دانلود تحقیق توریست و گردشگری

Word 25 KB 22619 12
مشخص نشده مشخص نشده گردشگری و توریسم
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • چه کسانی توریست محسوب نمی شوند؟


    توریسم و تعاریف آن
    توریسم برگرفته از کلمه یونانی tourn میباشد و به معنی دور زدن است .


    براساس تعریف سازمان جهانی جهانگردی
    دراوتاوا کانادا(1977) :
    توریسم یعنی گردش یا سفر توسط گردشگر به اماکنی به جز محل زندگی یا کار به شرطی که بیشتر از یک سال و کمتر از 24 ساعت نباشدو هدف کسب درآمد نباشد.


    نکته:در این تعریف توریست (گردشگر)نیز گنجانده میشود.


    اما از مهمترین افرادی که به این موضوع پرداخته اند عبارتند:
    دهخدا : در لغتنامه مشهور خود ازجهانگرد چنین تعریفی دارد
    کسی که بسیار در اقطار عالم سفر کند.


    پل روبرت: گردشگری ( @yahoo.com(Tourismمسافرتی است دسته جمعی جهت لذت و تفنن .


    پیرلاروس: مسافرتی است دسته جمعی از یک مکان به مکانی که غیر متعارف از محل زندگی است جهت تفریح و تفنن .


    رائول بلانشر: ‌مسافرتی است دسته جمعی جهت دیدار از مناظر و چشم انداز های طبیعی در کشور و یا ناحیه ای غیراز محل زندگی به منظور لذت و تفریح و تفنن.


    در سال 1973 هئیت کارشناسان آمار جامعه WTO توریسم را اینگونه تعریف نمود: مسافرت افرادی که جهت تفنن و لذت بردن به مکانی غیر از محل زندگی و محل کار مسافرت می کنند که مدت این مسافرت کمتر از یکسال و بیشتر از 24 ساعت باشدو هدف کسب در آمد نباشد.

    اما به دلایلی دانشجویان و تعدادی دیگر از افراد در این تعریف نمی گنجند که به تفضیل در ذیل به آنها خواهیم پرداخت:
    چه کسانی توریست محسوب نمی شوند:
    کلیه افرادی که در تعریف مصوب سازمان جهانی جهانگردیW.T.O نمی گنجند توریست محسوب نمی شوند نظیر :
    1-دانشجویان
    2-سفیران کشور ها و کارداران سیاسی
    3-نظامیان
    4-پناهندگان
    5-مهاجران و....


    نکته: بر طبق نوشته های لانگوار توریسم اینگونه تعریف شد : مسافرت عده ای از محل زندگی یا محل کار به مکانی دیگر به قصد تفریح ، تجارت ، دیدار اقوام شرکت در نمایشگاه ها بازدید از رخدادهای مهم و ...

    به شرط بیشتر از 24 ساعت بودن و کمتر از یکسال بودن است .


    توریسم
    تعریف توریسم : جهانگردی و گردشگری به عملی گفته می شود که شخصی از محل سکونت خود به مقصد دیگر در زمان کمتر از یکسال جهت تفریح_ تجارت _ .

    .

    از محل خود خارج شود .


    تعریف توریست : کسی که از محل اقامت خود خارج شود و هدفش کسب در آمد نباشد و این مساتفرت جهت تفریح و دیدار از منابع طبیعی و پتانسیل های باستانی باشد.


    نکته: بیشترین تعداد گردشگر را کشور فرانسه دارد با حدود 72 میلیون نفر گرشگر و در 7 روز یک گردشگر کل فرانسه را می تواند ببیند .


    - بیشترین در آمد گردشگری را آمریکا دارد زیرا گرشگران بعلت بعد فاصله بین ایالتهای آمریکا ناچار به توقف در اماکن و شهرهای بین راه می شود و همین اقامت درآمد بیشتری حاصل می کند برای آمریکا و همین طور افرادی که از سوی آمریکا پذیرش می شوند اغلب افراد متمول و ثروتمند می باشند با این تفاسیر تعداد گردشگر نسبتا پایین (استهلاک کمتر) و اما مقدار درآمد بیشتر است.(مدیریت بهینه)
    - بازدید کننده یک روزه : شخصی از مکان مسکونی خود خارج می شود در اقامتگاه خصوصی و عمومی شب را به سر می برد .


    بر طبق تعریف WTO گشت ها سه نوع می باشند:
    - گشتهای داخلی یا منطقه ای:در منطقه خودشان به گردش می پردازند .


    - گشتهای درون مرزی یا ملی: بین مرزهای استانها و ایالتها گرشگری صورت می گیرد .


    - گشتهای برون مرزی یا بین المللی:خارج از مرزها فعالیت گردشگری صورت می گیرد .


    نکته: ایران از نظر آثار باستانی مقام 10 کشورهای جهان را دارد و از نظر جاذبه های خاص گردشگری مقام 5 جهان را دارد .اما از دیدگاه کسب درآمد چیزی حدود کمتر از 5 درصد از درآمد جهانی را حاصل می کند.

    فهرست آثار ملی ایران که جزو WTO به ثبت رسیده است.

    1 .

    میدان نقش جهان اصفهان 2 .

    پاسارگاد مرودشت فارس 3 .

    تخت جمشید شیراز 4 .

    معبد چغازنبیل شوش 5 .

    بیستون کرمانشاه 6 .

    گنبد سلطانیه زنجان 7 .

    ارگ بم کرمان 8 .

    آتشکده آذر گشسب تکاب 9 .آتشکده آذر برزین مهر ( نیشابور ) 11 .

    آتشکده آذر فر نبغ ( فارس ) 12.

    مجموعه کلیساهای قدیمی ایران (قره کلیسا، سنت استپانوس و...) انواع توریسم 1 .

    توریسم تفریحی و تعطیلات : این توریسم بسته به میزان تعطیلات است هرچه زمان تعطیلات بیشتر باشد مدت مسافرت هم بیشتر است دومین رتبه را در ایران دارد .

    در میان توریستهای تفریحی بیشترین در صد متعلق به توریست داخلی است توریسم تفریحی در ایران بخاطر مسایل مذهبی و اخلاقی امکان رشد زیادی ندارد .

    2 .

    توریسم درمانی : جهت درمان از یک مکان به مکان خاص دیگر حرکت می کند مثلاً استفاده از آب گرم ، آب معدنی و گاهی نیز جهت اعمال جراحی در کشورهای متخصص نظیر انگلیس، آلمان و حتی ایران جهت اعمال نظیر زیبایی بینی و دندانپزشکی و قلب.

    (ایران بیشترین تعداد آمار جراحی بینی در جهان را دارد.) 3 .

    توریسم آموزشی و فرهنگی : جهت شناخت آداب و رسوم و فرهنگ یک کشور مسافرت می کند که به آن توریست کاوشگر هم می گویند اولین رتبه را در ایران دارد .

    4 .

    توریسم اجتماعیsocial Tourism : بصورت تخصصی در کارشناسی اقوام مختلف می باشد و گاهی نیز جهت رفع کنجکاوی و بازدید از جذابیت های زندگی اقوام.

    5 .

    توریسم سیاسیPolitical Tourism : کلیه سران کشورها که برای سمینارها و اجلاس ها از کشور خارج می شوند و یا جهت مراسم تشییع جنازه و ...

    6 .

    تورسیم تجاریTrade Tourism : کلیه افرادی که برای شرکت در یک نمایشگاه و بازار مکاره و سرکشی از کارخانه به کشور های دیگر می روند .

    7 .

    توریسم ورزشیSport Tourism : تمام مسافران که برای مشاهده بازی ورزشی می روند و تمام ورزشکاران جزو توریسم ورزشی هستند و در ایران بیشتر داخلی است .

    8 .

    توریسم روستایی یا توریسم مزرعه : تمام اشخاصی که از زندگی شهری خسته می شوند و به روستا می روند را گویند .

    9 .

    Sex Tourism : بیشتر در کشورهای سوریه و تایلند و ترکیه می باشد و مدت زیادی دوام ندارد.

    11 .

    Sex ، sand ، sea ، sun = 4 S در آنتالیا بسیار رواج دارد.

    Copacabana, الحمیرا، نورث فولک، هاوایی، پالم بیچ، ریچونه، کیش (جزایر مرجانی) ،کوینزلنداز جمله این سواحل به شمار می آیند.

    12 .

    توریسم نوستالژیکNostalgic Tourism: به افرادی که مدتی در یک مکان بوده اند و بعد از چندین سال برای بازدید از آن محل برگردند گویند مثلاً مسافرتی که یک نفر در زمان پیری به محل تحصیل خود یا محل زندگی کودکی خود یا محل سربازی خود می کند یا دانشجویان 13 .

    اکوتوریسمEco tourism : گردش در طبیعت بدون لطمه زدن به آن 14 .

    توریسم زیارتی یا مذهبی : که برای زیارت مقبره یا امامزاده و یک مکان مقدس می روند 15.توریسم ماجراجویی و ماجراجویانAdventure Tourism: مثل شنا در رودخانه های پرشیب ، غار نوردی ،.

    - توریسم سیاسی مثلاً توریسم برای تدفین رهبران مذهبی - کوتوریسم بیشترین در صد رشد توریسم را بعهده دارد 50 % صنعت توریسم را اکوتوریسم تشکیل می دهد .- جامعه اکوتوریسم بین المللی TES = the ecotourism Society 16- گردشگری اجتماعی social Tourism یا توریسم اجتماعی : به کلیه کسانی که تحقیقات اجتماعی انجام می دهند مانند مردم شناسان ، جامعه شناسان که به این گروه توریستها توریست کاوشگر هم می گویند .

    - توریست یا گردشگر مذهبی دارای طرفداران زیادی است و به کلیه افرادی که برای زیارت مقبره یا یک مکان مقدس می روند گویند .

    - واتیکان سالانه 50 برابر جمعیت خود گرشگر مذهبی دارد در این کشور کوچک بهداشت باید بسیار رعایت شود .

    17 .

    توریسم قومیEthic Tourism : به کلیه کسانی که سفر آنها برای بازدید اقوام و آشنایان است .

    انواع گردشگری: A) توریسم تفریحی: Recreation tourism نوعی گردشگری که بیشترین آمار جهانگردان را به آن اختصاص داده و اغلب با خودرو به مسافرت می پردازند ، البته در ایران بیشتر به توریست داخلی اختصاص دارد که این به دلیل وجود اعتقادات مذهبی و اخلاق می باشد.

    (شمال کشور ، لاس و گاس در آمریکا ، موناکو در فرانسه ، سواحل ترکیه ، سن پول در آلمان ) B) توریسم زیارتی: religious Tourism پس از توریسم تفریحی ، این نوع گردشگری از طرفداران بسیاری برخوردار است وجود ادیان اسلام و قبله آنها مکه ، و شهر مشهد ، مسیحیت و یهودیت ( سرزمین بیت المقدس و واتیکان ) ، بودا و شینتو در هند و چین و ژاپن و کامبوج و زرتشت در ایران ( کوه چک چک ) در یزد مهمترین نقاط گردشگری زیارتی می باشد سالانه میلیون ها نقشه از سراسر ایران برای ادای مراسم مذهبی به این نقاط سفر می کنند .

    C) توریسم فرهنگی: cultural Tourism در این شیوه گردشگری ، میهمانان اماکن و کشورهای مقصد به جهت آشنایی فوللکور و آداب و رسوم و فرهنگ و قومیت یک کشور یا شهر به آن منطقه سفر کرده و از جشنواره ها و جشن های آنان بازدید کرده و از صنایع دستی وسوغاتی های آن خرید می کنند.

    کشورهای ایران ، هند ، چین ، آفریقا ، مجارستان ، آمریکای جنوبی از مراکز توریسم فرهنگی می باشند.

    D) توریسم تاریخی (باستانی): Tourism Historical دوستداران آثار باقی مانده از تمدن گذشته ها نظیر قلعه ها ، کاخ ها ، مقبره ها ، و آثار به جا مانده از گذشته های دور را که گاهی به صورت یک اثر ساخته دست بشر در ابعاد کوچک نظیر مجسمه می باشد را گویند .

    موزه ها و آثار باستانی از مهمترین عوامل جذب گردشگران این نوع توریسم می باشند و نیز حراجی های اجناس آنتیک .

    E) توریسم سیاسی: Tourism Diplomacy گردشگران این نوع توریسم برای مراسم خاص سیاسی مانند تدفین سران سیاسی مانند تدفین سران سیاسی و یا برابری و یا اجلاس های خاص سیاسی به کشوری دیگر سفر می کنند .

    لاهه در هلند از مراکز توریسم F) توریسم ورزشی: Tourism Sport یکی از پر طرفدارترین نوع گردشگری مخصوصاً در قشر جوان توریسم ورزشی است که باعث پیوند و آشنایی بسیاری از فرهنگ ها و تمدن ها در بین کاره های جهان می باشد ، تمامی بازدید کنندگان مسابقات بین المللی ورزشی نظیر جام های جهانی و مسابقات المپیک از مهمترین عوامل جذب این نوع از گردشگری هستند که هر ساله از اهمیت وجایگاه بیشتری نیز برخوردار می باشد .

    همینطور بر پایی تورهای خاص توسط مطرح ترین افراد این رشته های ورزشی نیز از جاذبه های خاص آن می باشد .

    G) توریسم تجاری: سوئیس اولین کشوری بود که هتل های سلامت را ایجاد نمود .

    شهر ( زرمات ) در سوئیس از اماکن خوش آب و هوای دامنه آلپ می باشد.

    وجود چشمه های آب معدنی و درمانی آن ، وجود پزشکان ماهر و تجهیزات پزشکی کافی و جامع جهت اعمال جراحی باعث شده تا افرادی در جهت نیل به این اهداف به کشورهای مقصد سفر کنند .

    از مهمترین مراکز توریسم سلامت می توان به : کشور مجارستان و چکلواکی به علت وجود مهمترین مراکز آب درمانی و کشورهای ایران و ژاپن نیز اشاره کرد .

    و نیز انگلیس آلمان و سرزمین بیت المقدس به دلیل امکانات و تجهیزات و سیستم های پزشکی ماهر و حرفه ای (H توریسم کشاورزی: Tourism agricultural زندگی عجین شده با تکنولوژی فعلی باعث آزردگی و خستگی روحی شهروندان است ، بنابراین مشکلات جدید باعث شده تا راهکارهای جدید در خصوص گردشگری مورد پسند جامعه مکانیکی زده شهری شوند با این تحول ، تجربه زندگی در روستا و دوری از دود و آهن از عوامل شکل گیری توریسم روستایی به معنای زندگی در روستا با مردم آن به صورت مستند و شرکت در معیشت نظیر کشاورزی و ماهی گیری و یا مراسم سنتی آنان شده که بسیار جذاب می باشد و گاهی همراهی با ایل و کوچ عشایر .

    I) توریسم زمین شناسی: Tourism Geo مهمترین مسافران این شیوه عاشقان پدیده های زمین شناسی و معادن سنگ ها می باشد که برای بازدید از غارها ، گسل ها ، پدیده های آتشفشانی و نیز معادن سنگ های قیمتی می باشند .

    اندونزی ( پدیده های آتشفشانی ) ، نیشابور معادن فیروزه ، یمن معدن پشم و ....

    J) توریسم لخت: sex tourism مهمترین جاذبه Tourism Sex دریا ، ساحل ، آفتاب و شن ها ی ساحلی می باشد .

    کشورهای دارای این پتانسیل ها از مراکز این نوع گردشگری می باشند .

    شیوه های خاص تلفیقی این نوع گردشگری شامل : تفریحات آبی ، غواصی ، موج سواری ، جت اسکی ، برنزه شدن ( solarium ) و ....

    می باشد .

    از مهمترین این مراکز : سواحل کوپا کابانا در برزیل مهمترین مرکز این نوع گردشگری می باشد .

    (حدود 1614 متر در حاشیه ریودوژانیرو ) سواحل الحمیرا در اسپانیا دومین مرکز مهم این توریسم است .

    سواحل قبرس یونان و آنتالیا در ترکیه ( جزیره لختی ها ) سواحل کیش ( ایران ) زیباترین سواحل مرجانی جهان سواحل نورث فولک انگلیس، پالم بیچ در فلوریدا، جزایر تاهیتی، نورث کاپ در نروژ و...

    K) توریسم نوستالوژیک: Nostalgic tourism به گونه ای از گردشگری اطلاق می شود که در آن گردشگران پس از سال ها یامدتی بعد دوباره به قصد بازدید از مکان تحصیل ، خدمت سربازی ، محل اشتغال گذشته ، و یا سکونت و سفری در گذشته ها برای تجدید خاطرات به آن محیط باز می گردند .

    L) توریسم ماجراجویی: Adventure tourism افراد این گونه توریسم برای دستیابی و ارضاء تمایلات شورشگر جوانی و یا درونی اقدام به سفر و بازدید از اماکن اعجاب انگیز و هیجان آور و یا ورزش های خاص نظیر موج سواری ، قایق رانی در رودخانه وحشی ، صخره نوردی ، غارنوردی ، بانجی جامپینگ ، پرواز با کایت و ....

    M) توریسم الکترونیک: ‌ Electronic tourism پدیده ای بسیار نو در اغلب کشورهای جهان ، در این شیوه ، مراودات و انجام امور اداری و هماهنگی های قانونی با سرعت بسیار بالا انجام شده و زمان بسیار صرفه جویی می شود ضمن اینکه انرژی کمتری مصرف شده و گاهی نیز به صورت مجازی به انجام تور و بازدید از نقاط مختلف و حتی جهت رزرو هتل ها از این شیوه تحت عنوان (Central reservation system) C.

    R.

    S استفاده می شود.

    هم اکنون آمریکا تقریباً 90 % امور گردشگری خود را از این شیوه به اجرا می گذارد .

    تعداد کاربران اینترنت و شبکه های بین المللی اینترنتی به شکل فزاینده ای رو به رشد می باشند بدین ترتیب هر بنگاه تجاری – خدماتی موظف است تا پاسخگوی خیل عظیم این گروه از مشتریان و کاربران بدون در نظر گرفتن مرزهای جغرافیایی باشد .

    یکی از مهمترین کاربردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات و اینترنت ، درصنعت گردشگری است و به دلیل نقش و اهمیتی که صنعت گردشگری خارجی می تواند در ابعاد مختلف از جمله ایجاد درآمدهای ارزی و افزایش تولید ناخالص داخلی ، منبع درآمد برای دولت ، منبع ایجاد اشتغال و بهبود خدمات اجتماعی داشته باشد ، بنابراین برای ورود به بازار رقابتی جهان مجبور به تجهیز امکانات و بهره برداری از تکنولوژی های نوین می باشند .

    ابزار الکترونیکی و اینترنت در تمام زنجیره توزیع خدمات گردشگری شامل: خطوط هوائی، مهمان پذیری، گردانندگان تور، آژانس های مسافرتی و مقاصد سفر تغییرات شگرفی ایجاد کرده است .

    با توجه به آنچه مطرح شد ورود تجارت الکترونیک یک ضرورت انکار ناپذیر می باشد و ما ناگزیر به استفاده از این فن آوری در صنعت گردشگری هستیم .

کلمات کلیدی: توریست - توریسم - گردشگری

اين مقاله و طرح پژوهشي با جستجو فراوان در اينترنت و تحقيق در راستاي صنعت گردشگري و توريسم ودر زمينه هاي مشکلات صنعت گردشگري در ايران و تحقيق در زمينه راهکارهاي حل اين مشکل ، وچگونگي برخوردبا اين مشکلات در کشورهاي جهان ، ارائه شده است . > در اين م

اين مقاله و طرح پژوهشي با جستجو فراوان در اينترنت و تحقيق در راستاي صنعت گردشگري و توريسم ودر زمينه هاي مشکلات صنعت گردشگري در ايران و تحقيق در زمينه راهکارهاي حل اين مشکل ، وچگونگي برخوردبا اين مشکلات در کشورهاي جهان ، ارائه شده است . > در اين

سرآغاز: گردشگری، یکی از پویاترین فعالیت‌های اقتصادی عصر حاضر است که نقش مهمی در توسعه پایدار محلی ایفا می‌کند. این صنعت از طریق ترکیب و به‌کارگیری همزمان منابع داخلی و خارجی منافع اجتماعی، اقتصادی، زیست‌محیطی و فرهنگی زیادی را به همراه دارد. در بسیاری از کشورها، امروزه گردشگری نیروی اصلی بهبود و رشد اقتصادی کشور محسوب شده و با فراهم آوردن فرصتی راهبردی به اقتصاد محلی تنوع ...

بنا به گزارش سازمان جهاني جهانگردي، در سال 2020، باورود 17 ميليون بازديد کننده به مصر، به نظر مي رسد اين کشور مقصد شماره يک خاورميانه باقي بماند. پس از آن، مقصدي که بيشترين بازديد کننده را خواهد داشت، عربستان سعودي با 12 ميليون بازديد کننده از کشوره

مديريت بحرانهاي صنعت گردشگري: تحليل GGE از حادثه 11 سپتامبر شواهد زيادي وجود دارد که کاهش تقاضاي ناگهاني و غيرمنتظره اي در صنعت گردشگري يک يا چند کشور به وجود مي آيد. سياست گذاران با وضعي خطرناک مواجه شده اند بدين ترتيب که چگونه مي توانند چنين بحران

استان قزوین با توجه به پیشینه تاریخی آن و با در نظر گرفتن قابلیت هایی که در زمینه جاذبه های تاریخی، گردشگری و منابع طبیعی و ... دارد میتواند نقش عمده و ویژه‌ای در زمینه توسعه صنعت توریسم داشته باشد که قابلیتها، امکانات و زمینه های مساعد آن به شرح ذیل می باشد: - داشتن مواهب و چشم اندازهای طبیعی - موقعیت مناسب استراتژیکی و ترانزیتی - قابلیتهای بازرگانی - تجاری - زمینه های مساعد ...

............... مقدمات و آمار و اطلاعات کلي و مورد نياز زماني که از هر يک از گروها خواسته شد در مورد يک صنعت در پروژه خودبه بحث وگفتگو بپردازند وحتي شايد زماني که به شما بگويند در مورد صنعتي به گفتگو بپردازيد ذهن شما به سوي صنعت هايي مثل لوا

مديريت بحرانهاي صنعت گردشگري: تحليل GGE از حادثه 11 سپتامبر شواهد زيادي وجود دارد که کاهش تقاضاي ناگهاني و غيرمنتظره اي در صنعت گردشگري يک يا چند کشور به وجود مي آيد. سياست گذاران با وضعي خطرناک مواجه شده اند بدين ترتيب که چگونه مي توانند چنين

گردشگري و تعميم و توسعه آن در سراسر کشور، تنها راه درمان وضعيت نه چندان مساعد اقتصادي ايران است. اما آيا به واقع ايران از پتانسيل لازم براي تحقق چنين امري برخوردار است و يا اين صرفا رويايي است که حتي با گذر ساليان سال عملي کردن آن غير ممکن است؟

سازمان جهاني گردشگري UNWTO، آژانسي ويژه در سازمان ملل متحد است که وظيفه هدايت صنعت گردشگري را دارد. اين سازمان به عنوان محل گفتگوي کشورها درباره سياست‌ها و تجارب عملي آنها درباره دانش گردشگري است. سازمان جهاني گردشگري نقش مرکزي و مهمي در ترفيع وضعي

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول