HIV
ایدز یا ویروس "اچ ای وی"(HIV) بیماری است که باعث تخریب سیستم دفاعی بدن انسان می شود. این ویروس بطرق مختلف همانند داشتن روابط جنسی با فرد یا افراد مسلول به این بیماری، استفاده از سرنگ و فراورده های خونی آلوده، دریافت و انتقال خون آلوده و همچنین از طریق مادر آلوده به این ویروس درهنگام تولد نوزاد می باشد
1 – در افراد مورد مطالعه آگاهی از بیماری ایدز HIV حدود 5/48 % بوده که بسیار کم است و در جوانان و نوجوانان اطلاع و آگاهی کمتر از این حد می باشد.
2 مهم ترین عامل آن نداشتن آگاهی کافی در این زمینه می باشد .
3 – تا فروردین ماه سال 1381 در ایران 3680 مورد آلوده به ایدز گزارش شده و از این تعداد 364 مورد فوت کرده اند با توجه به 18 میلیون دانش آموز و نیروی جنسی قوی و افسار گسیخته آن ها و با دانش و آگاهی پایین از راه های پیشگیری و عدم دانش و اطلاع رسانی در کتب درسی ، احساس می کنم جوانان در مسیر سِیلی خشمگین اردو زده اند .
4 – روزی در ایران آبله ، حصبه ، دیفتری ، وبا و … به صورت اپیدمی در می آمد و قتل عام می کرد (از پدربزرگ ها و مادربزرگ ها بپرسید) ؛ با لطف خدا و مطالعات و زحمات دانشمندان راه های پیشگیری بیماری های فوق یکی یکی شناخته شده اند و بشر امروز بیش از 90 % از این بیماری ها را می تواند درمان کند و اکنون ایدز بیماری هنوز راه درمانی برای آن کشف نشده جای آن ها را گرفته است .
5 - باید برای مبارزه با این بیماری خیلی جدی و پررنگ و قوی و بدون خجالت و رو دربایستی با بیانی شفاف راه های پیشگیری از این بیماری خانمان سوز را جدی تر و مصمم تر از بیماری های دیگر به جوانان و نوجوانان آموخت . زیرا ، نیروی قوی جنسی چنان است که با اینکه فرد خود میداند کنترلش را از دست داده و بعد بار ندامت را به دوش خواهد کشید ، باز هم به سمت آن جذب می شود . لذا ، اولیا و به خصوص معلمان ما باید شفاف و جدی جوانان را آگاه کنند . البته ، ما در جامعه اخلاقی و سنّتیمان مشکلی داریم که باید فداکارانه با آن مبارزه کرد ؛ مثلا : تشریح چشم ، گوش ، قلب ، کلیه و ... اشکالی ندارد و بلکه بسیار پسندیده هم هست و تدریس آن توسط دبیر مرد برای پسر یا دختر و یا تدریس آن توسط دبیر زن برای پسر یا دختر نه خجالتی دارد و نه عیب ، نه مزمت شده و نه خنده دار است . بلکه هر سوال ریز و درشتی هم داشته باشند ، می پرسند و موضوع کاملاً روشن می شود . امّا در مورد دستگاه تناسلی ( دستگاه تولید مثل ) به طور سنّتی موانع زیادی وجود دارد که علی النهایه نگفتن و در جهل ماندن و از ناآگاهی مردن را بهتر از بدآموزی و بی ادبی گفتن می دانند !!!
6 – دو هفته پیش ساعت 5/7 الی 8 صبح برای قرائت فاتحه به بهشت زهرا رفته بودم ، ناگهان متوجه سواری پرایدی شدم که روی قبرها با سرعت و بدون کنترل در حال حرکت ناموزون و وحشتناکی است و بالاخره به گودالی افتاد . در میان گرد و خاک فراوان جمع شدیم ، خانم نسبتاً میانسالی پشت فرمان نشسته و می خواسته است تا شوهرش و بقیه با اموات نجوایی می کنند و فاتحه ای و احیاناً سوره ای از قرآن قرائت می کنند ، ایشان هم کمی تمرین بفرمایند و آن صحنه وحشتناک و خطرناک را به وجود آورد که واقعاً چقدر به خیر گذشت که نه خودش صدمه جانی دید و نه به کسی صدمه زد . غرض اینکه اگر این خانم که اصلاً اطلاع رانندگی نداشت پشت فرمان قرار نمی گرفت و یا مهارتی در این کار داشت جو ترس و وحشت ایجاد نمی کرد و صحنه خطر را به وجود نمی آورد ؛ این آگاهی ناقص بود که خطر آفرید . آری عزیزان با خجالت ، بدون جرئت ، با ترس از تهمت و اتهام و بازجویی سبب آن شده که آگاهی و اطلاع صحیح از جلوگیری به جوانان داده نشود . در صورتی که در کتاب های درسی بیشتر کشورهای خارجی به طور واضح و دقیق روابط جنسی به جوانان آموزش داده می شود ، در اینجا تذکراً از بزرگان دینی ، علمی و اخلاقی می خواهم که خیلی زود در این باره فکری بکنند و در صورت لزوم وزارت آموزش و پرورش را هدایت و راهنمایی نمایند . بنحوی که جنبه های عرفی و اخلاقی حفظ شود و نسل جوان را از خطر ناآگاهی و یا اطلاع و آگاهی ناقص و غلط برهانند که احساس می کنم که با این وضع کار به جایی برسد که ندامت و افسوس دیگر فایده ای نداشته باشد .
7 – در این جا احساسات معلمی من به من نهیبی می زند که " وظیفه تو چیست ؟ تو که میدانی چرا معطلی ؟ سکوت گناه است . وظیفه ات را عمل کن . " می ترسم ، در سن و سال ریسک کردن نیستم ، حال و حوصله هم ندارم ،آخر معلمین دینی ما در کلاس درس ، خود را مجاز به گفتن مسایل شرعی نمی دانند این ها باید از مقامات بالا نهادینه شود . آمار بیشترین بیماری های عادی در جامعه ما بیماری های زنان است ، می دانید چرا ؟ برای این که مسایل بهداشتی و مبتلا به آن ها در سن جوانی توسط دبیران و کتب درسی به درستی به آن ها یاد داده نمی شود و یادگیری های ناقص و غلط بسیار خطرناک است .
8 – شورای تحقیقات سازمان آموزش و پرورش شهر تهران در سال تحصیلی 81 – 80 از 400 نفر دانش آموز دختر و پسر در مورد بیماری ایدز و راه های سرایت آن پرسشی نموده که حدود 25 % آن ها تماس با بدن بیمار را راه سرایت و انتقال بیماری از شخص مبتلا به فرد سالم دانسته اند ، حدود 35 % آن ها انتقال این ویروس را از راه گزش نیش حشرات دانسته اند و حدود 6 % هم به سؤالات پاسخ نداده اند . در مورد پیشگیری از این بیماری نیز پرسش آماری به عمل آمده و درصد قابل ملاحظه ای معتقد به جداسازی افراد آلوده از جامعه بودند ، عده ای عدم واردات مواد غذایی به خصوص گوشت را از کشورهای خارج راه پیشگیری معرفی کرده اند و عده ای واردات خون و فرآورده های خونی را عامل انتشار ویروس HIV دانسته اند و ورود آن را ممنوع اعلام کرده اند .
9 – امروزه در اکثر کشورهای اروپایی و آمریکایی از شیوع این بیماری جلوگیری جدی به عمل آمده و مردم و جوانان را با وسایل ارتباط جمعی و کتب درسی با این بیماری آشنا نموده و به علت آگاهی از راه های سرایت و پیشگیری تا حدی به کنترل درآمده و با کمال تاسف امروزه بیش از 90 % از موارد آلودگی مربوط به کشورهای جهان سوم است .