اوتیسم(درخودماندگی) یک بیماری روانی است که از ارتباط افراد با دنیای خارج جلوگیری میکند. به نظر میرسد قربانیان در دنیای خودشان به سر میبرند و تاکنون پزشکان نتوانستند آنها را درک کنند.این بیماری اولین بار در سال ۱۹۴۳ میلادی نامگذاری شد و پزشکان هنوز پیشرفتهای بسیار کمی از آن موقع در بیماری آنها کردهاند.بر طبق امار از هر ۱۰۰۰۰ کودک بین دو تا چهار نفر اوتیسمی(درخودمانده) متولد میشوند.اغلب اوقات قربانیان توانایی صحبت کردن،خواندن یا نوشتن را ندارند.اما آنچه که در مورد این بیماری بیشتر غیر عادی است این واقعیت است که از سویی دیگر بسیاری از این کودکان توانایی استفاده از مغزهاییشان در راه و روشهایی گوناگون را دارند که تقریبآ فوق بشری هستند. یکی از مهارتهای عادی این نخبگان درخودمانده محاسبه تقویمی است به این معنا که میتوانند بگویند که در روزی از هفته در تاریخ خاصی چه اتفاقی میافتد.برای نمونه جکی که ۴۲ ساله است هنگامی که اولین بار شروع به سخن گفتن کرد میتوانست این کار را در ۶ سالگی انجام دهد وی توانایی این را داشت که با کمی تردید به شما بگوید چه روزی از هفته اول آوریل ۱۹۳۳ بود.اما اگر از او پرسید که چگونه این کار را می کنی به شما خواهد گفت:نمیدانم.
Leslie lemke کافی است تنها یکبار گوشه ای از یک موسیقی را گوش کند،سپس میتواند آن را در نت روی پیانو بدون اشکال اجرا کند.او هرگز هیچ تمرین موسیقی را به طور رسمی ندیده است. او نابینا است و تنها با بهرههوشیIQ ۵۸ است.و نوعی از اکثریت نخبگان در خور مانده است که بهرههوشی آنان پاینتر از حد معمول است.
اگر شما از ریچارد مسیر هر اتوبوسی در را در منطقه شهری لندن بپرسید،فورآ به شما جواب خواهد داد.
stephen wiltshire استعداد هنری استثنایی دارد و مانند Leslie lemke و ریچارد این استعداد را با حافظه قابل توجهای ترکیب میکند و بعضی وقتها میتواند ساعاتی پس از دیدن ساختمانها آنها را با دقتی هنرمندانه نقاشی کند.
نخبگان دیگر میتوانند محاسبات ریاضی شگفتانگیزی را در سرشان حمل کنند اما نمیتوانند شمارههای ساده را به خاطر بسپارند.شاید عجیبترین چیز این باشد که۸۵درصد موارد ثبت شده مرد هستند.آنچه که کسی نمیداند این است کهچرا گستره مهارتهای نخبگان محدود است که شامل موارد زیرند:
نظر برخی برایناست که انسانهای در خود مانده از مشکل خود رنجی نمیبرند بلکه این خانواده های آنها هستند که احساس طردشدگی میکنند.این نظر جنجالی توسط اندکی از پزشکان مورد قبول است.موضوعی که سبب تمرکز ویژه رسانهها شد بعد از گرفتن اسکار داستین هافمن برای اجرای عالیش در فیلم مرد بارانی بود که به عنوان یک نخبه در خود مانده بازی میکرد.این فیلم سبب افزایش آگاهی عمومی از این بیماری شد.تا امید آن برود که پول بیشتری به تحقیق روی این بیماری و یافتن درمانی برای آن هرچه زودتر اختصاص یابد بارون کوهن (Baron-Cohen)، سرپرست گروه تحقیقات اوتیسم در دانشگاه کمبریج میگوید : تقریبا تمام افراد سالم دارای ترکیبی از هر دو نوع مهارتها هستند اما زنان و مردان در مقدار تسلط هر جنبه به دیگری تفاوت دارند. او متوجه شده است که کودکان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم و گونه نه چندان حاد آن به نام سندرم اسپرگر (Asperger)، قادر به تشخیص احساسات دیگران نیستند و به طور غریبی مستعد طبقه بندی کردن بوده و تمرکزی وسواس گونه بر اشیایی چون کلید برق و شیر آب دارند.
اوتیسم به شدت مردان را مبتلا میکند. بارون کوهن در کتاب خود به نام The Essential Difference اوتیسم را آینه بزرگنمای صفات مردانه خوانده است.