دانلود مقاله HIV(ایدز)

Word 43 KB 23523 11
مشخص نشده مشخص نشده علوم پزشکی - پیراپزشکی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • HIV
    ایدز یا ویروس "اچ ای وی"(HIV) بیماری است که باعث تخریب سیستم دفاعی بدن انسان می شود.

    این ویروس بطرق مختلف همانند داشتن روابط جنسی با فرد یا افراد مسلول به این بیماری، استفاده از سرنگ و فراورده های خونی آلوده، دریافت و انتقال خون آلوده و همچنین از طریق مادر آلوده به این ویروس درهنگام تولد نوزاد می باشد
    1 – در افراد مورد مطالعه آگاهی از بیماری ایدز HIV حدود 5/48 % بوده که بسیار کم است و در جوانان و نوجوانان اطلاع و آگاهی کمتر از این حد می باشد.


    2 مهم ترین عامل آن نداشتن آگاهی کافی در این زمینه می باشد .


    3 – تا فروردین ماه سال 1381 در ایران 3680 مورد آلوده به ایدز گزارش شده و از این تعداد 364 مورد فوت کرده اند با توجه به 18 میلیون دانش آموز و نیروی جنسی قوی و افسار گسیخته آن ها و با دانش و آگاهی پایین از راه های پیشگیری و عدم دانش و اطلاع رسانی در کتب درسی ، احساس می کنم جوانان در مسیر سِیلی خشمگین اردو زده اند .


    4 – روزی در ایران آبله ، حصبه ، دیفتری ، وبا و … به صورت اپیدمی در می آمد و قتل عام می کرد (از پدربزرگ ها و مادربزرگ ها بپرسید) ؛ با لطف خدا و مطالعات و زحمات دانشمندان راه های پیشگیری بیماری های فوق یکی یکی شناخته شده اند و بشر امروز بیش از 90 % از این بیماری ها را می تواند درمان کند و اکنون ایدز بیماری هنوز راه درمانی برای آن کشف نشده جای آن ها را گرفته است .


    5 - باید برای مبارزه با این بیماری خیلی جدی و پررنگ و قوی و بدون خجالت و رو دربایستی با بیانی شفاف راه های پیشگیری از این بیماری خانمان سوز را جدی تر و مصمم تر از بیماری های دیگر به جوانان و نوجوانان آموخت .

    زیرا ، نیروی قوی جنسی چنان است که با اینکه فرد خود میداند کنترلش را از دست داده و بعد بار ندامت را به دوش خواهد کشید ، باز هم به سمت آن جذب می شود .

    لذا ، اولیا و به خصوص معلمان ما باید شفاف و جدی جوانان را آگاه کنند .

    البته ، ما در جامعه اخلاقی و سنّتیمان مشکلی داریم که باید فداکارانه با آن مبارزه کرد ؛ مثلا : تشریح چشم ، گوش ، قلب ، کلیه و ...

    اشکالی ندارد و بلکه بسیار پسندیده هم هست و تدریس آن توسط دبیر مرد برای پسر یا دختر و یا تدریس آن توسط دبیر زن برای پسر یا دختر نه خجالتی دارد و نه عیب ، نه مزمت شده و نه خنده دار است .

    بلکه هر سوال ریز و درشتی هم داشته باشند ، می پرسند و موضوع کاملاً روشن می شود .

    امّا در مورد دستگاه تناسلی ( دستگاه تولید مثل ) به طور سنّتی موانع زیادی وجود دارد که علی النهایه نگفتن و در جهل ماندن و از ناآگاهی مردن را بهتر از بدآموزی و بی ادبی گفتن می دانند !!!


    6 – دو هفته پیش ساعت 5/7 الی 8 صبح برای قرائت فاتحه به بهشت زهرا رفته بودم ، ناگهان متوجه سواری پرایدی شدم که روی قبرها با سرعت و بدون کنترل در حال حرکت ناموزون و وحشتناکی است و بالاخره به گودالی افتاد .

    در میان گرد و خاک فراوان جمع شدیم ، خانم نسبتاً میانسالی پشت فرمان نشسته و می خواسته است تا شوهرش و بقیه با اموات نجوایی می کنند و فاتحه ای و احیاناً سوره ای از قرآن قرائت می کنند ، ایشان هم کمی تمرین بفرمایند و آن صحنه وحشتناک و خطرناک را به وجود آورد که واقعاً چقدر به خیر گذشت که نه خودش صدمه جانی دید و نه به کسی صدمه زد .

    غرض اینکه اگر این خانم که اصلاً اطلاع رانندگی نداشت پشت فرمان قرار نمی گرفت و یا مهارتی در این کار داشت جو ترس و وحشت ایجاد نمی کرد و صحنه خطر را به وجود نمی آورد ؛ این آگاهی ناقص بود که خطر آفرید .

    آری عزیزان با خجالت ، بدون جرئت ، با ترس از تهمت و اتهام و بازجویی سبب آن شده که آگاهی و اطلاع صحیح از جلوگیری به جوانان داده نشود
    6 – دو هفته پیش ساعت 5/7 الی 8 صبح برای قرائت فاتحه به بهشت زهرا رفته بودم ، ناگهان متوجه سواری پرایدی شدم که روی قبرها بـا سرعت و بـدون کنترل در حـال حرکت نـاموزون و وحشتناکی است و بـالاخره بـه گودالی افتاد .

    در میان گرد و خاک فراوان جمع شدیم ، خانم نسبتـاً میانسـالی پشت فرمـان نشستـه و می خواستـه است تـا شوهرش و بقیـه بـا امـوات نجوایی می کنند و فـاتحه ای و احیانـاً سوره ای از قرآن قرائت می کنند ، ایشان هـم کمی تمریـن بفرماینـد و آن صحنـه وحشتنـاک و خطرناک را بـه وجود آورد کـه واقعاً چقدر به خیر گذشت که نـه خودش صدمه جانی دید و نه بـه کسی صدمه زد .

    غرض اینکه اگر این خانم کـه اصلاً اطلاع رانندگی نداشت پشت فرمان قرار نمی گرفت و یـا مهارتی در این کـار داشت جـو ترس و وحشت ایجاد نمی کرد و صحنه خطر را به وجود نمی آورد ؛ ایـن آگـاهی ناقص بود کـه خطر آفرید .

    آری عزیـزان بـا خجالت ، بدون جرئت ، با ترس از تهمت و اتهام و بـازجویی سبب آن شده کـه آگاهی و اطلاع صحیـح از جلوگیری به جوانـان داده نشود .

    در صورتی کـه در کتـاب هـای درسی بیشتـر کشورهـای خـارجی بـه طـور واضح و دقیق روابـط جنسی بـه جوانـان آموزش داده می شود ، در اینجا تذکراً از بزرگان دینی ، علمی و اخلاقی می خواهم که خیلی زود در این بـاره فکری بکنند و در صورت لزوم وزارت آموزش و پرورش را هدایت و راهنمایی نمایند .

    بنحوی که جنبه های عرفی و اخلاقی حفظ شود و نسل جوان را از خطر نـاآگاهی و یـا اطلاع و آگاهی ناقص و غلط برهـانند کـه احساس می کنـم کـه بـا ایـن وضـع کـار بـه جـایی برسد که ندامت و افسوس دیگر فایده ای نداشته باشد .

    7 – در این جا احساسات معلمی من به من نهیبی می زند که " وظیفه تو چیست ؟

    تو که میدانی چرا معطلی ؟

    سکوت گناه است .

    وظیفه ات را عمل کن .

    " می تـرسم ، در سن و سال ریسک کردن نیستـم ، حـال و حوصـله هـم نـدارم ،آخر معلمین دینی ما در کلاس درس ، خود را مجاز بـه گفتن مسایل شرعی نمی دانند این ها باید از مقامات بالا نهادینـه شود .

    آمـار بیشتـرین بیماری های عادی در جامعه مـا بیماری های زنان است ، می دانید چرا ؟

    برای این کـه مسایل بهداشتی و مبتلا بـه آن ها در سن جوانی توسط دبیران و کتب درسی بـه درستی بـه آن ها یاد داده نمی شود و یادگیری های نـاقص و غلط بسیار خطرناک است .

    8 – شورای تحقیقات سازمان آموزش و پرورش شهـر تهران در سال تحصیلی 81 – 80 از 400 نفـر دانش آموز دختر و پسر در مورد بیماری ایدز و راه های سرایت آن پرسشی نموده که حدود 25 % آن ها تماس بـا بدن بیمـار را راه سرایت و انتقال بیماری از شخص مبتلا بـه فرد سالم دانسته اند ، حدود 35 % آن ها انتقـال ایـن ویروس را از راه گـزش نیش حشرات دانسته اند و حدود 6 % هـم بـه سؤالات پاسخ نداده انـد .

    در مـورد پیشگیری از ایـن بیمـاری نیــز پـرسش آماری بـه عمـل آمـده و درصـد قابـل ملاحظه ای معتقد بـه جداسازی افراد آلوده از جامعه بودند ، عـده ای عدم واردات مـواد غـذایی بـه خصوص گوشت را از کشورهای خـارج راه پیشگیری معـرفی کرده اند و عده ای واردات خـون و فـرآورده های خونی را عامل انتشار ویروس HIV دانسته اند و ورود آن را ممنوع اعلام کرده اند .

    9 – امروزه در اکثر کشورهای اروپایی و آمریکایی از شیوع این بیماری جلوگیری جدی بـه عمل آمده و مـردم و جوانان را بـا وسایل ارتباط جمعی و کتب درسی بـا این بیماری آشنـا نموده و بـه علت آگـاهی از راه های سرایت و پیشگیری تا حدی بـه کنترل درآمده و با کمال تاسف امروزه بیش از 90 % از مـوارد آلودگی مربوط به کشورهای جهان سوم است .

    10 – بد نیست بدانیم بیش از 75 % بودجه بهداشت و درمان در کشورهای آفریقایی در راه معالجه و مبارزه با این بیماری به مصرف می رسد .

    11 – بعضی آمارهای تکان دهنده به دست آمده که دانستن آن ها انسان را توجه بیشتری بـه این مسئله و آینـده خطرناک و جدی گرفتن شناخت و آگـاهی از راه های سرایت و پیشگیری آن می دهد .

    مثـلاً : در کشور هندوستان در آماری کـه در سـال 1989 میلادی بـه دست آوردند 000،20 مـورد آلودگی بوده و بـا کمـال تاسف در سال 2000 میلادی ایـن میزان بـه حدود 6 میلیون آلوده به HIV رسیده است .

    و بـا این وضع پیش بینی می شود در 6 سـال آینـده ایـن تعداد بـه رقـم 12 میلیون نفـر برسد کـه شاید بتـوان گفت کـه دیگـر راهی بـرای پیشگیری وجـود نـدارد و بـه مرحله ای می رسیم کـه تسلیم ایـن ویروس مرگبـار شویم .

    هشدار هشدار به همه مسئولین در همه ابعاد .

    12 – در مقابـل أیـن هشدارها بایـد رادیو و تلویزیون ، روزنـامه هـا و مجلات ، کتب درسی و معلمیـن آمـوزش و پرورش ، وزارت بهداشت و درمـان و مجموعه نیروهای انتظامی همکاری جـــدی بنمایند ؛ وقتی رسماً اعلام می شود که 300 هزار زن خیابانی داریم باید کاری کرد که این بزرگترین راه انتشار بیماری به کنترل درآید .

    چگونه و بـا چه برنامه ریزی از فکـر و مسئولیت من خارج است ؛ امروز خیلی دیر نیست ولی فردا دیر است .

    بیماری هایی که فرد مبتلا بعد از این عارضه به آنها دچار می شود: پایان افسردگی بیماری شایع روان افسردگی را میتوان یک فریاد دانست، پیامی که به ما می گوید که حوزهای از زندگی مان را نادیده گرفته ایم.

    افسردگی یا احساس یاس و ناامیدی تجربه ای درد آور است که پیر و جوان و فقیر و غنی را نمی شناسد.

    افسردگی را سرماخوردگی شایع روان نامیده اند که چه در تجارب بحرانی و چه در مواقعی که اشخاص با بحرانی روبرو نیستند گریبانگیر افراد میشود.

    روشهای مواجهه با افسردگی ایجاد رابطه صمیمانه با شخص افسرده از نخستین و مهم ترین گامهای مشاوره می باشد.

    در نخستین جلسه ملاقات، شخص نیاز دارد تال این امید را بیابد که ارزش آن را دارد تا برای رفع مشکلش تلاش کند.

    وی نیاز به فردی دارد که به فکر او باشد و توجه وعلاقه خود را نیز به او ابراز کند.

    این امر به معنای گفتگو با شخص در مورد خانواده، شغل، دوستان و گذشته او باشد.

    در برخورد با شخص افسرده بسیار اهمیت دارد که شنونده فعالی باشیم.

    اگر شما بخوبی به شخص گوش بسپارید، او مشتاق خواهد بود تا در مورد درد ورنج افسردگی سخن بگوید.

    گوش سپردن و واکنش نشان دادن به شخص افسرده میتواند تا حدی باعث تخلیه هیجانی وی گردد.

    گاهی فرایند های فکری فرد افسرده بگونه ای هستند که وی نمی تواند به موضوعی بجز حالت افسرده خودش توجه داشته باشد.

    در این حال باید سعی نمود تا شخص را از احساساتش بسوی علت و یا عامل بوجود آورنده افسردگی معطوف ساخت.

    تشخیص و تصدیق عامل افسردگی می تواند در شخص احساس آرامش و آرامی بوجود آورد.

    برای این موضوع میتوان سوالاتی ازاین قبیل را طرح نمود هوس عشق آزاد عشق آزاد مقوله ای است در تفکر انسان معاصر که آنرا بخشی از زندگی انسان آزاد معرفی می کند.

    از میان نویسندگان و منتقدان معاصر نهاد زناشویی سیمون دوبوار می باشد که در کتاب خود بر این موضوع بعنوان جنس دوم تاکید می کند.

    اگر چه اینگونه نویسندگان سعی در ارائه قالبی بهتر بجای ازداوج نموده اند اما نتوانسته اند نهادی را ارائه دهند که فارغ از کاستی ها زناشویی بوده و یا محفوظ کننده تکامل مهرورزی و رشد فردی باشد خودکشی بیماری شایع ، در جامعه خودکشی یکی از جرائمی است که در اروپا و امریکا رقم بالایی را در میان سائر جرائم بخود اختصاص داده است.

    در امریکا هرساله حداقل 30000 جوان بدلیل آینده نامعلوم و زندگی بدون هدف دست به خودکشی میزنند.

    در کشور فرانسه هر روز 438 نفر بدلایل مختلف اقدام به خود کشی میکنند.اما سئوالی اینجاست چرا؟

    همجنس گرایی واقعیتی تلخ امّا حاضر در جامعه همجنس گرایی مسئله ای است کهن که همواره در طول تاریخ مورد بررسی و کنکاش قرار گرفته و امروز ه هم در اکثر کشورهای غربی بیش از هر زمان دیگری بدلیل پذیرش جامعه در قبال این موضوع پیروان آن آزادانه به بحث و تبادل نظر می پردازند.

    اما براستی همجنس گرایی چیست؟

    مسائل جنسی مسائل و موضوعاتی چون خودکشی، اعتیاد، سکس و سواستفاده های جنسی اگر چه در فرهنگ و جامعه ما عملی است مذموم و ناپسندیده اما متاسفانه امروزه بدلایل مختلف در زندگی بسیاری از ما وارد شده است.

    عاملی که شاید خیلی ها ازآن رنج ببرند و قادر به مطرح کردن آن با دیگران بجهت پیدا کردن راه حلی برای آن نمی باشند نوجوانان و جوانان در هرجامعه قلب و مرکز آنرا تشکیل میدهند چرا که ایشان آینده سازان آن میباشند.

    این گروه همچنین میتواند شکننده ترین قشر اجتماعی باشد اگر به نیازها و احتیاجات ایشان بطرز صحیح پاسخگو نبود.

    مسائل جنسی و نحوه صحیح برقراری ارتباط آن یکی از موضوعاتی است که بیش از پیش نظر این گروه سنی را بخود معطوف می کند.

    اما متاسفانه برای جوابگویی به این مسئله جوامع مختلف راه را به افراط رفته اند بگونه ای که در بعضی این امر کاملا مذموم و ناپسندیده است اما در سائر جوامع این موضوع کاملا طبیعی و آزاد میباشد و افراد آنرا حق طبیعی خود قبل از تشکیل خانواده میدانند

کلمات کلیدی: HIV - ایدز

HIV ايدز يا ويروس "اچ اي وي"(HIV) بيماري است که باعث تخريب سيستم دفاعي بدن انسان مي شود. اين ويروس بطرق مختلف همانند داشتن روابط جنسي با فرد يا افراد مسلول به اين بيماري، استفاده از سرنگ و فراورده هاي خوني آلوده، دريافت و انتقال خون آلوده و همچنين

بیماری ایدز از جدیدترین و مهلک ترین عفونت های ویروسی که اولین بار در سال 1981 شناسایی شد از آن تاریخ به بعد هر سال بر تعداد قربانیان این بیماری افزوده شد. بنابر تخمین سازمان جهانی بهداشت تا 5 ژانویه 1993 حدود 13-10 میلیون نفر مرد، زن و کودک در سراسر جهان آلوده به ویروس ایدز بودند که در بین این عده ایدز در 611589 نفر ظاهر شدند. دانشمندان پیش بینی کردند که تا سال 2000 میلادی حدود ...

مقدمه » با توجه به گستردگی ایدز در تمام آحاد جامعه و پراکندگی جمعیت در اقصا نقاط کشور، لزوم آموزش همه جانبه و گسترده از سوی همه ی رده های بهداشتی بیش از پیش آشکار می شود. بنابراین، درگیرشدن تمام سطح بهداشتی از پایین ترین سطح یعنی خانه های بهداشت تا بالاترین سطح یعنی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امری گریزناپذیر است. بر این اساس، آن چه شایسته ی توجه بیشتری است، مشارکت بهورز ...

ایدز ایدز یا نشانگان نقص اکتسابی ایمنی در اثر ویروسی به نام HIV (ویروس نقص ایمنی انسان) به‌وجود می‌آید. از زمان آلوده شدن بدن به HIV تا بروز ایدز ممکن است ۶ ماه تا ده سال و یا بیش‌تر طول بکشد در این مدت گرچه فرد به ظاهر سالم به نظر می‌رسد، اما ناقل بیماری است و می‌تواند افراد دیگر را آلوده کند. AIDS مخفف عبارت «نشانگان نقص ایمنی اکتسابی» به زبان انگلیسی است. بر اثر تخریب ...

مقدمه این مقاله در مورد ویروس HIV که منجر به ایدز می شود می باشد و مطالب زیادی در این موارد درونش ذکر شده است . این عفونت ویروس نقص ایمنی انسان (human Immuno deficiency viruses) نام دارد که منجر به سندروم نقص ایمنی اکتسابی (Acquired Immuno Definicincy Syndrome) می باشد که در بیست اخیر پیشرفت زیادی داشته و تحقیقات زیادی روی آن انجام شده است . که دانشمندان اعتقاد دارند که این ...

ایدز سرنام عبارت (به انگلیسی: [۲]AIDS یا Acquired immune deficiency syndrome) به معنی نشانگان نقص ایمنی اکتسابی است. ایدز یک بیماری پیشرونده علاج نشدنی[۳] و قابل پیشگیری[۴][۵] است، این بیماری حاصل تکثیر ویروسی به نام اچ آی وی در بدن میزبان است [۶] که باعث تخریب جدی دستگاه ایمنی بدن (معروف به نقص ایمنی یا کمبود ایمنی) انسان می‌گردد که خود زمینه‌ساز بروز عفونت‌های موسوم به فرصت ...

نوجوانان عزیز ایدز بلای قرن را بشناسیم ایدز چیست ؟ هنگامی که دنیا برنامه بهداشت برای همه تا سال ۲۰۰۰ را پیگیری می کرد و زمانیکه جهانیان ریشه کنی آبله را جشن می گرفتند و غلبه بر بسیاری از بیماریهای عفونی مانند فلج اطفال ،‌ دیفتری ، سرخک و کنترل بیماریهای واگیر را نوید می دادند ، ناگهان در سال ۱۹۸۱ نوعی بیماری عفونی ناشناخته در آمریکا ، اروپا ، آفریقا ،‌ استرالیا ، به نام ایدز ...

مقدمه از آنجائی که در کشورهای صنعتی و پیشرفته به علت ازدیاد جمعیت، مسافرتهای پی در پی و پیدایش مراکز تفریحی ناسالم و عدم پایبندی به مسائل اخلاقی، اجتماعی و فرهنگی و مذهبی و از سوی دیگر اضافه شدن مسائل اقتصادی و نیز اعتیاد، بیماریهای آمیزشی ازجمله ایدز شیوع پیدا نموده است و به علت وجود رادیو، تلوزیون، نوارهای ویدئوئی، ماهواره و اینرتنت فرهنگ های غلط این جوانع به کشورهای در حال ...

منشا HIV و ايدز و اولين موارد ايدز از ابتداي همه گيري (اپيدمي) ايدز، مباحثه پيرامون منشا اوليه ايدز مورد علاقه و بحث و جدل بود. اگر چه در تلاش براي مشخص کردن محل اوليه ايدز، خطر اينکه بيماري را به گروه يا منطقه خاص يا افراد خاصي نسبت بدهند وجود دا

پیشگفتار بیماری ایدز از جدیدترین ومهلک ترین عفونتهای ویروسی می باشد که اولین بار در سال 1981 شناسایی شد .از آن تاریخ تا کنون هر سال بر تعداد قربانیان این بیماری افزوده شده ،به طوریکه از 173 کشور تا پایان سال 1992 گزارشاتی در این زمینه به چشم می خورد. بعضی از کشورها موارد کمی از این بیماری راگزارش کرده اند که علت آن می تواند واقعا کم بودن موارد این بیماری یا کمبود امکانات ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول