دانلود مقاله شرح کار یک طرح اقتصادی

Word 53 KB 2283 36
مشخص نشده مشخص نشده اقتصاد - حسابداری - مدیریت
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • خلاصه و فشرده مطالعات فنی، مالی، اقتصادی طرح: محصول مورد نظر طرح ورق پی-وی-سی نرم می باشد که با وزن مخصوص تقریبی بین 36/1-32/1 بوده و به عنوان یک محصول میانی (خود به عنوان مواد اولیه و محصول میانی) دارای کاربردهای صنعتی و خانگی می باشد.

    به دلیل دارا بودن خواص ویژه، نرمی، دوام، شفافیت در بسیاری از محصولات به عنوان پوشش خارجی و حفاظتی کاربرد دارند و در برخی دیگر به عنوان ماده اصلی کاربرد دارد.

    ماده اصلی این محصول پلیمر پلی- ونییل- کلراید (یا به اختصار پی-وی-سی) می باشد که در صنایع پتروشیمی ایران.

    خصوصاً پتروشیمی آبادان، و بندر امام در گریدهای مختلف تولید می شود.

    به دلیل مصرف بالا علیرغم تولید داخلی در کشور، هر ساله مقادیر زیادی از کشورهای کره جنوبی، تایوان و اروپائی وارد می شود، همچنین این محصول دارای مزیت نسبی تولید در داخل به دلیل وفور مواد اولیه بود و ارزش افزوده این محصول به ازای هر تن 450 الی 600 دلار می باشد.

    به منظور بررسی کلی نقاط کلیدی طرح در جدول زیر، خلاصه اطلاعات مالی، فنی و اقتصادی آورده شده است.

    کلیات و مشخصات عمومی محصول 1-2- ویژگی ها، مشخصات فنی محصول ورق پی-وی-سی نرم، محصولی است که از ترکیب مواد پلیمری و مقادیری اضافه کننده بدست می آید و به دو صورت شفاف (Transparent) و مات (رنگی) تولید می‌شود و در بازار ایران به نام طلق معروف است از ویژگی های عمده این محصول مقاومت در برابر رطوبت، آفتاب و مواد روغنی است که به همین منظور در خیلی از مواقع به عنوان یک عامل حفاظت کننده (روکش مبل و صندلی چادر ماشین) بکار می رود از خواص دیگر آن نرمی و انعطاف آنست که به آن قابلیت دوخت پذیری و جوش خوردن (پرس) را می دهد به همین منظور برای بسته بندی بسیاری از اقلام و محصولات بکار می رود.

    وزن مخصوص این محصول بین 35/1-32/1 متغیراست و در ضخامت های 60 تا 1000 میکرومتر (1~06/0) میلی متر و عرض‌های 100 تا 200 سانتیمتر در رولهای 50 تا 100 متری بسته بندی و تولید می شود.

    2-2- طبقه بندی محصول و کاربردهای آن طلق یا همان ورق پی-وی-سی به دو صورت نرم (Soft) و خشک (Rigid) و به صورت شفاف (Transparent) و رنگی (مات) تولید می شود، محصول مورد نظر ما نوع نرم است که کاربردهای مختلفی را در صنعت و مصارف خانگی دارد اهم این مصارف و کاربردها عبارتند از: روکش انواع صندلی، مبلمان برای حفاظت پارچه ساخت چادرهای خودرو (خصوصاً به عنوان نورگیر خودروهای جیپ و...) صنایع تولید کیف و کفش (ماده اصلی داخلی و خارجی کالا) بسته بندی لوازم التحریر و لوازم صنعتی تولید لوازم التحریر و اداری (زونکن، پوشه، کیف و جامدادی) برای حفاظت مدارک و اسناد (پرس کارت) تولید لوازم رومیزی و سفره (انواع سفره های رومیزی ساده و چاپی و پرده‌های حمام) امور تبلیغاتی (تولید پرده، پوستر، بردهای تبلیغاتی و بالونهای تبلیغاتی) بهداشتی و داروئی (بسته بندی کالای بهداشتی و داروئی) تولید لوازم کودک و اسباب بازی (گهواره، کالسکه، روروک،...) تولید وسائل ورزشی (رویه تشک کشتی، وسایل بدن سازی،...) صنایع خودروسازی (رویه های درب، صندلی و قسمت های تزئیناتی و آفتابگیر و...) 3-2- شماره تعرفه گمرکی و استاندارد این محصول تحت شماره 8 رقمی 90/392040 (ورق های پلی ونیل کرایه انعطاف پذیر) ثبت شده و به دلیل مصرف بالا و تولید داخلی با حقوق بازرگانی 40% (سال 83) از کشورهای کره و تایوان و اروپا وارد می شود.

    کالاهای ساخته شده از ورق نرم پی-وی-سی نیز در اداره استاندارد ایران تحت شماره 1436 ثبت شده است.

    4-2- کاربرد و محصولات جایگزین در مورد کاربردهای این محصول در شماره 2-2 به تفضیل سخن گفتیم، تقریباً به دلیل خواص ویژه و منحصر بفرد و خصوصاً به دلیل قیمت مناسبی که دارد می توان گفت جایگزین دیگری وجود ندارد.

    (در حال حاضر) در برخی از کاربردها از ورق‌های پلیمری مشابه مثل پلی پروپیلین با سلوفان می توان استفاده کرد یا در برخی مواقع از ورق های پلی ونیل استات (EVA) یا (PEVA) برای تولید سفره و رومیزی و پرده استفاده می کنند.

    ولی به همان دلایلی که در فوق ذکر شد تقریباً مصارف و کاربرد منحصر بفرد خود را دارد.

    5-2- بررسی بازار و قیمت فروش الف) بررسی بازار و نیاز داخلی با یک بررسی اجمالی به حجم واردات این محصول طی سالهای 70 الی 82 می‌توان به راحتی به حجم بالای واردات این محصول پی برد با وجودیکه طی چند سال اخیر یکی، دو مورد خط دست دوم برای تولید این محصول وارد و نصب شده ولی به دلیل نیاز و مصرف بالای این محصول همچنان ورود آن از کشورهای تایوان و کره جنوبی ادامه دارد.

    در حال حاضر تقریباً پنج کارخانه عمده برای تولید ورق پی-وی-سی نرم در ایران وجود دارد که 2 کارخانه قدیمی و متعلق به قبل از انقلاب هستند (کارخانه تولیدی تهران تاسیس سال 1348 و کارخانه شاهین سال تاسیس 1351) و سه کارخانه دست دوم که در سالهای بین 1374 تا 1379 در شهرهای تهران، ساوه و اصفهان راه‌اندازی شده اند.

    مجموع تولید این پنج کارخانه 14000 تن در سال می باشد.

    به علاوه هیچکدام از این کارخانه ها تولید ورق پی-وی-سی نرم با عرض بلند ندارند (حداکثر عرض تولیدی 140 سانتی متر است).

    در حالیکه طرح اخیر و مورد نظر ما قادر به تولید ورق با عرض 180 سانتی متر خواهد بود.

    که به دلیل بسیاری دارای مزیت و نیاز صنعت است.

    از طرفی نیاز روز افزون صنایع و بالا رفتن مصرف، لزوم ایجاد کارخانه های بیشتری را بوجود می آورد.

    با بررسی جداول وارداتی ملاحظه می شود که هر ساله متجاوز از 12500 تن ورق فقط بصورت خام و مقادیر بیشتری بصورت کالای ساخته شده وارد می شود (مثل لوازم التحریر، سفره، پرده، کیف و...) لذا با عنایت به مسائل و آمار فوق ملاحظه می‌گردد.

    ایجاد ظرفیت های جدید امریست الزامی و کاملاً توجیه اقتصادی دارد، و این ظرفیت و ظرفیت های موجود در کشور حتی قادر به تامین کل نیاز کشور نیستند.

    به علاوه در سالهای اخیر به دلیل صادرات بخشی از محصولات ساخته شده، همچون کیف، سفره، پرده به کشورهای همسایه عراق، افغانستان و آسیای مرکزی که این نیاز کاملاً محسوس می باشد، زیرا حجم زیادی مواد ساخته شده برای این کشورها از طریق ایران ترانزیت می شود.

    ب) قیمت فروش محصول قیمت های جهانی این محصول که بصورت خام (بدون چاپ) عرضه می شود در حدود 45/1 تا 55/1 دلار هر کیلو می باشد که با احتساب هزینه های حمل و سود بازرگانی و سایر هزینه های قیمت تمام شده این محصول به حدود 18500 ریال در هر کیلو می باشد (برای وارد کننده) که در حال حاضر جنس خارجی در بازار ایران بصورت عمده هر کیلو 21000 ریال و بصورت متری هر متر بین 5500 تا 7000 ریال به فروش می رسد (قیمت هر متر متناسب با ضخامت متغیر است)، تولیدات داخلی نیز بطور متوسط کیلوئی 17500 تا 19000 به فروش می رسد (زیرا دارای کیفیت متفاوتی هستند).

    بنابراین چنانچه قیمت های جهانی پودر پی-وی-سی که در حال حاضر بین 700 تا 750 دلار در هر تن می باشد ثابت باشد و سایر مواد مصرفی دیگر تغییری نکنند، این قیمت ها ثابت خواهند بود.

    لذا پیش بینی می شود در صورت ثبات قیمت دلار و قیمت های جهانی مواد نفتی و فرآورده‌های جنبی، با توجه به بالا بودن کیفیت محصول این طرح که از ماشین آلات با تکنولوژی روز اروپا بهره گرفته شده حداقل بین کیلوئی 18000 تا 19500 ریال به فروش رود.

    (به صورت عمده فروشی) لازم به ذکر است چنانچه عملیات اضافی همچون چاپ روی طلق و عملیات دیگر انجام شود، این قیمت تا سقف 23000 تا 25000 ریال افزایش می یابد.

    6-2- بررسی روند مصرف، واردات همانگونه در فصول قبل اشاره شد و براساس جدول واردات این محصول ملاحظه می‌شود، نیاز به واردات تا تامین نیاز داخلی همچنان ادامه دارد.

    از طرفی بخش عمده‌ای از مصارف داخلی بصورت کالاهای ساخته شده از این محصول می باشد، بطور مثال هر ساله مقادیر زیادی سفره رومیزی، ورق پی-وی-سی پرده ای (پرده حمام و...)، کیف های مدرسه ای و...

    وارد می شوند که چون این اقلام عمدتاً بصورت قاچاق و غیر مجاز وارد می شوند، آمار صحیحی در دست نمی باشد ولی حضور این محصولات در بازارهای ایران کاملاً مشهود است.

    از طرفی هر روزه به دلیل ایجاد مصارف جدید در صنایع مختلف، نیاز به این مواد بیشتر می شود، زیرا تولید کنندگان زیادی در سالهای اخیر کالاهای خود را به دلیل جلوه و زیبائی ظاهری بسته بندی در این ورق بسته بندی می کنند که از جمله بسته بندی انواع پتو در کیف های زیپ دار (از ورق پی-وی-سی)، بسته بندی انواع روتختی، پرده، ملافه و بسته بندی انواع محصولات آرایشی و بهداشتی، و بالاخره بسته بندی انواع لوازم التحریر و تولید لوازم التحریر از این جنس می باشد.

    فصل سوم: مطالعات فنی 1-3- روش های تولید متداول این محصول در شرایط حاضر و با پیشرفت تکنولوژی تقریباً 2 روش عمده برای تولید این محصول وجود دارد.

    الف) روش اکسترودرینگ: در این روش که تکنولوژی قدیمی تر می باشد، ورق به ابعاد و عرض حداکثر تا یک متر و برای ضخامت های بالا (15/0 میلی متر) بکار می‌رود ظرفیت تولید در این روش پائین است (حداکثر ساعتی 200 کیلوگرم) و محدودیت ضخامت و عرضی داریم، از طرفی کیفیت و دقت ضخامت ورق تولیدی پائین است.

    ب) روش کلندرینگ: جدیدترین روش تولید ورق های پی-وی-سی استفاده از روش کلندرینگ است در این روش با اصلاح روش قبلی و بکارگیری دستگاههای جدید و در واقع اصلاح اشکالات و محدودیت های روش قبلی (افزایش عرض تا 3 متر، پائین آوردن ضخامت تا 05/0 میلی متر) عملاً محصول با کیفیت برتری بدست می آید از طرفی امکان افزایش ظرفیت تا سقف 1500 کیلو در ساعت وجود دارد.

    2-3- تشریح فرایند تولید و روش انتخابی مورد نظر طرح همانگونه که در مبحث 1-3 اشاره شد، روش کلندرینگ به دلیل برخورداری از تکنولوژی برتر و ماشین آلات مدرن و همچنین امکان دسترسی به ظرفیت بالاتر، مناسب تر می باشد.

    لذا ما، در انتخاب خود بهره گیری از ماشین آلات روش دوم را انتخاب نمودیم.

    گردش و روش کار این محصول به طور اختصار و به شرح زیر می باشد: ابتدا مواد اصلی (پودر پی-وی-سی و روغن Dop) پس از توزین با مواد اضافه کننده لازم و با نسبت های معین مخلوط می شوند.

    سپس داخل یک میکسر با سرعت بالا وارد شده و بهم زده می شوند پس از آن به اکسترودر برای آماده سازی و اختلاط بهتر وارد شده و تقریباً این مواددر اکسترودر عملیات اختلاط تکمیلی خود را پیدا می‌کنند.

    پس از خروج از اکسترودر در واقع مواد آماده ورق شدن است، از طریق نوارهای نقاله بین غلطک های کلندر که معمولاً 4 رول می باشند ریخته می شوند در اینجا عملاً ورق به ضخامت و عرض مورد درخواست (برنامه ریزی تولید) تولید می‌گردد، به دلیل نرم بودن و گرمی ورق و به منظور جلوگیری از تغییر شکل و ضخامت ورق از میان تعدادی غلطک گرم و سرد که پس از کلندر قرار دارند عبورکرده و به تدریج فرم اصلی خود را پیدا می کند.

    پس از آن ورق تولیدی برای تنظیم عرض دقیق (بوسیله تیغه های برش) با عرض مناسب برش می شود (لبه‌های ناصاف و اضافی بریده می شود)، سپس ورق تولیدی برای طاقه پیچی بصورت رولهای بزرگ به طاقه پیچ هدایت می گردد.

    کلیه عملیات از ابتدا تا انتهای خط بصورت اتوماتیک می باشد و کارگران صرفاً نقش اپراتور را بازی می کنند.

    3-3- تعیین ظرفیت و ماشین آلات مناسب اصولاً برای تعیین اقتصادی تولید هر محصول می بایست، ظرفیت مناسب طراحی و انتخاب شود.

    زیرا اگر هزینه های سرمایه گذاری و سرمایه در گردش هر طرح متناسب با تولید و فروش محصول نباشد و یا به عبارتی بازده سرمایه به حد کفایت و قابل قبول نباشد، اصولاً تولید چنین محصولی امری عبث و غیر اقتصادی خواهد بود.

    لذا دقت در انتخاب ماشین مناسب با ظرفیت مناسب با کمترین هزینه تولید امریست لازم وضروری.

    ما در انتخاب نوع ماشین آلات و ظرفیت سالیانه به عوامل زیر توجه نموده‌ایم: 1- برخورداری از جدیدترین تکنولوژی روز دنیا.

    2- انتخاب ماشین آلات مناسب با بالاترین ظرفیت بازدهی (راندمان بالا) 3- نیاز به تعمیرات و نگهداری حداقل.

    4- با کمترین انرژی مصرفی (برق) برای پایین نگهداشتن هزینه های تمام شده کالا.

    5- با حفظ بالا بودن تکنولوژی دارای کارکرد و راهبری ساده باشد.

    6- با حفظ موارد فوق پائین ترین قیمت در مقایسه با سایر ماشین آلات.

    در این رابطه بررسی های زیادی انجام شده، اصولاً در زمینه تکنولوژی ساخت ماشین آلات تولید ورق (کلندر) حداکثر 4 الی 5 تولید کننده صاحب نام و با سابقه در دنیا وجود دارند که ما از تمام این تولید کنندگان قیمت و پیشنهاد گرفته ایم که پس از بررسی تمام جوانب انتخاب برتر انجام خواهد پذیرفت.

    4-3- مواد اولیه مصرفی تولید و بسته بندی جدول شماره 1: مواد مصرفی تولید و بسته بندی 5-3- تجهیزات خط تولید جدول شماره 2: تجهیزات خط تولید 6-3- تجهیزات و تاسیسات عمومی جدول شماره 3: تجهیزات و تاسیسات عمومی 7-3- نیروی انسانی مورد نیاز جدول شماره 4- نیروی انسانی 8-3- ساختمان و زمین مورد نیاز 1-8-3- زمین زمین مورد نیاز طرح 5000 مترمربع می باشد که در ناحیه صنعتی جنت آباد در کیلومتر 65 جاده تهران- گرمسار واقع شده است.

    2-8-3- ساختمانهای مورد نیاز ساختمان سوله مورد نیاز تولید: 1800 مترمربع ساختمان سوله مورد نیاز انبار محصول: 450 مترمربع ساختمان سوله مورد نیاز انبار مواد اولیه: 360 مترمربع ساختمان خدمات اداری و رفاهی: 275 مترمربع ساختمان تاسیسات عمومی، کارگاه: 175 مترمربع جمع کل: 3060 مترمربع 9-3- برنامه زمان بندی اجرائی پروژه با توجه به اقدامات اولیه ای که قبل از تنظیم مطرح و اقدامات اداری جهت به اجرا گذاشتن طرح صورت گرفته، یعنی مطالعات فنی و اقتصادی و بررسی و انتخاب ماشین آلات انشاءالله امیدواریم کلیه مراحل طرح را حداکثر ظرف مدت 15 ماه به مرحله اجراء بگذاریم که البته امکان سرعت بخشیدن و کاهش این زمان نیز وجود دارد.

    برنامه کلی و برنامه زمانبندی طزرح در ذیل آمده است.

    فصل چهارم: بررسی های مالی و اقتصادی 1-4- سرمایه در گردش و برآورد آن جهت برآورد سرمایه در گردش، می بایست قبل از هر چیز، هزینه های تولید و سایر هزینه های اداری و فروش محاسبه گردد و براساس ضرایبی این هزینه ها جمع و بدین ترتیب میزان سرمایه در گردش محاسبه می گردد.

    معمولاً سرمایه در گردش به شرح زیر محاسبه می گردد (براساس تولید سالیانه 5000 تن): 1) حداقل هزینه تامین مواد اولیه برای یک دوره 2 ماهه 2) حداقل حقوق 3 ماه پرسنل 3) حداقل هزینه 2 ماه انرژی مصرفی 4) حداقل محاسبه یک ماه هزینه های فروش و اداری لذا برای محاسبه ارقام فوق می بایست قبل از هر چیز هزینه های فوق به ترتیب زیر بدست آیند.

    2-4- ارزش مواد اولیه مصرفی جدول شماره 5: برآورد هزینه های مواد اولیه و بسته بندی سالیانه 3-4- هزینه نیروی انسانی جدول شماره 6: هزینه یکساله نیروی انسانی 4-4- هزینه انرژی مصرفی جدول شماره 7: هزینه های تامین انرژی مورد نیاز سالیانه (ارقام به هزار ریال) برآورد سرمایه در گردش: بنابر این سرمایه در گردش معادل: 900/152/937/8 ریال می باشد.

    5-4- سرمایه ثابت و برآورد آن اصولاً به آن دسته از هزینه ها و اموال و دارائی هایی که ماهیتی نسبتاً ثابت و دائمی دارند، سرمایه ثابت می گویند که مهمترین آنها عبارتند از: هزینه خرید ماشین آلات، زمین، ساختمان، محوطه سازی هزینه های خرید اثاثیه، خودرو و هزینه های قبل از بهره برداری.

    همچنین چون این اموال در طول زمان بهره برداری مستهلک می شوند، لذا به هزینه های فوق هزینه استهلاک نیز افزوده می شود.

    بدین منظور برای دستیابی به کل سرمایه ثابت می بایست تمام هزینه های فوق را بطور جداگانه محاسبه نمود.

    6-4- محاسبه هزینه ماشین آلات تولید کل هزینه خرید ماشین آلات تولید به صورت زیر محاسبه می گردد.

    7-4- برآورد هزینه ماشین آلات جنبی و تاسیسات عمومی جدول شماره 8: هزینه خرید ماشین آلات جنبی و تاسیسات عمومی (ارقام به هزار ریال) 8-4- هزینه های خرید زمین و ساختمان سازی الف) زمین: ریال 000/000/500= 000/100 * 5000 ب) ساختمان ها: جدول شماره 9: برآورد هزینه های ساختمان ها (ارقام به هزار ریال) ج) هزینه دیوارکشی، محوطه سازی کارخانه جدول شماره 10: هزینه های محوطه و دیوارکشی و خاکبرداری (ارقام به هزار ریال) 9-4- هزینه لوازم و اثاثیه اداری برآورد می شود برای خرید تجهیزات و لوازم اداری مبلغ 175 میلیون ریال هزینه گردد این هزینه بابت خرید لوازم دفتری، میز کار، کامپیوتر، لوازم اداری، (فایل، کمد بایگانی) و وسایل آبدارخانه و نهارخوری می باشد.

    10-4- هزینه های قبل از بهره برداری قبل از شروع کار و اقدامات اولیه و تا زمان شروع عملیات اجرائی هزینه هائی وجود دارد که به این هزینه ها هزینه های قبل از بهره برداری اطلاق می گردد که اهم آن عبارتند از: هزینه های تهیه طرح، هزینه ثبت شرکت و جواز تاسیس، هزینه های آموزش و سفر و هزینه اخذ تسهیلات و وام بانکی که تماماً در جدول شماره 10 به تفضیل ذکر شده اند.

    جدول شماره 11: هزینه های قبل از بهره برداری برای برآورد کل سرمایه ثابت اقلام فوق را جمع و بدین ترتیب حجم کل سرمایه ثابت بدست می آید: جدول شماره 12: برآورد کل سرمایه ثابت (ارقام به هزار ریال) بنابر این جمع کل سرمایه ثابت معادل: 000/383/735/87 ریال 11-4- نحوه تامین سرمایه گذاری کل طرح سرمایه کل از مجموع سرمایه ثابت و در گردش بدست می آید: ریال 900/535/672/96= 900/152/937/8 + 000/383/735/87 نحوه تامین این سرمایه به شرح زیر تامین می گردد: جدول شماره 13: نحوه تامین سرمایه گذاری طرح (ارقام به هزار ریال) هزینه های تولید: برای تولید هر محصول علاوه بر سرمایه گذاری مورد نیاز جهت احداث کارخانه و خرید تجهیزات می بایست هزینه هائی برای تولید سالیانه و در طول دوره فعالیت در نظر گرفت، این هزینه های شامل حقوق پرسنل، هزینه های انرژی و...

    می باشند، این هزینه ها بخشی به عنوان هزینه های ثابت و بخشی به عنوان هزینه های متغیر هستند که در محاسبه قیمت تمام شده باید سهم هر کدام را جداگانه منظور و سپس به قیمت تمام شده دست یافت، لذا محاسبه این هزینه ها از طریق جداول زیر عملی خواهد بود.

    12-4- برآورد هزینه های ثابت تولید هزینه های ثابت، مخارجی هستند که با تغییر سطح تولید (توقف یا کاهش) تغییر نمی‌کنند، مثل هزینه های استهلاک بیمه، کارمزد، بانک و...

    برای محاسبه این هزینه ابتدا می بایست هزینه های استهلاک، تعمیر و نگهداری و هزینه های عملیاتی محاسبه گردند، سپس با جمع بندی این هزینه ها، میزان هزینه های ثابت را محاسبه نمود.

    الف) هزینه های نگهداری و تعمیرات جدول شماره 14: هزینه تعمیر و نگهداری ب) هزینه های عملیاتی جدول شماره 15: هزینه عملیاتی ج) هزینه های استهلاک جدول شماره 16: هزینه استهلاک بنابراین با محاسبه هزینه های فوق براساس جدول شماره 17 هزینه های ثابت تولید محاسبه می گردد: جدول شماره 17: هزینه های ثابت تولید 13-4-هزینه های متغیر تولید هزینه های متغیر آندسته از هزینه ها هستند که با تغییر سطح تولید (کاهش یا افزایش) تغییر می کنند.

    اقلامی همچون مصرف مواد اولیه، هزینه انرژی و اضافه کاری پرسنل، جمع این هزینه ها در جدول شماره 18 آمده است.

    جدول شماره 18: هزینه های متغیر تولید 14-4- قیمت تمام شده محصول با محاسبه هزینه های ثابت و متغیر تولید، می توان با عنایت به ظرفیت سالیانه و اسمی طرح که برابر 5000 تن (000/000/5 کیلوگرم) می باشد، به قیمت تمام شده محصول براساس جدول زیر دست یافت.

    جدول شماره 19: برآورد کل هزینه سالیانه ریال 9148 = قیمت تمام شده هر کیلو محصول مشخصات کلی محصول: نام: ورق پی-وی-سی نرم ظرفیت سالیانه: 500 تن در سالدستگاهها و تجهیزات تولید: بخش خارجی: 000/350/9 دلار بخش داخلی: 800/163/1 میلیون ریالشاخص های عملیاتی: تعداد روزکاری: 275 روز در سال تعداد شیفت: 3 شیف 8 ساعتهزمین، ساختمان: مساحت زمین: 500 متر مربع سالن تولید: 1800 مترمربع سالن انبارها: 810 مترمربع تاسیسات فنی: 175 مترمبع ساختمانهای اداری: 275 مترمربع و خدمات رفاهیدرصد و منابع تامین مواد اولیه: داخلی: 97%-95% به ارزش تقریبی 000/500/694/3 خارجی: 5%-3% به ارزش تقریبی 000/000/560/3زمین، ساختمان: مساحت زمین: 500 متر مربع سالن تولید: 1800 مترمربع سالن انبارها: 810 مترمربع تاسیسات فنی: 175 مترمبع ساختمانهای اداری: 275 مترمربع و خدمات رفاهیتعداد کارکنان: مدیریت: 1 نفر مهندسین: 2 نفر تکنسین فنی: 4 نفر کارگر ماهر و نیمه ماهر: 14 نفر کارگر ساده: 10 نفر کارمند 16 نفرک کل پرسنل: 47 نفرسرمایه گذاری: سرمایه ثابت: 000/383/735/87 ریال سرمایه در گردش: 900/152/937/8 ریال حجم سرمایه کل: 900/535/672/96 ریال حجم سرمایه‌گذاری مجری: 050/653/015/22 ریال حجم سرمایه از منابع و تسهیلات بانکی (صندوق ذخیره ارزی): 000/350/9 دلارتاسیسات عمومی پروژه: برق مصرفی سالیانه: 000/750/1 (کیلووات ساعت) آب مصرفی سالیانه: 4550 مترمکعب سوخت مصرفی سالیانه: 9120 مترمکعب گاز طبیعی هوای فشرده: 1200 لیتر در ساعت با فشار 6 اتمسفر دیگ بخار: 5/2 تنی با فشار 6 اتمسفر برج خنک کننده: 2 تنی سیستم اطفاء حریق: کپسول آتش نشانیهزینه های تولید: هزینه های ثابت: 367/892/9 میلیون ریال هزینه های متغیر: 735/754/44 میلیون ریال کل هزینه های سالیانه: 971/743/45 میلیون ریالتاسیسات عمومی پروژه: برق مصرفی سالیانه: 000/750/1 (کیلووات ساعت) آب مصرفی سالیانه: 4550 مترمکعب سوخت مصرفی سالیانه: 9120 مترمکعب گاز طبیعی هوای فشرده: 1200 لیتر در ساعت با فشار 6 اتمسفر دیگ بخار: 5/2 تنی با فشار 6 اتمسفر برج خنک کننده: 2 تنی سیستم اطفاء حریق: کپسول آتش نشانیشاخص های اقتصادی طرح: ردیفشرح موادمشخصات فنیمصرف سالیانهمحل تامین1پودر P.V.C (پی-وی-سی)با گریدهای 65 تا 703700 تنایران- خارج2روغن DOP (نرم کننده)با گرید مخصوص ورق نرم650 تنایران- خارج3استابلیزرهای ویژه پی-وی-سیبا گریدهای مختلف120 تنایران- خارج4رنگ (پیگمنت)متفاوت35 تنایران- خارج5کربنات کلسیم (پرکننده)-400-300 تنایران- خارج6مواد افزودنی پایدار کننده- ضد آتشبا گریدهای مختلف50 تنایران- خارج7لوله مقوائی یا پلیکا (بسته‌بندی رولی)با قطر 2 تا 3 اینچ و طول 5/1 تا 2 متر500 هزار عدد (تیوپ)ایران8کاغذ کرافت (برای بسته‌بندی)120 تا 150 گرمی50-40 تنایران9نایلون (بسته بندی)ضخامت 100 میکرومتر40-30 تنایران ردیفشرح دستگاهمشخصات فنیمحل تامین1خط کامل کلندر شامل تجهیزات: مخازن، وسائل توزین، میکسر، اکسترودر، غلطک ها، کلندر، غلطک‌های سرد و گرم کننده، تیغه های برش، کنترل ضخامت رولهای جمع کن، تجهیزات برقی و تابلوهای کنترلمطابق بروشور و صفحات ضمیمهکنسورهای اروپائی (اروپای متحد) ردیفشرح دستگاهمشخصات فنیتعدادمنبع تامین1برج خنک کننده2 تنی1 دستگاهایران2دیگ بخاربا فشار 12 پی-اس-آی و ظرفیت 100 کیلو بخار1 دستگاهایران3کمپرسور هوای فشرده1500 لیتری2 دستگاهایران4پمپ های آب 2 و 3پمپ پره‌ای با فشار 6 psi6 دستگاهایران5سیستم های اطفاء حریق (کپسولهای آتش نشانی)20و30 کیلوئی پودر خشک14 عددایران6مخزن ذخیره روغن DOP (20 تنی)سیلوی عمودی با ظرفیت 20 تن روغن1 عددایران7تابلوهای برقمطابق مشخصات نقشه4 دستگاهایران8مخازن ذخیره پودر (30 تنی)سیلوی عمودی با ظرفیت (30 تن)3 دستگاهایران9مخازن ذخیره کربنالت کلسیم (20 تنی)سیلوی عمودی با ظرفیت (20 تن)1 دستگاهایران10لیفتراکبا شاخک و قلاب با 5 تن قدرت1 دستگاهایران11مخازن ذخیره گازوئیلمنبع سیاه از ورق 4 میلی‌متری به ظرفیت 20 هزار لیتر1 دستگاهایران12مخازن ذخیره آب (هوائی)منبع گالوانیزه به ظرفیت 10 هزار لیتر1 دستگاهایران13جرثقیل سقفی2 تنی، 5 تنی2 دستگاهایران14خودروکامیون خاور1 دستگاهایران15خودرووانت2 دستگاهایران16خودروسواری3 دستگاهایران17جک پالتی500 کیلوئی4 دستگاهایران ردیفشرحتخصص و تحصیلاتتعداد مورد نیاز1مدیریتلیسانس صنایع یا مکانیک1 نفر2مدیریت تولید و برنامه ریزیلیسانس پلیمر یا صنایع1 نفر3مدیریت فنیلیسانس مکانیک یا برق1 نفر4تکنسینمتخصص برق و مکانیک4 نفر5کارگر ماهرسوابق تجربی در صنایع پلاستیک6 نفر6کارگر نیمه ماهرسوابق تجربی در صنایع پلاستیک8 نفر7کارگر ساده خدمات-10 نفر8کارمند دفتر، اداریدیپلمه با آشنایی به کامپیوتر6 نفر9کارمند انبارآشنایی به انبارداری2 نفر10کارمند حسابداریآشنایی به حسابداری3 نفر11مسئول کنترل کیفی و آزمایشگاهلیسانس و آشنایی به سیستم‌های کنترل کیفیت1 نفر12کارمند تدارکات و بازرگانیدیپلمه یا لیسانس بازرگانی2 نفر13راننده لیف تراکآشنایی با لیف تراک2 نفرجمع کل:جمع کل:جمع کل:47 نفر ردیفشرح موادمیزان مصرف‌ سالیانهقیمت واحدکل هزینه سالیانه (هزار ریال)1پودر پی-وی-سی3700 تن7200000/640/262روغن نرم کننده DOP650 تن9200000/980/53استابلیزرهای پایدار کننده120 تن32000000/840/34رنگ (پیگمنت)35 تن42000000/470/15کربنات کلسیم400 تن600000/2406مواد افزودنی (کمکی)95 تن22000000/090/27لوله مقوائی(تیوپ) بسته‌بندی500 هزار عدد25/0000/1258کاغذ کرافت بسته بندی35 تن3500500/122جمع کل:جمع کل:جمع کل:جمع کل:500/507/40 ردیفشرح نیروی انسانیتعدادحقوق ماهیانهجمع کل حقوق و مزایا (14 ماهه)1مدیریت1 نفر8000000/1122مدیریت تولید1 نفر6000000/843مدیریت فنی1 نفر6000000/844تکنسین فنی4 نفر3500000/1965کارگر ماهر6 نفر3800200/3196کارگر نیمه ماهر8 نفر2400800/2687کارگر ساده10 نفر2000000/2808کارمند دفتری، اداری6 نفر2200800/1849کارمند انبار2 نفر2500000/7010کارمند حسابداری3 نفر3500000/24711مسئول کنترل کیفی و آزمایشگاه1 نفر4500000/6312کارمند تدارکات و بازرگانی2 نفر4500000/12613راننده لیف تراک2 نفر3000000/84جمع کل:جمع کل:جمع کل:جمع کل:800/018/2 شرحواحدمصرف سالیانهبهای واحدهزینه کلآب مصرفیمترمکعب455038/01729برق مصرفیکیلووات ساعت000/750/125/0500/437گاز طبیعیمترمکعب912095/08664بنزینلیتر3250021/06825جمع کل:جمع کل:جمع کل:جمع کل:718/454 معادل هزینه 2 ماه مواد اولیه:600/166/894/7 ریالمعادل هزینه 3 ماه حقوق پرسنل:000/700/504 ریالمعادل هزینه 2 ماه انرژی مصرفی:333/786/75 ریالمعادل 5/0 هزینه فروش (هزینه‌های اداری)000/500/462 ریالجمع کل:900/152/937/8 ریال 1) ارزش دلاری ماشین آلات خارجی:000/350/9 دلار 000/000/410/80= 8600 * 000/350/92) هزینه های نصب و راه اندازی:000/000/455 ریال3) هزینه های حمل، ترخیص و بیمه و هزینه‌های گمرکی:000/000/450/1 ریالجمع کل:000/000/315/82 ریال ردیفشرح ماشینتعدادقیمت واحدقیمت کل1برج خنک کننده1 دستگاه1250001250002دیگ بخار1 دستگاه1200001200003کمپرسور هوای فشرده 1500 لیتری2 دستگاه35000700004پمپ های آب 2، 36 دستگاه2500150005سیستم های اطفاء حریق کپسول 25 کیلوئی14 دستگاه1200168006مخازن ذخیره روغن DOP(20 هزارلیتری)1 دستگاه17000170007تابلوهای برق4 دستگاه3500140008مخازن ذخیره پودر (30 تنی)3 دستگاه22000660009مخزن ذخیره کربنات1 دستگاه150001500010لیف تراک 5 تن1 دستگاه850008500011مخزن ذخیره گازوئیل1 دستگاه8500850012مخزن ذخیره آب1 دستگاه9500950013جرثقیل سقفی2 دستگاه65001300014خودرو کامیون1 دستگاه22000022000015خودرو سواری3 دستگاه7500022500016خودرو وانت2 دستگاه6500013000017جک پالتی 5/0 تنی4 دستگاه3500140000جمع کل:جمع کل:جمع کل:جمع کل:800/163/1 ردیفشرحمتراژقیمت واحدقیمت کل1سالن های تولید (سوله1800 مترمربع750000/350/12سالن انبار محصول (سوله)450 مترمربع750500/3373سالن انبار مواد اولیه (سوله)360 مترمربع750000/2704ساختمانهای اداری و رفاهی275 مترمربع850750/2335ساختمان کارگاهها175 مترمربع850750/148جمع کل:جمع کل:جمع کل:جمع کل:000/340/2 ردیفشرحمتراژقیمت واحدقیمت کل1هزینه خاکبرداری و تسطیع3500 مترمکعب652275002دیوارکشی زمین750 مترمربع2001500003جدول گذاری و اسفالت1450 مترمربع57826504فضای سبز و نرده کشی570 مترمربع7542750جمع کل:جمع کل:جمع کل:جمع کل:502900 ردیفشرحمبلغ1هزینه مطالعات مقدماتی، تهیه طرح و...

    (معادل 3/0% سرمایه ثابت)2614822هزینه تاسیس و اخذ مجوزها (معادل 2/0% سرمایه ثابت)1743223هزینه های جاری در دوره اجرای طرح (هر ماه 4 میلیون ریال)600004هزینه های اخذ وام (تسهیلات)650005سایر هزینه های پیش بینی نشده (5/2% اقلام فوق)14020جمع کل:جمع کل:574824 ردیفشرحارزش ریالیارزش دلاریجمع کل1ماشین آلات خط تولید-9350823150002تجهیزات و تاسیسات عمومی1163800-11638003لوازم و اثاثیه اداری و دفتری175000-1750004زمین500000-5000005ساختمان و محوطه سازی2842900-28429006هزینه‌های پیش بینی نشده (5/3%)163859-1638597هزینه های قبل از بهره برداری574824-574824جمع کل:جمع کل:جمع کل:جمع کل:000/383/735/78 ردیفشرحدرصد و سهم سرمایه گذاراندرصد و سهم منابع بانکیجمع کل سرمایه گذاری1سرمایه ثابت20% 6/175470768% 4/70188306877353832سرمایه در گردش50% 45/446857650% 45/44685769/8937152مجموع05/2201565385/746568829/96672535 شرح هزینهدرصد کلجمع کل هزینه (هزار ریال)ماشین آلات خط تولید3%2469450تاسیسات عمومی3%4/349ساختمان و محوطه2%49658لوازم و اثاثیه اداری5%8750جمع کل:جمع کل:2562772 شرح هزینهمبلغ کل (هزار ریال)هزینه های فروش 5/0%462500هزینه های غیر پرسنلی دفتر مرکزی12000سایر هزینه های پیش بینی نشده 3/0%5/1423جمع کل:5/475923 شرح هزینهدرصد کلجمع کل هزینه (هزار ریال)ماشین آلات تولیدی6%4938900تاسیسات عمومی5%58190ساختمان و محوطه5%142145اثاثیه اداری7%12250جمع کل:جمع کل:5151485 شرح هزینهدرصد کلجمع کل هزینه (هزار ریال)حقوق کارکنان85%1715980انرژی مصرفی20%90944هزینه استهلاک100%5151485هزینه تعمیر و نگهداری10%256277هزینه های پیش بینی نشده 2% هزینه های فوقهزینه های پیش بینی نشده 2% هزینه های فوق144293جمع هزینه های تولیدجمع هزینه های تولید7358979هزینه بیمه کارخانه2/0%162000هزینه عملیاتی15%71388هزینه کارمزد تسهیلات100% برای یکسال2300000جمع کل هزینه ها:جمع کل هزینه ها:9892367 شرح هزینهدرصد کلجمع کل هزینه (هزار ریال)مواد اولیه و بسته بندی100%40507500حقوق کارکنان15%302820انواع انرژی مصرفی80%363775تعمیر و نگهداری90%2306495هزینه های پیش بینی نشده 2% هزینه های فوقهزینه های پیش بینی نشده 2% هزینه های فوق869612جمع هزینه های تولیدجمع هزینه های تولید44350200هزینه های عملیاتی85%404534جمع کل:جمع کل:44754735 شرحجمع هزینه (هزار ریال)هزینه های ثابت تولید989236هزینه های متغیر تولید44754735جمع کل هزینه ها45743971 45743971=مجموع هزینه های سالیانه= قیمت تمام شده5000=ظرفیت اسمی= قیمت تمام شده

  • فهرست :
    عنوان صفحه
    فصل اول: خلاصه مطالعات فنی، مالی و اقتصادی طرح
    جدول اطلاعات کلی طرح
    فصل دوم: کلیات معرفی محصول
    1-2- ویژگی ها و مشخصات فنی محصول
    2-2- طبقه بندی محصول و کاربردهای آن
    3-2- شماره تعرفه گمرکی، استاندارد
    4-2- کاربرد، محصولات جایگزین
    5-2- بررسی بازار و قیمت فروش
    6-2- بررسی روند مصرف، واردات
    فصل سوم: مطالعات فنی
    1-3- ارائه روش های مختلف تولید
    2-3- تشریح فرایند تولید و روش انتخابی
    3-3- تعیین ظرفیت مناسب و انتخاب ماشین آلات متناسب با ظرفیت
    4-3- جدول مواد مصرفی (مواد اولیه) و منابع تامین آن
    5-3- دستگاهها و تغییرات خط تولید
    6-3- تجهیزات و تاسیسات عمومی (آب، برق، سیستم های سرمایش و
    گرمایش)
    7-3- نیروی انسانی مورد نیاز
    8-3- ساختمانهای مورد نیاز طرح
    9-3- برنامه زمان بندی اجرائی پروژه
    فصل چهارم: بررسی های مالی و اقتصادی
    1-4- سرمایه در گردش و برآورد آن
    2-4- مقدار و ارزش مواد اولیه مصرفی
    3-4- هزینه های تامین نیروی انسانی
    4-4- هزینه تامین انرژی مصرفی
    5-4- سرمایه ثابت و برآورد آن
    6-4- هزینه خرید ماشین آلات خط تولید
    7-4- هزینه خرید تجهیزات و تاسیسات عمومی کارخانه
    8-4- هزینه زمین، ساختمان و محوطه سازی
    9-4- هزینه لوازم حمل و نقل، لوازم دفتری و اداری
    10-4- هزینه های قبل از بهره برداری
    11-4- جمع کل سرمایه‌گذاری ثابت و در گردش و نحوه تامین سرمایه کلی
    12-4- هزینه های ثابت تولید
    13-4- هزینه های متغیر تولید
    14-4- قیمت تمام شده محصول
    5-4- ارزیابی مالی و اقتصادی طرح
    فصل پنجم: جداول محاسباتی مالی و اقتصادی
    فصل ششم: جداول و مشخصات فنی‌مواداولیه و وضعیت مواد در ایران و جهان
    فصل هفتم: مشخصات فنی، کاتالوگ و تصاویر خط تولید

     


    منبع:

    ندارد.

     

چکیده : این مقاله نشان دهنده نمودار و کنشهای ریاضی بین محیط و سیاستهای اقتصادی حکومتی در رفتار طولانی مدت از سیستم پیچیده را شرح می دهد یعنی روابط داخلی حکومت در جریان سهام سرمایه گذاری معدنی می باشد. این مقاله بوسیله مدل شبیه سازی کامپیوتر در سیستمهای دینامیکی سنتی پیشرفت می کند. تجزیه و تحلیل کمی داده های موجود مدلی را در پیش روی ما قرار داده که در آن زمینه شبیه سازی پیشرفته ...

چکیده مطالب تنوع مؤسسات و گوناگونی فعالیتهای مختلف اقتصادی در پهنه جهان، دانش و حرفه حسابداری را بر آن داشته تا در قالب مبانی و اصول عمومی، راه حلهای متناسبی را برای نگهداری حسابهای فعالیتهای گوناگون، به نحوی فراهم آورد که صورتهای مالی مؤسسات تصویر گویاتری از نتایج عملیات و وضعیت مالی ارائه دهند. از طرفی، فعالیتهای مؤسسات اقتصادی در کشورهای مختلف در بستری از اوضاع و احوال ...

اين مقاله نشان دهنده نمودار و کنشهاي رياضي بين محيط و سياستهاي اقتصادي حکومتي در رفتار طولاني مدت از سيستم پيچيده را شرح مي دهد يعني روابط داخلي حکومت در جريان سهام سرمايه گذاري معدني مي باشد. اين مقاله بوسيله مدل شبيه سازي کامپيوتر در سيستمهاي دينا

مقدمه: با افزایش جمعیت و نیاز روز افزون آنها به تولیدات دامی از جمله شیر و گوشت دیگر تولید به روش های سنتی پاسخگو نیست و از طرفی روشهای سنتی اقتصادی نبوده و نمی تواند نیازهای مادی دامدار را تآمین کند.همچنین به دلیل جوان بودن جمعیت کشور لازم است در زمینه های مختلف اشتغال زایی شود که این امر در زمینه کشاورزی و دامپروری لازم به نظر می رسد. با اشتغال زایی در شهرستان ها و روستا ها از ...

در هر کامپيوتر، حداقل يک سيستم عامل وجود دارد. سيستم عامل مهمترين برنامه نصب‌شده در کامپيوتر است که وظايف اصلي ذيل را برعهده دارد : • مديريت و سازماندهي برنامه‌ها، پرونده‌ها و نرم‌افزارها • راه‌اندازي، مديريت و بکارگيري سخت‌افزار • برقراري ارتباط

سرمایه گذاری مستقیم خارجی و فعالیت اقتصادی داخلی تجزیه و تحلیل آماری اطلاعات داخلی شرکت های چند ملیتی در بخش سرمایه گذاری بین المللی دفتر تحلیل اقتصادی انجام گرفت. بخش تجاری تنظیم و نگهداری قانونی و قابل اعتماد نیازها است. نظرات مطرح شده نظر نویسندگان است و منعکس کننده دیدگاه رسمی وزارت اقتصاد آمریکاست. نویسندگان این مقاله کمال تشکر را از کوین هَسِت،‌بیل زیل و شرکت کنندگان در ...

این یاداشت می پردازد به برداشت از درآمد باقی مانده، که ممکن تعریف شود از مازاد سود که باقی مانده ها بعد از هزینه سرمایه (هزینه فرصت) جوابگو هست. در حالی که علت برداشت اثر گذشته 19 قرن، تحقیقات فرضی دقیق و عمیق و کاربردها فراوان در زندگی واقعی نسبتاً جدید هستند و شرکت در میان رشته ای از امور مالی و ریاضیات مالی شرکت حساب متصل دارد (1982،1981،peasenall،1989،1987،peccati، ...

مجموعه شهري (CONURBATION) به گستره وسيعي اطلاق مي شود که از گسترش و پيوند شهرها و شهرک هاي متعدد بوجود مي آيد . به گونه اي که در عين پيوند کالبدي معمولا موجوديت جداگانه خود را حفظ مي کنند . به عبارت ديگر مجموعه شهري يک محدوده فضايي است متشکل از يک ي

چکیده عملکرد تغذیه‌ ای خانوارها به عوامل مختلفی همچون توان اقتصادی، دسترسی به بازار مواد خوراکی، سطح دانش و اطلاعات تغذیه‌ای آنها وابسته است. در سالهای اخیر در خصوص الگوی مصرف خانوارها و ضرورت تصحیح آن بسیار بحث شده است. متخصصین علم تغذیه بر دسترسی خانوارها به ارزش‌های غذایی متنوع بسیار تأکید نموده‌اند. الگوی مصرف بهینه را در حوزه علم اقتصاد می‌توان به صورت دسترسی به ارزش‌های ...

هنر وعلم تدوين ، اجراوارزيابي تصميمات ،وظيفه اي چندگانه است که سازمان را قادر مي سازد به هدفهاي بلند مدت خود دست يابد.فرايند مديريت وتصميم گيري استراتژيک در بر گيرنده 3مرحله تدوين استراتژيها،اجراي استراتژيهاي تنظيم شده وارزيابي استراتژيها است.

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول