نقش مواد معدنی در زندگی روزمره انسان برکسی پوشیده نیست، رابطه انسان با مواد معدنی و سنگ رابطه ای دیرینه است و این موضوع قدمتی را برابر با بوجود آمدن انسان بر روی کره خاکی دارد، بنابراین جستجو و کاوش برای بدست آوردن مواد مورد نیاز از دل سنگ و خاک اجتناب ناپذیر بوده، در این میان علم زمین شناسی و معدن نقش بسزایی در پی جویی و استخراج این مواد بعهده خواهند داشت.
شناخت کانیها و سنگ ها، خصوصیات و شرایط تشکیل آنها باعث خواهد گردید که الگوهای مختلفی برای کانسارها تهیه گردد و ندایی جویی آتی از هر کانسار باعث پایین آمدن زمان و هزینه اکتشافی خواهد گردید.
گذشت زمان و افزایش جمعیت باعث گردید، تا منابع معدنی سطحی با عیار بالا رو به اتمام گذارد و انسان برای رفع نیازهای خود به معادن زیرزمینی و معادنی که از عیار پایین تری برخوردارند روی آورد اما افزایش قیمت مواد معدنی و پیشرفت تکنولوژی این نقیصه را جبران نموده و بنابر عقاید برخی دانشمندان مواد معدنی هرگز پایان نخواهد داشت و همیشه منابع جدیدی کشف خواهد گردید.
گروه فلدسپاتها یکی از فراوانترین ترکیبات روی زمین بوده و بسیاری از سنگها حاوی یک یا چند ترکیب از این گروه می باشند. این ماده معدنی اغلب بصورت گرای یا لایه ای و بعضا بصورت توده ای می باشد که هم اکنون در استان همدان بصورت روباز استخراج می شود.
اکتشاف فلدسپات در محدوده اکتشافی مورد نظر در راستای تامین منابع داخلی و در صورت امکان مادر به خارج از کشور بوده و امید است در این راستا گامی در جهت استقلال و نیل به اهداف میهن اسلامی برداشته شود.
2- کلیات:
2-1- موقعیت جغرافیایی:
استان همدان با مساحت 19024 کیلومتر مربع یکی از استانهای کوچک به شمار می رود و جزء استانهای غربی ایران است. این استان از شمال به استان زنجان، از جنوب به استان لرستان، از شرق به استان مرکزی و از مغرب به استانهای کرمانشاه و کردستان محدود می شود.
محدوده مورد اکتشاف در جنوب شرق شهرستان ملایر از توابع استان عمدان و تقریبا همجوار با استان لرستان واقع گردیده است.