دانلود مقاله مترو

Word 227 KB 23802 35
مشخص نشده مشخص نشده عمران - معماری - شهرسازی
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پیشینه و دستاوردها
    در سال 1247 در زمان ناصرالدین شاه، بارون ژولیوس دوریتر احداث ترانوای شهری را پیشنهاد داد تا اینکه در سال 1273 راه آهن تهران- شهر ری موسوم به واگن اسبی توسط یک شرکت بلژیکی احداث شد.

    در سال 1377 اولین طرح جامع تهران توسط کارشناسان بین المللی طراحی گردید و آنها تهران را با جمعیت میلیونی تصور کردند.

    در مهر 1353 گزارش نهایی و انتخاب سیستم مختلط خیابان – مترو (سیستم مختلط شامل یک شبکه خیابانی با یک بزرگراه کمربندی در پیرامون منطقه مرکزی و دو بزرگراه برای نواحی تازه ساز شهری و یک شبکه مترو با 7 خط که بوسیله شبکه اتوبوسرانی و تاکسیرانی تکمیل می شده) ارائه داده شد.

    در اردیبهشت 1354 قانون تاسیس شرکت راه آهن شهری تهران و حومه (مترو) توسط مجلس شورای ملی سابق به تصویب رسید و احداث 4 خط مترو به طول 63 کیلومتر مورد تأیید دولت قرار گرفت.

    در اسفند ماه همان سال قرارداد احداث متروی تهران با مهندسین مشاور RATP و سوفرتو منعقد گردید که مدت قرارداد برای چهارخط اولیه 9 سال و قابل تمدید تا دو سال بودو اولین عملیات حفاری مترو در ایستگاه میرداماد شروع شد.

    کارشناسان فرانسوی پس از وقوع جنگ از ایران خارج شدند و عملیات پس از انقلاب متوقف گردید.

    تا اینکه در بهمن 1363 مساله ضرورت احداث مترو در نماز جمعه تهران توسط آقای هاشمی رفسنجانی (ریاست محترم وقت مجلس) مطرح شد و در سال 1365 مترو مجدداً فعالیت خود را شروع کرد.


    در فرودین 1374 قرارداد خرید واگن های خطوط 1 و 2 متروی تهران با شرکت CNTIC و قراداد خرید تجهیزات ثابت خطوط 1 و 2 متروی تهران با شرکت CITIC منعقد گردید.

    تا سرانجام در اسفند ماه سال 1377 با حضور جناب آقای خاتمی رییس جمهور محترم بهره برداری از متروی تهران- کرج افتتاح رسمی به عمل آمد.


    و یکسال بعد افتتاح و بهره برداری از بخش غربی خط دو از فلکه دوم صادقیه تا میدان امام خمینی (ره) به عنوان اولین متروی زیرزمینی ایران توسط ریاست محترم جمهوری گردید.

    و در تیر 1379 شرکت راه آهن شهری تهران و حومه (مترو) به شهرداری تهران انتقال رسمی یافت.




    مقدمه
    آنچه امروزه کورهای بزرگ دنیا را به خود مشغول کرده، توجه به شهر است، به ویژه کلان شهرهایی که جمعیت میلیونی را در خود جای داده اند و شهروندانی که هر روز در انتظار بهبود وضعیت تردد هستند.

    خیابانها و بزرگراه ها هر روز با گره های جدید ترافیکی روبرو می شوند و توسعه آنها با افزایش اتومبیل در سطح شهر روبروست، لذا مدیریت شهری بر آن شده تا تنها به ساخت خیابان و بزرگراه نیندیشد و راهکارهایی ابداع کند تا حمل و نقل آینده تضمین گردد.

    تحقیقات امروز نشان می دهد که مردم برای رفتن به محل کار بهتر است از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند و وسایل نقلیه عمومی نباید میزان آلودگی شان از حد مجاز بیشتر باشد.

    کشور ما از جمله کشورهایی است که وسایل نقلیه موجود، با عدم رعایت استانداردهای لازم محیط زیست را تخریب می کنند و کلان شهر تهران برای رسیدن به هدف داشتن شهری با آسمان آبی و فضایی سبز، مترو را انتخاب کرده است.


    من نیز به دلیل اینکه روزانه حداقل 4 ساعت را در مترو سپری می کنم تصمیم گرفتم موضوع تحقیقم را بررسی عملکرد مترو از دید مسافران انتخاب کنم.

    از این رو برای جمع آوری اطلاعات، با استفاده از نامه ای که از سوی دانشگاه برایم فراهم شد به روابط عمومی شرکت راه آهن شهری تهران و حومه (مترو) مراجعه کردند و آنها مجله ای در ارتباط با مترو و نتایج نظرسنجی که در دوره دهم انجام شده بود را در اختیارم نهادند و با استناد به آنها کار تحقیق را آغاز نمودم و همچنین طی سفرهایی که با مترو داشتم، با تعددی از مسافران به بحث و گفتگو در این مورد پرداختم تا حاصل کار این چند ورقی است که به عنوان تحقیق در دست است.


    در این راه با محدودیت هایی از قبیل فقدان منابع و مآخذ مطالعاتی کافی در زمینه تحقیق، نداشتن امکانات کافی و عدم مراجعه با مسئولین ذیربط و ...

    روبرو بودم.



    فرضیات تحقیق 1-مترو نقش مهمی در میزان کاهش ترافیک در سطح شهر تهران دارد.

    2-ایجاد مترو امکان اشتغال را برای اقشار مختلف جامعه ایجاد کرده است.

    3-مترو در مصرف سوخت که از منابع زمینی رو به اتمام است صرفه جویی می کند.

    4-چگونگی رضایت و عدم رضایت مسافران از مترو 5-آیا امکانات مترو به نحوی طراحی شده که امکان استفاده برای افراد ناتوان و معلول نیز وجود داشته باشد.

    ____ انتقال حمل و نقل عمومی به زیرزمین، امکان آزادسازی فضاهای شهری را فراهم می کند.

    مترو در کلان شهرها به معنی کاهش آلودگی هوا، کاهش بار ترافیکی و پایان گره های کور حمل و نقل شهری است.

    مترو در طراحی شهری مثل جاده ای است که احداث می شود و در آینده منشاء توسعه پیرامون خود می گردد.

    رفتن به سمت زیرزمین به منزله استفاده کردن از یک ثروت دست نخورده و ایجاد درآمد جدید، حفظ بهداشت عمومی و کمک به محیط زیست است.

    امروزه شهرسازی دنیا به دلایل علمی در این مسیر در حرکت است به طوری که مجتمع های ایستگاهی مترو در هر محل، مرکز تجاری، رفاهی، بازیهای کودکان و حمل و نقل آن منطقه محسوب می شود.

    تاریخچه: در سال 1337 اولین طرح جامع تهران توسط کارشناسان بین المللی طراحی گردید و آنها تهران را با جمعیت میلیونی تصور کردند و در سال 1354 اولین عملیات حفاری مترو در ایستگاه میرداماد شروع شد و پس از انقلاب متوقف گردید.

    در سال 1365 مترو مجدداً فعالتی خود را شروع کرد.

    به امید روزی که با توسعه حمل و نقل ریلی، آسمانی آبی، ترافیکی روان و شهری سالم داشته باشیم.

    برنامه اول مترو شامل احداث خطوط درون شهری شمالی- جنوبی (میرداماد- حرم مطهر)، شرقی- غربی (دردشت- صادقیه) و مسیر برون شهری تهران- کرج که جمعاً به طول 90 کیلومتر با 52 ایستگاه می باشد.

    لازم به ذکر است که 67 قطار در حال بهره برداری در این خطوط یم باشند و گنجایش قطارهای خط 5 (کرج- تهران) 1376 نفر و قطارهای خط 1 و 2 1300 نفر می باشد.

    که در طول یکروز (18 ساعت) 4/3 میلیون نفر در سه خط 1 و 2 و 5 مترو جابجا می شوند.

    این در حالی است که در سال های اولیه بهره برداری (1377) فقط 831/7 نفر از مترو استفاده می کردند و هر روز بر تعداد مسافران مترو اضافه شد تا به اینکه با توجه به آماری که در دست است تا پایان سال 1383 حدود 731/485/216 نفر بوسیله مترو در سطح شهر تهران وحومه در یک روز جابجا می شدند.

    و این آمار رو به افزایش است.

    با اجرای برنامه اول شبکه بهره بردای شده متروی تهران به 90 کیلومتر و 552 ایستگاه خواهد رسید و رتبه بیستم را در بین شهرهای دارای مترو پیدا خواهد نمود.

    اسامی ایستگاه های خط 2 نمودار تجمعی طول خطوط به تفکیک سال های بهره برداری نمودار تجمعی تعداد ایستگاه به تفکیک سال های بهره برداری نمودار تعداد مسافر جا به جا شده در متروی تهران و حومه احداث خطوط مترو در برنامه دوم (1390-1382) امتیازهای چشمگیر صنعت مترو در سیستم حمل و نقل عمومی و تبعات موثر آن در مدیریت شهری، دولتمردان را بر آن داشت تا نسبت به توسعه خطوط مترو در تهران اقدامات جدی انجام دهند.

    در این راستا شورای اسلامی شهر تهران برنامه دوم احداث خطوط متروی تهران را تصویب نمود.

    این برنامه شامل خطوط 3 و 4 توسعه خط 1 از شمال تا تجریش و توسعه خط 2 از دردشت تا پایانه شرقی می باشد.

    خطوط 3 و 4 به طول 57 کیلومتر جهت احداث از طریق ت امین مالی به روش فاینانس به مناقصه بین المللی گذاشته شده و قراداد هر دو خط، نهایی گردیده که در مرحله گشایش اعتبار اسنادی قرار دارند.

    سهمیه فاینانس مورد نیاز جهت دو قرارداد فوق با احتساب هزینه های بالاسری فاینانس (حدود 35 درصد) بالغ بر 2016 میلیون دلار می باشد، که در لایحه بودجه سال 1383 کل کشور محفوظ گردیده است.

    توسعه شرقی خط 2 مترو تا ترمینال شرق به طول 9 کیلومتر است که با توجه به اولویت های برنامه دوم مترو و مشکلات تامین نقدینگی، احداث آن در دست بررسی می باشد.

    اعتبار مورد نیاز توسعه خط 1 مترو از میرداماد تا تجریش به طول 1/8 کیلومتر نیز از طریق فاینانس تامین خواهد شد.

    و امید است که تا پایان 1388 خط یک تا تجریش ساخته وبه بهره برداری رسد و تا بهار 1390 خط 3 و 4 به اتمام برسد و تا پایان سال 1389 نیز خط دو تا پایانه شرق توسعه یابد.

    مترو تهران در چشم انداز آینده با توجه به مرکزیت و پایتخت بودن تهران با جمعیت 7 میلیون نفر که هر ساله به میزان 2/1 % رشد دارد، احداث شهرهای اقماری و لزوم هدایت جمعیت به سمت این شهرها وتوسعه خطوط متروی تهران به 8 خط و 5 مترولینک اجتناب ناپذیر می نماید.

    لذا هیئت دولت و وزارتخانه های مسکن و شهرسازی و راه و ترابری اعتقاد راسخ به اتصال شهرهای اقماری تهران مانند پرند، هشتگرد و فرودگاه بین المللی به شبکه متروی تهران را پیدا نموده اند و به صورت جدی مسئله اتصال خطوط متروی شهری به این شهرهای اقماری را به صورت مترولینک در برنامه خود قرار داده اند که مورد حمایت شورای اسلامی شهر تهران، شهرداری تهران و شرکت متروی تهران قرار گرفته است.

    بودجه ساخت این مترولینک ها با تضمین بازپرداخت از درآمدهای داخلی این شهرها تامین می گردد.

    با توسعه خطوط 8 گانه مترو به شهرهای اقماری وضعیت بسیار مناسبی برای سیستم حمل و نقل عمومی تهران فراهم خواهد شد.

    هم اکنون توسعه مسیر مترو از مهرشهر به هشتگرد از طریق وزارت مسکن و شهرسازی و توسعه خط یک تا فرودگار امام خمینی (ره) و سپس به شهرهای پرند از طریق وزارت راه و ترابری در دست پیگیری می باشد.

    خط اتصال به ورامین نیز توسط هیئت وزیران به تصویب رسیده و طبق این مصوبه وزارت راه و ترابری متولی احداث خط تهران- ورامین می باشد.

    با اتمام برنمه دوم مترو طول خطوط احداث شده به 2/164 کیلومتر (8/122 کیلومتر درون شهری و 5/41 کیلومتر مترو اتصال) و ظرفیت حمل مسافر به 6/6 میلیون سفر در روز خواهد رسید که با احتساب استفاده از 45% از ظرفیت، تا پایان این برنامه حدود 3 میلیون از سفرهای شهر تهران به وسیله مترو انجام خواهد شد.

    جهت تکمیل خطوط 8 گانه درون شهری، شرکت متروی تهران احداث خطوط 6 ، 7 ، 8 و 9 مترو را با توجه به شروع برنامه چهارم دولت از سال 1384 طی برنامه های چهارم و پنجم دولت به اتمام خواهد رسانید.

    طی برنامه زمانبندی ساخت و بهره برداری متروی تهران در برنامه سوم امید است که تا پایان سال 1392 کلیه خطوط نامبرده به بهره برداری برسد و شهروندان تهرانی شاهد آسمانی آبی و شهری سالم باشند.

    یک روز سفر با متروی تهران از زمان راه اندازی مترو به عنوان یک وسیله نقلیه عمومی سریع و ارزان در جهان سال ها می گذرد.

    و مردم بسیاری از کشورهای دنیا مدت هاست از مزایای آن بهره مند می شوند.

    اما خطوط مترو در کشور ما، فقط در پایتخت به شکل محدود راه اندازی شده است به طوری که هم اکنون در تهران فقط دو خط مترو فعالی است.

    یک روز در مترو از همان لحظه ورود به ایستگاه آنچه نظر را جلب می کند تعدادی از مردم هستند که برای خرید بلیت در صف ایستاده اند.

    گاهی این صف ها به شکل غیر قابل تحملی طولانی است.

    اصولاً صف در ایران مفهومی آشنا دارد.

    هر فرد در طول روز ممکن است بارها با آن روبرو شود.

    در بانک، خرید شیر دولتی، نانوایی و ...

    مترو هم اگر چه در ایران چه در ایران پدیده جدیدی است ولی از این موضوع جدا نیستت.

    البته امکان استفاده از بلیت های اعتباری با قیمت ارزانتر هم در اختیار مسافران قرار داده شده اما بعضی ها که مسافر دائمی مترو نیستند یا فرهنگ استفاده از کارت اعتباری برایشان جا نیفتاده وی اهنوز به آن اعتماد نکرده اند ترجیح می دهند برای خرید بلیت در صف بایستند، گر چه بخشی از وقتشان هم تلف شود.

    برای سوارشدن قطار از پله های مترو پایین می روم، سفری از مرکز شهر تا جنوبی ترین نقطه ی پایتخت که کمتر از نیم ساعت طول خواهد کشید.

    آن هم فقط با 65 تومان ناقابل.

    این حسن مترو است.

    احتمالاً اگر قرار بود این مسیر را با اتوبوس یا تاکسی سفر کنم گذشته از کرایه ماشین برای تاکسی، مجبور بودم ضمن استنشاق مقادیر زیادی دود و سرب حداقل یکی دو ساعت در ترافیک گره خورده تهران معطل شوم.

    تازه در آخر هم احتمالاً نیاز به یک قرص مسکن بود.

    ایستگاه میدان امام خمینی جایی در زیر زمین از قطار خبری نیست، بلندگوی ایستگاه مدام می گوید «لطفاً از خطوط قرمز لب سکو عبور نفرمایید» خطوط قرمز حاشیه امن شماست.

    اما همیشه عده ای هستند که برای شیطنت هم که شده قبل از رسیدن قطار از این خط عبور می کنند.

    اما همینکه قطار می رسد جریان عوض می شود.

    حالا اکثر مردم برای اینکه زودتر سوار قطار شوند و درست وقتی که باید حاشیه امنشان را رعایت کنند از خط گذشته اند!

    واگن ویژه خانم ها در هر قطار دو تا واگن را به خانم ها اختصاص داده اند.

    البته خانم ها می توانند ازدیگر واگن های قطار هم استفاده کنند، اما آقاین حق رفتن به واگن آنها را ندارند.

    در این مورد بیشتر نمی شود توضیح داد چون مار ا آنجا راه نمی دهند!

    این راه هم اضافه کنم که اغلب خانم ها از این وضع راضی هستند.

    له شدن در پانزده و سی دقیقه در متروی تهران با اینکه روزانه بیش از یک میلیون سفر انجام می گیرد اما باز هم جوابگوی جمعیت 10 میلیونی پایتخت نیست.

    به طوری که در ساعات خاصی از روز مثلاً صبح ها یا زمانی که موسسات و ادارات تعطیل می شوند مترو جای سوزن انداختن ندارد.

    یادتان باشد اگر روزی گذرتان به تهران افتاد و خواستید از مترو برای سفر استفاده کنید مطمئن شوید خود را برای مبارزه ای نفس گیر آماده کرده اید.

    در داخل واگن قطار دو دسته آدم هستند.

    یکدسته که ایستاده اند و میله ی وسط واگن را سفت گرفته اند تا بر اثر ترمزهای احتمالی تعادلشان را از دست ندهند.

    و دسته دیگر آدم هایی که نشسته، یا خوابند ویا سخت در تفکرند!

    از سامان که مسافر متر است و اتفاقاً دانشجو هم هست پرسیدم چرا در حین سفر کتاب نمی خوانی؟

    اینقدر مشکلات دارم که حوصله ام برای مطالعه باقی نمی ماند.

    ترجیح می دهم در مترو استراحت کنم.

    مترو جای خوبی برای مطالعه است.

    اما هنوز فرهنگ مطالعه حین سفرهای کوتاه شهری، رواج پیدا نکرده است.

    وجدان شرقی یکی از اتفاق های خوب مترو، رعایت حال سالمندان و معلولان است.

    خیلی به ندرت پیش می آید فرد ناتوانی از درب مترو داخل شود و کسی جایش را به او ندهد.

    با این وجود متاسفانه مسئولان مترو هنوز امکانات خاص و ویژه ای برای سهولت استفاده این افراد در نظر نگرفته اند.

    سوار شدن به مترو داستانی دارد و پیاده شدن از آن هم برای خود ماجرایی است.

    ولی در هر صورت وقتی به مقصد رسیدی باید خارج شوی اگر چه احتمالاً هم هل داده می شوی و هم باید هل بدهی، چون اگر نجنبی جا می مانی و باید مسیر رفته را بازگردی.

    تازه در این صورت اتوبوس را هم از دست داده ای.

    به هر حال با همه مشکلات و کمبودها، مترو برای شهر دودآلود ما نعمتی بزرگی است که با گسترش خطوط آن می تواند مشکل آلودگی هوا و ترافیک تهران را تا حد زیادی حل کند.

    گرچه برای تاسیس آن خیلی دیر اقدام شد و خیلی پیش از این ها شهرهایمان باید از این امکان بهره مند می شدند.

    مسافران آویزان مترو را کند می کنند عامل 90% تاخیرهای مترو همکاری نکردن مسافران است نه فرسودگی واگن ها.

    زیرا مسافران در ساعات «پیک» مانع بسته شدن درها شده و با آویزان شدن از درها اجازه حرکت به قطار را نمی دهند.

    تهران- 26 آذر 1384 پایگاه اطلاع رسانی شهرسازی و معماری: مترو می ایستد و مسافران هجوم می آورند برای قاپیدن صندی ها.

    چند نفری که آویزان شده اند به درهای مترو سوار می شوند و با کمک مامور ایستگاه درها بسته می شود.

    با صدای کشدار ترمز قطار در تونل می ایستد.

    چراغ های مترو خاموش می شود و چراغ موبایل ها به کمک مسافران می آید.

    هر کسی حدسی می زند.

    ماسفران دایمی مترو تاخیرهای گاه و بی گاه مترو را بارها تجربه کرده اند.

    خواه این تاخیرها توقف قطاری با چراغ های خاموش در یکی از تونل های تاریک باشد یا معطل ماندن واگن هایی پر از مسافر در یکی از ایستگاه ها.

    به طور معمول در چنین مواقعی قطع برق، مشکلات فنی قطارها و تعداد زیاد مسافران یکی از علت هایی است که در هنگام بروز چنین مشکلاتی از آنها نام برده می شود.

    عمر مفید هر یک از قطارهایی که در تهران و حومه مورد استفاده قرار می گیرند 40 سال و ظرفیت هر یک از آنها 1404 نفر است، د رحالی که در هر سفر 2 هزار مسافر از این قطارها استفاده می کنند.

    به نظر می رسد، استفاده بیش از ظرفیت از این قطارها، عمر آنها را کوتاه تر کرده و تاخیرهای این خطوط را روز به روز افزایش دهد.

    اما مسوولان مترو، خود اعتقاد دیگری دارند.

    آنها براین باروند که علت اصلی تاخیر در حرکت مترو خود مردم هستند و تاکید می کنند، علت تاخیرهای مکرر قطارها به هیچ وجه مشکل فرسودگی واگن ها نیست.

    مهندس «بهرام عبابافی» معاون بهره برداری مترو می گوید: «عامل 90 درصد تاخیرها همکاری نکردن مسافران است نه فرسودگی واگن ها.

    زیرا مسافران در ساعات «پیک» مانع بسته شدن درها شده و با آویزان شدن از درها اجازه حرکت به قطارها را نمی دهند» وی ادامه داد: «هر روز صبح در خطوط یک و دوی مترو 20 قطار حرکت می کنند و یک مدار بسته را طی می کنند.

    مترو مثل اتوبوس یا سواری نیست که در صورت توقف خودروی جلویی با سبقت گرفتن از آن مسیر خود را ادامه دهد.

    بنابراین توقف یک قطار موجب تاخیر در حرکت سایر قطارها نیز می شود.» هرچند در هر ایستگاه مامورانی برای کنترل درهای قطار در هنگام حرکت وجود دارند اما این مسوول فرهنگ پایین برخی مسافران را مشکل ساز می داند.

    عبابافی می افزاید: «در هر ایستگاه یک نفر مامور وجود دارد که وظیفه رسیدگی به بزهکاری های احتمالی را دارد.

    این یک نفر چطور می تواند 28 در قطار را کنترل کند؟

    مسافران خود برای حرکت سریع مترو باید همکاری کنند.

    من نیز قبول دارم که تعداد خطوط و واگن ها کم است.

    اما تمام امکانات ما در همین حد است.

    هر قطار فقط 25 ثانیه باید در ایستگاه معطل شود نه پنج دقیقه.» هر دو دقیقه یک مترو حرکت خواهد کرد روزانه 13 میلیون مسافر در شهر تهران جابجا می شوند که تنها یک میلیون نفر از این تعداد از خطوط مترو استفاده می کنند.

    در حالی که به نظر کارشناسان یکی از راه حل های اساسی مشکل ترافیک پایتخت و کاهش آلودگی هوا توسعه خطوط مترو است.

    معاون بهره بردای می گوید: «امسال 15 قطار جدید برای اضافه شدن به قطارهای فعلی خریداری شده و از اول دی، فاصله زمانی حرکت قطارهای درون شهری از 6 به 4 دقیقه کاهش می یابد.

    حتی اگر فاصله زمانی به دو دقیقه هم کاهش پیدا کند باز هم مشکل ترافیک و تاخیر در مترو ادامه دارد.

    زیرا بالا رفتن ظرفیت و کاهش فاصله زمانی، مردم بیشتری معطل شده و به مسافران دایممی مترو اضافه می شوند.

    تنها راه حل این مشکل گسترش خطوط مترو است.» عبابافی در عین حال از افزایش 40 درصدی سرویس های کرج- تهران خبر می هد و اعلام می کند: «از اول دی ماه، در روزهای تعطیل، ساعت حرکت متروهای درون شهری از یک ربع به 10 دقیقه کاهش پیدا کرده و در آینده نزدیک نیز حرکت قطارها در ساعات پرترافیک از 4 دقیقه به 2 دقیقه می رسد.» پول نداریم سال گذشته 7 میلیارد تومان توسط دولت برای گسترش خطوط مترو در اختیار شهرداری تهران قرار گرفت.

    در حالی که امسال با وجود در خواست 17 میلیاردی برای گسترش خطوط، هیئت دولت جدید فقط با 5 میلیارد تومان آن موافقت کرد.

    در حالی که بر اساس اعلام شرکت مترو این شرکت با 18 میلیارد تومان کسری بودجه مواجه است.

    عبابافی معتقد است: «مشکل اصلی گسترش مترو کمبود منابع مالی است.

    تهران نیاز به حداقل 8 خط مترو دارد.

    در حال که فقط دو خط آن فعال شده است.

    شرکت مترو برای ایجاد یک خط جدید حداقل 1 میلیارد دلار اعتبار نیاز دارد.» هرچند فرهنگ پایین برخی از مسافران وتعداد زیاد استفاده کنندگان از خطوط مترو را می توان دلیل عمده تاخیرهای مترو عنوان کرد.

    اما انتظار رفتار معقول از مسافرانی که برای فرار از آلودیگ هوا به خطوط مترو پناه آورده اند و مترو را به عنوان نزدیک ترین راه برای رسیدن به مقصد انتخاب کرده اند، انتظار درستی نباشد.

    مسافرانی که خسته از کار روزانه و شلوغی و تاخیرهای مترو، حقوق شهروندی و فرهنگ مترو سواری را فراموش کرده و برای رسیدن هرچه زودتر به خانه، خود را به داخل یکی از واگن ها می اندازند.

    در این تحقیق از طریق پرسشنامه هایی که شرکت راه آهن شهری و حومه (مترو) تهیه نموده استفاده شده است.

    جامعه آماری مورد تحقیق در این پژوهش شهروندان تهرانی هستند که با مترو سفر می کنند.

    در تاریخ 13/12/84 در هر خط 1 و 2 و 5 مترو تعداد 200 نفر از مسافران به طور تصادفی انتخاب شده و پرسشنامه ها را پاسخ گفتند.

    اعداد آورده شده درصد میانگین به دست آمده می باشد.

    1- جنسیت؟

    مرد زن 2- گروه سنی 18-10 30- 19 45- 31 60- 45 بالا-60 بیشتر مسافران مترو دارای گروه سنی 30-19 سال هستند یعنی گروه سنی فعال و جوان جامعه بیشتر از سایر گروه ها ترجیح می دهد با مترو سفر کنند.

    3- تحصیلات شما چه میزان است؟

    زیردیپلم دیپلم فوق دیپلم لیسانس و بالاتر همان طور که از جدول مشخص است در تمامی خطوط بیشتر مسافران تحصیلاتشان دیپلم است و کمتر زیردیپلم می باشد.

    4- شغل شما چیست؟

    کارمند آزاد کارگر دانشجو دانش آموز بازنشسته خانه دار سایر در هر سه خط بیشتر مسافران دانشجو هستند شاید اگر مترو نبود خیلی جوانها باید قید تحصیل را می زدند به عنوان مثال فردی که منزلش شرقی ترین نقطه تهران است امروز با وجود مترو مشغول تحصیل در کرج است.

    5- متوسط درآمد ماهانه شما چقدر است؟

    بدون درآمد کمتر از 100هزار تومان از 100 تا 200 هزار تومان از 200 تا 300 هزار تومان بیش از 300 هزار تومان تعداد بیشتری از مسافران دارای درآمدی از 100 تا 200 هزار تومان می باشند یعنی طبقه متوسط جامعه بیشتر از مترو استفاده می کنند.

    6- هدف از سفر با مترو شغلی خرید تحصیلی اداری تفریحی سایر بیشتر افراد شاغل از مترو استفاده می کنند تعداد کمتر برای تفریحی شایدت دلیل این امر به خاطر این باشد که چون مترو و ترافیک ندارد و سر ساعت مشخصی حرکت می کند به سمافران (افراد شاغل) این اطمینان را می دهد که به موقع در محل کار خود حاضر شوند.

    7- نحوه دسترسی به مترو پیاده اتوبوس مینی بوس تاکسی مسافر بر شخصی خودروی شخصی سرویس اداری موتور و دوچرخه در هر سه خط مسافرین بیشتر با استفاده از اتوبوس به مترو دسترسی می یابند اگر هماهنگی میان مترو و شرکت اتوبوسرانی واحد و تاکسیرانی وجود داشته باشد باعث می شود مسافرین سریعتر به مقصد برسند و رضایت آنها را به عمل می آورد.

    8- نوع مسافرت با مترو روزانه هفتگی اتفاقی درصد بیشتر از مسافران هر روز از مترو استفاده می کنند و این می تواند نشانگر رضایت افراد باشد که ترجیح می دهند هر روز بوسیله مترو به مقصد برسند.

    9- نوع استفاده از بلیت مترو روزانه بلیت 2 سفره بلیت 3 روزه بلیت 7 روزه بلیت 30 روزه بلیت اعتباری مبلغ دار با توجه به درصدهای حاصله در سئوال قبل و عنایت به اینکه درصد بیشتر افراد مسافران روزانه مترو هستند انتظار می رود که این افراد از بلیت اعتباری مبلغ دار و یا از بلیت هفتگی ماهانه و ...

    استفاده کنند امّا در این قسمت می بینیم که افراد بسیار کمی در خط 1 و 2 و 5 از بلیت های 30 روزه و 7 روزه ...

    استفاده می کنند و افراد بیشتر از بلیت اعتباری مبلغ دار استفاده می کننند که البته این خوب است چون زمان کمتری در صفهای فروش بلیت تلف می کنند و هم از تخفیفی برخوردار می شوند ولی افراد زیادی هم از بلیت روزانه استفاده می کنند و هر روز زمانی را در صف فروش بلیت می گذرانند که واقعاً صف های طولانی دارد.

    10- قیمت بلیت چگونه است؟

    ارزان مناسب گران در هر سه خط مترو مسافارن قیمت بلیت را مناسب دیدند و این می تواند گویای رضایت مسافران تا حدی باشد.

    11- آیا مسافرت با مترو در کاهش هزینه های رفت و آمد شما تاثیری داشته است؟

    بلی خیر درصد زیادی از مسافران مترو را عامل کاهش هزینه های رفت و آمدشان می دانند.

    12- در سفر با مترو چند دقیقه در وقت شما صرفه جویی شده است؟

    صرفه جویی نشده کمتر از 15 دقیقه 15 تا 30 دقیقه 30 تا 45 دقیقه 45 تا 60 دقیقه بیش از یک ساعت 13- آیا در سفر با مترو رعایت حقوق دیگر مسافران به خصوص سالخوردگان کودکان زنان باردار می نمایید؟

    بلی خیر تاحدی وجدان شرقی و فرهنگ ما ایرانیان به ما اجازه نمی دهد که فردی ناتوان و یا معلول را ببینیم و احساس مسئولیتی نداشته باشیم در این آمارگیری نیز این موضوع کاملاً مشخص است و بارها شده که من خودم شاهد این گونه رفتارها بوده ام.

    14- تابلوهای راهنمای موجود در ایستگاهها تا چه حدی شما را برای پیدا کردن مسیر یاری می دهد.

    خیلی کم کم متوسط زیاد وقتی مسافری برای اولین بار وارد محیط جدید ایستگاههای مترو می شود یک احساس دلهره و ترس از اینکه مسیر را اشتباه نکند دارد و تابلوهای موجود در ایستگاه در این موضوع نقش مهمی دارند البته در تمامی استگاههای مترو تابلوهای زیادی نصب شده و رئیس هر ایستگاه هم مدام توضیحاتی که لازم باشد را عنوان می کند ولی با این حال می بینیم که مسافران زیادی اعتقاد بر این دارند که تابلوها آن ها را در پیدا کردن مسیر خیلی کم یاری می دهد و این باید مسئولین را بر آن دارد که اندیشه ای جدید در این مورد برند وتوجه ای خاص هم به افراد مسن و بی سواد داشته باشند.

    15- نظافت ایستگاه ها چگونه است؟

    خوب متوسط نامناسب نظر شخصی (محقق) هم در این مورد خوب بلکه بسیارخوب است که بسیاری از مسافران هم بالحقق هم عقیده هستند چون دائماً در مترو افرادی را می بینی که درحال تمیزکردن شیشه های واگن ها هستند شاید مدتی در زمستان شیشه های واگن های قطارهای خط 5 (بدلیل اینکه این قطارها در فضای آزاد رفت و آمد دارند) و هر روز باران و برف بود این شیشه ها تمیز نمی شدند و آن زمان بود که پی به نظافت همیشگی مترو می بردیم و متوجه می شدیم که اگر فقط مدت کوتاهی این شیشه ها تمیز نشوند چقدر نمای بدی دارد.

    ولی الآن اگر هر روز و هر زمانی با مترو سفر داشته باشید و به نظافت توجه کنید می بینید که مسئولین به این امر مهم توجه بسیار دارند و محیط استگاهها و قطارها واقعاً محیط تمیزی است.

    ولیکن با توجه به آمار می بینیم که عده ای این محیط (از نظر نظافت) متوسط و یا نامناسب می بینند.

    16- نحوه برخورد کارکنان مترو با مسافران؟

    کد ایستگاهنام ایستگاهفاصله تا ایستگاه بعدی (متر)X2دردشت1259V2سرسبز1090U2گلبرگ1089T2نظام آباد1360S2سبلان1468R2شهید مدنی988Q2امام حسین (ع)943P2K4دروازه شمیران792 خط 1خط 2خط 5565659444441 خط 1خط 2خط 5998616060212322777222 خط 1خط 2خط 5141416383738212020282925 خط 1خط 2خط 5303026192019668272628565333666444 خط 1خط 2خط 5262728111211303030202020131212 خط 1خط 2خط 5484742897252427568436111011 خط 1خط 2خط 5192112454246333192026777555111110 خط 1خط 2خط 5656458191923171719 خط 1خط 2خط 5383741999234234347454336 خط 1خط 2خط 5181813727274101013 خط 1خط 2خط 59493896711 خط 1خط 2خط 5671416171834363523221810971198 خط 1خط 2خط 5636061798293231 خط 1خط 2خط 5424042414239101112678 خط 1خط 2خط 5727471262325234 خط 1خط 2خط 5737268242527335

کلمات کلیدی: مترو

چکیده: امروزه با پیشرفت فن آوری، سهولت نسبی در حفاری و ساخت سازه‌های زیرزمینی، محدودیتهای فضاهای سطحی برای اجرای طرحهای عمرانی و نیز به واسطه مسائل سیاسی و امنیتی، توجه بسیاری از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به احداث سازه‌های زیر رمینی برای کاربریهای عمرانی، نظامی و معدنی معطوف شده است. راهها و بزرگراههای زیرزمینی، انواع تونلها، شبکه متروی شهری، نیروگاهها و سایر مغارهای ...

در مجموعه مترو تهران و کرج از 4 گونه از قطارهاي برقي استفاده مي شود که شامل قطارهاي خط 5- خط2- شامل قطارهاي AC,DC و قطارهاي خط 1 نيز که شامل قطارهاي AC,DC است ميشود قطارهاي AC مشترک در خطوط 1و2 از يک نوع مي باشد و همچنين قطارهاي DC در دو خط نيز با

مقدمه : هدف از انجام عمل تزریق کاربرهای تزریق در چه مواردی است انواع تزریق از نظر ساختار دیواره داخلی تونل - مراحل آماده سازی تونل قبل از انجام مرحله تزریق : تعریف سگمنت وکلید و طرز قرارگیری آنها در یک حلقه یا رینگ ترتیب قرارگیری رینگها در داخل تونل مترو و دیگر سازه های زیر زمینی طرز بندکشی و پر کردن شکافهای بین رینگ ها و سگمنت ها - مرحله تزریق دوغاب به گمانه ها و فضاهای خالی ...

آنچه در اين گزارش گردآوري شده حاصل کارآموزي يکماهه اينجانب در مترو شيراز مي باشد که با استفاده مشاهدات شخصي و منابع محدودي که در دسترس بوده سعي شده است که تا حد ممکن کامل وبدون عيب باشد. در فصل اول اين گزارش تاريخچه کوتاهي از تاريخچه مترو و همچني

چکيده آنچه در اين گزارش گردآوري شده حاصل کارآموزي يکماهه اينجانب در مترو شيراز مي باشد که با استفاده مشاهدات شخصي و منابع محدودي که در دسترس بوده سعي شده است که تا حد ممکن کامل وبدون عيب باشد. در فصل اول اين گزارش تاريخچه کوتاهي از تاريخچه متر

مقدمه يکي از انواع حمل و نقل که در کاهش ترافيک موثر و با توجه به ارزش ان در تمام جهان در حال توسعه است حمل و نقل ريلي است که به دو بخش تقسيم ميشود 1-مترو(حمل و نقل شهري ) 2-راه اهن (حمل و نقل برون شهري ) در ايران در گذشته به اين بخش حمل

لطفاً تاریخچه ای از شروع کار مترو را بیان نمایید؟ مهندس حیدریان: بررسیهای اولیه ی کار پیش از انقلاب توسط شرکت فرانسوی سفر تو (SODRETU) انجام شد این شرکت کار طراحی متروی تهران را بر اساس نیازهای همان دوران آغاز کرد و شبکه ی مترو را روی چهار مسیر که به صورت مصوب نیز درآمد پایه ریزی کرد و با حضور همین شرکت بود که کار ساخت مترو پیش از انقلاب آغاز گردید که با آغاز روند انقلاب پروژه ی ...

ساماندهی ساحل غروب کیش و ایجاد فضاهای گردشگری خاص در این مکان قابلیت جوابگوی خواسته های تفریحی افراد گردشگران را فراهم خواهد کرد و در این نقطه کارآیی بیشتری نسبتبه فضای کنونی اش ایجاد خواهد کرد. اینزورت مثابه یک « فضای گردشگری» سابقه چندان طولانی نداشته و سابقه اولین ریزورت هابه اوایل قرن بیستم میلادی باز می گردد، زمانی که ساحل دریا برای تفریح و گردش از سوی عموم مردم در تعطیلات ...

خلاصه میزان جهش زایی مولکلوهای زیستی در ذرات معلق موجود در آلودگی هوا، در بسیاری از شهرها، از جمله شهر بورتو واقع در کشور برزیل، بررسی شده است. این مطالعات معمولاً توسط روش سالمونتلا/ میکروزوم صورت می گیرد. ذرات متعلق هوا جمع آوری شده، و جداسازی می شوند، سپس جهش زایی در هر بخش بررسی می‌شود. این کمیت توسط بررسی میزان جهش های ایجاد شده در سوشهای سانلمونلا تیفی موریم[1] TA98-NR , ...

قرن بيستم ميلادي را مي توان قرن پيشرفتهاي شگفت انگيز در علم فيزيک دانست بسياري از اکتشافات و اختراعات علمي در زمان پيدايش به هيچ وجه به نظر نمي رسيد که روزي بصورتي گسترده در ساير علوم کاربردهاي روزمره بيابند از جمله اين اکتشافات ،‌ اشعه ليزر است . ا

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول