فرضیه
1- آیا جنگ فلسطین هنوز هم ادامه دارد ؟
2- آیا مردم فلسطین ، مردمی آزاد هستند و در خانه وکاشانه ی خود به سرمی برند ؟
3- آیا مردم فلسطین هنوز هم به مقاومت خود در برابر ظلم ادامه می دهند ؟
4- آیا فلسطین تاریخ کهن و قدمت تاریخی دارد ؟
5- وضعیت بیت المقدس پس از اسلام چگونه شد ؟
روش جمع آوری
ما برای تهیه ی این تحقیق ابتدا به کتاب خانه ی مدرسه مراجعه کردیم وچندین کتاب از آنجا گرفتیم و مطالب مفید و مختصری از آن کتابها را نوشتیم . سپس از سایت های اینترنتی استفاده کردیم . در این راه از سخنان والدینمان و دیگر اساتید نیز استفاده کردیم .
مقدمه
اعراب در فلسطین با اوج تجاوز آشنا شدند در خاک فلسطین است که سرنوشتشان تقریر می شود.
در فلسطین است که اعراب باشد سرنوشت ساز بزرگ خویش روبرو شده اند – مع الوصف ناگزیر باید اعتراف کرد که با بعنوان یک ملت هنوز به اهمیت این مسئله و جوانب مختلف آن می پردازیم چنان که باید با آن زندگی نکرده ایم .
الهام از گذشته در صورت راستین خود یکی از انگیزه های پیکار و یکی از عوامل ثبات و ترقی است از همین روست که می توان گفت شناخت تاریخ، شرط عمده شناخت خود، ضرورتی چون و چرا در مقابله با دشمن و غلبه بر اوست به همین ترتیب آگاهی ملتهای بپاخاسته از گذشته و حال خود بدانها کمک می کند که خوشتن خویش از عرضه دارند و در نبردهای سر نوشت ساز پیروز شوند.
بنابراین اگر بخواهیم راه درست برویم ناگریزیم که از شناخت صحیح و حقایق ثابت کمک بگیریم بویژه آنکه تاریخ فلسطین سرشار از تحرک است و از سکون و بی حرکتی خالی است.
و تاریخ تاریخی به شکل تردید یا پذیری آگاهی به موقع اعراب فلسطین را از خطرهای صهیونیسم و استعار نشان می دهد.
و به شکل قاطعی تاکید می کند که آنها برای مقابله با این خطرات به مبارزه ای تلخ و بی امان دست زده اند.
مقاومت اعراب فلسطین در برابر صهیونیسم و استعمار انگلیسی شکلهای متعددی داشت و راهها و شیوه های گوناگون مبارزه – از اعتراض و تحریم و اعتصاب گرفته تا عصیان و انقلاب مسلحانه همه را تجربه کرد.
تاریخچه مختصر فلسطین
نگاهی به تاریخ قدیم به سرزمین فلسطین تا ظهور اسلام
سرزمین فلسطین که در قدیم کنعان نام داشت دارای 25000 کیلو متر مربع مساحت و در ساحل شرقی مدیترانه و در مجاورت کشورهای مصر، سوریه ، اردن و لبنان قرار دارد . فلسطین سرزمین حاصلخیز و دارای آب و هوای معتدل است این منطقه محل ظهور پیامبران بزرگی چون عیسی (ع) و موسی (ع) و محل عبور روزندگان حضرت ابراهیم (ع) بوده است . و از نظر موقعیت ژئویلتیک نیز بسیار حساس و استراتژیک است.
شهر اورشیم یا بیت المقدس قدیم بر فراز تپه ای بنا گردیده که با معبد یهود بر بالای کوه موریا قرار دارد بیت المقدس از امکان های مهم فلسطین است که کره صهیون و کره زیتون از شرق و غرب آن را احاطه کرده اند .
تاریخچه ی پر ماجرا فلسطین با یاد و نام انبیاء سلف آغاز می شود . نام حضرت یعقوب ، اسرائیل بود و بنی اسرائیل فرزندان یعقوب هستند و حدود سیزده قرن قبل از میلاد معتقد بوده اند و در هنگام حکومت فرعون بر هر و پیش از ظهور موسی (ع) اسرائیلیان جمعیت انبوهی پیدا می کنند چهار صد و سی سال پس از ورود یعقوب به هر حضرت موسی قوم بنی اسرائیل را از سرزمین مصر برای بردن به عرض موعود ، به حرکت در آورد که پیمان این مسافرت 40 سال به طول انجامید و حوادث عدیده ای اتفاق افتاد . از جمله آن که وقتی موسی (ع) 400 روز از قوم خویش غایب شد ، الواح دهگانه را برای هدایت مردم بیاورد . قوم وی دوباره بر بت پرستی روی آوردند که بخاطر دین نافرمانی بود که چهل سال در بیابان ها سرگردان شدند و موسی (ع) در این دوران طولانی از هدایت قوم فرو گذارند و اما یعنی اسرائیل با رها دست به طغیان و تجاوز زدند پس از موسی (ع) یوشع جانشین وی برای عبور دادن بنی اسرائیل از اردن شد و پس از آن که این قدم به شورهای جدید رسیدند ، دست به غارت و کشتار اهالی زدند که پادشاه اورشیم با شاهان پنج شود دیگر متحد شده و با یورش و بنی اسرائیل جنگیدند که همگی شکست خورده و توسط بنی اسرائیل به دا آویخته شدند . اما قوم فلسطین در مقابل آنان مقاومت کرد و سرانجام بنی اسرائیل را مغلوب ساخت . طی چند جنگ قوانین قوم فلسطین همواره بر آنان پیروز می شود یاسر از جنگ های فراوان ، سرانجام بنی اسرائیل قدرت گرفته و شرها مسلط شدند و در حدود هزار سال بیش از میلاد ، حضرت داوود توانست اورشامیم را از دست فلسطینان خارج کند و بیت المقدس یا خانه خدا را در آن جا نبا کند که این بناتر توسط حضرت سلیمان تکمیل شد بیت المقدس حدود 1100 سال پیش از بنای کعبه در مکه به دست ابراهیم (ع) و 970 سال پیش از میلاد مسیح ساخته شده حضرت داوود با چهارده نسل شجره اش ، حضرت ابراهیم بنیان گذار کعبه می رسد و به روایت انجیل متی حضرت عیسی (ع) پس از بیست و هشت نسل ، شجره اش به داوود ختم می شود و بدین ترتیب مکه (کعبه) حرم اول و مسجدلاقصی (قدس) حرم دوم موحدان گردید.
با ورود بنی اسرائیل و قوم یهود به فلسطین در 280 سال پیش از بنای قدس (تقریبا 1300 سال قبل از مبدا وسیع ) به رهبر یوشع بن تون این سرزمین روی خوش ندیده و تاکنون 3300 سال می گذرد ، هنوز فلسطین به آرامش نگرفته است.