-موقعیت جغرافیایی
استان یزد با مساحت 73240 کیلومتر مربع در طول جغرافیایی 52 درجه و 50 دقیقه شرقی و عرض جغرافیایی 56درجه و 40 دقیقه شمالی در مرکز کشور قرار گرفته است. بلندترین ارتفاع آن قله شیرکوه با ارتفاع 4300 متر وپائین ترین نقطه ان کویر سیاه کوه با ارتفاع حدود 1000 متر می باشد
-بارندگی سالانه
تجزیه و تحلیل بارندگیهای سالانه نشان دهنده تغییرات چشمگیر در سطح استان می باشد بطوریکه در اکثر ایستگاههای واقع در مناطق پست و کویری بارندگی زیر 100 میلیمتر بوده است . این مقدار در ایستگاههای کوهستانی نظیرده بالا ، نیر و کرخنگان بیشتر از 200 میلیمتر می باشد.
- بارندگی فصلی
جهت تعیین فصول خشک و بارانی در ایستگاههای استان اقدام به بررسی بارندگی فصلی شده که با توجه به بررسی های به عمل آمده خشکترین فصل در تمامی ایستگاههای استان فصل تابستان و بیشترین نزولات جوی در فصول زمستان و پاییز اتفاق می افتد .
-تهیه نقشه هم باران استان یزد
جهت تهیه نقشه همباران استان از متوسط بارندگی سالانه ایستگاهها استفاده شده و با استفاده از نرم افزار Surfer و Ilwis نقشه شماره 4-9 استخراج شد نقشه مذکور نشان می دهد که 28/69 درصد از مساحت استان یزد دارای بارندگی 100 میلیمتر و کمتر می باشند .
- ضریب تغییرات بارندگی استان یزد
ضریب تغییرات بارندگی فصلی وسالانه برای ایستگاههای مورد مطالعه محاسبه گردیده است که نتیجه این محاسبات در جدول شماره 4-10 نشان داده شده است. در استان یزد ضریب تغییرات بارندگی سالانه بین 26 تا 73 درصد در نوسان می باشد.به منظور بهره گیری بیشتر از این پارامتر اقدام به رسم نقشه هم ضریب تغییرات سالانه بارندگی در استان یزد شد تا بتوان مناطقی را که از نظر ضریب تغییرات بارندگی به شرایط بیابانی نزدیکترند از سایر نواحی جدا کرد.
- ضریب بی نظمی بارش و شدت میانگین بارش روزانه
این ضرایب برای هر سال در طول دوره آماری محاسبه شده و نهایتاً میانگین سالانه ضرایب بی نظمی و شدت میانگین بارش روزانه برای هر ایستگاه محاسبه و جهت ترسیم خطوط هم ارزش در استان مورد استفاده قرار گرفته است .نتایج محاسبه ضریب بی نظمی بارش که بر اساس آن نقشه هم ضریب بی نظمی بارش استان ترسیم شده در جدول شماره 4-11 آورده شده است.
-تبخیر
جهت نشان دادن قلمرو بیابان با استفاده از پارامتر تبخیر اقدام به ترسیم خطوط هم تبخیر در استان شده است جدول شماره 4-13 میزان تبخیر در استان یزد را نشان می دهد این رقم در ایستگاه ده بالا که در مناطق کوهستانی شیرکوه قرار دارد برابر 1623 میلیمتر و برای ایستگاه ساغند که در مناطق پست کویری قرار دارد.3675 میلیمتر می باشد.