باشد.

    محدوده کاری چیلرهای جذبی غلظت های حدود 55 تا 70 درصد است.

    برای محاسبه خواص این منحنی ها فرمول هایی ارائه شده است که در برنامه های رایانه ای از این فرمول ها استفاده می گردد.

    لذا محدودیت های اعمال شده فوق باید در شبیه سازی سیکل های تبرید مد نظر باشند.

    ب- گرمای ویژه محلول در محدوده غلظت های 55 تا 65 درصد بین 05/2 تا 8/1 بر حسب/(kg.K) kJ است.

    د- منحنی های(h-X-T) دیگری نیز توسط مراکز تحقیقاتی ارائه شده است.

    که به دلیل متفاوت بودن مبانی کار ، ممکن است از نظر ظاهری با منحنی های ارائه شده در هندبوک ASHRAE فرق داشته باشند.

    مقایسه چیلرهای جذبی و تراکمی چیلرهای جذبی از بعضی لحاظ شبیه چیلرهای تراکمی عمل می کنند که مهمترین این شباهتها عبارتند از: الف - در اواپراتور از گرمای آب تهویه ساختمان برای تبخیر یک مبرد فرار در فشار پایین استفاده می گردد.

    ب - گاز مبرد فشار پایین از اواپراتور گرفته شده و گاز مبرد فشار بالا به کندانسور فرستاده می شود.

    ج - گاز مبرد در کندانسور تقطیر می گردد.

    د - مبرد در یک سیکل همواره در گردش است.

    تفاوتهای اصلی چیلرهای جذبی وتراکمی عبارتند از : الف - چیلرهای تراکمی برای گردش مبرد از کمپرسور استفاده می کنند در حالی که چیلرهای جذبی فاقد کمپرسور بوده و به جای آن از انرژی گرمایی منابع مختلف استفاده کرده و غلظت محلول جاذب را تغییر می دهند ، همچنان که غلظت تغییر می کند ، فشار نیز در اجزای مختلف چیلر تغییر می کند.

    این اختلاف فشار باعث گردش مبرد در سیستم می گردد.

    ب - ژنراتور و جذب کننده در چیلرهای جذبی جانشین کمپرسور در چیلرهای تراکمی شده است.

    ج - در چیلرهای جذبی از یک جاذب استفاده می شود که عموماً آب یا نمک لیتیوم بروماید است.

    د - مبرد در چیلرهای تراکمی یکی از انواع کلروفلئوروکربن ها یا هالوکلروفلئوروکربن ها است در حالی که در چیلرهای جذبی مبرد معمولاً آب یا آمونیاک است.

    ه - چیلرهای تراکمی انرژی مورد نیاز خود را از انرژی الکتریکی تأمین می کنند در حالی که انرژی ورودی به چیلرهای جذبی از آب گرم یا بخار وارد شده به ژنراتور تأمین می شود.

    گرما ممکن است از کوره هوای گرم یا دیگ آمده باشد.

    در بعضی اوقات از گرمای سایر فرایندها نیز استفاده می شود مانند بخار کم فشار یا آب داغ صنایع ، گرمای باز گرفته شده از دود خروجی توربین های گازی و یا بخار کم فشار از خروجی توربین های بخار.

    مهمترین مزایای چیلرهای جذبی نسبت به چیلرهای تراکمی عبارتند از: الف - صرفه جویی در مصرف انرژی الکتریکی : همانطور که گفته شد چیلرهای جذبی از گاز طبیعی ، گازوئیل یا گرمای تلف شده به عنوان منبع اصلی انرژی استفاده می کنند و مصرف برق آنها بسیار ناچیز است.

    به میزان مصرف برق ، مقایسه و تحلیل های کمی در فصول بعدی اشاره خواهد شد.

    ب - صرفه جویی در هزینه خدمات برق : هزینه نصب سیستم شبکه الکتریکی در پروژه ها بر اساس حداکثر توان برداشت قابل تعیین است.

    یک چیلر جذبی به دلیل اینکه برق کمتری مصرف می کند ، هزینه خدمات را نیز کاهش می دهد.

    در اکثر ساختمان ها نصب چیلرهای جذبی موجب آزاد شدن توان الکتریکی برای مصارف دیگر می شود.

    ج - صرفه جویی در هزینه تجهیزات برق اضطراری : در ساختمانهایی مانند مراکز درمانی و یا سالن های کامپیوتر که وجود سیستمهای برق اضطراری برای پشتیبانی تجهیزات خنک کننده ضروری است ، استفاده از چیلر های جذبی موجب صرفه جویی قابل توجهی در هزینه این تجهیزات خواهد شد.

    د - صرفه جویی در هزینه اولیه مورد نیاز برای دیگ ها : برخی از چیلرهای جذبی را می توان در زمستان ها به عنوان هیتر مورد استفاده قرار داد و آب گرم لازم برای سیستم های گرمایشی را با دماهای تا حد 203 تأمین نمود.

    در صورت استفاده از این چیلرها نه تنها هزینه خرید دیگ کاهش می یابد بلکه صرفه جویی قابل ملاحظه ای در فضا نیز بدست خواهد آمد.

    ه - بهبود راندمان دیگ ها در تابستان : مجموعه هایی مانند بیمارستان ها که در تمام طول سال برای سیستمهای استریل کننده ، اتوکلاوها و سایر تجهیزات به بخار احتیاج دارند مجهز به دیگ های بخار بزرگی هستند که عمدتاً در طول تابستان با بار کمی کار می کنند.

    نصب چیلرهای جذبی بخار در چنین مواردی موجب افزایش بار و مصرف بخار در تابستان ها شده و در نتیجه کارکرد دیگ ها و راندمان آنها بهبود قابل توجهی خواهد یافت.

    و - بازگشت سرمایه گذاری اولیه : چیلرهای جذبی به دلیل نیاز کمتر به برق در مقایسه با چیلرهای تراکمی ، هزینه های کارکردی را کاهش می دهند.

    اگر اختلاف قیمت یک چیلر جذبی و یک چیلر تراکمی هم ظرفیت را به عنوان میزان سرمایه گذاری و صرفه جویی سالانه از محل کاهش یافتن هزینه های انرژی را به عنوان بازگشت سرمایه در نظر بگیریم ، می توان با قاطعیت گفت که بازگشت سرمایه گذاری صرف شده برای نصب چیلرهای جذبی با شرایط بسیار خوبی صورت خواهد گرفت.

    ز - کاسته شدن صدا و ارتعاشات : ارتعاش و صدای ناشی از کارکرد چیلرهای جذبی به مراتب کمتر از چیلرهای تراکمی است.

    منبع اصلی تولید کننده صدا و ارتعاش در چیلرهای تراکمی، کمپرسور است.

    چیلرهای جذبی فاقد کمپرسور بوده و تنها منبع مولد صدا وارتعاش در آنها پمپهای کوچکی هستند که برای به گردش درآوردن مبرد و محلول لیتیم برماید کاربرد دارند.

    میزان صدا و ارتعاش این پمپهای کوچک قابل صرف نظرکردن است.

    ح - حذف مخاطرات زیست محیطی ناشی از مبردهای مضر: چیلرهای جذبی بر خلاف چیلرهای تراکمی از هیچ گونه ماده CFC یا HCFC که موجب تخریب لایه ازن می شوند ، استفاده نمی کنند.

    لذا برای محیط زیست خطری ایجاد نمی نمایند.

    چیلرهای جذبی غالباً از آب به عنوان مبرد استفاده می کنند.

    یک چیلر جدید در هر شرایطی ،یک سرمایه گذاری بیست و چند ساله است.

    تغییرات دائمی قوانین و مقررات استفاده از مبردها موجب می شود تا استفاده از مبردی طبیعی مانند آب در چیلرهای جذبی گزینه ای بسیار قابل توجه به شمار آید.

    ط- کاستن از میزان تولید گازهای گلخانه ای و آلاینده ها : میزان تولید گازهای گلخانه ای (مانند دی اکسید کربن) که تأثیر قابل توجهی در گرم شدن کره زمین دارند و آلاینده ها (مانند اکسیدهای گوگرد ، اکسیدهای نیتروژن و ذرات معلق) توسط چیلرهای جذبی در مقایسه با چیلرهای تراکمی بسیار کمتر است.

    فصل دوم ظرفیت بندی چیلر های تراکمی یک نوع اواپوراتورهائی که بطور غیر مستقیم برای سرد کردن اطاقها به وسیله آب سرد بکار می رود ، مخزنهای مولد آب سرد است .

    که در این مخزن ها مانند یک دیگ مولد آب گرم آب سرد تهیه می شود.

    و در اینجا عامل مولد سرما کویل سرد کننده است که در داخل مخزن محتوی آب قرار می گیرد.

    در اینجا کویل بعوض تبادل گرما به هوا این تعادل را با آب اطراف خود خواهد داشت و در نتیجه آب را سرد خواهد کرد و سپس این آب بوسیله پمپ به کویلهای آب سرد که در محل اطاقهای سرد قرار گرفته است فرستاده خواهد شد و کویل آب سرد به نوبه خود محیط اطراف خود یا هوای تحت فشار جریانی از روی کویل را سرد خواهد نمود.

    عمل سرد کردن آب که در نتیجه تبخیر مایع مبرد انجام می گردد عیناً نظیر تبخیر آب در داخل دیگهای بخاری با لوله های آتش است که محصولات احتراق از داخل لوله عبور نموده و آب در اطراف آن به غلیان در آمده و تبخیر می گردد و چنن عملی نیز در مخازن مولد آب سرد که در درون لوله ها آب و اطراف آن مایع مبرد است بوقوع می پیوندد و مایع مبرد تبخیر شده و چون برای عمل تبخیر به گرما احتیاج دارد در اینصورت آب اطراف خود را سرد می نماید.

    گرما به آب ثابت ( در صورتیکه مخلوط نشود ) برای کویلهای خشک 30 و برای کویلهای پر ( 2Ft / hr / Tw 8 40 ) برای هر فوت مربع سطح کویل خواهد بود برای آب سرد کن های بالای صفر درجه فارنهایت ( که البته با آب نمک Brine ) کار می کند مقدار تبادل گرما برای کویلهای خشک 20 و برای کویلهای پر 25 درصد در نظر گرفته می شود و این مقدار با کم شدن دمای مایع تنزل خواهد نمود.

    مخازن مولد آب سرد دو نوع ساخته می شوند : 1- مخزن مولد آب سرد با لوله های بخار مبرد مغروق ، در مخزن آب Shell and Coil 2- مخزن ، با لوله های آب در داخل محوطه آب Shell and Tube که در مورد کندانسورها بیان شد.

    و این مخازن برای سرد کردن آب بالای 32 درجه فارنهایت و برای آب نمک با دمای پائین تر از 32 درجه فارنهایت بکار می رود و در روی قسمت آبی این مخازن می بایستی کنترل کننده دما Temp.Controller برای جلوگیری از یخ زدگی نصب شود ، که در مورد آب ساده اجازه بدهد آب به دمای کمتر از 40 درجه فارنهایت برسد.

    این مخازن برای بعضی از صنایع نظیر صنایع نفتی و یا مواردی که مایع سرد شونده می بایستی تا نزدیک نقطه انجماد آن سرد شود و همچنین مواردی که کویل می بایستی مرتباً تمیز شود از کویل دوبله Double Coil استفاده می شود.

    نوعی از این مخازن بطور قائم ساخته می شوند.

    و نوعی از طرح مخصوص آنها طوری است که با کویل اواپراتور پر ( Flooded ) کار میکند.

    مخازن مولد آب سرد معمولا در صورتی که بطور مجزا با کمپرسور نصب شود اغلب بطور قائم با پایه می باشد و چنانچه بصورت بسته با کمپرسو و کندانسور در روی یک شاسی نصب شون در اینصورت بنام واحد بست مجموعه مخزن مولد آب سرد و کندانسور کمپرسور یا ( دستگاه چیلر ) ( Packaged Liquid Chiller ) نامیده می شود که بترتیب از قسمتهای زیر تشکیل شده است.

    1- کمپرسور ( از نوع بسته ) در زیر دستگاه نصب شده و لوله مکش گاز از اواپوراتور ( مخزن مولد آب سرد ) توسط شیری به آن اتصال پیدا کرده.

    2- مخزن مولد آب سرد که در بالای کمپرسور و روی شاسی نصب شده و لوله مایع مبرد از پشت دستگاه به آن اتصال دارد .

    3- کندانسور آبی که زیر مخزن مولد آب سرد و روی شاسی نصب گردیده و لوله کار خروجی از کمپرسور از پشت جعبه کنترل به آن اتصال دارد و لوله مایع نیز از پشت دستگاه به مخزن مولد آب سرد اتصال شماره 2 اتصال پیدا کرده است.

    4- جعبه کنترل که چنانچه محتوی کنترلهای زیر است : A- کنترل قطع کننده در فشار کم ـ که کنترل قسمت فشار کم دستگاه را به عهده دارد که فشار از حدی معین تجاوز نکند.

    B- کنترل قطع کننده در فشار زیاد ـ که کنترل قسمت فشار زیاد دستگاه را بعهده دارد که فشار از حدی معین تجاوز نکند.

    C- فشار سنج در فشار کم L.P ( Low Perssure ) .

    D- سویچ قطع و وصل دستگاه E- کنترل حفاظت دستگاه در برابر یخ زدگی F- کنترل قطع کننده فشار روغن.

    G-سویچ خودکار پمپاژ کردن مایع در موقع توقف دستگاه ( Auto – Pump – Down – Switcd ) H- رلی حفاظت موتور I- رلی Non Rreycling Pump Down Relay J- اتصال دهنده Contacter K- ترموستات دمای پائین آب ( برای تنظیم کردن دمای آن مخزن و ضمناً حفاظت ثانی آن از یخ زدگی ).

    L- فیوز حفاظت مدار M- باند ترمینال N- رلی تاخیر زمان Time Delay Relay 5- شاسی دستگاه که از فولاد سخت ساخته شده و چنانچه در شکل ملاحظه می شود پایه های آن بر روی لرزه گیر مخصوصی که برای گرفتن لرزش دستگاه در موقع کار سوار شده است.

    6- لوله مکش گاز مبرد که گاز منبسط شده با فشار کم کمپرسور را هدایت می نماید ضمناً این لوله به یک مبدل گرمائی که در پشت دستگاه قرار گرفته اتصال دارد که در این مبدل با گاز گرم مکش یا مایع سرد برگشتی از کندانسور تماس حاصل نموده و بنابراین طبق آنچه در سیکل تبرید بیان می شود با تبادل گرما از لوله گاز گرم به مایع مبرد عمل گرمایشی مافوق اشباع ( Super Heat ) و سرمای مادون اشباع ( Sub Cooled ) انجام می گیرد.

    اطراف لوله مکش و مبدل گرمایی در عایق پوشیده شده است.

    علاوه بر لوازم دیگری بترتیب زیر در مسیر مایع و گاز مبرد نیز نصب شده است.

    الف ـ شیر انبساط ب ـ شیرهای مربوطه در اتصال لوله های مایع و گاز مبرد که کلیه از جنس برنجی و از نوع مخصوص برای سیستم تبرید می باشند.

    ج ـ صافی ( Filter ) برای تمیز کردن و گرفتن اشغالها و ناخالصی هائی که ممکن است در ماده مبرد وجود داشته باشد.

    د ـ خشک کننده ( Drier ) ( برای گرفتن رطوبت اگر چنانچه در ماده مبرد وجود داشته باشد ).

    هاـ مشخص کننده رطوبت Moisture Indicator و ـ شیشه بازدید Sight Glass ز ـ شیر سلنئید Solenoid چیلر تراکمی یک سیستم تهویه مطبوع ـ بوسیله دستگاه بسته مجموعه مخزن مولد آب سرد و کمپرسور و کندانسور دستگاه چیلر Packaged – Chillar With Condensing Unit یک سیستم تهویه مطبوع ـ بوسیله دستگاه بسته مجموعه مخزن مولد آب سرد و کمپرسور و کندانسور دستگاه چیلررا نشان می دهد که اتصال لوله آب را به کندانسور و از طرف دیگر به ظرف برج خنک کننده و برگشت آنرا نمایش می دهد و ضمناً توزیع لوله های آب سرد را از مخزن مولد آب سرد به دستگاههای هواساز افقی که در مجاور دستگاه چیلر نصب شده است نشان می دهد و در قسمت چپ تابلوی کنترل سیستم نصب شده.

    یک سیستم تهویه مطبوع بوسیله دستگاه بسته مجموعه مخزن مولد آب سرد و کمپرسور دستگاه چیلر کمپرسور Packaged – Chiller – With Compressor Unit را نشان می دهد که در آن بجای کندانسور آبی از کندانسور تبخیری استفاده شده است .

    که چون کندانسور آبی علاوه بر عمل تقطیر گاز مبرد وظیفه ذخیره مایع مبرد را به عهده دارد دراین سیستم کندانسور آبی وجود ندارد لازم است یک ذخیره کننده مایع مبرد ( Receiver ) وجود داشته باشد که از این مخزن به کندانسور تبخیری لوله کشی شده و مایع مبرد تقطیر شده توسط این لوله به مخزن ذخیره مایع مبرد حمل و در این مخزن جمع می گردد و سپس از این مخزن توسط لوله مایع Liquid Line به مخزن مولد آب سرد جریان پیدا کرده و پس از انبساط و سرد کردن آب و تبخیر و تبدیل به گاز مجدداً بوسیله لوله مکش Suction Iine به کمپرسور بر میگردد.

    ضمناً آب سرد شده در مخزن مولد آب سرد توسط لوله هائی به واحدهای سرد کننده یا کولرهائی ( Unit Cooler ) که در بالای شکل نصب شده و نظیر فن کویلهای آویزی می باشند انتقال و پس از خنک کردن سطح کویل آنها مجدداً توسط لوله برگشت به مخزن مولد آب سرد برگشت داده شده است.

    ملاحظه می شود که در این سیستم دیگر برج خنک کننده وجود ندارد لذا با کندانسور آبی ، برج خنک کننده کار می کرد.

    این سیستم با کندانسور تبخیری و مخزن مایع مبرد عمل می کند.

    تابلوی کنترل سیستم و سیم کشی های مربوطه چنانچه در زیر واحدهای سردکننده ( کولرها ) نصب شده است.

    کوئل های گرم کننده در دستگاههای هواساز و همچنین فن کویلها علاوه بر کویل آب سرد خصوصاً موقعیکه بجای کویل آب سرد کویل گاز مبرد باشد در اینصورت می بایستی برای تامین گرما کویل گرم هم در دستگاه نصب نمود و کویلهای گرم اعم از اینکه حامل آبگرم یا بخار باشند از یک سری لوله هائی تشکیل شده اند که دارای پره های آهن گالوانیزه و یا آلومینیوم و یا مس می باشند.

    کویلهای پره دار جانشین کویلهای چدنی شده است.

    انواع مختلف از این نوع کویلها وجود دارد که یک نوع آن نمایش داده شده این نوع بخصوص از پیچیدن یک صفحه فلزی کم عرض و طویل در اطراف لوله مسی بطور مارپیچی میباشد و اتصال آن به لوله مسی توسط لحیم کاری انجام گرفته است که علاوه بر اینکه اتصال پره را به لوله محکم می نماید انتقال حرارت را نیز به آسانی از لوله ب پره ها ممکن می نمایند و برای تشکیل کویل در هوای خیلی سرد سرعت در حدو 800 فوت در دقیقه یا کمتر توصیه می شود به علت اینکه آبهای تقطیر شده ممکن است در اطراف کویل منجمد شود.

    بنابراین سرعتی که انتخاب می شود بستگی دارد به ارتفاع و عرض و عمق واحد گرم کننده ( کویل ) که عمق واحد گرم کننده مربوط است به تعداد قطعات کویل .

    اندازه کویلهای گرم کننده را بر حسب اینچ و سطح کویلها را بر حسب فوت مربع نسبت به طول آنها تعیین میکند و قسمتهای آزادی که از کویل برای عبور هوا باقی می ماند تعیین شده است که در آن دما واحد گرم کننده طرح شده است بستگی دارد به مقدار گرمائی که می بایستی به هوا داده شود.

    می بایستی در نظر داشت که دستگاه تهویه مورد نظر فقط برای عمل تهویه در نظر گرفته شده یا اینکه ضمناً برای انتقال گرما به داخل ساختمان نیز محاسبه گردیده است در هر حال دمائی که برای هوای ورودی در محاسبه بکار می رود می بایستی برای سیستمی که طرح شده است به حداقل در نظر گرفته شود.

    عایق ها 1- تعریف و تقسیم بندی عایقها عایق ها به اجسامی می گویند که دارای ضریب هدایت گرمائی خیلی کم می باشند یا K در آنها خیلی کوجک و بر عکس ( ضریب مقاومت گرمائی ) در آنها زیاد است.

    بطور کلی هادی مطلق یا عایق مطلق وجود ندارد و در واقع هادی یا عایق بودن اجسام نسبی است .

    همانطور که فلزات دارای ضریب هدایت زیادی است ، بعضی اجسام مانند چوب پنبه دارای ضریب هدایت گرمائی کم و بر عکس مقاومت گرمائی زیاد هستند.

    لذا این اجسام را عایق می نامند ، چنانچه به نظریه ساختمان مولکولی اجسام مراجعه کنیم مشاهده می کنیم در بین مولکولهای اجسام مقداری فواصل مولکولی وجود دارد که در آن حبابهای هوا یا گازهای دیگر قرار گرفته است ، که هر قدر این حبابها بزرگتر باشد ، ضریب عابق بودن اجسام بیشتر و بر عکس ضریب هدایت آنها کمتر است.

    دما و رطوبت و وزن مخصوص در تغییر هدایت و عایق بودن اجسام دخالت دارند و بدینصورت که هر قدر دمای جسمی بیشتر شود ، ضریب هدایت اجسام نیز بالاتر باشد ، ضریب عایق بودن اجسام بیشتر می نماید .

    و رطوبت نیز موجب بالا بودن ضریب هدایت و کم کردن ضریب عایق بودن اجسام می گردد.

    و همینطور هر قدر و وزن مخصوص جسمی زیادتر باشد ضریب هدایت آن بیشتر و ضریب عایق بودن آن کمتر است .

    و برعکس این نظریه در مورد وزن مخصوص برای همه اجسام صادق نیست.

    عایق ها بطور کلی سه دسته تقسیم می شوند.

    2- عایق های گرمائی هدایتی عایق های گرمائی چنانچه بیان شد ضریب هدایت آنها K کم و بر عکس ضریب مقاومت آنها زیاد است جدول تعدادی از عایق های متداول را که در تاسیسات حرارتی و برودتی بکار برده می شود و یا در مخزن و لوله ها و کانالهای عبور آب و بخار و گازهای تبرید بکار برده می شوند.

    3- عایقهای گرمائی تشعشعی یا عایق های فلزی این عایق ها که در سطح دیوارها و سقف ساختمان بکار برده می شود ، که از صفحات فلزی براق نظیر آلومینیوم و برنز و مس می باشند و عمل آنها انعکاس مقداری اشعه آفتاب و جلوگیری از نفوذ آنها به داخل سطوح ساختمانی نظیر دیوار و سقف می باشد.

    بدین ترتیب گرمای منتقله از اشعه آفتاب را تقلیل می دهد ، چنانچه در قسمت انتقال گرما از طریق تشعشع مفصلاً بیان شد و بر عکس موجب نفوذ اشعه آفتاب می شود ، که در محاسبات باربرودتی در تهویه مطبوع از آن استفاده می شود.

    لذا با رنگ کردن سطوح ساختمانی ( دیوار و سقف ) به رنگهای روشن ( خصوصاً سفید ) می توان یک عایق تشعشعی در سطح ایجاد و از نفوذ گرمای اشعه آفتاب کاست.

    4- عایق های رطوبتی چنانچه قبلا بیان شد رطوبت موجب بالا بردن ضریب هدایت و تقلیل ضریب عایق بودن عایق های هدایتی می شود.

    لذا برای جلوگیری از نفوذ رطوبت در عایق های سطوح ساختمانی ( نظیر دیوار ، سقف و کهنه ) و عایق لوله های حامل سیال گرم یا سرد و همچنین برای جلوگیری از نفوذ رطوبت زمین به لوله های فلزی و زنگ زدگی آنها می بایستی از عایق های رطوبتی استفاده کرد.

    عایقهای رطوبتی عایق هائی هستند که در نفوذ رطوبت از یک طرف به طرف دیگر جلوگیری می نماید .

    تعدادی از این عایق ها که در تاسیسات به کار برده می شوند، عبارت اند از کلیه اجسامی که به قیر آغشته شده باشند، ماندد گونی کاغذ یا پارچه غیر اندود و همچنین مواد لاستیکی و پلاستیکی و نظایر آنها ، به عنوان مثال روی عایق های پشم شیشه و معدنی و همچنین مواد لاستیکی و پلاستیکی و نظایر آنها از مواد قیری یا خودش استفاده می شود.

    عایق کاری لوله ها : عایقهائی که بکار برده می شوند می بایستی علاوه بر ضریب هدایت کم دارای قابلیت مقاومت و تغییر شکل در برابر دمای بالا یا پائین باشند ، و همچنی در مقابل لرزش و ارتعاش مقاومت داشته و در طول زمان خاصیت عایق بودن خود را از دست ندهد.

    موادی که در عایق لوله ها بکار می برند عبارتند از : مانیزیوم .

    اسبستوس ، خاک ، پشم شیشه ، پشم معدنی ، الیاف مو و الیاف پشم حیوانی و مواد مخلوط با مواد دیگری که سایر شرایط مذکور در فوق از قبیل مقاومت مکانیکی و ارتعاش و دوام و سایر خواص دیگر را جمعاً داشته باشد بکار برده می شوند.

    متداولترین نوع مواد عایقی که در لوله مکش بکار برده می شود پشم شیشه و پشم معدنی و کربنات منیزیوم است که کربنات منیزیم بصورت گرد سیاه رنگی است که با الیاف اسبستوس بصورت قطعاتی پیش ساخته به اندازه قطرهای مختلف و با طول های کوتاه ساخته می شود که در روی لوله نصب می گردد خاک نسوز که از جنس سیلیس که با مواد ساختمانی دیگر مخلوط می گردد نیز برای این منظور بکار برده می شود.

    اغلب عایقهای صفحه ای از مخلوط آسیستوس با مواد تو خالی بصورت صفحانه لانه زنبوری ساخته می شوند که این صفحات اطراف لوله می پیچند و بعد روی آن در فواصل با بست می بندند.

    عایق گرمایی هوائی و خلاء از عایق بودن فاصله هوایی یا خلاء می توان در سطوح ساختمانی مانند دیوارها و سقف ها و شیشه پنجره های برای عایق گرمایی استفاده کرد.

    چون هوا دارای ضریب هدایت کم و خلاء در محفظه است که چون دارای مولکولهای هوا نبوده و عامل انتقال گرمائی ندارند عایق بسیار خوبی از طریق ذرات جسم است که گرما را در نتیجه مجاورت به دست عبور می دهند.

    در حالیکه در محیط خلاء مولکولی وجود ندارد که گرما را انتقال دهد.

    و در فضای هوائی نیز چنانچه از عمل جابجائی ( Convection ) جلوگیری شود و بعبارت دیگر هوا ساکن باشد مولکولهای هوا در نتیجه جابجائی گرما یا سرما را انتقال نمی دهند.

    لذا چنانچه در دیواره ا فاصله هوایی منظور گردد می بایستی برای جلوگیری از حرکت هوا و انتقال جابجائی موانع B , A در ارتفاع فضای خالی داخل دیوار در فواصلی از هم نصب نمود که از جریان هوا در نتیجه جابجائی جلوگیری شود.

    فضای هوای ساکن بجای عایق در عایق نمودن پنجره ها چنانچه در قسمت قبل : محاسبه اقلامات گرمائی پنجره ها بیان شد در مورد پنجره ها بعلت لزوم عبور نور برای روشنائی نمی توان آنها را عایق نمود ولی می توان برای جلوگیری از نفوذ گرما از شیشه های دو جداره Double Class و یا سه جداره استفاده کرد که در شیشه های دو جداره در بین دو سطح شیشه B , A فضای خلاء C وجود دارد در شیشه های سه جداره که تشکیل شده است از سه جدار در وسط سه سطح C , B , A دو فضای خلاء E , O وجود دارد.

    چون در وسط دو سطح مولکولهای مادی وجود ندارد لذا گرما نمی تواند از طریق هدایت از یک جدار به جدار دیگر انتقال یابد و لذا فضای خلاء در بین سطوح شیشه پنجره را از نظر انتقال گرما از طریق هدایت عایق نموده است ولی از نظر تشعشع و عبور اشعه آفتاب مانعی در برابر انتقال گرما از طریق تشعشع نمی توان ایجاد نمود.

    فصل سوم -مدولار چیلر تاریخچه چیلر مدولار Multistack زاییده تفکر مهندسی به نام ران کانری می باشد که در سال 1985 ایده چیلر مدولار را در استرالیا اختراع و به ثبت رسانده است.

    از آن تاریخ به بعد چیلر مدولار به لحاظ قابلیتهای استثنائی از شهرت زیادی برخوردار گردید و در حال حاضر در دو قاره استرالیا و آمریکا سالیانه تعداد 10000 دستگاه از آن تولید می گردد.

    تمامی چیلرهایی که از Multistack خریداری می شوند در آزمایشگاه در حضور مشتری تست می شوند و سپس آماده تحویل می شوند.

    مشخصات ساخت • مدول ها دارای کابینت فلزی می باشد که علاوه بر زیبایی موجب کاهش صدا نیز می گردد.

    کابینت متشکل از پانلهای مجزا و قابل تفکیک می باشد.

    • شاسی اصلی و کابینت دارای پوشش پودری الکترو استاتیک می باشد.

    • چیلرها تمام تجهیزات و لوله کشی های لازمه را مطابق اصول فنی رایج در سیستم‌های تبریدی دارا می باشند.

    • کلیه چیلرها در کارخانه تست، راه اندازی و شارژ شده با گاز R22 تحویل می‌گردند.

    • گازهای R407C و R134a بنا به درخواست قابل ارائه می باشند.

    • دارای کتابچه نصب ، راه اندازی و نگهداری به زبان فارسی و همچنین توصیه‌های لازم قبل از لوله کشی می باشد.

کلمات کلیدی: چیلر

يکي از نيازهاي هر ساختماني تامين سرمايش آن در فصل تابستان است ، اين مهم در ساختمانهاي بزرگ با استفاده از چيلر انجام مي پذيرد ، چيلرها معمولاً در دو نوع جذبي و تراکمي ساخته مي شوند بدليل مصرف برق زياد توسط چيلرهاي تراکمي (کمپرسوري) امروزه چيلرهاي جذب

با توجه به آنچه که در گزارش اول ، اسفند 1381 ( بررسي و چگونگي تعويض مبرد R-22 در چيلرهاي مجتمع پتروشيمي اصفهان ) به آن اشاره شد و پروژه‏هاي انجام شده در خصوص‏تعويضCFC ها در اين مجتمع، PROPOSAL حذف براي مبردهاي R-11 ، R-13 ، R-502 و R-12 صادر شده ا

تا پيش از قرن نوزدهم ميلادي تبريد تنها به حمل ونقل يخ از مناطق سردسير به مناطق گرم سير و نگهداري آن در محفظه هاي مخصوص و يا زير زمين و همچنين ساخت يخ در زير زمين[1] و نيز نگهداري برف فشرده در مکانهاي مخصوص براي استفاده در فصول گرم سال محدود بود.در س

چيلر دستگاهي است که آب سرد مورد نياز کويل سرد را تامين مي کند . اين دستگاه در ساختمان تاسيسات قرار داده مي شود و به وسيله آب به سمت کويل سرد هدايت مي شود . انواع چيلرها : 1- جذبي 2- تراکمي سيستم جذبي در دو فشار کار مي کند

تا پیش از قرن نوزدهم میلادی تبرید تنها به حمل ونقل یخ از مناطق سردسیر به مناطق گرم سیر و نگهداری آن در محفظه های مخصوص و یا زیر زمین و همچنین ساخت یخ در زیر زمین[1] و نیز نگهداری برف فشرده در مکانهای مخصوص برای استفاده در فصول گرم سال محدود بود.در سال 1834 اولین ماشین تبرید دستی در انگلستان تحولی در صنعت تبرید به وجود آورد ،قبل از آن میشل فاراده در سال 1824 یک سلسله آزمایشات ...

چیلر دستگاهی است که آب سرد مورد نیاز کویل سرد را تامین می کند . این دستگاه در ساختمان تاسیسات قرار داده می شود و به وسیله آب به سمت کویل سرد هدایت می شود . انواع چیلرها : 1- جذبی 2- تراکمی سیستم جذبی در دو فشار کار می کند که ژنراتورو کندانسور در فشار بالا و جذب کننده و اواپراتور در فشار پایین می باشند . اجزاء چیلرهای جذبی ژنراتور : در محفظه بالایی چیلرهای جذبی قرار داشته و وظیفه ...

کشتار طيور بازرسي بهداشتي گوشت پرندگان بازرسي کشتارگاهي گوشت پرندگان ومشخصات پرندگان سالم وبيمار در سالهاي اخير بر اثرترويج وتوسعه صنعت مرغداري،توليد گوشت پرندگان افزايش يافته،ولي به مسئله بازرسي گوشت پرندگ

- مقدمه Introduction با توجه به آنچه که در گزارش اول ، اسفند 1381 ( بررسي و چگونگي تعويض مبرد R-22 در چيلرهاي مجتمع پتروشيمي اصفهان ) به آن اشاره شد و پروژه‏هاي انجام شده در خصوص‏تعويضCFC ها در اين مجتمع، PROPOSAL حذف براي مبردهاي R-11 ،

شرکت صنعتي محورسازان ايران خودرو، واقع در کيلومتر 10 جاده مخصوص کرج بوده و از قسمت شمار به اتوبان کرج، از قسمت جنوب به جاده مخصوص کرج و داروسازي لقمان ، از قسمت شرق به کارخانه قوه پارس و از سمت غرب به شرکت قسام ايران که انبار شرکت مينو است، مشر

ذخيره سازي سرما به استفاده از گرماي نهان ذوب يخ مي تواند يکي از راه هاي پيک سايي و کم کردن ديماند انرژي همراه با کاستن هزينه هاي سرمايه اي و راهبري سيستمهاي خنک کننده تراکمي باشد . ذخيره سازي سرما قدمتي بيش از چها سال دارد ليکن در ايران که برق

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول