دانلود مقاله رایگان صنعت جهانگردی در جهان

Word 284 KB 23733 2
مشخص نشده مشخص نشده دانلود مقاله های رایگان
قیمت: ۰ تومان
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • صنعت جهانگردی در جهان :
    بر اساس آخرین داده های سازمان جهانی جهانگردی ،که در ژانویه سال 2000 گردآوری و در ماه مارس 2000 انتشار یافته است، تعداد گردشگران در سطح جهان در سال 1999 برایر با 657 میلیون نفر بوده است ،که نسبت به سال قبل ،رشدی برابر با 3.2% داشته است .در همین سال نیز درآمد جهانی حاصل از جهانگردی برابر با ،حدود 455 بیلیون دلار آمریکا بوده است.


    طبق آخرین داده ها (در سال 1999) فرانسه درصدر کشور های توریست پذیر جهان قرار داشته و بعد از آن به ترتیب کشور های اسپانیا،آمریکا،ایتالیا،چین،انگلیس،مکزیک،کانادا،لهستان و اتریش قرار داشته اند .


    در سال 99 ایالات متحده آمریکا بیشترین درآمد ارزی رااز صنعت جهانگردی جهانی با درآمدی بالغ بر 73 بیلیون دلار به خود اختصاص داده است .همینطور بشترین هزینه پرداخت شده در صنعت جهانگردی نیز توسط ایلات متحده آمریکا برابر با 56.1 بیلیون دلار در سال 1998 بوده است .


    صنعت جهانگردی در ایران :
    صنعت جهانگردی در ایران از نیم قرن پیش با تشکیل اداره ای به نام “امور جهانگردی” در وزارت کشور شکل گرفت، تا فعالیت هایی در زمینه ایجاد تسهیلات مربوط به این صنعت را انجام دهد.اداره“امور جهانگردی” در سال 1320 جای خود را به “شورای عالی جهانگردی” داد .این سازمان که به عنوان متولی بخش جهانگردی در کشور محسوب می شود، در طی سالیان متمادی ،که بیش از هفتاد سال از عمرآن میگذرد، دستخوش تغییرات و تحولات گوناگونی گردید.


    صنعت جهانگردی در جهان : بر اساس آخرین داده های سازمان جهانی جهانگردی ،که در ژانویه سال 2000 گردآوری و در ماه مارس 2000 انتشار یافته است، تعداد گردشگران در سطح جهان در سال 1999 برایر با 657 میلیون نفر بوده است ،که نسبت به سال قبل ،رشدی برابر با 3.2% داشته است .در همین سال نیز درآمد جهانی حاصل از جهانگردی برابر با ،حدود 455 بیلیون دلار آمریکا بوده است.

    طبق آخرین داده ها (در سال 1999) فرانسه درصدر کشور های توریست پذیر جهان قرار داشته و بعد از آن به ترتیب کشور های اسپانیا،آمریکا،ایتالیا،چین،انگلیس،مکزیک،کانادا،لهستان و اتریش قرار داشته اند .

    در سال 99 ایالات متحده آمریکا بیشترین درآمد ارزی رااز صنعت جهانگردی جهانی با درآمدی بالغ بر 73 بیلیون دلار به خود اختصاص داده است .همینطور بشترین هزینه پرداخت شده در صنعت جهانگردی نیز توسط ایلات متحده آمریکا برابر با 56.1 بیلیون دلار در سال 1998 بوده است .

    صنعت جهانگردی در ایران : صنعت جهانگردی در ایران از نیم قرن پیش با تشکیل اداره ای به نام “امور جهانگردی” در وزارت کشور شکل گرفت، تا فعالیت هایی در زمینه ایجاد تسهیلات مربوط به این صنعت را انجام دهد.اداره“امور جهانگردی” در سال 1320 جای خود را به “شورای عالی جهانگردی” داد .این سازمان که به عنوان متولی بخش جهانگردی در کشور محسوب می شود، در طی سالیان متمادی ،که بیش از هفتاد سال از عمرآن میگذرد، دستخوش تغییرات و تحولات گوناگونی گردید.

    نهایتاَ در سال 1383 با ارائه لایحه دولت وبا تصویب مجلس شورای اسلامی با عنوان سازمان میراث فرهنگی وگردشگری و زیر نظر ریاست جمهوری شکل تازه ای به خود گرفت.تا بتواند با ایجاد راهکارهای مناسب،جهت بهرهبرداری از ظرفیتها و قابلیتهایبالقوه گردشگری در کشورمان سالانه پذبرای تعداد زیادی جهانگرد باشد .

    درطی سالهایی که از زمان تشکیل این سازمان می گذرد ،همواره برنامه هاو طرح های متعددی جهت توسعه جهانگردی کشور،مطرح و گاهی نیز اجرا شده است.

    یک از برنامه هایی که در اواسط دهه 40 و در اوابل دهه 50 با توجه به درآمد هنگفت ناشی از فروش نفت و رویای تبدیل شده ایران به جرگه کشورهای پیشرفته صنعتی جهان مطرح گردید.

    این برنامه که در قالب برنامه عمرانی پنج ساله چهارم کشور(51-46)جهانگردی به عنوان یک بخش مستقل در نظر گرفته شد.

    در سال 1350،یک سال قبل از پایان برنامه عمرانی چهارم،قرارداد طرح جامع توسعه جهانگردی ایران،بین سازمان برنامه و شرکت خارجی توریست کنسولت منعقد شد .

    طبق این قرارداد توریست کنسولت ابتدا به مطالعه همزمان بازارهای موجود تقاضا برای جهانگردان در کشور و بررسی سیاست ها،منابع،اولویتهاو تسهیلات جهانگردی ایران می پرداخت و سپس نتایج حاصله را با منابع موجود کشور برای جذب جهانگردان و ایرانگردان تطابق می داد.انجام این طرح حدود دو سال و نیم (از مهر 1350تا1352)به طول می انجامید.

    این طرح یک ار مهمترین طرح های ارائه شده در صنعت گردشگری ایران در قبا از انقلاب محسوب می شود، که متاسفانه طرح فوق که شامل چندین مجلد و بالغ بر 2000 صفححه و نقشه است،متاسفانه هیچگاه امکان اجرا را نیافت.

    همچنین در طی همان سالها،چندین طرح مطالعاتی انجام گرفت،ولی هرگزبه مرحله اجرا و عمل درنیامد ،که موارد زیر ازآن جمله است : • طرح جامع جهانگردی کرانه های دریای خزر • طرح ایجاد مراکزجهانگردی در کلاردشت و دشت نظیر • طرح ایجاد مراکز جهانگردی در کرند • طرح جامع آبهای معدنی سرعین و لاریجان • طرح جامع جهانگردی جزایر کیش ومینو • طرح جامع جهانگردی سد لتیان صنعت جهانگردی ایران بعد ازانقلاب : در سال 1358 به منظور جلوگیری از تداخل وظیفه و هماهنگ نمودن فعالیت های مسائل مربوط به امرجهانگردی در جهت اعمال سیاست صرفه جویی ،طبق مورخ 11/8/58 شورای انقلاب چهار شرکت(شرکت سهامی گشتهای ایران،شرکت سهامی مرکز خانه های ایران،شرکت سهامی مراکز جهانگردی برای ورزشهای زمستانی،شرکت سهامی تاسیسات جهانگردی)در یکدیگر ادغام گردیدو تحت عنوان سازمان مراکز ایرانگردی و جهانگردی با ساختار وخط مشی های جدیدو هدف متمایزاز گذشته شکل گرفت.(دبیرخانه شورای عالی ایرانگردی و جهانگردی،1373: 33) اساساَ پس از پیروزی انقلاب اسلامی،ورود جهانگردان در سطح بین المللی به کشورافت شدیدی پیدا کرد و علل عمده این کاهش شدید پس از انقلاب را باید دگرونی ارزش های حاکم بر جامعه،وقوع جنگ تحمیلی و عوارض وابسته بدان و عوامل دیگری دانست که در ذیل فهرست واربه برخی از آنها اشاره می شود: • مشخص و مصوب نبودن اهداف و سایتهای جهانگردی • تبلیغات استکبار جهانی به منظور مخدوش نمودن چهره انقلاب اسلامی و ایجاد مشکلات سیاسی واجتماعی در سطح بین المللی برای به انزوا کشیدن جمهوری اسلامی • عدم تطبیق و هماهنگی جهانگردان برخی از کشورهابا فرهنگ اسلامی • کمبود امکانات مال برای توسعه و تجهیز تاسیسات مورد نیاز صنعت جهانگردی • عدم هماهنگی و همکاری میان سازمان هاو نهاد های مرتبط با این مسئله • بی ثباتی قیمتها،تورم و چند گانگی قیمتها ب)عوامل درونی: • کمبود نیروی انسانی متخصص به لحاظ خروج این دسته کارکنان از این بخش • کمبود تاسیسات اقامتی برای پذیرایی ازگردشرانداخلی و خارجی • فقدان نیروی کارآمد متخصص و با تجربه در سطح مدیدریت و راهبرد صنعت ایرانگردی و جهانگردی.

    بطور کلی در سالهای اخیر سعی شده است که مشلات موجود در راه توسعه صنعت گردشگری ،نظیر وجود قوانین مختلف دست و پاگیرو موازی، مشکلات صدور ویزا،گمرکات،مشکلات اقامتی و غیره مرتفع شود و یا اینکه دسته کم تخفیف یابد ،که نتایج این اقدامات تا حدودی مثبت بوده است.

    بدین ترتیب در سالهای اخیر تعداد گردشگران خارجی و ورودی (گردشگران فرهنگی)و درآمد ارزی حاصل نیز روندی افزایشی داشته است،اگرچه تا دستیابی به سطح آمارهای جهانی موجود،فاصله زیادی وجود دارد .

    گردشگری در بسیاری از کشورهای بزرگ و کوچک جهان، یکی از بزرگ‌ترین و سودآورترین صنایع است.

    کشور ایران با پیشینه تمدنی کهن و جاذبه‌های متنوع و موقعیت برجسته اقلیمی، ضمن آنکه خواهان منافع اقتصادی از جمله اشتغال‌زایی و درآمد ارزی است، بر حفظ ارزش‌های متعالی و هویت فرهنگی، تمدنی خود نیز تاکید دارد.

    کشور ایران علیرغم غنا و تنوع فرهنگی، ‌تمدنی،‌ زیست محیطی و آداب و رسوم، جایگاه و سهم متناسب با خد را در صنعت گردشگری کسب نکرده است.

    هدف کلی این تحقیق سهم متناسب با خود را در صنعت گردشگری کسب نکرده است.

    هدف کلی این تحقیق، شناسایی علل عقب‌ماندگی ایران در صنعت توریسم است.

    تا بتوان بر اساس آن، راه‌کارهای مناسب جهت استفاده لازم از آنها را فراهم نمود.

    بدین ترتیب می‌توان امیدوار بود که در صورت تقویت این عوامل بتوان در این زمینه به رشد چشمگیری دست پیدا نمود.

    با در نظر گرفتن اهداف تحقیق، می‌توان سوالات زیر را با توجه به فرضیات مطروحه مورد توجه قرار داد: 1- چه عواملی بر توسعه صنعت گردشگری در ایران مؤثر هستند؟

    2- درجه اهمیت هر یک از عوامل چگونه است و مؤثرترین آنها چه عاملی است؟

    3- چگونه می‌توان در رفع عوامل مؤثر اقدام نمود و شرایط لازم را برای توسعه صنعت گردشگری مهیا نمود؟

    در این تحقیق تلاش شد تا با استفاده از روش تحقیق میدانی.

    پاسخی برای پرسشهای مورد نظر یافته و پس از آن به اعلام عوامل مؤثر پرداخته شود.

    عوامل مورد نظر که مبنایی برای ارایه فرضیات بوده و تحقیق مذکور بر مبنای آن طرح‌ریزی شد، عبارتند از اینکه وجود امنیت بعنوان مهمترین عامل، لزوم هماهنگی و همکاری بین سازمان‌های مربوطه، نیاز به امکانات زیربنایی و خدمات گردشگری و همچنین لزوم ایجاد سیستمی یکپارچه جهت بازاریابی و تبلیغات بین‌المللی از عوامل اثرگذار بر رشد و توسعه صنعت جهانگردی بشمار می‌رود.

    با توجه به نتایج آماری کسب شده، فرضیه اول که عامل امنیت را مهمترین عامل تأثیرگذار بر رشد و توسعه صنعت جهانگردی در ایران دانسته و فرضیه‌هایی که عامل امکانات زیربنایی، عامل یکپارچگی بازاریابی و تبلیغات گردشگری و عامل لزوم ایجاد هماهنگی و همکاری در سازمان‌ها و نهادهای مرتبط در صنعت گردشگری را جزو عوامل تأثیرگذار بر رشد و توسعه صنعت جهانگردی در ایران می‌دانند، تایید گردیده است.

    در نهایت، با توجه به تحقیق انجام شده و همچنین تجزیه و تحلیل اطلاعات بدست آمده، در جهت شناسایی راهکارهای رشد و توسعه صنعت گردشگری بین‌المللی در ایران، مواردی پیشنهاد گردیده است.

    جهانگردی و امنیت اجتماعی [ ایمان علمدار ] اساساً جهانگردی یا معادل فارسی آن گردشگری مقوله ای است چند وجهی و چند بعدی ،که با نهادها و ساختهای مختلف اجتماعی در رابطه بوده و با مشاغل بی شماری سر و کار دارد .

    در خصوص اهمیت جهانگردی و نقش و تاثیر آن در اقتصاد ملی کشورها بسیار بحث و بررسی گردیده و مقالات و سمینارهای متعدد بی شماری برگذار گردیده است .بدین لحاظ پرداختن به اهمیت و لزوم فعالیت های سود آور جهانگردی چندان ضروری نمی نماید .ولیکن نکته حائز اهمیت در اینجا تهیه برنامه مدون جهت حصول به این نتیجه است .برای این کار نخست می بایست به عوامل و عناصر موثر در فعالیت های جهانگردی اشاره نماییم .اصولاً جهانگردی از حیث عوامل تشکیل دهنده آن به دو بخش عوامل زیر بنایی و روبنایی تقسیم می گردد ،که بخش زیربنایی را شامل تاسیسات و اماکن ضروری گردشگری نظیر مراکز اقامتی و پذیرایی ،جاده ها ،فرودگاهها و هزاران فاکتور مهم دیگر می دانند و در بخش روبنایی می توان به عوامل منابع انسانی و متخصصین جهانگرد یو فاکتورهای امنیتی و اطمینان خاطر جهانگردان اشاره نمود .(به عبارت دیگر در جهت بهبود اوضاع صنعت جهانگردی و توسعه این صنعت می بایست همواره به دو مولفه سخت افزاری و نرم افزاری آن توجه شایانی نمود .

    گذشته از اهمیت سخت افزاری صنعت جهانگردی که در جای خود به عنوان یکی از ارکان اولیه و مهم این صنعت محسوب می گردد ،امروزه پرداختن به بعد نرم افزاری این مقوله با توجه به شرایط دنیای کنونی اهمیت بسزایی خواهد داشت .

    امنیت اجتماعی فاکتور اساسی تشکیل دهنده بعد نرم افزاری صنعت جهانگردی است ،چزاکه اساساً جهانگردی در وهله نخست به دنبال مکانی آرام جهت گذراندن دوران نه چندان بلند تعطیلات خود است .بدین لحاظ فعالین و سیاستگذاران صنعت جهانگردی همواره به دنبال ایجاد بهترین شرایط (که در اینجا یعنی امن ترین نقطه و آرامترین مکان گردشگری است )هستند .ناگفته پیداست که هرچقدر مسئولین امر بخواهند صرفاً در قسمت سخت افزار (یعنی امور زیر بنایی جهانگردی ) بدون توجه به بخش های نرم افزاری (یعنی روبناها که شامل تامین نیروی انسانی شاغل در بخش جهانگردی و امنیت اجتماعی ) حرکت نمایند ،هرگز نخواهند توانست به کمال مطلوب این صنعت (که همانا افزایش ورود جهانگردان به کشور و ترغیب سایرین به بازدید از آن است ) برسند .بدین سبب توجه و تاکید به سازماندهی امنیتی و اتظامی هماهنگ با فعالین بخش های جهانگردی و فعالیت های آنان بسیار ضروری است .هر چند که اخیراً فعالیت هایی در این خصوص شکل گرفته است (نظیر پلیس های آموزش دیده مستقر در برخی فرودگاه ها و پایانه های کشور ) و لیکن چنین به نظر می آید که این تلاشها کافی نبوده و ت رسیدن به استانداردهای جهانی فاصله بسیار زیادی داریم .

    خلاصه آنکه توجه صرف مسئولین به ابعاد زیربنایی صنعت جهانگردی نظیر احداث هتل ،رستوران ،جاده و غیره به تنهایی کافی نبوده و بستر سازی جهت ایجاد امنیت روانی و اجتماعی برای جهانگردان فاکتور مکمل و بسیار مهمی در این راستاست .

    امید به تلاش و عزم ملی همه مسئولین .

    مردم کشورمان جهت دستیابی به این ابر صنعت مفید هزاره سوم از آنجا که جهانگردی یک فعالیت خدماتی است و کارکنان آن را ارایه می‌کنند توجه به آموزش و ارتقا دانش آنان یکی از رموز اصلی تضمین حیات این صنعت به شمار می‌رود و باز به این دلیل که این صنعت بسیار متاثر است ارتباط دو سویه میزبان و مهمان بوده و بدون شک محصول این ارتباط تجربه‌أی فراموش نشدنی است و منجر به تصمیم‌گیری در مورد تجربه مجدد و یا عدم تکرار آن می‌شود، نقش کارکنان در آن از اهمیت ویژه‌أی برخوردار است.

    دولتها با توجه به جایگاه مهم صنعت گردشگری به همکاری تنگاتنگ با این صنعت می‌آیند و با تنظیم سیاستهای مورد نیاز در جهت توسعه مهارتها و استانداردهای حرفه‌ای گردشگری تلاش می‌کنند تا بتوانند در فضای پر رقابت این عرصه به نیازهای روزافزون آن پاسخ دهند.

    موسسات آموزشی گردشگری در یک تلاش مداوم در جهت بازبینی مواد آموزشی و به روز کردن محتوای درسها اقدام می‌کنند.

    و کارکنان به عنوان شاخکهای حسی این سیستم که مستقیماً با مشتریان در تماس هستند در یک جستجوی دایمی در حال ارتقاء دانش و مهارتهای مورد نیاز حرفه‌ای خود می‌باشند.

    این فعالیتها حکایت از اهمیت نقش منابع انسانی در توسعه این صنعت دارد.

    اگر برنامه‌ریزی توسعه منابع انسانی را یک روش منظم برای حصول اطمینان از انتخاب افراد مناسب در زمان مناسب و در پستهای مناسب تعریف کنیم باید به سوالات مختلفی پاسخ دهیم.

    برای توسعه صنعت جهانگردی چه تعداد افراد، با چه دیدگاهی و با چه مهارتهایی نیاز است؟

    به خاطر داشته باشیم توجه به زمینه‌های فرهنگی- اجتماعی جامعه میزبان نیز علاوه بر موارد دیگر از اهمیت خاصی برخوردار است و نیاز به یک برنامه‌ریزی دقیق در این زمینه دارد.

    برنامه‌ریزی توسعه منابع انسانی امروزه با موضوع برنامه‌ریزی در مقصد مسافر نزدیکی بسیاری دارد.

    در کشورهایی که با کمبود نیروی انسانی مورد نیاز مواجه است موفقیت در این صنعت با دشواریهایی بسیار همراه بوده و ساده‌اندیشی است گمان بریم تنها با بکارگیری و آموزشهای کوتاه‌مدت افراد می‌توان به موفقیت در این صنعت دست یافت.

    سازمان جهانی جهانگردی در گردهم‌آیی خود همواره بر این نکته تاکید کرده است که صنعت جهانگردی نیازمند افراد شایسته و دارای مهارتهای لازم می‌باشد و در این زمینه صنعت نقش اساسی دارند.

    مسئله آموزش و پرورش نیروهیا مورد نیاز، دستمزدها و همچنین فعالیت‌های انگیزشی و تشویق کننده و اعمال نظارتهای جدی از جمله مواردی است که در برنامه‌ریزی توسعه منابع انسانی حائز اهمیت است.

    در این برنامه‌ریزی برآورد نیروی انسای مورد نیاز و شناسایی نیازها و پیچیدگی‌های مربوط به این بخش و تدوین برنامه‌های آموزشی از ارکان اصلی می‌باشد که خود تحت تاثیر عرضه و تقاضا در این صنعت بوده است.

    برای برآورد نیروی انسانی همه پستها و بخشهای مورد نیاز در سطوح مدیریت و سایر بخشها باید شناسایی شود.

    با استفاده از آمارهای مربوط به ورود گردشگران و جهانگردان می توان نیروی مورد نیاز را تخمین و در برنامه‌ریزیهای مربوط به منابع انسانی از آن بهره‌مند شد.

    بررسی‌ها نشان می‌دهد در صورتی که بین تقاضا و عرضه نیروی کار تعادل ایجاد نشود بسیاری از افراد بومی دست به مهاجرت می‌زنند که اثرات اجتماعی ناشی از آن باید مورد توجه برنامه‌ریزان قرار گیرد.

    اگر بحث اشتغال و فرصتهای شغلی در موسسات جهانگردی مورد بررسی قرار گیرد تنوع و گوناگونی آن به شکل بارز به چشم می‌خورد، در حالی که بسیاری از این مشاغل به طور کامل وابسته به جهانگردی نیست اما ارتباط بسیاری با این صنعت داشته و بر آن اثر می‌گذارد.

    وجه مشترک همه این مشاغل علیرغم تنوع و گوناگونی آن ارایه خدمت می‌باشد.

    کارمند هتل، فروشنده آژانس مسافرتی، گارسنی که در یک رستوران کار می‌کند، مدیر یک مهمانسرای جهانگردی و راننده یک تاکسی همه در این وجه از کار که ارایه نوعی خدمت می‌باشد با هم مشترک هستند و بر چگونگی کار به شدت تاثیر می‌گذارند.

    عرضه این خدمات نیز بدون شناسایی نیازهای مشتریان امکان‌پذیر نیست و در جهان پر رقابت کنونی نه تنها برآورده ساختن نیازها بلکه کیفیت این پاسخگویی نیز بسیار اهمیت دارد و کارکنان باید آموزش ببینند که آنچه امروزه موجب بالا رفتن راندمان کار می‌شود ارایه خدماتی با حداکثر کیفیت می‌باشد.

    و برای حفظ و توسعه بازار کیفیت خدمات جایگاه ویژه‌أی دارد.

    این چالشی همواره بزرگ بر سر راه صنعت جهانگردی است که باید تلاشی طاقت‌فرسا کیفیتی عالی‌تر ارایه دهد و این به این دلیل است که بازار همواره بر کیفیت اقلام اثر می‌گذارد.

    شرکتهای خدمات جهانگردی به منظور موفقیت باید به آموزش کارکنان توجه کرده و خدماتی را با استانداردهای شناخته شده ارایه کنند.

    قدمی که به نظر می‌رسد سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با تدوین استانداردهای کیفیت خدمات گردشگری در بخش اقامتگاه‌ها برای اولین بار در حال انجام آن است.

    حفظ استانداردهای مهارتهای کارکنان شاغل در صنعت جهانگردی برای پایداری کیفیت خدمات و محصولات قابل ارایه در این صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و بر افزایش بهره‌وری در چرخه اقتصادی آن اثرگذار است.

    کارفرمایان به عنوان مشخص کنندگان مهارتهای کارکنان، موسسات آموزشی به عنوان مجریان برنامه‌های آموزشی و سازمانهای متولی دولتی به عنوان هماهنگ کننده و اعتبار دهنده سیستم مرکزی در اجرای سیستم‌های مبتنی بر مهارتهای استاندارد نقش کلیدی دارند.

    بسیاری از کشورها با ایجاد سیستم صدور گواهینامه سطح مهارتهای استاندارد شده خود را تقویت نموده‌اند.

    بسیاری از کشورها شورای آموزشی ملی تشکیل داده‌اند (کشور انگلیس) که وظیفه آن تنظیم برنامه‌های آموزشی برای کارهای مختلف است.

    برنامه‌های آموزشی در این زمینه یا به صورت آموزش رسمی در هنرستانها و دانشگاه‌ها است و یا به صورت دوره‌های کوتاه و فشرده براساس نیاز واحدها و بخشهای مختلف می‌باشد.

    شرکتهایی که بودجه‌های آموزشی قابل توجهی ندارند تلاش می‌کنند تا با برنامه‌های آموزشی ضمن خدمت مهارتهای کارکنان خود را افزایش دهند.

    در برخی از شرکتها به کارکنان اجازه می‌دهند تا به مراکز خدماتی که خدمات با کیفیت ارایه می‌شود بروند و از نزدیک با خدماتی که ارایه می شود آشنا شوند.

    نوع دیگری از خدمات براساس درخواست برخی از کارفرمایان برای ارایه خدمات ویژه‌أی و تربیت کارکنان خود برای ارایه این خدمات تنظیم شده است.

    نکته بسیار مهم دیگری که در بحث توسعه منابع انسانی در این بخش باید مورد توجه قرار گیرد این است که ینروهای کار جهانگردی به صورت دایم در معرض تغییرات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی هستند.

    هرکدام از این عوامل به شکلی در تدوین برنامه‌های آموزشی برای ارتقاء مهارتهای شغلی این کارکنان حائز اهمیت است تا بتواند جوابگوی نیازهای در حال تغییر و رو به گسترش این صنعت باشد.

    و نیاز به سرمایه، نیروی کار لازم و آموزشهای متناسب باید با توجه به این موارد مورد توجه قرار گیرد.

    پیش‌بینی‌ها حکایت از آن دارد که با رشد و توسعه صنعت جهانگردی تقاضای نیروی کار متخصص نیز افزایش می‌یابد و از آنجا که این نیرو باید با حداکثر مهارتها و تخصصهای مورد نیاز خدمات خود را ارایه نماید برنامه‌های توسعه منابع انسانی شاغل در این صنعت از اهمیت ویژه‌أی برخوردار است.

    در کشور ما نیز بخشهای مختلف گردشگری مثل هتلها و دفاتر خدمات مسافرتی و همچنین مراکز خدماتی دیگر می‌روند تا با توجه به اهمیت نقش نیروی انسانی با روند رشد و توسعه این صنعت همگام شوند و با تدوین برنامه‌های آموزشی متناسب با نیازهای مشتریان خود، هم در ارتقاء مهارتهای کارکنان خود تلاش نمایند و هم خدماتی با کیفیت بالاتر به مشتریان ارایه کنند.

    با در نظر گرفتن مطالب فوق، وضعیت فعلی توسعه منابع انسانی در صنعت گردشگری ایران نیاز مبرم به اصلاحات دارد و رواج فرهنگ توسعه منابع انسانی نیز از ضرورتی انکار ناپذیر برخوردار است تا در جاهایی که این گونه مشاغل مثل کار در هتلها و مراکز اقامتی با موانع فرهنگی مواجه است اصلاح گردد.

    به نظر می‌رسد دست اندرکاران این صنعت نیز به اهمیت آموزش و توسعه منابع انسانی شاغل در مراکز خود واقف هستند و در این زمینه نیز با جدیت مشغول به انجام اقداماتی هستند.

    بسیاری از این موسسات با ایجاد واحد توسعه منابع انسانی در صدد افزایش مهارتهای کارکنان خود و همچنین ایجاد رضایت شغلی که بر نوع خدمات ارایه شده توسط آنان به شدت اثر می‌گذارد در بین آنان هستند.

    از جمله این موسسات مجموعه ارگ جدید است که متشکل از دفتر خدمات مسافرتی، مجموعه هتلهای ارگ و شرکتهای وابسته به آن مثل حمل و نقل و بیمه و دفتر مطالعات جهانگردی و غیره می‌باشد، است که جزو معدود مراکزی است که توجه جدی به توسعه منابع انسانی بخشهای مختلف خود را در راس فعالیتهای خود قرار داده است.

    و در حال تدوین برنامه آموزشی برای کارکنان خود می‌باشد.

    مسوولین این شرکت بر این عقیده هستند که با بیان این مطلب سطح انتظارات مشتریان خود را افزایش داده و به این ترتیب نیازمند قشری از نیروی کار هستند که با نگرشی متفاوت نسبت به کار خود خدمات متفاوتی را ارایه می‌کنند و در این زمینه آموزشهای لازم را می‌بینند.

    منابع: جهانگردی در چشم اندازی جامع نوشته دکتر علی پارساییان و دکتر سید محمد اعرابی برنامه توسعه منابع انسانی در بخش جهانگردی کشور (برگرفته از برنامه ملی توسعه گردشگری کشور تدوین شده توسط سازمان جهانی جهانگردی/ بخش فرهنگی سازمان ملل/ سازمان ایرانگردی 1379-1381) صنعت جهانگردی در جهان [ ایمان علمدار ] صنعت جهانگردی در جهان : بر اساس آخرین داده های سازمان جهانی جهانگردی ،که در ژانویه سال 2000 گردآوری و در ماه مارس 2000 انتشار یافته است، تعداد گردشگران در سطح جهان در سال 1999 برایر با 657 میلیون نفر بوده است ،که نسبت به سال قبل ،رشدی برابر با 3.2% داشته است .در همین سال نیز درآمد جهانی حاصل از جهانگردی برابر با ،حدود 455 بیلیون دلار آمریکا بوده است.

    بدین ترتیب در سالهای اخیر تعداد گردشگران خارجی و ورودی (گردشگران فرهنگی)و درآمد ارزی حاصل نیز روندی افزایشی داشته است،اگرچه تا دستیابی به سطح آمارهای جهانی موجود،فاصله زیادی وجود دارد صنعت توریسم و نحوه اداره آن در ژاپن صنعت جهانگردی برجسته ترین صنعت در قرن 21 به شمار می آید و در هر کشوری ، بخشی به عنوان مسئول نظارت بر صنعت جهانگردی می باشد .

    اداره توریسم ژاپن JTCA ( Japan Transport Cooperation Association ) درسا ل 1973 م .

    زیر نظر سازمان راه و ترابری تأسیس و نیمه خصوصی است .

    هدف عمده این سازمان برگزاری دوره های مختلف برای کشورهای درحال توسعه می باشد و اهداف برگزاری این دوره ها عبارت است از : 1- کسب اطلاعات مفید درباره امور اداری و سیاستهای توریسم 2- اطلاعات درمورد توریسم ژاپن ، از نقطه نظرات : زیربنائی ، خدمات و چگونگی توریسم منطقه ای 3- کسب روشهای عملی برای توریسم : بازاریابی و تبلیغ درژاپن 4- تبادل نقطه نظرات و نتیجه گیری مناسب سازمان جهانگردی ژاپن در زمینه جذب توریسم تا به حال اقدامات زیادی انجام داده است و قوانین و مقررات گردشگریی را وضع نموده اند : 1- قانون اصل جهانگردی 2- قانون صنعت سفر 3- قانون مترجم جهانگردی 4- قانون احداث هتل در ژاپن ( در ژاپن هتلها درجه بندی ندارند و هتلهائی که استانداردها را رعایت می کنند ، به عنوان هتل بین المللی جهانگردی ثبت می گردند .

    ) بازار جهانگردی ژاپن مجمع الجزایر ژاپن در جنوب شرق آسیا و خاور دور در همسایگی کشورهای روسیه ، کره ، چین و تایوان واقع شده است .

    ژاپن کشوری کوهستانی و برای زندگی محدودیت های عمده ای دارد که از مهمترین آنها می توان به بلایای طبیعی نظیر زلزله ، طوفان امواج دریا و آتشفشان اشاره کرد .

    توکیو مرکز و پرجمعیت ترین شهر ژاپن می باشد .

    دولت ژاپن به صنعت و به خصوص صنعت حمل و نقل توجه ویژه ای نموده است .

    پیشرفته ترین خطوط قطارهای سریع السیر در ژاپن به وجود آمده است به طوری که توکیو به وسیله خطوط راه آهن ( قطارهای سریع السیر ) با تمام شهرها ارتباط دارد .

    اکنون جمعیت جهان 6 تا 7 میلیارد نفر می باشد و بیشتر از 10% مردم جهان سفر می کنند .

    تعداد کل جهانگردان به جمعیتی حدود 6/702 میلیون نفر می رسد و با توجه به این امر ژاپن برای به دست آوردن بازارهای جهانی جهانگردی خیلی تلاش می کند ولی در صنعت جهانگردی در حال حاضر نسبت به گذشته از نظر اجتماعی ، اقتصادی تکنولوژی و سیاسی تغییرات عمده ای به وجود آمده است .

    تورهای گروهی تبدیل به تورهای انفرادی شده است و مسافران در مقصد ، حق انتخاب دارند .

    روی هم رفته تغییرات عمده به عمل آمده به شرح ذیل می باشد : 1- تغییرات اجتماعی : مرخصی باحقوق ، بازنشستگی زودتر از موعد و علاقه به سفر از عوامل اجتماعی محسوب می شود .

    2- تغییرات تکنولوژی : ساخت هواپیما ، رزرو رایانه ای ، بازارهای کوچک برای تورهای هدفدار از جمله تغییرات تکنولوژی می باشد .

    3- تغییرات اقتصادی : افزایش سطح درآمد سرانه ، گوناگونی هزینه های سفر و انتخاب متنوع ، آزاد شدن نرخ تغییر پول در کشورها ، افزایش رقابت در کشورها و شرکتها 4- تغییرات سیاسی :از بین رفتن بلوک شرق و یکپارچگی شرق و غرب ، جنگ خاورمیانه که متأسفانه هنوز صلح برقرار نشده است ، به وجود آمدن اتحادیه اروپا که مشکل رفت و آمد را حل کرده است ولی بحث امنیت همچنان مطرح است که متأسفانه چند منطقه دچار مشکل می باشد .

    مهمترین بازارهای جهانگردی در دنیا در آسیا در حال شکل گیری می باشد علت عمده آن عبارت است از : الف : توسعه اقتصادی در آسیا ب : تشکیل گروه New Rich *در آسیا ج : و در مورد توزیع جهانگردان در جهان باید گفت که آسیا با 19% بعد از اروپا و آفریقا مقام سوم را دارا می باشد .

    مردم کشورهای آمریکا ، آلمان ، انگلیس ، ژاپن ، فرانسه ، استرالیا ، چین ، هنگ کنگ بیشتر برای سفر هزینه می کنند و ژاپنی ها معتقدند اگر در بازار ژاپن موفق شوند در دیگر بازارهای آسیا نیز موفقیت خوبی به دست می آورند از جاذبه های گردشگری ژاپن که دولت ژاپن بر روی آن برنامه ریزی کرده است 1- (Fuji yama ) کوه 2- Sakura ( گیلاس ) 3- Gaisha خانم گیشا 4- تکنولوژی پیشرفته را می توان نام برد .

    |+| نوشته شده در جمعه 30 دی1384 ساعت 1:56 AM توسط سید حسینی | 3 نظر با همکاری خبرگزاری میراث ومیراث فرهنگی وگردشگری استان یزد میخواهیم جشنواره بزرگ سایتها و وبلاگها با موضوع میراث فرهنگی وگردشگری را برگزار کنیم به موضوعات وطراحی های بر جسته نیز جوایز ارزنده خواهیم داد درجهت اطلاع رسانی به ما کمک نمایید |+| نوشته شده در یکشنبه 25 دی1384 ساعت 12:24 PM توسط سید حسینی | 3 نظر عید سعید قربان مبارک باد |+| نوشته شده در سه شنبه 20 دی1384 ساعت 3:40 PM توسط سید حسینی | یک نظر اخرین قسمت کاروانسراها عصر طلایی بدون شک عصر طلایی ایجاد کاروانسراهای ایران متعلق به دوره صفوی است .

    رونق تجارت داخلی و خارجی و اهمیت دادن به راه ها و شهرهای زیارتی باعث شد که کاروانسراهای زیادی در اینگونه جاده ها ساخته شود .

    در این مورد می توان کاروانسراهای راه زیارتی خراسان را که از کرمانشاه شروع و به مشهد ختم می شده است نام برد .

    در این مسیر کاروان های سیاحتی و زیارتی قادر بودند از یک طرف با زیارت اماکن مقدسه نجف و کربلا و از طرف دیگر به زیارت امام هشتم شیعیان در مشهد مشرف شوند .

صنعت جهانگردي در دولت جديد با شتاب بيشتر دنبال مي‌شود باشروع کار دولت جديد برنامه‌هاي توسعه گردشگري با سرعت بيشتري اجرا مي‌شود. احد قضايي مديرکل تبليغ و بازاريابي سازمان ميراث فرهنگي وگردشگري با بيان اين مطلب به خبرنگار آسيا افزود: ايجاد ا

-2- بررسی پیشینه پژوهش : 1-1-2- تاریخچه سفر و جهانگردی در جهان تاریخچه جهانگردی و تفسیرهای جامعه شناسی در مورد تغییر نیازهای مسافران در دوره های مختلف یکی از مطمئن ترین منابع شناخت انگیزه های مسافرت در اعصار گوناگون است. به منظور درک محیط نوین جهانگردی و درک مسئله ها و چالش هایی که پیش روی دست اندرکاران این صنعت قرار دارد مروری گذار بر روند تاریخی این صنعت از اهمیت خاصی برخوردار ...

تا پنجاه سال قبل تعداد کساني که براي سرگرمي و استراحت به يک کشور خارجي سفر مي کردند بسيار کم و محدود بود. زيرا مسافرت ها اغلب طولاني و ناراحت کننده بودند و وسايل حمل و نقل سريع و راحت وجود نداشت و مسافرت بسيار گران تمام مي شد. جهانگردي در دنياي قدي

به نظر برخي از محققان آغاز صنعت گردشگري همزمان با رايج شدن استفاده از حمامهاي معدني در قرن هجدهم مي باشد که به منظور استفاده هاي درماني در بعضي از کشورها، مورد توجه خاص قرار گرفته بود. اما زمان شروع جهانگردي به معني و مفهوم صنعتي هنوز دقيقاً مشخص ني

جهانگردي و جايگاه آن در ايران شرايط اقليمي و آب و هواي متنوع در ايران و وجود مواهب فراوان طبيعي در پهنه گسترده کشور و نيز ميراثهاي عظيم تاريخي و تمدن چندين هزار ساله و آثار گرانبهاي فرهنگي، هنري، معماري، صنايع دستي، اماکن زيارتي و متب

بررسی پیشینه پژوهش : تاریخچه جهانگردی و تفسیرهای جامعه شناسی در مورد تغییر نیازهای مسافران در دوره های مختلف یکی از مطمئن ترین منابع شناخت انگیزه های مسافرت در اعصار گوناگون است . به منظور درک محیط نوین جهانگردی و درک مسئله ها و چالش هایی که پیش روی دست اندرکاران این صنعت قرار دارد مروری گذرا بر روند تاریخی این صنعت از اهمیت خاصی برخوردار است . عهد باستان : مردم متعلق به تمدنهای ...

شرايط اقليمي و آب و هواي متنوع در ايران و وجود مواهب فراوان طبيعي در پهنه گسترده کشور و نيز ميراثهاي عظيم تاريخي و تمدن چندين هزار ساله و آثار گرانبهاي فرهنگي، هنري، معماري، صنايع دستي، اماکن زيارتي و متبرکه و آداب و سنن و گروه هاي مختلف قومي و جاذب

ژاپن با 340 هزار گردشگر، رده دهم فهرست گردشگراني را که هر ساله از انگليس ديدار مي کنند، به خود ا ختصاص داده است. اين در حالي است که از سال 1989 شمار ژاپني هايي که به انگليس سفر مي کردند به شدت کاهش يافته، اما تازه ترين آمارها حاکي از افزايش 30 درصدي

مقدمه امکانات ارتباطي که دوران معاصر و کنوني در اختيار انسان قرار مي‌دهد امکان جا به جا شدن شمار قابل ملاحظه اي انسان را در پهنه نسبتا وسيعي ممکن کرده است و حرکت واقعي جهانگردي، جهانگردي توده اي و گروهي به سوي کشف افق‌هاي دور دست خصوصا افق هايي

چکيده: ابتکارات و مقدمات تفريحات جهانگردي مي تواند کمک کند به اساس صادرات اکثر جوامع که داراي احتمال مساوي از ميزباني مي باشند. هدف از اين مطالعه استفاده تئوري مکان مرکزي بعنوان اساس و پايه براي درک بهتر موقعيت هاي آينده که موثر است در واردات اقتصاد

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول