دانلود تحقیق درآمد

Word 34 KB 2240 10
مشخص نشده مشخص نشده اقتصاد - حسابداری - مدیریت
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • درآمد (به انگلیسی: Income) در اصطلاح علم اقتصاد، به معنی مقدار پولی است که تولیدکنندگان با فروش محصولات یا خدمات خود به دست می‌آورند.

    هنگامی که یک موسسه خدماتی برای دیگران انجام دهد و یا کالایی به آنان تحویل دهد، در ازای آن مبلغی از ایشان دریافت می‌نماید یا معادل آن مبلغ از ایشان طلب‌کار میشود، و یا از ایشان سند (چک، سفته و ...) دریافت می‌کند.

    تمام این موارد موجب افزایش دارایی شرکت می‌گردد و چنین افزایش در دارایی، درآمد خوانده می‌شود.

    هر گونه افزایش در صندوق موسسه درآمد محسوب نمی‌گردد، به عنوان مثال: دریافت وام نقدی از یک بانک کسب درآمد نیست، زیرا معادل دریافت این مبلغ شرکت به بانک بدهکار می‌گردد و در ترازنامه دارایی و بدهی افزایش میابد.

    وصول مطالبات از بدهکاران درآمد محسوب نمی‌گردد زیرا در اثر این موضوع نوعی از دارایی (حساب بدهکاران) به نوع دیگری از دارایی (حساب صندوق) تغییر شکل میابد.

    به زبان دیگر، لازمه تحصیل درآمد افزایش سرمایه می‌باشد.

    انواع درآمد در آمد حاصل از فروش کالا یا خدمات غالبا فروش خوانده می‌شود.

    برای شناسایی سایر منابع درآمد اصطلاحات دیگری مانند حق‌الزحمه خدمت حرفه‌ای، کارمزد، کرایه و درآمد بهره به کار می‌رود.

    برای محاسبه درآمد سرانه تولید ناخالص داخلی کشور را بر جمعیت تقسیم کرده عدد به دست آمده درآمد سرانه کشور است.

    برای محاسبه درآمد سرانه دو فرمول وجود دارد.

    روش دوم که سازمان‌های بین المللی آمار خود را براساس آن محاسبه می‌کنند روش برابری قدرت خرید است.

    هر دوی این آمار‌ها قابل اتکاء هستند اما مفاهیم آنها قدری متفاوت است، معنی آمار براساس قدرت خرید این است که: چه مقدار درآمد به قیمت ایران قدرت خریدی به اندازه همان مقدار در دیگر کشورها دارد و در واقع هم همه کشورها قدرت درآمد را با قدرت خرید مقایسه می‌کنند.

    سازمان ملل، بانک جهانی و صندوق بین المللی پول هر دو آمار را با هم ارائه می‌دهند.

    بر همین اساس درآمد سرانه ایران مطابق آمار منتشر شده تا سال ۲۰۰۵ میلادی حدود ۲ هزار و ۶۰۰ دلار است که به دلیل بالابودن جمعیت ایران، رشد درآمد سرانه ایران نسبت به رشد کل اقتصاد کمتر است و شاید در حد ۸/۳ درصد رشد سرانه باشد.

    روش دیگری که سازمان‌های بین المللی آمار خود را براساس آن محاسبه می‌کنند روش قدرت برابری خرید است که مطابق آمار تا سال ۲۰۰۵ تولید ناخالص داخلی ایران ۸ هزار و ۵۰ دلار است که با رشد ۸/۳ درصد سرانه در حال افزایش است.

    هر دوی این آمار‌ها قابل اتکاء هستند اما مفاهیم آنها قدری متفاوت است، معنی آمار براساس قدرت خرید این است که ۲هزار و ۶۰۰ دلار درآمد به قیمت ایران قدرت خریدی به اندازه ۸ هزارو ۵۰ دلار در نیویورک دارد و در واقع همه کشورها قدرت درآمد را با قدرت خرید مقایسه می‌کنند.

    سازمان ملل، بانک جهانی و صندوق بین المللی پول هر دو آمار را با هم ارائه می‌دهند که بر اساس این آمارها در بین کشورهای دنیا، در حال حاضر ایران از لحاظ قدرت برابری خرید، بیستمین کشور در دنیا است.

    در قانون مالیاتهای مستقیم، بدون تعریف مالیات و درآمدهای مالیاتی، ابتدا در ماده 1 تنها نام اشخاص غیر مشمول مالیات بیان شده است.

    در فصول مختلف قانون یاد شده، منابع مختلف مالیات از جمله مالیات بر ارث، مالیات بر درآمد املاک، مالیات بر درآمد حقوق، مالیات بر درآمد مشاغل و مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی، نحوه محاسبه درآمد مشمول مالیات این منابع، نرخهای مالیاتی مربوط، سازمان تشخیص و وصول مالیات، هیئتهای حل اختلاف مالیاتی، شورای عالی مالیاتی و سایر مراجع نام برده شده است، در حالی که طبق روش معمول حقوقی و قانونی در صورتی که به هر عنوان، قوانین و مقررات و یا طرح و پروژه ای مورد تصویب قوه مقننه و یا مجریه قرار گیرد، ابتدا باید تعریف جامع و کاملی از قانون یا طرح و عوامل زیر مجموعه آن بیان شود و سپس به ذکر موارد معین و اقدامات اجرایی جهت انجام آن پرداخته شود.

    در قانون مالیاتهای مستقیم هیچ گونه تعریفی از مالیات و درآمد مالیاتی، سپس شرح مفصلی راجع به درآمدهای مالیاتی و ارتباط آن با میزان سهیمه مالیات در بودجه کل کشور به نظر خوانندگان خواهد رسید.

    تعریف مالیات در گذشته عده ای از علمای علم مالیه و اقتصاد معتقد بودند که مالیات بهای خدمات دولت است.

    یعنی هر کس به نسبت خدماتی که از دولت دریافت می کند باید بهای آن را به عنوان مالیات به دولت بپردازد.

    مدتها این نظر مورد قبول بود و طبق این نظریه پرداخت مالیات اختیاری بود به عبارت دیگر اگر فردی از خدمات دولت بهره ای نمی برد، نمی بایست مالیات پرداخت کند.

    اما در عمل این نظریه با مشکل مواجه شد زیرا اولا معیار اندازه گیری برای استفاده از خدمات دولت وجود نداشتند و درآمد آنها حتی تکافوی هزینه زندگیشان را هم نمی کرد و با داشتن عائله زیاد و استفاده فراوان از خدمات دولت بابت آموزش، درمان و بهداشت و سایر خدمات، به علت نداشتن درآمد، مالیاتی پرداخت نمی کردند.

    نظریه اجباری بودن مالیات هر چند از آن زمان تا به حال میزان خدمات رسانی دولت به مردم اساس و انگیزه پرداخت مالیات است اما در عمل به علت ممکن نبودن اندازه گیری خدمات دولت و اینکه هر کس به چه میزان از این خدمات استفاده می کند، نظریه مالیات به عنوان بهای خدمات دولت به علت عدم اجرای عملی با موفقیت روبه رو نشد، لذا دانشمندان تعریف دیگری که جنبه علمی برای وصول مالیات داشت ارائه کردند.

    در تعریف جدید، علاوه بر تامین هزینه های عمومی دولت که اولین هدف وضع قوانین مالیات است، دو کاربرد دیگر نیز برای مالیات تعریف شده است.

    طبق نظریه جدید، مالیات عبارت است از دریافت قسمتی از درآمد و دارایی افراد یک کشور برای«تامین هزینه های عمومی دولت» که این جنبه مالی مالیات است، و« توزیع عادلانه ثروت» که جنبه اجتماعی مالیات است و« کنترل و هدایت فعالیت های اقتصادی در مسیر مورد نظر دولت» که جنبه اقتصادی مالیات شمرده می شود.

    در این تعریف مالیات سه نقش عمده تامین مالی، برقراری عدالت اجتماعی و کنترل فعالیتهای اقتصادی را بازی می کند.

    البته عده ای از علمای علم مالیه معتقدند که هدف نهایی وصول مالیات صرفا تامین هزینه های عمومی دولت است و مسئولیت برقراری عدالت اجتماعی و کنترل فعالیتهای اقتصادی باید با سازمانهای دیگری باشد.

    درآمد های مالیاتی و نحوه وصول و واریز آن به خزانه کشور دو روش برای تعیین میزان درآمدهای مالیاتی در یک سال وجود دارد.

    در روش اول که به روش نقدی وصول مالیات معروف است، تمامی مالیاتهای وصول شده نقدی به حساب خزانه واریز و به عنوان درآمد مالیاتی هر سال تعیین و در آمارهای مربوط اعلام می شود.

    آمارها و اطلاعات نشان می دهد که در یک سال حدود 25 درصد کل بودجه اعم از جاری و عمرانی و کمی بیشتر از 35 درصد بودجه جاری از محل وصول مالیات تامین می شود.

    مازاد بودجه از محل فروش منابع زیرزمینی و سایر درآمد های دولت تامین می گردد.

    آمار و اطلاعات دیگری وجود دارد که نشان می دهد که مالیات های وصول شده در یک سال که به عنوان درآمد مالیاتی همان سال اعلام می گردد، تقریبا 80 تا 83 درصد آن مربوط به وصول مالیاتهای قطعی شده سنوات قبل است و حدود 14 تا 15 درصد آن مربوط به وصول مالیات سال جاری و 2 تا 3 درصد نیز پیش دریافت مالیات سالهای آینده است.

    آمار و اطلاعات دیگری وجود دارد که نشان می دهد که مالیاتهای وصول شده در یک سال که به عنوان درآمد مالیاتی همان سال اعلام می گردد، تقریبا 80 تا 83 درصد آن مربوط به وصول مالیاتهای قطعی شده سنوات قبل است و حدود 14 تا 15 درصد آن مربوط به وصول مالیات سال جاری و 2 تا 3 درصد نیز پیش دریافت مالیات سالهای آینده است.

    معایب روش نقدی شناسایی درآمد مالیاتی سیستم حسابداری مالیاتی به روش نقدی و اعلام میزان مالیات دریافت شده به عنوان درآمدهای مالیاتی در یک سال، دارای معایبی به شرح زیر است: عملکرد سازمان مالیاتی در رابطه با کسب درآمد مالیاتی قابل ستجش نیست.

    مقایسه مالیات وصول شده سال جاری با مالیاتهای وصول شده سال گذشته و افزایش یا کاهش آن رابطه ای با عملکرد سازمان مالیاتی ندارد.

    در این روش عملکرد مسئولان گذشته بر عملکرد مسئولان جدید تاثیر گذار خواهد بود و در صورتی که مسئولی تغییر کند، کارایی و عملکرد او عینا در سال یا سالهای بعد متوجه مسئول جدید می شود.

    پرداخت پاداش و سایر مزایا براساس میزان مالیات دریافت شده، به خصوص در زمان تغییرات پیاپی مسئولان، باعث تبعیض و بیعدالتی خواهد شد و ارتباطی به عملکرد و کارایی مالیاتی ندارد.

    روش تعهدی شناسایی درآمد مالیاتی در صورتی که محاسبه مالیات و درآمد مالیاتی براساس روش تعهدی باشد، مالیات از مرحله اظهار تا وصول به دقت مورد پیگیری قرار می گیرد.

    در این روش صرفا درآمدهای قطعی شده در یک سال ملاک شناسایی درآمد قرار می گیرد.

    در این روش ابتدا میزان مالیاتهای ابراز شده در اظهارنامه ثبت می شود، سپس مالیاتهای مطالبه شده در برگهای تشخیص صادر شده به عنوان بدهی مالیاتی مودیان در نظر گرفته می شود و پس از طی مراحل حل اختلاف مالیاتی، مالیات قطعی شده به عنوان درآمد مالیاتی سازمان مالیاتی اعلام می گردد.

    مزایای روش تعهدی میزان مالیات اظهار شده مودیان در اظهار نامه مالیاتی در هر منبع از مالیات معلوم و مشخص می گردد و براساس آن می توان به میزان علاقه مندی مودیان در پرداخت مالیات حقه و تسلیم اظهار نامه پی برد.

    ضمنا درآمدها و هزینه های ابرازی مودیان در اظهار نامه مالیاتی نیز معیاری است برای سنجش عمل آنها.

    مالیاتهای تعیین شده در برگهای تشخیص مالیات صادر شده و ابلاغ شده به عنوان بدهی مالیاتهای مشخص شده را می توان به عنوان کوشش مالیاتی ماموران مالیاتی، ملاک عمل قرار داد.

    پس از قبول مالیات و یا طی مراحل حل اختلاف مالیاتی، میزان مالیات قطعی شده معلوم و مشخص می شود.

    در این صورت می توان مالیاتهای قطعی شده در این مرحله را به عنوان درآمد مالیاتی اعلام کرد.

    با مقایسه مالیات قطعی شده با مالیات ابرازی مودیان در اظهارنامه مالیاتی، صحت عمل مودیان مالیاتی و نحوه برخورد با آنها معلوم می شود.

    از طریق بررسی و تجزیه و تحلیل اختلاف بین مالیات تشخیص شده با مالیات قطعی شده می توان عملکرد ماموران مالیاتی در خصوص کیفیت رسیدگی و دانش و تخصص آنها را ارزیابی کرد.

    سازمان مالیاتی می تواند براساس نتایج این ارزیابی در خصوص نیروی انسانی و ساختار سازمانی تصمیم بگیرد.

    اختلاف بین مالیات قطعی شده و وصول شده نیز یکی از معیارهای کارایی سازمان مالیاتی در وصول بموقع مالیات خواهد بود.

    ضمنا زمان قطعی شدن مالیات و وصول آن با توجه به تورم و کاهش ارزش پول برای سازمان مالیاتی حائز اهمیت است.

    در این روش هزینه های وصول مالیات اعم از حقوق و مزایای پرداختی به ماموران مالیاتی، لوازم و ابزار مصرفی و هزینه استهلاک دارایی نیز مورد توجه قرار می گیرد.

    میزان مالیات تعیین شده در قانون بودجه و سهمیه بندی مالیات این موضوع که افزایش کمیت غالبا باعث کاهش کیفیت می شود امری بدیهی است و در خصوص سیستم مالیاتی نیز این قاعده حکمفرماست، زیرا بی توجهی به میزان وصول مالیات و نحوه وصول آن باعث از بین رفتن اصل عدالت مالیاتی خواهد شد.

    اولین موضوع در خور اهمیت این است که ظرفیت مالیاتی کشور به درستی معلوم نیست و آمارهای منتشر شده هم در خصوص ظرفیت مالیاتی کشور حکایت از دقت و صحت عمل ندارد.

    به علت معلوم نبودن ظرفیت مالیاتی، میزان درآمد مالیاتی در قانون بودجه هر سال براساس افزایش درصدی نسبت به مالیات سال گذشته تعیین می شود.

    مالیات تعیین شده در قانون بودجه به علت نبودن آمار و اطلاعات صحیح راجع به ظرفیت مالیاتی در عمل ممکن است بیشتر یا کمتر از ظرفیت مالیاتی واقعی باشد.

    مالیات تعیین شده در بودجه مبنای برنامه ریزی سازمان مالیاتی قرار می گیرد و اداره های امور مالیاتی نیز براساس برنامه تعیین شده اقدام به وصول مالیات می کنند.

    تعیین سهمیه برای اداره های امور مالیاتی به دلایل زیر باعث کاهش کیفیت کار و در نتیجه بی توجهی به اصول اولیه وصول مالیات و بی عدالتی خواهد شد: الف- مسئول مربوط می کوشد برابر سهمیه تعیین شده یا مقداری بیشتر از آن مالیات وصول کند.

    این امر موجب کاهش کیفیت رسیدگی و نادیده گرفتن قوانین و مقررات مالیاتی می شود و در عمل ممکن است از یک مودی، مالیاتی به مراتب بیشتر یا کمتر از مالیات واقعی مطالبه و وصول شود.

    ب- خطر دیگر این روش این است که مسئولان به محض تامین سهیمه مالیات از تلاش بیشتر برای وصول مالیات حقه و قانونی دریغ کنند.

    وصول مالیات بر مبنای علمی و با توجه به ظرفیت مالیاتی کشور نیاز به اطلاعات جامع و کامل مالیاتی دارد.

    امید است با اجرایی و عملیاتی شدن طرح جامع نظام مالیاتی نارساییها برطرف شود و کارایی این نظام افزایش یابد.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

مقدمه مالیات یکی از ابزارهای مهم در سیاستهای اقتصادی کشور می باشد. تغییر نرخهای مالیات سبب بوجود آمدن تبعات کوتاه مدت و بلند مدت در اقتصاد می گردد. افزایش مالیاتها در بلند مدت، انگیزه تولید را کاهش داده و باعث کاهش اشتغال و تولید و تجارت خواهد شد. در کوتاه مدت نیز افزایش مالیاتها، باعث رکود شده و آن را تشدید می کند. به طور کلی مالیاتها به دو گروه مالیاتهای مستقیم و غیر مستقیم ...

مقدمه : ماليات مهمترين ابزار سياست مالي دولت است که روند رشد اقتصادي را تسريع مي بخشد و توزيع مجدد درآمد را جهت کاهش شکاف طبقاتي فراهم مي آورد . مالياتها يکي از عمده ترين و با ثبات ترين منابع درآمدي دولتها را تشکيل مي دهند امروزه درآمدهاي

مقدمه : مالیات مهمترین ابزار سیاست مالی دولت است که روند رشد اقتصادی را تسریع می بخشد و توزیع مجدد درآمد را جهت کاهش شکاف طبقاتی فراهم می آورد . مالیاتها یکی از عمده ترین و با ثبات ترین منابع درآمدی دولتها را تشکیل می دهند امروزه درآمدهای مالیاتی بسیاری از کشورها در مقایسه با سایر منابع از اهمیت بالاتری برخوردار است . به علاوه مالیات ها به عنوان موثرترین عامل در سیاستهای مالی ...

وزير امور اقتصادي و دارايي گفت: منظور از افزايش درآمدهاي مالياتي که مدنظر دولت قرار دارد، افزايش نرخ ماليات نيست تا فشار روي مردم زيادشود. وزير امور اقتصادي و دارايي گفت: منظور از افزايش درآمدهاي مالياتي که مدنظر دولت قرار دارد، افزايش نرخ ماليات ن

مقدمه بالا‌ رفتن قیمت جهانی نفت که در این روزها به بالا‌ترین حد خود رسیده است دغدغه‌ای قدیمی را پیش روی مسوولا‌ن قرار می‌دهد و بار دیگر سوال رئیس‌جمهور را به یاد کارشناسان می‌آورد که با افزایش درآمدهای نفتی چه باید کرد. بهره‌گیری صحیح از ثروت ملی زمانی ویژگی خود را میان سایر مسوولیت‌های دولت نشان می‌دهد که بیاد بیاوریم قریب به یک‌سال دیگر صنعت نفتمان صدساله می‌شود و هنوز درآمد ...

(GFS) خصوصیات سیستم GFS: 1- شفافیت عملکرد ( دارایی ها – بدهیها – درآمدها – هزینه ها ) - عدم تلقی فروش دارایی های سرمایه ای به عنوان در آمد - جلوگیری از تداخل اعتبارات هزینه با اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای و بالعکس 2- هماهنگی با استانداردهای پذیرفته شده جهانی از سوی صندوق بین المللی پول (IMF) - قابلیت مقایسه بودن بودجه با عملکرد دولت ها با یکدیگر تعریف نظام آماری : در یک ...

خبرگزاری مهر - گروه اقتصادی : در تماسی که با یکی از مدیران ارشد اقتصادی کشور داشتم به من گفت :"هم‌اکنون با همان مشکلاتی دست به گریبان هستیم که نفت را با قیمت 5 دلار عرضه می‌کردیم". با این پیش زمینه، وارد بحث اخذ مالیات در ایران می شویم. به عبارتی، بررسی می کنیم مالیاتی که دولت از اقشار مختلف جامعه اخذ می‌کند برای کسب درآمد است یا توسعه و رونق اقتصادی کشور و یا هر دو . بدین ترتیب ...

مقدمه : در بیشتر کشورها، بخش عمده ای از منابع درآمدی دولت، از طریق مالیات تامین می شود. سهم مالیات از کل درآمدهای عمومی در میان کشورها، متفاوت است و میزان آن بستگی به سطح توسعه و ساختار اقتصادی آنها دارد. در این میان، فرار مالیاتی و گریز از مالیات در کشورها باعث شده است تا درآمدهای مالیاتی کشورها، همواره از آنچه که برآورد می شود کمتر باشد و تمامی کشورها تلاش خود را برای کاهش این ...

وجوهی همچون مالیات بر درآمد املاک، حقوق ، ارث و مشاغل که دولت برای تامین هزینه‌ های خود از اشخاص اخذ می‌کند، مالیات نامیده می‌شود. مردم جامعه‌ای که از طریق درآمدهای مالیاتی اداره می‌شود از دولت پاسخ می‌خواهند و حکومتی که برای نیازهای جامعه از جیب خود خرج کند نیازی به مردم نمی‌بیند. نظام مالیاتی در جوامعی که به سمت حکومت مردمی پیش می‌روند از اهمیت ویژه ای برخوردار است و مردمی که ...

در این بخش ما هزینه ها و مخارج بخش دولتی را برای خرید خدمات و کالاهای نهایی مورد بحث قرار می دهیم. هرچند ارتباط ما با بخش دولتی در این خرید ها متوقف نخواهد شد. توجه داشته باشید که تاثیر دولت دوگانه است؛ دولت می تواند بر تجمیع مخارج و هزینه ها تاثیر بگذارد نه تنها مسقیما از طریق خریدها بلکه همچنین بصورت غیرمستقیم از طریق مالیاتها از یک طرف؛ خریدهای دولت در تجمیع هزینه ها و مخارج ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول