دانلود مقاله رتبه‌بندی کشور ها در زمینه بسترسازی الکترونیکی

Word 145 KB 2248 32
مشخص نشده مشخص نشده اقتصاد - حسابداری - مدیریت
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • خلاصه مدیریتی

    پس از ظهور فناوری، سال گذشته برای اولین بار اقتصاد جهانی درشرایط دیجیتالی قرارگرفته بود. درسال 2004 میزان هزینه فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT)، نشان دهنده تجدید رونق در بازارهای توسعه یافته بود، و رشد سریع بازارهای اتصال، دسترسی شهروندان و سازمانها به ارتباطات صوتی و داده‌ها، ادامه یافت.

    به هرحال گرایش به اقتصاد اینترنتی باجدیت ادامه داردو سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های تجارت الکترونیکی، نرم‌افزار و سیستم‌ها با جدیت دنبال می‌شود. مدیریت امنیت اینترنت بطور فزاینده‌ای اهمیت پیدا کرده است. بسترسازی الکترونیکی علاوه بر اتصال و دسترسی به عوامل بیشتری نیاز دارد.

    این مهم که کشورها همچون گذشته به توسعه پهنای باند وسیع اینترنت وابسته‌اند، نشان‌دهنده پرداخت سهم "نسل آینده" است. کشورهای شمال- شرق آسیا، اسکاندیناوی و امریکای شمالی که پهنای باند وسیع را به عنوان اولویت توسعه ملی مورد توجه قرار داده‌اند، اکنون پیشروان همگرایی هستند. این بازارهای همگرا ارایه‌کنندگان خدمات مخابرات، اینترنت وتلویزیون دوسویه بهمراه نوآوری‌های چندرسانه‌ای می‌باشند وروز‌به‌روزتوسعه می‌یابند.

    هنگامی که شهروندان و شرکتها در سطح وسیعی از اینترنت استفاده می‌کنند، کشورها مصمم به ایجاد صنایع ICT پیشرفته و پایدار می‌شوند. پیش‌بینی ما براین است که بیشتر زیرساختهای ICT دارای چرخه‌ای متعادل خواهند بود. هرچه شهروندان یک کشور بیشتر به اینترنت متصل باشند، استفاده فزاینده آنها، عاملان بیشتری را به اقتصاد کشور برای ساخت فناوری ها وکسب و کار برای بکارگیری اینترنت، منتقل می‌نماید. به این ترتیب کشورها به دلیل اینکه شهروندان و شرکتهای آنها online می‌باشند و نیز به علت رشد جهشی در کسب و کارهای با فناوری پر هزینه، رقابتی‌تر می‌شوند.

    به همین جهت، رتبه‌بندی‌ بسترسازی الکترونیکی، تراکم مخابرات و زیرساخت رایانه را اندازه‌گیری می‌نماید و آن را با حداکثر وزن با تمام عوامل موثر در بسترسازی تطبیق می دهد. با معیارهای بکار گرفته شده، زیرساخت‌ها کامل می‌شود. درگزارش امسال ضریب اهمیت پهنای باند وسیع (ثابت و سیار)افزایش یافته است، به همین جهت بسیاری از پیشروان بسترسازی الکترونیکی (شامل امریکا) در رتبه‌بندی، ارتقاء یافته‌اند. همچنین اندازه‌گیری برخی از جنبه‌های دیگر اتصال مانند امنیت سرورهای اینترنت و سهم هزینه ICT از GDP اصلاح شده است. برای اندازه‌گیری تاثیر زیرساخت‌های مخابراتی در اقتصاد دیجیتالی یک کشور، معیارهای کیفی نوآوری و کارآفرینی لحاظ شده است.

     

    ب - مقدمه

    از سال 2000، واحد اطلاعات اکونومیست، سالانه رتبه‌بندی بسترسازی الکترونیکی را در مورد اقتصادهای بزرگ دنیا منتشر می‌کند. اخیراً 65 کشور از نظر توانایی توسعه و حمایت تجارت الکترونیکی و فناوری اطلاعات و ارتباطات ارزیابی شده‌اند. بسترسازی الکترونیکی یک کشور، اساساً معیاری از محیط تجارت الکترونیکی بوده و مجموعه‌ای از عواملی است که مشخص‌کننده چگونگی پذیرش فرصت‌های اینترنتی در یک بازار می‌باشد. این رتبه‌بندی به دولت‌ها اجازه می‌دهد تا موفقیت راهکارهای فناوری خود را در مقابل سایر کشورها اندازه‌گیری نمایند. همچنین شرکت‌هایی را که مایلند با داشتن نمای کلی از سرمایه‌گذاری‌های دنیا، سرمایه‌گذاری نمایند، کمک و راهنمایی می‌نماید.

    قریب به یکصد معیار کمی و کیفی در شش گروه متمایز رتبه‌بندی شده‌اند. این معیارها بخش های مختلف توسعه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و همچنین فناوری یک کشور را ارزیابی می‌نمایند. تجارت الکترونیکی به عنوان یک اصل بنیادی در این رتبه‌بندی، کانون این رده‌بندی بود. و گسترش پذیرش مبادلات الکترونیکی و کارایی آنها، نیاز به محیط حمایتی کامل دارد. بسترسازی الکترونیکی صرفاً تعداد سرورهای رایانه‌ها، وب‌سایت‌ها و تلفن‌های همراه در یک کشور نیست (هرچند بخش اصلی رتبه‌بندی را شکل می‌دهند)، بلکه توانایی شهروندان در بکارگیری ماهرانه فناوری، شفافیت تجارت، نظام‌حقوقی ومیزان گستردگی تشویق دولت برای استفاده از فناوریهای الکترونیکی از بخش‌های مهم رتبه‌بندی محسوب می‌شود. (تعریف هرمعیار وشاخص‌های مربوط برای اندازه‌گیری آنها، درپیوست این گزارش تحت عنوان متدولوژی‌ و معیارهای رتبه‌بندی کشورها آمده ‌است).

    با توجه به سرعت فناوری اطلاعات و قدرت آن، لازم است متدولوژی و تعاریف، پیوسته به روز شده تا رتبه‌بندی به صورت معیارهای مرتبط با بسترسازی الکترونیکی باقی بماند. بنابراین در سال 2005، متدولوژی رتبه‌بندی دستخوش تغییرات عمده شده است.

     

    در رتبه‌بندی امسال، معیارهایی که اقتصاد دیجیتالی را به روشنی نشان نمی‌دادند، حذف شده‌اند و بسیاری از معیارها، به منظور افزایش ضریب اهمیت در تعیین بسترسازی الکترونیکی، بازبینی شده است.
    این معیارها شامل دسترسی به پهنای باند و امنیت اینترنت است که سرعت و امنیت اتصال به اینترنت را فراهم نموده و عامل کیفی و کلیدی برای تجارت الکترونیکی می‌باشند. شاخص‌های جدیدی مانند ضریب نفوذ دسترسی عمومی به ارتباطات بی‌سیم (با این باور که اتصال به اینترنت نباید فقط سیار بلکه فراگیر باشد) افزوده شده است. ابزارهای نو و دقیقی برای اندازه‌گیری عملکرد در برخی معیارها منظور شده که شامل امنیت اینترنت، سهم مخارج ICT ازGDP و تحصیلات می‌باشد.

    در این رتبه‌بندی و رتبه‌بندی قبلی، واحد اطلاعات اکونومیست با موسسه ارزش تجاری IBM ، مغز متفکر خدمات مشاوره‌ای تجاری IBM ، همکاری نموده و طراحی مدل‌های رتبه‌بندی را بعهده داشته‌اند. واحد اطلاعات اکونومیست، مسئولیت کامل رتبه‌بندی و محتوی این گزارش را بعهده دارد.

     

    ج - چرخش مجدد

    تغییر ضریب اهمیت برخی شاخص‌های رده‌بندی‌ امسال موجب برخی تغییرات شد. برتری دانمارک در زیرساخت و نوآوری، باعث شده تا موقعیت خودرا به عنوان برترین که از سال 2004 کسب نموده، حفظ نماید. اما امریکا، که سال گذشته به علت توسعه پهنای باند از سایر پیشروان جهانی عقب مانده بود و به رتبه ششم تنزل کرده بود، به رتبه دوم صعود کرد. نه تنها پذیرش پهنای باند موجب پیشرفت امریکا شده بلکه این کشور موقعیت خودرا به عنوان پیشرو جهانی در ضریب نفوذ سرور اینترنت ایمن و هزینه ICT، حفظ نموده است. سوئیس به دلیل رشد پایدار در پهنای باند وسیع شامل WiFi، (یکی از رده‌‌بندی‌های جدید اتصال که امسال معرفی شد) و سرمایه‌گذاری ایمن در ICT، به رتبه چهارم صعود کرده است.

    سایرکشورهای اروپای غربی امسال به علت سرعت زیاد پیشرفت ICT درسایر کشورها، برای مثال امریکا، سوییس، هنگ‌کنگ (ششم) و استرالیا (دهم) و نه به دلیل عقب‌ماندگی کشورهای اروپایی، برخی از رتبه‌های خودرا از دست داده‌اند.اصلاحات ما در مدل، موجب نمایان شدن برخی از ضعف‌های این کشورها شده است. برای مثال، امسال انگلستان از رتبه دوم در سال 2004 به رتبه پنجم تنزل کرد. این کشور از سطح بالایی از اتصال برخوردار است و دولت اقدامات اساسی برای دستیابی به اهداف جامعه اطلاعاتی انجام داده است، اما تحصیلات از حوزه‌هایی است که انگلستان نسبت به معیارهای جدید، ضعیف‌تر است. نروژ که امسال به رتبه نهم تنزل کرده، در زیرساخت ICT یک پیشرو جهانی است، اما بر خلاف سایر کشورهای اسکاندیناوی در ردیف ده کشور برتر، از داراییهای فیزیکی درجهت داراییهای مالکیت معنوی استفاده ننموده است. همانگونه که تنزل کره جنوبی به رتبه هجدهم به معنای عدم نوآوری این کشور در ICT نیست. سرمایه‌گذاری سرانه این کشور در IT ، پایین بوده و سرمایه‌گذاری در زیرساخت امنیت به اندازه سایر پیشروان بسترسازی الکترونیکی در اولویت این کشور نبوده است.

     

    د- قراردادن تمام بخش‌ها در کنار یکدیگر

    دربرخی کشورها، تجارت الکترونیکی نقش مهمی ایفا می‌کند، اما نه به اندازه‌ای که بخش‌هایی از اقتصاد را دگرگون نماید. بطور کلی، هند (چهل و نهم) و چین (پنجاه و چهارم) قریب به یک سوم سرمایه‌گذاری ICT جهان را صرف می‌کنند و هر دو کشور بخش بسیار زیادی از سرمایه‌گذاری مستقیم را جذب می‌کنند. مهارت‌های ICT هند که نیازهای صنایع را تامین می‌کند و صنعت گسترده تولید فناوری درچین، هردو برای اقتصاد ICT جهان، اساسی می‌باشند. هنوز دو کشور در حال تنزل در مجموع بسترسازی الکترونیکی هستند (هند در سال 2005 سه درجه، چین دو درجه) و این امر عمدتاً به دلیل میلیاردها دلار سرمایه گذاری در ICT و درآمد کم در مقایسه با کل اقتصاد است. در چین پهنای باند وسیع 22 مگابایت است. این کشور دومین پایگاه بزرگ اشتراک اینترنت پر سرعت است که حتی 2درصد ضریب نفوذ جمعیت را در بر نمی‌گیرد.

    بسیاری ازکشورهای دنیا، دارای عوامل بسترسازی الکترونیکی می‌باشند اما مجموع بخش‌های آنها، پیشرو الکترونیکی محسوب نمی‌شوند. برای مثال پیشروان منطقه‌ ای در اروپای مرکزی و شرقی (استونی رتبه 26) و امریکای لاتین (شیلی رتبه 31)، در تواناییهای اصلی خود امتیازهای بالاتری نسبت به میانگین جهانی دارند. برای مثال در دولت الکترونیکی و خدمات online استونی و شفافیت و زیرساخت حقوقی، شیلی برتری دارند، هرچند هنوز به دلیل ضریب نفوذ پایین زیرساخت‌ها و کندی در پذیرش تجارت الکترونیکی در رده‌های پایین اندازه‌گیری قرار دارند.

  •  

    فهرست:
    عنوان صفحه
    الف - خلاصه مدیریتی 1
    ب - مقدمه 2
    ج - چرخش مجدد 4
    د- قراردادن تمام بخش‌ها در کنار یکدیگر 4
    ه- بررسی‌ های منطقه‌ ای 8
    1- اروپای غربی: نمای کلی منطقه 8
    1-1-کشور سوییس صعود کرد 10
    1-2- نوآوری در کشورهای اسکاندیناوی 12
    1-3- ایرلند علاوه بر تولیدات، در بکارگیری ICT پیشرفت نموده است 13
    2- اروپای مرکزی و شرقی: نمای کلی منطقه 11
    2-1- فعالیت‌های دولت الکترونیکی 13
    2-2- پیشرفت جمهوری چک 15
    2-3- کمک نوآوری و ابداع به رشد کند تجارت الکترونیکی 16
    3- منطقه امریکا: نمای کلی منطقه 14
    3-1- پذیرش پهنای باند وسیع 15
    3-2- پهنای باند وسیع به همراه صدا 19
    3-3- برزیل: شریک تجاری برون سپاری برای شرکت‌های چند ملیتی‌ امریکا 19
    3-4- دولت‌ها متفاوت عمل می‌کند 19
    3-5- جاماییکا به رتبه‌بندی می‌پیوندد 20
    4- آسیا-اقیانوسیه: نمای کلی منطقه 17
    4-1- ژاپن به سوی امنیت گام برمی‌دارد 18
    4-2- نوآوری نرم‌افزار در نیوزیلند 22
    4-3- کشش زیاد در چین 22
    4-4- کره‌جنوبی، پیشرو بعدی در پهنای باند وسیع 20
    5- خاورمیانه و افریقا: نمای کلی منطقه 21
    5-1- جنبه‌های مثبت و منفی پهنای باند وسیع در اسرائیل 21
    5-2- آزادسازی به عربستان سعودی و ترکیه کمک می‌کند 22
    5-3- تقاضای برای محیط امن شبکه 22
    6- نتیجه‌گیری 23
    پیوست1: تعریف متدولوژی و رده‌بندی 24
    پیوست 2: امتیازات معیارهای شش‌گانه بسترسازی الکترونیکی 2005 27

     

     

     

     
    منبع:

    ندارد.

چکیده: تجارت الکترونیکی به معنای انعقاد قرارداد انتقال کالا، خدمات، پول و اسناد تجاری از طریق ابزارهای پیشرفته الکترونیکی می‌باشد. اهمیت این پدیده به لحاظ نقش آن در دگرگون نمودن بازار جهانی است که بخشهای بزرگی همانند تجارت، مخابرات، آموزش و پرورش، بهداشت و حتی دولت را تحت تأثیر قرار می‌دهد. عدم بهره‌گیری از تجارت الکترونیکی به معنای از دست رفتن فرصتهای لحظه‌ای زودگذر در تجارت ...

«چکیده» تجارت الکترونیک یا همان عامل رنسانس اقتصادی و تجاری پدیده قرن جدید است. لذا ضرورت توجه به این موضوع پژوهشگر را بر آن داشته تا در قالب موضوع تجارت الکترونیک و موانع اجرایی قانون آن در ایران به این مطلب بپردازد. ابتداً باید یاد آور شد که با توجه به نو و جدید بودن موضوع یافتن منابع برای تکمیل پروژه مهمترین مانع در راه این پژوهش بوده است. فقدان کتب حقوقی و حتی تخصصی در زمینه ...

مديريت تجارت الکترونيک(E-Commerce ) يکي از مهمترين آثار و تبعات رشد و توسعه فناوريهاي ارتباطي و اطلاعاتي(ICTs) در عصر حاضر ظهور پديده تجارت الکترونيک(E-Commerce) بوده است. تجارت الکترونيک که همگام و همپاي توسعه اينترنت قوت و بسط بيشتري يافت زمينه

جهاني شدن ،مديريت و تجارت الکترونيک جهاني شدن پديده‌اي است که بروز آن در عصر حاضر موجب تغيير و تحولات بسياري در زمينه‌هاي مختلف اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و سياسي در عرصه بين‌المللي شده و کشورهاي بسياري را به چالش کشانده‌است.

چکیده با توجه به سیر نزولی تولید و صادرات فرش دستباف ایران در سال های اخیر، در این مقاله راه کارهای نوین تجارت و استفاده از شیوه تجارت الکترونیکی فرش دستباف به جای شیوه سنتی آن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. از طرف دیگر، با توجه به رشد روز افزون تجارت الکترونیکی و مزیت های رقابتی حاصل از آن لازم می باشد که برای جبران عقب ماندگی های سال های گذشته در زمینه صادرات فرش دستباف، ...

مقدمه پیشینه دولتهای سراسر جهان در حال پذیرش دولت الکترونیک اند . در هر منطقه از جهان از کشورهای در حال توسعه گرفته تا کشورهای صنعتی دولتهای ملی و محلی در حال قراردادن اطلاعات بر روی شبکه اند و فرآیند تصدیق و اتوماسیون و تعامل الکترونیکی با شهروندانشان هستند. این علاقه شدید گاهی از بخشی از باوری به وجود می آید که می گوید تکنولوژی معمولا از دولت یک تصویر منفی می دهد. در بسیاری از ...

پیشگفتار مفهوم امنیت در دنیای واقعی مفهومی حیاتی و کاملاً شناخته شده برای بشر بوده و هست. در دوران ماقبل تاریخ، امنیت مفهومی کاملاً فیزیکی را شامل می شد که عبارت بود از اصول حفظ بقا نظیر امنیت در برابر حمله دیگران یا حیوانات و نیز امنیت تامین غذا. بتدریج نیازهای دیگری چون امنیت در برابر حوادث طبیعی یا بیماریها و در اختیار داشتن مکانی برای زندگی و استراحت بدون مواجهه با خطر به ...

پول در زندگي بشر از چنان اهميتي برخوردار است که برخي آن را يکي از اختراعات بشرياد کرده اند و حتي معتقدند تمدن بشري با اختراع پول همزمان بوده است. اقتصاد دانان تاريخ اقتصادي را با توجه به اهميت نقش پول به سه دوره تقسيم مي نمايند: دوره اقتصاد پاياپاي

پیش‌گفتار امروزه فناوری اطلاعات و ارتباطات محور توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشورهای مختلف قرار گرفته است. تجارت الکترونیکی یکی از نمودهای عینی انقلاب فناوری اطلاعات و ارتباطات در عرصه‌های اقتصادی است. ظهور اینترنت و تجاری شدن آن در دهه‌های اخیر شیوه‌های سنتی تجارت را متحول نموده است. تجارت الکترونیکی انقلابی در شیوه‌ها و رویه‌های تجاری گذشته ایجاد کرده و سرعت و صرفه‌جویی را ...

پورتال‌های سازمانی رویکردی نوین در مدیریت شبکه محور چکیده گسترش کاربردهای فناوری اطلاعات در عرصه فعالیت‎های اقتصادی و اجتماعی سبب ابداع و ارائه راه حل‌ها و راهکارهای مختلف شده ‎است. طبیعی است که هر یک از این روشها و ابزارها، مبتنی بر نیازی خاص و در جهت رفع مشکلات موجود ابداع و به خدمت گرفته شده اند. پورتال‌های سازمانی نیز با در نظر گرفتن نیازهای اطلاعاتی در حوزه مدیریت مبتنی بر ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول