دانلود تحقیق انواع پست ها

Word 108 MB 23636 51
مشخص نشده مشخص نشده الکترونیک - برق - مخابرات
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع

  • هدف اصلی از نقش بندی و نحوه نوشتن این گزارش به این صورت این است که در ابتدا بتوان الفاظ و اصطلاحات برقی قدرتی خاصی که در قسمت ها و بخش های مختلف صنعت مورد استفاده قرار میگیرد را آشنا گردیم.



    و در قسمت های بعد با این ادوات خاصی که در قسمتهای مختلف کارخانه مورد استفاده قرار میگیرد اشنا میگردیم .



    بعلت دنبال کردن این هدف در ابتدا با روند کلی تولید انرژی برق بعنوان حیاتی ترین انرژی بشر در امروزه اشنا میگردیم.

    و بعد از آن انواع پست ها و ادوات ضروری که برای انتقال این انرژی نیاز است را مطرح کرده و علت شبکه کردن و سراسری کردن تمام نیروگاهها را آشنا میگردیم .



    و در قسمت آخر ادوات صنعتی مورد استفاده در کارخانه را میتوان آشنایی مختصری پیدا نمود.









    انواع پست ها:


    الف) انواع پست ها از نظر وظیفه ای که در شبکه به عهده دارند:
    1- پست تبدیل: Transformer substation
    در این گونه پست ها عمل تبدیل ولتاژ توسط ترانسفورماتورهای قامتی صورت می پذیرد.

    این گونه پست ها به دو دسته تقسیم می شوند:
    1-1- پست های نیروگاهی ( افزاینده): ولتاژ تولیدی ژنراتورها به علت محدودیت های که در ساخت آنها وجود دارد پایین می باشد، جهت انتقال اقتصادی قدرت لازم است ولتاژ آنها افزایش یابد.

    بنابراین به این گونه از پست ها پست های بالا برنده و نیروگاهی گفته می شود.


    1-2- پست های کاهنده ولتاژ و یا توزیع:Dritribution (stepdown) substation
    ولتاژ الکتریکی مصرف کنندگان بایستی در حد مطلوبی کاهش داده شود تا قابل استفاده باشد کاهش ولتاژ از مقدار خیلی زیاد به مقدار خیلی کم از طریق پست های توزیع با قدرت کم، اقتصادی نبوده و لازم است در چند مرحله کاهش انجام شود.


    تا آنجا که ممکن است بایستی انرژی را با ولتاژ بالا به نزدیک مصرف کننده رساند تا تلفات کم شود در مناطقی که مصرف کننده ها نزدیک به هم باشند.


    ب: پست ها را از نظر استقرار به دو دسته روباز و روبسته تقسیم می کنند:
    1- پست های بیرونی ( خارجی) باز: outdoor
    پست های باز پست هایی هستند که تجهیزات فشار قوی آنها در محوطه باز و دارد و مستقیما در معرض شرایط جوی از قبیل باد و باران، گرد و غبار و تابش آفتاب قرار دارند.


    2- پست های بسته ( درونی) یا داخلی: Indoor
    پست های بسته پست هایی هستند که تمام تجهیزات فشار قوی آنها یا اکثر تجهیزات در محوطه سربسته قرار دارند.


    ج: پست ها از نظر عایق بین فازها و یا بین فاز و زمین به دو شکل وجود دارند:
    1- پست های معمولی: Insolation substation یا Conventional substation :
    در این نوع پست ها هوا به عنوان عایق خارجی بین قسمت های برقدار و زه و همچنین بین فازها بوده و جهت عایق بندی و ایمنی افرادی که در محوطه پست رفت و آمد می کنند فواصل مشخص و معینی در نظر گرفته می شود.


    2- پست های گازی:( Gas Insolation substation (GIS
    پست های هستند که قسمت برقدار تجهیزات ( به خصوص تجهیزات سوئیچگیر) درداخل محفظه فلزی که با گاز sf6 پر شده قرار دارد.

    این محفظه ها دارای پتانسیل صفر بوده بنابراین رعایت فواصل مشخص لزومی ندارد.

    با پست های دیگر بسیار کوچک و در معرض عوامل محیطی نیستند و در مواقعی که با محدودیت مواجه هستیم کاربرد فراوان دارد.

    پست های گازی نیز به صورت باز و یا بسته و همچنین روزمینی و یا زیر زمینی ساخته می شوند.

    (در ولتاژهای پایین بیشتر به صورت بسته است)
    پست های هوایی:
    پست هایی توزیع در ولتاژ های 20KV و پایین تر با قدرت کم که معمولا در حومه شهرها و روستاها روی پایه ها نصب می گردد، تجهیزات عمده آنها ترانسفورماتور می باشد.

    ( جز پست های معمولی محسوب می شوند).


    پست های سیار: Mobile substation:
    این پستها معمولا به صورت پست های با ظرفیت کم و در ولتاژهای بالاتر و مساوی 63 می تواند به صورت موقت جایگزین یک پست دائمی می گردد.

    ظرفیت این گونه پست ها 30تا 40 مگا ولت آمپر بوده و به دلایلی از قبیل آماده نشدن پست، بالا رفتن میزان یکباره مصرف، حوادث طبیعی و غیر مترقبه مورد استفاده قرار می گیرند.


    تجهیزات این نوع پست ها از نوع GAS بوده و به همراه یک ترانسفورماتور روی یک یا چند تریلی نصب می شود تا حمل و نقل آنها به سادگی امکان پذیر باشد، تعداد فیدرهای این گونه پست ها محدود می باشد.


    ترانسفورماتورهای قدرت:
    اصلی ترین تجهیز پست می باشد که عمل تبدیل ولتاژ را با توجه به شرایط مورد نیاز انجام می دهد.


    قطعات مختلف ترانسفورماتور:
    1- تپ چنجر:
    ولتاژ دستگاه های مصرفی معمولا ثابت است ( مانند لامپها، یخچال، فریزر، جارو برقی و غیره) برای این منظور باید سعی شود که همیشه ولتاژ ثابتی به مصرف کننده برسد.


    بر اثر افت ولتاژ در خطوط و غیره باید ولتاژ ثانویه ترانسفورماتور 20/63 کیلو ولت را تنظیم و ثابت نمود که یکی از وظایف مهم اپراتور است.

    برای تنظیم ولتاژ ثانویه ترانسفورماتور در حالت بارداری معمولا با تغییر دادن دور سیم پیچی اولیه این عمل توسط تپ چنجر انجام می شود.

    عمل تپ چنجر افزایش و یا کاهش تعداد دور سیم پیچ ترانسفوماتور می باشد تپ چنجر مورد نظر دستگاه الکترومکانیکی است که بدون قطع ترانسفورماتور در حالت بارداری می توان ولتاژ خروجی آنرا معمولا تا 20 درصد افزایش و یا کاهش داد.

    خرابی اکثر ترانسفورماتورها نیز از این قسمت ناشی می شود به همین دلیل
    کنتاکت های تپ چنجر در تانک روغن جداگانه ای که در داخل ترانس جاسازی شده است قرار داده می شود به طوری که روغن فاسد شده داخل آن به راحتی قابل تعویض باشد.


    تپ چنجر حساس ترین و مهمترین قسمت ترانس بوده و بایستی در حفاظت و نگهداری آن دقت کافی انجام شود.


    2- رله بوخهلتس :
    رله بوخهلتس وسیله ای است که جهت حفاظت دستگاه هایی که توسط روغن خنک می شوند بکار می رود.

    از این ر له جهت حفاظت ترانسفورماتور روغنی استفاده می شود عواملی که سبب بکار انداختن این رله می گردند عبارتند از تولید جرقه در داخل روغن ( به دلایلی مختلفی نظیر اتصال بین حلقه های بوبین اتصال بدنه، قطع شدن سیم فاز و تپ چنجر در داخل ترانس و غیره) و یا نشتی شدید روغن از ترانس و یا از لوله های ارتباطی آن.


    این رله بین مخزن ذخیره روغن و تانک اصلی ترانسفورماتور نصب می شود و دارای دو شناور می باشند گازهای تولید شده بر اثر جرقه درداخل رله بوخهلتس جمع شده و سبب می شود شناور بوخهلتس عمل کند و دراین حالت فرمان آلارم صادر می گردد.

    اپراتور متوجه عیب خواهد شد که بهتر است ترانسفورماتور بی برق و موضوع بررسی شود اما اگر اتصالی شدید باشد و گاز حاصل نیز همواره با حرکت شدید روغن جابجا گردد سبب می شود شناور دوم رله نیز عمل کند در این حالت بریکرهای طرفین ترانس قطع شده و ترانسفورماتور از مدار خارج خواهد شد دو شناور رله بوخهلتس در مخزنی قرار گرفته اند که پر از روغن می باشد و پس از عملکرد اتصالی بایستی گاز آنرا توسط شیر تخلیه خارج کرده و از لحاظ قابل اشتعال بودن آزمایش نمود.


    رله کنترل درجه حرارت سیم پیچ: عملکرد این رله بر اثر عبور جریان زیاد و نیز گرم شدن بیش از حد روغن در اثر عوامل مختلف می باشد این رله دارای یک عقربه نشان دهنده مدرج و چندین کنتاکت می باشد که از آنها جهت راه اندازی پنکه ها و آلارم ها و قطع ترانسفورماتور استفاده می شود.

    رله کنترل درجه حرارت روغن: این رله از نظر مکانیزم عملکرد مانند رله کنترل درجه حرارت، سیم پیچ می باشد و دارای دو کنتاکت آلارم و قطع می باشد.

    لوله انفجار ( دریچه اطمینان): بر اثر اتصالی شدید و سوختن سیم پیچ های داخل ترانس و به وجود آمدن کار زیاد امکان صدمه به بدنه ترانس وجود دارد به همین جهت روی تانک اصلی ترانسفورماتور لوله انفجار نصب نموده و دهانه انرا به وسیله ورق بسیار نازک می پوشانند که بر اثر فشار زید زیاد سوراخ شده و گاز و روغن از لوله خارج گردیده و از ترکیدن تانک اصلی و اشتعال روغن ترانسفورماتور جلوگیری می شود.

    تانک اصلی ترانسفورماتور: سیم پیچ ها و هسته ترانس در داخل تانک اصلی قرار دارند و تانک از روغن پر می باشد.

    تانک ذخیره روغن: این تانک معمولا بصورت استوانه بوده و در قسمت بالای تانک اصلی نصب می شود و شامل دو قسمت جداگانه می باشد یک قسمت ذخیره روغن برای تانک اصلی بوده و قسمت دیگر آن ذخیره روغن برای تپ چنجر می باشد.

    قسمت های مذکور توسط لوله به تانک اصلی و محفظه تپ چنجر مربوط می گردند و بر روی تانک دو نشان دهنده وجود دارد که به ترتیب ذخیره روغن مرتبط به تانک اصلی و محفظه تپ چنجر را نشان می دهد.

    ظرف سیلیکاژل یا رطوبت گیر silicagel vessel حجم روغن ترانسفورماتور در اثر حرارت و یا برودت هوا و تغییرات بار افزایش یا کاهش یافته و با تغییر حجم فضای آزاد موجود در قسمت بالای تانک ذخیره روغن جریان هوا از داخل به خارج و بالعکس بر قرار می گردد هوایی که از خارج به داخل ترانس وارد می شود دارای رطوبت بوده و به منظور جذب رطوبت هوا از موادی به نام سیلیکاژل که در ظرف مخصوص قرار داشته و روی ترانس نصب می گردد استفاده می شود محفظه مذکور به وسیله لوله نازکی به فضای آزاد واقع رد قسمت بالای تانک ذخیره روغن مرتبط می گردد سیلیکاژل تا زمانی که رطوبت به خود نگرفته به صورت آبی پر رنگ است و پس از جذب رطوبت به حالت صورتی رنگ در می آید که باید تعویض و در صورت امکان رطوبت زدایی شود.

    بوشینگ: برای خروج سر سیم های ترانسفورماتور از داخل تانک و اتصال آنها به تجهیزات و عایق نمودن آنها از بدنه ترانس از بوشینگ استفاده می کنند.

    بوشینگها بر حسب ولتاژ و جریان های مختلف در اندازه های متفاوتی ساخته می شود و تعداد پله ها و طول انها متناسب با ولتاژ مورد نیاز انتخاب می نمایند و به همین دلیل طول بوشینگ های طرف 63 کیلووات بیشتر از بوشینگ های طرف 20 کیلو ولت است و بایستی دقت کافی نمود در بشقاب های بوشینگ های لب پریدگی و ترک خوردگی و سطح ناصاف وجود نداشته باشد ( مخصوصا در قسمت بالای بوشینگ که ولتاژ زیاد می باشد) جرقه گیر: جرقه گیر عبارت است از دو میله نوک باریک که در فاصله معینی از هم روی بوشینگ های ترانسفورماتور نصب می گردند.

    و فاصله بین دو میله قابل تنظیم می باشد این جرقه گیرها برای حفاظت ترانسفورماتورها در مقابل ولتاژهای زیاد بوده و از طریق آنها بدون اینکه صدمه ای به بوشینگ ها و ایزولاسیون ترانس وارد گردد ولتاژ اضافی به زمین تخلیه می گردد.

    رادیاتور: رادیاتور به وسیله شیر و لوله های ارتباطی اصلی بسته شده اند و روغن گرم در اثر گردش در رادیاتور خنک شده و به تانک اصلی بر می گردد.

    پنکه fan به منظور خنک کردن بیشتر و سریعتر روغن در اطراف و یا پایین رادیاتور پنکه هایی نصب می نمایند که اگر روغن زیاد گرم شود این پنکه ها با بالا رفتن درجه حرارت روغن شروع به کار نموده و باعث سرد شدن روغن در رادیاتورها می گردند.

    چرخ ترانسفورماتور: هر ترانسفورماتور اصولا دارای چهار چرخ می باشد که روی ریل نصب شده و توسط قفل های مخصوصی مهار می گردند.

    شیرها و واشرهای ترانسفورماتور: شیرها برای ارتباط رادیاتورها به تانک اصلی و همچنین نمونه روغن در طبقات پایین و بالا و وسط ترانسفورماتور و ارتباط تانک ذخیره روغن و نیز تخلیه و تزریق و فیلتر کردن و غیره بر روی ترانس قرار داده واشرها معمولا از لاستیک نسوز ضد روغن بوده و جهت آب بندی نمودن قطعات مختلف ترانسفورماتور مورد استفاده واقع می شوند و در موقع مونتاژ نباید آنها را بیش از حد معمول تحت فشار قرار داد.

    پیچهای ارت: هر ترانسفورماتور دارای یک یا دو پیچ مخصوص زمین کردن بدنه ترانس می باشد که از این نقاط بدنه ترانسفورماتور به شبکه ارت متصل می شود.

    پلاک ترانسفورماتور: هر ترانسفورماتور دارای یک پلاک یم باشد که روی آن مشخصات کامل ترانسفورماتور ثبت می گردد که به شرح ذیل می باشد: نوع و تیپ ترانسفورماتور- شماره سریال ترانسفورماتور- سال مونتاژ- تعداد فازها- گروه- فرکانس- نوع خنک کننده- قدرت اسمی- جریان اسمی- وزن کل- وزن روغن- وزن حمل و نقل- دیاگرام- سیم پیچی- تغییرات مورد نیاز در ولتاژهای اولیه و ثانویه- ماکزیمم درجه حرارت مجاز ولتاژ لحظه ای قابل حمل- نسبت تبدیل- آمپراژ اتصال کوتاه و زمان آن و غیره.

    روغن ترانسفورماتور: روغن ترانسفورماتور علاوه بر اینکه عایق خوبی از نظر ولتاژ الکتریکی می باشد.

    عمل انتقال حرارت از سیم پیچ های داخل ترانس به سطح خارجی آنرا به راحتی انجام می دهد.

    بنابراین خاصیت اصلی روغن مقاومت الکتریکی و نیز گرمای ویژه اش می باشد.

    مشخصات روغن های عایق مطابق استاندارد انگلیسی vde0370,B,S 148 به شرح زیر است: حداکثر مقدار لجن 2/1% حداکثر اسیدیته بعد از اکسیداسیون 5/2 حداکثر ویسکوزیته در 70 درجه فارنهایت یا 1/21 درجه سانتی گراد 37 حداکثر نقطه ریزش، 7/31-25 حداقل مقاومت الکتریکی در یک دقیقه 40 حداکثر اسیدینه کل ( عدد خنثی شدن) 5% تغییر رنگ مس منفی آزمایش رطوبت منفی ترانسفورماتور داخلی Servica transformer برای مصارف داخل پست شامل روشنائی سیستم خنک کننده و گرم کننده تغذیه شارژر و غیره در طرف ثانویه هر ترانسفورماتور یک ترانس مصرف داخلی 0/20 کیلو ولت با قدرت 100 یا 160 یا 200 کیلو ولت آمپر نصب می نماید که دارای رله بوخهلتس، ترموستات، ترمومتر و غیره می باشد.

    ترانسفورماتور نوتر Earting transformer اکثر ترانسفورماتور های قدرت که در پست های 20/63 کیلو ولت مورد استفاده واقع می شوند بصورت YND11 بوده یعنی ثانویه آنها بصورت مثلث می باشد.

    برای حفاظت تاسیسات طرف 20 کیلو ولت احتیاج به ایجاد نقطه صفر مصنوعی می باشد که برای این منظور از سیم پیچی دو ستاره به هم پیوسته که به ترانسفورماتور نوتر معروف سات استفاده می نمایند.

    علت اتصال بوبین ها بصورت زیگزاگ جلوگیری از ایجاد گرمای زیاد در یک نقطه از هسته می باشد.

    ترانسفورماتور نوتر با بوبین نوتر یک ترانس نوع هسته ای سه عضوی است که دارای دو سیم پیچ با نسبت مساوی روی هر هسته می باشد.

    ترانسفورماتور نوتر نوع زیگزاگ به صورت طراحی می شود که هنگام ایجاد اتصالی فاز به زمین از بوبین های ترانسفورماتور اصلی جریان های نامی عبور می کند.

    نوتر با جریان نامی ثانویه ترانسفورماتور قدرت مساوی می باشد.

    حداکثر زمان مجاز جهت عبور جریان های اتصالی از ترانسفورماتورهای نوتر 30 تا 60 ثانیه می باشد.

    البته رله های حفاظتی موجود در سیستم خیلی زودتر از این زمان جریان اتصالی قطع خواهند نمود.

    ضمناً چنانچه بخواهیم زمان مجاز فوق الذکر را افزایش دهیم ترانسفورماتور بزرگتر و پر هزینه تر خواهد بود.

    ترانسفورماتور نوتر نیز مانند ترانسفورماتور داخلی مجهز به رله بوخهلتس ترموستات و غیره می باشد و دارای یک بوشینگ نوتر و 3 عدد بوشینگ فاز 120 کیلو ولت می باشد.

    بریکر Breaker-circuit بریکر کلید قدرتی است که می تواند در مواقع لزوم جریان عادی شبکه و در صورت بروز عیب جریان اتصال کوتاه را بطور سریع قطع کند/ در شبکه های فشار قوی بریکرها نقش مهم و اساسی داشته و کلیه عملیات قطع و وصل با این کلیدها صورت می پذیرد.

    به منظور خاموش کردن جرقه در این نوع کلیدها از روغن یا گاز استفاده می شود.

    در پستهای 20/63 کیلو ولت معمولا بی (BAY) خط و بی ترانس هر که بریکر 64 کیلو ولت می باشد (باستثناء پست های 63 کیلو ولت نوع فیدر ترانس که بریکر 63 کیلو ولت ترانس قدرت در پست اصلی قرار دارد) بریکر 63 کیلو ولت بی خط : این بریکر برای قطع و وصل خط 63 کیلو ولت بصورت دستی در مواقع عادی و نیز قطع اتوماتیک خط و وصل مجدد ان در حالت بروز عیب مورد استفاده واقع می شود بریکر مذکور در هر طرف دارای یک سکسیونر بوده که به ترتیب به خط 63 کیلو ولت و باسبار 63 کیلو ولت مرتبط می باشند.

    بریکر 63 کیلو ولت بی ترانس: این بریکر برای قطع و وصل طرف 63 کیلو ولت ترانسفورماتور قدرت به صورت دستی در مواقع عادی و نیز قطع اتوماتیک طرف 63 کیلو ولت ترانس در حالت بروز عیب مورد استفاده قرار می گیرد و معمولا با یک دستگاه سکسیونر به باسبار 63 کیلو ولت مرتبط می گردد.

    سیستم عملکرد بریکرهای 63 کیلوولت در پست های 20/63 کیلوولت بصورت های زیر پیش بینی شده است: الف: قطع و وصل از نزدیک: در داخل کماند بریکر دو عدد شاسی قطع و وصل وجود دارد که توسط آنها بریکر را می توان قطع و وصل نمود.

    ضمنا شارژ فنری مربوط به قطع و وصل نیز از طریق تغذیه برق DC و یا با استفاده از اهرم مربوطه و بصورت دستی امکان پذیر می باشد.

    ب: قطع و وصل از راه دور: در اتاق فرمان روی تابلوهای کنترل هر بریکر یک کلید قطع و وصل الکتریکی وجود دارد که توسط آن می توان بریکر را از داخل اتاق فرمان قطع و وصل نمود.

    کلید مذکور وضعیت قطع و وصل بریکر را نیز نشان می دهد.

    دمای هوای داخل کماند بریکر نبایستی از مقداری که در کاتالوگ دستگاه ثبت گردیده کمتر باشد بنابراین برای این منظور در داخل کماند بریکر یک هیتر با ترموستات نصب شده است.

    سکسیونر: سکسیونر دستگاهی است که به وسیله آن می توان در مورد قطع و یا وصل کردن مدار در حالتی که فقط تحت ولتاژ بوده و فاقد بار باشد اقدام نمود.

    بنابراین سکسیونرها کلیدهای قدرت نبوده بلکه وسیله ارتباطی هستند که در طرفین کلید قدرت نصب می شوند.

    در موقع عبور جریان باید کلید قدرت را قطع نموده و سپس سکسیونر را قطع کرد.

    سکسیونرها را از آن جهت در تاسیسات فشار قوی به کار می برند که در حالت قطع قسمتی از مدار محل قطع شده بطور واضح و آشکار قابل رویت بوده و بعلاوه با قطع کردن آنها بتوان نسبت به تعمیر و یا سرویس برای اینکه در زیر بار سکسیونرها را بتوان قطع و وصل نمود بین بریکر و سکسیونرهای مربوطه اینترلاک الکتریکی و یا مکانیکی برقرار می نمایند به طوری که در موقع وصل بودن بریکر امکان قطع یا وصل نمودن سکسیونرهای طرفین وجود نداشته باشد.

    در تاسیسات محوطه پست های 20/63 کیلو ولت از چند نوع سکسیونر استفاده می نمایند.

    سکسیونر مجهز به سکسیونر زمین: برای این سکسیونر که در نقطه ارتباط خط 63 کیلو ولت پس ( اعم از هوایی و زمینی) مورد استفاده واقع می شود علاوه بر سکسیونر اصلی- سکسیونر زمین نیز در نظر گرفته می شود که با یکدیگر اینترلاک مکانیکی دارند.

    به طوری که در موقع وصل بودن هر یک از آنها امکان وصل دیگری وجود ندارد.

    البته در صورتی که خط برقدار باشد امکان وصل سکسیونر زمین وجود داشته و بهمین دلیل در موقع وصل سکسیونر زمین بایستی از برقدار نبودن خط اطمینان کامل حاصل نمود.

    شکل زیر نمونه ای از این سکسیونرها را نشان می دهد سکسیونر معمولی ( ساده): این سکسیونرها که مابین باسبار و بریکرهای خط وصل می شوند، از نوع ساده بوده و هر کدام از آنها با بریکر مربوط به خود اینترلاک الکتریکی دارند.

    سکسیونر باسبار: این سکسیونر نظیر سکسیونرهای معمولی بوده و فقط آمپراژ آن از سکسیونرهای معمولی بیشتر می باشد.

    اینترلاک مربوط به این سکسیونرها به گونه ای است که در حالت بی برق بودن هر یک از طرفین باسبار امکان قطع و یا وصل آن وجود دارد.

    سکسیونر نوتر ترانس قدرت: این سکسیونر تک فاز بوده و مابین مقره نوتر ترانس قدرت و زمین قرار داشته و فقط در حالتی وصل می گردد که مثلا در پست 230 کیلو ولت بوبین نوتر 63 کیلو ولت وجود نداشته باشد.

    در شکل زیر کلیه سکسیونرهای فوق الذکر مشخص گردیده اند: قطع و یا وصل سکسیونرهای 46Q1,63Q1,62Q1,61Q1 در صورتی که امکان پذیر است که بریکررهای مربوط به هر کدام از آنها در حالت قطع باشند.

    قطع و یا صول سکسیونرهای Q11 در حالتی امکان پذیر است که سکسیونرهای 63Q1,64Q1,61Q1,62Q1 قطع باشند.

    قطع و یا وصل سکسیونرهای 61Q5,63Q5 در حالتی امکان پذیر است که بریکرزهای مربوط به آنها و نیز سکسیونرهای زمین مربوطه در حالت قطع باشد.

    کلیه سکسیونرها دارای قفل الکتریکی بوده و بصورت دستی قطع و وصل می شوند.

    از نظر وصل و یا قطع بودن توسط اندیکاتورهایی در اتاق فرمان مشخص می باشند.

    بازدید از پست کارخانه ممتازان: کارخانه سیمان ممتازان که در شهر باغین واقع شده است دارای 5 پست میباشد که پست اصلی یا به قولی پست تغذیه آن پست پاساژ میباشد (6.3kv/138kv) .

    ولتاژ 6.3kv به 5 پست تقسیم میگردد که در اطراف کارخانه و با توجه به نیاز مورد نظر قرار گرفته است و در هر پست یک ترانس میباشد که ولتاژ 6.3kv را به 380v تبدیل مینماید .

    پست ss1برای سالن خاک وآسیاب میباشد.

    پستss2 برای آسیاب مواد و preheater اختصاص یافته است.

    پست ss3 برای grade کولر وکوره اختصاص یافته است.

    پست ss4 برای آسیاب سیمان اختصاص یافته است.

    پستss5 برای بسته بندی سیمان در نظر گرفته شده است.

    روند کلی تولید سیمان: در ابتدا مواد اولیه سیمان از معدن به سالن خاک آورده میشود سالن خاک ودر انجا توسط belt conveyer مواد به آسیاب انتقال داده میشود ودر آنجا در 2 مرحله آسیاب میگردد.

    در مرحله اول سنگ های بزرگ به سنگ های کوچک تر تبدیل میگردد.

    در مرحله دوم مواد توسط آسیاب کاملا آسیاب میگردد.

    سپس این مواد به preheater انتقال یافته Pre-heater و آنجا در طی مراحل مشخص تا 600 درجه سانتیگراد گرم شده وسپس به کوره انتقال میابد.(ارتفاع preheater 125متر میباشد.) در کوره توسط شعله باز مواد تا دمای 1600 درجه گرم میشود و توسط موتورهای dc که به کوره متصل بوده و کوره را میچرخاند مواد با هم مخلوط میگردد .

    شعله کوره این مواد بعد از گرم شدن و مخلوط گردیدن در کوره توسط مسیرهایی به گرید کولر انتقال داده شده و در آنجا همزمان با سرد شدن مواد کلینکر تولید شده و این کلینکر ها در سوله کلینکر ذخیره میگردد.

    سوله برای تولید سیمان کلینکرها را میبایستی آسیاب نموده وسپس در مرحله بعدی انها را با گچ و پزولان قاطی نموده تا سیمان تولید شده وسپس سیمان تولیدی در بارگیر خانه ها بارگیری میگردد.

    پست: در داخل هر پست تابلوهای قدرت در قسمتی با فاصله مشخصی از دیوار قرار گرفته است تابلو قدرت و در سمت دیگر پست تابلوهای فرمان قرار گرفته وکابل های فرمان از طریق زیر زمین وارد تابلوهای قدرت میگردد و در داخل بعضی از پست ها دیزل ژ نراتور نیز برای مواقع ضروری قرار گرفته است .

    باری تغذیه خود تابلوهای فرمان ار ups استفاده میگردد که از 20 تا باتری 12 ولت تشکیل شده است که با هم سری شده اند.

    در داخل هر پست سیستم تهویه مطبوع به خوبی قرار گرفته است و حتما به علت حساسیت بالای پست ها می بایستی پست ها به خوبی خنک باشد و به همین علت داخل همه پست ها چندین کولر گازی قرار گرفته است.

    در کنار هر پست یک چاه EARTH نصب گردیده است بدین صورت که زمین را تا عمق 20 متر میکنند تا به نم دائم برسند سپس در انتهای چاه یک صفحه مسی قرار داده و در اطراف آن نیز با نمک پر میکنند که رسانایی بالاتر برود سپس یک سیم به این صفحه متصل نموده و انرا به بالا اورده و از آن بعنوان سیم ارت لستفاده مینمایند.

    اطراف و در کنار دیوارهای هر پست یک شمش مسی نازک به ضخامت 5/0 سانتیمتر قرار داده و سیم چاه ارت را نیز به این شمشها متصل مینمایند .

    در داخل هر تابلو یک لامپ مهتابی باری روشنایی داخل تابلو قرار دارد که توسط یک میکرو سوییچ با باز شدن در تابلو عمل کرده و لامپ را روشن مینماید در داخل تابلو برای زیبایی بیشتر کابل ها توسط گیره های یک طرفه بهم متصل میگردند .

    برق ترموستات و پریز داخل تابلو از یک جا تامین میگردد و همانطور میدانیم برای حفاظت موتورها یک سیم تحت عنوان سیم حفاظت وجود دارد که از برقدارشدن بدنه موتورها جلوگیری میکند این سیم به داخل تابلو میاید و به شمش هایی که در پایین تابلو تعبیه شده متصل میگردد سپس تمام این شمش های تابلو ها به هم متصل میگردد و این سیم را به همان سیم ارت امده در پست متصل مینمایند.

    تمام تابلو ها توسط یک کلید کل بنام دژنکتور بهم ارتباط داده میشوند بدین صورت که در صورت نیاز اگر بخواهند این تابلوها را با هم قطع بنمایند توسط این کلید کل صورت میگیرد در بالای کلید کل رله های جریان زیار رله فرکانسی و...

    قرار گرفته است.

    توضیح مختصری برادوات مختلف : سایت: در اصطلاح به محل قرارگیری تمام امکانات ابزار دقیق,موتورهای کارخانه,و سایر تجهیزات برقی اطلاق میگردد.

    ویبراتور: موتورهای توان بالای مورد استفاده در کارخانه به علت نیروی زیادی که به تکیه گاه خود وارد میکنند دارای لرزش خواهند شد که برای جلوگیری وکم کردن این لرزش میبایستی آن را تحت کنترل قرار دهند که به همین خاطر از دستگاهی بنام ویبراتور برای این موتورهای توان بالا استفاده میگردد و برای کم کردن این لرزش از یک فنر زیر این موتور استفاده میگردد .

    ویبراتور میزان لرزش موتور را نشان میدهد و براساس میزان لرزش سیگنالی به اتاق کنترل میفرستد که اگر لرزش از مقداری بیشتر گردد باعث قطع و خاموش شدن آن موتور میگردد.

    ویبراتور پیرومتر: برای اینکه میبایست دمای داخل کوره همیشه روی یک رنج خاصی ثابت باشد (1600 درجه ) از این وسیله برای اندازه گیری دمای داخل کوره استفاده میگردد بدین صورت که یک ترنسمیتر دمای کوره را اندازه گیری میکند و بوسیله تبدیل کردن این مقدار یه یک جریان الکتریکی به اتاق کنترل ارسال میگردد و بوسیله این مقدار جریان میزان سوخت واردی به کوره تنظیم میگردد (سوخت کوره که از گاز و مازوت تشکیل شده) و همانطور که از شکل پیداست بااینکه خود پیرومتر دارای تحمل بالایی میباشد لیکن دارای بدنه بسیار ضعیفی میباشد که برای خنک کردن آن از یک فن متصل به بدنه پیرومتر استفاده میگردد.

    پیرومتر پیرومتر فلکسی: بر روی تمام کابل های عبوری از کارخانه لایه ای فلزی قرار گرفته است تا عایق کابل که از اهمیت بالایی برخوردار میباشد دچار صدمه دیدگی به این راحتی نگردد که در اصطلاح به این لایه فلزی فلکسی گفته میگردد.

    فلکسی همانطور که گفته شد مواد داخل کوره میبایستی همانطور که تحت گرمای بالایی قرار میگیرند میبایستی به خوبی نیز بهم خورده شوند تا خوب با هم مخلوط گردند که برای این بهم زدن انها در کوره از موتور dc استفاده میگردد که یکی بعنوان اصلی و دیگری بعنوان کمکی استفاده میگردد.و بتواند با حرکت موجی مواد را از سمت preheater به سمت garde کولر هدایت کند.

    موتور dc کوره دوربین: وسیله ای است که هم از آب و گاز و برق استفاده میکند.

    و هدف از استفاده از این وسیله این است که همانطور ذکر شد الکترو فیلتر که وسیله ای بود تا بتواند که گرد وغبار را از مواد اصلی وتشکیل دهنده سیمان جدا کند در این الکترو فیلتر چون میبایستی میزان گاز co اندازه گیری گردد چون نباید این گاز از یک حدی تجاوز کند چون ممکن است باعث انفجار الکترو موتور گردد این وسیله تفنگ مانند با اندازه گیری میزان این گاز اگر میزان اینگ از از حد استاندارد زیاد گردد با ارسال سیگنالی به اتاق کنترل ,کنترلی مناسب بر این گاز ایجاد میکند.

    تابلو دوربین (الکترو فیلتر وسیله ای میباشد که از یک سری صفحات تشکیل شده که با اعمال ولتاژ به انها مانند plate خازن عمل کرده و با جذب گرد وغبار از مواد نا خالصیها را از آن جدا میکند ولی میزان جریان عبوری از این صفحات به حد چند میلی آمپر محدود شده است.) LCB: LCB در اصطلاح به سر بندی و تعمیر موتورهای الکتریکی و ابزار دقیق اطلاق میگردد.

    JAMPER: Jamper کردن در اصطلاح به اتصال کوتاه کردن دو سر یک کابل میگویند که برای مثال در کارخانه برای امتحان کردن یک کابل که آیا همان کابل از سایت به طرف پست آمده است یا نه؟؟

    میتوان با استفاده از مولتی مترو jamper کردن آن را امتحان نمود بدین گونه که یک نفر در داخل پست فاز ونول را به دو سر مولتی متر متصل مینمایند ونفر دیگر در داخل سایت دو سر کابل را jamper میکند واگر مولتی متر در حالت beezer اگر بوق زد یعنی کابل را درست انتخاب شده در داخل سایت.

    میگر: در موتورهای کارخانه بعد از کابل کشی برای هر موتور برای اطمینان از سالم بودن کابل رسیده به موتور و اینکه آن کابل دچار پارگی نباشد برای هر فاز آن از دستگاهی بنام میگر استفاده میگردد .

    بدین صورت که یک سیم میگر را به همان فاز مورد نظر اتصال داده و سیم دیگر میگر را به زمین وصل مینماییم ,و بعد با فشار دادن دکمه میگر که بر اساس اندازه گیری مقاومت سیم نسبت به زمین عمل مینماید اگر میگر مقاومت بینهایت را نشان دهد یعنی کابل سالم بوده در غیر اینصورت یعنی در مکانی کابل دچار پارگی گشته است.

    لازم به ذکر است که دستگاه میگر بر اساس ولتاژ 500 ولت کار مینماید.

    Feeder موتور: هر موتور کارخانه دارای یک سیتم تغذیه میباشد که در اصطلاح به آن فیدر موتور اطلاق میگردد.این فیدر در پست برای هر موتور مانند یک کشو در تابلو ها جای گرفته و میتوان کنترل های خاصی را با استفاده از این فیدر روی آن موتور انجام داد .

    برای مثال بعد از نصب هر موتور قبل از روشن کردن آن باید آن موتور را تست نمود که آیا ولتاژ به سر ترمینالهای موتور رسیده است یا نه؟؟

    به همین علت روی هر فیدر وبرای هر موتور دو وضعیت test position و start position قرار گرفته است که در ابتدای نصب هر موتور آن را در وضعیت test position قرار داده و آن را امتحان مینماییم .

    اما نحوه کار با این فیدر ها بدین صورت میبا شد که روی هر فیدر یک کلید میباشد که با قرار دادن آن کلید در وضعیت صفر میتوان آن فیدر را بیرون آورده وCTو PT های داخل فیدر را بررسی نماییم .روی هر فیدر 3 لامپ سیگنال موجود میباشد که با روشن شدن انها از رسیدن برق به آن فاز مطمئن میگردیم.

    حتی بانحوه روشن بودن چراغ ها میتوان متوجه شد که موتور از چه نوعی میباشد اگر موتور از نوع پله ای باشد چراغ ها چشمک زن میگردند .ولی در حالت دائمی چرا غ ها بطور کامل روشن میباشند.

  • فهرست
    عنوان صفحه
    مقدمه 2

    فصل اول
    انواع پست ها 3
    انواع پست ها از نظر وظیفه 3
    ترانس های قدرت 5
    ترانس نوتر 11
    بریکر 12
    سکسیونر...................................................................................................................................14
    فصل دوم
    بازدید از کارخانه 15
    روند کلی تولید 16
    پست 22
    فصل سوم
    توضیح مختصری بر ادوات 25
کلمات کلیدی: انواع پست ها - پست

فصل اول **انواع پستهاي فشار قوي** 1- انواع پستهاي فشار قوي از نظر عملکرد پستهاي از نظر وظيفه اي که در شبکه بر عهده دارند به موارد زير تقسيم بندي مي شوند الف: پستهاي افزاينده ولتاژ اين پستها که به منظور افزايش ولتا

انواع پستهای فشار قوی : 1- انواع پستهای فشار قوی از نظر عملکرد 1-پستهای از نظر وظیفه ای که در شبکه بر عهده دارند به موارد زیر تقسیم بندی می شوند الف: پستهای افزاینده ولتاژ این پستها که به منظور افزایش ولتاژ جهت انتقال انرژی از محل تولید به مصرف بکار می روند معمولا در نزدیکی نیروگاهها ساخته می شوند. ب: پستهای کاهنده ولتاژ: این پستها معمولا در نزدیکی مراکز مصرف به منظور کاهش ولتاژ ...

انواع پست ها الف) انواع پست ها از نظر وظیفه ای که در شبکه به عهده دارند: پست تبدیل: Transformer substation در این گونه پست ها عمل تبدیل ولتاژ توسط ترانسفورماتورهای قامتی صورت می پذیرد. این گونه پست ها به دو دسته تقسیم می شوند: پست های نیروگاهی ( افزاینده): ولتاژ تولیدی ژنراتورها به علت محدودیت های که در ساخت آنها وجود دارد پایین می باشد، جهت انتقال اقتصادی قدرت لازم است ولتاژ ...

الف) انواع پست ها از نظر وظيفه اي که در شبکه به عهده دارند: 1- پست تبديل: Transformer substation در اين گونه پست ها عمل تبديل ولتاژ توسط ترانسفورماتورهاي قامتي صورت مي پذيرد. اين گونه پست ها به دو دسته تقسيم مي شوند: 1-1- پست هاي نيروگاهي ( افزايند

مقدمه: هدف اصلی از نقش بندی و نحوه نوشتن این گزارش به این صورت این است که در ابتدا بتوان الفاظ و اصطلاحات برقی قدرتی خاصی که در قسمت ها و بخش های مختلف صنعت مورد استفاده قرار میگیرد را آشنا گردیم. و در قسمت های بعد با این ادوات خاصی که در قسمتهای مختلف کارخانه مورد استفاده قرار میگیرد اشنا میگردیم . بعلت دنبال کردن این هدف در ابتدا با روند کلی تولید انرژی برق بعنوان حیاتی ترین ...

پست هاي فشار قوي و پيش بيني ظرفيت ها ، ولتاژ ، باد Pagel 1-1 مقدمه در مدت تکامل بشر به خصوص در چند قرن گذشته سير تکامل صنعتي قابل تذکر مي باشد در اين رابطه تشخيص، کنترل، کاربرد و ... انرژي که بخش مهم از تکامل صنعتي را شامل مي شود در اين قرن ( بخ

فک خزري تنها پستاندار درياي خزر محسوب مي‌شود که به دليل صيد بي‌رويه و بهم خوردن شرايط زيستي و کاهش شديد جمعيت نيازمند حمايت بين‌المللي است. دراوايل قرن گذشته، وجود بيش ازيک ميليون فک در درياي خزر گزارش شده که ساليانه ? ????هزار قلاده ازاين فک‌ها توس

فصل اول خطوط انتقال انرژي توليدي توسط نيروگاه ها جهت مصرف بايستي به نقاط مختلف کشور انتقال داده شود زيرا کل توليد يک نيروگاه در بيشتر از مصرف آن منطقه مي باشد بدين منظور انرژي بوجود آمده که در نقاط ديگر مورد نياز مي باشد توسط خطوط هوائي که

1- کليات در سيستم هاي قدرت و شبکه ‌هاي انتقال و توزيع انرژي الکتريکي، تک‌تک تجهيزات نقش اساسي دارند و بروز هرگونه عيبي در آنها، ايجاد اختلال در شبکه، اتصال کوتاه و قطع برق را به همراه دارد. خاموشي و جايگزيني تجهيزات معيوب هزينه‌هاي هن

چکيده: نياز روز افزون به برق ومزاياي انرژي الکتريکي باعث بوجود آمدن نيروگاه هاي بزرگ شده است. معمولأ به دلايل متعدد نيروگاهها درمناطق دور از مرکز مصرف ايجاد مي شوند. درمورد نيروگاه هاي آبي شرايط خاص جغرافيايي ودرمورد ساير نيروگاهه نياز به آب زي

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول