دانلود تحقیق تاریخچه عکاسی تبلیغاتی

Word 61 KB 23616 11
مشخص نشده مشخص نشده عمومی - متفرقه
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • اولین تبلیغات تصویری بی شک فعالیت خود را از غارهایی آغاز کرد که انسان های اولیه در آن سکنی می گزیدند.نقاشی بر روی سنگ ها و بسیاری از سنگ نبشته های تصویری نظیر تصاویر شکار، پرورش حیوانات و اهلی کردن حیوانات وحشی، همگی نمونه تبلیغات تصویری از توانمندی های انسان اولیه بوده است.چنانچه انسان کنونی و هم عصر ما دیگر بار، باز به هزاران سال قبل رجوع کند بی شک به قدرت بیان اهداف و جلب اطرافیان گذشتگان پی می برد که فقط با زبان تصویر و تصویری بوده است، اما در زمان حال دیگر سطوح نوشتاری آن چنان که باید و شاید دیگر توان جلب توجه بینندگان را ندارد.

    زیرا فرصت کم است و حوصله ها کوتاه و وقت مطالعه کم.

    دنیای امروز توان خواندن خود را در سطح یک ورق زدن کاهش داده و باید بتوان در همان ساعت کوتاه پیام خود را رساند و این رسالت تصویر است که باید تاثیر خود را با کوتاه ترین زمان بگذارد و آری انسان امروز مجذوب تصویر است.عکاسی با پیدایش خود در سال ۱۸۱۶ تا به امروز هزار راه و بیراهه را آزموده ولی عکاسی تبلیغاتی که شاید جزو آغازین این فرآیند بوده ریشه دارترین قسمت این هنر است.

    ابتدایی ترین تصاویر، تصاویری است که زندگی مردم را به تصویر می کشد.

    کار یک کشاورز، فعالیت یک صنعتگر و حمله نظامی و...

    حاصل این نوع عکاسی را می توان در زمره عکس های مستند تبلیغاتی دانست.


    این سبک خود آغاز رویکردی است که امروزه به هزاران شکل درآمده است که هر کدام دارای ابزار و فن خاص خود است.

    بیان اسم عکاسی تبلیغاتی برای هر شنونده ای یادآور تصاویری است بسیار ساده و کوتاه در ذهن.

    تصویر برچسب بر روی قوطی کنسرو.

    دونده ای بر روی جعبه کفش یا کودکی شاد بر روی جعبه خوراکی.

    ولی هر چه هست در هزاره سوم، تبلیغات و مخصوصا تبلیغات بصری، خود به ابزاری قدرتمند در جوامع بشری تبدیل شده است.

    در حال حاضر عکاسی تبلیغاتی و تصویر تبلیغاتی جای خود را در صفحات مهم مجلات یافته، پوسترهای آگهی های تبلیغاتی تمام شهرها را در زیر سیطره خود درآورده و خبر گشایش استودیوهای بزرگ و پر زرق و برق هر روز به گوش می رسد.


    تبلیغات بصری حالا گام های خود را استوارتر می گذارد، چون یافته است که این فن حتی در جوامع اقتصادی که شریان یک ملت است نفوذ کرده و حتی جوامع سیاسی را تحت سلطه خود درآورده است.


    و به همین خاطر آن چنان بزرگان ملل مختلف خود را در تیررس لنزها قرار می دهند که حتی به نتیجه کار هم فکر نمی کنند چون با تمام وجود به نتیجه این نوع تبلیغات اطمینان کامل دارند.


    پس، از ابتدای بشریت از زمان پیدایش انسان غارنشین، تبلیغات تصویری به وضوح پدیدار بوده است.


    تاریخچه عکاسی تبلیغاتی
    پس ازپایان جنگ دوم جهانی نیمه غربی اروپای ویرانه که با کمک های مالی متفق قدرتمندش ایالات متحده رو به بازسازی عمومی می رفت اندک اندک چون ققنوسی از خاکستربرمی خواست وجانی تازه درکالبدش دمیده می شد.

    بازار تولید که کاملاَ بی رونق مانده بود.

    اروپای درمانده را به سوی مصرف گرایی کشاند.

    چرا که فروشگاه ها خالی بودند و شهروندان نیازمند اقلام روزمره .

    درنتیجه درسرتاسر اروپا بدل به بستری بی نظیر برای ارائه محصولات آمریکایی گردید .

    ودر این میان آنچه نقدینه ی بیشتری را راهی جیب کمپانی موفق می ساخت تبلیغات مناسب و تأثیرگذار بود.

    بی شک با حجم تخریب اروپا صورتی دردمند یافته بود.

    درنتیجه تبلیغاتی جذابتر به نظر می رسیدند که پررنگ و لعاب تر بودند.


    در این سال ها عکاسی درمقام هنری مستقل شناخته می شد ومجله های بسیاری در سراسر اروپا و آمریکا به این هنر جوان اختصاص یافته بودند ، چه در سطح تکنیکی و چه به مثابه رسانه ای هنری .

    با پایان جنگ نخست تکنولوژی عکاسی روند روبه پیشرفت بی وقفه را پیش گرفته بود که پس از جنگ و تا پایان دهه 1930 انواع دوربین های تک لنزی انعکاسی ( SLR ) را به بازار روانه ساخت ، چنین امکاناتی سبب شد که استفاده از این رسانه گویا بسیار آسان تر ، ارزانتر وهمه گیر شود.

    درسال 1947 امکان تازه ای پدید آمد که بسیار چنین روندی را تسریع نمود.

    دراین سال دکترادوین.

    اچ .

    لند در اتحادیه جامعه اپتیکی آمریکا دوربینی را ابداع کرد که عکس یک دقیقه ای می گرفت .

    و این تکنولوژی تا سال 1959 به سرعتی معادل 15 ثانیه رسید.

    سال های پس ازجنگ به دلایلی که برخی از آنها ذکر شد.

    سال پیشرفت صنعت چاپ وبه اصطلاح دوران طلایی چاپ نامیده می شد.

    مجلات رنگی و مصور که با قیمت بسیار ارزان و درتیراژهای بسیار بالا ارائه می شد .

    همگان را به خرید محصولات و همچنین سفر وجهانگردی فرا می خواند .

    ازهمین رو دهه های 1940و 1950 را دوران مجله های گلاسه رنگی نیز می گویند .

    فراتر از تبلیغات در سالهای پس از جنگ عکاسی مردم نگار مستند و خبری نیز خیزهای چشمگیری برداشت .

    برای مثال در سال 1947 عکاسان آزاد مستند و جنگ گروهی را تشکیل دادند با نام مگنوم .

    که نام آن همچنان معادل بهترین شکل عکاسی مستند وخبری است .

    درمجموع گستره ی وسیعی از سال های پس ازجنگ به عکاسی مستند گذشت هر چند هنرمندان مدرنیستی که در دوره جنگ مجال ارائه آثار هنرمندانه خود را نداشتند نیز فضایی یافتند تا به برگذاری نمایشگاه های هنری بپردازند.

    عکاسانی چون پیرسودر، مارتین مارتینک ، آنگوس مکبین ، امیلا مدکو!

    درفاصله سال های 1945 تا 1965 چنان که گفته شد دوران رشد و شکوفایی آمریکا نامیده می شد .

    دورانی که شاید دیگر درتاریخ جهان برای هیچ حکومت سرمایه داری رخ ندهد .

    بدون شک شرکت های سرمایه دار اروپایی که درآن سال ها هنوز چیزی از سرمایه شان باقی مانده بود نیز راهی ایالات متحده شدند ،‌تا از رشد اقتصادی قاره دور افتاده بهره مند شوند ،‌ بررسی هزینه های صرف شده در صنعت تبلیغات درفاصله سال های 40 تا 60 به سادگی به ما نشان می دهد که ابعاد ماجرا چقدر عظیم بود.

    تبلیغات چاپی موجود درمجلات و روزنامه ها از سال 1940 تا 1950 از مبلغ یک میلیارد دلار به 5/2 میلیارد دلار رسید و این رقم در سال 1960 با رشدی شگرف معادل 5/4 میلیارد دلار ثبت شده است که درمقایسه با سال 1935 رشدی 515 درصدی داشت .

    دوران اخیر دوران رشد سمت تازه ای در مطبوعات بود .

    این فرد یعنی مدیر هنری از اهمیت بسیاری برخوردار شد چرا که وظایفی چون کشف استعدادهای بالقوه ،‌ بالفعل ساختن آن و تأیید و گسترش ایده های تبلیغاتی را برعهده داشت.

    ویلیام برن باخ مدیر هنری برجسته آن سال ها در سال 1947 چنین می گوید: « تبلیغات دراصل متقاعد کنندگی است و متقاعد کنندگی نمی تواند یک علم باشد ،‌ بلکه هنر است .

    » عکس های سال های پس ازجنگ همواره با شعاری سیاسی همراه بودند که با روحیه سیاسی اجتماعی همان سال ها تدوین می شد .

    شعارهایی اغلب بر اساس سیاست های جنگ سرد .

    با آنکه تأکید بر ساخت هنرمندانه عکاسی بسیار بیشتر از سال های 20 و 30 بود لیکن شکل تازه ای از هنر را در نظرمی آورد که برخوردار از دستور زبانی مشخص و توانایی بیانگری بود والتر نورنبرگ عکاس تبلیغاتی در سال 1940 چنین نوشته است : « عکس تبلیغاتی باید ایده داده شده را به فرمی ملموس ترجمه کند – آن چنان که برای بیننده کاملاٌ آشکار باشد و نمایانگر موضوع مورد فروش .

    » وی چنین ادامه می دهد : «‌ این مسئله به شکلی تلویحی بیانگر چهار ملاحظه مهم است ، نخست اینکه نباید تجربه حسی را با ادراک رومانتیک اشتباه گرفت .

    گاهی چنین چیزی رخ می دهد چرا که رمانتیسم باعث می شود تجربیات حسی برای متوسط مردم راحتتر قابل درک باشد و دوم آنکه بیان را نباید با توضیح اشتباه گرفت .

    توضیح دادن به معنای تبیین نمودن است .

    لیکن بیان کردن به معنای قابل درک نمودن تجربیاتی شخصی است .

    این بدان معناست که عکاس – اگر هنرمند باشد – باید از جزئیات پنهانی که می خواهد نشان دهد آگاه باشد و آن را برای نظاره گر بیان کند.

    به طوری که بیننده موضوع عکس را به همان شکل بفهمند وحس کند .

    سوم این که واکنش مردم به یک اثر هنری غیرقابل محاسبه است و رویدادی از پیش تعیین شده وجود ندارد.

    چهارم ،‌ در اثرهنری فرم و محتوا همچون یک واحد یگانه در می آید و چنان به هم پیوسته اند که غیرقابل تفکیک می شوند .

    فرم بخشی ذاتی از بیان هنری است .

    » چنین ایده ای که ریشه هایش از دهه های 1930 اندک اندک تا سال های دهه ی 1960 بر این باور تأکید داشتند که مضمون یک آگهی تبلیغاتی سبب ترغیب مشتری به خرید می شود و نه فرم آگهی و همین تغییر نگرش سبب توجه بسیاری در رابطه میان متن و تصویر موجود در آگهی شد چرا که بر مبنای تجربه عمومی ،‌ مخاطب در مواجهه با آگهی شامل عکس و متن ابتدا نگاهی گذرا به عکس می اندازد سپس متن را می خواند و درنهایت با دقتی بیشتر به تصویر باز می گردد.

    تاریخچه و اهداف انجمن عکاسان تبلیغاتی و صنعتی ایران تا سالهای میانی دهه شصت ، تعداد افرادی که در کشور به حرفه عکاسی تبلیغاتی و صنعتی مشغول بودند از تعداد انگشتان یک دست فراتر نمیرفت که در بین آنها به چهره های پر افتخاری بر می خوریم که خداوند را شکر همگی هنوز مشغول کار هستند ، این همکاران چه آنانی که این حرفه را بصورت آکادمیک و علمی و چه آنانی که به صورت تجربی فراگرفته بودند همگی عکاسان خود ساخته و خود باور هستند که در تمامی این سالها بدون هیچ گونه حمایت از طرف مدعیان، خود گلیم عکاسی تبلیغاتی و صنعتی را از آب بیرون کشیده اند.

    تا پایان جنگ تحمیلی ، یعنی 1367 ، سرد بودن بازار و نرخ جهانی نفت و داغ بودن بحث صادرات و بازار یابی برای کالاهای ایرانی، زمینه را برای عکاسان تبلیغاتی و صنعتی مهیا ساخت تا بخشی از بازار تولید تبلیغات را به سمت خود جذب کنند.از این رو تعداد انگشت شمار دیگری عکاس تبلیغاتی و صنعتی وارد گود شدند و همان رقابت مختصر زمینه را برای تولید کیفی تصویر فراهم آورد.

    در همین سالها صنعت لیتوگرافی دیجیتال و ماشین های اسکنر هم پا به عرصه تبلیغات و چاپ کشور گذاشت ، لیتو گرافی سنتی دیگر جواب گوی کیفیت و سرعت مورد نظر طراحان گرافیک و عکاسان نبودند ، در ضمن با پیشرفته شدن مرحله لیتوگرافی و آماده سازی برای چاپ و همچنین تغییر در نگاه چاپخانه ها به کیفیت چاپ جهت رقابت در بازار صادرات کالاهای ایرانی ، موضوع تبلیغات بیش از پیش رقابتی شد.

    با شروع دهه هفتاد و آغاز دوران سازندگی ، علاوه بر رونقی که صادرات غیر نفتی در بازار تبلیغات بوجود آورده بود ، باز سازی زیربناهای تخریب شده کشور در جنگ نیز رونقی به عکاسی صنعتی داد.

    برای ثبت و ایجاد سوابق در امر بازسازی، تولید و رپرتاژهای صنعتی ، عکاسان فعال و زبده ای را می طلبید.

    نمایشگاه بین المللی تهران در آن سالها به واسطه فعالیت و رقابت شرکت های داخلی فصل کاری پر جاذبه را برای عکاسان صنعتی و تبلیغاتی رقم می زد و ارباب صنعت و سرمایه کشور اعم از خصوصی و دولتی در تولید اوراق تبلیغاتی نفیس و عکاسان در تولید تصاویر کیفی از یکدیگر پیشی میگرفتند.

    میتوان این دوره را دوره پیش از هجوم چینی ها و یا حمله دوم مغول نام نهاد!

    چون کالاهای ارزان و پست چینی تولیدات داخلی را تهدید میکرد.

    همانطور که گفته شد ، در اوایل دهه هفتاد نیز بازار باعث رشد تعداد عکاسان گردید و انصافا اغلب آنها کارهای با کیفیتی تولید می کردند و رقابتی بودن بازار کوچک تبلیغات باعث رشد کمی نیز شده بود.

    در اواسط دهه هفتاد ، علاوه بر فارغ التحصیلان اندک عکاسی و گرافیک دانشکده های هنر های زیبا و هنر و دانشکده صدا و سیما ، ناگهان فارغ التحصیلان پر تعداد دانشگاه آزاد نیز روانه بازار کار شدند.

    این گروه ها اغلب جوانانی پر شور و پر استعداد و جویای نام بودند که با ورودشان به بازار بانی خیر شدند .

    پر تعداد شدن دست اندر کار در عکاسی تبلیغاتی و صنعتی در طی ده سال گذشته باعث تثبیت بیشتر موقعیت عکاسان مجرب و همچنین شکوفا شدن استعداد های جوان نهفته شد.

    انجمن عکاسان تبلیغاتی و صنعتی ایران، انجمنی است که از سالهای میانی دهه شصت بصورت یک کلوپ از دوستان و همکاران دست اندر کار در امرعکاسی تبلیغاتی و صنعتی وجود داشته است.

    ولی تعداد این همکاران تا این اواخر آنقدر زیاد نبود که نیاز به این تشکل به شکل رسمی احساس شود.

    رشد کمی و کیفی عکاسی تبلیغاتی و صنعتی و پیامد های حرفه ای و حقوقی این امر و نیاز به اعلام حضور در بازارهای داخلی و خارجی و دستیابی به ایده آل هایی که برای این حرفه متصور است و وجود مرجعی صلاحیت دار و قابل استناد در این حرفه جهت حمایت از کارفرمابان و عکاسان و رتبه بندی عکاسان توسط کیته های فنی مورد وثوق و پیگیری موضوع کپی رایت در عکاسی تبلیغاتی و صنعتی و همچنین بدست آوردن جایگاه اقتصادی و حقوقی واقعی عکاسان و ترویج مسئولیت پذیری در آنها و کارفرمایان و به روز کردن روشهای آموزشی و هدایت مراکز آکادمیک و دانشکده های هنری کشور و کوشش در جهت ارتقاء آگاهی جامعه نسبت به نقش ، مسئولیت و توانایی های عکاسی تبلیغاتی و صنعتی و انتشار کتابها و نشریه مورد نیاز این حرفه و تشکیل صندوق و شرکتهای تعاونی ، رفاهی و تخصصی مرتبط با فعالیت های انجمن ، همه و همه همکاران فعال در این شاخه از عکاسی را بر آن داشت تا تشکلی پویا و فعال پایه گذاری کنند.

    کشور هفتاد میلیونی ما با تمام منابع و ذخایر مادی و معنوی و انسانی خود.

    بدیهی است سیری استکمالی را طی می کند و برای جوابگویی به جمعیت جوان و نسل نو خویش ، پیوستن به بازار های جهانی را در راس برنامه های خود دارد.

    از این رو در آینده ای بسیار نزدیک بیشتر از امروز به افرادی متخصص در امر عکاسی تبلیغاتی و صنعتی نیاز دارد.

    انجمن عکاسان تبلیغاتی و صنعتی ایران همانطور که از اهدافش نمایان است بعنوان یک تشکل مدنی غیر دولتی (NGO) در صدد هدایت و متعالی ساختن فعالیت های حرفه ای همکاران تازه واردی است که این شغل را برگزیده اند.

    من به عنوان یکی از افراد این انجمن به تمامی همکارانی که این کسوت برازنده آنهاست ، خوش آمد می گویم و دست مساعدت آنها را می فشارم .

    پیکره این انجمن با وجود تک تک شما جان میگیرد و این نهال با تلاش شما جوانان عزیز پر شاخ و برگ می شود تا در سایه سار ایرانی آباد رشد کند.

تعریف واژه بیلبورد واژه "BILLBOARD" مرکب از دو بخش Bill و BOARD است. Bill دارای معنی، لایحه قانونی، قبض، صورتحساب برات، سند، اسکناس و ... و Board به معنای مقوا، تخته، یا هر چیز مسطح، میز غذا، تخته پوش کردن و ... می‌باشد. بیلبورد ابزاری تبلیغاتی است که از چوب، آهن، کاغذ و یا دیگر مواد قابل استفاده تشکیل شده است و در جاده‌ها، روی ساختمانها و مکانهای عمومی نصب می‌گردد. در قرن ...

اين واژه در زبان فارسي آگهي ديواري يا ديوارکوب، در زبان عربي "اعلان"، در زبان فرانسوي "آفيش"، و در آلماني "پلاکارد" نام گرفته است. پوستر صفحه‌اي با پيامي روشن و گوياست که در آن از دو عنصر کلام و تصوير استفاده شده باشد و بيننده، با نگاهي سريع و گذرا،

سرچشمه پوسترها را همچون مصورسازي، در گذشته هاي دور مي توان جستجو کرد. به يک معنا نقش برجسته هاي آشوري، ايراني و رومي نوعي پوستر بوده اند. زيرا رويدادهايي را به روايت تصوير، توصيف مي کردند. که درواقع تبليغي براي دستگاه حاکم بود. بعلاو ه در مصر و رو

علم فیزیک رفتار و اثر متقابل ماده و نیرو را مطالعه می‌کند. مفاهیم بنیادی پدیده‌های طبیعی تحت عنوان قوانین فیزیک مطرح می‌شوند. این قوانین به توسط علوم ریاضی فرمول بندی می‌شوند، بطوری که قوانین فیزیک و روابط ریاضی باهم در توافق بوده و مکمل هم هستند و دوتایی قادرند کلیه پدیده‌های فیزیکی را توصیف نمایند. تاریخچه علم فیزیک از روزگاران باستان مردم سعی می‌کردند رفتار ماده را بفهمند. و ...

مقدمه : با گسترش روز افزون وسایل ارتباط جمعی اهمیت تصویر بعنوان یک وسیله ارتباط جهانی افزایش یافته است. تصویر چون دو پهلو و مبهم نیست همیشه بر کلام امتیاز دارد. پوستر مولود کلمه و تصویر است. صراحت تصویر و ابهام کلام می‌تواند تاثیر تبلیغی ویژه‌ای بیافریند. پوستر به همان اندازه که در خدمت یک اعتقاد درمی‌آید، می‌تواند بر ضد آن عمل کند. و بنابراین خطرناک‌ترین و برّاترین حربه ...

اگر ریشه واژه پوستر را بررسی کنیم می بینیم پوستر به معنای چاپار یعنی ارسال سریع آگهی و اعلان لغت پوستر که معنی آگهی، اعلان و دیوارکوب است. سرچشمه پوستر را به زمانی نسبت می دهند که در یکی از ضیافتهای بزرگ بالتازار، آرشیتکت برزگ جهان، اندیشه و خواسته خود را با نوشتن صحبتهای مربوط به پیامبر بر روی آشکار کرد در دایره المعارف (کولیزر) آمده است که یکی از قدیمی ترین پوسترهای شناخته شده ...

یکی از انواع نشانه ها پیکتوگرامها هستند که البته نمی دونم معادل فارسیش چی میشه حالا من توضیح میدم خودتون متوجه میشید که پیکتوگرام چیه. پیکتوگرامها معمولا برای بیان تصویری ساده و روان مورد استفاده قرار می گیرند. این مفاهیم می تونه هشدار دهنده، راهنمایی کننده و… باشه. به عبارت دیگه با استفاده از این نمادهای تصویری میتونیم به یک ارتباط تصویری دست پیدا کنیم. معمولا این نوع از نشانه ...

چکیده سبک آرنوو ، سبکی تزیینی بود که در اکثر نقاط غرب اروپا و نیز ایالات متحده طی سال های دهه 1980 تا جنگ جهانی اول ظهور یافت و فراگیر شد . این سبک واکنشی بود در برابر گرایش تاریخ گرایانه ی فرهنگستانی سده ی نوزدهم میلادی و تلاشی بود جهت خلق یک سبک تازه نوین . این سبک که در آغاز ، جنبه ی تزیینی داشت ، بیشترین جلوه و نمود خود را در معماری ، هنرهای کاربردی و اشیاء هنری ظریف و کوچک ...

ماهيت کار عکاسان تصويرهائي را توليد و حفظ ميکنند که منظره اي را به تصوير ميکشند ، داستاني را بازگو ميکنند يا حادثه اي را ثبت ميکنند. براي خلق عکسهائي با کيفيت تجاري ، عکاسان بايد تخصص فني و خلاقيت را با هم داشته باشند . ايجاد يک تصوير موفق نياز به

بیان مسئله: عکاسی یکی از بزرگترین اختراعات بشری است که فناوری در موارد متعددی تکامل و پیشرفت خود را مرهون آن است . از سوی دیگر جلوه های هنری آن افق دید واقع گرایانه و وسیع تری را از جهان رمز آلود در فراسوی دیدگانمان تصویر می کشد. در این پژوهش به این مهم دست خواهیم یافت که عکاسی چگونه در جهان رشد و نمو یافته است و به راستی کدام جنبه و جلوه آن در زندگی پررنگتر و کاربردی تر است؟ و ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول