دانلود مقاله رابطه‌ بین شیوه‌های تأمین مالی و درصد تغییرات هزینه‌ سرمایه

Word 204 KB 22173 22
مشخص نشده مشخص نشده اقتصاد - حسابداری - مدیریت
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • چکیده
    هدف اصلی از این مقاله، بررسی این موضوع است که آیا بین شیوه‌های تأمین مالی و درصد تغییرات هزینه‌ سرمایه رابطه معناداری وجود دارد یا خیر.

    در راستای این هدف به تعریف مفاهیم هزینه‌ سرمایه، میانگین موزون هزینه سرمایه،اقلام تشکیل دهنده‌ میانگین موزون هزینه‌ سرمایه، آماره‌ آزمون t ، آماره‌‌ آزمون f و ضریب همبستگی پرداخته و به تبع آن نحوه‌ محاسبات هر یک توضیح داده می‌شود.

    اطلاعات مورد نیاز برای یک دوره‌ زمانی چهارساله از شرکت‌های فعال در بورس اوراق بهادار تهران از صنایع مختلف جمع‌آوری شده است.

    پس از محاسبات میانگین موزون هزینه‌ سرمایه شرکت‌های مورد مطالعه، ارقام به دست آمده با میانگین موزون هزینه‌ سرمایه دو کشور هند و آمریکا در یک برهه‌ زمانی مشخص (سال 2003 میلادی) به صورت اجمالی مقایسه می‌شود.

    با استفاده از روشهای آماری معرفی شده فرضیات تحقیق آزمون می‌شود.

    نتایج به دست آمده حاکی از این است که در اکثر موارد بین شیوه‌های تأمین مالی و درصد تغییرات هزینه‌ سرمایه رابطه خطی وجود دارد ولی معنادار بودن این رابطه بسته به نوع شیوه‌ تأمین مالی و سال مورد رسیدگی متفاوت می‌باشد.



    واژه‌های کلیدی: تأمین مالی، میانگین موزون هزینه سرمایه، ضریب همبستگی، بورس اوراق بهادار تهران

    Faculty of Admin.

    Sciences & Econ.

    Journal,
    University of Isfahan.
    Vol.17, No.3 , 2005

    The Relationship Between Financing Methods & Percentage of Change in Cost of Capital
    Case Study: Accepted Companies in 'Tehran Stock Exchange'

    I.

    Noravesh, Ph.D.
    S.

    Abedi



    Abstract

    The main objective of this paper is assessing whether there is any significant relation between financing methods and percentage of change in cost of capital.

    First, some concepts such as Cost of Capital, Weighted Average of Cost of Capital (WACC), Components of Weighted Average of Cost of Capital, T-Statistics, F-Statistics, Coefficient of Correlation are defined and the method for their calculation is dealt with.

    The necessary data has been collected from 'Tehran Stock Exchange' companies of different industries for a 4 year period.

    After calculating the companies' WACC the results are compared with WACC calculated in U.S & India in 2003.

    The results of this study show that in most cases there is a liner relationship between financing methods & percentage of change in cost of capital but this relationship may be meaningful or not, depending on financing methods and(or) the study year.

    Keywords: Financing, Weighted Average of Cost of Capital, Coefficient of correlation, 'Tehran Stock Exchange'


    مقدمه
    یکی از مهمترین روشهای افزایش ارزش کلی یک شرکت انتخاب بهترین راه کارها برای سرمایه گذاری وجوه وتشکیل مناسب ترین ساختار سرمایه می باشد.
    تامین مالی به اشکال مختلف صورت می گیرد که عبارتند از:استقراض،صدور سهام و انباشته کردن سود شرکت.انتخاب بهترین گزینه تامین مالی حتما باید با مدنظر گرفتن مخارج تامین مالی صورت گیرد که در ادبیات مالی از آن تحت عنوان هزینه سرمایه یاد می شود(فاوفرنچ ،1999).وجوهی که به وسیله شرکت کسب می شود باید در جهت یک سرمایه گذاری بالقوه، بازده کافی برای تامین کنندگان این وجوه ایجاد کند.

    بازده مورد انتظار تامین کنندگان منابع مالی یکسان نمی باشد.

    درجایی که بستانکاران شرکت به دنبال یک نرخ بهره ثابت ومطمئن هستند،سهامداران پذیرفته اند بازدهی که آنها از شرکت دریافت می کنند بسته به نحوه عمل شرکت متفاوت می باشد(همپتون ،1990).همچنین انتظارات سرمایه گذاران بسته به شرایط سیاسی،اقتصادی،بازده جاری بازار،ریسک بازار،کیفیت ونحوه مدیریت وتعداد دیگری از فاکتورها تغییر می کند.
    انتظارات وسلیقه های تامین کنندگان مختلف وجوه نقد باید توسط شرکت شناسایی شود که بتواند به نحو مطلوبی هزینه سرمایه خود را مدیریت کند(کاون ،1976).در واقع هزینه سرمایه عبارت است از حداقل نرخ بازدهی که واحد اقتصادی باید به دست آورد تابازده مورد انتظار سرمایه گذاران تامین شود.
    اگر نرخ بازده سرمایه گذاران یک شرکت از هزینه سرمایه اش بیشتر باشد واین افزایش بازده بدون بالا رفتن درجه ریسک صورت گرفته باشد،نتیجه این خواهد بود که ثروت سهامداران افزایش خواهد یافت(مایرز ،1981).به عبارت دیگر اگر شرکت هزینه سرمایه یا نرخ مورد انتظار سرمایه گذاران را برآورده نسازد، قیمت اوراق بهادار شرکت کاهش خواهد یافت.

    باتوجه به مطالب بالا، درادامه مقاله این هدف دنبال می شود که آیا شیوه های تامین مالی منجر به تغییر در نرخ هزینه سرمایه شرکتها گردیده است و در صورتی که منجر به تغییر گردیده است، ارتباط خطی و سهم هر یک از این شیوه ها دررابطه باهزینه سرمایه چگونه است.


    مدلهای هزینه سرمایه در خصوص هزینه سرمایه مدلهای مختلفی تاکنون مطرح ودر بازارهای مالی مورد استفاده قرار گرفته است.هر کدام از این مدلها در مقطعی از زمان ودر یک یا چند بازار مشخــص دارای کارایـی لازم بــرای برآورد هزینه سرمایـــه بوده اند وبه مــرور زمان از کارایی آنها کاسته شده وجایگزین یکدیگر شده اند.این مدلها عبارتند از: نرخ بازده متوسط تحقق یافته طبق این مــدل سرمایه گذاران در سهــام عادی،انتظاری که از سـرمایه گذاری خود دارند، معادل همان بازدهی است که دردوره یا دوره های گذشته عاید آنها شده است.بازدهی که عاید سهامدار عادی مــی شود به دو شکل ظــاهر مــی شود: یکی سود نقــدی تقسیم شده ودیگری تغییر قیمت سهام نسبت به ابتدای دوره است.محاســبه هزینه سرمایه از طریق این مدل هر چند در مقاطعی از زمان مورد اعتراض قرار گرفت اما به نحو گستــرده ای بعنوان روشی جهت تخمین هزینه سرمایه به کار گرفته شده است(لانگ ولاندهلم،1993).

    مدل نرخ بازده متوسط تحقق یافته تعدیل شده این مدل همان مدل نرخ بـــازده تحقق یافته است که بابت رشد سود تقسیمی تعدیل شده است.طبق این مدل نرخ بازده مورد انتظار صاحبان سـهام عادی، تحت تاثیر دو متغیر دیگر قرار می گیرد که عبارتند از: نرخ رشد سودهای آتی ودرصد سود تقسیمی.ایرادی که به این مدل وارد است این است که اول نرخ رشد ثابت نیست وقابلیت پیش بینی آن همانند خود هزینه سرمایه مشکل است و دوم درصد سود تقسیمی در بسیاری از واحدهای اقتصادی ثابت نیست وباتوجه به تصمیمات شرکتها جهت انجام سرمایه گذاری واستفاده از منــابع داخلی می تواند دستخوش تغییر شود.

    مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای بطور خلاصه این مدل نشان می دهد که نرخ بازده مورد انتظار سهام عادی مساوی نرخ بازده اوراق بهادار بدون ریسک بعلاوه صرف ریسکی است که سهامداران به خاطــر تقبل سطح معینی از ریسک می طلبند.هرچه درجه ریسک سیستماتیک بیشتر باشد بازدهی که سهـامداران روی ورقه سهام طلب می کنند بیـشتر خواهد بود.مفروضات این مدل عبارتند از: وجود بـــازار کامـــل سرمایه ـــ تـــنها ریسک سیــستماتیک وجود دارد و ریـــسک غـیر سیستماتیک را میتوان از طـــریق تنوع بخشی از بــین برد ـــ ریسک سیستماتیک در طـول دوره پروژه ثابت است(فراهان،1981).

    مدل رشد سود تقسیمی این مدل مبتنی بر مفروضات زیر است: سود سهام تنها درآمدی است که سهامداران از سرمایه گــذاری خود در سهام به دست می آورند.

    سود سهام سالانه پرداخت می شود.

    میزان سود تقسیمی بر اساس نرخ مرکب رشد ثابت سالانه افزایش می یابد.

    نرخ رشد سود تقسیمی از نرخ بازده مورد انتظار سهامداران کمتر است.

    فرض اساسی در این مدل آن است سودهای مورد انتظار با نرخ ثابت رشد می کند،بـــنابراین کاربرد این مدل محدود به شرکتهایـی می شود که جریان سود تقسیمی آینده آنها بر اساس چنین فرضی قرار گرفته باشد.نقطـــه ضعف این مدل درآن است که فرض می ـشود می توان سهام را در یک مقطع مشخص زمانی در آینده به فروش رسانید،ولی معمولاً خریداران سهام در زمان خرید اینـــگونه قضاوت نــمی کنند وحتی درصورت صحت فرض مزبور ممـکن است در آن زمان مشخص در آینده خریداری برای سهام آنها وجود نداشته باشد.

    فرضیه های پژوهش فرضیه اصلی تحقیق به صورت زیر بیان می شود: بین درصد تغییرات شیوه های تأمین مالی ودرصــــــد تغییرات هزینه سرمــــایه شرکتهارابطه معنا داری وجوددارد.

    فرضیات فرعی که اهداف فرضـــــــیه اصلی را دنبال می نماید به صـــــورت زیر می باشد: بین درصد تغییرات بدهیــــــهای بلند مدت ودرصد تغییرات هزینه سرمایه رابطه معکوس معناداری وجوددارد.

    بین درصد تغییرات سرمایه ودرصد تغییرات هزینــــــه سرمـایه رابطه معناداری وجوددارد.

    - بین درصد تغییرات مجموع سود انباشته واندوخته ها با درصــــد تغییرات هزینه سرمایه رابطه معنا داری وجوددارد.

    روش تحقیق این تحقیق مـیـدانی وکاربردی اســـــت.

    جامعـــــه آماری تحقیـــــق شامل34 شرکت از شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشـــد که برای یک دوره زمانی چهار ساله (ازسال1379تاسال1382) بررسی شده اند.

    انتخاب این شرکـتها به صورت رندمی واز بین شرکتهایی که در دوره زمانی مذکور در بورس اوراق بهادار مشغول به فعالیت بوده اند انجام شده اســت.داده های مورد استفاده جــــهت انجام این تحقیق مبلغ بدهیهای کوتاه مدت وبلند مدت،ســـهام عادی،سهام ممتازو ســـود انباشته برای شرکتهـــای مذکور در جامعه آماری می باشد.در مرحله بعد تأثیر شیوه هــای تأمین مالی بر هزینه سرمایه این شرکتها بررسی می شود.

    برای بررسی این تأثیر ابتدا به محاسبه هزینــــه وبازده بدهیها،سهام وسود انباشته پرداخته وسپس بااستــفاده از آزمون فرضیه H0 ومحاسبه ضریب همبــستگی پیرسون معنـاداربودن یا نبودن ضریب همبستگی وبه تبع آن وجـــود یا عدم وجود ارتباط معناداربین متغـیرهای فرضیه سنجیده می شود.

    به منظور آزمون فرضیه های تحقیق مراحل زیر اجرا می گردید: محاسبه آماره آزمون f (توزیع فیشر)واسـتفاده از جدول اســـــتانداردfدرسطح اطمینان 95% درصد تغییرات سه شــیوه تأمیـــن مالی(بدهیها،سرمــایه وسودانباشته)به عنوان متغیرهای مستقل X1,X2,X3ودرصد تغییرات نرخ هزینه سرمایـــه به عنوان متغیر وابسته Yدرنظر گرفته شده است.

    (آزمون فرضیات فرعی با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون انجام شده است) میان X1,X2,X3 با Y رابطه خطی وجود ندارد : H0 میانX1,X2,X3 باY رابطه خـطی وجود دارد: H1 محاسبه ضریب همبستگی آزمون معنی دار بودن ضریب همبستگی با استـفاده از جدول اســــتانداردt در سطح اطمینان 95% ابتدا به معرفی یکسری از مفاهیم مورد استفاده وشیوه محاسبــه آنها پرداخته،سپس نتایج نهایی محاسبات انجام شده برروی داده ها بر مبــنای این شیوه های محاسباتی و تحلیل نهایی آنها بیان می گردد.

    هزینه خاص بدهی تامین مالی از طریق بدهی که موجبات افزایش اهرم مالی را فراهم می سازد هزینه هایی به دنبال دارد که بارزترین آن بهره پرداختی به تامین کنندگان است.هزینه بهره و هزینه عقد قرارداد بدهیهای بلند مدت با بهره از جمله هزینه های قابل قبول مالیـــاتی هستند کـه این موضوع جذابیت افزایش اینگونه بدهیها را بیشتر نموده است.

    هزینه خاص بدهی شرکت براساس فرمول زیرمحاسبه می شود: Kd:هزینه بدهی پس از کسر مالیاتKd=Km(1-T) Wd:درصد بدهی در کل ساختار سرمایه شرکتKm=I(D(1-f)) T:نرخ مالیات شرکت ــ :Kmهزینه موثربدهی قبل از کسر مالیات برمبنای نرخ سالیانه D:ارزش بدهی ـــ f:نرخ هزینه ایجادوفروش بدهی ـــ I:میزان بهره متــعلق به بدهی هزینه خاص سهام ممتاز هزینه سرمایه تامین شده از محل سهام ممتاز تابعی از سود است که طبق قرارداد بـرای آنهاتعیین شده است.نرخ بـــازده مورد انتظار سهامداران ممــتازاصولا بیش از نرخ مورد انتـظار تامین کنندگان بدهیهای بلند مدت است چون ریسک پذیرفته شده توسط آنها بیشتر است.

    بدیهی است که سهام ممتاز سپر مالیاتی ایجاد نمی کند و از این نظر نســبت به بدهی با بهره ازجذابیت کمتری برخوردار است.

    هزینه خاص سهـــام ممتاز بر اساس فرمول زیر محاسبه می گردد: Kp:نرخ هزینه خاص هر برگ از سهام ممتازKp=D/Pn Wp:درصدسهام ممتازدرکل ساختار سرمایه شرکت D:سود پرداخـــــتی سالیانه هر سهـــم ـــ Pn:پول دریافتــــی از فروش هر سهــم هزینه خاص سهام عادی یکی از مهمترین منابع تامین مالی واحدهای اقتصادی،سهام عادی وحقـــوق متعلق به آنها است.صاحبان سـهام عــــادی نسبت به سایر تـــامین کنندگان منابع مالی واحد اقتصادی، بیشترین ریسک را متحمل می شوند، لذا طبیعی است که نرخ بازده مورد انتظار آنها بیشترین نرخ بازده مورد انتظار باشد.

    هزینه خاص سهام عادی بر اساس فرمول زیر محاسبه می گردد: Ke:نرخ هزینه خاص سهام عادیKe=EPS/P0 We:درصد سهام عادی درکل ساختار سرمایه شرکت P0:ارزش بازار سهام عادی ـــــ EPS:درآمد هر سهم هزینه خاص سود انباشته زمانی که شرکت سود را انباشته می کند به این منظور است که این سود را برای صاحبان سهام در شرکت سرمایه گذاری کند.بازده مورد انتظار سهامـداران نسبت به وجوه انباشته شده برابربا تعداد سهامی از شرکت است که اگر سود انباشته بـه صورت سود تقسیمی به آنها پرداخت شده بود می توانستند با این وجوه آن تعداد سهام را خریداری کنند که به آن هزینه خاص سود انباشته می گویـند(کراکن،2004).

    بنحو معمول روشهای تأمین مالی از محل سود انباشته مشابه روشهای محاسبه هزینه سهام عادی می باشد با این تفاوت که درمحاسبه آن هزینه انتشار سهام در نظر گرفته نمی شود.

    Ks:هزینه تأمین مالی از محل سود انباشته Ws:درصد سود انباشته در کل ساختار سرمایه شرکت برای لحاظ کردن هزینه خاص سرمایه هریک از منابع سرمایه باید هزینه سرمایه هر منبع را در وزن مربوط به خود ضرب کرده و سپس مقادیر به دست آمده را جمــــع می کنیم، حاصل میانگین موزون هزینه سرمایه نامیده می شود : WACC=Wd*Kd(1-t) + Wp*Kp + We*Ke + Ws*Ks محاسبات میانگین موزون هزینه سرمایه شرکتهای منتخب دراین تحقیق درجدول پیوست الف ملاحظه می شود.

    توزیع فیشر توزیع f می تواند نشانگر توزیعهای احتمال مناسب برای نسبت واریانسهای دو نمونه ای باشد،که بنحو مستقل از جامعه ای با توزیع نرمال انتخاب می شوند.در این جامعه برای درجات آزادی متفاوت مربوط به هر نمونه،توزیع fمتفاوت وجوددارد.برای هر نمونه درجه آزادی به صورتn-1یعنی تعداد اعضای نمونه منهای یک بیان می شود.

    از این رو آماره مورد استفاده برای آزمون فرض صـفری که تفاوتی بین واریانـــسها وجود ندارد، به شکل زیر بیان می شود(دراین فرمول Sبیانگرانحراف از معیار نمونه وdf نمایانگر درجه آزادی می باشد)F df1,df2=(S1^2)/(S2^2) ضریب همبستگی پس از آنکه بااستفاده از توزیعfوجودرابطه خطی میان متغیرها بررسـی شد به منــــظور بررسی شدت وضعــف رابطه وهمبستگی میان آنها،ضریب همـــبستگی را بااستفاده ازفرمول زیر محاسبه می نماییم: X=X1,X2,X3 r=cov(X,Y)/SxSy Rمحاسبه شده به صورت ذیل تحلیل می گردد: یافته های پژوهش وتحلیل آنها جدول الف میانگین موزون هزینه سرمایه رابه قرار زیر نشان می دهد: " جدول الف" همانگونه که ملاحظه می شود میانگین موزون هزینه سرمایه برای شرکتــهای ایرانی مندرج در جدول بالا درسال1382(سال2003میلادی)حدود30% می باشد.تحقــیقات به عمل آمده در هندوستان وآمریکا نشان داد که میانگیـن موزون هزینه سرمــایه درسال2003برای این دوکشور به ترتیب20%ــ15% و 12% ــ 8% می باشد.این تحقیـقات همچنین مشخص کرد که یکی ازعوامل مهم بالاتر بودن میانگین موزون هزینه سرمایه هند درمقــایسه با آمریکا فشارتورم است (کوپرز،2003) که درمورد ایران تأثیر فشــار تـــورم برمیانگین موزون هزینــه سرمایه به مراتب بیشتر از هندوستان می باشد.

    آماره آزمون fبرای سالهای1379تا1382به تفکیک ودر مجموع محاسبه وباجدول توزیع فیشر درسطح اطمینان95%مقایسه شد.

    "جدول ب" آماره آزمونtبرای سالهای1379تا1382 به تفکیک متـــغیرهای مستقلX1,X2,X3 محاسبه وباجدول توزیعt درسطح اطمینان95%مقایسه شد.ضــــریب همبسـتگی نیزبه تفکیک این متغیرهای مستقل برای سالهای1379تا1382 محاسبـــــه شده وبرمبنای آن وجود یا عدم وجودارتباط معنادارمتغیروابسته بامتغیرهای مستقل تعیین می شود.

    "جدول ج" آزمون فرضیه درسال1379 ــ درسطح اطمینان95% رابطه خطی میان درصد تغییرات شیــوه های تأمین مالی(بدهیها، سرمایه وسودانباشته) ونرخ رشدهزینه سرمایه وجود ندارد.(جدول ب) ــ ضریب همبستگی میان درصد تغییرات شیوه های تأمـین مالی ونـــرخ رشـــــــد هزینه سرمایه(جدول ج)به ترتیب برای بدهی12% -،سرمــایه19%وســــود انباشته24% می بــاشد که در سطح اطمینان95%مشخص گردید که ارتباط معـناداری بین متغــیرهای مذکوربامتغیروابسته وجودندارد.

    ــ با توجه به اینکه هردوآزمون خطـی بودن و ضــریب همبستـــگی در سال مـذکوررد شده نقش شیوه های تأمین مالی ضعیف مشخص گردید.

    آزمون فرضیه در سال1380 ــ وجود رابطه خطی میان شیوه های تـــأمین مالی ونرخ رشد هزینه سرمایه درسطــــح اطمینان 95%تایید گردید(جدول ب).

    ــ.ضــریب همبستگی میان درصدتغییرات شیوه های تــأمین مالی ونــــرخ رشــد هزینه سرمایه(جدول ج)به ترتــــیب بـرای بدهیــــها 44%- ،سرمـــایه 6%وسود انـــباشــته 11 % می باشد که در سطح اطمیــنان 95% مشخص گردید فقـــط بین درصد تغیــیرات بدهیها باهزینه سرمایه ارتباط معنا داری وجود دارد.

    آزمون فرضیه درسال1381 ــ وجود رابطه خطی بین شیوه های تأمین مالی ونــــرخ رشد هزینه سرمایــــه درسطح اطمینان 95% تأیید گردید(جدول ب).

    ــ ضریب همبستگی میان درصــــد تغییرات شیوه های تأمیـــــن مالی ونرخ رشد هزینه سرمــایه(جدول ج)به ترتیــب برای بدهی 57%- ،ســرمایه 32% وسود انباشته 28% می باشدکه در سطح اطمینان 95% مشخص گردید بین درصد تغییرات بدهیــها و سرمایه با نرخ هزینه سرمایه ارتباط معناداری وجود داردودر مورد سود انباشته ارتباط معناداری وجود ندارد.

    آزمون فرضیه در سال1382 ــ وجود رابطه خطی بین شیوه های تأمین مالی ونـــرخ رشد هزینه سرمایــــه در سطح اطمینان 95% تأیید گردید(جدول ب).

    ــ ضریب همبستگی مـــیان درصد تغییرات شیوه های تأمیـــــن مالی ونرخ رشد هزینه سرمــایه(جدول ج)به ترتیــب برای بدهی 61%- ،ســرمایه 15% وسود انباشته 31% می باشدکه در سطح اطمینان 95% مشخص گردید بین درصد تغـییرات بدهیــها وسود انباشته با درصد تغییرات نرخ هزینه سرمایه ارتباط معنادار وجودداردکه این ارتباط در خصوص سودانباشته کمتر بوده ضمن اینکه بین درصد تغییرات سرمایه با نرخ هزینه سرمایه رابطه معناداری وجودندارد.

    نتایج تحقیق و پیشنهادات 1- نتایج تحقیق نمایانگر این مطلب است که بین شیوه های تامین مالی و نرخ هزینه سرمایه شرکتها ارتباط معنی داری وجود دارد.به این دلیل مدیران باید بتوانند با انتخاب بهنرین ساختار سرمایه ومناسب ترین ترکیب شیوه های تامین مالی، هزینه سرمایه شرکت را کاهش دهند.به تعریفی دیگر اگر مدیران بخواهندبا استفاده از بودجه بندی سرمایه ای تصمیمات درستی اتخاذ کنند باید قادر به محاسبه هزینه سرمایه باشند.

    2- نتایج نشان می دهد تامین مالی از محل بدهیهای بلند مدت منجر به کاهش هزینه سرمایه ودر نتیجه افزایش ثروت سهامداران می شود، لذا مدیران بخصوص باتوجه به شرایط تورمی کشورباید سعی به تامین مالی از محل منبع مذکور داشته باشند.

    (مشروط بر اینکه میزان بدهیهای بلند مدت درساختارسرمایه شرکت از حد معینی تجاوز نکند زیرا در اینصورت هزینه سرمایه نیز افزایش می یابد) 3- همانگونه که در نتایج تحقیق ملاحظه می شود نقش سود انباشته جهت تامین مالی در سال 1382 افزایش یافته است.این بدان جهت است که امکان تامین مالی به نحو مورد نظر از محل بدهیهای بلند مدت در این سال وجود نداشته است.در واقع اندوخته نمودن سود به دلیل عدم وجود هزینه های انتشار(بعد از بدهیهای بلند مدت) یکی از منابع درخور توجه تامین مالی است.البته مدیران نباید فراموش کنند عدم پرداخت هزینه بهره بابت اندوخته کردن سود به معنی بدون بهره بودن این منبع تامین مالی وعدم وجود هزینه از بابت آن نمی باشد.

    4- سرمایه گذاران بالقوه باید توجه داشته باشند که افزایش سرمایه شرکتها در بورس اوراق بهادار تهران ممکن است در ابتدا به افزایش قیمت سهام منجر شود ولی اگر شرکتها نتوانند بازدهی بیش از هزینه خاص این منبع تامین مالی ایجاد کنند،پیش بینی می شود این امر موجب کاهش قیمت سهام اینگونه شرکتها در آینده شود.

    منابع 1- دستگیر، محسن، «بررسی موانع استفاده از حسابداری تورمی در ایران», بررسی‌های حسابداری و حسابرسی، شماره‌ی 35، 1383.

    2- شباهنگ، رضا، مدیریت مالی، سازمان حسابرسی، مرکز تحقیقات حسابداری و حسابرسی، 1372.

    3- Cracken, Mark.

    (2004).

    "The Cost of Capital".

    [On-line ].

    Available at htpp://www.teachmefinance.com/cost of capital.html.

    4- French .

    F&K.

    R.

    (1999).

    "The Corporate Cost of Capital and Return on Corporate Investment", The Journal of Finance.

    5- Fruhan.

    W.

    E.

    (1981).

    "An Application Of Capital Assets Pricing Model", Financial Management.

    6- John.

    .

    (1990).

    "Financial Decision Making", Prentice – Hall.

    7- Lang, M & r.

    Lundholm.

    (1993).

    "Corporate Disclosure Policy and Analyst Behavior", The Accounting Review .

    8- Keown, Aj-Petty, Jw.

    (1976).

    Basic Financial Management, Printice- Hall P.

    525.

    9- Myers, John.

    Principle of Corporate Finance.

    Printice – Hall 10- Pricewater House Coopers.

    (2003).

    "Cost of Capital", Survey of Iissues and Trends in .

    11- Stuls, Rene.

    "Globalization of Equity Markets and the Cost of Capital" - National Bureau of Economic Research.

    12- Tharm, Joseph.

    (2002).

    "A Note on the Weighted Average Cost of Capital WACC".

    , institute of public Administration.

    13- Van Horne, J.

    C.

    (1986).

    Fundamental of Financial Management.

    Prentce Hellinc.

    همبستگی کامل ومستقیمr=+1عدم همبستگیr=0همبستگی کامل ومعکوسr=-1همبستگی ناقص-1 7سیمان شمال442734278بهپاک443533269روغن نباتی پارس2935282810قند پارس6041372711پارس متال3926283112کف3834362713داروسازی امین3829271914داروسازی فارابی3325242615پارس توشه4429293016شیشه قزوین3947372817چینی ایران4742282718پلاستیران4342412819سیمان کارون4842344120سیمان مازندران5549383321کاشی حافظ4250372922سایپا3937223023پیچک8774614224گچ تهران5861424025پلاستیک شاهین5239273126نفت پارس3434293327مارگارین4352382828صنعتی بهشهر5141263229کمباین ایران3833342930لاستیک دنا4128312731ایران دوچرخ464441343432کارتن ایران373334181833رادیاتور ایران724136292934نورد آلومینیم2832302424متوسط نرخ میانگین موزون هزینه سرمایهمتوسط نرخ میانگین موزون هزینه سرمایه35/4629/4044/3483/2983/29 ردیفنام شرکتمیانگین موزون هزینه سرمایه(%)میانگین موزون هزینه سرمایه(%)میانگین موزون هزینه سرمایه(%)میانگین موزون هزینه سرمایه(%)ردیفنام شرکتسال1379سال1380سال1381سال13821آلومتک303536322ایرانیت413832333نساجی قائم شهر565252184ارج453628315داروپخش484429296لعاب ایران87635247 شرحسال1379سال1380سال1381سال1382آماره آزمونfمحاسبه شده4471/12785/34277/128654/6fجدول در سطح اطمینان95%2761/22761/22761/22761/2نوع رابطه خطیوجود نداردوجود داردوجود داردوجود دارد شرحسال1379سال1379سال1379سال1380سال1380سال1380سال1381سال1381سال1381سال1382سال1382سال1382شرحX1X2X3X1X2X3X1X2X3X1X2X3ضریب همبستگی12/0-19/024/044/0-06/011/057/0-32/028/061/0-15/031/0آماره آزمون محاسبه شدهt19/014/017/0004/043/031/001/002/016/000/024/003/0سطح اطمینان95%05/005/005/005/005/005/005/005/005/005/005/005/0رابطه معنادار بودن ضریب همبستگیارتباط معناداربین متغیرهاوجودنداردارتباط معناداربین متغیرهاوجودنداردارتباط معناداربین متغیرهاوجودنداردوجود دداردوجود نداردوجود نداردوجود دداردوجود دداردوجود نداردوجود دداردوجود نداردوجود ددارد

چکیده هدف اصلی از این مقاله، بررسی این موضوع است که آیا بین شیوه‌های تأمین مالی و درصد تغییرات هزینه‌ سرمایه رابطه معناداری وجود دارد یا خیر. در راستای این هدف به تعریف مفاهیم هزینه‌ سرمایه، میانگین موزون هزینه سرمایه،اقلام تشکیل دهنده‌ میانگین موزون هزینه‌ سرمایه، آماره‌ آزمون t ، آماره‌‌ آزمون f و ضریب همبستگی پرداخته و به تبع آن نحوه‌ محاسبات هر یک توضیح داده می‌شود. اطلاعات ...

مقدمه‌ فرایند تدوین‌ استانداردهای‌ حسابداری، فرایندی‌ مستمر و پویاست‌ که‌ در واکنش‌ به‌ تغییر شرایط‌ و تحولات‌ محیط‌ داخلی‌ و بین‌المللی‌ و با هدف ارتقای شفافیت گزارشگری مالی، تغییر و تجدیدنظر در استانداردهای‌ موجود یا تدوین‌ استانداردهای‌ جدید را ایجاب‌ می‌کند. در این‌ فرایند یکی‌ از سیاستهای‌ اصلی‌ سازمان‌ حسابرسی‌ استفاده از استانداردهای حسابداری مراجع حرفه‌ای معتبر بویژه ...

چکیده: یکی ازعوامل مؤثر در رشد و توسعه جوامع پیشرفته وجود بازارهای پول و سرمایه فعال است، مؤسسه های پولی و مالی با استفاده از روش ها و ابزارهای متنوع، واسطه پویا و کارآمدی بین صاحبان وجوه مازاد ومتقاضیان وجوه هستند. آنها باطراحی ابزارهای جدید، اهداف، سلیقه ها و روحیات مختلف مشتریان خود را پاسخ می دهند. مطالعه نظام مند آموزه های اقتصادی اسلام نشان می دهد علی رغم تحریم ربا، می ...

گزارشات ارزش سرمایه انسانی من معتقدم مسیرهای حال حاضر ما در درک سازمان ها منحرف شده است. (مارگرت دیت لی) تا اینجا شما چگونگی اندازه گیری ارزش سرمایه انسانی را در سه سطح مشاهده نموده اید، از سطح موسسه یا شرکت که از طریق فرآیندهای واحدها وظیفه ای تجاری بطور روبه پائین در جهت فعالیت های اداراه منابع انسانی ، هدف گیری می کند. شما دیده اید که چگونه مدیریت سرمایه انسانی فرآیندهای ...

در سال ۱۹۰۰، مدیریت مالى یک رشته علمى شد. از آن زمان تاکنون وظایف و مسئولیت‌هاى مدیریت مالى همواره دستخوش تغییر بوده است و تردیدى نیست که در آینده نیز شاهد تغییرات بیشترى خواهد بود. تا سال ۱۹۰۰، مدیریت مالى جزئى از اقتصاد کاربردى بود. طى دو دهه ۱۸۹۰ و ۱۹۰۰، چندین شرکت بزرگ آمریکائى درهم ادغام شدند. ۱۸ شرکتى که به‌دنبال این ادغام‌ها به‌وجود آمدند نیمى از کل تولیدات صنایع مربوط را ...

خلاصه مطالب در این مقاله ما سعی داریم تا به طور تجربی ، تأثیر ساختار وام دهی را بر روی ارزش شرکت آزمایش کنیم که فرصت های مختلف پیشرفت برای شرکت های معلق شده به هلند فراهم می کند . بهتر است این نکته را پذیرفت ، که ارزش بازار هر شرکتی مستقل از ساختار سرمایه ی آن است فرضیه های ارائه شده در بازار های سرمایه ای کامل است . مشاهده شده که در ساختار های سرمایه های بهینه با رشد بلقوه شرکت ...

چکیده: پراکندگی باورهای سرمایه گذاری و اجبار و محدودیت های فروش های کوچک و کوتاه به ایجادحباب های بازارسهام منجرمی شود. این مقاله استدلال می کند که شرکت ها و موسسات بازرگانی مؤسسات بازرگانی بر خلاف سرمایه گذارها می توانند با انتشار سهم های جدید با قیمت بالاتر از این حباب ها بهره برداری می کنند،این ارزش سرمایه را پایین می آورد و سرمایه گذاری حقیقی را افزایش می دهد.شاید تعجب آور ...

یک بانک سرمایه گذاری چیست؟آن سرمایه گذاری است؟آن بانک است؟واقعا,هیچ یک از آنها نیست.بانک سرمایه گذاری, i-bank ,که معمولا این گونه نامیده میشودبرای تجارت بالا بردن سرمایه شرکتها است.سرمایه در اصل به معنای بول است.شرکتها به وجه نقد برای بالا اوردن سرمایه شرکت احتیاج دارند.بانک سرمایه گذاری اوراق بهادار را به سرمایه گذاران عمومی برای افزایش وجه نقد می فروشد.این اوراق بهادار می ...

خلاصه: استفاده از یک هئیت منصفه موظف سازمان بورس اوراق ثبت شده، ما را قادر به پیش‌بینی 38/4% از تقلب‌های برملا شده‌ی مدیران سرمایه‌گذاری در سال بعدی نمود. شرکت‌هایی با یک تاریخ، همه مختلف و تخلف‌های، پیوسته به خوبی (به مانند) شرکت‌هایی با ناسازگاری در سود مانند پذیرش کمیسیون. عمدتاً انتظار می‌رود که در آینده تقلب را تجربه کنند. جریان افشای جاری هئیت، از سرمایه‌گذاران برای ...

مالیات بر ارزش افزوده چکیده همه دولت­ها برای تأمین هزینه‌های خود از منابع مختلف، درآمد ایجاد می­کنند که دیرین ترین مورد آن به "مالیات ستانی" اختصاص دارد. در طول تاریخ حیات اقتصادی دولت­ها، منابع درآمدی به تدریج افزایش یافته است و امروزه بخشی از درآمدهای دولت در کشور ما از طریق استقراض از بانک مرکزی، فروش نفت خام و فروش خدمات مختلف مانند خدمات پستی، حمل و نقل و انحصارهای دولتی و ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول