دانلود تحقیق فلسطین

Word 220 KB 23930 38
مشخص نشده مشخص نشده علوم سیاسی
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • فرضیه
    1- آیا جنگ فلسطین هنوز هم ادامه دارد ؟


    2- آیا مردم فلسطین ، مردمی آزاد هستند و در خانه وکاشانه ی خود به سرمی برند ؟


    3- آیا مردم فلسطین هنوز هم به مقاومت خود در برابر ظلم ادامه می دهند ؟


    4- آیا فلسطین تاریخ کهن و قدمت تاریخی دارد ؟


    5- وضعیت بیت المقدس پس از اسلام چگونه شد ؟













    روش جمع آوری
    ما برای تهیه ی این تحقیق ابتدا به کتاب خانه ی مدرسه مراجعه کردیم وچندین کتاب از آنجا گرفتیم و مطالب مفید و مختصری از آن کتابها را نوشتیم .

    سپس از سایت های اینترنتی استفاده کردیم .

    در این راه از سخنان والدینمان و دیگر اساتید نیز استفاده کردیم .














    مقدمه
    اعراب در فلسطین با اوج تجاوز آشنا شدند در خاک فلسطین است که سرنوشتشان تقریر می شود.


    در فلسطین است که اعراب باشد سرنوشت ساز بزرگ خویش روبرو شده اند – مع الوصف ناگزیر باید اعتراف کرد که با بعنوان یک ملت هنوز به اهمیت این مسئله و جوانب مختلف آن می پردازیم چنان که باید با آن زندگی نکرده ایم .


    الهام از گذشته در صورت راستین خود یکی از انگیزه های پیکار و یکی از عوامل ثبات و ترقی است از همین روست که می توان گفت شناخت تاریخ، شرط عمده شناخت خود، ضرورتی چون و چرا در مقابله با دشمن و غلبه بر اوست به همین ترتیب آگاهی ملتهای بپاخاسته از گذشته و حال خود بدانها کمک می کند که خوشتن خویش از عرضه دارند و در نبردهای سر نوشت ساز پیروز شوند.


    بنابراین اگر بخواهیم راه درست برویم ناگریزیم که از شناخت صحیح و حقایق ثابت کمک بگیریم بویژه آنکه تاریخ فلسطین سرشار از تحرک است و از سکون و بی حرکتی خالی است.


    و تاریخ تاریخی به شکل تردید یا پذیری آگاهی به موقع اعراب فلسطین را از خطرهای صهیونیسم و استعار نشان می دهد.


    و به شکل قاطعی تاکید می کند که آنها برای مقابله با این خطرات به مبارزه ای تلخ و بی امان دست زده اند.


    مقاومت اعراب فلسطین در برابر صهیونیسم و استعمار انگلیسی شکلهای متعددی داشت و راهها و شیوه های گوناگون مبارزه – از اعتراض و تحریم و اعتصاب گرفته تا عصیان و انقلاب مسلحانه همه را تجربه کرد.














    تاریخچه مختصر فلسطین
    نگاهی به تاریخ قدیم به سرزمین فلسطین تا ظهور اسلام
    سرزمین فلسطین که در قدیم کنعان نام داشت دارای 25000 کیلو متر مربع مساحت و در ساحل شرقی مدیترانه و در مجاورت کشورهای مصر، سوریه ، اردن و لبنان قرار دارد .

    فلسطین سرزمین حاصلخیز و دارای آب و هوای معتدل است این منطقه محل ظهور پیامبران بزرگی چون عیسی (ع) و موسی (ع) و محل عبور روزندگان حضرت ابراهیم (ع) بوده است .

    و از نظر موقعیت ژئویلتیک نیز بسیار حساس و استراتژیک است.


    شهر اورشیم یا بیت المقدس قدیم بر فراز تپه ای بنا گردیده که با معبد یهود بر بالای کوه موریا قرار دارد بیت المقدس از امکان های مهم فلسطین است که کره صهیون و کره زیتون از شرق و غرب آن را احاطه کرده اند .


    تاریخچه ی پر ماجرا فلسطین با یاد و نام انبیاء سلف آغاز می شود .

    نام حضرت یعقوب ، اسرائیل بود و بنی اسرائیل فرزندان یعقوب هستند و حدود سیزده قرن قبل از میلاد معتقد بوده اند و در هنگام حکومت فرعون بر هر و پیش از ظهور موسی (ع) اسرائیلیان جمعیت انبوهی پیدا می کنند چهار صد و سی سال پس از ورود یعقوب به هر حضرت موسی قوم بنی اسرائیل را از سرزمین مصر برای بردن به عرض موعود ، به حرکت در آورد که پیمان این مسافرت 40 سال به طول انجامید و حوادث عدیده ای اتفاق افتاد .

    از جمله آن که وقتی موسی (ع) 400 روز از قوم خویش غایب شد ، الواح دهگانه را برای هدایت مردم بیاورد .

    قوم وی دوباره بر بت پرستی روی آوردند که بخاطر دین نافرمانی بود که چهل سال در بیابان ها سرگردان شدند و موسی (ع) در این دوران طولانی از هدایت قوم فرو گذارند و اما یعنی اسرائیل با رها دست به طغیان و تجاوز زدند پس از موسی (ع) یوشع جانشین وی برای عبور دادن بنی اسرائیل از اردن شد و پس از آن که این قدم به شورهای جدید رسیدند ، دست به غارت و کشتار اهالی زدند که پادشاه اورشیم با شاهان پنج شود دیگر متحد شده و با یورش و بنی اسرائیل جنگیدند که همگی شکست خورده و توسط بنی اسرائیل به دا آویخته شدند .

    اما قوم فلسطین در مقابل آنان مقاومت کرد و سرانجام بنی اسرائیل را مغلوب ساخت .

    طی چند جنگ قوانین قوم فلسطین همواره بر آنان پیروز می شود یاسر از جنگ های فراوان ، سرانجام بنی اسرائیل قدرت گرفته و شرها مسلط شدند و در حدود هزار سال بیش از میلاد ، حضرت داوود توانست اورشامیم را از دست فلسطینان خارج کند و بیت المقدس یا خانه خدا را در آن جا نبا کند که این بناتر توسط حضرت سلیمان تکمیل شد بیت المقدس حدود 1100 سال پیش از بنای کعبه در مکه به دست ابراهیم (ع) و 970 سال پیش از میلاد مسیح ساخته شده حضرت داوود با چهارده نسل شجره اش ، حضرت ابراهیم بنیان گذار کعبه می رسد و به روایت انجیل متی حضرت عیسی (ع) پس از بیست و هشت نسل ، شجره اش به داوود ختم می شود و بدین ترتیب مکه (کعبه) حرم اول و مسجدلاقصی (قدس) حرم دوم موحدان گردید.


    با ورود بنی اسرائیل و قوم یهود به فلسطین در 280 سال پیش از بنای قدس (تقریبا 1300 سال قبل از مبدا وسیع ) به رهبر یوشع بن تون این سرزمین روی خوش ندیده و تاکنون 3300 سال می گذرد ، هنوز فلسطین به آرامش نگرفته است.


    (( تاریخ نوین فلسطین موقعیت جغرافیایی و نگاهی به تاریخ کهن)) فلسطین قلب مهین عربی و واسطه التمد و قبله انظا آن است .

    فلسطین گهواره ای ادیان توحیدی بزرگ تاریخ و ملتقای تمدن ها است، سرزمین پر برکت و زیبا که از لحاظ سوق الجیشی ، سیاحتی و دینی یکی از مهم ترین نقاط زمین است.

    فلسطین در عرب قاره آسیا ، میان در خط عرضی 30/29 و 15/33 و دو خط طولی 15/34 و 4/35 شرق گرینویج قرار دارد .

    راه های آسیا افریقا و اروپا از آن می گذرد و مناطق میان دریای مدیترانه که خود به اقیانوس اطلس متصل است و دریای سرخ و بخشی از اقیانوس هند را به هم مربوط می سازد .

    فلسین از غرب محدود است به دریای مدیترانه ، از شرق به سوریه و اردن ، و از جنوب به شبه جزیره سیف (مصر) و خلیج عقبه .

    مساحت فلسطین در حدود 27009 کلیو متر مربع است .

    مستطیل شکل است و از شمال تا جنوب در حدود 430 کیلو متر طول دارد.

    عرضش در شمال میان 51 و 70 کیلو متر و در وسط میان 72 و 95 کیلو متر است عرض فلسطین در جنوب بیشتر است و به حدود 117 کیلو متر می رسد.

    فلسطین از لحاظ طبیعی به مناطق زیر تقسیم می شود.

    1- منطقه ساحل که شامل دشت ساحل فلسطین است و از دماغه ناقوره تا شروع رفع امتداددارد .

    منطقه ساحلی تقریبا به خط مستقیم است و از اسکله های طبیعی مناسب برای پهلو گرفتن کشتی ها ، به خصوصی در هوای طوفانی بی بهره است.

    مهم ترین شهرهاو بندر گاه های منطقه ساحل عبارت از غزه ، یاخا ، عکا ، ساحل فلسطین پلی است که آسیا رابه افریقا متصل می کند .

    این منطقه یکی از مهم ترین گذرگاه های نظامی در تاریخ بوده و درخشانش بهترین نوع پرتقال را تولید می کنند.

    2- منطقه کوهستانی که به صورت ستون فقرات در وسط کشور کشیده شده و شامل رشته کوه جلیل ، نابس و قدسی است .

    بیشتر اماکن مقدس اسلامی و مسحیی و یهودی در این منطقه قرار گرفته اند .

    قدس ، خلیل ، بیت الحم ، ناصره ، نابلس و صفر.

    3- منطقه غور که در شرق فلسطین واقع اس ورود اردن و دریاچه هایش در آن جریان دارند .

    این منطقه بخشی از یک دره ی بزرگ است که از کوه های قوروسی در آسیای صغیر شروع می شود و پس از گذشتن از سوریه ، بحرالمیت و خلیج عقبه در جنوب در دریاچه ی ویکتوریا در مرکز افریقا پایان می یابد .

    نمود از لحاظ ارتفاع از سطح دریا در جهان منحصر به فرد است ، زیرا تدریجا ارتفاعش ا سطح دریا می کاهد و در کنار ساحل دریا به 392 متر می رسد به عبارت دیگر غورگودترین منطقه جهان است .ایجاد بسیان مهم ترین شهرهای منطقه ای محور به شمار می آید.

    4- منطقه بنوسیع و صحرای فلسطین این منطقه کمی از مساحت فلسطین را اشغال می کند و بخش جنوبی کشور را تشکیل می دهد .

    منطقه ی مذکور به مثلثی می ماند که راش در خلیخ عقبه است و اضلاع آن اراضی میان استانی های غزه و خلیل ، شبه جزیره ی سینا ، شرق اردن و جنوب بحر البیت در بر می آید .

    بئوسبع تنها شهر این منطقه است.

    در این شهر بادیه نشینان کوچه رو و شبه کوچه رو سکونت دارند.

    بئوسبع گذرگاه بازرگانی سهمی در جهان متمدن قدیم بود و عزیمتگاه حضرت ابراهیم و زادگاه فرزند بزرگتر اسماعیل ، چه اعراب عدنانی محسوب می شد.

    « بیت المقدس پس از اسلام » پس از بعثت حضرت محمد (ص) در سیزده سال اول بعثت که پیامبر در مکه زندگی می کرد.مسجد الاقصی در بیت المقدس مسجد الاقص به مسجد الحرام (خانه کعبه در مکه) تغییر یافت که شاید خلع سلاح کردن یهود به خاطر این که مسلمانان را به دلیل نماز گزاردن به قبله آنان تحقیر می کردند ، از مهمترین دلایل آن بوده است.

    پس از رحلت پیامیر ، در زمان خلیله اول، او سپاهی را روانه سوریه و فلسطین کرد که با در گذشت او ، در زمان خلیفه دوم سوریه و بیت المقدس به دست مسلمین افتاد و رومیان در آنجا شکست خوردند.

    از سال 1095 میلادی (488 هجری قمری) با تهاجم اروپائیان علیه مسلمانان جنگهای صلیبی آغاز شد که تا حدود نزدیک به دو قرن ادامه یافت .

    اگر چه این جنگ علت دمای گوناگونی داشت ، مانند انتقام جدیی دنیای محبت از پیشرفت های مسلمین در غرب و نیز طمع ثروت شرق از سوی اروپائیان و اعتقاد به رفتن به بهشت از طریق وصال تربت عیسی و 00000 اما یکی از علت های جنگهای صلیبی را ، مورخین ، مسئله فلسطین و شهر بیت المقدس و حراجگذار بودن مسیحیان این شهر برای مسلمانان واحتمالا رفتار نامساعد با آنان می دانند .

    در قرن وسطی که از سال 395 میلادی ، یعنی تجزیه امپراطوری سوم باستان به روم غربی و روم شرقی آغاز می شود و به سال 453 میلادی با فتح قسطنطیه به دست سلطان محمد فاتح خاتمه می یابد .

    اروپا مرکز فرمانروایی مستبدانه کلیسا بود ،‌پاپ برای آغاز جنگ دست به حیله زد و کشیشان شایعه کردند که اعلایم ظهور عیسی در فلسطین آشکار شده است .

    به هیمن دلیل عده زیادی از مسیحیان برای تماشای ظهور عیسی روانه بیت المقدس شدند و کشیشان در سال و عده ی ظهور را به سال دیگر موکول می کردند و بدین ترتیب بر عده ی زائرین افزوده می شد در همان اوایل کار ، یکی از پاپ ها که با هفتصد زائر عازم بیت المقدس شده بود ، از جزیره قبرس به اروپا بازگشت و شایعه کرد که مسلمین مانع ورود او به این شهر شده اند ،‌با چنین تمهیداتی نایره جنگی افروخته شد که حدود دو قرن قربانی گرفت .

    و به دنبال آن هفتصد هزار نفر از فقرا و توده های مردم به همراه عده ای از شوالیه ها به سوی قدس به حرکت در آمدند.

    و در بین راه بر جمعیت آنان افزوده می شد که به روایتی به میلیون ها نفر رسیدند ،‌اما پس از سه سال جنگ و غارت و پیشروی تدریجی فقط چهل هزار نفر به بیت المقدس رسیدند و بقیه یا در جنگ با مسلمان کشته شدند و یا از بیماری جان باختند.

    پس از محاصره ی طولانی بیت المقدس و نبردی سخت ، عاقبت صلیبیون وارد شهر شده و دست به قتل عام زدند و هر چیز را به عنوان غنیمت بردند.

    مسیحیان بدین سال تا 90 سال بر فلسطین حکومت کردند.

    در مراحل پایانی جنگ دوم صلیبی (1149-1147) مطابق با 5444 – 541 هـ صلاح الدین ، الیوبی صلیبیون را تار و مارکرد و بیت المقدس را باز پس گرفت و آنها از سوریه و مصر و سایر بلاد اخراج کرد.

    نیروهای کمکی همچون سیل ار اروپا به صلیبیون می پیوستند و جنگ را ادامه می دادند تا این که جنگ سوم صلیبی آغاز شد.

    (1192-1189) میلادی (588- 585 هجری قمری) .

    پاپ که سقوط بیت المقدس را سبب تحقیر شدن مسیحیان می دانست ، فتوایی جنگ ، صادر کرد.

    امپرا طوران و پاپ ها به خاطر دین شکست ، اختلافات خویش را کنار گذاشتند و پادشاهان فرانسه و انگلستان راساً وارد جنگ شدند و فتوحاتی به دست آورده و قتل عام دیگری از مسلمانان به راه انداختند که شرح وحشیگیری های آنان در تواریخ اروپائیان از جمله تاریخ آلبر ماله و تاریخ کوستاو لوبرن و .......

    آمده است.

    پس از مرگ طلاح الدین ایوبی سلسله ی ایوی پا بر جا ماند و در اروپا نیز پس از کشمکش های فراوان پاپ ها با سلاطین ،‌سرانجام پای «انیرسان» سوم،‌سلاطین را تکفیر و حکم جمل و با مسلمین را صادر کرد و پس از بالغ بر 3 سال که از صلح می گذشت ، آتش جنگ دوباره بر افروخته شد،‌صلیبی ها قسطنیطنیه را فتح کرده و پادشاهی برای آن برگذیدند و جنگ چهارم نیز خاتمه یافت.

    آتش جنگ پنجم (1217- 1221 م = 614- 618 هجری قمری) به نزدیک پاپ «انیرسان» و جانشین او مجددا بر افروخته شد.

    پاپ ها از پادشاهان اروپای خواستند که بیت المقدس را نجات دهند اما آنها نپذیرفتند و پاپ حکم جهاد علیه مسلمین راصادر کرد.

    در جنگ پنجم صلیبی ها شکست خورده و به سرزمین خویش بازکشتند.

    جنگ ششم نیز به تحریک پاپ « انرویوس»‌سوم ، به وقوع پیوست .

    فردریک پادشاه آلمان ابتدا دعوت پاپ را پذیرفت اما بعد پشیمان شد و مورد تکفیر پاپ قرار گرفت .

    فردیک پاپ را توقیف نمود و خودش عازم بیت المقدس شد.

    به دلیل اختلافات شدیدی که بین سلاطین ایوبی وجود داشت.

    مسلمان ها قرار داد صلح با صلیبی ها بستند که بیت المقدس را به آنان نسپارند ولی مسجدالاقصی دست مسلمین باشد .

    هفتمین جنگ صلیبی (1248-1254 م= 646-652 هجری قمری) با تهاجم سن لونی در 1248 میلادی به مصر آغاز گردید .

    چون صلیبیون در غزه شکست خورده بود ، لوئی نهم در صدر جبران آن بوده اما شکست خورده و دستگیر وزندان شد و پس از پرداخت غرامت هنگفت به مسلمانان آزاد گردید.

    پس از هفتمین جنگ صلیبی و مرگ آخرین پادشاه ایوبی ،‌ممالیک « غلامان»حدود سه قرن زمام امور را در دست گرفته و بیت المقدس را نیز در اختیار گرفتند و با سپاه مغول که به دشت به سرزمین های اسلامی را آغاز کرده بود و عازم تسخیر بیت المقدس بود جنگیدند و آن ها را شکست دادند و بازماندگان صلیبی ها را در عکا لیز نابود ساختند از سوی دیگر سلسله ی عثمانی با جنگ های طولانی و فترحات زیادی عثمانی غازی در نبرد با مغول ها و یونانیان ، پایه گذاری شد.

    عثمان در 727 هجری قمری مطابق با 1326 میلادی در گذشت و جانشنان وی به حکومت رسیدند تا نوبت به سلطان محمد فاتح رسید.

    سلطان محمد فاتح در سال 1353 میلادی مطابق با 857 میلادی هجری قمری شهر قسطنطینه را که مهمترین مرکز اقتدار صلیبیون و پایتخت روم شرقی بود، فتح کرد و صلیبیون را تا پشت دروازهای اروپا تعقیب نمود و فتوحات خویش را در اروپا ، آسیا و آفریقا ادامه داد فتح قسطنطینه نقطه ی عظیمی در تاریخ اروپا بود و همان طور که با جنگ های صلیبی ، دانش و تمدن مسلمین به اروپا راه یافت ، این حادثه نیز نقطه پایانی بر قرون وسطی بود و منشاء تحولات عظیم و رنسانس و پس از آن گردید و قسطنطینه به مدت 500 سال تبدیل به پایتخت امپراطوری عثمانی و ترک شد پس از آن پیشرفتهای مهمی در صنعت ادب و معماری کشور دادای و عمران و آبادی در سرزمین عثمانی انجام شد و دول اروپائی نیز در راس دائم از آن به سر می بردند.

    با پیدایش سلسله ی صفویه در ایران که مذهب تشیع را مذهب رسمی ساخت و ودسیسه های آشکار و پنهان دولت های اروپایی به ویژه انگلیسی جنگ های خونین میان ایران و عثمانی به وقوع پیوست که هم متجاوز از 2 قرن به طول انجامید و درست در هنگامی که اروپا نهضت علمی و فرهنگی خود (رنسانس)را پس صلح با عثمانی آغاز کرده بود، دنیای اسلام گرفتار شکاف عظیمی شد و قدرت مسلمین در این نبردهای طولانی فرسوده گردید و آنان به جای دفاع از تمدن اسلام به جنگ داخلی و کمیته های مذهبی می اندیشیدند.

    «بیت المقدس و فلسطین در قرن بیستم » پس از انقلاب صنعتی ، چهره ی اروپا روز به روز به سرعت دگرگون می شد و اروپا ئیان در رشته های مختلف علوم وفنون بر مسلمین پیش گرفتند .

    در این زمان شرق به خواب طولانی فرورفته بود ، ولی اروپاییان به پیدایش صنایع و تولید انبوه و اشباع بازار داخلی خود نیاز به بازار خارجی برای صدور مازاد تولید و این تهیه مواد خام پیدا کرده بود و دوران استعماری و دست اندازی به سرزمین های دیگر را آغاز نموده بود .

    « مقدمات پیدایش دولت اسرائیل و واکنش های فلسطین و اعراب » اواخر قرن نوزدهم شورش هایی در فلسطین برپا شد و انگلستان که در این سال ها مدافع عثمانی بود ، ناگهان تغییر روش داده و در برابر عثمانی ها قرار گرفت واز شورشیان حمایت کرد .

    این اقدامات در شرایطی رخ داد که تقویت و ترویج اندیشه ناسیونالیسم به عنوان راهی برای تجزیه و تصنیف دوست عثمان به شدت از جانب امپراطوری انگلیس پیگیری می شد .

    اندیشه ناسیونالیسم که به تدریج در بسیاری از کشورهای مسلمانان جایگزین هویت اسلامی می گردید به عنوان اصلی ترین هربه استعمار که در آن زمان دولت انگلیس پرچمدار آن بود در خدمت تامین منافع سیاستهای استعماری قرار گرفت و نتیجه آن رشد گرایشهای قومی و نژادی و دامن زدن به حرکتهای تفرقه انگیز و تجزیه طلبانه در سرزمینهای اسلامی به ویژه قلمرو دولت عثمانی بود ، در همین راستا بود که ادعای موهوم وحدت نژادی و یهودیان عالم که به لحاظ واقعیتهای تاریخی به شدت مخدوش و همراه است .

    در انگلیس مطرح و دامن زده شد و عده ای از یهودیان ، اندیشه ملت واحد یهود را مطرح و جهت تشکیل کشوری مستقل اقداماتی را شروع کردند که موجب تشویق و حمایت جدی دولت انگلیس قرار گرفت .

    این عده گرفتن کمکهای مالی از یهودیان ثروتمند را آغاز نموده و برای پیشبرد مقاصد خود حزبی را تشکیل دادند و نام صهیون را که نام کوهی در فلسطین است ( و آرامگاه حضرت داوود و حضرت سلیمان و عده ای از انیاء بنی اسرائیل در بالای آن قرار دارد ) بر خود نهادند .

    اواخر قرن نوزدهم ( 1898 – 1882 ) اقداماتی توسط یهودیان ناسیونالیست برای مهاجرت و اسکان یهودیان به فلسطین انجام شده اما چون عده ای از روحانیون یهود از اهداف سیاسی آن و ارتباط این اقدام به برنامه های استعمارگران آگاه شدند و مخالفت کردند این اقدام نهضت صهینی شکست خورد اما در اوایل قرن بیستم با استفاده از سلطه انگلیسی بر فلسطین راه حل تشکیل یک کشور یهودی را در برابر ضدیت با یهودیان جهان و آزاد آنان مطرح کرد زیرا رویائی ایجاد کشور باستانی اسرائیل ارمان صهیونیزم است.

    «جنگهای اسرائیل با سرزمینهای عربی» جنگ شش روزه : در پنجم ژوئن 1967 (1387) هـ .ق اسرائیل با یک حمله غافل گیرانه به فرودگاهای کشورهای عربی مصر ، سوریه و اردن وارد جنگ شد .

    و کناره غربی رود اردن و نوار غزه در اردن ، و بلندیهای جولان در مرز سوریه و صحرای سینا در مصر را اشغال کرد.که به جنگ شش روزه اعراب و اسرائیل مشهور شد .

    دلیل مستقیم شکست اعراب این بود که اسرائیل با جنگ کلاسیک رژیم های عربی ، از بین نمی رود به ویژه که متکی به مدرن ترین سلاح های امریکا و اروپاست و باید با تقویت گروه های چریکی با آن مبارزه کرد.

    نبرد کرامه (1968) پس از جنگ سس روزه در ژوئن 1967 که موجب تحقیر اعراب شد، سازمان های مقاومت فلسطین که در اردوگاه هایی در اردن ،سوریه و لبنان تعلیم می دیدند و استقرار داشتند ، بر شدت عملیات فرو افزودند شهر کررامه در 25 کیلومتری غرب امان (پایتخت اردن) در دره ی اردن واقع شده است که عده ای از آوارگان فلسطینی را که در خود جای داده بود در اثر جنگ ژوئن 1967 اعراب و اسرائیل ، کرامه در 4 کیلو متری خط جدید آتش بخشی صهونیست ها و در تیر راس آن ها قرار گرفت و جمعیت آورگان ساکن کرامه از 25000 نفر به دو برابر افزایش یافت سازمان فتح با توجه به نزدیکی کرامه به مواضع صهونیست ها انجا را پایگاه خود ساخت وزیردفاع رژیم صهونیسی اعلام کرد که کرامه به پایگاه اساسی مقاومت فلسطین تبدیل شده است و فلسطینان در مقابل تهدیدات اسرائیل تصمیم مقابل تا آخرین نفس گرفتند .

    جنگ رمضان (اکتبر 1973) ارتش مصر در اکتبر 1973 مطابق با (1398 هـ.

    ق) به طور ناگهان و با شعار «الله اکبر» از کانال سوئز گذشت و یا شکستن خط دفاعی بارلیو که در آن زمان به عنوان خط دفاعی تسخیر ناپذیر معروف بود، به حمایت نیروی هوایی به صحرای سیف و داخل خاک اسرائیل هجوم برد و از طرف شرق نیز به وطور همزمان نیروی هوای سوریه تهاجم علیه اسرائیل را آغاز نمود و در همان روزهای اول ده ها هواپیما اسرائیل نابود شد و هزاران اسرائیل کشته یا اسیر شدند و افسانه ی شکست ناپذیری آن باطل شد .

    اما با حمایت سریع نظامی امریکا و غرب در روزهای بعد، وضع جمگ تغییر کرد و در حالی که اعراب دیگر از کمک به مصر و سوریه دریغ ورزیدند، ارتش اسرائیل با هلی برد نیروها توانست از غرب کانال سوئز منطقه ی مصودی را به تصرف خویش در آورد .

    سرانجام در کیلو متر 601 قاهره گفت و گو برای پایان دادن به جنگ آغاز گردید که با انعقاد قرار داد صلح ، جنگ پایان یافت .

    پس از جنگ رمضان ، انورسادات که به جای جمال عبدالناصر رهبر ملی مصر به ریاست جمهوری رسیده بود ، خط سازش با امریکا و غرب را پیش گرفت.

    درگیری فلسطین ها در لبنان پس از سرکوبی مقاومت فلسطین توسط رژیم اردن در سپتامبر 1970 ، بار دیگر اردوگاه آوارگان فلسطین در لبنان مورد حمله فالانژیست ها و راست گرایان لبنان که از سوی اسرائیل حمایت می شدند قرار گرفت .

    نخست در ماه مه 1975 فالانژهای حزب کتائب ( مسیحی مذهب ) درعین الرمانه اتوبوس حامل چریک ها و مردم غیر نظامی فلسطین را به گلوله بستند و ده ها تن را شهید و مجروح ساختند که این دیگر به سایر نقاط لبنان گسترش یافت و اوج آن محاصره اردوگاه تل زعترو و به توپ بستن آن بود که به علاوه کمبود غذا و دارو و هزاران تن کشته و مجروح شدند و از آن پس در لبنان جنگهای داخلی ادامه یافت ، و ساختار سیاسی جامعه و حکومت لبنان را نیز تحت تاثیر خود قرار داد .

    پیمان کمپ دیوید از مهم ترین حوادثی که در تاریخ انقلاب فلسطین روی داد و نقطه عطفی در روابط اعراب و اسرائیل بود ، پیمان کمپ دیوید در سال 1978 ( 1398 هـ .

    ق ) می باشد .

    مصر پس از جمال عبدالناصر از اوایل دهه هفتاد به ویژه پس از جنگ رمضان خط سازش را آغاز کرده بود .

    سادات در 1972 مستشاران نظامی شوروی را از مصر اخراج کرده بود .

    در سال 1975 نیز قرار داد سینا را با اسرائیل منعقد ساخت و سرانجام در 1978 در محل کمپ دیوکمپ دیوید ، با مفاهیم بگین نخست وزیر اسرائیل وزیر اسرائیل و جیمی کارتر رئیس جمهور امریکا پیمان صلح با اسرائیل را منعقد ساخت و اولین رژیم عرب بود که موجودیت رژیم غاصب را به رسمیت شناخت و شکافی در اعراب به وجود آورد.

    این واقعه در آستانه پیروزی انقلاب ایران روی داد.

    اگر حوادث قبلی و خیانت کمپ دیوید آثار یاس و انفعال گسترده ای در اعراب و مسلمانان به وجود آورده بود.

    اما پیروزی انقلاب ایران در سال 1979 (1399 هجری قمری) و سرنگونی مقتدرترین ژاندارم غرب در منطقه و بزرگترین حامی اسرائیل یعنی رژیم شاه ، روح دوباره به کالبد مبارزات ضد صهونیستی و عید و نشاط غریبی در لبنان و فلسطین با پا خاست ، به ویژه که شمار (امروز ایران فردا فلسطین ) سر لوحه شمارهای انقلاب اسلامی ایران بود.

    پیدایش «انتفاضه » یا قیام مردمی فلسطین مقدمه : آنچه مسلم است ، نهضت بیداری اسلامی که با تلاش های سید جمال الدین اسد آبادی در ممالک اسلامی و همچین پیدایش نهضت تنباکو در ایران وارد مرحله تازه ای شده بود توسط عبده وسیله قطب در صد تعقیب شده در هند قیام مسلمانان علیه انگلیسی را موجب گردید در پاکستان توسط اقبال لاهوری ادامه یافته ، در الجزایر انقلاب سال 1962 را به وجود آورد و ....

    انقلاب ایران در 1357 نیز ادامه نهضت بیداری گری اسلامی بود .

    آنچه قابل توجه است این که طی دو دهه پیش از انقلاب ایران ، دوران رکود بیدارگری در سرزمین های اسلامی بود زیرا این نهضت فکری از یک سر مقصود دولت های استبدادی حاکم بر ممالک اسلامی بود که در نتیجه موجب الویت بخشیدن به کار علمی و مبارزه سیاسی علیه استبداد و کم فروغ شدن کار تئوریک و جریان بیدارگری می شد و از سوی دیگر به شدت تحت شعاع ناسیونالیه و عربی طی سال های پیش از انقلاب ایران قرار گرفت که خود ناسیونالیه عربی مولد عوامل چیزی بود از قبیل به وجود آمدن حزب بعث عراق و سوریه به وسیله میشل عفلق مسیحی که بر قوی ترین حزب سیاسی در منطقه خاورمیانه تبدیل شده و با به وجود آمدن دولت اسرائیل و جنگهای احراب با اسرائیل که موجب شدن عربی کردن مسئله فلسطین به عنوان راه حل مطرح گردد.

    انقلاب اسلامی ایران در سال 1357 ( 1979 ) میلادی نقطه عطفی در نهضت بیدادگری اسلامی بود زیرا از یک سو بدان تپش نوین بخشید وا ز سوی دیگر به آن محتوای سیاسی داد زیرا تا پیش از آن ، نهضت بیدادگری یک جریان فکری – فرهنگی و روشن فکری مذهبی بود که دعوت به بازگشت به خویشتن ، بازگشت به هویت اسلامی و ارزش های فراگیر مشترک میان امت اسلامی می نمود .

    طبیعی بود که پیام انقلاب اسلامی ایران ، مسلمین را تکان دهد و احساسات آنها را رانگیزد و در واقع رهبری انقلاب ایران ، حضرت امام خمینی مورد توجه مسلمانان مبارز در جهان از جمله مجاهدین فلسطین قرار گیرد و اسلام گرایی را احیا کند .

    مردم فلسطین پیش از انقلاب ایران هم مسلمان بودند اما ریسمانی که آنان را به هم پیوند می داد گردهم می آورد یعنی عوامل وحدت آنان « عربیت » بود و اسلام در درجه دوم قرار می گرفت ، به همین دلیل بود که فلسطین ها با عقاید مختلف اسلامی ، مسیحی و مارکیستی در یک گروه سازمان تشکیل می شدند .

    با پیروزی انقلاب اسلامی ایران ، اندیشه ی توانایی اسلام برای اتحاد و پیروزی قوت یافت و توجه دوباره ی مبارزان مسلمان را به خود جلب کرد .

    پیوند انقلاب اسلامی ایران و فلسطین ، سال ها پیش از پیروزی در جبهه های مشترک بود با اسرائیل به وجود آمده بود که چریکهای ایرانی برای مبارزه با شاه به اردوگاه های فلسطین می رفتند و آموزش می دیدند .

    این پیوند از سالها پیش تکوین یافته بود که امام خمینی اجازه داده بود ثلث سهم مبارک امام و خمس و زکات شرعی صرف حمایت از خشب فلسطین گردد .

    شعار امروز ایران فردا فلسطین در بهبوهه انقلاب سال 57 به صهیونیست ها بیم و به فلسطینی ها امید می داد و بهترین گواه آن اظهارات رهبران فلسطین و کادر مرکزی سازمان آزادی بخش فلسطین در باره انقلاب اسلامی و امام خمینی طی سال های اولیه انقلاب است که این اظهارات و در مطبوعات داخل و خارج منتشر می شد و برای و برای نمونه می توان به جلد پنجم صحیفه نور ، مذاکرات و گفتگوهای رهبران فلسطین با امام رجوع کرد .

    مبارزه با اسرائیل منحصر به انقلاب ایران نبود ، پیش از انقلاب از قدرت های بلوک شدق به رهبری اتحاد جماهیر شوروی و از کشورهای دیگر به ظاهر حامی فلسطین ها بودند اما این حمایت ها ناشی از تضاد منافع و رقابت قدرت های جهانی و یا در عامی ترین شکل آن اعتقاد به حق حیات برای علت فلسطین بود ولی هیچ یک از آن ها با اصل موجودیت اسرائیل تضاد نداشتند بلکه آن را به رسمیت شناخته بودند و به عنوان یک کشور تجاوزگر با آن مبارزه می کردند ، در حالی که انقلاب اسلامی ایران و امام خمینی با اساس موچودیت رژیم صهیونستی به عنوان یک کشور محالف بوده و آن را غاضب و بقای دولت صهیونستی را به هر شکل ممکن موچب تداوم فتنه در بلاد اسلامی می دانستند و این تفکر بد که غرور ملی و دینی و بیداری اسلامی را در فلسطینان اوج داد و اسرائیل و حامیانش را بیمناک ساخت .

    * ) مقایسه انتفاضه با انقلاب اسلامی ایران و ویژگی های آن : حرکت انتفاضه از جهاتی شبیه انقلاب اسلامی ایران است .

    از جمله این که وابسته به هیچ گروه و سازمان خاصی نیست .

    یکی از مشخصه های انقلاب اسلامی ایران این بود که تا پیش از وقوع انقلاب ، سازمانهای اسلامی و غیر اسلامی و عملی گوناگون و افرادی از طیف های فکری مختلف به طور انفرادی علیه رژیم شاه مبارزه می کردند هر کدام آینه ی انقلاب را از آن فرد می دانستند .

    وقتی در هفدهم دیماه 56 در اعتراض به مقاله ی توهین آمیز روزنامه اطلاعات به امام خمینی عده ای از مردم قم به شهادت رسیدند و مراسم بزرگداشت هفتم ها و چهلم ها ی زنجیره ای در تهران ، تبریز و سایر شهرها برگزار شد و هر کدام از این مراسم منجر به درگیری و شهادت عده ای و ادامه چهلم ها می شد ، در نیمه ی دوم سال 57 قیام مردم ایران سراسری شد و مه گروه های سیاسی ، مارکسیستی ، ملی و گروهای مذهبی به گرایش های گوناگون دنباله رو قیام شدند چون هیچ کسی انتظار یک قیام و بسیج مردمی و بدون دخالت هیچ سازمانی را نداشت .

    همه ی گروهها در صنف مردم وارد شدند .

    عکس ها و تصاویر از شخصیت ها ی گوناگون بر افراشته می شد ، اما در آن هنگام آن چه که برای مردم مطرح بود ، عامل وحدت همه ی گروه ها و مردم در قیام شده بود ، هدف مشترک یعنی شاه و سرنگونی او بود و شعارها و خواسته ها نشانه ی غالب نهضت به اسلام بود ، زیرا اسلام مذهب اکثریت مردم ایران را تشکیل می داد .

    حرکت انتفاضه نیز دقیقاً از چنین مشابهتی برخوردار است .

کلمات کلیدی: فلسطین

فلسطین نام سرزمین‌هایی است که در همسایگی کشورهای اردن، مصر، سوریه و لبنان و در منطقه خاورمیانه قرار دارد. فلسطین (در زبان لاتین: Palaestina، زبان عبری: פלשת پلشت، زبان عربی: فلسطین) یکی از چندین اسمی است که برای منطقهٔ جغرافیایی بین دریای مدیترانه و کرانه‌های رود اردن با چندین منطقهٔ مجاور آن است. در طول سه هزارهٔ گذشته از انواع مختلف تعاریف برای توصیف این منطقه استفاده شده‌است. ...

مقدمه : خاورميانه به عنوان منطقه اي استراتژيک جايگاه عمده و حساسي در رقابتهاي دو ابر قدرت شرق و غرب در دوران جنگ سرد داشت و نقش يک محرک را در مداخله ابر قدرتها ايفا مي کرد . پس از دوران جنگ سرد و فروپاشي شوروي نه تنها اين منطقه اهميت خود را از

طرح‌ بانک‌ اطلاعات‌ پروژه‌هاي‌ تحقيقاتي‌ و مدارک‌ علمي‌ آب‌ در سال‌ 1374 با هدف‌ آماده‌ سازي‌ 10000 مدرک‌ درموضوعات‌ آب‌، به‌ طور مشترک‌ بين‌ وزارت‌ نيرو و مرکز اطلاعات‌ و مدارک‌ علمي‌ ايران‌ آغاز شد. اين‌ مجموعه‌ بااستفاده‌ از نرم‌ افزار CDS/ISIS و

ه خوبي هويداست در بين انرژيهاي غير فسيلي (تجديد پذير) و انرژي هاي فسيلي ( سوخت هاي جامد- مايع و گاز ) شاه بيت غزل انرژي ‌‌‌‌« نفت خام » ميباشد که سخن گفتن از آن به زماني بسيار و مجالي فراخ و مقاله اي بس فربه و متورم محتاج است ... اين مايع سياه

ابوسعيد محمد بن سرخ نيشابوري نام وي به عنوان استاد نظامي عروضي در تاريخ آمده است و از وي با عناوين فاضل و دانشمند ياد کرده اند که شاگرد و مريد ابوالهيثم (احمد بن حسن جرجاني) بود. در سياق التاريخ آمده که او شعر نيز مي گفته و در اواخر قرن پنجم در نيشا

از عارفان قرن پنجم است که ملقب به شيخ الاسلام ، پير انصار و پير هرات است. از آثار مشهور او الهي نامه ، زادالعارفين ، مناجات نامه و رساله ي دل و جان را مي توان نام برد وي در سال 481 ه .ق در هرات در گذشت . سيد محمد حسين بهجت تبريزي وي در سال 1285 د

چمران از قلب بيروت سوخته و خراب تا قله هاي بلند کوههاي جبل عامل و در مرزهاي فلسطين اشغال شده از خود قهرمانيهاي بسياري به يادگار گذاشته و هميشه در قلب محرومين و مستضعفين شيعه جاي گرفته است . به گزارش گروه دفاع مقدس خبرگزاري « مهر» : دکتر مصطفي چم

حکيم ناصر بن خسرو بن حارث القبادياني بلخي مروزي ، ملقب به حجت، قباديان از نواحي بلخ 394 481ق يمگان بدخشان ، شاعر و نويسنده، متکلم و فيلسوف، جهانگرد و مبلغ اسماعيلي ايراني. گويا از خانواده محتشمي که به کارهاي دولتي و شغل ديواني مي پرداختند، برآمد و د

مقدمه : خاورميانه به عنوان منطقه اي استراتژيک جايگاه عمده و حساسي در رقابتهاي دو ابر قدرت شرق و غرب در دوران جنگ سرد داشت و نقش يک محرک را در مداخله ابر قدرتها ايفا مي کرد . پس از دوران جنگ سرد و فروپاشي شوروي نه تنها اين منطقه اهميت خود را از دست

حکيم ناصر خسرو از شاعران بزرگ و فيلسوفان برتر ايران است که بر اغلب علوم عقلي و نقلي زمان خود از قبيل فلسفه‌ي يوناني و حساب و طب و موسيقي و نجوم و فلسفه و کلام تبحر داشت و در اشعار خويش به کرات از احاطه داشتن خود بر اين علوم تأکيد کرده است. ناصرخسرو

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول