دانلود تحقیق طراحی و تدوین نظام آموزشی

Word 83 KB 23738 28
مشخص نشده مشخص نشده روانپزشکی - روانشناسی - علوم تربیتی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • واژه تعلیم و تربیت از دیدگاه اسلام
    علم از زبان قرآن و حدیث – تعریف تعلیم – جایگاه تربیت و مقایسه آن با تعلیم
    مقایسه تعلیم و تربیت بر اساس بینش اسلامی
    تعریف آموزش – تعریف پرورش - اهداف رفتاری در برنامه ها و فعالیتهای تربیتی
    چند نمونه از فعالیتهای تربیتی رسمی در مدارس 1
    مقدمات و عوامل پیدایش طرح
    نمونه هایی از آثار تربیتی نماز جماعت – اهداف مربوط به جماعت در نماز
    روش ایجاد انگیزه و علاقه به شرکت در نماز جماعت – روشهای احکام و آداب نماز جماعت
    (مقدمه)
    با سلام و درود بر روح پاک شهدای صدر اسلام به ویژه شهدای هشت سال دفاع مقدس و با سلام و درود بر دست اندرکاران امر تعلیم و تربیت مطالب طرح جامعه نظام تربیتی در مدارس جمهوری اسلامی ایران به صورت تحقیق گردآوری کرده ام تدوین و اجرای این طرح بصورت مجموعه برنامه ها و فعالیتها و شامل مراحلی است که توضیح و پیرامون آنها در صفحات بعدی آمده است و هر یک از آن مجموعه ، ماموریتهای خاصی را در تدوین و اجرای طرح جامع نظام تربیتی به عهده دارد.

    از خداوند منان خواستارم که هر یک از این طرح ها در نظام مقدس آموزش و پرورش اجرا شود و در پایان ارزوی صحت و موفقیت برای تمامی خدمتگذاران نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را از خداوند متعال خواستارم
    و السلام



    مراحل طراحی و تدوین نظام تربیتی در مدارس جمهوری اسلامی
    مرحله اول-تعیین اهداف و اصول تربیتی
    اولین و مهم ترین قسمت طرح ، بررسی و شناسایی اهداف و اصولی است که مکتب تربیتی اسلام در قرآن کریم و گفتار رسول خدا (ص) و خاندان او ارائه فرموده است.

    انجام این وظیفه بر عهده مجموعه کتبی است که تحت عنوان مبانی تربیت و تعلیم اسلامی توسط نگارنده تدوین شده و در حال تکمیل است.

    آنچه در کتب مذکور است ، تجسم عینی و عملی تبلور دستور رسول خدا (ص) مبتنی بر تمسک به تلقین ، یعنی کتاب الله و اهل بیت عترت و طهارت و اصول تفکر و نهادهای فکری و رهنمودهای حضرت امام خمینی – رضوان الله تعالی علیه – در امر تعلیم و تربیت بر اساس مکتب اسلام است.



    مرحله دوم- شناسایی استعدادها و نیروهای موجود در انسان
    تحقق این مرحله نیز به عهده مجموعه کتب مبانی تعلیم و تربیت اسلامی می باشد که در آن استعدادها و نیروهای انسان را مطابق با آنچه که متون اسلامی معرفی نموده است بررسی و شناسایی می کند ، تا استعدادها و توان بالقوه انسان در دستیابی به اهداف عالیه تربیت انسانی شناسانده شود.



    مرحله سوم- کیفیت رشد نیروهای انسان و مراحل آن
    مرحله سوم از تدوین و تبیین طرح جامع نظام تربیتی ، عبارت است از شناسایی کیفیت و مراحل رشد استعدادها و نیروهای انسان و مراحل و موانع رشد و همچنین نیازهای انسان در هر یک از مراحل رشد که تحقق این مرحله نیز بر عهده کتب مبانی تعلیم و تربیت اسلامی می باشد.

    مجموعه کتب مبانی تعلیم و تربیت اسلامی در سه مرحله فوق ، مفاهیم قرآنی و روایی و تبدیل به آنها به متونی که زمینه های اساسی و ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران را از دیدگاه قرآن و اهل البیت و مربی معاصر و تربیت شده ، مکتب قرآن و عترت حضرت امام خمینی (ره) معرفی می نماید.

    در مجموعه مبانی تعلیم و تربیت اسلامی ، بایدهای تعلیم و تربیت ، یعنی اهداف ، اصول ، عوامل ، موانع تربیت ، استعدادها ، نیروها مراحل رشد و کیفیت رشد آنها مطرح می شود و خلاصه آن دو نیز در کتاب طرح جامع آمده است که مشروح آن در کتابی مستقل تدوین و تقدیم خواهد شد.



    مرحله چهارم – شناسایی رفتارهای مطلوب
    چهارمین مرحله از تدوین نظام تربیت اسلامی ، معرفی آن دسته از رفتارهایی است که در اسلام به عنوان رفتارهای مطلوب ، اخلاق حسنه و ملکات انسانی و الهی مطرح است ، همچنین رابطه آنها با اهداف و اصول و کیفیت مراحل رشد نیروهای انسانی ، از دیگر وظایف مجموعه کتبی است که تحت عنوان طرح جامع نظام تربیتی مدارس جمهوری اسلامی ایران تدوین شده است.



    مرحله پنجم- تعیین هدفهای رفتاری
    در این مرحله از طرح ، رفتارهای مطلوب پس از بررسی دسته بندی شد ، و تحت عنوان جامع ترین و کلی ترین عناوین معرفی خواهد شد ، تا به عنوان رفتارهای تربیتی و هدفدار و نیز شاخه ها و معیارهای اصلی ارزیابی شده و مورد نظر قرار گیرد .

    معرفی مجموعه ای که در آن حصول به هدفهای رفتاری به صورت برنامه ریزی کلان ، در سطح آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران قابل تحقق بوده وجایگاه مراحل مختلف را نسبت به هم مشخص و نمودار آن را ترسیم نماید ، در این جایگاه به عنوان طرح جامع نظام تربیتی نامیده شده است.



    مرحله ششم- تدوین برنامه ها
    ششمین مرحله از مراحل طرح جامع نظام تربیتی ، تدوین برنامه های تربیتی و برنامه ریزی های مربوط به آن می باشد.

    در این مرحله ، کلیه فعالیتهای آموزشی و پرورشی ، اعم از رسمی و غیر رسمی و نیز فعالیتهای محیطی و خانوادگی و وسایل ارتباط جمعی بررسی و فهرست می شود تا هرگونه فعالیت و برنامه ای که برای تکمیل و وصول به اهداف تربیت اسلامی ضروری می باشد به آنها اضافه شود.


    لذا هر یک از فعالیتها و برنامه های فوق حامل پیامهای تربیتی و ارزشی است که آنها را در جریان اجرای برنامه در شخصیت متربی دارد خواهند نمود.

    و شخصیت متربی را با اهداف از پیش تعیین شده متناسب خواهد ساخت وظیفه فوق و نیرو و وظایف دیگری بر مجموعه کتبی است که تحت عنوان فلسفه فعالیتهای تربیتی به آن اشاره شده است.

    مرحله هفتم- رابطه برخی از مفاهیم تعلیم و تربیت با یکدیگر در این مرحله از طرح ، مفاهیمی همچون علم ، تعلیم ، معلم ، آموزگار ، تربیت ، تزکیه ، ادب ، آموزش و پرورش و رابطه این مفاهیم با یکدیگر مورد بررسی قرار می گیرد و جایگاه هر یک به هنگام انتخاب عنوان برای ارکان نظام تعلیم و تربیت از میان مفاهیم و اصطلاحات فوق بررسی و معرفی می شود.

    مرحله هشتم – بررسی و ارائه فلسفه تربیتی فعالیتها و برنامه های تربیتی و نفیسن و معرفی جایگاه هر یک از آنها در نظام تربیتی هشتمین مرحله از تدوین نظام تربیتی در مدارس جمهوریس اسلامی ایران ، بررسی فعالیتها و برنامه هایی است که برنامه رسمی آموزش و پرورش تحت عنوان برنامه های امور تربیتی یا فوق برنامه اجرا میگردد.

    و در این بررسی نتایج زیر به دست آمده است.

    نقش برنامه های مذکور و شخصیت متربی و نیز در اصلاح و تکمیل برنامه های آموزش رسمی مشخص می شود که اگر از مجموعه برنامه های آموزش و پرورش حذف شود ، اخلالی در تعلیم و تربیت دانش آموزان به وجود آمد فلسفه هر یک از فعالیتها ، مبانی ، اصول و اهدافی که موجب تاسیس هر یک از برنامه های مذکور توسط بنیانگذاران آن بوده است بیان می شود تا کارشناسان بتوانند وضعیت فعلی آن فعالیت ها را در صورتی که تغییر نکرده باشد با اهداف و مبانی آن برنامه مقایسه کنند فلسفه تربیتی فعالیتهای دیگر مانند سروده تعاونی ، جشنها ، و عزاداری های مذهبی ، کتابخانه ها ، و غیره مورد بررسی قرار گرفته است و نقش تربیتی و برنامه های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران ، برنامه های ویدئویی ، مجلات و مطبوعات ، نهادهای اجتماعی ویژه کودکان و نوجوانان مانند کانونهای پرورش فکری کودکان و نوجوانان ، خانه های فرهنگ ، کتابخانه ها ، موزه ها ، سینماها ، تئاترها ، مورد بحث و بررسی قرار می گیرند.

    مرحله نهم- ترجمه کاربردی برنامه ها و انتخاب روشهای پیشرفته نهمین مرحله از تدوین نظام تربیتی ، ترجمه کاربردی فعالیتهای تربیتی است وظیفه این مرحله را مجموعه کتبی با عنوان مشترک راهنمای تربیت به عهده دارد.

    کتب مذکور سعی می کند تا مربیان ، مدیران ، برنامه ریز ان و کارشناسان را در اجرای هر چه بهتر فعالیتهای تربیتی یاری نماید.

    مرحله دهم- تحلیل و بررسی روشهای پیشرفته و موفق در این مرحله ، کلیه تجربیات و روشهای پیشرفته و موفق در اجرای برنامه های تربیتی مورد توجه قرار گرفته و فهرست میگردد و پس از بررسی کارشناسانه و تحلیل شیوه های بکار رفته با بهترین روشهای ممکن را معرفی می نماید.

    اجرای این مرحله نیز به عهده کتب راهنمای تربیت می باشد.

    مرحله یازدهم- تهیه محتوای فعالیتها و برنامه ها این مرحله ، به منظور غنی کردن محتوی فعالیتها و برنامه ها ، آخرین اطلاعات و دستاوردهای علمی و تربیتی ، اعم از فعالیتهای مذهبی ، هنری سیاسی ، فنی ، اجتماعی ، ادبی را در اختیار مجریان قرار می دهد.

    به عنوان مثال : در مراسم بزرگداشت روز معلم ، روز مادر ، روز زن ، بازگشایی مدارس ، عزاداری برای شهادت یکی از امامان معصوم (ع) محتوا و معلومات لازم را طی مجموعه ای به نام راهنمای تربیت در اختیار مربیان و دست اندرکاران برنامه های تربیتی قرار می دهد.

    مرحله دوازدهم- کارشناسی کاربرد روان شناسی و تخصصهای مربوط به آن در اجرای برنامه ها در این مرحله ، برای اینکه از دستاوردهای تجربه شده و پر ارزش روان شناسی و تخصصهای مختلف مربوط به آن برای تربیت نونهالان ، در اجرای برنامه های تربیتی به طور کامل استفاده شود و در عین حال از گستردگی بیجا جلوگیری شود از نتایج و اطلاعات مفید آن در روان شناسی تربیتی ، یادگیری ، رشد آموزشی ، و عمومی استفاده می شود.

    مرحله سیزدهم- سازماندهی و تشکیلات سازماندهی و تشکیلات شامل دو محور می باشد.

    الف- تعیین نقش نیروهای تربیتی در برنامه ها ب- سازماندهی آنان از نظر تشکیل مسائل اداری علاوه بر مورد فوق ، نقش هر یک از نهادهای تربیتی داخل مدرسه و خارج از آن بررسی و وظیفه آن مشخص می شود ، مانند انجمن اولیا و مربیان انجمنهای دانش آموزی ، گروههای علمی کتابخانه ، برنامه های عمومی مدرسه و نهادهای تربیتی خارج از مدرسه (مانندکانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان ، کانونهای پرورشی امور تربیتی ، اردوگاهها ، کتابخانه های عمومی خانه های فرهنگ ، سینما ، تئاتر و غیره) از موارد سازماندهی در این مرحله چگونگی برنامه ریزی فعالیتها و برنامه های آموزشی رسمی یا تربیتی است تا هر دو در انتقال مفاهیم به صورت مکمل و مهم عمل کنند.

    مرحله چهاردهم- بررسی و برنامه ریزی جغرافیایی فضاهای تربیتی در این مرحله با توجه به محتوا و برنامه ریزیهای انجام شده نیاز برنامه ها از نظر جغرافیا و فضا و امکانات لازم بررسی و مورد توجه قرار می گیرد.

    مانند نمازخانه برای اجرای برنامه های عمومی همچنین در نظر گرفتن فضاهای ورزشی ، فضاهای هنری ، فضاهای اردویی ، فصاهای مطالعاتی .

    مرحله پانزدهم – شاخه های تربیت این مرحله ، شامل ترجمه کارشناسی محتوای فعالیتها و برنامه های تربیتی در قالب متونی است که مستقیمآً در دسترس دانش آموزان باشد و مورد اسستفاده قرار گیرد و متناسب با شرایط روحی و روانی و مراحل رشد و نیازهای هر مرحله تهیه و تدوین شده باشد لذا مجموعه کتب و متون و دیگر وسایل کمک آموزشی که ویژه استفاده دانش آموزان در اجرای برنامه های تربیتی می باشد در این طرح اصطلاحاً شاخه های تربیت نامیده شده است.

    این مرحله شامل سه قسمت می باشد.

    الف – متون و لوازم کمک آموزشی ویژه پایه های مختلف مقطع تحصیلی ابتدایی به تفکیک جنسیت و متناسب با شرایط روحی و روانی و نیازهای هر یک از دو گروه دختر و پسر باشد ب- متون لازم و لوازم کمک آموزشی ویژه پایه های مختلف مقطع تحصیلی راهنمایی به تفکیک حیثیت و متناسب با شرایط روحی و روانی و نیازهای هر یک از دو گروه دختر و پسر باشد.

    مرحله نهایی – تدوین نظام ارزشیابی یا آیینه تربیت آخرین مرحله از تدوین نظام تربیتی ، طراحی و تدوین چگونگی نظارت و نظام ارزشیابی از فعالیتها و برنامه های تربیتی است که بوسیله آن نزدیکی و یا دور شدن از اهداف تربیتی تحلیل و ارزیابی می شود .نظام کنترل و ارزشیابی به آن دلیل آخرین مرحله قرار داده شده است که جامعیت طرح و جوانب مختلف نظام تربیتی مشخص باشد تا معلوم شود که چه برنامه و چه افرادی باید مورد ارزشیابی واقع شوند.

    در واقع نظام ارزشیابی عبارت است از ترجمه کارشناسی ارزشیابی از کیفیتها و محتوا به وسیله اعداد و ارقام ، آمار ، نمودار، و تحلیل مورد نیاز از نتایج به دست آمده و انتقال گزارش نهایی به افراد دست اندر کار تعلیم و تربیت این مرحله شامل چند قسمت است.

    الف- ارزشیابی از کیفیت محتوا ب- ارزشیابی از کیفیت و میزان فعالیت ج- ارزشیابی از کیفیت رشد یا توقف د- ارزشیابی از کارایی نظام مدیریت ، سازماندهی ، مسائل اداری ، شغلی و غیره ....

    واژه تعلیم و تربیت از دیدگاه اسلام مکتب تربیتی اسلام تعریف واژه تعلیم و تربیت و رابطه آنها را با یکدیگر آنچنان عمیق و در عین حال واضح ارائه فرموده است که با مراجعه به آنها می توان به منظر بسیار روشنی از دیدگاه اسلام در مورد تعلیم و تربیت دست یافت و در مسیر جستجوی نظام آموزش و پرورش در اسلام از دچار شدن به بسیاری از خطاهای احتمالی در امان بود.

    علم از زبان قرآن و حدیث علم در زبان و روایات معصومین (ع) با معانی و توضیحات متعددی ترجمه و توصیف شده است که هر یک ویژگی و وجهه خاصی از علم را معرفی کرده و در عین حال موید ویژگیهای دیگر می باشد .

    در اسلام از علم به نور، دلیل ، حجت ، معرفت ، ادراک حقیقت و شعور تبیر شده است تعریف تعلیم تعلیم یعنی رساندن متعلم به حدی که حقیقت شی مورد نظر را طوری درک کند که بتواند مفهوم مورد نظر را در نفس خویش متصور کند به دیگر سخن ، تعلیم انتقال عین معلوم ، عالم نامید.

    در حقیقت ، تعلیم آنگاه تحقق می یابد که میتواند متعلم را نسبت به معلوم عالم نامید.

    جایگاه تربیت و مقایسه آن با تعلیم تعلیم لازمه رشد دادن نیروها و استعدادهای انسان است زیرا اگر معنی علم را نور بگیریم و بخواهیم استعداد متربی را در جهت دانایی و حقیقت جویی شکوفا سازیم یعنی او را منور و نورانی بار آوریم ناچار ابتدا او را به نور برسانیم ، یعنی نور علم را در دل بتابانبم که این همانتعلیم است پس برای نورانی بار آوردن متربی باید از تعلیم استفاده کنیم.

    بنابراین تعلیم اجرای تمامی مراحل هر تربیتی است به عبارت دیگر ، تربیت به ساختمانی می ماند که تعلیم ، آجرها و اجزای آن را تشکیل می دهد و یا تربیت به کلاس یا مدرسه ای می ماند که اجرای آن را تعلیم تشکیل می دهد تربیت مانند خطی است که نقاط آن را تعلیم تشکیل می دهد.

    تعلیم در حقیقت عین تربیت است با این تفاوت که استمرار تعلیم ، مجموعه ای را به وجود می آورد که تربیت نام خدا گرفت.

    مقایسه تعلیم و تربیت بر اساس بینش اسلامی تعلیم : به نور رساندن است و تربیت: نورانی بار آوردن است تعلیم: به حکمت رساندن است و تربیت حکیم بار آوردن است تعلیم : عالم کردن است و تربیت روحیه علمی بخشیدن است.

    تعلیم به ادراک رساندن است و تربیت: صاحب درک صحیح نمودن است.

    تعلیم: به شعور رساندن است و تربیت: با شعور بار آوردن است.

    تعلیم:به مرحله فهم رساندن و یا تفهیم کردن است و تربیت: فهیم بار آوردن است.

    تعلیم: به مرحله مشاهده و شهود رساندن است و تربیت شاهد بار آوردن است.

    تعلیم: به فکر واداشتن است و تربیت: متفکر بار آوردن است.

    تعلیم: به معرفت رساندن است و تربیت عارف بار آوردن است.

    تعلیم: به قضاوت درست رساندن است و تربیت: قاضی ساختن است.

    تعلیم: با استقلال آشنا کردن است و تربیت مستقل با آوردن است.

    تعلیم: تحریک قوه ابتکار است و تربیت مبتکر ساختن است تعلیم: به حقیقت رساندن است و تربیت: صاحب قدرت تشخیص بار آوردن است.

    تعلیم: کشفورآوردن اسیسسآ مطلب است و تربیت: کاشف بار آوردن است .

    تعلیم: به تعمق وا داشتن و تربیت: عمیق نمودن است.

    تعلیم نشان دادن حقایق است و تربیت : ساختن شاکله ای بر اساس حقایق است.

    تعریف آموزش آموزش در اصل به کلیه برنامه هایی گفته می شود که وظیفه انتقال مفاهیم را به ذهن و قلب دانش آموز بر عهده دارد.

    و امور آموزشی به اموری گفته می شود که مقدمات و زمینه های لازم را برای انتقال این مفاهیم فراهم آورد.

    لیکن در وضعیت فعلی ،در بسیاری از موارد ، مفهوم آموزشی و امور آموزش و امور پرورشی به کار گرفته و مفهوم آن به اموری محدود می شود که در برنامه رسمی دستگاه آموزش و پرورش و در ساعات مشخص به اجرا گذاشته می شود.

    تعریف پرورش پرورش به نتایج حاصله از کلیه برنامه های آموزشی و امور مربوط به آن گفته می شود که موجب ایجاد هرگونه مهارت و در رفتار متربی در زمینه های مختلف گردد.مانند مهارتهای علمی ، مهارتهای فنی ، حرفه ای ، بدنی ، هنری ، اجتماعی ، سیاسی ، بهداشتی و نظامی که تحقق این مهارتها را در فرا گیرنده ، پرورشی و از آن به پرورش علمی پرورش فنی ، پرورش بدنی ، پرورش هنری ، پرورش اجتماعی ، پرورش سیاسی ، بهداشتی تعبیر می شود.

    اهداف رفتاری در برنامه ها و فعالیتهای تربیتی بنابر مبانی تعلیم و تربیت اسلامی و زیر مجموعه آن ، انسان دارای شش نیرو می باشد که تمامی استعدادها و توانایی های او را در زیر مجموعه این شش نیرو قرار می گیرند و آنها عبارتند از : نیروی جسمی نیروی غریزی نیروی ذهنی نیروی عقلی نیروی قلبی نیروی ارادی بنابراین مهم ترین اصول تعلیم وتربیت را پرورش و رشد و تربیت نیروهای ششگانه فوق تشکیل می دهد.

    پرورش صحیح نیروهای فوق در انسان موجب بروز رفتارهایی در انسان خواهد شد کهع رفتارهای مطلوب نامیده می شود.

    رفتارهای مطلوب همان اهداف تربیتی است که حاصل هررگونه فعالیت تربیتی و برنامه ریزیهای مربوطه است.

    رفتارهای مطلوب را در یک سازماندهی محتوایی و برنامه ریزی کلی ، میتوان در پنج رفتار به شرح زیر خلاصه کرد حقیقت جویی پرستش و عبادت و عشق ، یعنی شهادت خلاقیت و ابتکار زیبا دوستی خیر خواهی و نیکی آنچه که تحت عنوان فعالیتهای پرورشی و تربیتی آمده تنها بخشی ازر فعالیتهای تربیتی است که به صورت رسمی در مدارس جمهوری اسلامی ایران آنها را معمول گشته است.

    چند نمونه از فعالیتهای تربیتی رسمی در مدارس جمهوری اسلامی ایران نماز جماعت اردو فعالیتهای تابستانی سرود تشکیل تعاونی ها مسابقات قرآنی کتابخانه بازیهای نمایشی مراسم مربوط به بزرگداشت روزهای مشخص و تعیین کننده در تاریخ جمهوری اسلامی که به تعبیر امام راحل (ره) و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایام ا...

    نامیده می شود.

    مانند مراسم مربوط به بزرگداشت یوم ا...

    سیزده آبان مراسم بزرگداشت یوم ا...

    پانزده خرداد مراسم بزرگداشت یوم ا...

    پیروزی انقلاب اسلامی و دهه مبارک فجر مراسم یوم الله دفاع مقدس و هفته جنگ بازدید از جبهه ها مراسم بزرگداشت روز معلم مراسم بزرگداشت روز مادر مراسم صبحگاهی مراسم بزرگداشت ایام ولیالی مذهبی که در قالب عزاداری ها ، جشنها ، اجرا می شود جشن میلاد ائمه طاهرین (ع) فاطمه زهرا (س) و رسول خدا (ص) عزاداری ایام ولیالی محرم و صفر و دیگر ایام و لیالی مربوط به شهادت آن بزرگواران جشن عید فطر و قربان و غدیر مراسم جشن عبادت عید نوروز جشن آغاز سال تحصیلی آنچه ذکر شد قسمتی از فعالیتهای پرورشی و تربیتی رسمی است.

    بدیهی است فعالیتهای دیگر مانند زیارت ، دیدار ، نمایشگاه ، فیلم و بازدید وجود دارد.

    مقدمات و عوامل پیدایش طرح طراحان اصلی این طرح ، شهدای بزرگواری همچون متفکر شهید آیت ا...

    مرتضی مطهری ، شهید مظلوم آیت ا...

    بهشتی ، شهید حجت الاسلام سید کاظم موسوی ، شهید دکتر باهنر ، شهید رجایی و شهید شرافت بودند.

    تربیت مکتبی تنها رشته ای است که باید همواره در سلوک شخصی و ظرایف رفتاری مربی و مدرس مورد توجه و ارزیابی قرار گیرد.

    زیرا بسیاری از ارزشها و ملکات حسنه اخلاقی ، تنها از راه عمل و سیره زندگی مربی قابل انتقال است و تنها انتقال مطالب به صورت شفاهی و کتابی نقش پایداری ندارد.

    آن شهیدان بزرگوار آگاه بودند که گر چه شاخه های نظامی گروهها و سازمانهای فوق با ایثارها ، رشادتها و شهادت ها است.

    شهید پرور شکست خورده و قلع و قمع شدند ، لیکن به دلیل فرهنگی بودن این مکاتب ، ریشه آنها هرگز خشکانده نشد.

    زیرا به تمدنها و مکاتب ، دیدگاهها ، فلسفه های فکری بزرگی در غرب و شرق متصل بودند که آن دیدگاهها و مکاتب دارای میلیون ها پیرو در جهان هستند و هزاران اجتماع و دهها نوع حکومت و تمدنهای مختلفی ماندد کشورهای کمونیستی یا سوسیالیستی و مبتنی بر مکاتب مادی و غیر مادی را بنا نهاده اند.

    نمونه هایی از آثار تربیتی نماز جماعت روحیه گرفتن و تهییج دانش آموزان در برنامه های در برنامه های عبادی و معنوی احساس هماهنگی با جمع احساس فردگرایی نداشتن آموزش غیر مستقیم ارزشها مثل دعا و خضوع بچه ها از دوستان خود بهتر یاد می گیرند تا از آموزش فردی و مستقیم مربی اهداف مربوط به جماعت در نماز الف- ایجاد انگیزه و علاقه به شرکت در نماز جماعت ب- ایجاد عادت به شرکت در نماز جماعت و به جماعت خواندن نماز ج- آموزش تعاون در برگزاری نماز جماعت د- آشنا کردن و آموزش چگونگی در برگزاری نماز جماعت و برنامه ها و احکام مربوط به آن هـ - آشنایی با روحانیت و علمای عامل و رابطه عمیق و قلبی با ایشان به عنوان عالم ربانی امت روش ایجاد انگیزه و علاقه به شرکت در نماز جماعت اولین و مهم ترین هدف تربیتی برنامه نماز در مدارس ، باید ایجاد علاقه به نماز و نماز جماعت باشد و همه چیز باید تحت الشعاع این هدف قرار گیرد.

    فعال کردن بچه ها و دادن مسئولیت در اممور نماز جماعت به آنها روشهای آموزش احکام و آداب نماز جماعت شامل پانزده مورد است.

    روش آموزش طهارت و آموزشی تطهیر از نجاسات روش آموزش طرز نشستن برای تخلیه و مراقبت در حفظ پاکی و جلوگیری از ترشح روش آموزش نظافت و تفاوت آن با طهارت روش آموزش حفظ نظافت و تفاوت آن با طهارت روش آموزش وضو و حفظ انضباط وضو خانه و پیشگیری از هجوم بچه ها به وضوخانه و حفظ انضباط محیط در لحظه اعلام وقت نماز روش آموزش طرز ورود به نمازخانه و جفت کردن کفشها روش آموزش تنظیم صفهای نماز جماعت و اهمیت نظم صفها و پر کردن صفها به ترتیب اولین صف روش آموزش اهمیت صف اول در اجرا و ثواب و احکام آن روش انتخاب مکبر و آموزش و تربیت مکبر روش انتخاب موذن و آموزش و تربیت موذن روش انتخاب امام جماعت و آموزش و تربیت او روش آموزش قاری قرائت نماز و اهمیت آن و طرز برنامه بندی آن روش انتخاب ادعیه و اذکار بین دو نماز و روش آموزش آنها و روش انتخاب دعا خوان تسبیحات حضرت فاطمه (س) و شیوه اجرای آن روش آموزش ادعیه ماه مبارک رمضان و ماه شعبان ، ماه رجب ، ماه ذی الحجه و ماه محرم

  • مقدمه
    مراحل طراحی و تدوین نظام تربیتی در مدارس
    مرحله اول: تعیین اهداف و اصول تربیتی
    مرحله دوم: شناسایی استعدادها و نیروهای موجود در انسان
    مرحله سوم: کیفیت رشد نیروهای انسان و مراحل آن
    مرحله چهارم: شناسایی رفتارهای مطلوب
    مرحله پنجم: تعیین هدفهای رفتاری
    مرحله ششم: تدوین برنامه ها
    مرحله هفتم: رابطه برخی از مفاهیم تعلیم و تربیت با یکدیگر
    مرحله هشتم: بررسی و ارائه فلسفه تربیت فعالیتها و برنامه های تربیتی نفیس
    مرحله نهم: ترجمه کاربردی برنامه ها و انتخاب روشهای پیشرفته
    مرحله دهم: تحلیل و بررسی روشهای پیشرفته و موفق
    مرحله یازدهم: تهیه محتوی فعالیتها و برنامه ها
    مرحله دوازدهم: کارشناسی کاربرد روانشناسی و تخصصهای مربوط به آن در اجرای برنامه ها
    مرحله سیزدهم: سازماندهی و تشکیلات سازماندهی
    مرحله چهاردهم: بررسی و برنامه ریزی جغرافیایی فضاهای تربیتی
    مرحله پانزدهم: شاخه های تربیت
    مرحله نهایی : تدوین نظام ارزشیابی یا آئینه تربیت

درمورد بررسى ریشه ها و بنیادهاى تاریخى ورزش هاى زورخانه اى پس از انقلاب مشروطیت پژوهش هاى چندى انجام شده است.ازجمله کتاب تاریخ ورزش باستانى ایران به قلم بیضایى کاشانى سال 1337. پرتو بیضایى درخصوص علت این پژوهش اشاره داشته "در سنوات اخیر. ( 1337 ) و از تاریخى که حیات ورزش باستانى تجدید شد بارها مشاهده گردید اشخاص علاقمند، تاریخ ورزش باستانى و چگونگى آن را جست وجو مى کنند از ...

نقش و ثمرات ورزش بر کسی پوشیده نیست و دیگر نیازی به اثبات آن نمی باشد دیگر برای اهمیت ورزش و جایگاه آن در عرصه زندگی تلاش چندانی احتیاج نیست (1)آنچه دیگر به این جایگاه اهمیت می بخشد توجه به ابعادی است که ورزش در نهاد خود داشته و در صورت بی توجهی نمی توان بهره کامل از این موقله را دریافت نمود. کشمکشهای جاری در ذات زندگی امروزه ما را به مقاومت و مقابله با بسیاری ازاین رهیافتهای ...

1- چکیده :‌ موضوع سند و معرفی بخشهای اصلی این سند حاوی اطلاعات لازم برای شناخت کلی طرح "مطالعه و بستر سازی نظام آموزشی مبتنی بر فاوا" و اختصاصا شناخت فعالیتهای لازم برای انجام پروژه فاز صفر این طرح است؛ به گونه ای که چگونگی انجام، منابع (هزینه و زمان) و مراحل انجام پروژه فاز صفر مذکور قابل تشخیص و تخمین باشد. سند در دو بخش اصلی تنظیم شده است. در بخش اول این سند ابتدا موضوع و ...

برنامه‌ ریزی آموزشی، برنامه‌ریزی درسی و طراحی آموزشی از مفاهیم عمده در ادبیات آموزشی است. آنچه در پی می‌آید مروری دوباره برتعاریف این سه مفهوم و چگونگی تعامل آنها با یکدیگر است. از آنجا که برنامه‌ریزی، راه و روشی برای هدایت منظم فعالیت‌های انسانی برای اهداف و مقاصد مشخصی است و به تعبیری دیگر نقشه راه برای رسیدن به مقصود و جهت‌گیری منطقی برای فعالیت‌هاست منطقاًَ لازم است از ...

بومی سازی آئین نامه نظام پیشنهادات در گروه مکانیک طرح هدف : این آئین نامه تلاش دارد با استفاده از این ابزار و ترویج آن مشارکت دانشجویان و اعضای گروه مکانیک را در راستای 1-توسعه فرهنگ مشارکت و استفاده از تجارب و افکار اعضای گروه مکانیک 2-توسعه فرهنگ کار گروهی 3-افزایش کیفیت آموزشی 4-ارتقاء سطح علمی گروه مکانیک 5-بهبود رفاه دانشجویی 6-توسعه امکانات گروه مکانیک 7-ایجاد محیط شاداب ...

فصل اول- تعاریف : ماده 1- اصطلاحات زیر در معانی مربوط به کار می‌روند: دفتر مهندسی: هر گونه محل انجام خدمات مهندسی ساختمان که طبق ماده (9) آیین‌نامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مجوز فعالیت دریافت نموده باشد. شخص حقیقی: مهندسان دارای پروانه اشتغال به کار مهندسی ، کاردانهای فنی و معماران تجربی دارای پروانه اشتغال بکار کاردانی یا تجربی می‌باشند. شخص حقوقی: شرکت، موسسه، ...

مقدمه: تعریف نظارت آموزشی یکی از اسرار نهفته برای افراد خارج از حرفه تعلیم و تربیت و تا حدی در میان خود این حرفه، وجود کارکنانی تحت عنوان ناظر آموزشی یا راهنمای تعلیماتی در مدرسه است. والدین و گاهی معلمان اعتراف می کنند که از وجود چنین متخصصانی در نظام آموزش و پرورش کشور بی اطلاع هستند. اگرچه افراد عامی نیز می دانند که در مدارس کارکنان متعددی نظیر سرایدار، دفتردار، آبدارچی و ...

- معادل سازی فعالیت های اعضای هیات علمی بر حسب واحد (فعالیت های آموزشی پژوهشی اجرایی و راهنمایی دانشجو)بر اساس مصوبات هیات رییسه دانشگاه - ایجاد خط مشی از طریق تشکیل جلسات کمیته بررسی فعالیت های اعضای علمی رفع ابهامات آیین نامه های همامنگی لازم با معاونین آموزشی دانشکده ها به منظور تسهیل در امر معادل سازی ها - تعیین میزان مشارکت اعضای هیات علمی در طرح محرومیت از مطب در هر نیمسال ...

ادبیات تحقیق مقدمه صاحبنظران آموزش و پرورش عموماً بر این عقیده هستند که کیفیت مدیریت فعالیتهای آموزشی، مهمترین شاخص سطح کفایت و اثربخشی کل برنامه‌های آموزشی است؛ زیرا مدیریت با نقش تعیین کننده و مؤثری که در امر هدایت و رهبری فرایندهای آموزش و پرورش در جهت هدفهای آن دارد بالقوه هم می‌تواند موجب پیشرفت آن گردد و هم موجب از هم پاشیدگی آن (علاقه‌بند،‌1362). بنابراین، برای استفاده ...

مقدمه : کتاب حاضر یک متن آموزشی است که شامل طیف وسیعی از روش ها و شیوه ها و راهبردهای آموزشی می باشد و سر فصلهای درسی ارزشیابی را پوشش می دهد ، که خلاصه ای از آن را می بینیم . ارزشیابی وسیله ای است که بدون استفاده از آن ، فعالیتهای آموزشی صرفا ((رها کردن تیر در تاریکی )) خواهد بود . ارزشیابی آموزشی کمک می کند نیازهای آموزشی شناسایی شود و بر اساس این نیازها ، برای نظام های درسی و ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول