دانلود تحقیق برق:ضبط دیجیتال با کنترل رادیویی

Word 11 MB 23268 163
مشخص نشده مشخص نشده الکترونیک - برق - مخابرات
قیمت قدیم:۳۰,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه ای بر میکروکنترلرهای AVR :

    میکروهای AVR دارای انعطاف پذیری غیر قابل مقایسه و بی همتایی هستند.آنها قادر به ترکیب هر نوع کدی با یک معماری کارامد از طریق زبانهای C و Assembly هستند و قادرند از طریق این برنامه ها تمام پارامترهای ممکن در یک سیکل یا چرخه ماشین را با دقت بسیار بالا هماهنگ کنند.


    میکرو AVR دارای معماریی است که میتواند در تمام جهات مورد استفاده شما،عمل کند میکرو AVR معماریی دارد که برای شما کارایی 16 بیتی ارائه می دهد که البته قیمتش به اندازه یک 8 بیتی تمام می شود.



    بهره های کلیدی AVR :

    دارای بهترین MCU برای حافظه فلش در جهان !

    (MCU: Master Control Unit)
    دارای سیستمی با بهترین هماهنگی
    دارای بالاترین کارایی و اجرا در CPU (یک دستورالعمل در هر سیکل کلاک)
    دارای کدهایی با کوچکترین سایز
    دارای حافظه خود برنامه ریز
    دارای واسطه JTAG که با IEEE 1149.1 سازگار است
    (IEEE: Institute of Electrical and Electronics Engineers.)
    دارای سخت افزار ضرب کننده روی خود
    دارای بهترین ابزارها برای پیشرفت و ترقی
    دارای حالات زیادی برای ترفیع دادن یا Upgrade .


    واژگان کلیدی AVR :

    میکرو کنترلر AVR به منظور اجرای دستورالعملهای قدرتمند در یک سیکل کلاک(ساعت) به اندازه کافی سریع است و می تواند برای شما آزادی عملی را که احتیاج دارید به منظور بهینه سازی توان مصرفی فراهم کند.


    میکروکنترلر AVR بر مبنای معماری RISC(کاهش مجموعه ی دستورالعملهای کامپیوتر) پایه گذاری شده و مجموعه ای از دستورالعملها را که با 32 ثبات کار میکنند ترکیب می کند.


    به کارگرفتن حافظه از نوع Flash که AVR ها به طور یکسان از آن بهره می برند از جمله مزایای آنها است.


    یک میکرو AVR می تواند با استفاده از یک منبع تغذیه 2.7 تا 5.5 ولتی از طریق شش پین ساده در عرض چند ثانیه برنامه ریزی شود یا Program شود.


    میکروهای AVR در هرجا که باشند با 1.8 ولت تا 5.5 ولت تغذیه می شوند البته با انواع توان پایین (Low Power)که موجودند.


    راه حلهایی که AVR پیش پای شما می گذارد، برای یافتن نیازهای شما مناسب است:
    با داشتن تنوعی باور نکردنی و اختیارات فراوان در کارایی محصولات AVR، آنها به عنوان محصولاتی که همیشه در رقابت ها پیروز هستند شناخته شدند.در همه محصولات AVR مجموعه ی دستورالعملها و معماری یکسان هستند بنابراین زمانی که حجم کدهای دستورالعمل شما که قرار است در میکرو دانلود شود به دلایلی افزایش یابد یعنی بیشتر از گنجایش میکرویی که شما در نظر گرفته اید شود می توانید از همان کدها استفاده کنید و در عوض آن را در یک میکروی با گنجایش بالاتر دانلود کنید.


    خانواده های محصولات AVR :

    Tiny AVR:

    میکروکنترلری با اهداف کلی و با بیش از 4 کیلو بایت حافظه فلش و 128 بایت حافظه استاتیک و قابل برنامه ریزی است.(منظور از حافظه استاتیک SRAM و حافظه قابل برنامه ریزی EEPROM است.)
    Mega AVR:

    این نوع میکروها قابلیت خود برنامه ریزی دارند و می توان آنها را بدون استفاده از مدارات اضافی برنامه ریزی کرد همچنین بیش از 256K بایت حافظه فلش و 4K بایت حافظه استاتیک و قابل برنامه ریزی دارند.


    LCD AVR:

    این نوع میکرو دارای درایور برای نمایشگر LCD با قابلیت کنترل اتوماتیک تباین و مقایسه تصویر می باشد.باعث تمدید عمر باتری می شود و در حالت فعال دارای توان مصرفی پایینی است.



    توان مصرفی پایین:

    • توان مصرفی پایین آنها برای استفاده بهینه از باتری و همچنین کاربرد میکرو در وسایل سیار و سفری طراحی شده که میکروهای جدید AVR با توان مصرفی کم از شش روش اضافی در مقدار توان مصرفی ، برای انجام عملیات بهره می برند.


    • این میکروها تا مقدار 1.8 ولت قابل تغذیه هستند که این امر باعث طولانی تر شدن عمر باتری می شود.


    • در میکروهای با توان پایین ، عملیات شبیه حالت Standby است یعنی میکرو می تواند تمام اعمال داخلی و جنبی را متوقف کند و کریستال خارجی را به همان وضعیت شش کلاک در هر چرخه رها کند!


    ابعاد مختلف میکروهای AVR را در اشکال زیر مشاهده می کنید:





    AVR های مدل tiny:

    به خود اجازه ندهید که نام آن شما را گول بزند...

    میکروهای مدل tiny توانایی های عظیمی دارند.به خاطر کوچک بودن و داشتن MCU بسیار پر قدرت به اینگونه میکروها نیاز فراوانی هست آنها به هیچ منطق خارجی نیاز نداشته و به همراه یک مجتمع مبدل آنالوگ به دیجیتال و یک حافظه قابل برنامه ریزی EEPROM قابلیتهای خود را ثابت می کنند.


    نکات کلیدی و سودمند مدل Tiny :
    • آنها به منظور انجام یک عملیات ساده بهینه سازی شده و در ساخت وسایلی که به میکروهای کوچک احتیاج است کاربرد فراوان دارند.


    • کارایی عظیم آنها برای ارزش و بهای وسایل موثر است.


    AVR های مدل Mega:

    اگر شما به میکرویی احتیاج دارید که دارای سرعت و کارایی بالا باشد و توانایی اجرای حجم زیادی از کد برنامه را داشته و بتواند داده های زیادی را سروسامان دهد باید از AVR های مدل Mega استفاده کنید آنها به ازای هر یک مگا هرتز سرعت ، توانایی اجرای یک میلیون دستورالعمل در هر یک ثانیه را دارند همچنین قابل برنامه ریزی و بروزرسانی کدها با سرعت و امنیت بسیار بالایی هستند.


    نکات کلیدی و سودمند مدل Mega :

    آنها به منظور انجام یک عملیات ساده بهینه سازی شده و در ساخت وسایلی که به میکروهای کوچک احتیاج است کاربرد فراوان دارند.

    کارایی عظیم آنها برای ارزش و بهای وسایل موثر است.

    AVR های مدل Mega: اگر شما به میکرویی احتیاج دارید که دارای سرعت و کارایی بالا باشد و توانایی اجرای حجم زیادی از کد برنامه را داشته و بتواند داده های زیادی را سروسامان دهد باید از AVR های مدل Mega استفاده کنید آنها به ازای هر یک مگا هرتز سرعت ، توانایی اجرای یک میلیون دستورالعمل در هر یک ثانیه را دارند همچنین قابل برنامه ریزی و بروزرسانی کدها با سرعت و امنیت بسیار بالایی هستند.

    نکات کلیدی و سودمند مدل Mega : حافظه سریع از نوع فلش با عملکرد خود برنامه ریز و بلوکه ی بوت (Boot Block) دقت بسیار بالای 8-کانال در تبدیل آنالوگ به دیجیتال 10 بیتی USART و SPI و TWI بر طبق واسطه های سریال واسطه ی JTAG بر طبق IEEE 1149.1 TWI: Two Wire Interface is a byte oriented interface USART: Universal Serial Asynchronous Receiver/Transmitter SPI: Serial Peripheral Interface JTAG available only on devices with 16KB Flash and up واسط JTAG فقط در میکروهای با بیش از 16 کیلوبایت حافظه فلش موجود است.

    AVR های مدل LCD: آنها با بالاترین یکپارچگی و انعطاف پذیری ممکن طراحی شده اند و با داشتن درایور LCD و کنترلر اتوماتیک وضوح تصویر ،بهترین واسطه را با انسان دارند و دارای توان مصرفی پایین و کارایی بالایی هستند.اولین عضو این خانواده 100 سگمنت داشت و دارای یک UART و SPI به منظور ارتباط به صورت سریال بود.

    نکات کلیدی وسودمند مدل LCD : کارایی فوق العاده با سرعت یک میلیون دستورالعمل در ثانیه به ازای یک مگاهرتز واسطه ها برای ارتباط با انسان: وقفه های صفحه کلید و درایور نمایشگر LCD آنها این اجازه را به طراح سیستم می دهند که توان مصرفی را در برابر سرعت پردازش تا جایی که امکان دارد بهینه کند.

    نکات کلیدی و سودمند حافظه ی فلش خود برنامه ریز: قابلیت دوباره برنامه ریزی کردن بدون احتیاج به اجزای خارجی 128 بایت کوچک که به صورت فلش سکتور بندی شده اند داشتن مقدار متغیر در سایز بلوکه ی بوت (Boot Block) خواندن به هنگام نوشتن بسیار آسان برای استفاده کاهش یافتن زمان برنامه ریزی کنترل کردن برنامه ریزی به صورت سخت افزاری راههای مختلف برای عمل برنامه ریزی: موازی یا Parallel : یکی از سریعترین روشهای برنامه ریزی سازگار با برنامه نویس های(programmers) اصلی خود برنامه ریزی توسط هر اتصال فیزیکی: برنامه ریزی توسط هر نوع واسطه ای از قبیل TWI و SPI و غیره دارا بودن امنیت صد درصد در بروزرسانی و کدکردن ISP: واسطه سه سیمی محلی برای بروزرسانی سریع آسان و موثر در استفاده واسطه JTAG : واسطه ای که تسلیم قانون IEEE 1149.1 است و می تواند به صورت NVM برنامه ریزی کند یعنی هنگام قطع جریان برق داده ها از بین نروند.استفاده از فیوزها و بیتهای قفل.

    بیشتر برای دیباگ کردن آنچیپ و به منظور تست استفاده می شود نرم افزار ارائه شده توسط شرکتATMEL به نام AVR Studio 4 : این نرم افزار در حقیقت یک اسمبلر برای محصولات AVR اتمل است و به صورت کاملا ویژوالی است.

    می تواند با انواع دستگاههای برنامه نویس میکرو ارتباط برقرار کند و کدها را در میکرو دانلود کند.

    و قابلیت ترجمه کدها به زبانهای C و Assembly را دارد و ...

    انواع برنامه نویسها که AVR Studio 4 با آنها سازگار است: در این قسمت خصوصیات پروگرامر ها را به زبان انگلیسی ارائه کردم چون به زبان فارسی اصلا قابل فهم نمی بود و باید یکی پیدا می شد تا ترجمه فارسی آن را دوباره ترجمه کند...

    STK500/STK501/STK502 STK500 Supports All AVR Devices Interfaces with AVR Studio Early Support for NewDevices Push Buttons, LEDs & RS232 STK501 STK500 Expansion Module for ATmega64/128 ZIF Socket & PCB Footprint Onboard 32 kHz Oscillator Additional RS232 Port STK502 STK500 Expansion Module for ATmega169 ZIF Socket & PCB Footprint Onboard 32 kHz Oscillator Demo Application with Temperature Sensor JTAGICE / JTAGICE mkII Interfaced using AVR Studio Real-Time Emulation in Actual Silicon Debug the Real Device at the Target Level Communicates Directly to the Device through 4-Pin JTAG Interface One-wire Debug Interface (JTAGICE mkII only) Supports Program Breakpoints Data Breakpoints Full I/O View and Watches Full Execution Control ICE40/50 Emulator ICE50 Emulates all Peripherals (Both Digital and Analog) Supports all Instructions And Peripherals Real-Time All Configurations Done from AVR Studio Unlimited Number of Breakpoints Source Level Debugging Supports the Newest Members of AT mega And AT tiny Product Families ICE40 Same Features as ICE50 End Low Cost ICE for ATtiny13, ATtiny26, ATmega8, ATmega8515,ATmega853 ICE50 Upgrade Available پروگرامرهایی که AVR های خاصی را پشتیبانی می کنند: M5226P اکولازر صوتی یک پری امپلی فایر با M5226P اکولازر صوتی اکلایزر داخلی است پری ان برای ضبط کافی نیست واحتیاج به پری دارد ولی برای سی دی نیازی به پری نیست.

    ورودی مدار همان طور که در شکل پیداست مقاومت 4.7کیلو هست و خروجی مقاومت 10 کیلو می باشد انواع تایمر: 1)تایمر 1 تا 3 ساعت با CD4060 2)تایمر 10 و 30 دقیقه با NE555 1)تایمر 1 دقیقه تا 3 ساعت با CD4060 زمان سنج قابل برنامه ریزی این مدار یک زمان سنج همه منظوره، ارزان، با حجم بسیار کم می باشد.

    این زمان سنج 250 زمان مختلف را می تواند برنامه ریزی کند.

    مغز سیستم شمارنده باینری چهارده حالته CD 4060 می باشد.

    همچنانکه در شکل نشان داده شده است، پالس ساعت از اتصال R3, R4, C1 به ترتیب به پایه های 11, 10, 9 آی سی CD 4060 ایجاد می گردد.

    به منظور تنظیم فرکانسهای ساعت VR1 با مقاومت R4 سری شده است.

    با وصل تغذیه، شمارنده توسط پالسی که از منبع تغذیه از طریق خازن C2 (0.0001 f) می آید، صفر (RESET) می گردد و سپس شروع به شمارش پالس های تولید شده توسط نوسان ساز می کند.

    زمان سنج دارای 8 کلید قابل برنامه ریزی می باشد که هریک فاصله زمانی خاصی را ایجاد می کند.

    برای مثال با فرکانس تقریبی 1.06 Hz را که توسط VR1 تنظیم شده است خروجی Q6 (پایه 4) پس از دریافت 2 = 64 پالس به حالت یک می رود که حدودا 60 ثانیه طول می کشد.

    به همین ترتیب خروجی Q14 (پایه 3) بعد از دریافت 2 = 16384 پالس که چهار ساعت و نیم طول می کشد به حالت یک می رود.

    اما اگر کلید Q6 , Q14 هر دو روشن باشند فاصله زمانی آنها با هم جمع می شود زیرا ترکیب دیودها و مقاومت تشکیل گیت AND را داده است.

    به همین دلیل 256 زمان مختلف می تواند برنامه ریزی شود.مدار می تواند توسط یک باتری 9v تغذیه شود و در یک جعبه پلاستیکی کوچک جاسازی گردد.

    آی سی 555 آشنایی با آی سی 555 آی سی 555 جزء آی سی های تایمر محسوب می شود .دارای کاربرد فراوانی در مدارات و بخصوص در تکنیک پالس می باشد .بعلت ساختمان و نوع طراحی ، با این Ic و چند عدد مقاومت و خازن می توان انواع مدارات منواستابل و آستابل و مدارات تایمر و مولد شکل موج را طراحی و اجرا نمود آی سی 555 جزء آی سی های تایمر محسوب می شود .دارای کاربرد فراوانی در مدارات و بخصوص در تکنیک پالس می باشد .بعلت ساختمان و نوع طراحی ، با این Ic و چند عدد مقاومت و خازن می توان انواع مدارات منواستابل و آستابل و مدارات تایمر و مولد شکل موج را طراحی و اجرا نمود .مزیت این IC تولید تایم بیسهای (time base) نسبتا دقیق (بدون استفاده از کریستال ) ، تقریبا مستقل از تغیرات ولتاژ منبع تغذیه و حرارت می باشد.این IC در بسته های 8 پایه DIP(دو ردیف پایه قرینه در طرفین Dual Inline Package) و نوع دیگر Metal can package (قابلمه ای) که در انواع قدیمیتر و یا در جاهائیکه دفع حرارت بیشتر مورد نیاز باشد ، ساخته می شود.

    ولتاژ تغذیه IC چیزی بین 5 تا 15 ولت و حداکثر 18 ولت است .

    خروجی این IC (پایه 3) دارای دو سطح ولتاژ بالا (نزدیک به VCC) و پائین (نزدیک بهGND) است .و باری را که تا 200 میلی آمپر جریان بکشد ، می تواند تغذیه کند.از این رو مستقیما بسیاری از رله ها و یا بلندگوها و...

    رابدون استفاده از طبقات تقویت کننده جریان اضافی با این IC می توان تحریک نمود.برای بررسی نحوه کار IC ابتدا مدار داخلی آن را به صورت شکاتیک بررسی می کنیم.

    الف)- تغذیه : پایه 8 به یک ولتاژ مثبت و پایه 1 به زمین وصل می شود.تا تغذیه IC فراهم گردد (در شمای داخلی خطوط تغذیه فلیپ فلاپ ، مقایسه کننده ، بافر تقویت کننده جریان و VREF رسم نشده است)با توجه به شکل ولتاژ VCC روی سه عدد مقاومت 5 کیلو اهمی (وجه تسمیه این IC یعنی 555) تقسیم شده و با توجه به امپدانس ورودی زیاد مقایسه کنندهها ، ولتاژهای 2/3VCC و VCC/3 را به ترتیب در ورودی منفی تقویت کننده اول و ورودی مثبت مقایسه کننده دوم بوجود میآورد.

    ب)- خروجی: پایه 3 از طریق یک تقویت کننده جریان ولتاژ خروجی فلیپ فلاپ را برای استفاده در خارج IC منتقل می کند.

    ج)- تریگر: چنانچه ولتاژ پایه 2 از VCC/3 کمتر شود ،با توجه به ورودی های مقایسه کننده آنالوگ دوم خروجی این این مقایسه کننده بالا رفته و باعث ست شدن فلیپ فلاپ Q=1 ( که با لبه بالا رونده کار می کند)می گردد.یعنی خروجی فلیپ فلاپ یا خروجی خود IC در این حالت بالا می رود و حتی اگر ولتاژ پایه 2 باز هم از VCC/3 بیشتر شود و خروجی مقایسه کننده پایین بیاید تغییری در خروجی مشاهده نمیشود.

    د)-ترشولد : چنانچه ولتاژ پایه 6 از 2/3VCC ( یا ولتاژ پایه 5( بیشتر شود ، با توجه به ورودی های مقایسه کنندهی اول ،خروجی مقایسه کننده High شده و فلیپ فلاپ را Reset و خروجی IC را صفر می کند.

    ه )-دشارژ : همانطور که از روی شکل پیداست، هنگامی که فلیپ فلاپ ست باشد خروجی Q' فلیپ فلاپ ترانزیستور Q1 را قطع خواهد کرد (ولتاژ بیس صفر می شود)اما در هنگام Reset ترازیستور اشباع شده ، پایه 7 به زمین وصل میشود .

    از این عمل بیشتر برای تخلیه خازن و رفتن به سیکل بعدی تایمینگ استفاده می شود .ولی بسته به نوع مدار و نظر طراح ، می تواند استفاده های دیگری هم داشته باشد .

    و) کنترل ولتاژ: اگر بخواهیم ولتاژ آستانه بالایی (ترشولد Vu ) و آستانه پایینی (تریگر Vl) موجود در ورودی منفی مقایسه کننده اول و ورودی مثبت مقایسه کننده دوم ،همان 2/3VCC و VCC/3 بماند با این پایه )5( کاری نداریم فقط برای تثبیت تغییرات ناگهانی ولتاژ ( ناشی از عدم تثبیت تغذیه یا عوامل دیگر بخصوص در زمان تغییر وضعیت فلیپ فلاپ) این پایه را با یک خازن 0.001 تا 0.1 میکرو فاراد با کیفیت خوب وصل می کنیم .آزاد گذاشتن این پایه در فرکانس های کم و جاهائیکه منبع تغذیه دارای تثبیت خوبی است و نویز کم است ، اشکالی ندارد .

    و اما چنانچه بخواهیم ولتاژ های آستانه را خودمان تغییر داده یا کنترل کنیم با اعمال هر منبع ولتاژی ( با مقاومت داخلی در حدود کمتر از 5 کیلو اهم) به پایه 5 ،همان ولتاژ برابر Vu و نصف آن برابر Vl خواهد بود .

    از این پایه برای مدولاسیون پهنای پالس یا کنترل تاخیر بوسیله ولتاژ و.

    ..

    استفاده می شود .

    ز ) Reset: پایه 4 در صورت عدم استفاده معمولا با یک مقاومت یا به طور مستقیم به پایه 8 (VCC) وصل میشود ، تا احتمالا نویز یا الکریسیته القائی باعث تحریک ناخواسته آن نشود .در صورتیکه بخواهیم از این پایه استفاده کنیم معمولا آن را با یک مقاومت به Vcc وصل می کنیم و هنگامیکه این پایه حتی برای یک لحظه زمین کنیم ،ترانزیستور Q2 اشباع شده Vref رابه فلیپ فلاپ اعمال کرده باعث رست شدن آن می شود .

    Reset شدن فلیپ فلاپ توسط پایه 4 مستقل از وضعیت پایه های 2و6 بوده و خروجی IC حتما Low می شود.

    آی سی 555 یکی از معروف ترین و پرکاربردترین المانهای مجود در بازار است که به آی سی تایمر نیز معروف است.

    در بیشتر مدارات از این قطعه برای ایجاد پالس با فرکانس های متفاوت استفاده می گردد.

    مشخصات کامل پایه ها در شکل آمده است.

    این آیسی را می توانید در دو وضعیت مونواستابل وآ استابل مورد استفاده قرار داد.در حالت مونو استابل تولید و شکل پالس قابل کنترل است.که این کنترل عموما از طریق پایه 2 آیسی555 صورت می گیرد.اما در حالت آستابل در صورت داشتن تغذیه مثبت و منفی در پایه های 1و4و8 واتصال خازن و مقاومت درپایه های 2و6و7 به طور خودکار و بدون تحریک پالسهای ثابت وتعیین شده ای را ایجاد می کند.پایه 3 این آیس همواره پایه خروجی است.

    این آیسی کاربردهای فراوانی دارد که از آن جمله می توان به تولید پالس، کنترل پهنای پالس، مدارات تایمر و فرستنده و گیرنده وغیره....

    اشاره کرد.

    555 timer در زیر به صورت شماتیکی مراحل تایمر 555 را نمایش می دهیم: کریستال : کریستال جهت تولید پالس برای میکروکنترلر مورد استفاده قرار می گیرد.در شکل زیر کریستال 10 مگاهرتز را مشاهده می کنید.

    امپلی فایر ها امپلی فایر این دستگاه از نوع 1 وات است و می توان روی گرماگیر نیز نسب کرد.این مدار دارای نویز بسیار کم است.

    به جای ان از مدار زیر نیز می توان استفاده کرد: ولوم دیجیتالی-2کاناله سالهاست ازپتانسیومترهای دسته دار برای کنترل حجم صدا دردستگاهای صوتی استفاده میشود.با وجود پیشرفت های بسیاری که در صنعت الکترونیک وسیستم های صوتی بوجود امده هنوزهم این روش در بسیاری از دستگاه ها مورد استفاده میباشدو حتی در بسیاری ازدستگاه ها که از کنترل از راه دور برای تنظیم صدا استفاده میشود عنصر اصلی همان تیغه لغزنده کربنی استفاده میشود و یک موتور روی دسته ان نصب شده است و بوسیله کنترل از راه دور ، مقدار و جهت گردش موتور تغییر می کند.

    روش مناسبتری که اخیرا مورد توجه قرار گرفته است استفاده از ولوم دیجیتالی میباشد که علاوه بر مزایایی از قبیل ارزانتربودن نداشتن استهلاک و..

    دارای این مزیت اصلی نیز میباشد که با استفاده ازیک کنترل از راه دور ساده میتوان صدا را کم و زیاد کرد درحالیکه در مدارات موتوردار باید مجهز به قسمت مکانیکی باشداما با پیشرفت تکنولوژی اکنون میتوان بوسیله یک یا دو ای سی و چند قطعه جانبی، یک مدارولوم دیجیتالی با کارایی وکیفیت مناسب ساخت.

    اما درمورد مشخصات مدار و آی سی pt2253a این ای سی به کمک تکنولوژی cmos ساخته شده است و ولتاژ تغذیه این مدار 6 تا 12 ولت می باشدوتضیعف سیگنال این مدار بین to -68db می باشد و دو کاناله میباشد وبه وسیله 2 کلید میتوان صدای خروجی را کم و یا زیاد کرد.

    البته برای ساخت مدار به کمک آی سی pt2253a مدارات ونقشه های زیادی وجود دارد از جمله مدار با تغذیه دوبل که ساخت آن برای کاربران کمی مشکل بوده وآن هم به دلیل تغذیه دوبل بودن مدار البته اگر دیتا شیت آی سی pt2253a را دانلود کنید مداات ساده تر از این مدار را نیز خواهد دید که قطعات که در آن استفاده شده کمتر می باشد مخصوصا قطعاتی که برای آی سی lm358 استفاده می شود اما کمبود این قطعات از کیفیت مدار کم می کند.

    اما نقشه ای که در زیر مشاهده می کنید مدار کامل و جامع آن می باشد و نیازی به تغذیه دوبل نمی باشد که این خود یکی از مزایای اصلی و دلیل اصلی برای انتخاب این نقشه بود ای سی LM386 در زیر شکل یک آیسی LM386 و شماتیک داخلی آنرا مشاهده می کنید.این آی سی یک آی سی تقویت کننده صدا است.عمل تقویت صدا در آن به صورت داخلی 20 برابر است.، این در حالتی است که پایه های 1و 8 آزاد باشند.،با قرار دادن مقاومت و خازن بین پایه های 1 و 8 میزان تقویت را تا 200 برابر می توان زیاد کرد.همانطور که در نقشه بالا مشاهده می کنید جهت تقویت بین پایه های 1و 8 خازن 0.1uf قرار داده شده است.اگر اسیلوسکوپ در اختیار داشته باشید .، می توانید زمانیکه در کنار میکروفن صحبت می کنید.در سر مثبت بلندگو شکل موج صدای خود را مشاهده می کنید.این آیسی حاوی یک عدد آپ امپ است.

    معمولا ای سی LM386به عنوان یک تقویت کننده صوتی مورد استفاده قرار می گیرد.اما می توان با یک فیدبک ساده از ای سی مزبور به عنوان یک مولد صوت استفاده نمود که در شکل زیر نشان داده شده است.

    فرکانس خروجی به مقدار خازن بستگی دارد و با کاهش ان فرکانس افزایش یافته و با افزودن به مقدار خازن می توان فرکانس های بیشتری را بدست اورد.برای مثال با افزودن خازن 220 نانوفاراد فرکانس صدای خروجی حدود دو کیلو هرتز خواهد بود.

    ولتاژ مدار 4 تا 14 ولت و امپدانس بلندگو 8 اهم می باشد.

    این هم یک نمونه تقویت کننده با lm386 است که تا پانزده وات تقویت انجام میدهد : خروجی همه تایمرها با یک دیود به رله متصل می شود در صورت عمل برق مدار را قطع میکند.

    تغذیه این رله 5v است که توسط ترانزیستور C945 اعمال می شود.

    دیود هم نقش یک دیود هرزگرد دارد.

    HMD فرستنده از نوع رادیوئی است که توسط یک ترانزیستور پایه DATA ان NOTمیشود .

    تغذیه ان 5v است .

    پایه DATA به RXD متصل است که اطلاعات از ان صادر میشود.

    ای سی این فرستنده همان LM386 است که نقش تقویت کنندگی دارد HME گیرنده ان رادیوئی است.که هشت کاناله می باشد و کنترل مدار را بر عهده دارد.تغذیه ان 12v است که ان هم مثل فرستنده با یک NOT به میکرو پایه TXD متصل هست .

    LM3914 این آی سی یک سطح سنج ولتاژ آنالوگ است .

    داخل این آی سی ۱۰ عدد تقویت کننده عملیاتی قرار دارد که با استفاده از ولتاژ مرجعی که به پایه های ۶ و۷ و ۸ معرفی می کنیم عمل می کند و ۱۰ سطح خروجی دارد که به دو حالت ردیفی و تکی نمایش می دهد .

    در حالت اول در صورتی که سطح ولتاژ ۳ باشد خروجی های ۱ و ۲ و۳ فعال می شود و در حالت دوم فقط خروجی ۳ فعال می شود .

    Digitaly-Power-Supply منبع این مدار POWER کامپیوتر است چون جریان مدار بسیار بالاست .

    وسایل ساخت مدار: 1)LM3914 ........................

    2 عدد 2)M5225P..........................2 عدد (3 PT2253 ........................

    1 عدد (4 LM386 .........................

    1 عدد 555 (5 ...........................

    2 عدد (6 CD4060 .......................

    1 عدد ATMEGA32 (7.....................

    1عدد ATMEGA32 (8.....................

    1 عدد 78L05 (9 .........................

    1 عدد 10) TEA2025 ......................

    1 عدد (1رله 5v (N.C).....................

    1 عدد (2رله 12v (تک کنتاکت N.O ).........

    1 عدد (3رله 12v (دو کنتاکت N.OوN.C)......

    1 عدد LED لیزری .......................

    20 عدد 1N4148 ............................18 عدد 1N4004 ............................

    3 عدد 1K ...............................

    5عدد 4.7K..............................

    10عدد 2.2M ............................

    1 عدد 1M..............................

    1 عدد 18K .............................

    1 عدد 27K ..............................

    2عدد 1.5K .............................

    2عدد 390 .........................

    1 عدد 10 ..........................

    1 عدد 1.8M ........................

    1 عدد 470K ........................

    2عدد 220 .........................

    1 عدد 680 .........................

    6 عدد 10K .........................

    4 عدد 100K ........................

    1 عدد 33K .........................

    1 عدد 104(TANALIUM) ....................

    2 عدد 2.2u ..............................

    1 عدد 10n ..............................

    1 عدد 470n ..............................

    1عدد 10u................................

    6عدد 1000u .............................

    2 عدد 103 ...............................

    3عدد 4.7u ..............................

    1 عدد 1u ................................

    1عدد 100u...............................

    7عدد 102 ...............................

    2عدد 22u..............................

    2 عدد 15n ...............................

    1عدد 3.3U ..............................

    4عدد 220n ..............................

    1عدد 3.9n ..............................

    1عدد 68n ..............................

    1 عدد 2.2n ..............................

    1 عدد 47n ..............................

    1عدد 1.5n ..............................

    1عدد 33n ...............................

    1عدد 15n ..............................

    1 عدد 22n ...............................

    1عدد 150n ..............................

    2عدد 470u .............................

    2 عدد MICRO-SOICH.......................

    8 عدد 500K ............................

    1 عدد 10K ..............................

    2 عدد 100K (دوبل) ......................

    5 عدد 10K (دوبل).......................

    1عدد NMD ماژول.......................

    1 عدد HME ماژول .......................

    1 عدد 8MHZ ...........................

    1 عدد C945 ............................

    5 عدد TIP41 ............................

    2 عدد OPTO-COPLER(521) ...................

    4عدد LCD 2*16 ..........................

    1 عدد BIZERE 5v .........................

    1 عدد CD-ROM............................

    1عدد TYPE DOLAB STEERIO ...............

    1 عدد بلندگو 4 اهم 15 وات ..............

    2 عدد فصل سوم نرم افزار برنامه اصلی شامل : 3-1) برنامه ریموت کنترل(HME) 3-2) برنامه فرستنده(HMD) 3-3) دستورات و توابع محیط برنامهنویسیBASCOM برنامه ریموت کنترل(HME) این قسمت به معرفی متغیر های میکرو می پردازد : $regfile = "m8def.dat" $crystal = 8000000 $baud = 2400 Config Debounce = 35 Config Portb = Input Enable Interrupts Config Portd = Output Ddrc.5 = 1 Waitms 200 Do این قسمت به معرفی کلیدهای کنترل می پردازد : If Pinb.0 = 0 Then Print "7"; End IfIf Pinb.1 = 0 Then Print "e"; End If If Pinb.2 = 0 Then Print "5"; End If If Pinb.3 = 0 Then Print "3"; End If If Pinb.4 = 0 Then Print "2"; End If If Pinb.5 = 0 Then Print "1"; End If If Pinb.6 = 0 Then Print "4"; End If If Pinb.7 = 0 Then Print "6"; End If End این قسمت یک حلقه است که تا کلیدی را نزنیم این حلقه ادامه می یابد می پردازد.

    برنامه فرستنده(HMD) این قسمت به معرفی متغیر های میکرو می پردازد : $regfile = "m32def.dat" $crystal = 8000000 $baud = 2400 Config Portc = Output Ddrd.6 = 1 Ddrd.0 = 0 Config Porta = Output Config Timer0 = Timer , Prescale = 1024 Enable Interrupts Enable Timer0 On Timer0 Eee این قسمت به معرفی متغیر های می پردازد: LCD :Config Lcdpin = Pin , E = Portb.0 , Rs = Portb.1 , Db7 = Portb.2 , Db6 = Portb.3 , Db5 = Portb.4 , Db4 = Portb.5 Config Lcd = 16 * 2 این قسمت به معرفی متغیرها می پردازد : Dim Bu1(5) As String * 1 Dim X As Byte Dim Cur As Bit As Byte Dim Re As Byte Dim Fgt As String * 1 Dim Asd As Byte Dim H As Byte Dim Lll As Byte Dim Hhh As Byte Cls Home Cursor Off این قسمت به معرفی قسمت های که روی نمایشگرنمایش داده می شود، می پردازد و چگونگی عمل کرد پایه هادر هنگام دریافت دستورات فرستنده و همین طور میزان طول صدای بیزر مدار: Lcd " ALI SHAMS " Wait 1 Cur = 0 X = 1 Re = 0 Do End Eee: Fnt: Fgt = Waitkey() 'Cls 'Lcd Fgt If Fgt = "1" Or Fgt = "2" Or Fgt = "3" Or Fgt = "4" Or Fgt = "5" Or Fgt = "6" Or Fgt = "7" Or Fgt = "e" Then Incr H If H = 6 Then H = 0 Goto Ali Else Goto Fnt End If Else H = 0 End If Ali: If Fgt = "e" Then Portc.2 = 0 Portc.4 = 0 Portc.3 = 1 Asd = 0 Portd.6 = 1 Waitms 200 Portd.6 = 0 Cls Lcd " POWER ON " Locate 2 , 1 Lcd " ALI SHAMS " End If H = 0 If Fgt = "7" Then Portc.2 = 0 Portc.4 = 0 Portc.3 = 0 Asd = 1 Portd.6 = 1 Waitms 200 Portd.6 = 0 Cls Lcd " POWER OFF" End If If Asd = 0 Then If Fgt = "1" Then Portc.1 = 1 Waitms 200 Portc.1 = 0 If Hhh = 0 Then Hhh = 1 Cls Lcd "VOLUME UP > > > " Else Hhh = 0 Cls Lcd "VOLUME UP > > " End If End If End If If Asd = 0 Then If Fgt = "2" Then Portc.0 = 1 Waitms 200 Portc.0 = 0 If Lll = 0 Then Lll = 1 Cls Lcd "VOLUME DOWN Else Lll = 0 Cls Lcd "VOLUME DOWN End If End If End If If Fgt = "4" Then Portc.2 = 1 Portc.4 = 0 Portd.6 = 1 Portc.3 = 1 Waitms 100 Portd.6 = 0 Cls Lcd "CD ROM PLAYER" End If If Fgt = "3" Then Portc.2 = 0 Portc.4 = 1 Portd.6 = 1 Portc.3 = 1 Waitms 100 Portd.6 = 0 Cls Lcd "CASSET PLAYER" End If If Asd = 0 Then If Fgt = "5" Then Porta.0 = 1 Waitms 300 Porta.0 = 0 Cls Lcd " TIMER " Locate 2 , 1 Lcd "10 MIN POWER OFF" End If End If If Asd = 0 Then If Fgt = "6" Then Porta.1 = 1 Waitms 300 Porta.1 = 0 Cls Lcd " TIMER " Locate 2 , 1 Lcd "30 MIN POWER OFF" End If End If Return این قسمت یک حلقه است که تا کلیدی را نزنیم این حلقه ادامه می یابد می پردازد.

    دستورات و توابع محیط برنامهنویسیBASCOM اصول اولیه بدنه یک برنامه بیسیک در محیط BASCOM شامل تعیین میکرومورد استفاده .کریستالوپایانوگزینه های اختیاری دیگریست که در زیر معرفی شده اند.

    معرفی میکرو برای شروع برنامه در محیط BASCOM ابتدا باید میکرو مورد نظر تعریف گردد $REGFILE = "name" Name نام چیپ(میکرو)مورد نظر است که مورد استفاده قرار میگیرد Example $regfile = "M8def.dat" کریستال رای مشخص کردن فرکانس کریستال استفاده شده بر حسب هرتز از دستور زی استفاده می نماییم $crystal=x Example $crystal=8000000 اسمبلی وبیسیک در صورت نیاز برای نوشتن برنامه اسمبلی از دستور زیر استفاده می نماییم.

  • فهرست مطالب
    عنوان صفحه ه

    چکیده....................................................................................1
    فصل اول :
    مقدمه....................................................................................4
    فصل دوم :
    سخت افزار 5
    فصل سوم :
    نرم افزار..........................................................................63

    چکیده انگلیسی.................................................................94

    منابع و مأخذ 96

    ضمائم................................................................................97

* چرا در فصل بهار آلرژی شایع است ؟ از علل مهم افزایش حساسیت یا آلرژی فصلی ، گرده های گلها و گیاهان است که در اثر گرده افشانی ایجاد می گردد . گرده افشانی درختان مانند نارون ، گردو ، تبریزی ،‌افرا ، چنار ، زبان گنجشک در اسفند ماه شروع شده که تا اواسط بهار ادامه می یابد ولی علوفه ها از ماههای اردیبهشت و خرداد گرده افشانی می کنند که تا اواسط مرداد ماه ادامه می یابد ولی علفهای هرز در ...

سيستمهاي سلولي قديمي و نسل اول از نوع آنالوگ بودند که با فرکانسهاي 800 مگاهرتز کار مي کردند. بعداً و با توسعه سيستمها فرکانسهاي 8/1 گيگاهرتز و در قسمتهايي از شمال آمريکا، فرکانسهاي 9/1 گيگاهرتز مورد استفاده قرار گرفتند. حدود ده سال بعد با اولين مو

صنعت برق به عنوان يکي از حساسترين صنايع استراتژيک ومادر درپس تاسيسات زيربنايي هر کشوري ويکي از پرهزينه ترين صنايع دنيا،هميشه جايگاهي خاص وپراهميت خود را دراقصي نقاط جهان دارا ميباشد.درايران اين صنعت زير بنايي و مهم علاوه برتامين الکتريکي مصرف ک

مقدمه از آن‌جا که شبکه‌هاي بي سيم، در دنياي کنوني هرچه بيشتر در حال گسترش هستند، و با توجه به ماهيت اين دسته از شبکه‌ها، که بر اساس سيگنال‌ هاي راديويي‌اند، مهم‌ترين نکته در راه استفاده از اين تکنولوژي، آگاهي از نقاط قوت و ضعف آن‌ست. نظر به

جي‌اس‌ام، يک اختصار پذيرفته‌شده براي استاندارد "سيستم بين المللي ارتباطات همراه" محسوب ميشود که در اصل از عبارتي فرانسوي گرفته شده است و همانند HICAP، Mobiletex GPRS و PALM از محبوبترين و رايجترين استانداردهاي تلفن همراه در سراسر دنيا به شمار ميرود.

مقدمه : انقلابی که در زمینه اینترنت صورت گرفت و چهره ارتباطات , علوم بازرگانی را دگرگون کرد ، منجر به تولید وسیله ای منحصر بفرد و ارزان قیمت بنام مودم گردید. تا سه یا چهار سال پیش استفاده مردم از مودم ضروری و اجتناب نا پذیر نبود ولی امروزه بخش اجتناب ناپذیر تمامی کامپیوترهای غیر شبکه ای شده است . بنابراین تکنولوژی مودم به همراه دیگر جنبه های کامپیوتر پیشرفت بسیار نموده است . این ...

هر دستگاه اندازه گيري داراي ويژگي ها و محدوديت هاي خاص خود است و براي انتخاب دستگاه اندازه گيري بايد کليه جوانب در نظر گرفته شود و با توجه به و يژگي هاي مورد نياز و قيمت دستگاه اندازه گيري بهترين انتخاب انجام شود. 1-گستره ي اندازه گيري: محدوده اي

3 تاريخچه در اوايل دهه 1980 تعداد زيادي شبکه راديويي مستقل با استانداردهاي مربوط به خود در کشورهاي مختلف اروپايي توسعه يافته بودند. از نظر مشترکين سرويس هاي اين شبکه ها گران و از کيفيت خوبي برخوردار نبودند. بطوريکه CEPT در سال 1982 تصميم گرفت ي

جي‌اس‌ام، يک اختصار پذيرفته‌شده براي استاندارد "سيستم بين المللي ارتباطات همراه" محسوب ميشود که در اصل از عبارتي فرانسوي گرفته شده است و همانند HICAP ، Mobiletex GPRS و PALM از محبوبترين و رايجترين استانداردهاي تلفن همراه در سراسر دنيا به شمار

امروزه در کارهاي توليدي توسط شرکت هاي بزرگ اين کار توسط مدارهاي الکترونيکي و دستگاههاي الکترونيکي انجام مي شود. براي مثال شمارش توليد يک شرکت شکلات سازي توسط يک دستگاه الکترونيکي بسيار آسان تر و ارزان تر استن تا توسط انسان که خطاي آن هم بيشتر است.

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول