مقدمه
قدمی برداشته ام تا دگرگونی بیافرینم قدمی برداشته ام نو با ایده ای نو
توسعه و گستردگی صنعت برق امروزی امری است غیر قابل انکار وبا توجه به روند روبه رشد تاسیس کار خانجات صنعتی مختلف که همه بر پایه وسایل الکتریکی کار می کنند و نیز افزایش استفاده از تابلو های برق صنعتی برای کنترل تجهیزات داخل کارخانه من نیز لازم دیدم که درباره صنعت تابلو سازی برق که یکی از رایج ترین صنعت های بزرگ در دنیا و کشورهای توسعه یافته است . تحقیق و پروژه ای ارئه دهم که انشاالله مورد رضایت واقع گردد.
امیدوارم که با ارائه این پروژه توانسته باشم گامی نو در جهت رشد و شکوفایی صنعت داخلی و همچنین رفع مشکلات بیکاری جوانان برداشته باشم .
در اینجا بازهم از همه کسانی که من را در امر این پروژه یاری رساندند به خصوص استاد عزیز جناب آقای دکتر حسینعلی بگی تقدیر و تشکر می نمایم . امید وارم این قدم کوچک مورد رضایت ایشان واقع گردد.
با تشکر : سید مصطفی طاوسی
کلیات و شناخت طرح :
تابلوهای برق فشار ضعیف وفشار متوسط:
الف) بدنه تابلو:
1. بدنه تابلو از ورق اهنی روغنی وگالوانیزه به ضخامت 1.5 - 2 - 2.5 میلی مترساخته می شود.ضخامت ورق ،متناسب با محل ومورد مصرف ان وبا توجه به تحمل بارهای استاتیکی ودینامیکی محاسبه وانتخاب می شود.بطوریکه هر تابلوقادر به تحمل نوسانات مکانیکی ناشی ازبروز حداکثر جریان اتصال مربوطه می باشد.
2. اسکلت تابلوها ازورق فولادی وروغنی به ضخامت 2-2.5میلی متر (پروفیلهای مشبک)ساخته می شود که باعث ایجاد سهولت جهت کلیه ی تغییرات بعدی می گردد.
3. در تابلوهای پیچ ومهرهای اتصالات جوشی به حداقل کاهش می یابد که دارای مزایای زیر می باشد:
نمای زیباتر سهولت توسعه اتی استحکام بیشتر به دلیل طراحی نوع بدنه جلوگیری ازتغییرشکل در قطعات بدنه هنگام جوشکاری سهولت تعویض قطعات امکان رنگ امیزی به طور کامل در محل اتصالات.
4. قسمت پشت سلولها بوسیله ی ورق فولادی به ضخامت 2میلی متربه اسکلت سلول پیچ ومهره می گردد. در صورت تقاضای کار فرما درب لولا دار نیز قابل اجرا می باشد.در دو حالت امکان دسترسی به تجهیزات ولوازم داخل دابلوبه هنگام بازرسی وتعمیرات به سهولت انجام خاهد گرفت.
5. در قسمت بالای تابلو قلاب مناسب جهت حمل تابلوها پیش بینی می شود.
6. در قسمت پایین تابلوها GLAND PLATE به منظور نصب گلند های موردنیازوبستن کابلهای ورودی ویا خروجی پیش بینی می شود.
7. در پشت درب اصلی تابلوهای محلی برای نگهداری نقشه های اجرایی تهیه شده ازطرف این شرکت پیش بینی می گردد.
8. کلیه تابلوها دارای اتیکتی که شماره ونام تابلو بر روی ان حک شده است ،می باشند.
9. ضخامت درب هاودیواره های جانبی طوری انتخاب می شود که لرزش نداشته باشد.
ب )اماده سازی و رنگ امیزی تابلوهای برق
واحد نقاشی ورنگ با بکارگیری امکانات پیشرفته ومدرن کلیه قطعات بدنه تابلورا با بهترین پوشش مطابق درخواست کارفرماوطبق مراحل زیررنگ امیزی می کند:
1. رنگ تابلوها به صورت کوره ای به ضخامت 90-70 میکرون زده می شود.
2. چربی زدایی : به صورت غوطه ورسازی DIP در وان می باشد.غلظت مواد بر اساس دستورالعمل های سازندهمواد بوده ومقادیر عملی مطابق با ان دستورالعمل ها می باشد.
3. اکسید زدایی: به صورت غوطه ورسازی DIP در وانصورت می گیرد.
4. ابشویی : با درجه حرارت 5040درجه سانتی گراد می باشد.
5. فسفاته کردن: به صورت غوطه ور سازی DIP در وان می باشد. در این مرحله از فسفات اهن استفاده می شودکه در صنایع فلزی اهمیت فراوانی دارد : چسبیدگی رنگ را بیشتر می کند اگر رنگ فاز براثر ضربه ریخته باشد، مانع از زنگ زدگی قطعه می شود.
6. رنگ امیزی : پالش یک دست استر یا رنگ زیرین، جهت جلوگیریاز خورندگی ونیز ایجاد چسبندگی ونهایتا لایه رنگ پایانی خواهد بود. رنگ در تابلوها معمولا از
نوع الکید ملامین رنگ کوره ای است.
خشک کردن رنگ در اثر حرارت کوره در دمای بین 120تا160درجه سانتی گراددر زمان بین 20تا45دقیقه انجام می شود.
ج) مونتاژلوازم وتجهیزات الکتریکی:
بر اساس نقشه های جانمایی عملیات مونتاژ با توجه به مراحل ذیل انجام می شود:
1. پیچ ومهره ها جهت بستن تجهیزات الکتریکی با توجه بهنوع تجهیزات و براورد نیروهای وارده دینامیکی در هنگام کار تابلوها انتخاب می گردد.
2. نصب لوازم به گونه ایاجرا می گردد که هر زمان که احتیاج به تعویض باشد به اسانی امکان پذیر بوده و زمان خاموش بودن تابلو را تا سر حد امکان تقلیل دهد.
3. لوازم وتجهیزات الکتریکی حرارت زا از دستگاه های حساس که در اثر حرارت اسیب می بینند، مجزا نصب می شوند .
4. هرگونه لوازم وتجهیزات به کار رفته با یک پلاک NAME PLATE مشخص می گردند.
5. ابعاد تجهیزات اندازه گیری با ابعاد سلول وکاربری ان متناسب است.