دانلود تحقیق روش تحقیق

Word 545 KB 23689 61
مشخص نشده مشخص نشده روش تحقیق
قیمت قدیم:۳۰,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • بررسی نیازهای آموزشی یک فرآیند نظام دار برای تعیین هدفها وتشخیص تفاوتها و تعیین اولویت ها به منظور انجام برنامه ریزی است به عبارت دیگر بررسی نیازهای آموزشی یعنی مطالعه یک جامعه به منظور تعین نیازها و خواسته های آموزشی قبل از اخذ هرگونه تصمیمی پیرامون راهبردهای توسعه است.

    شاغلین بخش کشاورزی از جمله توتون کاران برای موفقیت شغلی خود با نیازهای گوناگونی مواجه اند که می توان دانش فنی مهارتهای شغلی و درک عمومی از کشاورزی را از آن جمله دانست.

    ‌ولی علاوه بر این نیازها، هرروزه نیازهای آموزشی جدیدی هم پدیدار می گردند که باید ارضاء‌ شوند.

    از طرف دیگر نیاز شالوده و اساس برنامه ریزی آموزشی است و برای تدوین هدفهای مطلوب در یک برنامه ریزی آموزشی ابتدا باید نیازها را بررسی نمائیم و به همین دلیل تحقیق حاضر به بررسی نیازهای آموزشی توتون کاران در راستای ارائه آموزش های صحیح و اصولی برای تولید توتون با کمیت و کیفیت بالا در استان کردستان پرداخته است.


    تحقیق حاضر از نوع تحقیقات کاربردی و به روش توصیفی، همبستگی می باشد که شیوه اجرای آن به صورت میدانی و با استفاده از پرسشنامه صورت گرفته است.

    جامعه آماری شامل 1016 نفر از کشاورزان توتون‌کار می باشد.

    حجم نمونه نیز بر اساس فرمول کوکران برابر 175 نفر محاسبه گردیده است که این تعداد، از طریق نمونه‌گیری تصادفی انتخاب گردید‌ند و پرسشنامه‌های تحقیق توسط آنها تکمیل شده است و برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS Win استفاده شده است.


    نتایج حاصل از ضریب همبستگی بین متغیرها تحقیق نشان می دهد که بین متغیر سطح زیر کشت توتون با متغیر میزان نیازهای آموزشی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد ولی بین متغیرهای سن، سابقه کشت توتون دفعات تماس با مروج دخانیات، دفعات شرکت در کلاس های آموزشی، استفاده از مجلات ترویجی و استفاده از فیلم های آموزشی با متغیر نیازهای آموزشی رابطه معکوس و معنی داری وجود دارد.

    ضمن اینکه بین متغیرهای تعداد فرزندان، سطح تحصیلات، میزان درآمد سالیانه ازکشت توتون و دفعات بازدید از مزارع نمونه با متغیر میزان نیازهای آموزشی رابطه معنی داری مشاهده نمی گردد.


    نتایج حاصل از تاثیر فردی متغیرهای مستقل بر متغیر وابسته از طریق آزمون های کروسکال والیس ومن وایتنی حاکی از آن است که متغیرهای استفاده از تسهیلات حمایتی و نوع مالکیت بر میزان نیازهای آموزشی تاثیر گذار بوده اند ولی متغیرهای: تاهل، جنسیت، عضویت در تعاونی توتون کاران و شغل اصلی تاثیری در میزان نیازهای آموزشی توتون کاران نداشته اند.


    نتایج حاصل از تاثیر جمعی متغیرهای مسقل بر متغیر وابسته از طریق رگرسیون چند متغیره حاکی از آن است که سطح زیر کشت توتون تاثیر مثبتی بر نیازهای آموزشی توتون کاران داشته است ولی متغیرهای: سن شرکت در کلاس های ترویجی و استفاده از مجلات آموزشی تاثیر معکوسی بر میزان نیازهای آموزشی توتون کاران داشته اند.



    روش تحقیق

    1 – 1 مقدمه
    در این فصل با توجه به موضوع تحقیق، اهداف ومرور پیش نگاشته‌ها به انتخاب روش تحقیق تعیین متغیرها و فرضیات تحقیق پرداخته می‌شود.

    هدف از انتخاب روش تحقیق آن است که مشخص شود چه شیوه‌ای اتخاذ گردد تا هرچه سریع، دقیق وآسانتر به اهداف مورد نظر و پاسخ‌ پرسش‌های تحقیق دست یافت.

    علاوه بر این در این فصل به تشریح جامعه آماری، تعیین حجم نمونه، اعتبار روایی و روشهای تجزیه و تحلیل اطلاعات پرداخته می‌شود.


    2-1 نوع و روش تحقیق
    تحقیق حاضر از نوع کاربردی و به روش توصیفی، همبستگی می‌باشد، همچنین اختلاف میانگین‌ها نیز مقایسه می‌گردد.

    این تحقیق علاوه بر شناسائی نیازهای آموزشی و ترویجی توتون کاران استان کردستان ، همبستگی بین متغیرهای مستقل و وابسته و معنی‌دار بودن اختلافات بین میانگین متغیرهای مستقل ونیز پیش‌گوئی تغییرات متغیر وابسته بر اثر تغییرات متغیرهای مستقل را مورد مطالعه قرار می‌دهد.


    3–1 شیوه‌ اجرای تحقیق
    تحقیق حاضر به شیوه میدانی و با استفاده از پرسشنامه برای شناسایی نیازهای آموزشی وترویجی توتون کاران استان کردستان صورت صورت گرفته است.

    در این تحقیق تعداد 175 نفر از توتون کاران استان کردستان از طریق نمونه‌گیری تصادفی انتخاب گردید‌ند و پرسشنامه‌های تحقیق توسط آنها تکمیل شده که بعد از جمع‌آوری اطلاعات، کار استخراج و تجزیه و تحلیل داده‌ها صورت پذیرفت.




    4 –1 جامعه آماری
    جامعه آماری مورد بررسی در این تحقیق شامل کلیه کشاورزانی است که در سال زراعی 83-1382 اقدام به کشت توتون در استان کردستان نموده اند وهمچنین طرف قرار داد با مجتمع دخانیات کردستان می باشند که برهمین 1038 نفر از توتون کاران جامعه آماری مارا تشکیل می دهند که از این تعداد 657 نفر توتون بارلی و تعداد 381 نفر توتون باسما تولید نموده اند.


    5 –1جمعیت مورد مطالعه
    جمعیت مورد مطالعه شامل نمونه منتخب از جمعیت مورد نظر است که با توجه به محدودیت‌های تحقیق و گستردگی جغرافیایی و پراکندگی جمعیت مزبور در سطح استان کردستان و نیز به علت عدم دسترسی به تمام آنان در مدت زمان انجام تحقیق، تعداد 175 نفر ازتوتون کاران در سطح استان برگزیده شدند تا پرسشنامه‌های تنظیمی توسط آنان تکمیل گردد.


    6 –1روش نمونه‌گیری
    در این تحقیق به منظور انجام نمونه‌گیری از میان جامعه آماری موجود از روش نمونه‌گیری تصادفی استفاده گردید.

    اگر در انتخاب نمونه ها برای هر یک از افراد جامعه محدود، شانس و احتمال مساوی در نظر گرفته شود آن را نمونه تصادفی ساده می نامند .

    برای بدست آوردن یک نمونه تصادفی ساده کافی است که برای کلیه افراد احتمالات مساوی منظور شود.


    در این روش به هریک از واحد های جامعه مورد نظر احتمال انتخاب داده می شود و انتخاب یک واحد به هیچ شکل در انتخاب سایر اعضای جامعه تاثیر ندارد.

    ( ازکیا، 1382)
    نمونه تصادفی ساده موقعی بکار برده می شود که اولاً اختلاف بین افراد جامعه زیاد نباشد (واریانس کم باشد) به عبارت دیگر افراد نسبت به هم همگن باشند و ثانیاً اطلاع قبلی درباره افراد جامعه نداشته باشیم.

    روش انتخاب نمونه در آمار گیری تصادفی ساده به صورت قرعه کشی یا استفاده از جدول اعداد تصادفی صورت می گیرد که دراین تحقیق از روش قرعه کشی استفاده گردیده است.




    7 –1تعیین حجم نمونه
    با توجه به این که تمامی افراد جامعه را نمی‌توان مورد مطالعه قرار داد، تعدادی نمونه که خصوصیات جامعه آماری را داشته باشند انتخاب می‌‌گردد.

    در این تحقیق نحوه تعیین حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران می‌باشد.


    برای محاسبه فرمول کوکران احتیاج به پیش برآورد واریانس است بنابراین تعداد 20 نمونه مقدماتی انتخاب گردید که انحراف معیار صفت مذکور( دفعات تماس با مروج ) برابر با 725/0 محاسبه گردید و فاصله حدود اطمینان نیز برای اطمینان بیشتر برابر با 1/0 در نظر گرفته شد که بر این اساس، حجم نمونه برابر 175 نفر محاسبه گردید.



    n=
    = n حجم نمونه
    N = حجم کل جامعه= 1038
    = T مقدار t استودنت با 95 درصد اطمینان و 5 درصد خطا به میزان 2 96/1
    = d فاصله حدود اطمینان برابر 1/0
    8 –1 متغیرهای تحقیق
    متغیر وابسته این تحقیق میزان نیازهای آموزشی توتون کاران در استان کردستان می باشد، که این مقیاس از طریق حاصل جمع جبری 16 شاخص بر اساس طیف لیکرت سنجیده خواهد شد.

    همچنین درتحقیق حاضر 17 متغیر مستقل وجود دارد که شامل: سن، جنسیت، وضعیت تاهل تعداد فرزندان، سطح تحصیلات، شغل اصلی، سطح زیر کشت توتون، سابقه کشت توتون ، نوع مالکیت میزان درآمد سالانه از کشت توتون، استفاده از تسهیلات حمایتی شرکت دخانیات، تعداد دفعات تماس با مروج دخانیات، تعداد دفعات شرکت در کلاس های آموزشی ترویجی، بازدید از مزارع نمونه استفاده از مجلات و نشریات ترویجی، استفاده از فیلم های آموزشی و عضویت در تعاونی یا تشکلهای توتون کاران می باشند.


    9 –1روش جمع‌آوری اطلاعات
    در تحقیق حاضر برای جمع‌آوری اطلاعات از دو روش عمده یعنی روش کتابخانه‌ای، اسنادی و میدانی استفاده شده است.


    در روش اسنادی و کتابخانه‌ای ابتدا به منابع رایانه‌‌ای مراجعه و پس از انتخاب منابع مورد نظر نسبت به تهیه، ترجمه و فیش‌برداری اقدام گردید در این تحقیق بررسی جامعی در اسناد و مدارک صورت گرفت تا ضمن تحکیم پایه‌های نظری تحقیق از نتایج بررسی‌های مشابه در خصوص موضوع تحقیق استفاده گردد.


    در روش میدانی تنها وسیله مورد استفاده پرسشنامه می‌باشد.

    برای دستیابی به اطلاعات مورد نیاز در تحقیق با استفاده از مبانی نظری تحقیق و فرضیات تحقیق پرسشنامه ای حاوی 27 سئوال تهیه گردیده است.

    این پرسشنامه دارای سئوالات باز و بسته می باشد که در سئوالات، ویژگیهای شخص پاسخگو و میزان نیازهای آموزشی ـ ترویجی توتون کاران مورد سنجش قرار گرفته است.

    برای سنجش طیف پاسخهای مربوط به نظر خواهی در پرسشنامه از طیف لیکرت استفاده شده است که در آن پنج گزینه خیلی کم، کم ، متوسط، زیاد و خیلی زیاد مد نظر قرار گرفته است.

    10 –1 روایی Validity به منظور تعیین روایی پرسشنامه، از نقطه نظرات و پیشنهادهای اساتید گروه ترویج و آموزش کشاورزی، محققان و کارشناسان شرکت دخانیات استفاده گردید و پس از اصلاحات لازم، اطمینان حاصل شد که سؤالات مطرح شده توانایی و قابلیت اندازه‌گیری محتوی و خصوصیات مورد نظر در تحقیق را دارا می‌باشند.

    11 - 1 اعتبار Reliability برای سنجیدن اعتبار پرسشنامه‌های تهیه شده، به وسیله یک تحقیق مقدماتی (Pilot test) تعداد 15 نسخه از آن توسط توتون کاران تکمیل گردید که پرسشنامه‌های تکمیل شده با استفاده از نرم‌افزار spsswin و ضریب کرنباخ آلفا مورد سنجش قرار داده شد که نتایج حاصله از ضریب کرنباخ آلفا برای پرسشنامه مربوطه برابر 89 درصد گردید.

    12 –1 ضریب کرنباخ آلفا آزمون کرنباخ آلفا نشان می‌دهد که سؤال‌های آزمون تا چه حد توانایی یا خصیصه واحدی را اندازه می‌گیرد به طور کلی ضریب کرنباخ آلفا همسانی درونی یا ثبات درونی را ارزشیابی می‌کند کرنباخ برای برآورد همسانی درونی آزمون فرمول ذیل را پیشنهاد کرده است.

    = (1-) K = تعداد گویه ها = 16 Si = واریانس داده های هر یک از سئوالات = 435/13 St = واریانس داده ها یعنی نمره های خام آزمودنیها = 895/81 ارزیابی ضریب کرنباخ آلفا: کم متوسط زیاد 45% 75% 95% در نهایت اعتبار یا ضریب به دست آمده برای پرسشنامه‌های مربوط به توتون کاران استان کردستان برابر 89/0 بدست آمد که می‌‌توان اظهار کرد که پرسشنامه‌های تحقیق از اعتبار خوبی برخوردار می‌باشند.

    13 –1فرضیات تحقیق فرضیه تحقیق حدس بخردانه در باره رابطه بین دو یا چند متغیر است فرضیه ها به صورت جمله اخباری بیان می شود و نشانگر نتایج مورد انتظار است.

    یک فرضیه هیچ گاه اثبات و یا ابطال نمی شود ، بلکه بر اساس داده های به دست آمده فقط تائید یا رد می شود(سرمد و دیگران ،‌1376 ) 1ـ بین سن توتون کاران و میزان نیازهای آموزشی آنان رابطه معنی داری وجود دارد.

    H1 : -1r1 r0 H0: r=0 2ـ بین توتون کاران زن و مرد از نظر میزان نیازهای آموزشی اختلاف معنی داری وجود دارد.

    H1: 12 H0: 1=2 3ـ بین توتون کاران متاهل و مجرد از نظر میزان نیازهای آموزشی اختلاف معنی داری وجود دارد H1: 12 H0: 1=2 4ـ بین تعداد فرزندان افراد توتون کار و میزان نیازهای آموزشی آنان رابطه معنی داری وجود دارد.

    H1 : -1r1 r0 H0: r=0 5ـ بین سطح سواد توتون کاران و میزان نیازهای آموزشی آنان رابطه معنی داری وجود دارد.

    H1 : -1r1 r0 H0: r=0 6ـ شغل اصلی توتون کاران بر میزان نیازهای آموزشی آنان تاثیر گذار است.

    H1: 12 … H0: 1=2 = … 7ـ بین سطح زیر کشت توتون و میزان نیازهای آموزشی توتون کاران رابطه معنی داری وجود دارد H1 : -1r1 r0 H0: r=0 8ـ بین سابقه فعالیت در زمینه کشت توتون و میزان نیازهای آموزشی توتون کاران رابطه معنی داری وجود دارد.

    H1 : -1r1 r0 H0: r=0 9ـ نوع مالکیت اراضی زراعی( توتون ) بر میزان نیازهای آموزشی توتون کاران تاثیر گذار است H1: 12 … H0: 1=2 = … 10ـ بین میزان درآمد سالیانه توتون کاران و میزان نیازهای آموزشی آنان رابطه معنی داری وجود دارد H1 : -1r1 r0 H0: r=0 11ـ بین توتون کارانی که از تسهیلات حمایتی شرکت دخانیات استفاده نموده اند و سایرینی که استفاده نکرده اند از نظر میزان نیازهای آموزشی اختلاف معنی داری وجود دارد.

    H1: 12 H0: 1=2 12ـ بین تعداد دفعات تماس مروج با توتون کاران و میزان نیازهای آموزشی توتون کاران رابطه معنی داری وجوددارد.

    H1 : -1r1 r0 H0: r=0 13ـ بین میزان دفعات شرکت توتون کاران در کلاسهای آموزشی در زمینه کاشت، ‌داشت و برداشت توتون و میزان نیازهای آموزشی آنان رابطه معنی داری وجود دارد.

    H1 : -1r1 r0 H0: r=0 14ـ بین تعداد دفعات بازدید توتون کاران از مزارع نمونه توتون و میزان نیازهای آموزشی آنان رابطه معنی داری وجوددارد.

    H1 : -1r1 r0 H0: r=0 15ـ بین میزان استفاده توتون کاران از نشریات و مجلات آموزشی – ترویجی و میزان نیازهای آموزشی آنان رابطه معنی داری وجوددارد.

    H1 : -1r1 r0 H0: r=0 16ـ بین میزان استفاده توتون کاران از نمایش فیلم های آموزشی – ترویجی در خصوص کشت توتون و میزان نیازهای آموزشی آنان رابطه معنی داری وجوددارد.

    H1 : -1r1 r0 H0: r=0 17ـ بین توتون کارانی که عضو تشکل ها یا تعاونی توتونکاری می باشند با سایرینی که عضو نمی باشند از نظر میزان نیازهای آموزشی اختلاف معنی داری وجود دارد.

    H1: 12 H0: 1=2 14 –1 روش‌های تجزیه و تحلیل آماری در این تحقیق پس از جمع‌‌آوری و دسته‌بندی داده‌ها از روش آمار توصیفی و استنباطی استفاده گردیده است که در ذیل به ویژگی هر یک از آنها پرداخته می‌شود.

    الف) آمار توصیفی آمار توصیفی به توصیف افراد گروه خاصی که مورد مشاهده قرار گرفته‌اند محدود می‌شود و در مورد افراد خارج از این گروه هیچ‌گونه نتیجه‌گیری نمی‌گردد.

    در قسمت آمار توصیفی این تحقیق ابتدا جداول توزیع فراوانی تهیه گردید و سپس مواردی چون فراوانی، درصد فراوانی، فراوانی تجمعی، میانگین، میانه، نما (مد)، انحراف معیار محاسبه گردیدند.

    ب) آمار استنباطی در تحلیل استنباطی هدف آن است که بر اساس مطالعات انجام شده در مورد نمونه‌ها نتایجی در مورد جامعه به دست آید در بخش آمار استنباطی از آماره‌های نظیر ضریب همبستگی اسپیرمن آزمون من – وایت‌نی، آزمون کروسکال والیس و رگرسیون چند متغیره استفاده گردید که به برخی از خصوصیات و ویژگی‌های آزمون‌های انجام شده در ذیل اشاره می‌گردد.

    ضریب همبستگی رتبه‌ای اسپیرمن به عنوان ساده‌‌ترین نوع تحلیل همبستگی شناخته شده است.

    وقتی جهت متغیرها به جای اندازه‌های فاصله‌‌ای یا نسبی به صورت اندازه‌های رتبه‌ای بیان شوند از این ضریب استفاده می‌شود این ضریب شاخصی برای تعیین نوع همبستگی و میزان درجه رابطه بین صفات می‌باشد و مقدار آن نیز بین 1 و 1- در نوسان است.

    همبستگی مثبت و کامل برابر 1+ است یعنی در ازای افزایش هر واحد به یکی از متغیرها واحدی متناسب با آن به متغیر دیگر افزوده می‌شود.

    همبستگی کامل و منفی برابر 1- است یعنی این که در ازای افزایش هر واحد به یکی از متغیرها واحدی متناسب با آن از متغیر دیگر کاسته می‌شد و بالاخره این که فقدان کامل همبستگی برابر صفر می‌باشد.

    در مواقعی که داده‌های آماری به صورت کیفی غیر اسمی یعنی در مقیاس ترتیبی بیان شده باشد برای مقایسه دو میانگین از دو گزاره مختلف، از آزمون من وایت نی استفاده می‌‌کنیم در واقع این آزمون در مقابل حالت دوم آزمون t استودنت قرار دارد.

    اساس و پایه این آزمون رتبه دادن به متغیرها است، در واقع هدف این آزمون آن است که معلوم شود آیا دو جامعه از لحاظ وضع تمرکز با هم فرق معنی‌‌داری دارند و یا این که اختلاف موجود بر اساس شانس و تصادف به وجود آمده است.

    هنگامی که تعداد گروههای مورد مقایسه بیش از دو تا و متغیرها رتبه‌ای باشند از آزمون کروسکال والیس استفاده می‌گردد.

    این آزمون مکمل آزمون من – وایت نی و جایگزین رتبه‌ای آزمون F می‌باشد.

    کارآیی این آزمون در حدود 95 درصد آزمون F است و محدودیت کمتری دارد و متفاوت بودن یا نبودن بیش از دو گروه مستقل را از لحاظ رتبه‌بندی مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

    برای بررسی اثر جمعی متغیرهای مستقل تحقیق بر متغیر وابسته از روش رگرسیون چند متغیره استفاده می‌گردد اهمیت اصلی رگرسیون چند متغیره در تبین بکارگیری همزمان روابط و تأثیرات متغیرهای مستقل با متغیر وابسته است.

    در رگرسیون چند متغییره مقادیر یک متغیر (Y ) توسط مقادیر دو یا چند متغییر دیگر (X1, X2, … ) برآورد می شود جدول 1-1 : بررسی آمار تحلیلی مورد استفاده برای فرضیه های تحقیق فصل دوم تجزیه وتحلیل اطلاعات مقدمه تحقیق حاضر نیازهای آموزشی و ترویجی توتون کاران استان کردستان را مورد بررسی قرارداده و نتایج حاصل از آن در دو بخش توصیفی و استنباطی آورده شده است هدف عمده تحلیل توصیفی در این تحقیق، معرفی ویژگی ها فردی توتون کاران و نیز نیازهای آموزشی آنان در خصوص کاشت، داشت، برداشت و عمل آوری توتون و همچنین توصیف آماری عوامل مورد مطالعه در تحقیق بوده است.

    در تحلیل استنباطی رابطه بین متغیرهای مورد نظر سنجیده شده و نتایج آزمون فرضیه های تحقیق ارائه می گردد.

    آمار توصیفی در این تحقیق تعداد 175 نفر از توتون کاران استان کردستان مورد مطالعه قرار گرفته اند که برای توصیف متغیرهای مستقل و وابسته از مشخصه های آماری نظیر جداول توزیع فراوانی درصد فراوانی، فراوان تجمعی، میانگین، میانه، نما، انحراف معیار،‌کمینه و بیشینه استفاده گردیده است.

    ســن متوسط سن افراد مورد مطالعه در این تحقیق 44 سال می باشد،که جوانترین آنها 19 سال و مسن ترین آنها 80 سال داشته اند.

    بیشترین فراوانی مربوط به طبقه سنی 31 تا 40 سال و کمترین فراوانی مربوط به گروه بیشتر از 80 سال است و انحراف معیار بدست آمده نیز برابر 81/14 می باشد.

    جدول1-2 : توزیع فراوانی افراد مورد مطالعه براساس سن میانگین : 44 سال میانه : 3 مد :2 انحراف معیار : 81/14 کمترین سن : 19 بیشترین سن : 80 جنسیت از نظر جنسیت در این تحقیق 165 نفر (3/94%) از افراد مورد مطالعه مرد و 10 نفر (7/5%) زن می باشند.

    جدول 2-4 : توزیع فراوانی افراد مورد مطالعه براساس جنسیت تاهل در تحقیق حاضر 163 نفر (1/93%) از افراد مورد مطالعه متاهل و 12 نفر (9/6%) نیز مجرد می باشند.

    جدول 3-2 : توزیع فراوانی افراد مورد مطالعه براساس تاهل فرزندان میانگین تعداد فرزندان افراد مورد مطالعه در این تحقیق 4 نفر بوده است که بیشترین تعداد فرزند 12 نفر و بیشترین فراوانی مربوط به طبقه 3 الی 4 فرزند می باشد.

    جدول 4 –2: توزیع فراوانی افراد مورد مطالعه براساس تعداد فرزندان میانگین : 4 میانه : 2 مد :2 انحراف معیار : 47/2 کمینه : صفر بیشینه : 12 سطح تحصیلات از نظر سطح تحصیلات، حدود 35 درصد از افراد مورد مطالعه با بیشترین فراوانی بی سواد و 27 درصد افراد نیز دارای تحصیلات ابتدایی بوده اند.

    کمترین فراوانی مربوط به افراد دارای تحصیلات دیپلم و به بالا با فراوانی 4 نفر(5/2 درصد) می باشد.

    همچنین حدود 19 درصد افراد دارای تحصیلات راهنمایی، 5/10 درصد افراد دارای تحصیلات دیپلم و حدود 6 درصد افراد دارای تحصیلات دبیرستانی می باشند.

    لازم به ذکر است که 5 نفر از افراد مورد مطالعه به پرسش مذکور پاسخ نداده اند.

    جدول 5 –2: توزیع فراوانی افراد مورد مطالعه براساس سطح تحصیلات شغل اصلی به لحاظ شغل اصلی حدود 5/67 درصد از افراد مورد مطالعه، کشاورز و حدود 22درصد نیز دارای شغل توام کشاورزی و دامداری می باشند همچنین حدود 5/1 درصد افراد داری شغل دامداری، 2/1 دارای شغل باغداری، 7/1 درصد دارای شغل کارمندی و 5/3 درصد دارای شغل آزاد می باشند.

    ضمن اینکه 5 نفر از افراد مورد مطالعه به پرسش مذکور پاسخ نداده اند.

    جدول 6-2 : توزیع فراوانی افراد مورد مطالعه براساس شغل اصلی مالکیت زمین کشاورزی آبی متوسط میزان مالکیت زمین کشاورزی آبی توتون کاران مورد مطالعه در این تحقیق حدود یک هکتار و نیم بوده است که بیشرین میزان مالکیت 6 هکتار و کمترین میزان مالکیت 5/0 هکتار بوده است.

    نتایج نشان می دهد که بیشترین فراوانی مربوط به طبقه 1 هکتار و به پایین و کمترین فراوانی مربوط به طبقه 4-1/3 هکتار زمین بوده است، به طور کلی بررسیها نشان می دهد که 86 درصد از افراد مورد مطالعه اظهار داشته اند که مالک زمین کشاورزی آبی کمتر از 2 هکتار می باشند.

    جدول 7-2 : توزیع فراوانی افراد مورد مطالعه براساس میزان مالکیت زمین کشاورزی آبی میانگین : 67/1 میانه : 2 مد :1 انحراف معیار : 11/1 کمینه : 5/0 بیشینه : 6 مالکیت زمین کشاورزی دیم متوسط میزان مالکیت زمین کشاورزی دیم توتون کاران مورد مطالعه در این تحقیق حدود دو هکتار بوده است که بیشرین میزان مالکیت 7 هکتار و کمترین میزان مالکیت 5/0 هکتار بوده است.

    نتایج نشان می دهد که بیشترین فراوانی مربوط به طبقه 1 هکتار و به پایین و کمترین فراوانی مربوط به طبقه 4-1/3 هکتار زمین بوده است، به طور کلی بررسیها نشان می دهد که 72 درصد از افراد مورد مطالعه اظهار داشته اند که مالک زمین کشاورزی دیم کمتر از 2 هکتار می باشند.

    جدول 8-2 : توزیع فراوانی افراد مورد مطالعه براساس میزان مالکیت زمین کشاورزی دیم میانگین : 03/2 میانه : 2 مد :1 انحراف معیار : 40/1 کمینه : 5/0 بیشینه : 7 مالکیت اراضی تحت کشت توتون نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهد که 72 درصد از افراد مورد مطالعه، زمین های کشاورزی تحت کشت توتون آنها از نوع مالکیت شخصی می باشد، همچنین 5/18 درصد از افراد مورد مطالعه زمین های تحت کشت توتون آنها از نوع نظام های اجاره ای، 6 درصد از نوع مالکیت شخصی و اجاره ای و 5/3 درصد نیز از نوع نظام بهره برداری ارباب ـ رعیتی می باشد.

    جدول 9-2 : توزیع فراوانی افراد مورد مطالعه براساس میزان مالکیت زمین کشاورزی آبی سطح زیر کشت توتون متوسط سطح زیر کشت توتون در این تحقیق حدود یک هکتار است که بیشرین میزان سطح زیرکشت توتون 4 هکتار و کمترین آن 5/0 هکتار بوده است.

    هچنین نتایج نشان می دهد که بیشترین فراوانی سطح کشت توتون مربوط به طبقه 1 هکتار و به پائین بوده است ضمن اینکه 91 نفر از افراد مورد مطالعه بین 5/0 تا 2 هکتار توتون کشت نموده اند.

    جدول 10-2 : توزیع فراوانی افراد مورد مطالعه براساس میزان زمین تحت کشت توتون میانگین : 16/1 میانه : 1 مد :1 انحراف معیار : 86/0 کمینه : 5/0 بیشینه : 4 میزان درآمد از شغل توتون کاری متوسط میزان درآمد افراد مورد مطالعه از شغل توتون کاری در این تحقیق، 530958 تومان در طول سال بوده است که کمترین میزان درآمد 50 هزار تومان و بیشترین میزان درآمد 3 میلیون تومان بوده است، همچنین بیشترین فراوانی افراد مورد مطالعه در خصوص میزان درآمد در طبقه 100 تا 300 هزار تومان قرار دارد.

    ضمن اینکه بیش از 65 درصد از افراد مورد مطالعه کمتر از 500 هزارتومان در طول یک سال از شغل توتون کاری درآمد کسب می نمایند.

    جدول 11-2 : توزیع فراوانی افراد مورد مطالعه براساس میزان درآمد از شغل توتون کاری میانگین : 530985 میانه : 3 مد :2 انحراف معیار : 493098 کمینه : 50000 بیشینه : 3000000 سابقه فعالیت توتون کاری متوسط سابقه فعالیت افراد مورد مطالعه در زمینه‌ کشت توتون 15 سال بوده است که بیشترین آن 60 سال و کمترین آن 1 سال می باشد و بیشترین فراوانی نیز مربوط به طبقه 5 سال و به پائین می باشد، همچنین نتایج نشان می دهد که حدود 62 درصد از افراد مورد مطالعه کمتر از 10 سال سابقه فعالیت در خصوص کشت توتون دارند.

    جدول 12-2 : توزیع فراوانی افراد مورد مطالعه براساس سابقه فعالیت توتون کاری میانگین : 15 میانه : 2 مد : 1 انحراف معیار : 48/15 کمینه : 1 بیشینه : 60 تسهیلات حمایتی از نظر استفاده از تسهیلات حمایتی شرکت دخانیات ( وام، نهاده های کشاورزی و ...) 5/65 درصد از افراد مورد مطالعه از این تسهیلات استفاده نموده اند و 5/35 درصد نیز عدم استفاده از تسهیلات حمایتی شرکت دخانیات را اظهار داشته اند.

    جدول 13-2 : توزیع فراوانی افراد مورد مطالعه براساس استفاده از تسهیلات حمایتی نوع استفاده از تسهیلات حمایتی بررسی ها نشان مید هد که 5/32 درصد از افراد مورد مطالعه از مساعده کشت و 23 درصد از مساعده کشت و وام ساخت ابنیه عمل آوری توتون و 5/4 درصد از وام پمپ و سمپاش استفاده نموده اند.

    جدول 14-2 : توزیع فراوانی افراد مورد مطالعه براساس نوع استفاده از تسهیلات حمایتی دفعات تماس با مروج متوسط تعداد دفعات تماس مروجان و توتون کاران در این تحقیق 13 بار در طول سال بوده است که که کمترین تعداد دفعات تماس صفر و بیشترین تعداد دفعات تماس 40 بار در طول سال بوده است.

    42 نفر (26% ) از افراد مورد مطالعه با بیشترین فراوانی اظهار داشته اند که بین 6 تا 10 بار با مروجان کشاورزی شرکت دخانیات در تماس بوده اند.

    همچنین 125% درصد توتون کاران بین 11تا 15 بار و 20 درصد توتون کاران بین 1 تا 5 بار و 17 درصد نیز بین 16 تا 20 بار با مروجان کشاورزی شرکت دخانیات در تماس بوده اند.

    جدول 15-2 : توزیع فراوانی دفعات تماس توتون کاران با مروجان شرکت دخانیات میانگین : 13 میانه : 3 مد :2 انحراف معیار : 13/8 کمینه :صفر بیشینه : 40 شرکت در کلاس های آموزشی ـ ترویجی متوسط دفعات شرکت توتون کاران در کلاس های آموزشی ـ ترویجی در خصوص کاشت، داشت، برداشت و عمل آوری توتون کمتر از 1 بار بوده است، حدود 5/61 درصد از افراد مورد با بیشترین فراوانی اظهار داشته اند که در هیچ کلاس آموزشی شرکت نداشته اند و 21 درصد نیز اظهار داشته اند که فقط یک بار درکلاسهای آموزشی کشت توتون شرکت کرده اند نتایج نشان می دهد که کلاس های آموزشی در خصوص کشت توتون در منطقه بسیار کم برگزار شده است.

    جدول 16-2 : توزیع فراوانی شرکت توتون کاران در کلاس های آموزشی ـ ترویجی میانگین : 78/0 میانه : صفر مد :صفر انحراف معیار : 28/1 کمینه : صفر بیشینه : 5 دفعات بازدید از مزارع نمونه توتون متوسط تعداد دفعات بازدید توتون کاران از مزارع نمونه توتون کاری در طول سال کمتر از یک بار بوده است.

    در تحقیق حاضر 57 درصد از افراد مورد مطالعه اظهار داشته اند که هیچ بازدیدی از مزارع نمونه کشت توتون درطول سال نداشته اند، ضمن اینکه 5/28 درصد افراد بین یک تا دو بار از مزارع نمونه توتون بازدید کرده اند.

    جدول 17-2 : توزیع فراوانی بازدید توتون کاران از مزارع نمونه توتون کاری میانگین : 97/0 میانه : صفر مد :صفر انحراف معیار : 52/1 کمینه : صفر بیشینه : 6 مجلات و نشریات آموزشی ـ ترویجی درخصوص میزان استفاده از مجلات و نشریات آموزشی ـ ترویجی در زمینه کشت توتون، حدود 83 درصد از افراد مورد مطالعه با بیشترین فراوانی اظهار داشته اند که از مجلات ونشریات آموزشی و ترویجی به میزان کم تا خیلی کم استفاده نموده اند .

    همچنین 5/14 درصد درحد متوسط و 5/2 درصد نیز در حد زیاد تا خیلی زیاد از آن استفاده نموده اند.

    نتایج حاصل از میانگین جدول ( 45/1 = ) نشان دهنده آن است که توتون کاران به میزان کم از مجلات و نشریات آموزشی و ترویجی استفاده می نمایند که این شاید به آن دلیل باشد که مجلات آموزشی بین توتون کاران به میزان کم توزیع می گردد یا اینکه سطح پائین سواد توتون کاران این اجازه را به آنان نمی دهد که از مجلات آموزشی استفاده نمایند.

    جدول 18-2 : توزیع فراوانی نظرات افراد مورد مطالعه در خصوص میزان استفاده از مجلات و نشریات آموزشی ـ ترویجی میانگین:45/1 میانه :1 مد : 1 انحراف معیار :86/0 فیلم های آموزشی درخصوص میزان استفاده از فیلم های آموزشی در زمینه کشت توتون ، بیش از 90 درصد از افراد مورد مطالعه اظهار داشته اند که به میزان کم تا خیلی کم از فیلم های آموزشی استفاده نموده اند.

    حدود 7 درصد آن را در حد متوسط و 5/2 درصد آن را در حد زیاد ارزیابی نموده اند.

    در کل نتایج حاصل از میانگین جدول ( 39/1 = ) نشان دهنده آن است که توتون کاران به میزان کم از فیلم های آموزشی در خصوص کشت توتون در مناطق مورد مطالعه استفاده کرده اند.

    جدول 19-2 : توزیع فراوانی نظرات افراد مورد مطالعه در خصوص میزان استفاده از فیلم های آموزشی میانگین:39/1 میانه :1 مد : 1 انحراف معیار :72/0 تمایل به دیدن فیلم های آموزشی درخصوص تمایل توتون کاران به استفاده از فیلم های آموزشی در زمان حضور در محل کمسیون خرید، 5/67 درصد از افراد مورد مطالعه با بیشترین فراوانی اظهار داشته اند که به میزان زیاد تا خیلی زیاد تمایل دارند از فیلم های آموزشی در محل کمسیون خرید استفاده نمایند.

    همچنین 22 درصد در حد متوسط و 5/10 درصد در حد کم اظهار تمایل به دیدن فیلم در محل کمسیون خرید داشته اند.

    در کل نتایج حاصل از میانگین جدول ( 68/3 = ) نشان دهنده آن است که توتون کاران به میزان زیاد تمایل به دیدن فیلم های آموزشی در زمان حضور در محل کمسیون خرید دارند.

    جدول 20-2 : توزیع فراوانی نظرات افراد مورد مطالعه در خصوص تمایل به دیدن فیلم های آموزشی در زمان حضور در محل کمسیون خرید میانگین:68/3 میانه :4 مد : 4 انحراف معیار :00/1 عضویت در تعاونی ها بررسی ها نشان می دهد که 16 نفر (4/9%) از افراد مورد مطالعه در تعاونی های مربوط به توتون کاران عضویت دارند و 155 نفر ( 6/90 %‌) در هیچ تشکل یا تعاونی عضویت ندارند.

    جدول 21-2 : توزیع فراوانی افراد مورد مطالعه براساس عضویت در تعاونی ها مناسب بودن روش های آموزشی درخصوص مناسب بودن روش های فعلی آموزش در خصوص نحوه کاشت، داشت ، برداشت و عمل آوری توتون ، حدود 46 درصد از توتون کاران با بیشترین فراوانی آن را در حد متوسط مناسب ارزیابی نموده اند.

    همچنین حدود 32 درصد آن را در حد زیاد و 22 درصد آن را در حد کم مناسب دانسته اند.

    در کل نتایج حاصل از میانگین جدول ( 05/3 = ) نشان دهنده آن است که از نظر افراد مورد مطالعه روش های فعلی آموزش در حد قابل فبولی می باشد جدول 22-2 : توزیع فراوانی نظرات افراد مورد مطالعه در خصوص مناسب بودن روش های آموزشی کاشت، داشت و برداشت و عمل آوری توتون میانگین:05/3 میانه :3 مد : 3 انحراف معیار :99/0 اولویت بندی عوامل موثر در افزایش آگاهی توتون کاران در خصوص اولویت بندی عوامل موثر در افزایش آگاهی توتون کاران در خصوص کشت توتون، 6 گویه از مهمترین عوامل آموزشی ـ ترویجی انتخاب گردید و از توتون کاران خواسته شد تا با استفاده از طیف لیکرت به پرسش های مذکور پاسخ دهند که در نتیجه با توجه به جدول شمار ه 23-2 ملاحظه می گردد که مهمترین عامل در افزایش آگاهی توتون کاران از نظر افراد مورد مطالعه، تماس با مروجان کشاورزی شرکت دخانیات با میانگین 18/4 می باشدکه در اولویت اول قرار دارد.

    همچنین شرکت در کلاسهای آموزشی ـ ترویجی، بازدید های آموزشی از مزارع نمونه توتون ، فیلم های آموزشی، استفاده از برنامه های رادیو و تلویزیون و استفاده از مجلات و نشریات آموزشی و ترویجی با میانگین های بالا در رتبه های دوم تا ششم قرار گرفته اند.

اين تحقيق با توجه به تحولات مداوم رشته کتابداري و در نتيجه تغيير نيازهاي آموزشي کتابداران، به بررسي وضعيت نيروي انساني و نيازهاي مهارتي کتابداران شاغل در کتابخانه‌هاي دانشگاهي استان خوزستان پرداخته است. در اين پژوهش، تعداد 172 نفر از کتابداران شاغل

برنامه ریزی آموزشی = اصول برنامه ریزی به تدریج معلوم شده و سیر تکاملی داشته است. برنامه ریزی های اولیه بیشتر صورت تخیلی و آرزوئی داشته است. این نوع برنامه فهرستی از توقعات و خواسته ها است، که اغلب فاقد عناصر تصمیم گیری بوده و اغلب فقط روی کاغذ می ماندند. = اصول برنامه رزی نسبتاً کامل شده امروزی، به سه گروه تقسیم می شود: 1-اصول مقدماتی که خود شامل سه اصل می باشد: الف= هماهنگی ...

مقدمه تغییرات و تحولات سریع در عوامل زیست محیطی و همچنین رشد برق‌آسای فن‌آوری‌های نوین، در کلیه شئونات زندگی آحاد بشر اثرگذاربوده است. این تحولات باعث گردیده که افرادی که به واسطه قابلیت‌ها و مهارت‌هایشان در سال‌های قبل انسان‌های موفقی بوده‌اند، با همان مهارت‌ها و استعدادها لزوماً در جهان پیش‌رو افراد موفقی نباشند. جوامع دنیای نوین برای رشد و تعالی خود نیازمند افرادی با ...

کنکاشی در علل افت تحصیلی در نظام آموزشی ایران افت در لغت به معنای افتادن – نقصان – کاستی و کاهش است و اصطلاح آموزشی آن افت تحصیلی است که در معنای عام به مردودی دانش آموزان و تکرار پایه ی تحصیلی اطلاق می شود . گرچه علل افت در مقاطع مختلف تحصیلی تا حدودی با یکدیگر تفاوت دارد اما شاید بتوان یک سری علت را بطور عام بیان کرد و بطور اخص در هر پایه ی تحصیلی نیز عوامل خاص آن را بیان نمود ...

پیشگفتار در همکاری انسانها، 1+1 همیشه مساوی 2 نیست. می‌تواند صفر باشد اگر همدیگر را خنثی کنیم، می‌تواند بیش از 2 باشد اگر همدیگر را یاری کنیم، می‌تواند بی‌نهایت باشد اگر به نیروی عظیم درون انسانها پی ببریم. مجموعه‌ای که پیش روی شماست، ساختار تشکیلاتی است که برای یک مؤسّسه‌ی آموزشی پژوهشی تدوین گردیده است که در جهت اعتلای کیفیّت آموزش، وظیفه‌ی تحقیق و بررسی در مسایل کیفی آموزش، ...

نظامهاي آموزشي و فعاليتهاي حاکم بر آن ،‌ با توجه به پيشرفت جوامع ،‌همواره دستخوش تغيير وتحول است و تحول آموزشي ، خود معلول تحول اجتماعي وتحول علوم و تکنولوژي است زيرا در يک جامعه ساده ،‌نيازها ساده و روش ارضاي نيازها نيز ساده است . در چنين جوا

مقدمه و بیان مسئله کارایی آموزش و پرورش نه تنها در گروی غنای برنامه‌ها و روش‌های آموزشی و آمار فارغ‌التحصیلان با معدل بالا، که از آن مهمتر در گرو شناختن ابعاد گوناگون روان شناختی دانش‌آموزان و شکوفا کردن آنها است. دانش‌آموزانی که در وهله نخست بر خویشتن اعتماد داشته باشند و با پذیرفتن ارزش وجودی خویش، قدرت پذیرش دیگران را بیابند و از ایجاد ارتباط اجتماعی سالم با آنها لذت ببرند ...

تدريس (TEACHING) ترکيبي از علم و هنر است. علم يا دانش تدريس را مي توان با مطالعه اصول يادگيري، مدل ها و روش هاي آموزش، آشنايي با استراتژي ها و فنون تدريس و ساير يافته هاي آموزشي به دست آورد. اما هنر تدريس يک مهارت عاطفي، اجتماعي و اخلاقي است که ارتب

جامعه در حال خيزش ما به شدت نيازمنديک ديدگاه آموزشي جديد و در عين حال شاداب است که هم نوعي فلسفه توسعه آموزشي پرورشي باشد و هم بتواند چشم انداز روشني از آينده آموزش کشور ترسيم نمايد. شرايط جديد، ملت ها را در برابر دو ديدگاه آموزشي زير قرار داده است

متاسفانه تدريس انشا با شيوه هاي خلاق،که دانش آموز را در نوشتن ماهر و توانا کند در هيچ يک از مقاطع تحصيلي کشور ما رايج نيست و به همين علت دانش آموزان اغلب از اين درس گريزانند و بسياري از آنان تا آخرين سال تحصيلي انشا نوشتن را ياد نمي گيرند شايد هم ان

نظام هاي آموزشي و فعاليت هاي حاکم بر آن، با توجه به پيشرفت جوامع همواره دستخوش تغيير و تحول است و تحول آموزشي خود معلول تحول اجتماعي و تحول علوم و تکنولوژي است. با پيشرفت علوم و فنون و پيچيده شدن جوامع، نيازهاي فردي و اجتماعي نيز پيچيده و متنوع مي ش

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول