مضافاً اینکه از طرف انجمن نیز عنوان گردید که با عقد قرارداد «داروخانه» با بیمههای سه گانه، کسر 30% با استفاده از بخشودگی سالیانه «ماده 140» برای همه همکاران واجد شرایط لحاظ گردد و نیز خواسته شد که بصورت واحدی متمرکز، حوزه مالیاتی داروسازان - همانند پزشکان- در اداره دارایی، دایر گردد.
علاوه بر این از طرف مسئولان دارایی عنوان گردید که بخشودگیها در صورتی است که داروخانه دارای دفتر پلمپ شدهای باشد که اداره دارایی آن را تایید کرده باشد و نیز در این دفتر پلمپ شده، دخل و خرج داروخانه بطور مرتب ثبت شده باشد.
در ضمن آقای شکری تاکید کردند که چون بطرف قانونمندی میرویم- داشتن دفتر و درج مسائل محاسباتی روزانه داروخانه در آن به صلاح همکاران داروخانه دار است.
حال باید به نحوی عمل کرد که مسئله بصورت یکدست دنبال شود و این مورد باید به صلاحدید جمعی و مشورت با دست اندرکاران ذیصلاح صورت پذیرد.
در ضمن تاکید گردید که امسال باید تا پایان تیرماه جاری، همکاران به اداره دارایی جهت خود اظهاری یا ارائه دفتر و پرداخت «علیالحساب» مراجعه کنند تا خدای نخواسته مشمول جریمه نشوند.
هیات مدیره داروسازان کرج، نشستی با اعضاء فعال شورای عالی داروخانه داران تهران- آقایان دکتر مژدهی آذر- دکتر شرعی- دکتر چیتساز در پیداکردن راهکاری جهت تنظیم قراردادی منصفانه و مرضیالطرفین را بین سازمانهای بیمهگر و داروخانهها داشت و قرار گردید که این کار از طریق انجمن داروسازان ایران و با همیاری انجمن داروسازان کرج صورت بگیرد.
راهاندازی شرکت تعاونی پیشگامدارو که با ارسال مدارک لازم هیات موسس جهت اداره تعاون و بالاخره ثبت شرکت در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بنام شرکت «تعاونی توزیعی پیشگام دارو» در تاریخ 3/8/82 انجام پذیرفت و این موافقت کتباً به انجمن داروسازان اعلام گردید.
در این رابطه، همانطور که همکاران گرامی استحضار دارند، پس از استعفای هیات مدیره این تعاونی، رایگیری در موارد تغییر در ماده 54 مبنی بر تغییر موعد سال مالی و تغییر ماده 36 مبنی بر افزایش تعداد اعضاء جدید هیات مدیره از 3 به 5 نفر و تعیین بازرس تعاونی، با حضور نماینده اداره تعاون انجام گردید.
پیشبرد کار و راهاندازی عملیات ساخت خانهداروساز در اراضی حسنآباد کرج شامل اخذ پروانه از شهرداری و عقد قرارداد با «پیمانکار مربوطه» از دیگر موارد بوده که این مسئولیت ظریف و خطیر را آقای دکتر فیروزبخت، همکار مومن و متعهد و کوشایمان در انجمن مستمراً ادامه میدهند که در این مورد آقایان دکتر علیپور و دکتر بیداد ایشان را یاری خواهند کرد.
علاوه براین مشکلات داروخانههای شبانهروزی که برخی از آنان با داروخانههای روزانه مشترک است نیز در انجمن مطرح گردید که شامل موارد زیر میباشد:
تعدیل مالیات داروخانههای شبانهروزی بدلیل داشتن مخارج سنگین حقوق مسئولین فنی و کادر کارمندی- تعدیل هزینه آبونمان و برق مصرفی این داروخانهها که در دستهبندی مشاغل خدماتی در صف اول هستند و همینطور داروخانههای روزانه که کار آنان نیز تا پاسی از شب ادامه دارد و درخواست عدم اجرای محاسبه تصاعدی این مصرف برق و تبدیل محاسباتی آن از تجاری به خانگی- تعطیل داروخانههای روزانه در ایام تعطیلات رسمی- ضایعات دارو که باید حداقل در ضریب مالیاتی داروخانهها محاسبه و منظور گردد و یا شرکتهای دارویی، آن را بعنوان مرجوعی از مطالبات خود کسر کنند، و بحث امنیت و حیثیت شغلی داروخانهها بویژه داروخانههای شبانهروزی که باید در تمام طول ساعات سنگین شب، امنیت آنان از طرف ارگانهای مربوطه تامین گردد تا بتوان با خیالی آسوده و در محیطی آرام به سرویسدهی پرداخت.
رایزنی با نمایندگان شرکتهای رایانهای جهت مکانیزه کردن داروخانهها تا بتوان بهترین و مناسبترین نرمافزار و سختافزار را در دسترس همکاران داروخانهدار قرار داد.
در راستای سیاست بکارگیری نیروی جوان و فعال، همکاری آقایان دکتر صفری و دکتر بیداد با هیات مدیره انجمن بسیار مغتنم است و جادارد که از این دو یاور و همکار کوشا تشکر و قدردانی شود.
در پایان یکبار دیگر میگوئیم تنها به قصد خدمت و پیشبرد اهداف خدماتی به مردم وارد این میدان شدهایم و انجمن داروسازان را متعلق به همه داروسازان میدانیم لذا از همه همکاران عزیز انتظار حمایت و پشتیبانی داریم.
مقاله
تضمین قدرت در سازمانهای صنفی
سازمانهای غیردولتی یا N.G.O میتوانند بهترین مرکز تجلی دموکراسی باشند بشرطی که خواستار دموکراسی در مفهوم و عمل باشیم.
موجودیت چنین سازمانهائی وابسته به اعضاء تشکیل دهنده آنست.
بعبارت دیگر، قدرت عملکرد و توان پیشبرد امور، غیر از بستر قانونی آن، بستگی تام به اعضاء آن دارد.
اینگونه تشکلها در شکل کنونی خود هنوز در جامعه ما نهادینه نشدهاند، هر چند بسترهای قانونی آنها برای تشکیل و فعالیت توسط دولت فراهم گشته و دولت آماده تعامل دو سویه است.
بدیهی است پشتوانه قدرت N.G.O، شدت تمرکز و یگانگی اعضا در درون تشکیلات است.
در صورتیکه اعضا به درک و قبول تشکیلات برای حل مسائل صنفی نرسیده باشند و از تشکل در آن سرباز زنند، سازمان بدون پشتوانه مانده و گروه رهبری کننده آن خواه ناخواه به موضع انفعال کشیده شده و در بهترین حالت خود بصورت «سازمانی روی کاغذ» در می آید.
ناگفته پیداست که انجمن داروسازان کرج نیز در دسته N.G.O قرار گرفته و مشمول تعریف آن می گردد.
چنانچه همکاران داروساز فقط به انتخاب هیئت مدیره بسنده کرده و پس از آن بدون کمک و پشتیبانی فکری و عملی هیئت مدیره را رها سازند و انتظار داشته باشند که این چند نفر تمامی مشکلات جمعی و صنفی أنها را به تنهائی حل کنند، زهی انتظار بیهوده!
هیئت مدیره انجمن زمانی می تواند با قدرت و اطمینان دست به عمل بزند که از پشتوانه اعضا برخوردار بوده و به پشتیبانی فکری و عملی آنها اطمینان کامل داشته باشد.
در صورتیکه همکاران به عنوان صاحبان اصلی تشکیلات، به این باور برسند که انجمن داروسازان، بهترین مرجع حل مشکل آنها می باشد و در عمل نیز در همین راستا گام بردارند، در آنصورت انتظار آنان از هیئت مدیره، انتظاری بجا و بحق خواهد بود.
دبیر انجمن داروسازان کرج دکتر جمشید سامانی شرکت تعاونی انجمن داروسازان کرج (پیشگام دارو) یک توصیه مهم همکاران عزیز و محترم، همانگونه که یکایک شما عزیزان مستحضر میباشید، همکاران شما در انجمن داروسازان کرج پس از سالها تلاش و پیگیری، موفق به طی مراحل قانونی تشکیل شرکت تعاونی توزیعی داروسازان کرج تحت عنوان پیشگام دارو شده اند.
اساس چنین تصمیمی از یکسو به منظور ایجاد پایگاهی اقتصادی برای انجمن داروسازان بمنظور رفع نیازهای اولیه مالی و پیشبرد اهداف والای انجمن که همانا به احقاق حقوق داروسازان بر می گردد، صورت گرفته و از سویی دیگر، هدف سهیم نمودن داروسازان در اقتصاد کلان دارو در کشور اعم از توزیع، تولید، صادرات، واردات و غیره را دنبال مینماید.
لذا با توجه به اهداف گسترده و تلاشهای صورت گرفته در این راستا از یکایک شما عزیزان تقاضا می کنیم در اسرع وقت با تماس و مراجعه به محل انجمن و سهیم شدن در این شرکت تعاونی، ضمن یاری رساندن به همکاران خود، از نظر مادی و معنوی نیز از سود حاصله از این تلاش اقتصادی و برنامه های متنوع حاشیه آن بهره مند گردید.
شروع کار شرکت ابتدای مرداد 83 تعیین شده است.
با تشکر واحترام از سوی هیئت مدیره شرکت تعاونی توزیعی پیشگام دارو دکتر علی پور بازتاب قول داده بودیم که با پخش بازتاب جهت انعکاس مشکلات همکاران و نیز ارائه نقطه نظرات و راهکارها در خدمت شما عزیزان باشیم.
وفای به عهد کردیم ولی ادامه این راه، بسته به خواست و همت شماست.
عجب حکایتی پس از سالها تلاش و تحمل رنجها و به جان خریدن سختی تحصیل در شرایط اقتصادی و اجتماعی دشوار، موفق به کسب درجه دکترای داروسازی شدیم.
اما صد افسوس که بدلایل مختلف، غالب داروسازان از ادامه تحصیل و دنبال نمودن اهداف اولیه خود نظیر عشق به تحقیقات و فعالیتهای علمی و صنعتی بازمانده و تنها راه باقیمانده یعنی اشتغال در داروخانه و در نهایت داروخانه دار شدن را طی می نمایند.
در شرایطی که خود را در پایان راه سختیها حس می کردند، متوجه می شوند که در ابتدای آن قرار دارند چرا که دست به گریبان اقتصاد بیمار داروخانه هستند که از جمله علل آن میتوان این موارد را بر شمرد: الف- توزیع کالای سوبسیدی با سود سوبسیدی، ب- قوانین دست و پاگیر که داروخانه را در توزیع کالاهای مختلف محدود میکند و در عوض بسیاری از دیگر صنوف به آن مبادرت می ورزند، ج- قوانین و دستورالعملهای متعدد سازمانهای بیمه گر در خصوص عقد قرارداد و نحوه خدمات رسانی به بیمه شدگان، د- اقدامات سلیقه ای از یکسو و نحوه بازپرداخت مطالبات داروخانه ها برخلاف قرارداد فیمابین و اختلاف بین بیمه های مختلف در خصوص قوانین و ضوابط و غیره از سوی دیگر و از همه مهمتر، نبودن یک متولی واحد وپاسخگو و در مقابل تعدد سازمانها و نهادهائی که به نوعی خود را مدعی دفاع از حقوق بیماران و بیمه شدگان می دانند.
هـ - متاسفانه هیچکس خود را دلسوز و مدافع حقوق داروسازان و داروخانه ها نمیداند و در عمل داروسازان اعم از داروخانه دارو غیره، کارمندان و کارکنان و یا نهایتاً به قول یکی از مدیران محترم، پیمانکاران دولت و سیستمهای بیمه گر هستند و بایستی اجباراً این شراکت را با شرایط تحمیلی پذیرفته و یا حرفه خود را بوسیده و کناری بگذارند چرا که اقتصاد داروخانه و زندگی غالب داروسازان اعم از داروخانه دار (موسس) و یا مسئولین فنی بهم و به قوانین و مقررات و همکاری آنها با سازمانهای دولتی گره خورده است.
واقعاً چه کسی بایستی درد دل داروسازان را شنیده و چاره اندیشی کند؟
دکتر علی پور سیری در اینترنت الوئه Aloe (Aloe vera) الوئه بومی آفریقاست که بنام لیلی صحرا و گیاه حیات بخش نیز شناخته شده است.
نامش از معادل عربی تلخ (ال لوئه) بخاطر مایع تلخ موجود در برگهایش گرفته شده است.
در 1500 سال قبل از میلاد مسیح، مصریان از بکار بردن این گیاه در درمان سوختگی ها، عفونت ها و پارازیتها خبر داده بودند.
بیش از پانصد گونه از الوئه در اقلیمهای مختلف دنیا رشد می کند.
یونانیان قدیم، عربها و اسپانیاییها، هزاران سال از این گیاه استفاده می کردهاند.
شکارچیان آفریقایی هنوز هم ژل (مایع گرفته شده از برگهای گیاه که بصورت ژل می باشد) را برای کاهش تعریق و بوی بد به بدن می مالند.
تحقیقات بیشتری که از سال 1930 انجام شد، نشان داد که ژل شفاف، توانایی زیادی در بهبود زخمها و سوختگیها دارد.
با قراردادن یک لایه محافظ روی موضع آسیب دیده، روند بهبودی سرعت پیدا کرده است.
96 درصد گیاه، آب است و بقیه، حاوی مواد موثره از جمله اسانس، امینو اسید، مواد معدنی، ویتامینها، آنزیم ها و گلیکوپروتئین ها است.
بسیاری از داروهای شفابخش، از ترکیب الوئه با دیگر گیاهان بدست می آید.
برای التهابات لوله گوارش مانند کولیت و اولسرپپتیک، آب یا شربت الوئه اثر تسکینی داشته، بعنوان مکمل غذایی باعث تسهیل هضم غذا می شود.
علاوه بر آن، کمک به گردش خون و لنف و بهبود عملکرد کلیه، کبد و کیسه صفرا می کند.
الوئه حداقل حاوی سه اسید چرب ضد التهاب، سودبخش برای معده، روده کوچک و کولون می باشد.
به طور طبیعی شیره معده را قلیایی کرده و از ترشح زیاد اسید که اصلی ترین علت سوءهاضمه است، جلوگیری می کند.
یک ترکیب تازه کشف شده در الوئه، اسیمانن است که بخاطر توانایی اش در تقویت مقاومت طبیعی بدن، تحت بررسی است.
مطالعات نشان داده است که اسیمانن، سلولهای T لنفوسیت را که به سیستم ایمنی کمک می رسانند، تحریک می کند.
کسانی که به اثر التیام بخشی این گیاه اعتقاد دارند، آن را در آشپزخانه نگهداری می کنند.
وقتی برگها شکسته شود و ژل روی محل سوختگی گذاشته شود، درد را بر طرف کرده، از تاول زدن جلوگیری می کند.
الوئه همچنین التهاب را کاهش داده، مانع گسترش و قرمزی می شود و التیام زخم را تسریع می نماید.
الوئه به حفظ لطافت، انعطاف و الاستیسیتی پوست کمک می کند.
آلوئه در کنترل اکنه و اگزما استفاده شده است و می تواند خارش ناشی از نیش حشرات و الرژی را برطرف کند.
قدرت التیام بخشی الوئه ورا ناشی از افزایش دسترسی پوست به اکسیژن و افزایش میزان ساخته شدن بافت می باشد.
مصارف عمومی: ترکیبات الوئه می تواند برای اولسرپپتیک و بهداشت رودی- معدی بکار رود.
الوئه اثر مرطوب کنندگی روی پوست دارد و در درمان تحریکات پوستی و آفتاب سوختگی موثر می باشد.
اغلب از خود گیاه بصورت مستقیم در درمان سوختگی ها و زخمها استفاده می شود.
برای نگهداری، پوسته خارجی گیاه را برداشته و برگها را در یک طرف ریخته و 500 واحد ویتامین ث به هر فنجان اضافه کرده و در یخچال نگهداری کنید و موقع نیاز مصرف نمائید.
شرایط نگهداری گیاه: گیاه را در خاک ماسه ای و در نورکم یا سایه نگهداری کنید.
Ref: Internet: Herbal Information center-Aloevera- Herbs آشنایی با داروهای جدید دارویی به نام Claritin D؟
این دارو، ترکیبی از دو داروی می باشد.
همانطور که می دانیم: لوراتادین یک آنتی هیستامین است که می تواند باعث جلوگیری از عوارضی چون عطسه، آبریزش بینی، اشک ریزش، خارش و دیگر عوارض ناشی از آلرژی شود و پسودوافدرین نیز که یک ضد احتقان است، عروق بینی و گوش را منقبض کرده (جریان خون در این نواحی کاهش یافته) و در نتیجه، احتقان را برطرف می کند و راههای هوایی باز می شوند.
زمان مناسب برای مصرف این دارو 1 ساعت قبل یا 2 ساعت بعد از غذا یعنی با معده خالی می باشد، همراه با یک لیوان پر آب که باید از جویدن و خرد کردن قرصها خودداری شود (بتدریج در بدن آزاد می شود).
در صورت نیاز به تست آلرژی، حداقل 4 روز قبل از تست، نباید این دارو مصرف شده باشد.
همچنین حداقل 14 روز قبل از مصرف این دارو، مصرف داروهای مهار کننده منوآمین اکسید از (MAOIS) مثل ایزوکربوکسازید (Marplan)، فنلزین (Nardil) یا ترانیل سیپرومین (Parnate) باید قطع شده باشد.
لازم است که مصرف کننده این دارو در صورت وجود بیماری هایی چون آسم- بیماریهای ریوی- دیابت، اختلالات تیروئیدی- گلوکوم و افزایش فشار چشم- احتباس ادرار- هیپرتروفی پروستات، اختلال کلیه یا کبد- بیماری های قلبی- فشارخون بالا- بی نظمی در ضربان قلب، پزشک معالج خود را مطلع سازد چون ممکن است نیاز به کاهش دوزدارو یا حتی جلوگیری از مصرف آن باشد.
Claritin-D جزء گروه B در حاملگی است.
لوراتادین می تواند از راه شیر مادر به کودک منتقل شده، او را تحت تاثیر قرار دهد، پس در دوران شیردهی حتماً با مشورت با پزشک و دستور او مصرف شود.
بعد از مصرف این دارو، به علت امکان افزایش حساسیت به نور، بمدت طولانی نباید در معرض نور خورشید قرار گرفت و در انجام کارهای دقیق همچون رانندگی باید احتیاط نمود.
در صورت مصرف بیش از حد این دارو، علائمی چون: سردرد، ضربان غیرطبیعی (قلب)، تهوع، استفراغ، تعرق، خواب آلودگی، سرگیجه، عطش زیاد و … بوجود می آید.
Ref: internet, M.D.Consult, Drugs.
com گردآوری و ترجمه: دکتر کتایون کریمیان داروسازی بیمارستانی داروهای بیهوشی پروپوفول (Propofol) C12H18O اسامی تجارتی: دیپریوان (Diprivan)، کلیموفول (Klimofol)، ریکوفول (Recofol).
در محلولهای 1و2 درصد، قابل دسترسی میباشد.
محلول یک درصد برای تزریق وریدی و انفوزیون و محلول 2 درصد فقط برای انفوزیون می باشد.
بدین ترتیب، یک سیستم نو و متفاوت هم برای القاء و نگهداری بیهوشی در بیماران بزرگسال وجود دارد.
سیستم انفوزیون هدفمند، این اجازه را می دهد که سرعت و عمق بیهوشی را با تعیین غلظت خونی پروپوفول در هر فرد مشخص نمود.
موارد مصرف بیهوشی و سدیشن: پروپوفول یک داروی بیهوشی تزریقی است که برای القاء و نگهداری بیهوشی تجویز میشود.
همچنین برای ایجاد اثر آرام بخشی در تستهای تشخیصی، بیماران تحت جراحی با بی حسی موضعی و در بیماران تنفسی مسن که بیش از سه روز در بخش مراقبتهای ویژه بستری می باشند، مورد استفاده قرار می گیرد.
وقتی برای بیهوشی استفاده می شود، القاء بیهوشی و بازگشت بیمار، سریع صورت میگیرد.
اثر ضد دردی ندارد و مکمل ضد درد ممکن است نیاز باشد.
تهوع و استفراغ: تهوع و استفراغ بعد از عمل با پروپوفول کمتر از سایر بیهوش کننده ها میباشد.
گزارشاتی هم در مورد اثرات ضد تهوعی این دارو داده شده که بیشتر بخاطر سدیشن این دارو می باشد.
خارش: یکی از بیشمار داروهای مورد مصرف در کنترل خارش است.
دوزهای پائینتر از دوز خواب آوری پروپوفول، اثر ضد خارش داشته، در پیشگیری از خارش ناشی از تزریق اپی دورال و اینتراتکال مورفین موثر بوده و نیز خارش ناشی از صفرا و انتقال سیگنالهای نخاعی خارش را مهار می کند.
مقدار مصرف: بچه های بالای 3 سال: 5/2 تا 5/3 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن برای ایجاد بیهوشی و 9 تا 15 میلی گرم در ساعت برای نگهداری بیهوشی.
بزرگسالان: 5/1 تا 5/2 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن برای ایجاد بیهوشی و 4 تا 12 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در ساعت برای نگهداری بیهوشی.
برای ایجاد بیهوشی در هر 10 ثانیه، 40 میلی گرم انفوزیون می شود.
برای مثال: در فرد 70 کیلویی باید 105 تا 150 میلی گرم پروپوفول را در طی حدود 40 ثانیه تزریق نمود.
در افراد مسن و ناتوان، نصف این مقدار باید انفوزیون شود و برای بچه بالای 3 سال که مثلاً 20 کیلوگرم وزن دارد، 50 تا 70 میلی گرم طی حدود 20 ثانیه انفوزیون می شود.
برای سدیشن در مراحل جراحی و تشخیص، انفوزیون اولیه 6 تا 9 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن بمدت 3 تا 5 دقیقه توصیه می شود.
عوارض جانبی: در فرآوردههایی که از روغن کرچک بعنوان حامل استفاده می کنند، باعث ایجاد واکنشهای آنافیلاکسی می شود که برای جلوگیری از بروز این مشکل، از روغن سویا بعنوان حامل استفاده می کنند.
از عوارض دیگر، درد در محل تزریق بخصوص اگر تزریق در وریدهای کوچک، صورت گیرد، میباشد.
که برای کاستن از این درد، باید تزریق در رگهای بزرگتر و یا همراه با لیگنوکائین صورت گیرد.
آینه، بمدت بیش از 60 ثانیه در 12 درصد بیماران دیده شده است.
عوارض قلبی- عروقی شامل کاهش فشار خون و برادی کاردی، تشنج و حرکات غیرارادی.
تب، بی رنگ شدن ادرار، در مصرف طولانی مدت نیز گزارش شده است.
تهوع، استفراغ و سردرد در طی ریکاوری (برگشت بیمار)، ممکن است اتفاق بیفتد.
در ماه می 1989، کمیته سلامت داروئی انگلستان، 268 مورد از واکنش های داروئی به پروپوفول در 2 میلیون بیماری که از این ماده استفاده کرده بودند را بررسی نمود که در بین آنها، 37 مورد صرع، 16 مورد حرکات غیرارادی، 10 مورد اپیتوتنوس، 32 مورد واکنش آنافیلاکتیک و 13 مورد ایست قلبی و 8 مورد تأخیر در برگشت بیمار، مشاهده شد.
در سال 1992، در مورد خطرات استفاده از پروپوفول بعنوان آرامبخش کودکان بخش مراقبتهای ویژه، تحقیقاتی در امریکا صورت گرفت (در انگلیس، برای این مورد، منع مصرف وجود دارد، البته برای ایجاد اثر آرامبخشی در بیماران تنفسی مسن و همچنین ایجاد بیهوشی در کودکان بالای سه سال، منع مصرفی در انگلیس وجود ندارد).
در گزارش، آمده است که 66 مورد عوارض عصبی، قلبی، کلیوی.
هیپرلیپیدمی، هپاتومگالی و اسیدوز متابولیک و 5 مورد مرگ و میر مشاهده شده است.
همچنین 170 مورد تشنجات تاخیری در بیماران تحت عمل سرپایی مشاهده شد.
اثر روی سیستم قلبی- عروقی مهمترین اثر سیستم قلبی- عروقی، افت فشار سیستولی- دیاستولی تا حدود 20 تا 30 درصد است.
تاکی کاردی جبرانی که بعد از افت فشار دهلیزی در سایر بیهوشی دهندههای تزریقی ایجاد می شود، در پروپوفول دیده نشده است.
پروپوفول مقاومت عروقی سیستمیک، برون ده قلبی، جریان خون قلب و نیاز قلب به اکسیژن را کاهش میدهد و برادی کاردی در کسانی که با آنتی موسکارینها درمان شدهاند، دیده شده است.
علی رغم عوارض مضعف قلبی- عروقی پروپوفول در دوز 5/1 تا 5/2 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، تغییرات غیرقابل قبولی در سیستم های قلبی- عروقی سالم ایجاد نمیکند.
با این وجود، در بیماران قلبی باید با دقت مصرف شود.
در بچه هایی که در اتاق مراقبتهای ویژه برای ایجاد اثر آرام بخشی از پروپوفول استفاده می کنند، عوارض قلبی، برادی آریتمی و نارسایی قلبی مشاهده شده است.
اثر روی چربیها: مصرف طولانی مدت، سبب افزایش تری گلیسیرید می شود و در یک بیمار، سبب پانکراتیت نکروز دهنده شده است.
عفونت: بین ژانویه 1990 و فوریه 1993، 62 مورد عفونت بعد از جراحی در 7 بیمارستان امریکا که مربوط به شرایط نامناسب نگهداری پروپوفول بود، گزارش شد.
انفوزیون بصورت اسپتیک انجام نشده بود و سرنگ مصرف شده در پمپ انفوزیون، برای چند بیمار مصرف شده بود.
پروپوفول در شکل امولسیون چربی دانه سویا فرموله شده است بدون اینکه پرزرواتیوی در آن بکار برده شده باشد، اگرچه در امریکا در حال حاضر از کند کننده رشد باکتری (دی سدیم ادتات) در فرآورده استفاده می شود.
احتیاط: در بیمارانی که آلرژی دارند، در بیماران هیپوولمی، صرعی، مبتلا به اختلالات متابولیسم چربی، نباید تجویز شود.
در برخی مواقع، تشنجات با تأخیر دیده شده است که باید مراقب این مسئله در جراحیهای سرپایی بود.
در بچه های زیر 3 سال و اعمال سزارین، نباید مصرف شود.
تداخل دارویی: مصرف همزمان پروپوفول با سایر مضعف های CNS، شامل داروهایی که قبل از عمل مصرف می شود، ممکن است اثر سدیشن، بیهوشی و مضعف قلبی- عروقی پروپوفول را افزایش دهد.
دوز پروپوفول باید وقتی با نیتروز اکساید یا بیهوشی دهندههای هالوژنه مصرف میشود، کاهش داده شود، اگرچه پروپوفول، اثر بلوک کنندههای عصبی- عضلانی را تقویت نمی کند.
برادی کاردی و آسیستول، بعد از تجویز پروپوفول با اتراکوریوم و سوکسامتونیم، اتفاق افتاده است.
فارماکوکنتیک: از مدل 3 جزئی پیروی می کند.
بعد از تزریق یک دوز بولوس، توزیع 2 فازی دیده شده است.
فاز اول، نیمه عمر 2 تا 4 دقیقه دارد.
در ادامه، فاز توزیع آهسته با نیمه عمر 30 تا 60 دقیقه وجود دارد.
متابولیسم بارز پروپوفول در فاز دوم صورت می گیرد.
پایان یافتن اثر بیهوشی، بعد از یک تزریق بولوس یا انفوزیون نگهدارنده، بستگی به میزان توزیع مجدد از مغز به سایر بافتها و کلیرانس متابولیک دارد.
پروپوفول، بیش از 95 درصد به پروتئین پلاسما باند می شود و بصورت متابولیت کونژوگه از ادرار دفع میشود.
نیمه عمر حذف از 3 تا 12 ساعت است که با طولانی شدن زمان مصرف افزایش مییابد.
پروپوفول از سد جفت عبور کرده، در شیر توزیع میشود.
Ref: Martindale 32 ترجمه: دکتر بهرام قهرمانی فرد گزارش مجمع عمومی و انتخابات هیئت مدیره انجمن داروسازانکرج در تاریخ 10/7/82 و با حضور 116 نفر از داروسازان کرج: جلسه مجمع عمومی جهت استماع گزارش عملکرد هیئت مدیره انجمن و نیز برگزاری انتخابات جهت تعیین هیئت مدیره جدید برگزار گردید که در نهایت اعضاء هیئت مدیره بدین ترتیب انتخاب گردید: 1- دکتر محمد مهدی دامغانیان 2- دکتر جمشید سامانی 3- دکتر محمدباقر متولی زاده اردکانی 4- دکتر احمد مظلومی 5- دکتر سید مجتبی دیانت 6- دکتر کامبیز علی پور پرویزیان 7- دکتر سیامک بقایی.
اعضاء علی البدل هیئت مدیره 1- دکتر بهرام قهرمانی فرد 2- دکتر کریم آژیر بازرس اصلی: دکتر ابوالقاسم سید احمدنیا بازرس علی البدل: دکتر عباس بیداد دراینجا، گزارش عملکرد انجمن داروسازان کرج(82-79) تقدیم حضور میگردد: بنام خدا گزارش عملکرد یا دفاعیه در صدد دفاع از عملکرد خود نمی باشیم که به چشم نمی آید و شرح آن به پیش شما بزرگواران که به حق، جزء معتمدین مردم قرار گرفتهاید، ران ملخ به پیش سلیمان بردن است، فقط گزارشی است از شرح ماوقع: با هزاران امید، کاسه ماست در دریا فرو کردیم، ولی دوغ نشد که اگر میشد، چه میشد.
کمر همت برای ساخت خانه داروساز بستیم تا هم زمینی را که با زحمت فراوان هیئت مدیره های قبلی تهیه شده بود، از دست ندهیم و هم پایگاهی باشد برای پرتابهای بعدی بسوی جایگاهی رفیع برای داروسازان کرجی که بدلیل عدم توانایی ساخت توسط خود انجمن در آن زمان، با پیمانکار قرار داد بستیم تا بلکه شراکتی این کار به سرانجام رسد که برخوردیم به موارد پیش بینی نشده در قرارداد از جمله لزوم تغییر کاربری از خدماتی- درمانی به تجاری و نیز تغییر قوانین شهرداری و لزوم پرداخت مبلغ بیست میلیون تومان برای اخذ جواز ساخت و کار متوقف ماند که امید است با توجه به افزایش بنیه مالی انجمن در اثر فعالیتهای اقتصادی صورت گرفته، این آرزوی جامعه داروسازی کرج با مجری گری خود انجمن داروسازان کرج، محقق شود.
از سوی دیگر تلاش کردیم برای تاسیس تعاونی انجمن داروسازان کرج که باز در پیچ و خمهای اداری گیر کردیم و از آنجائیکه قوانین ماهر روز تغییر می کند و اطلاع رسانی سیستمهای اداری ما ضعیف می باشد و چنین تلاشهایی معمولاً در تسلسل باطل قرار میگیرد، ما هم دور خود چرخیدیم.
یک بار خواستیم مجوز تعاونی تولیدی- توزیعی بگیریم، بعد از رفت و آمدهای فراوان گفتند: نمیشود.
دوباره از نو طرح توجیهی جدیدی برای تعاونی توزیعی ارائه کردیم و این کارها در طی این مدت توسط گروههای مختلف انجام شد.
به مصداق ضرب المثل: «گر تو بهتر می زنی بستان بزن»، جابجاییهایی صورت گرفت، ولی نشد که نشد.
اما، ما در طی این مدت بیکار ننشستیم و این خطر را به جان پذیرفتیم و قبل از تاسیس تعاونی، فعالیتهای اقتصادی انجمن که امری اجتناب ناپذیر بود و حالا که به بار نشسته به ما حق خواهید داد که چارهای جز این نداشتیم را بدون سرمایه اولیه و با دست خالی شروع کردیم.
حرف و حدیث زیادی در زمینه توزیع داروهای تک نسخه ای توسط انجمن هست و خواهد بود.
نقد و انتقاد را به جان می خریم و ادعا نمی کنیم که بدون نقص بودهایم، اما آنچه برای ما اهمیت دارد، نتیجه عمل است که حاصلی جز دسترسی آسانتر و سریعتر بیماران و داروخانه داران به داروهای ضروری و همچنین ایجاد یک پشتوانه مالی مناسب علاوه بر همیاری دوستان برای اجرای بهتر و سریعتر خواسته های شما عزیزان و عملی شدن طرحها و برنامه های این هیئت مدیره و هیئت مدیره های بعدی نداشته است.
مهم چرخیدن این چرخ است، نه کسانی که چوب لای این چرخ می گذارند و نه کسانی که احیاناً زیر این چرخ، له شده و می شوند.
از دیگر کارهایی که انجمن منتظر طی روال عادی و تاخیری آن، شد، انتشار نشریه انجمن بود که با دست خالی و بدون امکانات و تنها به عشق ایجاد یک پل ارتباطی با همکاران، عملی گردید که مورد استقبال و حمایت مسئولین از جمله رئیس فرهنگ و ارشاد کرج، مسئولین بیمه ها، مسئولین شهری، نمایندگان مجلس، مسئولین وزارت بهداشت و انجمن داروسازان ایران قرار گرفت و امید داشتیم که همکاران، بنده نوازی کرده، دست نوازش بر سر ما کشیده، ما را از نظرات و پیشنهادات خود آگاه سازند تا بکار بندیم و شرمنده همکاران نباشیم و گفته اند که عشق یکسره مایه دردسره و مستمع صاحب سخن را بر سر ذوق آورد، بگذاریم و بگذریم.
البته، نقایص فراوانی در کار هست و هدف ما از اول هم این نبوده که کار ایده ال و بی نقصی ارائه دهیم، فقط میخواستیم، آغازگر یک راه باشیم و یک چهارچوب و قالبی داشته باشیم که اگر با مس پر شده است، بر ما ببخشید و شما عزیزان با انگشتان کیمیاگر خویش، به زر تبدیل کنید.
در همین راستا در جهت برقراری ارتباط هرچه بهتر و دسترسی آسانتر برای همکاران، یک خط جدید تلفن خریداری شد و با دید به آینده، دو دستگاه کامپیوتر تهیه شد و سایت انجمن داروسازان کرج طراحی گردید و صندوق پست الکترونیکی جهت برقراری ارتباط دو سویه و on line با همکاران در آینده نزدیک، تعبیه گردید.
(چه در زمینه مبادله اطلاعات و چه در زمینه سفارش دارو.) جهت ارتقاء سطح علمی همکاران، سه دوره بازآموزی توسط انجمن و با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی ایران و انجمن متخصصین برگزار گردید که بیان مشکلات اخذ مجوز و کارهای اجرایی آن از حوصله این جلسه خارج است.
بیمه ها و مالیات: با بیمه ها جلسات متعدد برگزار شد و در مورد مشکلات موجود، بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
البته، مشکلات بیشتر با خدمات درمانی و در زمینه دیر کرد پرداخت و کسورات بود که قسمتی از آن مربوط می شد به تغییر مدیریت خدمات درمانی از سرپرستی به اداره کل و تغییر مسئولین و دستورالعملها و بخشی هم مربوط میشد به مشکلات قدیمی و ریشه ای نبودن بودجه و نیروی متخصص کافی و غیره که تا کار ریشهای و اصولی در این زمینه انجام نشود و اصلاحات کلی در سیستم بیمه ای صورت نگیرد، این مشکلات کماکان باقی است که برای رفع آن، حضور نماینده.
انجمنها در شورای عالی بیمه و نیز استفاده از نظرات مشورتی انجمن در تصمیمگیریها، الزامی است که اقداماتی در این زمینه صورت گرفته که در آینده با توجه مسئولین و پیگیری انجمنها و شما داروسازان به بار خواهد نشست تا دیگر لازم نباشد برای توضیح واضحات، جلسات متعدد چند ساعته بگذاریم.
اما در مورد مالیات، با توجه به اینکه هنوز این امکان وجود ندارد که برآورد دقیقی از میزان درآمد هر واحد صنفی بعمل آید و بیشتر براساس خود اظهاری و حدسیات میباشد و باید براساس یکی از این دو، مالیات وضع شود و وضع مالیات براساس حدسیات مؤدیان، هم غیر واقعی و هم ناعادلانه و مورد اعتراض همکاران بود قرار شد که براساس خود اظهاری باشد، ولی از آنجائیکه در کشور ما اعتماد دو طرفه مردم به دولت و دولت به مردم بوجود نیامده است، تائید این خود اظهاری ها در قالب طبقهبندی داروخانه ها به «کم درآمد» و «پر درآمد» بعهده انجمن ها گذاشته شد و پیکان حملات و انتقادات داروخانه ها بجای دارایی، انجمن ها را نشانه گرفت.
البته، انجمن داروسازان کرج در حد توانایی خود سعی کرد از شدت نارضایتیها بکاهد ولی اگر خواهان معافیتهای ویژه مالیاتی هستیم، تنها راهش این است که داروخانه را بعنوان یک محیط علمی و آموزشی در اذهان مردم و مسئولین جا بیندازیم.
اختتامیه: کسانی بودند که با قدرت و صلابت در کنار ما بودند و از حضورشان نیرو گرفتیم و کسانی هم بودند که لنگ لنگان تا آخر مسیر خود را رساندند و برخی دیگر هم که سنگینی بار بیشتر بر دوش آنها بود، در میانه راه بریدند ولی همه تلاشمان را با وجود همه مشکلات کردیم که باری که شما عزیزان با انتخاب و اعتمادتان بر دوشمان گذاشته بودید، زمین نماند و به سر منزل مقصود، رهنمون سازیم.
آنچه ایشانرا در این ره رخ نمود کی تواند شرح آن پاسخ نمود گر تو هم روز ی فرودآئی براه عقبه آن ره کنی یک یک نگاه باز دانی آنچه ایشان کرده اند روشنت گرددکه چون خونخوردهاند آخر الامر از میان آن سپاه کم کسی ره برد تا آن پیشگاه زانهمه مرغ اندکی آنجا رسید از هزاران کس یکی آنجا رسید باز بعضی بر سر کوه بلند تشنه جان دادند در گرم و گزند باز بعضی را زتف آفتاب گشت پرها سوخته دلها کباب باز بعضی را پلنگ و شیر راه کرد در یک دم برسوائی تباه باز بعضی سخت و رنجور آمدند باز پس ماندند و مهجور آمدند باز بعضی در عجایبهای راه باز استادند هم بر جایگاه باز بعضی در تماشای طرب تن فرو دادند فارغ از طلب