دانلود مقاله راهنمای جذب سرمایه از صندوق سرمایه‌ گذاری انجازات

Word 314 KB 2247 59
مشخص نشده مشخص نشده اقتصاد - حسابداری - مدیریت
قیمت قدیم:۱۴,۸۵۰ تومان
قیمت: ۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • تعریف شرکت‌ های سرمایه‌ گذار خطر‌پذیر) (VC[1] Fund

    در کشورهای پیشرفته یکی از روش‌های جذب سرمایه به صنایع در حال رشد، ایجاد نهادهای مالی با مشارکت سرمایه‌گذاران خصوصی است. گروه‌بندی این سرمایه‌گذاران خصوصی از شرکت‌های بیمه، بانک‌ها، صندوق‌های بازنشستگی تا اشخاص حقیقی ادامه دارد. تصویر زیر زمان سرمایه‌گذاری این گونه نهادها را در مراحل رشد شرکت‌ها نشان می‌دهد. عموماً VC ها در مراحل توسعه شرکت‌ها اقدام به سرمایه‌گذاری می‌نمایند.

     

     

    طبقه‌بندی سرمایه‌گذاری همگام با مراحل رشد در شرکت‌ها

    شرکت‌ها در مراحل مختلف رشد خود نیاز به منابع مالی دارند که عبارتند از:

    Seed Capital ، سرمایه اولیه جهت شروع فعالیت و تبدیل ایده به یک محصول می‌باشد.

    Start Up، سرمایه مورد نیاز جهت ایجاد تولید نمونه محصول و شروع فعالیت تجاری است.

    Early Stage، سرمایه‌ مورد نیاز جهت تولید انبوه و گسترش فروش شرکت است.

    Second Stage ،  سرمایه مورد نیاز برای توسعه بازار و ورود به بازار بورس است.

     

     

    شرایط سرمایه‌گذاری VCها

    شرایط و مقاطع سرمایه‌گذاری VCها به شرح ذیل است :

    VCها در مقاطعی از رشد سازمانی سرمایه‌گذاری می‌کنند که ایده اولیه تولید، تبدیل به محصولی قابل فروش شده و شرکت سرمایه پذیر دارای ساختار سازمانی جهت تحقق اهداف فروش و توسعه بازار باشد. (درحالی‌که معمولا شرکت‌هایی به دنبال VC ها هستند، که در مراحل اولیه رشد قرار دارند.)

    VC ها در شرکت‌هایی سرمایه‌گذاری می‌کنند که دارای رشد بالقوه یا پتانسیل رشدی بالاتر از متوسط صنعت باشند.

    VCها در صنایعی سرمایه‌گذاری می‌کنند که رشد آن‌ها از متوسط رشد صنایع دیگر بالاتر باشد.

    VC ها به دلیل پذیرش خطر سرمایه‌گذاری، بازدهی بالایی را از آنها انتظار دارند به گونه‌ای که دوره برگشت سرمایه‌گذاری ایشان بین 3 الی 7 سال باشد و ایشان بتوانند طی این مدت سرمایه خود را از شرکت سرمایه‌پذیر خارج نمایند.

    روش‌های پیش‌بینی برای خروج VC ها از سرمایه‌گذاری‌های انجام شده عموما عرضه سهام در بورس اوراق بهادار ، ادغام یا فروش سهام به شرکت‌های دیگر است.

    سرمایه‌گذاران خطر پذیر معمولا بخشی از سهام و کنترل شرکت سرمایه‌پذیر را در اختیار خود نمی‌گیرند و از آن چشم‌پوشی می‌کنند.

    VC ها عموما 20% الی 25% بازده سالیانه برای سرمایه‌گذاری خود انتظار دارند.

    مبالغی که ایشان وارد یک شرکت می‌کنند بین 500 هزار الی 5 میلیون دلار می‌باشد.

    به‌طور کلی عوامل جذب VC ها به شرکت‌ها ، عبارتند از:

    تیم مدیریت و سوابق اجرایی درخشان آنان

    بازار هدف متمرکز (Niche Market)[2] برای محصولات شرکت و حضور موفق دراین بازار به‌عنوان نفر اول

    وجود برنامه مدون توسعه همراه با تخمین نیازهای مالی، انسانی

    شناخت دقیق از بازار هدف

    شناخت دقیق از رقبا و شیوه مقابله با آنان

     

    مراحل جذب سرمایه

    مراحل جذب سرمایه شامل موارد زیر است:

    معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری

    تهیه «برنامه کسب و کار»(BP)      [3]

    ارزیابی توسط شرکت سرمایه‌گذار (توانایی تیم مدیریت، برنامه بازاریابی، محصولات، برنامه مالی)

    ارزیابی ارزش سهام شرکت سرمایه‌پذیر و توافق بر شیوه حضور شرکت سرمایه‌گذار در شرکت سرمایه‌پذیر، میزان خرید سهام، مالکیت و مسائل حقوقی

     

     

     

    فرآیند بررسی جهت تامین مالی VC ها

    فرآیند بررسی شرکت سرمایه‌پذیر توسط VC ها و یا سایر سرمایه‌گذاران شامل مراحل زیر می‌باشد:

    الف) ارزیابی اولیه

    در اولین گام، اقدام به تشریح ماهیت و مراحل «برنامه کسب و کار» می‌شود. در حقیقت این برنامه تصویری است که شرکت از آینده خود ترسیم کند و هدف اصلی از تهیه آن، تعیین اهداف کمی و عملیاتی قابل اندازه‌گیری، برای مدیریت و سرمایه‌گذاران بالقوه و ایجاد ابزاری برای کنترل و اندازه‌گیری میزان موفقیت شرکت در تحقق اهداف تعیین شده است. برنامه کسب و کار به طور خلاصه حاوی اطلاعات زیر می‌باشد:

    خلاصه شرکت (Company Overview): در این قسمت به طور خلاصه‌ای از دلایل تشکیل شرکت، محصولات و ویژگی‌های خاص آن، بازارها و ایده‌های خاص موجود، درج می‌شود.

    کالا و خدمات: در این بخش توضیح کاملی درباره کالاها، خدمات ارائه شده توسط شرکت و ویژگی‌هایی که آن‌ها را از محصولات مشابه، مجزا می‌سازد ارائه می‌شود و نیز ارتباط محصولات تولید شده با نیاز بازار و بازارهای هدف معرفی شده و در مورد مجوزهای صنعتی و «حق‌امتیاز شرکت» (patent) نیز توضیح داده می‌شود.

    تجزیه و تحلیل بازار (Market Analysis): در این بخش بر تحقیق بازار، تحلیل صنعت و مشتریان تاکید می‌شود. اطلاعات صنعت باید شامل رقبا، قیمت، حجم بازار، تقسیم‌بندی بازار، پیشرفت‌های تکنولوژیک، قوانین دولتی و روندهای آتی باشد. تحقیقاتی نیز باید در رابطه با تعداد مصرف کنندگان بالقوه، قدرت خرید آن‌ها و . . . انجام شود. این تحقیقات، منشاء پیش‌بینی فروش و استراتژی‌های قیمت‌گذاری که با سایر استراتژی‌های بازاریابی مرتبط هستند، خواهد بود.

    برنامه بازاریابی: در این قسمت برنامه‌های توسعه بازار شرکت به طور کامل مطرح می‌شود. سه سرفصل مهم در مورد برنامه‌های بازاریابی عبارتند از :

    سیاست قیمت‌گذاری (استراتژی‌های تعیین قیمت)

    شیوه فروش و توسعه بازار (شامل فروش مستقیم، فروش از طریق نمایندگی و . . . )

    برنامه های تبلیغاتی و پیش‌برد فروش

    رقابت: در این بخش، در مورد شیوه‌ رقابت شرکت با دیگران برای توسعه بازار، سیاست رقبا و محصولات آن‌ها به طور کامل، توضیح داده‌می‌شود. نکته بسیار مهم در این مبحث، شناخت شرکت از وضعیت رقبا در بازار است.

    مدیریت و مالکیت: یکی از مهمترین ملاک‌های شرکت‌های سرمایه‌گذار خطرپذیر تیم مدیریت شرکت‌های سرمایه‌پذیر است. تیمی که مدیریت شرکت را بر عهده دارد باید توانایی‌های لازم را برای تحقق اهداف تعیین شده بر اساس برنامه زمان‌بندی داشته باشد، لذا ارائه اطلاعات ذیل ضروری است:

    معرفی تیم بازاریابی

    معرفی تیم فروش

    معرفی تیم تولید

    معرفی تیم مالی

    در این بخش اعضاِی تیم مدیریت و توان اجرایی آن‌ها، به‌طور کامل تشریح می‌شود.

    عملیات: در این بخش در مورد نحوه عملکرد شرکت، محل استقرار تولید، دسترسی به بازار، نیروی کار، سرمایه و امکانات تولیدی توضیح داده‌شده و امکانات تولیدی با نیازهای بازار مورد سنجش قرارمی‌گیرد. برای مثال چنانچه  25% رشد در فروش شرکت پیش‌بینی شده باشد، آیا منابع موجود، امکان تحقق آن رشد را به ما می‌دهد یا خیر.

    بخش مالی: هدف از ارائه اطلاعات مالی، ارائه دورنمایی از هزینه‌ها و درآمدهای شرکت در صوت تحقق اهداف تعریف شده است. اطلاعات مالی از یک طرف به عنوان Milestone[4] هایی که می‌تواند به وضوح اندازه‌گیری شوند، در نظر گرفته شده و از طرف دیگر تصویر روشنی از «توان شرکت در برگشت سرمایه سرمایه‌گذاران» و «پوشش نرخ بازده مورد توقع سرمایه‌گذاران» ارائه می‌کند. معمولا در بخش‌ مالی ترازنامه، سود و زیان و جریان‌های نقدی شرکت برای 3 الی 5 سال آتی مورد پیش‌بینی قرار می گیرد و می‌تواند مبنایی برای تعیین ارزش شرکت باشد.

     

    ب) ارزیابی قانونی (Due Diligence)

    دراین فرآیند VCها به بررسی اطلاعات ارائه شده توسط شرکت سرمایه‌پذیر می‌پردازند. ریز موارد مطرح شده در برنامه کسب و کار توسط کارشناسان و مشاوران شرکت سرمایه‌گذار مورد بررسی و تحلیل قرار می‌گیرد. مدت این فرآیند با توجه به طرح و پیشنهاد می‌تواند بسیار طولانی باشد. (اطلاعات بیشتر در این رابطه، در پیوست شماره 1 آورده شده است.)

     

     

    2.معرفی صندوق انجازات

    بدون شناخت کامل از ضوابط سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه‌گذاری انجازات، ایجاد زبانی مشترک برای برقراری ارتباط با شرکت‌های متقاضی با هدف جذب سرمایه، کاری غیرممکن خواهد بود. لذا محورهای زیر برای استفاده بهتر از امکانات صندوق انجازات تشریح می‌شود:

     

    سهام‌داران اصلی

    سهام‌داران اصلی صندوق سرمایه‌گذاری انجازات از شرکت‌ها و نهادهای ذیل تشکیل شده‌اند:

    « شرکت سرمایه‌ گذاری خارجی ایران»(IFIC) [5]

    « شرکت سهامی اسلامی برای توسعه بخش خصوصی»[6](ICD)  که وابسته به «بانک توسعه اسلامی»(IDB) [7] است و از دو نهاد «مؤسسه اعتباری چند جانبه عربستان سعودی با سرمایه 1 میلیارد دلار»(SEDCO) [8]و « نهاد 6 میلیارد دلاری برای توسعه که توسط 53 کشور عضو» به وجود آمده است.

    « مرکز اعتباری خلیج(GFH)[9] که مجموعه گسترده‌ای از سهام‌داران بوده و دارای سرمایه‌ گذاران خصوصی در کشورهای خلیج فارس و آفریقای شمالی است

  • فهرست:
    1 تعریف شرکت‌های سرمایه‌گذار خطر‌پذیر(VC Fund) 1
    2 معرفی صندوق انجازات 6
    3 نقش و جایگاه ثنارای در پروژه جذب سرمایه از صندوق انجازات 10
    4 شرایط شرکت‌ها برای جذب منابع مالی از صندوق انجازات و رویکرد شرکت ثنارای 11
    5 توصیه‌های شرکت ثنارای به شرکت‌های متقاضی جذب سرمایه 12
    پیوست شماره1 (Due Diligence) 15
    پیوست شماره 2 (روش‌های تعیین ارزش سهام) 23
    پیوست شماره 3 (مراحل انتخاب و معرفی شرکت‌ها به صندوق انجازات توسط ثنارای) 31
    پیوست شماره 4 (Business Plan) 36

     


    منبع:

    ندارد.

« الگوی های سرمایه گذاری ثروت و دارایی ثروتمندان و میزان کارایی آن » چکیده : این مطالعه درباره جدیدترین نظارتFEEM بر پایگاه داده های سرمایه ثروتمندان می باشد و درباره الگوی سرمایه گذاری و کاراریی موفقیت آن برای 1216 سرمایه گذار شخصی بحث می کند. سرمایه بیش از 357 میلیون دلار توسط ثروت 28 سرمایه گذار بین ژانویه 1986 و سپتامبر 2008 سرمایه گذاری شد. ما سرمایه گذاری های (SWF) بزرگ را ...

در آسیا و کشور های صادر کننده نفت،قیمت بالای مواد خام و لیبرال های دائمی سرمایه گذاری در بعضی از کشورها رشد چشمگیری را در گردش مالی خروجی پی ریزی می کند. تقریبأ اثر جریانات اخیر FDI از بازارهای تکوین یافته به شکلی از سرمایه گذاری در می آیند که اصطلاحا سرمایه گذاری جنوب-جنوب نامیده می شود.این سرمایه گذاری ها هنوز هم مهم می باشد. سرمایه گذاری جنوب-جنوب به وسیله ی امتیازات نسبی ...

چکیده اغلب کشور های در حال توسعه برای رونق دهی به اوضاع اقتصادی، ایجاد اشتغال و دستیابی به رشدو توسعه اقتصادی پایدار با مشکل کمبود منابع سرمایه گذاری روبرو هستند. کمبود در آمد های ارزی ناشی از صادرات و نرخ ناعادلانه مبادله که اغلب به زیان صادر کنندگان کالاها و مواد اولیه خام در حال تغییر است و انبوه جمعیت و مصرف به نسبت بالااز عواملی است که منابع پس انداز قابل تبدیل به سرمایه ...

مختصر سیاست سازنده : این بخش یک نظر کلی و خلاصه ای از یافته ها را برای گزارش کامل می کند. سرمایه گذاری هوای پاک در محیط و توسعه دادن چالش سرمایه گذاری هوا در کشورهای در حال توسعه بحران مهمی است برای توسعه دادن هدف . درباره دستیابی به خدملات هوای مدرن می دانیم، ضعیف هستند فرصت های محرومیت برای توسعه دادن اقتصادی و بهبود بخشیدن متعارف های زندگی. خدمات هوای پاک فراهم می کند: ...

مقدمه : صورتهای مالی همراه با یاد داشت های پیوست آن اطلاعات مالی حاصل از مدارک حسابداری واحد تجاری است و نشان دهنده منابع اقتصادی و تعهدات واحد مزبور و در تاریخ معین و تغییرات مربوط طی دوره منتهی به آن تاریخ ، طبق اصول پذیرفته شده حسابداری یا سایر مبانی جامع حسابداری غیر از اصول مزبور می باشد طبق این بیانیه پیش بینی های مالی از صورتهای مالی می باشند . 1- تراز نامه 2- صورت سود و ...

1) مقدمه: وجود ابزار های مالی گوناگون و متنوع در بازار مالی. انگیزش و مشارکت بیشتر مردم را در تأمین منابع مالی فعالیتهای اقتصادی درازمدت به همراه می‌آورد. تنوع ابزارهای مالی از نظر ترکیب ریسک و بازده و ماهیت سود و شیوه مشارکت در ریسک گروههای مختلفی را به سوی خود می‌کشاند. مطالعه سیر تاریخی بازار مالی در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته نشان می‌دهد که این کشورها همواره سعی کرده‌اند ...

مقدمه : از روزي که بشر خود را شناخت روز به روز بر اهميت و نقش سرمايه در امر توليد افزوده شده است. اگر بشر اوليه فاقد اولين سرمايه و‌آلات و ادوات بود حتي نمي توانست ارتزاق کند يا در مقابل حيوانات وحشي از خود دفاع کند. لذا نسلهاي بعد ناگزير شدند

معرفي يکي از اهداف اطلاعات صو رت هاي مالي، ساده کردن قراردادن صحيح سرمايه در اقتصاد مي باشد . و يک جنبه مهم از اين نقش پيشرفت تصميم گيري هاي سرمايه گذاري شرکت ها مي باشد . به طور دقيق نظريه پيشنهاد مي دهد که شفافيت مالي پيشرفته پتانسيل لازم برا

تورم در اقتصاد به افزایش سطح عمومی قیمت‌ها در مقایسه با مقداری پایه‌ای از قدرت خرید گفته می‌شود. تورم از دیدگاه تقاضا به استناد ارقام مندرج در جداول کتاب خلاصه تحولات اقتصادی کشور – بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران متوسط رشد نقدینگی در طی اجرای برنامه سوم توسعه(82-1379) معادل 6/28 درصد بوده است که بالاتر از متوسط نرخ رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) معادل 6/5 درصد بود و همین امر باعث ...

دوشنبه ?? شهريور ???? – 8 سپتامبر 2003 بحران بيکاري بيش از هميشه ثبات اجتماعي و اقتصادي ايران را تهديد ميکند. طبق آمار رسمي، نرخ بيکاري در ايران بالغ بر 16% است. براي کنترل و کاهش آن به يک سطح قابل پذيرش، نرخ رشد اقتصاد ايران طي دهه آينده ميباي

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول