دانلود مقاله ضرورت استاندارد و شرایط آن

Word 77 KB 2293 48
مشخص نشده مشخص نشده اقتصاد - حسابداری - مدیریت
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه کیفیت مطلوب کالا و انجام صحیح خدمت از زمان آشنایی انسان با کمیت و خواص اشیاء همراه او بوده است.

    تا زمانی که تولید، دستی و غیر ماشینی و با استفاده از ابزارهای سنتی انجام می گرفت.

    تعیین کیفیت و تشخیص آن کار چندان مشکلی نبود و پی بردن به کیفیت تولید و خدمت با استفاده از حواس پنجگانه میسر بود اما با پیشرفت علوم، تکنولوژی، افزایش جمعیت، بالا رفتن میزان مصرف، ضرورت تولید انبوه و در نتیجه جایگزین شدن ماشین به جای انسان و ابزار دستی، دیگر سنجش کیفیت با استفاده از حواس پنجگانه و بدون داشتن آزمایشگاه و ابزار و توانائی های فنی امکان پذیر نبود و در نتیجه ایجاد تشکیلاتی را به همین منظور در کشورهای مختلف جهان من جمله جمهوری اسلامی ایران مطرح می سازد.

    تاریخچه گذشته از پیشرفت تاریخی غیر مدون استاندارد در ایران اولین تشکیلات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران با تصویب قانون اوزان و مقیاس ها در سال 1304 به لحاظ ضرورت تعیین ویژگی ها و نظارت بر کیفیت کالاهای صادراتی و وارداتی، ایجاد یک تشیکلات رسمی مورد توجه قرار گرفته و هسته اولیه تشکیلات سازمانی مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران به صورت اداره ای از وزارت بازرگانی وقت شکل می گیرد.

    در سال 1339 با تصویب قانون تأسیس مؤسسه استاندارد ایران، این مؤسسه کار خود را در چهار چوب هدف ها و مسئولیت های تعیین شده آغاز می نماید.

    مؤسسه در سال 1343 به عضویت سازمان بین المللی استاندارد ISO در آمده و این عضویت تا به امروز شکل به مؤثری ادامه دارد به گونه ای که در بیش تر کمیته های فنی بین المللی حضور فعال داشته و دبیرخانه بین المللی کمیته های فنی زیر در ایران مستقر است.

    دبیرخانه کمیته های فنی زیر در ایران مستقر است 2- دبیرخانه کمیته فرعی واژه شناسی اطلاعات و اسناد 3-دبیرخانه کمیته فنی شرینده ها ( مواد فعال سطحی) موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران علاوه بر عضویت در سازمان بین المللی استاندارد با سازمان های زیر همکاری دارد: 1- … کمیسیون بین المللی الکتروتکنیک 2- … سازمان بین المللی اندازه شناسی 3- عهد نامه راجع به دفتر بین المللی اوزان و مقیاس ها 4- انجمن جهانی سازمان های تحقیقات صنعتی و تکنولوژی مهمترین وظایف و مسئولیت های اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی یزد 1-تعیین، تدوین و نشر استانداردهای ملی به عنوان تنها مرجع رسمی کشور باستثنای مواد داروئی ( تدوین استانداردهای داروئی به عهده وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی می باشد، تدوین استانداردهای انرژی هسته ای به سازمان انرژی اتمی واگذار گردیده است و جهت هماهنگی بهتر کارها وجود آمار دقیق استانداردها باید تماماً ثبت ملی شوند که این کار بر عهده مؤسسه استانداردی می باشد.) 2- انجام تحقیقات کاربردی به منظور تدوین استاندارد.

    بالا بردن کیفیت کالاهای تولید داخلی، کمک به بهبود روش های تولید و کارآیی صنایع 3- ترویج استادارد های ملی 4- نظارت بر اجرای استاندارد های اجباری به منظور تأمین ایمنی و سلامت جامعه و حفظ منافع مصرف کننده و تولید کننده 5- کنترل کیفیت کالاهای صادراتی مشمول مقررات استاندارد اجباری و جلوگیری از صرور کالا های نامرغوب به منظور فراهم نمودن امکان رقابت با کالاهای مشابه خارجی و حفظ بازارهای بین المللی.

    6- کنترل کیفیت کالاهای وارداتی مشمول مقررات استاندارد اجباری به منظور حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان داخلی و جلوگیری از ورود کالاهای نامرغوب خارجی 7- ترویج سیستم بین المللی یکاها SI به عنوان سیستم رسمی اوزان و مقیاس ها در کشور و کالبیرده کردن وسایل سنجش ( با سلول های ثابت سنگین، با سلول های بسیار سبک، وسایل توزین سبک، ترازوهای مرغی، دیجیتالی و عقربه ای) 8- آزمایش و تطبیق نمونه کالاها با استاندارد مربوط اعلام مشخصات و اظهار نظر مقایسه ای و صدور گواهی نامه های لازم 9-تأیید صلاحیت شرکت ها و مؤسسات بازرسی کننده داخلی و خارجی ( سررویانس) و بازرسی کالا در مبدأ.

    10- انگ گذاری و تعیین عیار فلزات گرانبها 11- تأیید صلاحیت مسئولین کنترل کیفیت کارخانجات تولیدی 12- نظارت برسلوهای شارژ گاز مایع و توزیع گاز مایع علوم فن شناسی تجربه منافع جامعه « اهداف استانداردها» ترفیع منافع جامعه توسعه تجارت انتقال و توسعه فن آوری نحوه شکل گیری استانداردها برآیند حقوق آگاهانه و منافع منصفانه طرفهای ذینفع تفاهم جمعی، که به تصویب سازمان رسمی آن نیز برسد.

    استاندارد نهادهای تخصصی جامعه تولید کنند گان تصویب سازمان رسمی کاربران توزیع کنندگان استاندارد های ملی ویژگی های کیفی، مشخصات عمل کردی و یا ایمنی محصول که با توجه به شرایط اقتصادی و تکنولوژی کشور و ملحوظ داشتن آخرین اطلاعات و دستاوردهای فنی براساس ضوابط مشخص تنظیم می شود.

    پس از تصویب در کمیته های ملی مربوط استاندارد ملی نامیده می شود.

    در حال حاضر حدود 5600 فقره استاندارد ملی تدوین گردیده است و تعداد زیادی از آن ها چندین بار تجدید نظر شده اند.

    استاندارد اجباری استاندارد هائیکه اجراء آنها به عرض قانون اجباری اعلام می گردد و تولید کنندگان و عرضه کنندگان موظفند محصولات خود را منطبق با استاندارد ملی زیربط تولید و ارائه نمایند.

    استاندارد تشویقی برای محصولی که با رعایت استاندارد ملی تولید یا عرضه گردد چنان چه اجرای استاندارد ملی مربوط اجباری نباشد پس ازکسب مجوز از موسسه می توان از علامت استاندارد به صورت تشویقی استفاده نمود.

    علامت استاندارد ایران واحدهای دارنده پروانه کاربرد علامت استاندارد ایران از مؤسسه، مجاز خواهند بود از علامت استاندارد ایران برای معرفی محصولات خود استفاده نمایند عدم رعایت ویژگی های استانداردهای اجباری مشمول پیگرد قانونی و ابطات پروانه کاربرد علامت استاندارد خواهد بود.

    کاربرد علامت استاندارد ایران نشانگر تعهد تولید کننده یا ارائه کننده محصول به رعایت ضوابط و موازین و استمرار انطباق مشخصات کالا با استاندارد ملی می‌باشد.

    تولید، تمرکز، توزیع و فروش کالاهای مشمول اجرای اجباری استاندارد با کیفیت پایین تر از استاندارد و یا بدون علامت استاندارد ایران ممنوع می باشد.

    علائم استاندارد علائم استاندارد در اجلاسیه مورخه23 دی 1358 به تصویب شورای عالی استاندارد رسید و همگی به استثنای یک مورد دارای کادر اصلی به صورت S است و میتواند هم گویای کلمه SAFETY ( ایمنی) و هم علامت اختصاری STANDARD (استاندارد) باشد.

    طرح های داخل کادر نیز به نحوی با موضوع کار ارتباط دارند و طرح داخل علامت اصلی کلمه (ایران) است و در صورت وارونه نمودن علامت، نام اختصاری مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران به زبان انگلیسی ISIRI مشاهده می شود.

    تصاویر زیر علائم استاندارد و کاربردهای آن را نشان می دهد: علامت اصلی و کامل استاندارد ایران برای کالاهایی که ویژگی های آنها از هر حیث با استاندارد ملی ایران مطابقت داشته باشند و همچنین بر روی گواهینامه ها، اوراق و بسته بندی کالاهای استاندارد شده و مصنوعات مختلف بکار برده می شود.

    علامتی که می توان در صورت لزوم با اضافه نمودن علامت یا شکل برای مقاصد مختلف استاندارد کالاها بکار برده می شود.

    علامت استاندارد ایمنی فقط برای کالاهائی که از نظر ایمنی دارای اهمیت بوده و با استاندارد مربوط منطبق باشند، بکار برده می شود.

    در موارد بسیار نادر و استثنایی که کالا از نظر فنی مواجه با اشکالاتی گردد بکار برده می‌شود.

    علامت ویژه مصنوعات کالا با عیار 22 علامت ویژه مصنوعات کالا با عیار 18 علامت ویژه مصنوعات طلا با عیار 14 علامت ویژه مصنوعات نقره با عیار 90 علامت ویژه مصنوعات نقره با عیار 84 شبکه اطلاع رسانی ایجاد شبکه اطلاع رسانی که بتواند اطلاعات به هنگام را در اختیار سطوح مختلف مدیران و کاربران قرار دهد در دنیای ارتباطات امروز امری لازم و ضروری میباشد.

    مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران با ایجاد شبکه اطلاع رسانی این امکان را فراهم نموده اسیت تا اقشار مختلف جامعه بتوانند اطلاعات مورد نیاز مرتبط با استاندارد را از این طریق در اختیار داشته باشند و این اداره کل با در اختیار داشتن یک خط اینترنت می تواند اطلاعات مورد نیاز کاربران را در بخش های مختلف صنعت در اختیار آنان قرار دهد.

    آدرس شبکه اینترنت مؤسسه www.IsiRi.

    org می باشد.

    اداره اوزان و مقیاس ها اداره اوزان و مقیاس ها طبق ماده 4 قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد، ترویج سیستم بین المللی یکاها به عنوان سیستم رسمی اوزان و مقیاس ها در کشور و کالیبره کردن وسایل سنجش است.

    با توجه به این که هرگونه وسیله توزین باید دارای علامت مخصوص دولتی باشد این اداره وظایف خود را به شرح ذیل انجام می دهد: صدور گواهی کالیبراسیون برای باسکول های ثابت همکف منصوب توسط شرکت های سازنده وسایل توزین در استان و علامت گذاری آنها، آزمون سنواتی و درخواستی از باسکول های ثابت همکف و تائید صحت کار آنها از نظر استاندارد، آزمون سنواتی ( ادواری) از وسایل سنجش داخل شهر شامل انواع ترازو ( مرغی، دیجیتالی، عقربه ای خودکار) و باسکول های متحرک، آزمون دوره ای از باسکول های متحرک در میادین میوه و تره بار استان، آزمون دوره ای از باسکون های شارژ گاز مایع و کشتار گاههای مرغ و دام استان، کالیبره، انگ گذاری و صدور گواهی کالیبراسیون برای وزنه های با دقت عادی و وزنه باسکول متحرک، صدور گواهی کالیبراسیون برای کلیه وسایل اندازه گیری جرم از ترازوهای دقیق و حساس آزمایشگاهی تا باسکول های ثابت همکف.

    « استاداردهای 9000ISO » هدف از تدوین این سری استاندارد به وجود آوردن الگوئی بین المللی برای پیاده سازی و استقرار سیستمهای مدیریت و تضمین کیفیت بوده که مورد استقبال فراوان در سطح دنیا قرار گرفت.

    مزایای بکارگیری استاندارد: بررسی مجدد فعالیتهای سازمان براساس اهداف سازمان و رفع کاستی ها.

    شفافیت فرآیندها و شاخص ها در سازمانجلوگیری از دوباره کاری ها به واسطه تعریف فعالیتهای برنامه ریزی شده و سیستماتیک.کاهش هزینه ها – ایجاد اطمینان و اعتماد در بیرون سازمان ایجاد اطمینان و اعتماد درون سازمان ( مشتری)افزایش توان رقابت در عرصه بین المللی.دامنه کاربردی: این استاندارد در کلیه سازمان های تولیدی، خدماتی، پژوهشی و آموزشی و… کاربر دارد.

    « استاندارد 14000 ISO» استاندارد خانواده 14000 ISO شامل استانداردهای بین المللی در رابطه با سیستم های زیست محیطی می باشد.

    این استاندارد در سال 1996 میلادی توسط کمیته فنی 207 سازمان ایزو به وجود آمد.

    یک سیستم مدیریت زیست محیطی می تواند به عنوان بخشی از سیستم جامعه مدیریت به حساب آید.

    این سیستم شامل ساختار سازمانی، فعالیتهای طرح ریزی، تعریف مسئولیت ها.

    تعیین روشها و فرآیندها و همچنین در اختیار گیری منابع لازم برای تهیه، اجرا، بازنگری، حفظ خط مشی زیست محیطی سازمان است.

    مزایای بکارگیری استاندارد: ایجاد سیستمهای مدیریت زیست محیطی که منجر به حفاظت بیشتر از محیط زیست می شود.

    به حداقل رسانیدن موانع غیر تعرفه ای تجاری و تسهیل تجارب بین الملل با توجه به بها دادن بیشتر به محیط در سازمان ها جلب مشتریان بیشتر و افزایش سهم بازار در سطح بین المللی افزایش رعایت مقررات و قوانین مربوطه به محیط زیست استفاده بهینه از منابع طبیعی – تسهیل تجارب بین الملل ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای سازمان دامنه کاربرد: این استاندارد برای کلیه منابع کاربرد دارد.

    « استاندارد 18001 ohsAs » سری ارزیابی بهداشت حرفه ای ohsAs استانداردی واحد در پاسخ به نیاز فوری سازمان ها طراحی نموده و این استاندارد قابل ممیزی و اخذ گواهینامه می باشد که به دو بخش تقسیم شده است 18001 ohsAs که شامل مشخصاتی می باشد که براساس آنها گواهی کسب می شود و 18002 ohsAs که راهنمایی جهت پیاده سازی یک سیستم مدیریت بهداشت حرفه ای و ایمنی می باشد.

    ساختار استاندارد 18001 ohsAs سازگار ب استانداردهای 1996: 14001 و 2000: 9001 ISO می باشد سازمان ها به راحتی بتوانند سیستم مدیریت کیفیت محیط زیست و بهداشت و ایمنی شغلی را با یکدیگر ادغام کرده و سیستم واحدی را ایجاد نمایند.

    مزایای بکارگیری استاندارد: تفکری طرح ریزی شده و مستند در ارتباط با بهداشت شغلی و ایمنی ساختاری روشن برای مدیریت ohsAs ایجاد محیط کاری ایمن تر و سالم تر افزایش آگاهی و دانش در خصوص مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی کاهش ریسک حوادث رویدادها و… های شغلی دامنه کاربرد: این استاندارد در کلیه سازمان های تولیدی و خدماتی دارای کاربرد می باشد.

    « استاندارد 17025 ISO/IEC» روند تخصصی شدن فعالیتهای موسسات و سازمان های تدوین کننده استاندارد و برآن می دارد تا نیازمندی های خاصی را جهت حصول اطمینان از کیفیت خدمات این نوع سازمان ها تدوین نمایند.

    17025 ISO /IEC یکی از این استاندارد های تخصصی است که برای تشریح سیستم مدیریت کیفیت آزمایشگاهها تدوین شده است.

    این استاندارد که با همکاری کمیته بین المللی الکترونیک ( IEC) و سازمان بین المللی استاندارد ISO تهیه شده است.

    الزامات خود را در دو بخش سیستم مدیریت کیفیت و نیازمندی های فنی مطرح نموده است.

    مزایای به کارگیری استاندارد: ایجاد اطمینان در مشتریان در خصوص خدمات آزمایشگاهها کسب سهم بازار مشتریان دارای گواهینامه 9000QS یا 16949 ISO/TS ( طبق الزامات این استاندارد در سازمان های دارنده گواهی مذکور به استفاده از خدمات آزمایشگاههای دارای گواهی 17025 ISO/ IEC می باشد) ایجاد قابلیت اخذ تایید منفی از موسسه استاندارد ملی سازگاری با سیستم های مدیریت کیفیت 9001 ISO( بخصوص برای آزمایشگاههایی که بخش از یک سازمان بزرگ دارای گواهینامه 9001 ISO می باشند) استفاده از مزایای عمومی استقرار سیستمهای مدیریت کیفیت در سازمانها دامنه کاربرد: این استاندارد برای کلیه آزمایشگاههای ارائه دهنده خدمات اندازه گیری، تست، آزمون و کالیبراسیون ( آزمایشگاههای صنعتی) بدون توجه به تعداد پرسنل یا گستردگی محدوده فعالیتهای آن قابل کاربرد می باشد.

    « استاندارد 16949 ISO/TS » با وجود آنکه استانداردهای سری 9000 ISO به دلیل ماهیت مستقل خود، برای بسیاری از نهادها به عنوان پایه و اساس ساختن سیستم مدیریت کیفیت قرار گرفته، اما برخی از حوزه های، اقتصادی بخصوص، مانند صنایع خودرو که علاقه بیشتری بر برآورد شدن خواسته های کیفی خود دارند اقدام به تدوین الزامات ویژه نموده اند و اجرای این خواسته ها را برای تامین کنندگان خود الزام نموده اند.

    امروزه سیستم کیفیت بر مبنای 16949 ISO/TSI را بهترین الگوی سیستم مدیریت کیفیت در جهان برای صنعت خودرو می باشد.

    مزایای به کارگیری استاندارد: -انطباق کامل با استاندارد 2000: 9001 ISO و قابلیت تلفیق بخصوص برای داده های تولیدی که هم برای صنعت خودرو و هم خارج از آن فعالیت می نمایند.

    -قابلیت انطباق و سازگاری با استاندارد مدیریت، زیست محیطی 1400 ISO - استقرار یک سیستم مدیریت کیفیت فرآیند گر که متضمن ایجاد بهبود مداوم در سازمان و حرکت به سمت مدلهای TQM و تعالی سازمان است.

    - قابلیت انطباق سیستم با الزامات خودرو سازمان ایرانی - استفاده از مزایای عمومی سیستمهای مدیریت کیفیت.

    دامنه کاربرد: این استاندارد برای سازمانهای تولید کننده و تأمین کننده قطعات خودرو تدوین شده است.

    این مشخصه فنی می تواند برای زنجیره تأمین خودروسازی نیز استفاده شود.

    ( پیمانکاران فرعی، قطعه سازان طرف قرارداد با خودرو ساز) «خط مشی کیفیت اداره ی کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان یزد » اداره ی کل استاندارد استان یزد سیاست های کل موسسه ی استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران را مطابق با قوانین و مقررات، شناسه ها و دستور العمل های مربوطه اجرا نموده و در این راستا اقدامات ذیل را برای جلب رضایت هر چه بیش تر تمامی طرفهای ذی حق و ذی نفع برآوردن نیازها و انتظارات آنها در حد مقررات و مسئولیت ها انجام می دهد.

    گسترش اجرای تشویقی استاندارد های ملی از راه توسعه ی کاربرد علامت استاندارد ایران نظارت دقیق بر اجرای استاندارد های اجباری اعم از تولیدات داخلی، صادرات و واردات.

    3-شفاف سازی گردش کارهای اداره ی کل و توسعه ی نظام اطلاع رسانی در چارچوب دولت، الکترونیک 4- ترغیب و گسترش مشارکت آگاهانه ی عموم مردم به ویژه نمایندگان تشکل های تخصصی و حرفه ای ذیربط در تدوین استانداردها و در راستای شعار سال 2004 سازمان بین المللی استاندارد ( استاندارد های ملی در خدمت جامع جهانی اطلاعات) 5- توسعه ی فرهنگ استاندارد از طریق آموزش عمومی و تبلیغات 6- ارتقاء کارایی، اثر بخشی، بهره وری فعالیت های اداره کل 7- برتری دادن تدابیر پیشگیرانه بر اقدامات اصلاح و جیرانی 8- بالا بردن انظار عمومی از کیفیت محصولات، سطح استانداردها، تقویت اعتماد و گرایش جامعه به مصرف کالاهای دارای علامت استاندارد ایران.

    9- ایجاد اطمینان به مشتریان در جهت حفظ دارایی های آن.

    به منظور سازمان دهی بهتر فعالیت ها و موفقیت بیش تر یک سیستم مدیریت کیفیت منطبق با استاندارد ایران.

    ایزو 9001 ( 1380) طراحی و مستقر گردیده است و در این راستا فرآیندهای موجود شناسایی و تعریف می شود و به طور منظم توسط نماینده ی مدیریت و تحت نظارت مدیر کل مورد باز نگهداری قرار می گیرد.

    از نتایج حاصله برای اتخاذ تدابیر لازم در بهبود مداوم عمل کرد سیستم مدیریت کیفیت اداره ی کل استفاده می شود.

    به منظور پیگیری و نظارت بر حسن اجرای سیاست های فوق نماینده ای از سوی مدیر کل تعیین گردیده است که علاوه بر وظایف معمول خود: الف: نسبت به ایجاد، اجرا و برقراری فرآیندهای مورد نیاز برای سیستم مدیریت کیفیت اطمینان حاصل می کند.

    ب : مرتباً در مورد عمل کرد سیستم مدیریت کیفیت و هرنوع نیاز برای بهبود به مدیر کل گزارش می دهد.

    ج: نسبت به گسترش آگاهی در مورد خواسته های مشتری در سراسر سازمان اطمینان حاصل می نماید.

    با توجه به تعهدی که کلیه ی کارکنان در تحقق این خط مشی دارند شکی نیست که همکاران با درک کامل مفاد این خط مشی و روش های اجرایی و دستورالعمل های ناشی از آن با علاقه و پشتکار در اجرای آنها و حفظ اعتبار اداره کل و بالطبع، موسسه نهایت جدید و مشارکت را به کار خواهند برد.

    شرح وظایف : مدیر کل 1- تعیین سیاست ها، برنامه های اجرایی جهت تحقق اهداف اداره ی کل در راستای اهداف بلند مدت و کوتاه مدت مؤسسه ی استاندارد 2- نظارت و کنترل و بازرسی برنامه های اجرایی 3- هماهنگی با کار گروه صنایع و معادن و اجرای مصوبات کمیته ی برنامه ریزی استان شرح وظایف : مسئول دفتر 1- رابطه ی شبکه ی دولت 2- تهیه و تنظیم لیست متقاضیان ملاقات با مدیر کل 3- اقدام لازم جهت برقراری ارتباط با مدیر کل و پاسخ گویی به تماس های تلفنی 4- تنظیم برنامه های جلسات دفتر مدیریت 5- ثبت نامه ها، اوراق، پرونده ها و سایر مکاتبات در دفتر اندیکاتور و اندیکس ویژه مدیر کل.

    شرح وظایف: کارشناس صادرات و واردات 1- کنتر کیفی کالای صادراتی مشمول استاندارد اجباری و جلوگیری از صادرات کالاهای نامرغوب با توجه به قوانین و ضوابط مربوطه 2- کنترل کالاهای وارداتی مشمول استاندارد اجباری واردات و مصوبه هیأت وزیران با توجه به قوانین و مقررات مربوطه 3- تعیین جنس و ماهیت نمونه های ارسالی از گمرک جهت تعیین تعرفه ی کالا 4- اعلام آمار و اطلاعات مربوط به صادرات و واردات به سازمان ها و نهادهای مربوطه شرح وظایف : ذی حساب 1- نظارت به امور مالی و تنظیم حساب ها بر طبق قانون و ضوابط و مقررات مربوطه 2- نظارت بر حفظ اسناد و دفاتر مالی، نگه داری و تحویل، نقدینه ها و سپرده ها و اوراق بهادار 3- درج حساب اموال دولتی، نظارت به اموال مذکور 4- تأمین اعتبار و تطبیق پرداخت با مقررات و قوانین مالی حاکم شرح وظایف: کارشناس امور مالی ثبت اقلام از روی برگه های محاسباتی و ثبت اسناد و مدارک در رایانه 2- تهیه و تنظیم گزارشات مالی، لیست حقوق و … 3-پاسخ گویی و رسیدگی به مکاتبات امور مالی شرح وظایف : کارشناس حوزه مدیریت 1- مشارکت در تدوین استانداردهای ملی 2- پیگیری امور مربوطه به مصوبات جلسات 3- پیگیری امور مربوطه به توسعه و ترویج فرهنگ استاندارد 4- پیگیری دستورات مربوطه به مدیریت 5- انجام سایر امور محوله طبق دستور مقام مافوق شرح وظایف : حراست 1- سیستم مناسب جهت حراست و حفاظت از پرسنل، تأسیسات و ساختمان ها و امکانات اداره کل 2- کنترل ورود و خروج پرسنل، ارباب رجوع، وسایل نقلیه و اموال اداری 3- فراهم نمودن اقدامات احتیاطی اولیه و جلوگیری یا کاهش خسارت ناشی از حوادث ناگهانی.

    4- حفاظت از اسناد و مدارک محرمانه، تشخیص میزان اهمیت و طبقه بندی اسناد.

    5- ملاحظات حفاظتی و امنیتی و تعامل با دستگاههای امنیتی استان در حوزه ی اداره کل 6- نمونه برداری از واحدهای تحت پوشش 7- اتخاذ تدابیر لازم به منظور حسن رابطه با ارباب رجوع و مسئول و انعکاس نظرات پیشنهادی شرح وظایف : کارشناس طرح و برنامه 1- پیگیری انجام، اجرا و برقراری فرآیندهای مورد نیاز برای سیستم مدیریت کیفیت 2- تهیه و تدوین عملکرد اداره ی کل و مقایسه با اهداف 3- مطالعه کارشناسی روشهای اجرایی و دستورالعمل ها وکنترل و توزیع مدارک و ارائه نقطه نظرات اصلاحی 4- بازرس طرح تکمیل ارباب رجوع 5- عضو شورای تحول اداری و نظام پیشنهادات- پاسخگویی به نامه های واصله شرح وظایف : رئیس اداره مالی 1- ایجاد هماهنگی بین واحدهای اداری و نظارت بر عملکرد آنها 2- برنامه ریزی امور اداری، مالی و تعیین وظایف افراد تحت سرپرستی 3- تنظیم بودجه و نظارت بر اسناد مالی و تأیید آنها 4- بررسی مدارک مناقصات به احکام پرسنل و وضعیت انضباطی اهم خدمات اداره ی کل استاندارد و تحقیقات صنعتی یزد به واحدهای صنعتی در قبال اخذ کارمزد خدماتی 1- تدوین استاندارد کالا یا خدمات 2- بازرسی ادواری از واحد تولیدی و انجام نمونه برداری 3- بازرسی مراکز توزیع و عرضه کالای مشمول استاندارد اجباری و خرید نمونه از بازار 4- انجام آزمایش بر روی نمونه های تولیدی و خرید از بازار 5- آموزش مسئول کنترل کیفیت کارخانجات 6- انجام خدمات مشاوره ای جهت ارتقاء کیفیت و انطباق مسئول با استاندارد 7- تشکیل کمیته ی علائم و صدور پروانه ی کاربرد علامت استاندارد 8- اقدامات لازم از قبیل تذکر، اخطار، تعلیق و ابطال پروانه ی استاندارد بر واحدهای مختلف 9- توقیف کالاهای مقایر با استاندارد و تصحیح بازار 10- اقدامات قانونی و دفاع از حقوق مصرف کننده در مراجع قضایی 11- درج آگهی های قانونی و اطلاع رسانی 12- مطالعه و بررسی صنعتی و انطباق پیوسته ی استاندارد با نیازهای روز ( بازنگری استاندارد) 13- تضمین کیفیت کالاها و خدمات دارای پروانه ی کاربرد علامت استاندارد 14- جلوگیری از صدور کالاهای نامرغوب در جهت حفظ و تداوم بازارهای خارجی و تسهیل در امر صادرات محصولات مرغوب 15- جلوگیری از کالاهای نامرغوب خارجی در جهت حمایت از تولیدات داخلی 16- مشارکت در تدوین استانداردهای بین المللی 17- اشاعه ی فرهنگ استاندارد از طریق برگزاری سمینارهای علمی و تخصصی 18- بررسی، انتخاب و معرفی واحدهای تولیدی و خدماتی برتر از نظر کیفیت محصول و معرفی آن اهم وظایف اداره ی کل استاندارد و تحقیقات صنعتی یزد 1- تعیین، تدوین و نشر استانداردهای ملی بعنوان تنها مرجع رسمی در کشور به استثنای مواد دارویی 2- انجام تحقیقات بمنظور تدوین استاندارد، بالابردن کیفیت کالاهای تولید داخلی، کمک به بهبود روش های تولید و کارآیی صنایع 3- ترویج استاندارد های ملی 4- نظارت بر اجرای استانداردهای اجباری 5- کنترل کیفیت کالاهای صادراتی مشمول استاندارد اجباری به منظور حفظ و رقابت در بازارهای جهانی 6- کنترل کیفی کالاهای وارداتی مشمول استاندارد اجباری به منظور حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان 7- ترویج سیستم بین المللی یکاها (SI) به عنوان سیستم رسمی اوزان و مقیاس ها در کشور و کالبیره کردن وسایل سنجش 8- آزمایش و تطبیق نمونه ی کالا با استاندارد مربوطه، اعلام مشخصات و اظهار نظر مقایسه ای و صدور گواهینامه‌ی لازم 9- موسسه تنها مرجع رسمی برای تأیید صلاحیت شرکت ها و موسسات بازرسی کننده‌ی داخلی و خارجی ( سورویانس ) می باشد 10- تعیین کیفیت کالاهای داخلی و وارداتی و اعلام نتایج جهت اطلاع عموم و مراجع ذیربط 11- انگ گذاری و تعیین عیار فلزات گرانبها 12- موسسه می تواند با تصویب شورای عالی استاندارد، اجرای استاندارد کالاها و یا بخشی از یک استاندارد و یا آئین های کار را که از نظر ایمنی حفظ سلامت عمومی و حصول اطمینان از کیفیت و حمایت از مصرف کننده می باشد را با تعیین مهلت لازم (کمتر از 3 ماه نخواهد بود) اجباری اعلام نماید.

    منشور اخلاقی اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی یزد: منشور اخلاقی اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان یزد با توجه به اهمیت مسئولیت ها و وظایف اداره کل و با نشأت از منشور اخلاقی موسسه استاندارد ایران به شرح زیر بیان می گردد.

    1- ارباب رجوع در سازمان ما یک بیگانه نیست بلکه جزئی از اداره ما و شریک فعالیت‌های ماست لذا با تمامی آنها بایستی برخورد شایسته و مناسب صورت پذیرید.

    2- مهمترین اصولی که کارکنان می بایستی در انجام وظایفشان و هم چنین در برخورد با مراجعین رعایت نمایند همانا عدالت، انصاف و برابری می باشد.

    3- کارکنان موظفند تمامی توان و نیروی خود را به جهت راهنمایی و کمک به مراجعینی که نیازمند به یاری هستند بکار گیرند.

    4- یکی از وظایف اصلی اداره کل استاندارد یزد، نظارت بر اجرای استاندارد ملی درجهت تأمین منابع اقتصادی و تضمین سلامت مصرف کنندگان می باشد.

    5- در ارتقاء کارکنان اعم از کارشناس.

    روسای ادارات و سایرین همواره اصل شایسته سالاری مدنظر قرار خواهد گرفت.

    6- مراجعه کنندگان در اغلب اوقات آینه خوبی برای نشان دادن نحوه انجام کارها می باشند بنابراین همواره باید به پیشنهادات و انتقادات آنها با دید سازنده توجه نمود.

    7- کارکنان اداره کل بایستی در راهنمایی و پاسخگویی به مراجعین حداکثر توان خود را به کار بسته و به صورت صحیح، روشن و کامل، دقیق و گویا پاسخگو باشند.

    8- کارکنان اداره کل بایستی در هنگام ترک محل خدمت نسبت به حضور یک نفر جایگزین اطمینان حاصل نمایند و هیچ گاه قبل از حضور وی، محل خدمت را ترک ننمایند.

    9- کارکنان اداره کل موظف به رعایت قوانین حاکم بر موسسه استاندارد، مصوبات و مقررات وضع شده از سوی شورای عالی استاندارد و آئین نامه ها و دستورالعملها و بخش های صادره از ناحیه ریاست موسسه بوده و متعهد حفظ حرمت و پایبندی به آن می باشند.

    10- در صدور گواهی نامه ی تأیید صلاحیت، پروانه های استاندارد و هرگونه ارائه خدمات به مراجعین هیچگونه تبعیض مجاز نمی باشد.

    11- تجهیزات، وسایل و امکانات، منابع مالی مورد استفاده متعلق به دولت و بیت المال بوده و لذا در حفظ و حراست از آنها کمال دقت و امانت داری به جا آورده هر نوع سوء استفاده ممنوع می باشد و همچنین هر یک از کارکنان شخصاً و اخلاقاً موظف به انجام نظارت بر حفظ و حراست و استفاده صحیح از منابع و امکانات موجود می باشند 12- برخی از اطلاعات نظیر پرونده ی کارکنان، پرونده های واحدهای تولیدی، پرسشنامه اطلاعات فنی واحدهای تولیدی و … جنبه محرمانه داشته و لذا کارکنان می‌بایستی در حفظ و حراست و نگهداری این گونه اطلاعات اهتمام لازم معمول نمایند.

    13- مبنای مدیریت در اداره کل استاندار یزد، مدیریت مشارکتی بوده و لذا تمامی کارکنان با استفاده از نظام و انتقادات حق سوال، پیشنهاد و انتقاد جهت بهبود عملکرد اداره کل را دارا می باشند.

    14- کارکنان اداره کل به عنوان نمایندگان دولت محسوب شده و لذا اقدامات، رفتارها و کردارهای آنان در برخورد با همکاران و ارباب رجوع بایستی با کمال دقت و متانت همراه باشد.

    15- پاداش، اضافه کار و… براساس فعالیتها و خدمات انجام شده افراد بصورت منصفانه و عادلانه پرداخت می گردد.

    16- براساس معیارهای اخلاقی، کارکنان بایستی از دریافت هرگونه هدیه از ارباب رجوع درهر موقعیتی بخصوص در هنگام بازدید از واحدهای تولیدی و خدماتی یا در زمانیکه طرف رجوع واقع شده اند امتناع ورزند 17- ایجاد ارتباط دوستانه و احترام متقابل در خانواده استاندارد می بایستی رعایت گردد 18- کارکنان اداره موظفند ضمن حفظ ارزشهای مندرج در منشور اخلاقی، اهتمام خود را در جهت تحقق ارزشها و مصالح سازمانی به کار ببندند.

    19- سطح علمی و مهارتهای فنی کارکنان بایستی ارتقاء یابد یا بتوان با استفاده از دانش و تکنولوژی هر چه بهتر در انجام تدوین و تحقیقات کوشا باشیم.

    20- ایجاد فضایی در سازمان به منظور ایجاد خلاقیت، نوآوری و ابداع در راستای اهداف سازمانی باید همواره مد نظر بگیرد.

    21- مسئولیت پذیری یکی از ارزشهای سازمانی محسوب گردیده و هر یک از کارکنان می بایستی در جهت افزایش مسئولیت پذیری کوشش نمایند.

    22- این اداره کل با توجه به داشتن نیروی جوان و تحصیل کرده، دارای توان بالقوه و بالفعل مناسبی جهت تدوین استاندارد، تجدید نظر استاندارد های موجود و امر تحقیقات می باشد لذا بایستی در این جهت بیش از بیش تلاش گردد.

    23- آموزش و یادگیری از اهمیت خاصی برخوردار بوده و کارکنان می بایستی از آموزشهای ضمن خدمت حداکثر بهره برداری را نموده و در جهت پیشبرد اهداف سازمانی موثر باشند.

    منشور اخلاقی به عنوانی یک سند حیاتی و پویا و همانند سوگند نامه برای کارکنان اداره کل بوده و لازم است کلیه کارکنان در جهت پذیرش، ترویج و ارزیابی آن تلاش نمایند.

    نقش بینش اقتصادی در طرح تصمیمات مدیر: در مورد بینش اقتصادی، مدیر با توجه به ضوابط و قوانین حاکم بر سازمان تصمیم گیری می کنند و حداکثر سعی خود را در جهت استفاده بهینه از بودجه که به سازمان تخصیص داده شده است انجام می دهد.

    در مواردی که تغییراتی در بودجه به طور غیر منتظره صورت می گیرد که گاهی به دلیل کمبود اعتبار مقداری از بودجه ی تعیین شده پرداخت نمی شود و گاهی بیشتر از مقدار تعیین شده به سازمان داده می شود.

    در این موارد مدیر باید آمادگی لازم را برای روبه رو شدن با این تغییرات داشته باشند و از قبل در موارد کاهش یا افزایش بودجه برنامه ریزی کرده و بتواند به بهترین نحو این تغییرات را مدیریت کند.

    در شیوه تصمیم گیری مدیر مشاوره ای بودن مدیریت زمان: مشاوره ای زیرا مدیریت سازمان در تصمیم گیری های خود از نظرات کارکنان استفاده می کند و در جلساتی که به طور منظم در سازمان تشکیل می شود.

    کارکنان نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود را مطرح و مدیر از این نظرات استفاده می‌کند.

    جلساتی که در اداره برگزار می شود شامل جلسه ی نظام پیشنهادات، کمیسیون تحول اداری، جلسه ی توسعه و ترویج، جلسات کارشناسی و جلسات عمومی و غیره می باشد.

    مدیر سازمان در تصمیم گیری های خود از نظرات کارکنان استفاده می کند ولی در آخر تصمیم نهایی را مدیریت می گیرد.

    قدرت مدیریت مبتنی بر منصب و مقام است یا توانائی های فردی: در سازمانها و ادارات دولتی انتخاب و انتصاب مدیران بر مبنای توانایی های فردی آنها است اما اعمال قدرت مدیریت در سازمان بیشتر بر مبنای منصب و مقام مدیر است و اطاعت کارکنان از مدیریت به دلیل قوانین و مقام مدیر می باشد هر چند در برخی موارد توانایی های فردی مدیر به جدیت است که اعمال نفوذ و قدرت وی بیشتر به خاطر توانایی های فردی وی است تا منصب و مقام او.

    بررسی عملکرد سازمان: بررسی عملکرد سازمان در اداره کل به روش های مختلف انجام می شود، حضور مدیر سازمان در بخش های مختلف و صحبت مستقیم با کارکنان و برگزاری جلسات حضوری با بخش های مختلف سازمان از روش هایی است که به طور مستقیم عملکرد سازمان را مورد بررسی قرار می دهد و همچنین گزارشات دوره ای مختلف از واحدهای سازمان و بررسی نظرات مراجعه کنندگان از کارهایی است که برای بررسی عملکرد انجام می شود همچنین نظام پیشنهادات در سازمان ایجاد شده که کارکنان از این طریق پیشنهادات و انتقادات خود را نسبت به عملکرد سازمان ارائه می کنند با این وجود در صورتی که برای هر یک از افراد سازمان مشکلی پیش بیاید امکان مراجعه حضوری به مدیریت و طرح مسئله وجود دارد و مدیر تا آن جایی که در محدوده ی اختیارات و توانایی های وی است سعی در برطرف نمودن مشکل پیش آمده دارد.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

خلاصه ی استراتژی ها این طرح استراتژی اهداف سیاست گسترده را که هیئت استانداردهای حسابداری (ACSB) در انجام دادن حکم تنظیم استاندارد برای مدت زمان 2011-2001 هدایت خواهد کرد، خلاصه می کند. درتابستان ، ACSB دستورالعمل های استراتژیک زیر را برای گزارش مالی در کانادا پذیرفته اند: - ACSB استراتژی های جداگانه ای برای هر یک از دسته های اصلی نهادهای گزارش دنبال خواهد کرد- موسسات حسابرسی ...

هم اکنون تقریباً کلیه کشورهای جهان با اتخاذ سیاستهای اقتصادی غیردولتی و رقابتی ، ساختار اقتصادی خود را اصلاح کرده و در مسیر توسعه پایدار قرار گرفته اند . لذا باید بررسی کرد که چرا سیاست های اقتصادی کشور بر خلاف شعارهای انقلاب اسلامی ، از یک سو به توسعه اقتصادی دولتی منجر شدند و از سوی دیگر از اصول و مبانی اسلامی فاصله گرفتیم؟ چگونه است که با وجود انتقاد از سوء استفاده های مالی ، ...

درکشور ايران اقليمهاي متفاوتي وجود دارد، بنابراين تنوع گياهان دارويي آن نيز زياداست. بکارگيري اين گونه ها در فضاي سبز تنوع گونه ها و اکوتيپ ها (از نظر رنگ، فرم،اندازه و سازگاري) را دو چندان مي کند و ضريب اطمينان موفقيت طرح و انعطاف طراحيبيشتر مي شود

دوشنبه ?? شهريور ???? – 8 سپتامبر 2003 بحران بيکاري بيش از هميشه ثبات اجتماعي و اقتصادي ايران را تهديد ميکند. طبق آمار رسمي، نرخ بيکاري در ايران بالغ بر 16% است. براي کنترل و کاهش آن به يک سطح قابل پذيرش، نرخ رشد اقتصاد ايران طي دهه آينده ميباي

چکيده امروزه فن آوري اطلاعات کاربردهاي بسياري در کتابخانه ها و مراکز اطلاع رساني يافته است که يکي از کاربردهاي مهم آن در کتابخانه ها به ويژه کتابخانه هاي تخصصي شرکت ها و سازمان هاي مختلف، استفاده از شبکه هاي رايانه اي به خصوص شبکه اينتران

تصفيه و ضد عفوني آب و فاضلاب مقدمه امروزه حفظ منابع آب ، يعني حياتي ترين ماده اي که بشر به آن نياز دارد بطور فزاينده اي مورد توجه مجامع مختلف بين المللي قرار گرفته است . رشد روزافزون جمعيت و در نتيجه بهره برداري بيش از حد از منابع محدود آب

مقدمه اي بر بوقلمون منشع اصلي بوقلمون از آمريکاي لاتين و مکزيک بوده و در حال حاضر نيز بوقلمونهاي وحشي که قادر به پرواز هستند در مناطق جنگلي وجود دارند . اصلاح نژاد بوقلمون از چندين دهه گذشته در کشورهاي صاحب نام صورت گرفته و در حال حاضر به اسامي

مقدمه: ناباروري از جمله شرايط استرس آور و دشوارياست که براي تعداد نسبتا قابل توجهي از زوجها اتفاق مي افتد. مطابق با آمارها از هر 5 زوج، يک زوج با مشکل ناباروري مواجهند. اين موضوع تثير مستقيمي بر سلامت روان و شاخصهاي مرتبط با آن خواهد داشت. هدف:

پیشگفتار استاندارد حسابداری شماره 19 با عنوان ترکیبهای تجاری که در تاریخ ................ توسط مجمع عمومی سازمان حسابرسی تصویب شده است، جایگزین استاندارد حسابداری شماره 19 قبلی می‌شود و الزامات آن در مورد صورتهای مالی که دوره مالی آنها از تاریخ ................. و بعد از آن شروع می‌شود لازم‌الاجراست. دلایل تجدیدنظر در استاندارد (2) این تجدیدنظر با هدف هماهنگی بیشتر با ...

این‌ استاندارد باید با توجه‌ به‌ "مقدمه‌ای‌ بر استانداردهای‌ حسابداری‌" مطالعه‌ و بکارگرفته‌ شود. مقدمه‌ 1 . هدف‌ این‌ استاندارد تجویز مبنایی‌ برای‌ ارائه‌ صورتهای‌ مالی‌ با مقاصد عمومی‌ یک‌ واحد تجاری‌ به‌ منظور حصول‌ اطمینان‌ از قابلیت‌ مقایسه‌ با صورتهای‌ مالی‌ دوره‌های‌ قبل‌ آن‌ واحد و با صورتهای‌ مالی‌ سایر واحدهای‌ تجاری‌ می‌باشد. برای‌ دستیابی‌ به‌ این‌ هدف‌، در این‌ ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول