خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)
در سال 1313 ادارهای به نام ً آژانس پارسً در وزارت امور خارجه تشکیل شد تا اخبار کشور را گردآوری و در دسترس مردم و مطبوعات قرار دهد و علاوه بر این دو نشریه ًصبح و عصرً به زبانهای فارسی و فرانسه برای مسوولان و خبرگزاریهای خارجی وروزنامهها منتشر و ارسال میکرد.در سال 1342 همزمان با تاسیس وزارت اطلاعات، خبرگزاری به نام ًخبرگزاری پارسً به این وزارت خانه ملحق و به صورت 24 ساعته فعالیت خود را آغاز کرد
پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1360 نام سازمان خبرگزاری پارس به خبرگزاری جمهوری اسلامی تغییر یافت.مناطق خبری ایرنا در خارج از کشور شامل منطقه خاورمیانه و آفریقا به مرکزیت بیروت، منطقه اروپا و آمریکا به مرکزیت لندن، آسیا و اقیانوسیه به مرکزیت کوالالامپور و دفتر ارشد هند که پوشش خبری آسیای میانه و شبه قاره را به عهده دارند.سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی برای دسترسی اقشار مختلف جامعه به آخرین اخبار و اطلاعات اقداماتی چون ارائه لحظه به لحظه اخبار و گزارشهای خبری ایران و جهان از طریق شبکه رایانهای داخلی پیامنگار و شبکه جهانی اینترنت، انتشار نشریات تحقیقی و تخصصی در زمینههای مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و ارائه خدمات مربوط به اسناد و میکروفیلم را انجام داده است
یک خبر چگونه روی خروجی قرار میگیرد
اخبار در تهران از طریق خبرنگاران حوزهها، روابط عمومی سازمانها و وزارتخانهها، رابطین خبر، اخبار خبرگزاریهای خارجی و شنود رادیویی و تلویزیونی دریافت و پس از تنظیم بر روی خروجیهای مطبوعات، اقتصادی، ایرنا فارسی، ایرنا انگلیسی، ایرنا عربی ارسال میشود و اخبار شهرستانها نیز توسط خبرنگاران و رابطین به دفاتر و سپس به مناطق هشتگانه خبری ارسال میشود و توسط سردبیران و دبیران بر روی خروجیهای ذکر شده قرار میگیرد.
گردآوری اخبار و گزارشها در شهرستانها زیر نظر هشت منطقه خبری صورت میگیرد و هر منطقه تعدادی از استانهای کشور را تحت پوشش قرار میدهد.
اخبار و گزارشها توسط رابطین خبری و خبرنگاران شهرستانها تهیه و پس از ارسال به منطقه آن را به طور مستقیم بر روی خروجیهای سازمان قرار میدهند که این اقدام به منظور تمرکز زدائی و سرعت بخشیدن به ارسال خبرها صورت گرفته است.
فعالیت اداره کل اخبار خارجی به عهده هشت گروه.
اروپا و آمریکا، آفریقا و خاورمیانه.
آسیا و اقیانوسیه.
شبه قاره هند و آسیای میانه.
اخبار انگلیسی، اخبار عربی، اخبار بینالمللی فارسی و اخبار خارجی است.
گروه اخبار خارجی مشتمل بر سه بخش شنود صوتی و تصویری، ترجمه اخبار خارجی و شبکه اطلاعرسانی جهانی (اینترنت) به صورت 24 ساعته، 23 فرستنده رادیوئی و 13 فرستنده ماهوارهای را بر روی نوارهای ویدئویی و صوتی مغناطیسی ضبط میکند.
فرستندههای رادیویی روزانه در 85 نوبت شنود میشود و این برنامهها علاوه بر زبان فارسی به زبانهای انگلیسی، عربی و فرانسه نیز ترجمه میشود.
همچنین اخبار خبرگزاریهای مهم جهان و شبکه جهانی اینترنت نیز در این گروه مورد بررسی قرار میگیرد و خبرهای مهم از آنها استخراج میشود
مناطق خبری خارجی ایرنا
مناطق خبری ایرنا در خارج از کشور شامل منطقه خاورمیانه و آفریقا به مرکزیت بیروت، منطقه اروپا و آمریکا به مرکزیت لندن، آسیا و اقیانوسیه به مرکزیت کوالالامپور و دفتر ارشد هند که پوشش خبری آسیای میانه و شبه قاره را به عهده دارند خبرهای تهیه شده در 30 دفتر خارجی ایرنا و اخبار رابطین خبری و خبرنگاران آزاد ایرنا در سراسر جهان را به طور مستقیم بر روی خروجیها ارسال میکنند.
همکاری با خبرگزاریهای خارجی و منطقهای ایرنا در راستای مبادله خبر و عکس با خبرگزاریهای خارجی و منطقهای همکاری به صورت قراردادهای انحصاری پایا پای و فروش خبر و عکس دارد که عمر این همکاری با برخی خبرگزاریها به دهها سال میرسد.
این قراردادها که قبل از انقلاب فقط با خبرگزاریهای غربی بود و پس از پیروزی انقلاب اسلامی با خبرگزاریهای آسیائی و منطقه را نیز شامل شد.
عضویت سازمان خبرگزاری در مجامع بینالمللی.ایرنا در مجامع مهم بینالمللی تلاشهایی در جهت راهاندازی و تقویت مجامع خبری منطقه کرد که بسیاری از این تشکلهای خبری مرهون تلاشهای این سازمان است.
ایرنا در زمان حاضر در اکثر گردهماییهای حرفهای نقش تعیین کنندهای در مصوبات و تصمیمات ایفاء میکند.
ایرنا در مجامع بینالمللی همچون خبرگزاری بین المللی اسلامی (IINA) سازمان خبرگزاریهای آسیا و اقیانوسی آرام (OANA) خبرگزاریهای غیر متعهد (NANAP)خبرگزاری اوپک (OPECNA)، اتحادیه خبرگزاریهای دریای خزر(ACSNA) وخبرگزاری اکو (ECONA) عضویت دارد و ریاست دورهای چندین اجلاس مجامع بینالمللی را به عهده داشته و دارد.
ایرنا در جهت تحقق سیاستهای خود فعالیتهای ذیل را به انجام رسانده است.
انتشار اخبار کشورهای جهان بخصوص کشورهای اسلامی، جهان سوم و کشورهای حوزه آسیای میانه و توسعه روابط خبری با جهان.
شرکت فعال در کنفرانسها و مجامع حرفهای و دیدار از خبرگزاریها، عقد قرارداد دو جانبه و چند جانبه با بیش از 70 خبرگزاری کشورهای خارجی برای مبادله مستقیم اخبار به ویژه با کشورهای مسلمان دوست و همسایه، تقویت دبیرخانه و تداوم ریاست خبرگزاریهای کشورهای عضو جنبش عدم تعهد، ایجاد ائتلاف آکسنا (خبرگزاریهای حاشیه دریای خزر) و ریاست نخستین دوره آن، مشارکت در ایجاد و ریاست دورهای خبرگزاریهای عضو سازمان همکاری اکو (اکونا) و ریاست خبرگزاریهای کشورهای آسیا و اقیانوس آرام تا سال 2000.
دفتر پژوهش و بررسیهای خبری ایرنا با بهرهگیری ازامکانات و پرسنل خود ماموریت دارد وظایفی چون انجام فعالیتهای تحقیقاتی، پژوهشی و بررسی در زمینه موضوعات مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و… در باره مسائل داخلی، منطقهای و جهانی و تحلیل و تفسیر اهم رخدادها برای اطلاع رسانی دقیق و علمی به رسانههای گروهی، مردم و مسوولان، همچنینن گردآوری آمار و آخرین اطلاعات و تحولات خبری ایران و سایر کشورهای جهان وطبقهبندی و نگهداری مدارک و اطلاعات جمعآوری شده و ایجاد بانک اطلاعاتی خبری به هنگام، تهیه و تدوین بولتنهای تخصصی، موضوعی ویژه خبری سازمان را به انجام میرساند خدمات خبری سازمان سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی برای دسترسی اقشار مختلف جامعه به آخرین اخبار و اطلاعات اقداماتی چون ارائه لحظه به لحظه اخبار و گزارشهای خبری ایران و جهان از طریق شبکه رایانهای داخلی پیامنگار و شبکه جهانی اینترنت، انتشار نشریات تحقیقی و تخصصی در زمینههای مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و ارائه خدمات مربوط به اسناد و میکروفیلم را انجام داده است.
شبکه پیام نگار ایرنا به دو روش خطوط نقطه به نقطه “online” و سیستم ارتباط از راه دور موسوم به پیامنگار مودمی قابل دریافت میباشد.
ایرنا به عنوان یکی از پیشگامان ورود انینترنت به ایران محسوب میشود و برای نخستین بار اینترنت با سرعت 19/200KB/S در سازمان به کارگیری شد و یک سال بعد سرعت آن به 512/512KB/S ارتقاء یافت و در حال حاضر باخ پهنای باند ماهوارهای 2MEG/2MEG به مشتریان خدمات میدهد.
ایرنا همچنین خدمات اینترنتی به شرح ذیل به متقاضیان ارائه مینماید: ارائه نشانی پست الکترونیکی E-mail میزبانی صفحات وب web Hosting طراحی و ایجاد “Home Page” انتشار آگهیهای تبلیغاتی موردی صفحات سایت ایرنا طراحی آگهیهای تبلیغاتی ثبت نام اینترنتی در صفحه ایرنا بر روی اینترنت ارائه لحظه به لحظه تیتر آخرین اخبار ایران و جهان به زبانهای فارسی، انگلیسی و عربی، دسترسی به آخرین اخبار ایران و جهان به زبانهای فارسی، انگلیسی و عربی، دسترسی به آخرین شماره نشریات مؤسسه ایران، ارائه مجموعه اطلاعات جذاب از مناسبتهای ملی مذهبی و فرهنگی ایران امکان پذیر است ایسنا اداره اجتماعی از تأسیس تا امروز اداره اخبار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران، یکی از متنوعترین و پرمخاطبترین ادارات خبری ایسنا، نیمه دوم سال 82 با 5 سرویس «اجتماعی»، «آموزشی ــ صنفی»، «علمی ــ پژوهشی»، «حوادث» و «بهداشت و درمان» و مجموعا 15 زیر سرویس شامل: «آموزش و پرورش»، «خانواده»، «شهری»، «آسیبهای اجتماعی»، «زنان»، «جوانان» و «محیط زیست» در سرویس «اجتماعی»، «آموزشی» و «صنفی» در سرویس «آموزشی صنفی»، «علمی»، «پایاننامه»، «پژوهشی» و «فنآوری استراتژیک» در سرویس «علمی ــ پژوهشی»، «بهداشت عمومی» و «بهداشت خانواده» در سرویس «بهداشت و درمان» تشکیل شد و هماکنون که حدود دو سال از فعالیت این اداره خبری میگذرد روزانه 100 خبر بر روی خروجی ایسنا قرار میدهد و اعضای آن را مدیر، پنج دبیر و سردبیر، 16 خبرنگار، یک مترجم و دو حروفچین شامل میشوند.
مدیر اداره: فرشته هاشمی سرپرست اداره: بهناز غفاری دبیر علمی ــ پژوهشی: علی شمس اسفند آبادی دبیر صنفی ــ آموزشی : بهناز غفاری دبیر بهداشت و درمان: لیلا دلیخون دبیر اجتماعی: علیرضا غمخوار دبیر حوادث: سعیده ساجدی خبرنگاران سرویس اجتماعی: رقیه عباس زاده، مریم وادیپور، میترا کریم قلیزاده، منیره کربلایی، فروغ محمدزاده، علیرضا غمخوار خبرنگاران سرویس حوادث: سعیده ساجدینیا، شهرزاد باباعلیپور، زهرا جعفرزاده، مرضیه خلقتی خبرنگاران سرویس صنفی ــ آموزشی: گلاره کاویان، مطهره شفیعی خبرنگاران سرویس علمی - پژوهشی: شیده ناعمی، سعیده جلوسی خبرنگاران سرویس بهداشت و درمان: آرزو سعید ، طیبه طاهری مترجم: مهدی پیرگزی حروف چینها: نسترن فلاح، راضیه فرجی فارس فرزند ایران است «خبرگزاری فارس» نخستین خبرگزاری مستقل ایران است که در بهمنماه سال 1381 همزمان با فرارسیدن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی راهاندازی شد.
اهداف آمدهایم تا از ایران امروز برای فردا و فرداها حراست کنیم، پاسداشت فرهنگ دراز دامن اسلامی در پیشانی فعالیتهای ما قرار دارد.
دانایی را عامل مهم توانایی ملی میدانیم و رسانه را یکی از ابزارهای مهم گسترش آن قلمداد میکنیم.
مرز فعالیتهای ما را اصول انقلاب اسلامی گفته شده در قانون اساسی و منافع ملی روشن میکند.
مراقبت از منافع ملی، مصالح مردم و باورهای ایمانی جامعه را وظیفه خود میدانیم و با رویکرد «مردممدارانه» واقعیتهای اجتماعی را رصد میکنیم.
در باور ما مردم ولی نعمت و محور و مسوولان نظام نیز خدمتگزاران این مردم هستند و هر یک ضمن برخورداری از حقوقی که رعایتش واجب است، مسئولیتهایی نیز برعهده دارند.
نقد جدی و اصولی را عنصر زاینده یک جامعه پویا میدانیم و نگاه حزبی، پوستهای - گروه گرایانه - یگانگی و طایفهای را در برابر منافع ملی برنمیتابیم.
پیشرفت، سربلندی و سعادت کشور را در گرو وحدت و یکپارچگی ملی، دادگری و خردورزی میدانیم و امیدواریم بتوانیم در راه گسترش و نیرومندسازی اثربخش باشیم و کلام آخر دوبارهگوئی جمله نخست است: «فارس فرزند ایران است».
راهنمای ورود به سایت خبرگزاری فارس برای ملاحظه صفحه اصلی «خبرگزاری فارس» میتوانید با مراجعه به اینترنت به آدرس www.farsnews.com و یا با نام دامنههای org،ir و net مراجعه نمائید.
صفحه اصلی در سمت راست صفحه اصلی، عناوین زیر مشخص شده است : عناوین کل اخبار - اخبار برگزیده - اجتماعی - اقتصادی - بینالملل - سیاسی - فرهنگی - ورزشی - استانها - عکس - سیاست خارجی - دیدگاه - انرژی اتمی - اخبار ویژه - جستجو - ارتباط با ما - سخن ما - پیوندها - تبلیغات در سایت - اعلام مشکلات سایت.
با کلیک روی کلمه «عناوین کل»، تیتر و لید کل اخبار تهیه شده در یک روز معین نشان داده میشود.
با کلیک روی عنوان گروه های اجتماعی،اقتصادی، بین الملل، سیاسی، فرهنگی، ورزشی، استانها، دیدگاه زیرگروه های آنها مشخص شده و با کلیک روی هر کدام، اخبار مربوط به آن حوزه را می توانیدمشاهده نمایید.
اخبار ویژه برای ورود به «اخبار ویژه» میبایست از «رمز عبور» استفاده کرد.
رمز عبور براساس ضوابطی به کاربران داده میشود جستجو در «جستجو» میتوانید با تایپ کلمه مورد نظر و تکمیل اطلاعات لازم به خبر مورد نظر دسترسی پیدا کنید ارتباط با ما در «ارتباط با ما» میتوانید نظر و دیدگاه خود را از طریق ایمیل به خبرگزاری ارسال و پاسخ خود را در اسرع وقت دریافت دارید عکس با کلیک روی کلمه "عکس" گزارشهای تصویری و عکسهای خبری روز را می توانید مشاهده نمایید.
در قسمت جستجوی عکس گزارشهای تصویری و عکس های خبری موضوع مورد نظر شما قابل جستجو می باشد.
با کلیک روی تیتر یا عکس نمونه می توانید کل عکسهای تهیه شده با موضوع مورد نظر را مشاهده نمایید، سپس با کلیک روی هر کدام از عکسها، تصویر را در اندازه بزرگتر مشاهده و مورد بهره برداری قرار دهید.
اخبار روزهای قبل در صفحه اصلی با تغییر تاریخ در ستون «اخبار روزهای قبل» و سپس کلیک روی «تغییر تاریخ» میتوانید عناوین خبری تاریخ مورد نظر را مشاهده یا مورد بهرهبرداری قرار دهید.
در صفحهای که «متن خبر» ظاهر میشود نام گروه تهیه کننده، تاریخ و ساعت ارسال خبر و همچنین شماره خبر مورد نظر همراه با عکسی جدیدتر نشان داده میشود.
نسخه چاپی خبر در صفحه «متن خبر» با کلیک روی «نسخه چاپی خبر» صفحه دیگری را مشاهده خواهید نمود که متن کامل خبر برای بهرهبرداری لازم آماده شده است.
سخن ما با کلیک روی آرم کوچک خبرگزاری فارس میتوانید به صفحه سخن آشنا مراجعه نموده و با مواضع و روش مراجعه به سایت خبرگزاری فارس آشنا شوید اخبار برگزیده در صفحه اصلی میتوانید «مهمترین عناوین خبری روز» را همراه با عکس متناسب آن مشاهده نمایید.
با کلیک روی تیتر و یا عکس مورد نظر میتوانید به متن کامل دسترسی پیدا کنید.
نظرشما با کلیک روی تیتر خبر و مشاهده صفحه «متن خبر» میتوانید در ستون «نظر شما» که در انتهای صفحه آمده است نظر خود را درباره خبر مورد نظر تایپ و ارسال نمائید در صورت تمایل میتوانید تلفن و ایمیل خود را ذکر نموده تا در اسرع وقت پاسخ لازم ارایه گردد تماس با ما شما میتوانید مکاتبات خود را به نشانی: تهران - خیابان انقلاب اسلامی، چهارراه کالج، ضلع شمال شرقی، کوچه سعیدی، پلاک 7 و یا به صندوق پستی 3614 - 15815 ارسال نمائید ایمیل شما میتوانید از طریق ایمیل به آدرس info@farsnews.com با مجموعه خبرگزاری ارتباط برقرار نمائید روابط عمومی روابط عمومی خبرگزاری فارس در ساعات اداری با شماره تلفن های 88911848 و 88937707 آماده پاسخگویی به سئوالات شما بوده و همچنین تلفن و فکس 88895540 به طور شبانه روز آماده دریافت پیامها و دیدگاه های شما جهت انتقال به مجموعه خبرگزاری می باشد.
معرفی آرم آرم به صورت حرف «فا» طراحی شده است و کل طرح امواج مدور آب را نمایش میدهد که به نشانی یکی از قابلیتهای خبر یعنی ایجاد امواج و حرکت در جامعه است.
رنگ آبی ارغوانی که برای آرم تعیین شده از رنگهای اصیل ایرانی است که در تزئینات هنر معماری بسیاری به کار میرود.
نقطه «فاـ که به رنگ نارنجی انتخاب شده از زردی خورشید گرفته شده است.
نقطه در فرهنگ عرفانی، اسلامی نقش فوقالعادهای دارد؛اگر نقطه نباشد همه مفاهیم از کلمات میگریزند...
عنوان «خبرگزاری فارس» توسط ستاد غلامحسین امیرخانی از اساتید برجسته معاصر هنر خوشنویسی به منظور پاسداشت فرهنگ اصیل فارسی نوشته شده است.
الجزیره ، سی ان ان دنیای عرب تلویزیون الجزیره اولین کانال ماهواره ای عربی است که متعلق به کشور قطر است.
این شبکه تلویزیونی در حال حاضر با کسب بیش از۵۰ میلیون بیننده عرب زبان در سراسر جهان(۷۶ درصد مردم عرب زبان جهان) به رقیبی برای شبکه تلویزیونی بی بی سی مبدل شده است.
تلویزیون الجزیره که با پخش برنامه و خبر به صورت ۲۴ساعته، سی ان ان دنیای عرب به شمار می آید برخلاف ابعاد و وسعت کم خود به شهرت بسیاری دست یافته است.
به گفته حسنی مبارک رئیس جمهور مصر این شبکه جعبه کبریتی است که دنیای عرب را به آتش کشیده است.
تلویزیون الجزیره مدعی است که تنها شبکه تلویزیونی مستقل از نظر سیاسی در خاورمیانه است و به پوشش تمامی نظریات، بدون غرض ورزی وبا رعایت امانت در بیان واقعیت می پردازد.
امروز این کانال با بیش از ۳۰ دفتر و ده ها خبرنگار در سراسر جهان تبدیل به نامی جهانی شده، به طوری که مردم، دولت ها و تصمیم گیرندگان در سطح جهان نمی توانند آن را نادیده بگیرند.
بسیاری از مردم جهان به الجزیره به عنوان یک منبع موثق اطلاعات نسبت به دولت و کانال های خبری دیگر می نگرند، در نتیجه این شبکه از پربیننده ترین کانال های خبری در خاورمیانه محسوب می شود.
● تاریخچه «شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی» پس از انجام کودتا علیه پدرش و احراز مقام امیری قطر، شبکه تلویزیونی الجزیره را در اول نوامبر سال ۱۹۹۶ (آبان ۱۳۷۵) با تخصیص ۱۵۰ میلیون دلار تاسیس کرد.
هدف امیر قطر از این اقدام شناساندن کشور کوچک قطر در جهان و ایفای نقشی بزرگ توسط این کشور در دنیای رسانه ای بود.
وی همچنین در نظر داشت با این عمل عربستان سعودی کشور همسایه و رقیب خود را تضعیف کند.
دو اتفاق سبب شد که روند شکل گیری شبکه الجزیره تسریع شود: ۱ _ در پی پخش تلویزیونی مراسم تشییع جنازه یکی از شاهزادگان مونث سعودی در شبکه تلویزیونی اوربیت، دولت عربستان که تامین کننده مالی تلویزیون مذکور بود، اقدام به فسخ قرارداد خود کرد.
این اقدام دولت عربستان سعودی باعث بیکاری پرسنل عرب تلویزیون فوق شد.
شبکه الجزیره با استفاده از این فرصت طلایی و با وعده کار حرفه ای توام با آزادی عمل و دستمزد بالا اقدام به جذب نیروهای بیکار شده شبکه اوربیت کرد.
۲ _ تعطیلی بخش عربی بی بی سی باعث شد تا خبرنگاران و گزارشگران عرب آن رسانه به شبکه الجزیره جذب شوند.
این امر باعث شد تا عده ای این شبهه را مطرح کنند که شبکه الجزیره توسط بی بی سی تاسیس شده است.
● تشکیلات و مدیران شبکه تلویزیونی الجزیره دارای ۳۲ دفتر خبری در جهان است و مرکز اصلی آن در دوحه پایتخت قطر قرار دارد.
اولین دفتر نمایندگی این شبکه در خارج از کشور در لندن افتتاح شد و دومین دفتر نمایندگی آن در سال ۱۹۹۷ (۱۳۷۶) در تهران افتتاح شد که در سال ۱۹۹۸ (۱۳۷۷) فعالیت رسمی خود را آغاز کرد.
سپس دفاتر نمایندگی این شبکه در سایر کشورها نظیر فرانسه، آمریکا و روسیه دایر شدند.
رئیس شورای هماهنگی و مدیر عامل این شبکه شیخ حمد بن ثامر آل ثانی است.
سمیر خادر سردبیر و جوانی تاکر مدیر عامل سایت انگلیسی شبکه الجزیره است.
در حال حاضر وضاح خنفر مدیر شبکه الجزیره است که پیش از این خبرنگار تلویزیون الجزیره بوده است.
اکثر اعضای هیات مدیره تلویزیون الجزیره، قطری هستند وجمیل عازر، محمد اکریشان، فیصل القاسم، سامی حداد و احمد منصور از گزارشگران و مجریان سرشناس این تلویزیون به شمار می آیند.
تعداد کارکنان این شبکه در حدود ۳۷۰ نفر است که همگی به استثنای چند تکنسین فیلیپینی، عرب هستند و در مجموع پانزده ملیت مختلف از جمله تونسی، الجزایری، لبنانی و مصری در این شبکه مشغول کار هستند.
در این شبکه ده نفر اعم از ۵ مرد و ۵ زن که تنها یکی از آنها دارای حجاب است به صورت تمام وقت و ۲۴ ساعته مسئول تهیه خبر هستند.
همچنین دارای ۸ گوینده خبر ثابت تلویزیونی است که سه نفر آنان زن و بقیه مرد هستند.
اولویت در گزینش مجریان الجزیره تسلط آنان به خبر و شیوایی لهجه عربی آنهاست.
بنابراین مجریان لبنانی بیشترین شانس را برای استخدام در الجزیره داشته اند.
در میان مجریان الجزیره گرایش های مختلفی را می توان مشاهده نمود، از مجریانی که به نحوی طرفداران ج.ا.ا هستند تا طرفداران القاعده، عربستان و غیره.
تنها مجری محجبه این شبکه سال گذشته به حجاب روی آورد و تا قبل از آن بدون حجاب جلوی دوربین حاضر می شد.
وی از طرفداران جمهوری اسلامی ایران است.
خانم کوشرت که از مجریان دیگر این شبکه است نیز از طرفداران ایران به شمار می آید.
● سیاست مالی شبکه الجزیره از ابتدای تاسیس خود درصدد بود که از طریق پخش آگهی تا سال ۲۰۰۱ به خود کفایی برسد.
اما زمانی که برای رسیدن به این هدف با مشکل مواجه شد امیر قطر موافقت کرد تا به صورت سالانه به کمک مالی خود (۳۰ میلیون دلار در سال ۲۰۰۴) به این شبکه ادامه دهد.
از راهکارهای دیگر این شبکه برای کسب درآمد و نیل به خودکفایی ،حق اشتراک کابلی، معاملات رسانه ای و فروش برنامه و فیلم است.
در ژانویه ۲۰۰۳ بی بی سی موافقتنامه ای را با الجزیره برای مشارکت در تسهیلات و اطلاعات شامل فیلم های خبری امضا کرد.
در حال حاضر مصاحبه های اختصاصی الجزیره و سایر فیلم های آن به طور گسترده در رسانه های غربی از قبیل سی ان ان و بی بی سی پخش مجدد می شود.
پخش پیام های صوتی و تصویری اسامه بن لادن، تهیه گزارش های اختصاصی از افغانستان قبل و بعد از حمله آمریکا، نزدیکی به سران طالبان و شخصیت های القاعده و گزارش های قبل و بعد از حمله آمریکا به عراق سودآوری فراوانی برای الجزیره به همراه داشته و بالطبع منجر به تشویق رسانه های تصویری غربی به انعقاد قرارداد با شبکه مذکور شد.
گزارش های الجزیره از افغانستان که توسط تیسیر علونی خبرنگار این شبکه هدایت می شد به قراردادهای مهمی با شبکه های CNNو سایر شبکه های تلویزیونی مانند ZDF انجامید.
چندی پیش تیسیر علونی به اتهام همکاری با گروه های تندرواسلامی و توریستی در اسپانیا دستگیر و به هفت سال زندان محکوم شد.
نامبرده تنها خبرنگاری است که در پی سقوط کابل از افغانستان گریخت و همین اقدام به تردیدها نسبت به ارتباط وی با القاعده قوت بخشید.
● افتتاح کانال های مختلف این شبکه در ادامه فرایند رشد و گسترش فعالیت های خویش اعلام کرد که کانال جدیدی را تحت عنوان «الجزیره زنده» تاسیس می کند.
برنامه های این کانال شامل پخش مستقیم و بدون ویرایش، همچنین تفسیر جریان کنفرانس ها و جلسات مختلف مورد علاقه بینندگان علاقه مند به مسائل جهان عرب و خاورمیانه خواهد بود.
همچنین در حال حاضر شبکه ای تحت عنوان الجزیره ورزشی؛ با مدیریت مستقل که در راس به الجزیره پیوند دارد راه اندازی شده است که صرفاً به اخبار و گزارش های ورزشی اختصاص دارد.
تاسیس یک کانال برای پخش برنامه به زبان انگلیسی به نام الجزیره اینترنشنال و ایجاد کانال های ویژه پخش برنامه های مستند نیز در دستور کار این شبکه قرار دارد.
این شبکه همچنین، در تاریخ ۹ سپتامبر ،۲۰۰۵ کانال ویژه کودکان خود (JCC) را افتتاح کرده است که سرمایه آن متعلق به موسسه توسعه جامعه، علوم و آموزش قطر است.
این کانال نخستین کانال عرب زبان به شمار می آید که به طور اخص به پخش برنامه های ویژه برای کودکان می پردازد و ۴۰ درصد برنامه های آن به صورت مستقل توسط این شبکه تهیه می شود.
این کانال دارای ۲۳۵ کارمند بوده و گروه های سنی ۳ تا ۱۵ سال را پوشش می دهد.
تلویزیون الجزیره در ژانویه ۲۰۰۱ الجزیره نت (ALJAZEERA.NET) را به عنوان عمده ترین سایت اینترنتی خبری عربی افتتاح کرد که در صدر رسانه های عرب قرار گرفت.
عنوان ها و مباحث داغ همراه با گزارش های خبری واقع بینانه و بازخوردهای متقابل از ویژگی هایی هستند که موجب شده الجزیره نت در میان ۵۰ سایت اول جهان قرارگیرد.