دانلود تحقیق معرفی شهرستان اردکان

Word 176 KB 22031 16
مشخص نشده مشخص نشده ریاضیات - آمار
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • اردکان در لغت به معنای مکان مقدس ریشه در تاریخ کویر ایران داشته و دارد .
    قصه کویر تشنه و آب ، همان حدیث آشنا ولی نامکرر طلب تضرع عاشقی است به درگاه معشوق .

    همان فرهاد است در پی شیرین .

    فرهاد در عشق شیرین بیستون راکنده و کویر در عطش آب قنات را .

    آب روح کویر است و قنات رشته اتصال این دو .

    اگر قنات را از کویر بردارند کویر می میرد .

    کویریان نه تنها نومیدی و مرگ را در دل دریایی خود غرق کرده اند بلکه در کویر زندگی آفریدند و از ناممکن ها امکان شگفت انگیز زندگی پویا را آفریدند .


    هر چند کویر در نگاه اول تجلی خشونت ، خشکی ، بی آبی و پژمردگی است و بهینه گسترده ای از ریگ زارهای بی حد و مرز که زندگی را در کام خود می برد و از آسمانش باران آفتاب می بارد و از تنش طوفان های سهمگین شن .

    اما کویریان با مبارزه آرام با طبیعت سخت و خشن و نا آرام آن چنان زندگی ای را در کویر پروریده اند که از لحظه ای از امید و آفرینش خالی نیست .

    کویریان ساده اند بی پیرایه وقانع و از همه مهم تر روشن بین .

    روشن بینیشان از آن است که در سخت ترین تاریکی ها از پنجره ای شفاف کویر ، صاف ترین آسمان ها و زیباترین ستاره ها را نظاره می کنند .


    فرهنگ هر شهر و دیار نشانه وجهه و رنگ اجتماعی آن مرز و بوم است بطوری که هر گاه صحبت از فرهنگ درباره شهری می شود .

    آداب و رسوم آن شهر را ملموس و شفاف می سازد و فرهنگ آن شهر درگرو فرهنگ مردم شهر است و متناسب با رفتار و آداب و رسوم افراد ساکن در برخورد با خود و دیگران می باشد .

    دیگرانی که افراد مهاجر را شکل می دهد .




    معرفی شهرستان اردکان( استان دارالعباده)
    سابقه تاریخی :
    اکثر مورخین بنای اردکان را مربوط به بعد از اسلام می دانند و معتقدند که قبل از تولد حضرت رسول اکرم (ص) این منطقه جرئی از دریای ساوه بوده که در شب تولد آن حضرت خشک گردیده و بعداً اردکان در این محل احداث شده است .

    اما در ترجمه دائره المعارف اسلامی بنای اردکان را مربوط به قبل از میلاد مسیح ذکر نموده اند : بطلمیوس در کتاب مشهور خود الجغرافیا این شهر را به زبان یونانی به نام « ارتاکاوا » ذکر کرده است و این سند در نوع خود منحصر به فرد می باشد .


    در اطلس تاریخی ایران در نقشه شماره سه آن که مربوط به هزاره سوم و دوم پیش از میلاد می باشد نامی از اردکان برده شده است .

    اما به نظر مولف هیچکدام از آنها نمی تواند صحیح باشد و در اردکان هیچ اثر یا سندی که مربوط به قبل از اسلام باشد وجود ندارد .


    درباره شهرستان اردکان:
    شهرستان اردکان یکی از شهرستانهای استان یزد در مرکز ایران است.

    شهر اردکان مرکز اینشهرستان است.

    جمعیت این شهرستان در سال ۱۳۸۵، برابر با ۷۳٫۲۹۲ نفر بوده است.

    شهرستان اردکان 32% پهنه استان یزد (بیش از 24 هزار کیلومتر مربع) را در خود جای داده و وسیعترین شهرستان در استان یزد است.

    این شهر در روزگار آبادانی آن در محلی به نام زردک قرار داشته و دیوارهای تاریخی آن هنوز پا برجا ست.

    این شهرستان دارای سه بخش مرکزی، بخش خرانق و بخش عقدا می باشد.

    معمار گفتگوی تمدنها آقای خاتمی متولد این شهرستان می باشد.




    جغرافیا و اقلیم شهرستان اردکان:
    موقعیت جغرافیائی شهرستان اردکان :
    شهرستان اردکان به عنوان پهناورترین شهرستان استان یزد ، در شمال این استان و در قلب کویر مرکزی ایران در مسیر بزرگراه تهران – بندرعباس قرار گرفته است ، این شهرستان از طرف شمال و شمال غربی به ناحیه کویر جندق و دشت طبس و نائین و از طرف مشرق و جنوب شرقی به کویر مرکزی ایران و شهرستان یزد و از طرف جنوب و مغرب به شهرستان میبد و باتلاق گاوخونی و کوههای منفرد کوتاه کویری محدود می شود .

    مساحت کل شهرستان اردکان 28945 کیلومتر مربع می باشد که از این مقدار 17% کوهستانی و 11% نیمه کوهستانی و 72% جاگه ای است و موقعیت جغرافیائی آن بین 31 درجه و 50 دقیقه تا 33 درجه و 25 دقیقه عرض شمالی و 53 درجه و 2 دقیقه تا 56 درجه و 20 دقیقه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ می باشد ، ارتفاع شهر اردکان از سطح دریا بالغ بر 1035 متر است و ارتفاع متوسط این شهرستان از سطح دریا 1234 متر می باشد و بلندترین نقطه آن از سطح دریا کوه خونزا در خرانق می باشد که 3158 متر ارتفاع دارد و گوترین نقطه این شهرستان منطقه چاه افضل می باشد که ارتفاع آن به 750 متر می رسد .



    ارتفاعات موجود در شهرستان اردکان به شرح زیر است:
    کوه هریشت (ارتفاع 1939): 12 کیلومتری شمال شرقی اردکان(محل قرارگیری پیرانگاه پیر سبز هریشت، زیارتگاه، زرتشتیان)
    کوه چک چک (ارتفاع 2745): 38 کیلومتری شرقی اردکان(در دامنه غربی آن محل زیارتگاه زرتشتیان، پیرسبز چک چکو)
    کوه تپه ریگ (ارتفاع 1605): 25 کیلومتری شمال شرقی اردکان
    کوه های خرانق (ارتفاع قله 3199 متر): جنوب شرقی شهرستان
    کوه های ندوشن (ارتفاع 2817 متر): غرب شهرستان
    وضعیت اجتماعی شهرستان اردکان:
    در سال 1375 در شهرستان اردکان نسبت شهرنشینی 79% بوده که به دو شهر اردکان و شهر تازه تأسیس احمدآباد اختصاص یافته است (شهر احمدآباد در حدود 4500 نفر جمعیت دارد).

    شهر اردکان در سال 75 دارای 9472 خانوار معمولی ساکن با 43708 نفر جمعیت بوده و نسبت جنسی شهر معادل 107 مرد در مقابل هر 100 زن بوده است.

    این میانگین در سطح کشور 4/104 است.

    شهر اردکان از نظر جمعیت و وسعت پس از مرکز استان (شهر یزد) اولین شهر استان است.

    جمعیت بافت قدیمی شهر اردکان حدود 8/1 جمعیت کل شهر است.


    سواد از 38136 نفر جمعیت 6 ساله و بیشتر شهر، 81% جمعیت (26/86% مردان و 44/75% زنان ) با سواد بوده اند.

    ویژگی های فرهنگی مردم اردکان مردم شهر اردکان سخت کوش، با ایمان، بردبار و پاک اندیش، ساده و بی پیرایه، متعصب در امور دینی و مقید به برپایی عزاداری در چند ماه از سال هستند.

    تعصب و وابستگی خاص به مذهب، پشتکار و سختکوشی، مهمانوازی، صرفه جویی، سوداگری، همکاری و تعاون، روحیه کار، روحیه قناعت پیشگی و اقتصادی بودن، اهل ریسک نبودن و بی اعتمادی به اقلیم و شرایط آب و هوایی و...

    ویژگیهایی هستند که تا حدودی متأثر از شرایط اقلیمی خاص منطقه (اقلیم کویری و گرم و خشک) هستند.

    مردم اردکان آریایی نژاد و ایرانی الاصل هستند و به زبان فارسی و لهجه شیرین یزدی سخن می گویند.

    بیشتر مردم شهر مسلمان و شیعه جعفری هستند و شماری زرتشتی نیز در ناحیه زندگی می کنند.

    از جمعیت شهر اردکان 6/99% مسلمان و 4/0% زرتشتی، مسیحی و...

    هستند.

    سوابق و پیشینه تاریخی شهرستان اردکان : آنطور که از منابع و مآخذ بر می‌آید، اردکان در گذشته محلی در 10 کیلومتری شمال اردکان واقع شده و اکنون زردک Zardok نامیده می‌شود و به رغم گذشت زمان می‌توان خرابه‌های خانه‌های مسکونی، مسجد و بازار و قلعه و حسینیه قدیمی اردکان را در آن مشاهده کرد.

    علت تغییر محل شهر را بعضی جاری شدن آب شیرین در محل فعلی اردکان ذکر کرده‌اند.

    از متون تاریخی قدیم چنین مستفاد می‌شود که رودخانه بزرگی از زابلستان تا کرمان و یزد و نزدیکی نائین ادامه داشته است و همچنین دهها رودخانه فصلی و آبهای سطحی از جنوب به شمال در جریان بوده که اینها همه می تواند منشاء تجمع مردم در این منطقه باشد.

    از طرفی دیگر شیب ملایم زمین از جنوب به شمال موقعیت را برای احداث قنات مناسب می‌نموده به همین جهت عامل اقتصادی یا آب و زمین مناسب برای کشاورزی باعث بوجود آمدن این شهر کویری گردیده است.

    اولین هسته شهر فعلی اردکان از قرن هشتم هجری پایه گذاری شده، بطوریکه محلات اطراف میدان قلعه و محله چرخاب از محلات قدیمی و نسبتاً سالم این شهر محسوب می شوند.

    از شواهد بر می‌آید که پس از تعیین محل جدید شهر اردکان، اولین بنا در محل میدان قلعه فعلی بنا شده است.

    پس از گذشت مدتی بر اثر ازدیاد جمعیت میدان بالاده را در جنوب و مسجد زیرده از این میدان است.

    سپس در کنار مسجد جامع، بازار بزرگ و چهار سوق و حمام بازار را بنا کردند.

    اردکان تا عصر صفوی بصورت قریه و از توابع ولایت میبد بوده است.

    وجه تسمیه اردکان: اردکان از دو کلمه «ارد» و«کان» تشکیل شده که « ارد» به معنی مقدس و «کان» یعنی معدن می‌باشد و با این ترکیب واژه اردکان به معنای سرزمین مقدس می‌شود، اما در جامع مفیدی «ارد» را به کسر الف به معنی دور معنی کرده و نوشته است چون اطراف اردکان معادن زیاد وجود دارد، در نزد مردم این منطقه به اردکان معروف گشته است.

    مقارن با حمله مسلمانان به ایران و فرار ایرانیان از شهرهای بزرگ خراسان به طرف مرکز ایران، آنها در میبد، یزد و سایر مناطق مرکزی ایران ساکن شده‌اند.

    مردم نواحی اردکان چون این خطه را برای کشاورزی مساعد دیدند به احداث قنوات و بنا این شهر (اردکان) اقدام نمودند.

    بنابراین ممکن است بانیان اردکان زرتشتیان بوده باشند.

    در این صورت ممکن است نام اردکان از کلمه ( ارتاکان) به معنی راستی و درستی آمده باشد که در آیین زرتشتی یکی از ایزدان است.

    اردکان در کتب: در کتاب یزد نامه به اردکان اشاره شده و از آن به محل توطن علما و حکما در قدیم الایام (حدود قرن هفتم هـ.ق) یاد شده که به یونان کوچک اشتهار داشته و دارای مساجد، خوانق، عمارات، باغات، بیوتات بوده و محل زندگی علما و فضلا بوده که هر یک منازل دلگشا و بساتین روح افزا در آن ساخته اند.

    در گذشته دور نیمه شمالی یزد محل دریاچه ای بزرگ بوده که از منطقه حوض سلطان در جنوب ری تا شمال دشت یزد ادامه داشته (دریاچه ساوه) که امروزه اثری از آن باقی نمانده است.

    خشکیدن این دریاچه را از وقایع هنگام میلاد پیامبر اسلام می دانند و سه دیه ی بیده، عقدا و میبد در کنار این دریا بودند و محل کنونی شهر اردکان زیرآبهای دریای ساوه قرار داشته است.چ تقسیمات اردکان ومیبد اردکان در سال 1348 طبق مصوبه هیئت وزیران به شهرستان تبدیل شد .

    ابتدا این شهرستان دارای سه بخش : خرانق ، مرکزی و میبد بوده و در آن زمان شهرهای اردکان و میبد دو شهرستان محسوب می شدند و بعد از جدا شدن شهرستان میبد در سال 1370 اردکان به سه بخش : مرکزی ، خرانق وعقدا تقسیم گردید به طوری که عقدا در سال 1375 به بخش تبدیل شد .

    از نظر تقسیمات کشوری اردکان دارای 5 دهستان به نام های : محمدیه در بخش مرکزی ، عقدا ونارستان در بخش عقدا و دهستان های رباطات و زرین در بخش خرانق می باشد .

    شهر های اردکان : اردکان ، عقدا ، و احمدآباد است به گونه ای که شهر عقدا جدید التاسیس بوده وشهر احمدآباد نیز از جمله شهرهای جدید اردکان می باشد .

    این شهرستان با بیش از 500 آبادی و مکان است ، توابع آن دارای 99 روستا می باشد و بقیه خالی از جمعیت وبه صورت مزرعه و نقطه است .

    از نظر تقسیمات کشوری وسیاسی بعد از تبدیل شدن یک شهرستان مرز بندی های سیاسی در قالب های شهرستان ، بخش و دهستان صورت می گیرد وشهرها نیز هر کدام دارای حدود شهری در قالب های خدمات شهری وحوزه استحفاظی می باشد.

    با توجه به حساسیت هی سیاسی یکی از مشکلات اصلی شهرستان های همجوار موضوعات خط مرزی می باشد که هر چند وقت یک بار منجر به تپش می گردد .

    طبق آخرین آمار و شهر اردکان با داشتن جمعیتی بالغ بر هفتاد هزار نفر یکی از پر جمعیت ترین شهر های کویری می باشد که از تمامی جهات به پیشرفت قابل ملاحظه ای دست یافته است .

    هر شهر دارای تدابیری است که شورا و شهردار آن شهر این تدابیر و اندیشه ها را در جهت پیشرفت و رسیدن به کیفیت بالای فرهنگی ، اجتماعی ، اقتصادی و سیاسی اتخاذ می کند شورا نهادی است که در قانون اساسی به آن توجه ویژه ای شده است و هر چه که از مدت فعالیت شورا می گذرد ثمرات این نهاد بیشتر جلوه می نماید .

    اما اگر بخواهیم تا شوراهای اسلامی شهر و روستا به نهاد می بالنده و پویا تبدیل شوند باید عزم ملی داشته باشیم و دولت و مجلس در محقق شدن این مسئله نقش کلیدی را بر عهده دارند .

    دولت با واگذاری برخی از امور دولتی به شوراها و شهرداری ها می تواند بیشتر به مسئولیت های اصلی خودش بپردازد و شهر اردکان از این قاعده مستثنا نیست طبیعتاً شورای اسلامی شهر اردکان تعهداتی نسبت به مردم دارد و باید به شعارهایی که داده است جامه عمل بپوشاند .

    آنچه که مردم از شوراها انتظار دارند این است که افرادی با عنوان شهردار انتخاب شوند که تنها به فکر کار و تلاش باشند و شهردار منتخب بگونه ای باشد که از مسائل سیاسی به دور باشد تا بتواند بدون دغدغه فکری برای مردم ارائه خدمات کند .

    در حال حاضر شهر اردکان داری مشکلاتی است که می توان در زیر به آنها پرداخت : شهر اردکان دارای یک بنای بزرگ و عرفانی به نام مصلی می باشد که حتی در استان هم بی نظیر است .

    باید برای حفظ و نگهداری از آن اعتباراتی را در جهت توسعه این مصلی اتخاذ کرد .

    دوم باید اشاره داشت که شهر اردکان یکی از شهرها غنی از نظر دانشگاهی است و قریب به چهار الی پنج دانشگاه را در دل خود جای داده است : 1- دانشسرا و تربیت معلم : که در سال 1348 اولین دانشسرای دخترانه در اردکان دایر گردیده و سه سال بعد به دانشسرای مقدماتی پسرانه تبدیل شد و در ساختمانی که به همین منظور در بفروئیه احداث شده بود مستقر گردیده و تا شهریور ماه 1356 ادامه یافت و سپس تعطیل و در سال 1361 مرکز آموزشی مذکور تحت عنوان مرکز تربیت معلم شهید بهشتی فعالیت خود را شروع نمود و مدیریت آن یکسال بر عهده آقای محمود حیدری و دو سال بر عهده آقای رضا متالهی بود و سپس عهدهدار آن گردید .

    در سال 1367 با توجه به تغییراتی که در تقسیمات کشوری بوجود آمده محل مرکز تربیت معلم به هنرستان منتقل گردیده و با تلاش و همکاری سایر دست اندرکاران ساختمان وسیعی در جنوب شرقی شهر رو به روی دانشگاه پیام نور احداث گردید که در حال حاضر در اردکان در نوع خود بی نظیر است .

    2- دانشگاه پیام نور : در تابستان سال 1376 مرحوم دکتر طباطبایی از طریق آقای محمد رضا دشتی پیشنهاد تأسیس دانشگاه پیام نور را در اردکان ارائه نمود و سپس به اتفاق حجت الاسلام بهجتی امام جمعه اردکان راهی شدند و ایشان نامه ای برای رئیس وقت دانشگاه پیام نور نوشتند و لا عنایت حجت الاسلام خاتمی وزیر ارشاد اسلامی وقت و دکتر رضا داوری عضو شورای انقلاب فرهنگی تآسیس شعبه دانشگاه پیام نور در اردکان مورد موافقت قرار گرفت و هیئت مؤسسی متشکل از برخی افراد برای راه اندازی آن تشکیل گردیده این دانشگاه کار آموزشی خود را در همان سال و با 150 دانشجو در رشته آغاز و کار ساختمان آن نیز در همان زمان شروع گردید و در حال حاضر دارای بیش از 3000 نفر دانشجو می باشد که در چندین رشته مشغول به تحصیل هستند .

    3- دانشکده منابع طبیعی : اقدامات اولیه برای تأسیس دانشکده منابع طبیعی از سال 1373 آغاز گردید و با تصویب شورای عالی گسترش دانشگاهها مقرر شده از سال تحصیلی 74-75 این دانشکده وابسته به دانشگاه یزد در اردکان شروع به کار نمایه و در شهریور ماه 1374 دبیرخانه آن رسماً گشایش یافت 4- دانشکده فرش : با توجه به این که قالی بافی یکی از صنایع دستی و مرسوم در اردکان محسوب می گردد لذا از سال ها قبل بحث تأسیس دانشکده فرش در اردکان مطرح بوده که با کوشش آقای روستایی فرماندار اردکان و با همکاری جهاد دانشگاهی آموزشکده فرش در این شهر دایر گردیده و در حال حاضر تعداد دانشجویان زیادی در این دانشکده اشتغال به تحصیل دارند .

    5- دانشکده آزاد اسلامی : که در سال 1376 توسط ریاست محترم دانشگاههای آزاد اسلامی دکتر جاسبی در زمان ریاست جمهوری حجت الاسلام محمد خاتمی افتتاح گردید و در حال حاضر با داشتن یک ساختمان بزرگ و چندین رشته متفاوت دانشجو می پذیرد .

    و از نظر دانشگاهی یک شهر کاملاً غنی است ولی عدم وجود خوابگاه دانشجویی در این شهر می باشد زیرا مهمترین وسیله برای حفاظت از دانشجویان خوابگاه است که باید تدابیر لازم در این مورد اتخاذ شود .

    با احداث و راه اندازی دانشگاهها و تردد دانشجویان که باعث پیشرفت فرهنگ این شهر شده ، می توان گفت : در ابتدا فرهنگ شهر بصورت بسته و یا کوچک نمود می کرده ولی با افزایش جمعیت ، بالاخص جمعیت مهاجر و بویژه دانشجویان این فرهنگ بازتر و بزرگتر شده البته تا ثیر دیگری که افزایش جمعیت و افزایش دانشجویان در این شهر گذاشته و باعث توسعه شهر شده و جنبه اقتصادی آن است زیرا با ورود جمعیت ها و مهاجران امکانات خدماتی ، رفاهی ، آموزشی ، تفریحی ، ورزشی و بهداشتی نیز افزایش پیدا کرده و همه امکانات در دسترس افراد می باشد و این امر از نظر اقتصادی بر مردم شهر اردکان نیز تاثیر گذار بوده و اقتصاد آنان را از هر جهت بالا برده و امکان معیشت بهتر آنان را فراهم آورده است .

    داشته های مهم اردکان : 1- کانون فرهنگ تربیت امام خمینی : در اجرای برنامه مبارزه با تهاجم فرهنگی توسط دولت جمهوری اسلامی از سال 1370 کار ساختمان کانون فرهنگی تربیتی در زمینی به مساحت 42 هزار متر مربع و با زیر بنایی نزدیک به 6 هزار متر مربع آغاز گردید و این ساختمان که یکی از مجلل ترین ساختمان های این شهر می باشد دارای سالن آمفی تاتر با شکوه ، مسجد ، کلاسهای مختلف و سایر امکانات رفاهی مناسب می باشد و برای احداث این بنا نزدیک به 500 میلیون تومان هزینه شده که در شال 1374 تا به حال مورد بهره برداری قرار گرفته است .

    ( منبع : کانون فرهنگ تربیت امام خمینی ) 2- موزه مردم شناسی : از آنجا که حفظ میراث قرهنگی یکی از وظایف اساسی و مهم همه محسوب می گردد لذا مسئولین با همکاری مردم خونگرم و صمیمی شهر اردکان اقدام به تأسیس موزه مردم شناسی نمود و این موزه ابتدا در سال 1370 در ساختمان مرکز تربیت معلم گشایش یافت و با توجه به استقبال گرم مردم اردکان و اهداء اشیاء ارزشمند خود در روز دوازدهم بهمن 1371 به جنب مدرسه علمیه منتقل و رسماً توسط آقای مهندس سفید استاندار یزد افتتاح گردید و هم اکنون دارای بخش های مردم شناسی ، اشیاء عتیقه ، گیاه شناسی ، جانور شناسی و بخش فرهنگی می باشد که از استقبال خوبی برخوردار است .

    ( منبع : کتاب تاریخ اردکان ) 3- نشریات : در حال حاضر اردکان دارای چهار نشریه می باشد : الف) ماهنامه سیمای اردکان به مدیریت آقای عباس ناظمی ب) مجله نور فصلنامه دانشگاه پیام نور ج) فصلنامه شفق متعلق به مرکز تربیت معلم شهید بهشتی د) نشریه آینه که نشریه مردم اردکان می باشد .

    امکانات شهر : الف) آموزشگاه بهیاری ب) مرکز پرورش فکری کودکان و نوجوانان و یک آموزشگاه کودکان استثنایی ج) هنرستان های فنی د) بیش از 82 باب دبستان ، 30 باب مدرسه راهنمایی و 16 باب دبیرستان و) احداث فضای سبز باغ ملی و پارک شهر که یکی از ملزومات بوده ز) افزایش بانکهای دولتی ه) احداث ورزشگاه ها برای جوانان بدون شک و با تجربه ای که مناطق دیگر نشان داده است با وجود امکانات فراوان یک شهر ، جمعیت آن شهر هم افزایش می یابد که هم از نظر فرهنگی و هم از نظر اقتصادی کمک فراوانی به شهر خواهد کرد و نقش اساسی را در رونق اقتصادی یک منطقه ، جمعیت زیاد ایفا می کند .

    نظری به طبیعت اردکان : شهرستان اردکان دارای مناطق حفاظتی بلامعارض و کم نظیری در سطح استان یزد و حتی کشور می باشد و از لحاظ تنوع زیستی و گونه ای دارای اکوسیستم بکری می باشد .

    منطقه حفاظت شده ، منطقه ای از خشکی یا دریا است که شامل یک یا چند اکوسیستم می باشد و به طور خاص برای حفظ و نگهداری تنوع زیستی و منابع طبیعی و فرهنگی هراه آن تحت حفاظت قرار می گیرد .

    این تعریف گرچه بصورت عام برای همه مناطق صدق می دهند ولی هر منطقه برای هدفهای مختلف تحت حفاظت قرار می گیرد که دامنه آن از بالاترین ارزش طبیعی ( کمترین سطح دخالت انسانی ) تا پایین ترین ارزش طبیعی ( بالاترین سطح دخالت انسانی ) متفاوت است .

    شهر اردکان مساحت بس عظیم از باغ های پسته در اختیار دارد که همه ساله کشاورزان با برداشت محصولات خود می توانند از نظر اقتصادی تأمین شوند و از طرفی به صادرات شهر خود رونق ببخشند ولی این دو مهم زمانی اتفاق می افتد که مسئولین شهر اعتبارات و تسهیلات خاصی را برای کشاورزان خود در نظر بگیرند .

    طبق تحقیقات بدست آمده عدۀ زیادی از مردم شهر اردکان را کشاورزان تشکیل می دهند باید در نظر داشت که این مردمان زحمت کش باید خانواده خود را نیز تأمین کنند پس باید مسئولین محترم شهر با استراتژی و مدیریت کارآمد و موثر به فکر این قشر زحمتکش نیز باشند .

    برای اطلاع بیشتر جدول تخمین زیر کشت ، میزان تولید و عملکرد محصول (پسته) بطور دقیق در زیر آمده است : جدول 1-1 نتیجه گیری : با تحقیقلت انجام شده در زمینه توسعه فرهنگی و اقتصادی شهر اردکان این مطلب روشن است که این یکی از شهرهای مهم اقتصادی با جاذبه های گردشگری فراوان در سطح استان می باشد که نعمت بزرگ و زیبایی خداوند به مردم این منطقه است چه بسا در سالهای اخیر این شهر علاوه بر رشد سیاسی و اجتماعی سیر صعودی در جریان اقتصادی و فرهنگی داشته و یکی از شهر های پر درآمد و با فرهنگ می باشد البته نباید به این مقدار از روند رو به روشد بسنده کرد و این امر تنها در گرو همت مردم و پشتکار و توانمندی مسئولین تحقق می یابد .

    منابع : الف) کتاب تاریخ اردکان ب)نشریه سیمای اردکان ج) نشریه آینه د) تحقیقات از شهرداری و کانون تربیت امام خمینی و) تحقیقات از مردم شهر .

    نام محصولنام محصولنام محصولنام محصولنام محصولسطح زیر کشت باغات با احتساب درختان پراکنده(هکتار)میزان تولید (تن)عملکرد(کیلوگرم)پستهپستهاوحدیاوحدیاوحدی560112200پستهپستهاحمد آقاییاحمد آقاییاحمد آقایی1300390300پستهپستهاکبریاکبریاکبری1150460400کله قوچیکله قوچیکله قوچی10001000350350350بادامیبادامی80080080080100

اردکان در لغت به معناي مکان مقدس ريشه در تاريخ کوير ايران داشته و دارد . قصه کوير تشنه و آب ، همان حديث آشنا ولي نامکرر طلب تضرع عاشقي است به درگاه معشوق . همان فرهاد است در پي شيرين . فرهاد در عشق شيرين بيستون راکنده و کوير در عطش آب قنات را . آ

مقدمه : اردکان در لغت به معنای مکان مقدس ریشه در تاریخ کویر ایران داشته و دارد . قصه کویر تشنه و آب ، همان حدیث آشنا ولی نامکرر طلب تضرع عاشقی است به درگاه معشوق . همان فرهاد است در پی شیرین . فرهاد در عشق شیرین بیستون راکنده و کویر در عطش آب قنات را . آب روح کویر است و قنات رشته اتصال این دو . اگر قنات را از کویر بردارند کویر می میرد . کویریان نه تنها نومیدی و مرگ را در دل ...

مقدمه : اردکان در لغت به معنای مکان مقدس ریشه در تاریخ کویر ایران داشته و دارد . قصه کویر تشنه و آب ، همان حدیث آشنا ولی نامکرر طلب تضرع عاشقی است به درگاه معشوق . همان فرهاد است در پی شیرین . فرهاد در عشق شیرین بیستون راکنده و کویر در عطش آب قنات را . آب روح کویر است و قنات رشته اتصال این دو . اگر قنات را از کویر بردارند کویر می میرد . کویریان نه تنها نومیدی و مرگ را در دل ...

موقعیت جغرافیائی شهرستان اردکان : شهرستان اردکان به عنوان پهناورترین شهرستان استان یزد ، در شمال این استان و در قلب کویر مرکزی ایران در مسیر بزرگراه تهران – بندرعباس قرار گرفته است ، این شهرستان از طرف شمال و شمال غربی به ناحیه کویر جندق و دشت طبس و نائین و از طرف مشرق و جنوب شرقی به کویر مرکزی ایران و شهرستان یزد و از طرف جنوب و مغرب به شهرستان میبد و باتلاق گاوخونی و کوههای ...

فصل 1 موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی ارتفاع شهرستان بافق از سطح دریا 1035 متر ‌طول جغرافیایی شرقی ‌عرض جغرافیایی شمالی معادن سنگ آهن چغارت، ماسه چاهون و اسفوردی در استان یزد شهرستان بافق واقع شده است این شهرستان در مسیر راه آهن سراسری تهران ‌ بندرعباس قرار گرفته و با انشعابی به کرمان نیز متصل است که در آینده از طریق طبس به مشهد نیز متصل خواهد شد. طرح توسعه مجتمع معدنی سنگ آهن ...

موقعیت جغرافیائی شهرستان اردکان : شهرستان اردکان به عنوان پهناورترین شهرستان استان یزد ، در شمال این استان و در قلب کویر مرکزی ایران در مسیر بزرگراه تهران – بندرعباس قرار گرفته است ، این شهرستان از طرف شمال و شمال غربی به ناحیه کویر جندق و دشت طبس و نائین و از طرف مشرق و جنوب شرقی به کویر مرکزی ایران و شهرستان یزد و از طرف جنوب و مغرب به شهرستان میبد و باتلاق گاوخونی و کوههای ...

اقلیم و جغرافیا موقعیت جغرافیایی شهر اردکان: شهر اردکان در 60 کیلومتری شمال غربی یزد و در مسیر جاده ترانزیت ( تهران- یزد) قرار گرفته است. شهر در طول جغرافیایی 53 درجه و 48 دقیقه شرقی و عرض جغرافیایی 32 درجه و 20 دقیقه شمالی واقع شده است. شهر برسر راه تهران به کرمان و بندرعباس واقع شده که این راه از مرکز شهر(جاده سنتو یا دکتربهشتی)میگذرد و در قلب کویر مرکزی ایران جای دارد. موقعیت ...

جمعیت جمعیت سال 1375 در سال 1375 در شهرستان اردکان نسبت شهرنشینی 79% بوده که به دو شهر اردکان و شهر تازه تاسیس احمدآباد اختصاص یافته است(شهر احمدآباد در حدود 4500 نفر جمعیت دارد). شهر اردکان در سال 75 دارای 9472 خانوار معمولی ساکن با 43708 نفر جمعیت بوده و نسبت جنسی شهر معادل 107 مرد در مقابل هر 100 زن بوده است. این میانگین در سطح کشور 4/104 است. شهر اردکان از نظر جمعیت ووسعت پس ...

«زیلو» فرش دشت های کویر زیلو یکی از مناسبترین و بادوام ترین کف پوش ها، به ویژه برای مناطق کویری است که از قدیمی ترین محصولات دست بافت یزد محسوب شده و قدمت آن به پیش از اسلام می رسد.ناصرخسرو در سفرنامه خود و تنها در شهر "تون" که از شهرهای شرقی ایران است، به بیش از 500 کارگاه زیلوبافی اشاره می کند و "حدودالعالم"، در ذکر ویژگی های مساجد ایران در قرن چهارم ه.ق زیلو را از کفپوش های ...

سومين آبادي در اين راه دور و دراز خرانق است که در اصطلاح محلي به آن خرونق و بيشتر مردم اردکان به آن خرونه مي گويند. وجه تسميه و سال احداث آن به درستي معلوم نيست صاحب جامع مفيدي در اين باره مي نويسد: در افواه مذکور و مشهور است که چهار هزار سال و کسري

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول