دانلود تحقیق ماهواره

Word 52 KB 23801 14
مشخص نشده مشخص نشده مهندسی هوافضا - دفاعی و جنگ
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • ماهواره
    ایده استفاده از ماهواره های ساخت دست بشر، برای اولین بار در پایان جنگ جهانی دوم بر سر زبان ها افتاد .دانشمند، ریاضی دان و نویسنده مشهور انگلیسی آرتور سی کلارک Arthur C Clarke یکی از بزرگترین خالقان داستان های تخیلی، برای اولین بار پیشنهاد قرار دادن یک ماهواره ارتباطی را در مدار ژیوسنکرون زمین Geostationary Orbit یا مدار کلارک که در فاصله تقریبا 36000 کیلومتری سطح زمین و بالای خط استوا ( جایی که قابلیت دسترسی به تقریبا 40٪ سطح زمین در آن مکان وجود دارد ) قراردارد، را جهت پوشش سیگنال های رادیو یی و تلوزیونی را داد.


    ماهواره ای که در مدار ژیوسنکرون زمین و در بالای خط استوا و هماهنگ با سرعت زمین و با زاویه ای ثابت، حرکت می کند، قسمت مشخصی از سطح زمین را بطور ثابت پوشش می دهد.از یک ایستگاه زمینی نیز بصورت یک نقطه ثابت، قابل رویت است .ماه، خورشید، و دیگر ستارگان و سیارات منظومه شمسی باعث تا ثیر گذاری بروی ماهواره در مدار خود می‌شود که احتمال جابخایی از مکان خود را دارد.

    برای جلوگیری از این مسیله، موتور های مخصوصی که بوسیله ایستگاه های زمینی کنترل می شوند، کمک می کنند که ماهواره ها در مکان خود ثابت باقی بمانند.


    جهت برقراری ارتباط از یک ایستگاه زمینی، معمولا احتیاج به یک دیش بزرگ که بنام Uplink Antenna معروف است، می باشد و باعث تمرکز اطلاعات ارسالی به ماهواره می‌شود .

    در ارتباط بین ماهواره و ایستگاه زمینی معمولا از دو نوع موج و فرکانس متفاوت استفاده می‌شود .یکی برای Uplink و دیگری برای Downlink .

    دیش نصب شده بروی ماهواره، سیگنال ارسالی ازایستگاه زمینی را دریافت کرده و به یک دستگاه گیرنده می رساند و پس از یک سری پردازش، به فرستنده ماهواره انتقال میدهد و از طریق آنتن فرستنده ماهواره، مجددا به سمت زمین باز تابش داده می‌شود .


    سیگنال ارسالی به سطح زمین، بوسیله دیش های معمولی، دریافت و جمع آوری شده و به دستگاه گیرنده ماهواره، از طریق LNB انتقال پیدا می کند .


    قدرت سیگنال دریافتی بر روی زمین، نسبت به فاصله و زاویه و ....

    ماهواره و نقطه گیرندگی، متفاوت بوده و بصورت یک الگوی خاص به نام سایه ماهواره یا footprint معرفی می‌شود .


    همیشه قدرت سیگنال ماهواره در مرکز سایه، بیشترین مقدار را دارا می باشد و در گوشه ها، از کمترین مقدار، برخوردار است.

    توجه به این نکته لازم است که دریافت سیگنال در خارج است سایه، احتیاج به دیش های بزرگ تر، دارد .

    امواج سانتی متری، جهت ارسال سیگنال ماهواره به زمین، مورد استفاده قرار می گیرد که محدوده فرکانسی آنها بین 3-30 MHz می باشد .


    دلیل اصلی استفاده از این امواج رادیویی کوتاه، انتشار راحت امواج و تاثیرات کم نویز و مزاحمت های فرکانسی است .

    البته فرکانسهای بالاتر از 15 Ghz، بصورت وحشتناکی بوسیله اکسیژن هواوبخار آب تضعیف می گردند.

    ماهواره ها سیگنالهای ارسالی خود را بصورت قطبی و با دو حالت افقی و عمودی ارسال می کنندو گاهی اوقات نیز بصورت دورانی، چپ گرد و راست گرد.

    در سیستمهای دیجیتال، امکان ارسال DATA و چندین شبکه تلوزیونی و رادیویی بروی یک فرکانس وجود دارد .


    لغت ماهواره طبق تعریف , به سفینه ای گفته می‌شود که درمداری به دوریک سیاره معمولا زمین درحال گردش باشد.

    در عصری که ما در آن زندگی می کنیم , ماهواره وتکنولوژی وابسته به آن آنچنان درتاروپود جوامع بشری نفوذکرده وبه پیش می تازدکه نقش تعیین کننده آن درسیرتحولات تمدن بشری ,قابل توجه است .بخشی ازتحقیقات وپژوهشهای علمی -تخصصی که درآزمایشگاههای مسقتر در فضا انجام می‌شود , هرگز نمی‌توانست روی کره زمین جنبه عملی به خود گیرد.

    این تحقیقات که بسیارمتعدد ومتنوع است ,درتخصصهای پزشکی , داروسازی , مهندسی مواد, مهندسی ژنتیک ودهها مورددیگر, تا به حال دستاوردهای بسیار ارزنده ای را به جوامع بشری عرضه کرده است .ماهواره ها که در فضا درحال گردشند, می توانند اطلاعات باارزشی در اختیارانسان قرار دهند که منجربه تحولات شگرفی در زمینه های گوناگون شود.

    ماهواره های کشف منابع زمینی هواشناسی , مخابراتی , پژوهشی ونظامی ازاین نوعند.

    اجزای سیستم ماهواره ای مخابرات سیستم ماهواره ای مخابرات مجموعه ای است از ایستگاههای فضایی و ایستگاههای زمینی به منظور ایجادارتباطات رادیویی .بخشی ازاین سیستم ماهواره ای می تواند تنها ازیک ماهواره و .ایستگاههای زمینی مربوطه تشکیل می‌شود.

    این مجموعه , یک ( شبکه ماهواره ای ) نامیده می‌شود ایستگاههای فضایی ایستگاه فضایی شبکه ماهواره ای مخابرات , از ماهواره ( بخش اصلی شبکه ) و دستگاههای.

    جانبی تشکیل شده است ساختمان ماهواره ماهواره از دوبخش تجهیزات مخابراتی وغیرمخابراتی تشکیل شده است.

    زیرسیستمهای مخابراتی , آنتنها و تکرارکننده ها هستند.

    در بخش مخابراتی , دستگاهی وجود دارد که وظیفه تکرارکننده های رله رادیویی را .انجام می دهد و ( ترانسپاندر ) نام دارد ترانسپاندرها سیگنالهای فرستاده شده از زمین را دریافت وپس ازتقویت وتغییرفرکانس آنها را به زمین می فرستند.آنتنهای مربوط به این ترانسپاندرها طوری طراحی شده‌اند که فقط قسمتهایی ازسطح زمین را که.

    درون شبکه ماهواره ای قرار دارند, پوشش می دهد یک ماهواره معمولا آنتنی همه جهته دارد که برای دریافت سیگنالهای فرمان صادره از زمین به کار می رود زیرا آنتنهای دیگر ماهواره احتمال دارد به سوی زمین نباشند.

    آنتن همه جهته همچنین برای کنترل سیستمهای فرعی در زمان پرتاب ماهواره و تعیین موقعیت آن به کارمی رود.بخش غیرمخابراتی ماهواره که در واقع قسمت پشتیبانی فنی آن است شامل سیستم کنترل حرارتی , سیستم کنترل موقعیت ومدار, ساختمان مکانیکی ,سیستم منبع تغذیه وموتور.

    اوج است سیستم کنترل حرارتی ماهواره این سیستم باید درجه حرارت دستگاهها و تجهیزات دورن ماهواره را در حد متعادل و متعارف .حفظ کند سیستم کنترل موقعیت ومدار کنترل موقعیت ماهواره آن است که جهت تابش پرتو فرکانسهای رادیویی آنتن را برای منطقه .موردنظر درروی زمین ثابت نگه می دارد ساختمان مکانیکی ساختمان ماهواره باید به گونه ای طراحی شده باشد که بتواند نیروهایی را که بر اثر فشارهای دینامیکی در هنگام روشن شدن موتور و پرتاب وارد می‌شود , تحمل کند.

    بدنه ماهواره معمولا از آلیاژ آلومینیوم سبک ساخته می‌شود که شامل سلولهای خورشیدی و منعکس کننده های آنتن نیز هست .این قسمت ازترکیب موادی مانند فیبرکربن که دارای استحکام وثبات ساختمانی خاصی است .ساخته می‌شود سیستم منبع تغذیه منبع اصلی تغذیه معمولا سلولهای خورشیدی هستند.

    انرژی خورشیدی جذب شده برای شارژکردن .باتریهای ذخیره نیزمورداستفاده قرارمی گیرد.این باتریهاازنوع نیکل -کادمیم هستند موتوراوج نقش موتوراوج ایجاد مدار دایره ای شکل وجلوگیری ازانحرافات مداری ماهواره است .بعضی مواقع با.استفاده ازموتوراوج , ماهواره هارادرمدار ثابت مستقرمی کنند ایستگاههای زمینی : ایستگاههای زمینی سیستمهای ماهواره ای مخابرات براساس نوع استفاده ازآنهاعبارت اند از: ایستگاههای ثابت ,ایستگاههای سیار.ایستگاههی زمینی ماهواره معمولا ازچند قسمت تشکیل شده اند.

    آنتن , فرستنده , گیرنده , سیستمهای کنترل برقراری ارتباط ومنابع تغذیه مورد لزوم ایستگاه هر یک ازاجزای فوق شامل قسمتهای مختلفی اند که متناسب با نوع ایستگاه زمینی , حجم وتجهیزات .آنها متفاوت خواهدبود آنتن ایستگاههای زمینی به طور کل آنتن فرستنده , انرژی الکتریکی حاصل از یک منبع را در فضا به صورت امواج الکترومغناطیسی پخش می کند.

    سپس آنتن گیرنده این امواج رامی گیردوبه انرژی الکتریکی تبدیل می کند.

    در هر سیستم مخابرات رادیویی , آنتن نقش حساس و مهمی دارد, زیرا با انتخاب آنتنهای مناسب ونصب وتنظیم صحیح آنهامی توان تاحدزیادی بازدهی سیستم رابالا برد.

    علایم و سیگنالهای فرستاده شده از ماهواره توسط آنتنهای بزرگ یا کوچک دریافت می‌شودوسپس به دستگاه تقویت کننده انتقال می یابد.

    ایستگاههای زمینی دارای دو نوع آنتن فرستنده و گیرنده به صورت بشقابی در اندازه های مختلــــــف هستنــــد.

    این آنتنها اطــــلاعات را به صورت امواج رادیویی به فضا می فرستند یا از فضا دریافت می کننـــد.

    آنتن ایستگا ههای زمینی در ابعــــاد بزرگ و ساختمان مکانیکی معینی ساخته می شوند که قطرنوع قدیمی آنها به بیش از 300 تن می رسد.

    از آنجا که فرکانس مورد نظر برای سرویس ثابت ماهواره درمحدوده فرکانسهای مگاهرتزوگیگاهرتزاست , آنتنهای مورداستفاده .ماهواره تقریباهمه ازنوع آنتنهای منعکس کننده هستند سیستم های کنترل وردیابی فضایی این سیستمهابه طورکلی چهارعمل راانجام می دهند فرمان ازراه دور: عبارت است ازفرستادن سیگنال جهت انجام کارهایی که ماهواره برای آن تنظیم شده است , مثلا برای راه اندازی یک قسمت خاص یا فرمان برای تغییر مسیر یا پرتاب یک موشک اندازه گیری از راه دور: عبارت است ازسیستمی که اطلاعات دریافت شده ازماهواره یاسفینه های فضایی رابه صورت علامتهایی مخصوص و قابل درک برای تجهیزات زمینی در می آورد واز این طریق , اندازه گیری ازمسافتهای خیلی دورانجام می‌شود ردیابی : بااین کارموقعیت مداری وسرعت ماهواره ومشخصه های دیگرآن گزارش می‌شود کنترل : عبارت است ازهدایت وسایل وبالارودنده های فضایی وماهواره هادرمدار, به وسیله شبکه ایستگاههای زمینی بخصوصی که کنترل , یکی از کارهای آنهاست ماهواره ها دقیقا در موقعیت خودنسبت به زمین ثابت نیستند و برای اینکه بتوان آنها را در موقعیت فضایی ازپیش تعیین شده خود ثابت نگه داشت , باید از ایستگاههای زمینی به طور مرتب تنظیمهایی بروی موقعیت آنهاانجام گیردتابتوان ازانحراف مسیرماهواره جلوگیری کرد عوامل موثردرهزینه تجهیزات ایستگاه زمینی قطرآنتن مهمترین عاملی است که هزینه آنتن راتعیین می کند, چون بابزرگ بودن قطر, وزن آنتن سنگین ترمی‌شود و احتیاج به نگهدارنده هایی قویتر پیدامی کند وهمچنان که شعاع کم می‌شود تجهیزات ردیاب پیچیده تر می‌شود.

    برای آنتنهای بزرگ مثلا 11متری و 13 متری سیستمهای.

    دریاب کامپیوتری موردنیازوسیستم هدایت امواج آنتن , بزرگتروپیچیده تر می‌شود در سیستم ارسال , قدرت لازم برای تقویت کننده های سیگنال , یک عامل تعیین کننده در قیمت فرستنده است.

    نه تنها قیمت این تقویت کننده های سیگنال گران است , تامین قدرت موردنیاز آن نیز در مناطق دورافتاده باید در نظر گرفته شود, زیرا بیشترین قدرت مصرفی در سیستم , صرف تغذیه تقویت کننده های سیگنال می‌شود.

    پس عوامل عمده ای که درهزینه تجهیزات یک ایستگاه زمینی موثرندعبارتنداز: قطرآنتن , مقدارقدرت تقویت کننده های سیگنال , سیستمهای جایگزین .تجهیزات اصلی وقطعات یدکی ویژگى هاى روش Matrix Pencil در ردیابى کاربران تلفن همراه در تحقیقات یک پایان نامه مهندسى برق بررسى شد.

    کسرى چگینى دانشجوى مهندسى برق به بررسى روش تخمین موقعیت و ردگیرى کاربر در مخابرات سیار پرداخته است.

    در پایان نامه این دانشجو با بیان اینکه در مخابرات سیار امروزى تعیین موقعیت و ردگیرى کاربران از اهمیت ویژه اى برخوردار است، آمده است: در ردگیرى کاربران سرعت و دقت تخمین موقعیت دو پارامتر اساسى به شمار مى روند و یکى از روش هاى تعیین موقعیت، تخمین زاویه دریفت AOA است.

    این پایان نامه روش Matrix Pencil را به عنوان یکى از روش هاى تحلیل و کارا با استفاده از سیگنال دریافتى معرفى کرده و آورده است: در این روش براى ردگیرى کاربر از نرم افزارى کردن نقاط تخمین زده شده استفاده مى شود که دقت تخمین را افزایش داده و در نهایت عملکرد تخمین در محیط شهرى افزایش مى یابد.

    در این پایان نامه ابتدا به بررسى تحلیلى زاویه دریفت در آرایه ها پرداخته شده و دو روش تحلیلى Matrix Pencil و ESPRIT در دقت تخمین و همچنین توانایى ردگیرى زاویه دریفت تاثیر داشته است.

    در این پایان نامه براى ردگیرى کاربر از نرم افزارسازى بر روى نقاط تخمین زده شده، استفاده شده است که دقت تخمین را افزایش مى دهد و در نهایت عملکرد تخمین به روش زاویه دریافت Matrix Pencil در محیط شهرى بررسى شده است.

    ماخذ : ARTMehr Eng.Group

کلمات کلیدی: ماهواره

لايه أنيوسفر در فرکانس حدود 30 مگا هرتز به صورت شفاف عمل مي کند. علائم ارسالي بر روي اين فرکانس مستقيما از ميان آن مي گذرد و در فضاي بيرون گم مي شوند. اين فرکانس ها همچنين در خط مستقيم ديد حرکت مي کنند. به اين دلايل براي مقاصد ارتباطي آن ها را باي

نظر به پيشرفت سريع علوم و فنون در جهان امروز و اشتياق بشر به کسب اين علوم از طرفي و نبود امکانات و وسعت اطلاعات علمي براي عموم از طرفي ديگر باعث گرديده تا مشتاقان امروزي نتوانند آنطورکه شايسته است در علوم مورد علاقه خود به تحصيل و تحقيق بپردازند ام

شبکه مخابراتي ماهواره اي VSAT در بسياري از کشورها و از جمله ايران طي دهه اخير مورد توجه خاص قرار گرفته و در زمينه هاي مختلف مخابراتي (به خصوص انتقال Data) کاربرد وسيعي پيدا کرده است. نام ماهواره مورد استفاده Intelsat 902 است و واقع در62 درجه شرقي ا

بررسي کانال ارتباط بي سيم و سيستم هاي ماهوارهاي تاريخچه در دهه 1950 و اوايل دهه 1960 مردم سعي کردند تا سيستم ارتباطي از طريق برخورد سيگنالها به بالونهاي فلزي ايجاد نمايند. متاسفانه سيگنالهاي دريافتي بسيار ضعيف بوده و کاربرد عملي نداشت. سپس نيروي دري

طبق حکم 18/7/2006 دادگاه مارسي (tribunal de commerce de Marseille) قرارداد بين کمپاني نيوشن (Neotion) و کمپاني Nedersat خاتمه يافت و Nedersat Company از ديروز پخش (BroadCast) کانال‌هاي فول‌ايکس را بر روي ماهواره‌هاي داراي بيم بر روي اروپا (فول‌ايکس

آثار سوء پديده فرسايش در کوتاه مدت ممکن است چندان چشمگير و محسوس نباشد، ولي در بلند مدت محسوس خواهد بود. فرسايش و هدررفت خاک يکي از عوامل اصلي در کاهش حاصلخيزي خاک، کاهش محصول، رسوب مواد در آبراهه ها ، کانالهاي آبياري و رودخانه ها، کاهش ظرفيت مخازن

تاریخچه ماهواره اولین پرتاب ماهواره به مدار زمین را روسها به نام خود ثبت کردنداین ماهواره که اسپوتنیک نام داشت در سال 1958 در مدار زمین قرار گرفت. آمریکایی ها دو سال بعد وارد عرصه ماهواره شدندو در سال 1960 اولین ماهواره را پرتاب کردند.فن آوری صنعت ماهواره و ایستگاههای پرتاب آن اکنون در انحصار چند کشور است.بیشترین پرتاب را تاکنون روسیه انجام داده است ولی ماهواره های آمریکایی از ...

ماهواره ی مصنوعی شی ایست که توسط انسان ساخته شده و به طور مداوم در حال حرکت در مداری حول زمین یا اجرام دیگری در فضا می باشد. بیشتر ماهواره های ساخته شده تاکنون حول کره زمین در حرکتند و در مواردی چون مطالعه کائنات، ایستگاه های هوا شناسی، انتقال تماس های تلفنی از فراز اقیانوس ها، ردیابی و تعیین مسیر کشتی ها و هواپیماها و همینطور امور نظامی به کار می روند...... ماهواره هایی نیز ...

چالشهاي حقوقي ارسال برنامه ها بوسيله ماهواره هاي پخش مستقيم در آغاز، امواج ارسالي ماهواره ها به صورت مستقيم نبود و اول ايستگاههاي زميني يا گيرنده هاي عمومي آن امواج را دريافت مي کردند و سپس براي گيرندگان خصوصي آن را پخش مي کردند. از اين طريق، دولت

ماهواره و فرکانس هاي مخابراتي لايه أنيوسفر در فرکانس حدود 30 مگا هرتز به صورت شفاف عمل مي کند. علائم ارسالي بر روي اين فرکانس مستقيما از ميان آن مي گذرد و در فضاي بيرون گم مي شوند. اين فرکانس ها همچنين در خط مستقيم ديد حرکت مي کنند. به اين د

تاريخچه ماهواره لغت ماهواره طبق تعريف , به سفينه اي گفته مي شود که درمداري به دوريک سياره معمولا زمين درحال گردش باشد. در عصري که ما در آن زندگي مي کنيم , ماهواره وتکنولوژي وابسته به آن آنچنان درتاروپود جوامع بشري نفوذکرده وبه پيش مي تازدکه نقش تع

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول