دانلود مقاله ملاحظات جغرافیایی

Word 262 KB 22046 52
مشخص نشده مشخص نشده علوم اجتماعی - جامعه شناسی
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مساحت کشور بر 83600 کیلومتر مربع معادل (32280 مایل مربع ) بالغ می گردد.کشور امارات متحده عربی در شمال شرقی شبه جزیره عربستان واقع شده است.این کشور از شمال به خلیج فارس ، از غرب به قطر و عربستان سعودی ، از جنوب به عمان و عربستان سعودی و از شرق به کشور عمان منتهی می گردد.

    امارات متحده عربی از هفت شیخ نشین اعم از ابوظبی ، دوبی ، شارجه ، راس الخیمه ، فیجیره ، ام القوین و عجمان متشکل گردیده .

    این کشورشامل 200 جزیره است .

    گفتنی است که ابوظبی بزرگترین شیخ نشین بوده و پس از آن دوبی مقام دوم را دارد.بخش اعظم این سرزمین از صحرا تشکیل شده و گاهی واحه هایی در آن یافت می شود.با این وجود دو رشته کوه نیز در این کشور وجود دارد.

    سواحل این کشور، که اکثر جمعیت کشور در آن ساکنند،عمدتا پوشیده از نمکزار است.امارات متحده عربی آب وهوایی گرمسیری داشته، تابستان های آن داغ و مرطوب و زمستان های آن ملایم است.بارندگی در این کشور نادر و اغلب در ماه های زمستان رخ می دهد.

    در طول و پایان فصل زمستان وقوع طوفان شن معمول است .

    متوسط درجه حرارت در ماه ژانویه 33 درجه سانتی گراد( F 91) و در ماه ژوئیه 17 درجه سانتی گراد ( F 62) است.
    ملاحظات سیاسی
    نوع حکومت کشور امارات متحده عربی، حکومت فدرال است.

    با این وجود هر شیخ نشین از دولت محلی مستقل خود برخوردار بوده و به تصویب قوانین خود به صورت مستقلا مبادرت می نماید.این کشور از ثبات سیاسی بسیار مناسبی برخوردار می باشد.

    در سال 1971 انگلیسی ها این منطقه خارج شده و 6 شیخ نشین ، دولت فدرال امارات متحده عربی را تشکیل دادند.

    راس الخیمه یک سال پس از آن به عنوان شیخ نشین هفتم به بقیه پیوست .

    امارات متحده عربی عضو فعال سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب است.

    ارتقاء صلح از جمله اهداف اصلی این کشور محسوب می‌گردد.امارات متحده عربی در سال 1853 به انعقاد پیمانی با کشور انگلستان در جهت پایان دادن به مالکیت بر دریا مبادرت نمود.

    تا دوم دسامبر سال 1976 ایالات این کشور تحت حمایت نظامی انگلستان بود تا اینکه در این تاریخ 6 ایالت امارات به استقلال رسیده و امارات متحده عربی تشکیل یافت.

    هفتمین ایالت با نام «راس الخیمه» در سال 1972 به آنها پیوست.در هرایالت رهبری به صورت موروثی منتقل شده و رهبران در کنار هم بزرگترین قدرت دولت فدرال، (کنسول عالی رهبری) را تشکیل می دهند.

    انتخاب ریئس جمهور بر عهده اعضای این کنسول است.دولت فدرال نیزبه وسیله نخست وزیر که از سوی رئیس جمهور و هیئت 40 نفره از مشاوران به نام شورای ملی برگزیده می گردد، اداره می شود.

    رئیس جمهور همچنین کابینه ای متشکل از وزرا دارد.

    در این کشور هیچ حزبی به طور جداگانه فعالیت نمی کند.

    از فوریه سال 1994 بنا به دستور رئیس جمهوروقت شیخ زاید به برخی از جرائم من جمله قتل، دزدی، اعتیاد و زنا بر اساس شریعت و نه قوانین مدنی رسیدگی می گردد.

    ملاحظات اقتصادی
    واحد پول کشورامارات متحده عربی درهم است.سیاست نظارت بر ارز در این کشور وجود ندارد.بانک های تجاری بسیاری تحت نظارت بانک مرکزی UAE فعالیت دارند.

    به طور کلی می توان گفت که خدمات بانکی کارآمد و جامع است .

    هزینه زندگی به ویژه مسکن در این کشور بیش از سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس بوده و کالاهای وارداتی نیز گران بهاترند.

    با این وجود حقوق های پرداختی به اتباع غربی بالاست و این گروه از افراد عموما از سطح زندگی بالایی برخوردارند.در این کشور هیچ نوع مالیات شخصی اخذ نمی‌گردد.هزینه مسکن اجاره ای در این کشور درقیاس با سایر کشورهای حاشیه خلیج بالا است.

    علاوه براین هنگام عقد قرارداد اجاره ، بایستی اجاره بهای حداقل 6 ماه و یا حتی یک سال پیشاپیش پرداخت گردد.

    هزینه مسکن در ابوظبی و دوبی بالاترین نرخ را دارد از این روی جهت اجتناب از اجاره های سرسام آور ، برخی از اتباع خارجی درشارجه و عجمان ساکن شده و از این مناطق به ابوظبی و دوبی رفت و آمد می کنند.

    کیفیت مسکن بالاست و ممکن است مبله یا نیمه مبله باشد.

    حداقل اجاره سالانه برای یک آپارتمان دوخوابه غیر مبله حدود36 هزار درهم و اجاره بهای سالانه یک خانه ویلایی سه خوابه حداقل 75 هزار درهم می‌باشد.

    گفتنی است که مخارج و هزینه های اضافی دیگر مانند هزینه نگهداری و هزینه تعمیرات سیستم تهویه مطبوع نیز علاوه بر اجاره بهای سالانه از مستاجرین مطالبه می‌گردد.در صورت برخورداری از مجوز کار انتقال لوازم شخصی به کشور مجار است.شرکای تجاری اصلی کشورامارات متحده عربی کشورهای ژاپن، کره جنوبی، عمان و ایران می باشند.عمده واردات این کشورکه بر لوازم ماشینی و مواد غذایی منتهی می گردد از کشورهای ژاپن، انگلستان، آمریکا و آلمان وارد می گردد.

    واحد پول این کشور درهم است.
    ملاحظات علمی
    آموزش عمومی در این کشوراجباری است .

    آمار با سوادی در دهه های اخیر با افزایش قابل توجهی همراه بوده است تا جایی که طبق آمار بدست آمده در سال 1995 2/79 درصد مردم کشور با سوادمی باشند.موسسات آموزش عالی زیادی در این کشور وجود دارد که از جمله آنها می توان به ارتباطات
    خدمات پستی در کشور امارات متحده عربی مطلوب اما کند است.

    از آنجائیکه نامه ها به محل سکونت افراد تحویل نمی‌گردد، از این روی برخورداری از شماره صندوق پستی الزامی است.
    سیستم مخابراتی در امارات متحده عربی در زمره بهترین سیستم های محابراتی جهان است که یکی از موفق ترین کمپانی های خاورمیانه به نام "اتصالات "(ETISALAT) آنرا اداره می‌نماید.

    واگذاری خط تلفن بسیار سریع انجام گرفته و خدمات تلفنی کار آمد است .مکالمات داخلی رایگان اما مکالمات بین المللی پر هزینه است، با این وجود در صورتی که مکالمات بین المللی در خارج از ساعات اوج مصرف صورت گیرد ارزان‌تر تمام خواهد شد.شرکت " اتصالات " تنها ارائه کننده خدمات اینترنتی در امارات متحده عربی است .

    هزینه اشتراک ماهانه و استفاده ساعتی از اینترنت در این کشور بالاست.

    گفتنی است که "شرکت اتصالات"دسترسی به برخی وب سایت ها را محدود نموده و مکاتبات e-mail افراد مورد بازرسی قرار می‌گیرد.2 شیخ نشین ابوظبی و دوبی هریک از کانال تلویزیونی به زبان انگلیسی برخوردارند و این درحالی است که درشارجه و عجمان برنامه های انگلیسی گهگاه پخش می شود.

    تلویزیون ماهواره ای نیز در کشور امارات قابل دسترسی است که سیستم آن در بسیاری از آپارتمان ها نصب شده است.دانشگاه العین دبی اشاره کرد.
    جمعیت
    طبق آمار بدست آمده طی سال 2002 جمعیت کشور انارات متحده عربی بر2/2 میلیون نفر بالغ می گردد.جمعیت خارجی بیش از 80 درصد جمعیت امارات متحده عربی از اتباع خارجی تشکیل شده است ، با این وجود تنها6 درصد از جمعیت کشور را اتباع غربی متشکل می گردد.

    اغلب اتباع خارجی از آسیا و دیگر کشورهای عربی می باشند.
    رشد جمعیت
    طی سالهای 1970 و 1980 جمعیت امارات متحده عربی افزایش قابل توجهی یافت.

    از جمله علل عمده این رشد جمعیت می توان به مهاجرت قشر کارگر به این کشور خصوصاً از کشورهای هندوستان، پاکستان، بنگلادش و ایران اشاره نمود.

    تعداد مهاجران غیر عرب نه، هشتم کل جمعیت این کشور را تشکیل می دهد.ابوظبی پایتخت این کشور و بزرگترین شهر آن است.

    بندر دوبی مرکز بازرگانی مهم امارات و عمان محسوب شده و تجارت آبی عظیمی در آن صورت می گیرد.
    زبان
    زبان رسمی این کشور عربی بوده و اکثر مردم به این زبان محاوره می کنند.

    در بسیاری از شهرها زبان فارسی نیزمتداول است.

    برخی از مردم نیز به زبانهای هندو یا اردو سخن می گویند.

    زبان دوم مردم که بیشتر در مراودات بازرگانی مورد استفاده قرار می گیرد، انگلیسی است.


    اشتغال
    کلیه اتباع خارجی شاغل در امارات متحده عربی، نیازمند برخورداری از مجوز کار می باشند.

    مجور مذکور تنها پس از آنکه فرد مجوز اقامت قا نونی خود را بدست آورد، قابل دریافت است.

    پس از کسب مجوز اقامت قانونی، در صورتی که تقاضای فرد مورد تایید و حمایت کار فرما قرار بگیرد، صدور مجوز کار خودبخود صورت می پذیرد.در این کشور کارکنان مبلغی به عنوان سهم بیمه تامین اجتماعی از افراد دریافت نمی‌گردد.


    آموزش غیر رسمی
    سیاستهای آموزشی
    سیاست فعلی وزارتخانه آموزش و جوانان بر اهمیت برقراری ارتباط و همکاری بخش آموزش خصوصی با آموزش دولتی جهت تقسیم مسئولیت آموزش و تعلیم، میان دولت و بخش خصوصی به ویژه مشارکتی بین المللی تاکید دارد.

    از آنجائیکه آموزش به عنوان مهمترین محرک توسعه ‌قلمداد می گردد.

    ازاین روی، ضروری است که پایه‌های اجتماعی مشارکت وحمایت درزمینه آموزش گسترش یابد.به طور کلی می توان گفت که در حال حاضر، سیاست توسعه آموزشی وزارت آموزش امارت متحده عربی افزایش رقابت میان مدارس خصوصی ودولتی وتضمین همکاری فعال میان آموزش خصوصی ودولتی، سازماندهی مجدد آموزش خصوصی، تعبیر منطقی فعالیتهای آن وارائه حمایت فنی به ان،جهت افزایش کارآیی و تولیدات آن استوارمی‌باشد.
    ساختارآموزشی
    وزارتخانه آموزش بر تاریخ شروع و خاتمه سال تحصیلی تواق نموده است تا تعداد روزهای مراکز آموزش خصوصی کمتر از روزهای آموزشی مدارس دولتی نباشد.
    مدارس خصوصی درتعطیلات رسمی‌تعطیل می باشند.
    مدارس خصوصی عربی همگام با دوره تحصیلات عمومی‌یا دوره تحصیلات تعیین شده توسط وزارتخانه آموزش می باشند.در همین حال مدارس خصوصی خارجی موظف به اجرای موارد ذیل می باشند:
    1- موظف به تدریس واحدهای اجباری دروس اسلامی ‌ منطبق با سر فصل‌ وزارتخانه آموزش می باشند.
    2-تدریس واحدهای درسی عربی به کلیه دانش آموزان
    3- تدریس واحدهای درسی اجتماعی مطابق با دوره‌های تحصیلی انتخابی وزارتخانه آموزش
    4- رعایت مصوبات دارای تقدم وزارتخانه آموزش به منظور اصلاح ساختمان، دوره تحصیلی و یا روش‌های کاری مدارس
    5- ارائه راهکارهای جدید به وزارتخانه آموزشی جهت بررسی و تصویب.
    6-تدلرک گزارش کار جامع از فعالیت‌ها در انتهای هر سال تحصیلی و فراهم سازی امکان بهداشت و امنیت اجتماعی برای دانش آموزان.
    نهادهای مرکزی تصمیم گیرنده
    اداره آموزش خصوصی از جمله اداراتی است که به انجمن امور آموزشی وابسته می‌باشد.

    تصمیم گیری بر پایه اطلاعات کافی و با مشارکت رئیس اداره و معاون انجمن امورآموزشی صورت می پذیرد.مدارس خصوصی ملزم به رعایت اصول ارزش‌های اسلامی‌و عربی، رسوم و سنت‌های کشور و هویت ملی می باشند.مسوولیت نظارت بر عملکرد مدارس خصوصی بر عهده ارگان‌های ذیصلاح وزارتخانه آموزشی می باشد تا فرایند آموزشی دنبال شده، ارزیابی و توسعه صورت گرفته و از اجرای کامل قانون آموزش خصوصی اطمینان حاصل گردد.از جمله مهمترین ارگانها می توان به اداره آموزش غیر رسمی اشاره نمود که عهده دار وظایفی به شرح ذیل است:
    1 اجرای کلیه موضوعات، بندها ومصوبات قانونی ویژه مراکز آموزش خصوصی.
    2 ارائه گزارشات منظم درخصوص موقعیت آموزشی مراکز آموزش خصوصی و ارائه پیشنهاداتی در خصوص توسعه این مراکز.
    3 تهیه طرح‌ها و دریافت تقاضاهای ویژه جهت احداث مدارس خصوصی، اعطای مجوزساخت مدارس خصوص با توجه بر وضعیت مهندسی این مدارس، بررسی بازدهی ساختمان و تجهیزات موجود در آن، ارزیابی کادر آموزشی مدارس خصوصی و تهیه پیش نویس قوانین آموزش مدارس خصوصی.


    4 ارزیابی شرایط قانونی مورد نیاز تقاضاهای احداث یا توسعه مدارس خصوصی وقبول یا رد این تقاضاها پیش از تفویض آن به مسئولان ذیربط وزارت آموزش و جوانان.
    5 تضمین اجرای کامل نظارتها وتصمیمات تنظیم شده درزمینه آموزش خصوصی توسط مدارس خصوصی، به ویژه مواردی که مالکیت، دوره‌های آموزشی، برنامه‌های آموزشی، پذیرش،انتقال، شرایط ارتقاء دوره تحصیلی،مناسب بودن ساختمان،کفایت تجهیزات، انعقاد قرارداد با کادر آموزشی و تخصص آکادمیک آنان و دیگر مواردی تأثیر گذار بر روند آموزشی مدارس خصوصی.


    6 همکاری با اداره مشاوره فنی وزارت آموزش و جوانان درهنگام بازدید حضوری ازمدارس خصوصی مناطق مختلف.
    7 بررسی شرایط علمی کادر داوطلب فعالیت در مدارس خصوصی منطبق براستانداردهای مدارس دولتی و صدور مجوزهای کاری مطابق با قوانین و راهکارهای مصوب.
    8 نظارت برامور دانش آموزی درمدارس خصوصی و تطبیق گواهینامه های تحصیلی اعطایی این مدارس مطابق با قوانین و برنامه‌های موجوددراین زمینه.
    9 بررسی مشکلاتی پیش روی مدارس خصوصی و تلاش جهت حل این مشکلات.


    10 جمع آوری، طبقه بندی وتجزیه وتحلیل اطلاعات وآمار موردنیاز آموزش خصوصی وارجاع این قبیل اطلاعات ادارات آمار،‌اطلاعات وتحقیقات سازمانی.
    11 تهیه طرح‌ شهریه مدارس خصوصی دوره‌های مختلف و بررسی شرایط مالی این مدارس و تصویب مصوبات لازم جهت توسعه و اصلاح عملکرد این قبیل مدارس.


    12 بازبینی کتب و دوره‌های تحصیلی مورداستفاده درمدارس خارجی با مشارکت کمیته‌های تحقیق به منظور کسب اطمینان از عدم وارد شدن خدشه به اعتقادات ‌و سوم و سنتهای غربی و اسلامی‌.
    معضلات آموزشی
    از جمله عمده‌ترین معضلات آموزشی پیش‌ روی آموزش خصوصی در کشور امارات متحده عربی می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود:
    1.ساختمان برخی از مدارس خصوصی در ویلا‌های قدیمی واقع گردیده که جوابگوی نیاز دانش‌آموزان یا اهداف آموزشی آنان نمی‌باشد.
    2.

    شهریه بالای تحصیلی مدارس خصوصی.
    3.از آنجائیکه مناطق آموزشی ارائه کننده خدمات مشاوره آموزشی به مدارس دولتی می‌باشند، از این روی، خدمات مشاوره‌ای جزئی به مدارس خصوصی ارائه می‌نمایند.
    4.حقوق و مزایای ناچیز کادر آموزشی مدارس خصوصی در مقایسه با حقوق و مزایای معلمین در مدارس دولتی.
    4.حقوق و مزایای ناچیز کادر آموزشی مدارس خصوصی در مقایسه با حقوق و مزایای معلمین در مدارس دولتی.

    توسعه آموزشی آموزش خصوصی شاهد گسترش وسیعی طی سالهای اخیر بوده است.

    به نحویکه طبق آمار بدست آمده طی سال تحصیلی 97ـ 1996 تعداد دانش آموزان مراکز خصوصی کشوربر 195686دانش آموز دختر و پسر یعنی(40% تعدادکل دانش آموزان کشور)بالغ می گردد.

    گفتنی است که دانش آموزان اماراتی بالغ بر 13ـ10% کل تعداد دانش آموزان مدارس خصوصی کشور را تشکیل می‌دهند.

    387مدرسه خصوصی درکشور امارات متحده عربی فعالیت دارد که از دوره‌های تحصیلی مختلفی به شرح ذیل تبعیت می‌نمایند: 1ـ 133مدرسه (34%) از دوره های تحصیلی مشابه دوره های وزارت آموزش وجوانان برخوردار می باشند.

    2ـ 116مدرسه (30%) از دوره های تحصیلی مشابه دوره های امریکایی یا انگلیسی برخوردار می باشند.

    3ـ104مدرسه (26%)از دوره های تحصیلی مشابه دوره های هندی یا پاکستانی برخوردار می باشند.

    4ـ 34مدرسه (20%)از دوره های تحصیلی مشابه دوره های آموزش ملی برخوردار می باشند.

    وزارت آموزش وجوانان به نظارت بر عملکرد مدارس خصوصی مبادرت نموده و برای مدارسی که از دوره های تحصیلی مشابه این وزارتخانه برخوردار می باشند.

    کتاب و امکانات آموزشی با قیمت تمام شده و خدمات مشاوره‌ای فنی واداری ارائه می نماید.

    علاوه براین این وزارتخانه،‌ عهده دار مسئولیت صدور قوانین و اعطاء یا عدم اعطاء مجوز مطابق با قانون آموزش خصوصی می باشد.

    سیاست های آموزشی سیاست های استراتژیک آموزشی سال 2020 دورنمای سال 2020 از 7 موضوع استراتژیک در زمینه سیاست های آموزشی، طرح‌های عملی، ‌برنامه‌های اجرایی و پروژه‌های خاص جهت نیل به توسعه سیستم آموزشی کشور برخوردار می‌باشد.

    که از آن جمله می توان به موارد ذیل اشاره نمود: 1ـ افزایش همکاری میان سیستم آموزشی و دیگر سیستم‌های اجتماعی در جهت نیل به ‌توسعه جامع پایدار درامارات متحده عربی.

    2ـ ارتقاءسطح کیفی و تخصصی دست اندرکاران حوزه آموزش کار و ارتقاء سطح عملکرد آنان به منظور افزایش سطح بازدهی داخلی وخارجی نظام آموزشی و افزایش تولید، کاهش قیمت اقلام و نیل به شکوفایی اقتصادی.

    3ـ افزایش مشارکت همگانی سیستم آموزشی درجهت گسترش رشد دانش، فرهنگ وتمدن وامکانات تکنولوژیک به منظور نیل جامعه به رقابت دراقتصاد جهانی.

    4ـ تکمیل وتوسعه زیر ساختها وپایه‌های سازمانی سیستم آموزشی به منظور افزایش تولیدات اقتصادی،‌ اجتماعی وفرهنگی و قادر ساختن این سیستم جهت رویارویی موثر با مشکلات و مسائل کنونی، ‌دگرگونی‌ها و انتظارات آتی و تمایل به تغیییر وحرکت رو به رشد درسطوح ملی،‌ منطقه‌ای و بین المللی.

    5ـ افزایش مشارکت اقشار مختلف جامعه درطرح ریزی سرمایه گذاری و مدیریت آموزشی به منظور دست یابی به آموزش همگانی به عبارت کلی تر، از آنجایی که آموزش موضوعی اجتماعی است، آموزش دولتی وخصوصی و همچنین آموزش رسمی‌ و غیر رسمی‌ باید مکمل یکدیگر باشند.

    سیاست های جدید نیز باید درجهت پشتیبانی توسعه کیفیت آموزش اتخاذ گردد.

    6ـ برقراری تکامل میان حلقه‌های مختلف آموزش(آموزش ملی.

    فنی، دانشگاهی و حرفه ای) در کلیه سطوح آموزشی و اصلاح هرگونه عدم توازن ساختاری در هر یک از این حلقه‌ها به جهت جلوگیری از کیفیت نامناسب 1 حلقه برروی سایر حلقه‌ چنین تکاملی به منظور توفیق تلاشهای صورت گرفته و با هدف ایجاد سرمایه انسانی پیشرفته و افزایش مشارکت و بهره مندی شهروندان از توسعه کلیدی حاصل می گردد، چرا که وسیله و هدف نهایی توسعه ملی است.

    7ـ توسعه کیفیت نظام آموزشی، با تمرکز روشها، اهداف، دوره های تحصیلی، ابزار آموزشی، معلمان و توانایی آنان، شیوه‌های ارزیابی، ‌راهکارها و تجهیزات در جهت تربیت نسل خلاق که شایستگی ایجاد جامعه ای مولد و توسعه یافته را داشته و پیشرفت آن بر پایه آموزش، ‌دانش، فرهنگ و سنتهای قدیمی‌غنی استوار باشد.

    به طور کلی می توان 7 موضوع استراتژیک دور نمای سال 2020 را به شرح ذیل خلاصه نمود: 1ـ معرفی آموزش به عنوان انگیزه‌ای جهت توسعه ملی 2ـ ارتقاء سطح کیفی و کمی سیستم آموزشی 3ـ افزایش مشارکت همگانی آموزشی 4ـ معرفی آموزش به عنوان محرکی برای فرهنگ و دانش 5ـ برخورداری نظام آموزشی از زیر ساختاری انعطاف پذیر و پویا 6ـ مشارکت اجتماعی،همکاری و حمایت همه جانبه از سیاست های آموزشی ملی 7ـ نوسامانی آموزش و ایجاد تکامل میان دوره‌های آموزشی استراتژیهای آموزشی از جمله مهم ترین استراتژی های آموزشی دولت امارات متحده عربی در خصوص حوزه های مختلف آموزش می تئان به موارد ذیل اشاره نمود: 1- استراتژیهای توسعه حمایت‌های دوران کودکی دوره پیش دبستانی نخستین مرحله آموزش پایه است.

    در واقع این مرحله به عنوان پل انتقالی مهم از زندگی محدود خانوادگی به محیط متنوع تر مدرسه برای کودک محسوب می گردد.

    امروزه دوره پیش دبستانی از فلسفه و نیازمندیهای آموزشی، اهداف جامع آموزشی، رفتار اجتماعی، دانش، تمایلات و دوره‌های تحصیلی خاص خود برخوردار می باشد.از این رو، نشریات آموزشی در امارات متحده عربی از دوره پیش دبستانی به عنوان جزء لاینفک سیستم آموزش عمومی و نه به عنوان بخشی از یک واحد مجزا یاد می کنند.

    به این دلیل موسسات آموزشی ارائه کننده کودکان 4 تا 6 ساله خدمات حمایتی از قبیل رشد کامل و متوازن کودک درتمام زمینه‌های فیزیکی، ذهنی و روانی و علاوه بر آن تقویت و توسعه توانایی‌های آنان از طریق بازی و فعالیت‌های آزاد تشکیل می گردد.تحقیقات آموزشی و روانی که به تازگی در کشورهای توسعه یافته انجام شده است، نشانگررشد توجه در اوان کودکی می باشد.

    در واقع این مرحله مقطعی حیاتی با خصوصیات مشخص و واضح است که به عنوان پایه‌ای جهت نوسازی برنامه‌های آموزشی مراکز پیش دبستانی بکار می‌رود.

    جامعیت و قابلیت انعطاف، در حال حاضر خصوصیات اصلی دوره پیش دبستانی در امارات متحده عربی است.

    به طور عمده هدف این دوره توسعه تجارت، رفتارها و تمایلات کودکان و معطوف داشتن توجه ویژه به رشد سریع کودکان است.

    وزارتخانه آموزش به تعیین اصول واحد‌های تخصصی در سال 1982 مبادرت نمود.

    دوره تحصیلات مدرن مراکز پیش دبستانی نیز طی سال 2000– 1999بر پایه اصل خود آموزی معرفی شد.

    2- استراتژی های آموزش پایه اداره مراکز پیش دبستانی و آموزش ابتدایی عهده دار مسئوولیت نظارت برعملکرد مدارس عمومی‌ابتدایی است.از جمله دیگر مسئوولیت های این اداره می توان به موارد ذیل اشاره نمود: 1-اطمینان از اجرای فرایند‌های یاد گیری و آموزش در مراکز پیش دبستانی و مدارس ابتدایی دولتی مطابق با قوانین و برنامه‌های اختصاص یافته.

    استراتژی مذکور از طریق آموزگاران و مناطق آموزشی و همچنین بازدیدهای محلی و گزارش‌ها و تحلیل‌های مربوطه امکان پذیر است تا از این طریق بتوان عناصر کمک کننده و باز دارنده را استنباط نمود.

    2- احداث یا نو سازی مراکز پیش دبستانی و مدارس ابتدایی متناسب با طرحها، سیاست‌ها و منابع وزارتخانه آموزش با در نظر داشتن نیازهای جغرافیایی و مردمی( دموگرافی) به منظور توسعه ارائه خدمات آموزشی و اطمینان از توزیع متوازن این خدمات در میان مناطق مختلف کشور.

    3- اعمال قوانین جدید در پذیرش، نام نویسی و انتقال منطبق بر مقررات وزارتخانه، آموزش این درحالی است که در حال حاضر قدرت اجرایی باید در اختیار خود مناطق آموزشی و یا تحت مرجعیت این مناطق در اختیار مدارس با صلاحیت می باشد.

    4- تعیین کیفیت باشگاهها، زمین‌های ورزشی و ابزار مورد نیاز آموزشی با هم‌کاری وزارتخانه‌های مربوطه.

    5- ارائه دستور العمل تدریجی جهت نیل به دو هدف بهره گیری از اصول آموزش ابتدایی اجباری مطابق با مقررات وزارتخانه آموزش و ابزار و منابع انسانی موجود و حذف پدیده ترک تحصیل و شناسایی منابع بالقوه‌ای که منجر به گسترش پدیده ترک تحصیل می‌گردد.

    6- برقراری هم‌کاری نزدیک با دیگر وزارتخانه‌ها در فعالیت‌هایی که نیاز به ایفای نقش آنان در مراکز پیش دبستانی و مدارس ابتدایی دارد.

    3- استراتژی آموزش خصوصی با رجوع به اهداف تصریح شده در قانون آموزش خصوصی، استراتژی مدیریت آموزش خصوصی به گونه های استوار می باشد که جهت احداث برای ساختن مؤسسات آموزش خصوصی جدید یا توسعه و آماده سازی مجدداین مراکز مطابق با برنامه‌های ارائه شده در قوانین فدرال و پیش نویس قوانین مربوطه مجوز اعطا می گردد.

    4– استراتژی توسعه موفقیت در یادگیری توسعه موفقیت در یادگیری از جمله اهداف اصلی استراتژی آموزشی امارات متحده عربی است که در برگیرنده کلیه موسسات وابسته به وزارتخانه آموزش و مناطق آموزشی است.

    از این روی، در کلیه راهکارها بادوره های زمانی متفاوت تقدم این هدف در نظر گرفته می شود.موارد ذیل به عنوان اقدامات اساسی در جهت دستیابی به توسعه موفقیت در یادگیری همواره مطرح می باشند: 1- انتخاب تعدادی از دانش آموزان دختر وپسر از میان برخی مدارس به عنوان نمونه تحقیقاتی به منظور ارزیابی تأثیر توسعه موفقیت در یاد گیری رشته‌های گوناگون تحصیلی.

    2- تعیین مهارت‌های ضروری دانش آموزان در زمینه‌های خواندن، نوشتن، محاسبات و تفکر منطقی در مدارس ابتدایی، مقدماتی و متوسطه به منظور ارزیابی این که اهداف مورد نظر تا چه حدی تأمین شده اند.

    5– استراتژی مراکز سواد آموزی و آموزش بزرگسالان استراتژی، طرحها و برنامه‌های اصلی بسیار عملی و متعالی هستند چرا که بر پایه آنچه تاکنون در این زمینه بدست آمده است قرار دارند.

    در نتیجه نیاز بی سوادان جهت دستیابی به ابزار مدرن و درک اصول قوانین و کاربردهای عملی مربوطه شناسایی میگردد.

    از این روی 6– استراتژی پرورش مهارت‌های پایه دوره‌های تحصیلی و مشاوره‌ای ویژه سواد آموزی و آموزش بزرگسالان به منظور نیل اهداف خاص دولت برگزار می‌گردد.

    توجه خاصی به آموزش فنی – حرفه‌ای معطوف گردیده است تا تصویر صحیحی از سیاست آموزش بزرگسالان با هدف پاسخگویی به نیازهای بازار کار در امارات متحده عربی ارائه گردد.

    7– استراتژی آموزش از راه دور طی دهه اخیر وزارت آموزش و جوانان امارات متحده عربی نتایج مثبتی در تقویت و نوسازی سیستم آموزشی کسب نموده است.

    این امر از طریق برقراری روابط عمومی ،انتشار و توزیع نشریات و رسانه‌های آموزشی و هم‌کاری و هم‌راهی بارسانه‌های جمعی و خصوصی منطقه‌ای مرتبط با فرایند آموزش میسر گردید.

    بخش رسانه های آموزشی نیز در تهیه و ساخت برنامه‌ای اطلاع رسانی مربوط به وزارتخانه آموزش و در کل فرایند آموزشی شرکت دارند.

    در واقع،برخی از این برنامه‌ها بر دوره‌های آموزشی، اطلاع رسانی، مشاوره و راهنمایی و تولید برنامه‌هایی با موضوع آموزش، نشست‌ها و تحقیقات آموزشی متمرکز می باشند.

    اقدامات آموزشی ازجمله مهم ترین اقدامات آموزشی کشور امارات که طی دهه 1990 به مورد اجرا در آمده است، می توان به موارد ذیل اشاره نمود: 1- اقدامات آموزشی حوزه برنامه های مراقبتی کودکان 1-ایجاد مراکز توسعه آموزش پیش دبستانی 2-ایجاد مراکز جدید توسعه و تربیت که به عنوان لابراتوارهای دائمی‌آموزشی به آماده سازی و تربیت پرسنل آموزشی و اجرایی در مراکز پیش دبستانی مبادرت می نمایند.

    3-تهیه و ارائه ابزار آموزشی مورد نیاز کودکان .

    4-تربیت کادر ملی مراکز پیش دبستانی برخوردار از صلاحیت‌های لازم 5-برگزاری کلاس‌های الگو در مراکز توسعه، به منظور ارزیابی نوآوری های آموزشی پیش از عمومی‌ سازی چنین نوآوری های در برنامه‌های پرورشی.

    6-توسعه عملکرد انجمن مراکز پیش دبستانی، اداره مراکز پیش دبستانی و اداره دوره‌های تحصیلی جهت معرفی تصورات آموزشی لازم در مراکز پیش دبستانی.

    2- اقدامات آموزشی حوزه آموزش پایه توسعه رشته‌های تحصیلی مطابق با سیاست آموزشی کشوردرزمینه‌های علوم انسانی ،آموزش فرهنگی، علوم کامپیوتر، فعالیت‌های فوق برنامه و ارتقاء مهارت‌های زبان انگیسی با گسترش دوره های تحصیلی که از دوره پیش دبستانی آغاز می گردد.

    از جمله مهم ترین واحد های درس که به دوره های تحصیلی اضافه گردیده است می توان به موارد ذیا اشاره نمود.

    1-آموزش فنی 2- آموزش بهداشت.

    3- آموزش محیط زیست.

    4-آموزش ایمنی.

    3– اقدامات آموزشی حوزه آموزش غیر رسمی با گسترش روز افزون مدارس خصوصی، انجمن آموزش خصوصی در سال 1978 به یک اداره تغییر وضعیت داد.

    این اداره وظایف محوله را با نظارت بر آموزش و فرایند‌های کنترل و پیشنهاد به اجرا در آورد.

    همچنین مدارس خصوصی در کلیه فعالیت‌های مدون مدارس در مناطق آموزشی خود از قبیل برگزاری نمایشگاه های آموزشی، جشن‌های عمومی‌ و برخی فعالیت‌های دیگر مدون وزارتخانه آموزش شرکت می‌کند.

    4– اقدامات آموزشی درجهت توسعه دستیابی به آموزش توسعه و به روز سازی کلیه رشته‌های تحصیلی تنظیم سیستم دو ترمی‌ تمرکز بر روش مناسب آزمون های انتقالی و مدارک عمومی.

    فراهم سازی آموزش پیوسته معلمان، برای کادر اداری و اساتید زن ومرد 5– اقدامات آموزشی حوزه سواد آموزی و آموزش بزرگسالان از جمله مهم ترین فعالیت‌های انجام گرفته در زمینه آموزش بزرگسالان طی دهه 90 می توان به موارد ذیل اشاره نمود: 1- بر عهده گیری سری تشریفات اداری در زمینه ارزیابی وسعت، خصوصیات و دلایل مشکل بی سوادی در امارات متحده عربی و تعیین اینکه تا چه اندازه‌ای تلاش‌های انجام شده توسط اداره سواد آموزی و آموزش بزرگسالان دربرطرف سازی این مشکل موفقیت آمیز بوده است.

    2- بررسی مشکلات و مصوباتی که به ممانعت از تأثیر مبارزات ملی بر علیه بی سوادی منجرمی‌شوند.

    گفتنی است که این قبیل تلاش‌ها بر ارزیابی برنامه، نرخ حضور، جریان امور و مشکلات آموزشی اعم از افت تحصیلی و ترک تحصیل، فقدان انگیزه برای فرا گیران، و مشکلات مالی و تربیت کادر آموزشی و اداری که در مبارزه با این مشکل شرکت دارند مشتمل می گردد.

    3- به کارگیری« برنامه‌های کوتاه مدت سواد آموزی » بر پایه دوره های تحصیلی فشرده به منظور بهره گیری از نتایج عملی زود هنگام در قالب چنین برنامه هایی افراد به صلاحیت‌های لازم جهت احراز مهارت‌های حرفه‌ای و آموزش‌های پایه به منظور پیوند آموزش به کار تولیدی دست می یابند.

    4- به کارگیری برنامه‌های اجباری با هم‌کاری وزارت کارو امور اجتماعی و وزارتخانه‌ها و موسسات اقتصادی دیگر.

    این کار با هدف کسب فرصت‌های شغلی جدید جهت فارغ التحصیلان مراکز و سواد آموزی و آموزشی بزرگسالان و کمک به آنان در جهت پیشرفت آموزش‌ها و مهارت‌های فردی به مورد اجرا گذارده می شود.

    5- به کارگیری برنامه‌های سواد آموزی برای مناطق دور دست، بادیه نشینان و زنان، با بهره گیری از تکنیک های آموزشی مدرن غیررسمی.

    6- بکارگیری برنامه جامع مشتمل بر تحریک انگیزه‌های فردی و اجتماعی جهت ترغیب افراد بی سواد به یاد گیری، ارتقاء میزان حضور آنان در برنامه‌های سواد آموزی و تکمیل آموزش و فراهم سازی آموزش پیوسته برای کلیه اقشار جامعه می باشد.

    6– اقدامات آموزشی حوزه توسعه مهارت‌های پایه از جمله مهم ترین فعالیت های انجامک گرفته در جهت توسعه مهارت های پایه در قالب جلسات خارجی مهمی‌که امارات متحده عربی در آن‌ها شرکت داشته است، می توان به موارد ذیل اشاره نمود: 1- سمینار توسعه حضور زنان و دختران در برنامه‌های سواد آموزی و آموزش بزرگسالان که از دوازده تا پانزدهم آوریل سال 1993در سوریه برگزار شد.

    2- برگزاری کارگاه آموزشی که در جهت توسعه ابزار آموزشی ویژه برای زنان روستایی در 21-9/6/1993 برگزار شد.

    علاوه بر این اداره آموزش بزرگسالان امارات متحده عربی به برگزای جلسات سالیانه‌ای برای پرسنل اداره، شامل رؤسای مراکز، معاونین و ناظران اداره با هم‌کاری « اداره تربیت فنی – حرفه ای» مبادرت می نماید.

    که از جمله مهم ترین آنها می توان به موارد ذیل اشاره نمود: 1- جلسه ویژه اداره مدارس کلیه مناطق آموزشی A L-Charika 2- جلسه آموزشی ویژه سواد آموزی و آموزشی بزرگسالان .

    3- جلسه آموزشی ویژه معلمین سواد آموزان.

    4- کارگاه آموزشی ویژه معلمین، سواد آموزان مرد و زن.

    5- جلسه آموزشی ویژه اداره مدارس.

    7 – اقدامات آموزشی حوزه آموزش از راه دور رسانه‌های آموزشی نقش اصلی عمومیت بخشی به مسئله آموزش جهت برخورداری از زندگی بهتر را بر عهده دارند.

    از جمله اصلی ترین فعالیت‌ها و ابزار بکار رفته به این منظور می وان به موارد ذیا اشاره نمود: 1- انتشار مجلات دوره‌ای آموزشی 2- برپایی برنامه‌های رادیویی آموزشی با هم‌کاری مراکز رادیویی در امارات.

    3- برپایی برنامه‌های آموزشی تلویزیونی با هم‌کاری مراکز تلویزیونی امارات.

    4- انتشار جزوات غیر رسمی‌ درخصوص ابزار و تجهیزات بکاررفته در مؤسسات آموزشی مختلف.

    5- انتشار کتاب سالانه موفقیت‌های وزارتخانه آموزشی در تمامی زمینه‌ها 6- تشویق رسانه‌های گروهی جهت تمرکز بر توسعه آموزشی و بر پایی جلسات اطلاع رسانی به منظور تقویت و تحکیم تصمیم گیری درحوزه مسائل مهم توسعه آموزشی گفتنی است که در این راستا، شوراهای رسانه‌های آموزشی به واسطه انتشار مجلات و نشریات آموزشی نقش اساسی ایفا نموده اند.

    اقدامات آتی آموزش «پروژه‌های زیر ساختی آموزشی سال 2020» از جمله مهم ترین اقدامات آموزشی کشور امارات متحده عربی می توان به پروژه های زیر ساختی ذیل اشاره نمود: 1ـ تغییر عملکرد وزارت آموزش جهت پشتیبانی برنامه‌های توسعه آموزشی.

    2ـ ایجا دمرکز طرح ریزی متوسطه وارزیابی سازمانی.

    3ـ ایجاد مرکز توسعه دوره تحصیلی واماده سازی ابزار آموزشی.

    4ـ ایجاد مرکز آموزش فنی خدمت درمناطق مختلف آموزشی.

    5ـ ایجاد مرکز توسعه آزمون‌ها، استانداردها وارزیابی آموزشی.

    6ـ وضع استانداردهایی جهت طراحی،ساخت ونگهداری مراکز آموزشی مدارس.

    7ـ ارزیابی دوره های تحصیلی پایه،‌برنامه‌های فعالیتی وخدمات حمایتی دانش آموزان درآموزش دولتی.

    لازم به ذکر است که اولین سری پروژه های فوق در فالب برنامه 5 ساله اول طی سال های 2004-2000 به مورد اجرا درآمد.

    اصول آموزشی اهداف عمومی آموزشی کشور امارات متحده عربی بر اساس اصول ذیل تعیین می گردد : 1- قلمداد نمودن آموزش به عنوان سرمایه ملی دولت در این راستا کلیه امکانات لازم در این زمینه را برای ملت و متخصصین عرب فراهم می آورد .

    2- قلمداد نمودن آموزش به عنوان عامل اصلی در کسب استحکام و امنیت ملی.

    3- هماهنگی برنامه های آموزشی با نیاز ملی و جامعه و رشد تقاضا .

    4- پیشرفت کارایی مؤسسات آموزشی، میزان عملکرد و بهره گیری از منابع آموزشی دراین راستا، طرحهای آموزشی توسعه یافته و اصل برخورداری از فرصت برابرآموزشی تحقق می یابد.

    5- تعیین خط مشی های آموزش بر اساس اصول علمی و عینی باشد ، خلاق تحت پوشش برنامه ریزی جامع و شناسایی هوش و استعداد های تحصیلی در کلیه زمینه ها.

    از جمله اهداف عمومی آموزش نیز می توان به موارد ذیل اشاره نمود: 1- اعتقاد به خدا وپیامبرش و حفظ ارزشهای اخلاقی و انسانی 2- افتخار به قومیت عرب ، به ملت ووطن 3- تضمین رشد جسمانی ، هوشی و عاطفی دانش آموزان 4- آموزش انفرادی افراد درخصوص آشنایی با وظایف شهروندی و مشارکت سیاسی و اجتماعی 5- آموزش ارزشها و بکارگیری در کار، تولید و تکمیل آن 6- آماده سازی افراد برای ابتکار، خلاقیت، برنامه ریزی و سازماندهی در آتیه 7- مساعدت درشناخت توسعه جامع و بر طرف نمودن خلاء های فن آوری 8- دستیابی به توسعه در حوزه آموزشی 9- ریشه کن سازی بی سوادی به عنوان موضوع اولویت دار موثربر جامعه و رشد آن 10- تأکید بر آموزش در قالب فرآیند آموزشی در طول زندگی از جمله اهداف اجتماعی آموزش نیز به موارد ذیل می توان اشاره نمود : 11- فراهم سازی فرصت برابر آموزشی برای کلیه سطوح جامعه 12- تأکید بر آموزش زنان 13- تأکید بر یکپارچگی انسانی و آزاد اندیشی در ارتباط با ملیتهای مختلف در جهت سودبری از تجربیات دیگران.

    14- تأکید بر نقش خانواده و مؤسسات دیگردر فرآیند آموزشی 15- یکپارچه نمودن کارگران خارجی و اقلیت ها در فرهنگ جامعه از طریق فراهم سازی و افزایش امکانات آموزشی غیر رسمی و خصوصی

ترکيه کشوري است با فرهنگي غني، مردمي اصيل و طبيعتي زيبا و متنوع. اين سرزمين زيبا همچنين به‌عنوان مهد بسياري از تمدن‌ها در طول تاريخ شناخته شده است. در نتيج? موقعيت جغرافيايي اين کشور، ترکيه در واقع به‌عنوان پل ارتباطي شرق و غرب ايفاي نقش نموده است و

موقع جغرافيايي را به دو مفهوم مشخصات عرض جغرافيايي يا فاصله هر نقطه از خط استوا و نيز طول جغرافيايي آن نقطه با مکان ديگري که به عنوان مبدا تعيين شده باشد تعريف کرده اند که به اين صورت هر نقطه در شمال يا جنوب خط استوا و در شرق يا غرب مکان مورد نظر

نام بين ا‌لمللي جمهوري خلق لهستان پولند [1] و نام محلي آن پولسکا [2] است . [3] پلني نام فرانسوي کشورلهستان است. [4] بنا به يک روايت افسانه اي حدود بيش از يکهزارسال پيش درسرزمين کنوني لهستان قومي زندگي ميکرده‌اندکه به نامLAH خطاب ميکردند. وقتي نخستين

چکیده : بنابر باور بسیاری از صاحب‌نظران، انسان محور توسعه پایدار است و جامعه‌ای می‌تواند توسعه یابد که همه افراد آن ظرفیت توسعه پذیری را داشته باشند و راه‌ها و روش‌های مناسب برای حصول توسعه پایدار را بیابند. بنابراین تا زمانی که به زنان کشورمان به عنوان نیمی از نیروی انسانی در روند توسعه توجه کافی معمول نگردد تحقق این آرمان، آرزویی محال به نظر می‌‹سد. بررسی نقش زنان در توسعه ...

امنيت و صرفه جويي با شبکه هاي خصوصي مجازي ) VPN(Virtual Private Network در اقتصاد جديد امروز، تجارت هاي کوچکي که با تجارتهاي منطقه اي و محلي سرور کار دارند بايد بازارهاي جهاني و منطقه اي را مد نظر قرار دهند. بسياري از شرکتها داراي امکانات و لوازمي ه

یکی از شیوه‌های استفاده از خدمات پهن‌باند پارس‌آنلاین، استفاده از ارتباط بی‌سیم یا Wireless است که می‌تواند پهنای باندی بسیار بیش از آن چه که به وسیله سیم‌ تامین می‌شود، در اختیار مشترک قرار دهد. در این روش از امواج رادیویی، برای انتقال سیگنال بین دو دستگاه استفاده می‌شود. سازمان مشتری می‌تواند بسته به نیاز خود و با پرداخت هزینه‌ای که با توجه به میزان پهنای باند اختصاص یافته ...

تقسيمات کشوري ، سلسله مراتبي اداري سياسي در تقسيم هر کشور به واحدهاي کوچکتر، براي سهولت اداره آن و تأمين امنيت و بهبود اوضاع اجتماعي و اقتصادي . اين تقسيم بندي گاه برمبناي تاريخ و فرهنگ ، اوضاع جغرافيايي و جمعيت و گاه برحسب ملاحظات سياسي (بويژه در د

مجموعه شهري (CONURBATION) به گستره وسيعي اطلاق مي شود که از گسترش و پيوند شهرها و شهرک هاي متعدد بوجود مي آيد . به گونه اي که در عين پيوند کالبدي معمولا موجوديت جداگانه خود را حفظ مي کنند . به عبارت ديگر مجموعه شهري يک محدوده فضايي است متشکل از يک ي

گردشگري به عنوان يک فعاليت اقتصادي چند بخشي ، داراي اثرات دوگانه مستقيم و غير مستقيم بر اقتصاد ملّي است . از جمله آثار مستقيم گردشگري بر اقتصاد ملي مي توان به بهبود تراز پرداختهاي بين المللي ، اشتغال وسيع ، فرصت سازي اقتصادي و افزايش تقاضا براي کالا

در طول هزاران سال گذشته ، کره زمين مسکن مردماني بوده که از سرنوشت آنان ، از تعداد و نحوه زندگيشان اطلاع دقيق نداريم . طبق شواهد تاريخي و برآوردهاي آماري ، از ده هزار سال قبل از ميلاد تاکنون ، جمعيت جهان با سرعت در حال افزايش بوده است و از رقم احتمال

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول